Krakowianki część XV - piszemy swoją historię - Strona 132 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Spotkania Wizażanek

Notka

Spotkania Wizażanek Spotkania Wizażanek to forum, gdzie umawiamy się na spotkania w realu. Uwaga! W temacie wpisz region, w którym chciałybyście się spotkać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-14, 17:30   #3931
Melka88
Zakorzenienie

Dot.: Krakowianki część XV - piszemy swoją historię

Cytat:
Napisane przez mmmmmm Pokaż wiadomość
1. Wjechałaś mi chyba na amnicję bo pierwszy raz nałożyłam olej na włosy Będę piękna
Chociaż nie wiem czy dobrze to zrobiłam Czuję się jakbym wsadziła głowę do frytownicy, mam nadzieję, że uda się to zmyć
Powiem Ci tak :
Po pierwszym olejowaniu myłam głowę dwa razy i nie mogłam domyć, bo naladowałam oleju jak głupia - wszędzie i na skalp.
Za drugim razem oszczędniej - ok. półtorej łyżeczki i raczej starałam się na same włosy, wyszorowałam szamponem dość długo i były cudownie miękkie Dzisiaj sobie naolejuję na noc

Btw, pamiętam jaka byłaś na początku spokojna jeśli chodzi o zakupy A teraz taki kontrast
Forever I’m yours, forever I do.

4.06.2015 A&B
14.05.2017 Bruno
Melka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-14, 17:35   #3932
f3c5f22a477733c3f05238ecee51cadb3aa4293a_6848b944d63c3
Konto usunięte

Cytat:
Dokładnie, 41 I kosztuje 29
Jakby Ola nie kupiła to ja mogę tam zaglądnąć w tygodniu
Byłoby super
Wtedy jeszcze te pędzle były chyba w starych cenach, teraz podrożały...
29?! omg!
ceny pędzli pdoskoczyły tak 1-3 zł
f3c5f22a477733c3f05238ecee51cadb3aa4293a_6848b944d63c3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-14, 17:36   #3933
lily92920
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez OneMoreDress Pokaż wiadomość
3 sukienki Ale poczułam taki straszny deficyt kiecek 'na co dzień'
http://static.bershka.net/4/photos/2...=1325598199156
http://static.bershka.net/4/photos/2...=1320082016020
http://static.bershka.net/4/photos/2...=1326199504847
Wszystkie są w sumie w jednym stylu ale mogę na nie narzucić marynarkę i iść do biura/na zajęcia a wieczorem dorzucić szpilki i wbić się na imprezę...Tak sobie tłumacze Mam z tej serii jedną sukienkę-miałam ją na sylwestrze-materiał fajny i długość akceptowalna
Świetne. Każda w sumie ładna. Mi najbardziej czarna podchodzi, pewnie dlatego, że ja zawsze (no prawie) na czarno...
lily92920 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-14, 17:36   #3934
ola_gie
Zakorzenienie

Cytat:
3 sukienki Ale poczułam taki straszny deficyt kiecek 'na co dzień'
http://static.bershka.net/4/photos/2...=1325598199156
http://static.bershka.net/4/photos/2...=1320082016020
http://static.bershka.net/4/photos/2...=1326199504847
Wszystkie są w sumie w jednym stylu ale mogę na nie narzucić marynarkę i iść do biura/na zajęcia a wieczorem dorzucić szpilki i wbić się na imprezę...Tak sobie tłumacze Mam z tej serii jedną sukienkę-miałam ją na sylwestrze-materiał fajny i długość akceptowalna
Wow, świetne! Chciałabym dobrze wyglądać w takim fasonie
[1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;31614651]super, dzięki [/QUOTE]
Nie ma sprawy
Cytat:
Napisane przez Lenkapuma Pokaż wiadomość
Udało mi się kupić rękawiczki na siłownie na moje mikro-ręce
I znalazłam idealny portfel rzecz jasna niezwłocznie go kupiłam uszczuplając tym samym swój budżet o nieplanowane 160zł (po przecenie)
Po co się używa rękawiczek na siłowni? i jakie to rękawiczki?

Tak właśnie.
ola_gie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-14, 17:38   #3935
OneMoreDress
Zakorzenienie

Cytat:
Udało mi się kupić rękawiczki na siłownie na moje mikro-ręce
I znalazłam idealny portfel rzecz jasna niezwłocznie go kupiłam uszczuplając tym samym swój budżet o nieplanowane 160zł (po przecenie)
Jak masz rękawiczki to jest i motywacja do ćwiczeń! Trzymam kciuki za Twoją regularność
I pochwal się portfelem, też niedługo będę szukać nowego

Cytat:
Napisane przez ville Pokaż wiadomość
Ta ostatnia jest piękna!
Dzięki!

Cytat:
Napisane przez Melka88 Pokaż wiadomość
Takie piękne, odremontowane domki pod wodą ? Jasna Anielka, można się wściec. Trzymam kciuki, żeby do was nie dotarło.
A jak w porcie też tyle wody to co z łódkami ? Są tak wysoko jak na Wiśle przy powodzi ?
Teraz w nich jakieś płotki i okonie pływają Oby nagle nie przyszły mrozy bo trzeba to szybko wyczyścić i osuszyć jak woda opadnie...Ale właśnie-jak opadnie
Większość łódek w porcie jest wyciągnięta na brzeg (brata łajba stoi przed domem-tam gdzie normalnie wczasowicze zostawiają samochody ). Reszta schowana jest w tym basenie bliżej plaży, mocno przywiązana...I pływa sobie tak wysoko
O masz widok portu od strony jeziora
http://miastokolobrzeg.pl/images/sto...dzwirzyno6.jpg

Edytowane przez OneMoreDress
Czas edycji: 2012-01-14 o 17:40
OneMoreDress jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-14, 17:46   #3936
lily92920
Zakorzenienie

Ja wczoraj wydałam kupe kasy, pojechałam na wycieczkę do Bonarki. Kupiłam buty (kozaki), spódniczkę taką śliczną, 3 pierścionki, ozdoby do włosów i akcesoria dla myszki.
Stary 2012-01-14, 17:47   #3937
mmmmmm
Zakorzenienie

Cytat:
Powiem Ci tak :
Po pierwszym olejowaniu myłam głowę dwa razy i nie mogłam domyć, bo naladowałam oleju jak głupia - wszędzie i na skalp.
Za drugim razem oszczędniej - ok. półtorej łyżeczki i raczej starałam się na same włosy, wyszorowałam szamponem dość długo i były cudownie miękkie Dzisiaj sobie naolejuję na noc

Btw, pamiętam jaka byłaś na początku spokojna jeśli chodzi o zakupy A teraz taki kontrast
1, Nie strasz
Nakładacie potem odżywkę czy już nie?
2. Ja? O jakie zakupy? Olej kokosowy już rok u mnie stoi

[1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;31615569]29?! omg!
ceny pędzli pdoskoczyły tak 1-3 zł [/QUOTE]
niektóre chyba nawet więcej

Czekamy na wiadomość co z przesyłką
Stary 2012-01-14, 17:55   #3938
Melka88
Zakorzenienie

Cytat:
Teraz w nich jakieś płotki i okonie pływają Oby nagle nie przyszły mrozy bo trzeba to szybko wyczyścić i osuszyć jak woda opadnie...Ale właśnie-jak opadnie
Większość łódek w porcie jest wyciągnięta na brzeg (brata łajba stoi przed domem-tam gdzie normalnie wczasowicze zostawiają samochody ). Reszta schowana jest w tym basenie bliżej plaży, mocno przywiązana...I pływa sobie tak wysoko
O masz widok portu od strony jeziora
http://miastokolobrzeg.pl/images/sto...dzwirzyno6.jpg
Się porobiło

---------- Dopisano o 17:55 ---------- Poprzedni post napisano o 17:52 ----------

Cytat:
1, Nie strasz
Ja już odżywki nie nakładałam

Wszystkie zakupy, nie mówię o oleju ( btw, ja też używam tego kupionego chyba rok temu na helfach )

4.06.2015 A&B
14.05.2017 Bruno
Stary 2012-01-14, 17:58   #3939
OneMoreDress
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lily92920 Pokaż wiadomość
Świetne. Każda w sumie ładna. Mi najbardziej czarna podchodzi, pewnie dlatego, że ja zawsze (no prawie) na czarno...
Chyba wszystkie były dostępne w kolorze czarnym... Dla mnie ważne, że do wszystkich pasują czarne rajstopy

Cytat:
Napisane przez ola_gie Pokaż wiadomość
Wow, świetne! Chciałabym dobrze wyglądać w takim fasonie
A czemu niby miałabyś nie wyglądać dobrze? Kojarzę Cie jako drobną osóbkę
A jak coś to w takim razie zazdroszczę, że zapewne wyglądasz dobrze w takim fasonie
http://www.wizaz.pl/szafa/pics/32186_1n.jpg
Stary 2012-01-14, 18:08   #3940
ola_gie
Zakorzenienie

Cytat:
1, Nie strasz
Nakładamy
Cytat:
A czemu niby miałabyś nie wyglądać dobrze? Kojarzę Cie jako drobną osóbkę
A jak coś to w takim razie zazdroszczę, że zapewne wyglądasz dobrze w takim fasonie
http://www.wizaz.pl/szafa/pics/32186_1n.jpg
Nie noszę sukienek które opinają się od talii do ud, ponieważ mam tam bardzo dziwne kształty zamiast normalnych, okrągłych bioder to u mnie są jakieś wklęśnięte na wysokości pupy i okropnie to wygląda a potem takie wystające uda... Jeszcze jak mam spodnie czy spódnicę to to się aż tak nie rzuca w oczy, ale przy sukienkach niestety widać. W tym fasonie ze zdjęcia pewnie faktycznie byłoby mi dobrze Ale Tobie chyba też?

Tak właśnie.
ola_gie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-14, 18:11   #3941
f3c5f22a477733c3f05238ecee51cadb3aa4293a_6848b944d63c3
Konto usunięte

Cytat:
Czekamy na wiadomość co z przesyłką
Dam znać jak tylko bedę cos wiedzieć
f3c5f22a477733c3f05238ecee51cadb3aa4293a_6848b944d63c3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-14, 18:15   #3942
OneMoreDress
Zakorzenienie

Cytat:
Nie noszę sukienek które opinają się od talii do ud, ponieważ mam tam bardzo dziwne kształty zamiast normalnych, okrągłych bioder to u mnie są jakieś wklęśnięte na wysokości pupy i okropnie to wygląda a potem takie wystające uda... Jeszcze jak mam spodnie czy spódnicę to to się aż tak nie rzuca w oczy, ale przy sukienkach niestety widać. W tym fasonie ze zdjęcia pewnie faktycznie byłoby mi dobrze Ale Tobie chyba też?
A to nigdy tego u Ciebie nie zauważyłam Może dlatego że zdecydowanie za rzadko się widujemy?
Jest bardzo dużo ładnych, rozkloszowanych sukienek-masz w czym przebierać A jak dopasowane to może z ciekawym paskiem aby odciągnąć trochę uwagę od dolnych partii ciała? Można pokombinować
Ja nie mogę nosić takich rozkloszowanych, chyba że są odcinane zaraz pod biustem...Inaczej wyglądam jak 'ciotka-klotka', która ma zdecydowanie za bardzo na czym siedzieć
Stary 2012-01-14, 19:29   #3943
MyLastHope
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Tindomerel Pokaż wiadomość
W

Ja byłam dziś godzine i 15 minut na siłowni i myślałam, że dostane zawału serca na orbiteku jesteś moim mistrzem
a ja byłam 1,5 godziny i dałam sobie wycisk, żeby wyładować wszystkie złe emocje... i chyba trochę pomogło

Cytat:
Rozciąganie się jest przecież najgorsze Kiedyś specjalnie się spóźniałam na treningi aby tego uniknąć-to jest nudne

Moje okolice Może w końcu pierwszy raz bym się wybrała na fitness? Muszę nogi wzmocnić...Ale boje się, nigdy nie byłam-nie wiem co zabrać, jak się zachować itd Jak dziecko wojny

Jak masz zrobioną już pianę i mleko to kawę możesz spokojnie wlewać po ściance z jakiegoś dzbanka z dziubkiem-wygodniej i szybciej niż łyżką Ja tak robię w pracy i zawsze wychodzi-tylko trzeba to delikatnie wlewać
nie przejmuj się, zawsze musi być ten pierwszy raz na fitnessie spoko, naśladujesz tylko ruchy i starasz się złapać rytm a na siłowni, zawsze możesz poprosić jakiegoś instruktora o pomoc... na Mogilskiej fajni są
a jeszcze jakbyś trafiła na Karolinę to już wogole super

a co do kawy to też nabyłam tą super umiejętność robienie warstowej latte bez ekspresu myślę, żeby sobie kupić jednak, taki przelewowy.. myślę, że byłaby jeszcze lepsza

Cytat:
1. Pędzelek nr 41 do pudru
Wanienka taka: http://img.naszemiasto.pl/grafika2/n...f370c0ee_o.jpg

4. Na siłownię też trzeba się zapisywać? Czy tylko na fitness?

na siłownie nie trzeba
Cytat:
Napisane przez lily92920 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny!
Co tam u Was?

Mam prośbę: polećcie jakiegoś dobrego okulistę, najlepiej nie prywatnego.
polecam Ci gabinet na Batorego - co prawda płaci się 60 zł, ale babeczka super kompetentna i wszystko zbada i wytłumaczy. Dodatkowo jak nosisz soczewki to dostajesz miesieczne w cenie. Ja za 60 zł miałam 3 wizyty, 2 pary soczewek miesięcznych i jeszcze 10 par jednodniowych. Także super się opłaca
Cytat:

A ja właśnie wróciłam z siłowni. Podejrzewam, że jutro jedyną ruchomą częścią ciała u mnie będzie.... powieka Było fajnie! Umówiłam się na poniedziałek z trenerem na rozpiskę - ma mi ułożyć plan ćwiczeń według którego będę pakować Dzisiaj pokazał mi ćwiczenia na plecy i brzuch. Na nogi sama sobie zrobiłam. Najlepsze jest to, że plątałam się po siłowni jak ostatnia ciuma nie bardzo wiedząc, co, gdzie i jak Dopiero jak zaczęłam robić ćwiczenia na pośladki i leżałam z d..pą wypiętą, to instruktor wyrósł przede mną Pouczył, że źle technicznie wykonuję ćwiczenie (powaaaaażnie?! ) i wyjaśnił co i jak. No i w ten sposób pokazał parę ćwiczeń, a na resztę umówiliśmy się na poniedziałek.
Teraz się zbieram do GKrakowskiej poszukać rękawiczek do ćwiczeń, bo już mi się odciski zaczęły robić. Podejrzewam, że wrócę z niczym, bo mam małe dłonie i z rękawiczkami jest ZAWSZE problem Uff
super!

Tindo - pamiętaj, że jeszcze masz zakolanówki u mnie

dietetyk, kucharz, nieuleczalna kociara, początkująca biegaczka, fascynatka siłowni i treningu funkcjonalnego

Edytowane przez MyLastHope
Czas edycji: 2012-01-14 o 19:30
MyLastHope jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-14, 19:29   #3944
Lenkapuma
Zakorzenienie

Cytat:
Po co się używa rękawiczek na siłowni? i jakie to rękawiczki?
Rękawiczki chronią wnętrze dłoni, gdy np ćwiczysz na atlasie. Zapobiegają odciskom.
A rękawiczki specjalnie dla Ciebie w załączniku
Cytat:
Jak masz rękawiczki to jest i motywacja do ćwiczeń! Trzymam kciuki za Twoją regularność
I pochwal się portfelem, też niedługo będę szukać nowego
Trzymaj kciuki, trzymaj. Spojrzałam dzisiaj na siebie krytycznie i jest duuuuuużo do zrobienia

Na portfel nie wystarczyło już baterii w aparacie Ale upchałam w nim wszystkie karty i prezentuje się super. Nadal jest cienki, a wszystkie karty mam wyeksponowane, nie muszę już szukać tej jednej w całym stosie. Jestem bardzo zadowolona
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (35,3 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2.jpg (50,1 KB, 13 załadowań)

Lenkapuma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-14, 19:39   #3945
nicRu
maszyna, nie człowiek

Cytat:
Nakładamy

Oj, mam chyba coś podobnego. Jakby popatrzeć z boku, to mam pupę, wystające kości biodrowe i czasem wręcz wklęsły brzuch:/ a uda tworzą takie wygięcie do przodu

---------- Dopisano o 19:39 ---------- Poprzedni post napisano o 19:38 ----------

Ojej, te rękawiczki mają coś między palcami? Jakbym takie coś ubrała to od razu straciłabym zycie, bo ja rekawem potrafię zahaczyć o klamke i sie przewrócić
Stary 2012-01-14, 19:42   #3946

Znowu wybrałam przypadkowo temat do pracy i znowu bardzo mi się podoba. Piszę o szkoleniu policyjnym, mam to zawrzeć w 15 stronach i znowu czuję, że będę mieć problemy ze zmieszczeniem się. Na szczęście tym razem nie piszę na znaki, lecz objętość tych piętnastu stron, więc w razie czego sformatuję odpowiednio tekst
I znowu mogłabym to rozszerzyć na jakąś pracę magisterską czy coś, sądzę, że by wystarczyło mi materiału
ville jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-14, 19:46   #3947
Lenkapuma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nicRu Pokaż wiadomość
Ojej, te rękawiczki mają coś między palcami? Jakbym takie coś ubrała to od razu straciłabym zycie, bo ja rekawem potrafię zahaczyć o klamke i sie przewrócić
To takie specjalne uchwyty. Pan ze sklepu powiedział mi, że dzięki temu łatwo jest zdjąć je po treningu. Podobno ze spoconych dłoni ciężko stargać rękawiczki, a z tymi nie będzie problemu.
Cytat:
Napisane przez ville Pokaż wiadomość
Znowu wybrałam przypadkowo temat do pracy i znowu bardzo mi się podoba. Piszę o szkoleniu policyjnym, mam to zawrzeć w 15 stronach i znowu czuję, że będę mieć problemy ze zmieszczeniem się. Na szczęście tym razem nie piszę na znaki, lecz objętość tych piętnastu stron, więc w razie czego sformatuję odpowiednio tekst
I znowu mogłabym to rozszerzyć na jakąś pracę magisterską czy coś, sądzę, że by wystarczyło mi materiału
Co to za pracę piszesz i na jaki przedmiot?

Stary 2012-01-14, 19:53   #3948
Melka88
Zakorzenienie

Lenko, ile dałaś za rękawiczki ? TŻ też musi sobie kupić

Taki prosty obiad - ziemniaki z cebulką i kefirem, a B. który właśnie wrócil głodny z zajęć zajada i tylko słychać " mlask, mhhhhhm !, mlask, mhhhm ! dobreeee "

4.06.2015 A&B
14.05.2017 Bruno
Stary 2012-01-14, 20:00   #3949
mmmmmm
Zakorzenienie

Cytat:
Ja już odżywki nie nakładałam

Wszystkie zakupy, nie mówię o oleju ( btw, ja też używam tego kupionego chyba rok temu na helfach )
Nie, to chyba odwrotnie jest Ostatnio prawie nie brałam udziału w zamówieniach Do tego na Awanti nie zdążyła, a rajstopy z zamówienia Hiper nie przyszły

Cytat:
Nakładamy
No to mam 1:1, ale Ola napisała w l.mn.

[1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;31616321]Dam znać jak tylko bedę cos wiedzieć [/QUOTE]
ok

Cytat:
Napisane przez MyLastHope Pokaż wiadomość
na siłownie nie trzeba
dziękuję

Wiecie co to znaczy:
"Atanda! Binie knają do tyrki. Przyfiluj jak ta czacza biksuje tym czerwonym szpancerkiem! Ale niekiepskie witki wiatrzy!"
Stary 2012-01-14, 20:13   #3950
Lenkapuma
Zakorzenienie

Cytat:
Lenko, ile dałaś za rękawiczki ? TŻ też musi sobie kupić

Taki prosty obiad - ziemniaki z cebulką i kefirem, a B. który właśnie wrócil głodny z zajęć zajada i tylko słychać " mlask, mhhhhhm !, mlask, mhhhm ! dobreeee "

Zapłaciłam niecałe 60zł
Aaaaa.... też bym zjadła taki obiad

Stary 2012-01-14, 20:25   #3951
yasuole
Rozeznanie

Witajcie dziewczyny jako że wszytskie jesteście z Krakowa, to jakie polecicie mi dobre kluby w okolicach Agh ?
przepraszam że tak się wwalam w wątek i temat. Licze ze mi to wybaczyćie a przy okazji coś polecicie

yasuole jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-14, 20:26   #3952
Lenkapuma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez yasuole Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczyny jako że wszytskie jesteście z Krakowa, to jakie polecicie mi dobre kluby w okolicach Agh ?
przepraszam że tak się wwalam w wątek i temat. Licze ze mi to wybaczyćie a przy okazji coś polecicie
Co masz na myśli pytając o 'dobre'? Na co ma być ten klub? Plotki z kumpelą, tańce, grę w bilarda... ?
W Studio można pograć. A jak tańce to już rynek. Daleko z AGH nie ma

Stary 2012-01-14, 20:28   #3953
yasuole
Rozeznanie

Mówią dobre miałam na myśli takie gdzie można się zabawić wytańczyć, imprezowe itd Jakies nazwy moze?

Stary 2012-01-14, 20:28   #3954
trustmyself
Zakorzenienie

GG do trustmyself

W okolicach AGH to klubów raczej nie uświadczysz, chyba, że Kwadrat na Miasteczku Studenckim. Większość klubów znajduje się w obrębie Rynku Głównego

Narysuj mnie
Pociągnij kreskę
Dodaj uczucia
Stwórz...

To nie pech, że trafiamy na siebie, to głupie szczęście.
trustmyself jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-14, 20:29   #3955

Cytat:
Co to za pracę piszesz i na jaki przedmiot?
Pracę zaliczeniową na Formacje policyjne.
ville jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-14, 20:29   #3956
yasuole
Rozeznanie

To ktore polecacie? Gdzie studenci chetnie lubia przebywać?

Stary 2012-01-14, 20:29   #3957
Lenkapuma
Zakorzenienie

Cień, Carpe Diem, Frantic.... są ludzie, którzy świetnie bawią się w Gorączce

Ogólnie to http://www.google.pl/#hl=pl&cp=9&gs_...w=1280&bih=660

Stary 2012-01-14, 20:32   #3958
yasuole
Rozeznanie

Dziekuję bardzo za pomoc

Stary 2012-01-14, 20:38   #3959
trustmyself
Zakorzenienie

GG do trustmyself

Ja od siebie polecę jeszcze Base, Divę i Coco

Narysuj mnie
Pociągnij kreskę
Dodaj uczucia
Stwórz...

To nie pech, że trafiamy na siebie, to głupie szczęście.
trustmyself jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-14, 20:41   #3960
lily92920
Zakorzenienie

Dzieki za podrzucenie paru clubów, bo własnie rozkminiamy z ekipą gdzie iść.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Spotkania Wizażanek

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości