|
|||||||
| Notka |
|
| Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3691 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Promocje w Sephorze, Douglasie, Marionnaud + OT ;) cz. kolejna ;)
Cytat:
|
|
|
#3692 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja juz dawno porzucilam kremy matujace na rzecz nawilzajacych ![]() Chanel wytrzymuje kilka godzin (u mnie wyznacznikiem jest nos, bo to on zaczyna sie swiecic pierwszy )...nakl adam nowego Idealista, krem nawilzajacy, baze (rozswietlajaca lub matujaca) i ostatnio tylko sypki puder i na to puder brazujacy (a wczesniej podklad i puder sypki)...ten puder daje sliczne wykonczenie - taka mgielke zostawia (nie wiem jak to nzwac )---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ---------- ktos szukal Beige Lame Chanela...tutaj aukcja z 2 cieniami (m.in. BL) za 85 zl plus przesylka
|
|
|
#3693 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny za odpowiedź o tę bazę
![]() Skusiłyście mnie i chyba się szarpnę na tę bazę Smashboxa. Ile orientacyjnie kosztuje? Pamiętacie? O tej bazie Urban Decay słyszałam, czytałam Ale gdzie ją dostać? Tylko allegro zostaje, a ja jestem bardzo na nie jeśli chodzi o kupowanie na allegro
|
|
|
|
|
#3694 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Na ArtDeco sie dobrze blenduje, chyba, że się da minimalnie za dużo bazy, to ona wtedy zlepia w sobie cień, przyczepia wszystko do powieki i się nie da tego ruszyć ![]() Jeśli chodzi o wody termalne to mam Avenę i Vichy i roznica jest taka, że Vichy jest bogata w sole mineralne, Avene ma ich mało, więc wydaje mi się, że jeśli chodzi o przywracanie nią konsystencji tuszu to będzie lepsza,bo te minerały i sole nie będą się nigdzie w tuszu i na szczoteczce osadzał y Cytat:
![]() To znalazłam ostatnio co do podkręcania rzęs http://www.youtube.com/watch?v=gP5nDZAURog Cytat:
Jak się dokładnie nazywa?Robiłam testy ArtDeco i Urban Decay (jedna na jedną powiekę, druga na drugą ) w trudnych dość warunkach i moje spostrzeżenia są takie:- AD: pogłębia, podsyca, intensyfikuje bardziej kolory -UD: kolor po wielu godzinach zaczyna blednąć, ale faktycznie przyczepność lepsza niż AD, AD potrafi sie czasem lekko zebrac na koniec dnia w załamaniu, UD nie, ale kolor już nie jest tak intensywny. Edytowane przez 71f1a49ccdda6499050838d6b2ef76d32f6aae36_5f5aaff1a659f Czas edycji: 2012-01-14 o 10:14 |
|||
|
|
|
|
#3695 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Straciłam już nadzieję, a tu proszę! |
|
|
|
|
|
#3696 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
|
#3697 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#3698 |
|
Raczkowanie
|
[1=71f1a49ccdda6499050838d 6b2ef76d32f6aae36_5f5aaff 1a659f;31607982]A jaka pojemność przy tej nie najniższej cenie?
[/QUOTE]2,5 ml
|
|
|
|
|
#3699 |
|
Zakorzenienie
|
[1=71f1a49ccdda6499050838d 6b2ef76d32f6aae36_5f5aaff 1a659f;31600982]Dziękuję za opinie Dziewczyny
![]() Sama nie wiem,czy inwestować, zależy mi na matowieniu nieco... Myślicie,ze jest szansa dostać z D. próbkę na jedno użycie? ![]() [/QUOTE] Myślę, że spokojnie dostaniesz próbkę Mam wrażenie, że LP jest dobrym pudrem dla trochę dojrzalszej cery. Ja mam 34 l., od ok 2 lat zaczęłam stosować kosmetyki o innych formułach niż przedtem. Choć mam mieszaną cerę i strefa T lubi się błyszczeć to teraz zależy mi bardziej na pielęgnacji i na tym, by kolorówka nie podkreślała zmarszczek itd. LP pod tym względem b. dobrze się sprawuje. Nie jestem pewna, czy będziesz z niego 100% zadowolona, jeśli potrzebujesz tylko zmatowienia i utrwalenia podkładu. Mnie ten puder jeszcze 3-4 lata temu nie zainteresował )
|
|
|
|
|
#3700 |
|
Zakorzenienie
|
Dostałam od Sephory list miłosny
![]() Przy zakupie 2 produktów marki Lancome, w tym co najmniej jednego serum Genifique lub Visionnaire w prezencie kosmetyczka z miniaturami Lancome (z tego co widzę to tusz, jakieś 2 tubki z Genifique i Visionnaire i krem pod oczy Genifique). Oferta ważna w dniach 16-31 stycznia
|
|
|
|
|
#3701 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja jestem zadowolona z bazy Artdeco i nawet lepiej mi się blenduje z nią niż bez niej ![]() Ale fakt faktem, trzeba nałożyć jej mało i bardzo dobrze rozetrzeć, efekt wtedy, jak dla mnie, idealny ![]() A poza tym mam taki mały patent - jeśli robię ciemny makijaż lub taki z dużą ilością cieni, na bazę nakładam jeszcze jakiś cielisty cień bazowy, taką cienka warstwą. Wtedy makijaż jest nie do ruszenia
|
|
|
#3702 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Wiem, ze LP ma działanie pielęgnacyjne głównie ![]() Myślisz, że pory trochę wygładzi? |
|
|
|
|
|
#3703 |
|
Zadomowienie
|
Ech dziewczyny miałam wczoraj o 14 wrzucić fote i mi net padł;/ dopiero teraz znów działa.
no to tak: różowa kropa: Bourjois Volume max niebieska: wonder lash Ori Podochodziłam i w jednym i drugim. N a imprezie byłam w Bourjois i lepszego tuszu ze świecą szukać. Wonder Lash: + wydłuża -jest jakis wodnisty -latwo skleja rzesy -czuje go az za nad to -osypuje sie -po 2 h rzesy są nijakie Bourjois Volume: +wydłuża, pogrubia, lekko podkreca +trzyma się niezmiennie cały dzień, nawet jak poszłam spac a nie scieralam makijazu rano nei miałam pandy - moze byc troche dla niektórych przysuchy Zrobiłam testy "wodny";p i pomalowałam rzesy i Ori i Bourj. I Ori od razu mi zaczął spływać i się rozmazywać a Bour nie ![]() Załączam fociszę. |
|
|
|
|
#3704 |
|
Zadomowienie
|
No i kupiłam nowy korektor pod oczy Rimmel wake up coś tam za 23zł wczoraj była jego premiera. Wzięłam te z 2 próbki z Natury podkładu i tu uwaga pierwszy raz w życiu próbki były w najjaśniejszym kolorze 100 ivory. Kiedyś kupowalam Rimmela ale to były czasy licealne. Może teraz jest lepszy
Tak używam Bourjoisów albo Revlonu.
|
|
|
|
|
#3705 |
|
Zadomowienie
|
Ktoś kiedyś pytał o przecenione podklady Guerlain'a. Na Targówku uchowały się Parure Extreme nr 13 za 159 zł i Aqua nr 23 za 149 zł.
|
|
|
|
|
#3706 |
|
Zakorzenienie
|
Ja szczerze mówiąc do końca zadowolona z niego nie jestem
![]() -Szczota-maczuga, ciężko rozprowadzić nią precyzyjnie tusz -gęsta konsystencja= sklejanie rzęs +dobra trwałość (brak rozmazywania, osypywania, trudno go zmyć z oczu) +jak się nim pomalowałam, a później rozczesywałam rzęsy czystą szczoteczką po masterprice max efekt był całkiem niezły |
|
|
|
|
#3707 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#3708 |
|
Zakorzenienie
|
W jakiej cenie jest pędzelek z Sephory, który by nadawał się do rozcierania kresek (taki z kolorową rączka-chyba fioletowa, i on ma takie krótkie włosie) i jaką on ma dokładną nazwę?
Edytowane przez wiolusia00 Czas edycji: 2012-01-14 o 17:07 |
|
|
|
|
#3709 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Widać, że Volume max bardziej wydłuża. Ale oba masakrycznie sklejają rzęsy. Chyba że to wina świerzości? |
|
|
|
|
|
#3710 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
albo rzes i malowania;p mojej kolezance zrobił ładną firamke i wszystki pieknie rozdzielił jak ze zdjęć miała coś takiego http://www.we-dwoje.pl/files/Image/a...je_1_10381.jpg mi się juz nie chciało rozczesywać![]() Przy okazji czy macie jakaś zalotkę którą polecacie? Czy po prostu iść do pierwszego lepszego H&M? Edytowane przez ancyk88 Czas edycji: 2012-01-14 o 18:48 |
|
|
|
|
|
#3711 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny Wy tu wszystko wiecie
![]() kiedy do sephory wchodza nowe wiosenne kolekcje Guerlain. EL i reszty? |
|
|
|
|
#3712 |
|
Zadomowienie
|
Guerlain jest od kilku dni, reszta nie wiem.
|
|
|
|
|
#3713 |
|
Zakorzenienie
|
boje sie az pytac po ile jest puder rozsiwetlajacy
|
|
|
|
|
#3714 |
|
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
|
|
#3715 |
|
Zakorzenienie
|
[1=71f1a49ccdda6499050838d 6b2ef76d32f6aae36_5f5aaff 1a659f;31610675]Dziękuję Milko za opinię
![]() Wiem, ze LP ma działanie pielęgnacyjne głównie ![]() Myślisz, że pory trochę wygładzi?[/QUOTE] Przyjrzę się w niedzielę i dam znać pod koniec dnia ![]() ---------- Dopisano o 23:15 ---------- Poprzedni post napisano o 23:09 ---------- Dziewczęta ![]() Jeśli któraś z Was chce mam do oddania kupon na 15% w Sephorze (ważny od 2 do 31 stycznia). Kupon jest w książeczce, więc nie jest przypisany do mojej karty. Jeśli któraś chętna - to proszę pw. Edytowane przez milka-pilka Czas edycji: 2012-01-14 o 23:17 |
|
|
|
|
#3716 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#3717 |
|
Zakorzenienie
|
irsin u nas w opolu w sephorze był nawet po 270 zl
pani w duglasie mowila ze koniec stycznia ma sie pojawic estee lauder
|
|
|
|
|
#3718 |
|
Rozeznanie
|
[1=71f1a49ccdda6499050838d 6b2ef76d32f6aae36_5f5aaff 1a659f;31613780]To malutko jak za taką cenę tej bazy, bo przykładowo ArtDeco ma 5ml,UD- 10ml...[/QUOTE]
A czy ArtDeco lub UD też są cieliste? Mi w tej bazie Smasha właśnie to się podoba, bo moje powieki są takie... różowe albo sine
|
|
|
|
|
#3719 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#3720 | |
|
perfumowy zawrót głowy
|
Cytat:
na razie testuję próbkę i wydajność jest powalająca
|
![]() |
Nowe wątki na forum Makijaż - pytania do wizażystki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:08.

a nie widziałam też cieńszych raczej jak czasem lukałam 

Dobrze się składa..