|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Temat na nowy wątek! | |||
| Letnie bobasy robią wygibasy.VII-VIII 2011 |
|
3 | 5,26% |
| Mamo, Tato spójrzcie na mnie - siadam, wstaje już tak ładnie! |
|
7 | 12,28% |
| Letnie bobasy i ich mamy radosne z niecierpliwością czekają na wiosnę. |
|
0 | 0% |
| Płatki śniegu i czerwone noski- a letnie maluszki są poprostu boskie. |
|
2 | 3,51% |
| Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkujac czekamy na wiosnę. |
|
25 | 43,86% |
| Na pierwsze ząbki czekamy, przez co spać mamie czasem nie damy. |
|
3 | 5,26% |
| Sześć miesięcy już prawie wszyscy mamy, ale na sanki się jeszcze w tym roku nie wybieramy. |
|
4 | 7,02% |
| Siadam, wstaje, podskakuje - czasem mamie dokazuje ! |
|
13 | 22,81% |
| Pierwsze ząbki już mamy i pięknie już siadamy. |
|
0 | 0% |
| Ząbki się już pokazują i radośnie mamy podskakują. |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4141 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r
Cytat:
|
|
#4142 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r
Cytat:
,a że tata cysiorów nie ma, hee dobre dobre
|
|
|
|
|
#4143 |
|
Zadomowienie
|
youyou, iustyna - i ja dolaczam do waszego grona, wiem co macie na mysli ech... i rzeczywiscie - przy dwojce jest juz zupelnie inaczej
![]() monia - moje dziecie (starsze oczywiscie) rowniez rozwinelo dzisiaj rolke papieru toaletowego, a przed chwila chcialo to zrobic z druga... o co im chodzi z tym papierem, Klara codziennie na niego poluje...?
|
|
|
|
#4144 | |||
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() dla IgorkaYouyou smęć, smęć Cytat:
![]() Dziękujemy. A sama nie może wpaść? Cytat:
![]() Vaio, Hp, Asus ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() A z hasła Artura pękłam Ja dzisiaj byłam na uczelni.Miałam już pierwsze kolokwium. Zerwałam się wcześniej i byłam z Domkiem u lekarza. Osłuchowo jest jednak całe szczęście czysty, przepisała nam lekarstwa na ten brzydki kaszel. Ma jakieś zmiany skórne, muszę skonsultować się z naszą pediatrą, bo dzisiaj miała jakaś inna dyżur. Ja się dalej czuję fatalnie, ale trochę lepiej niż wczoraj, więc jest szansa, że przechodzi
|
|||
|
|
|
#4145 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
iCytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
do 7:30 UU 9-10 kaszka 12-13 obiadek potem caly czas UU w miedzy czasie pijemy wode, chrupiemy chrupki itp. Cytat:
My pozdrawiamy Betke Cytat:
![]() Moje dziecko spalo dzisiaj az godzine. Bylismy u mojej babci a on sie caly czas smial i gaworzyl Przyjechalismy do domu to padl. Ja tez jestem straasznie zmeczona. Ale tez bardzo szczesliwa bo moj TZ przybywa !!!! Dostal rozpiske urlopowa i juz wiem, ze w lutym bedzie mial pare dni wolnego i przyjedzie. Ale sie ciesze.BUZIAKI DLA MOJEGO UKOCHANEGO ROGUSIA!!!
Ale jesteś prawdziwy jak ja..." Edytowane przez Kajool Czas edycji: 2012-01-14 o 19:24 |
||||||
|
|
|
#4146 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do wielkości matiza to możesz sie zdziwić my jadąc w lecie na działkę spakowaliśmy się mniej więcej tak: do bagażnika-stelaż wózka, kółka , łóżeczko turystyczne w torbie w samochodzie: gondola, leżaczek, torba małego z jedzeniem, ciuchami itd my i mały w foteliku ![]() Cytat:
a na o tekście tego pana to nic nie powiem bo bym bana dostała, przykre to bardzo że osoba z którą jest się blisko mówi coś takiego ... dostałam miejscówkę przy lapku oby dziś wizaż działał ![]() u nas dzień fajny, mały w dobrym humorze , swoje pospał , wybawił się a teraz wciągnął mleczko z kleikiem i spi
|
||
|
|
|
#4147 |
|
Zakorzenienie
|
Padam miałam mega nudne zajęcia z biomedyki, z panią typu "co to nie ona" najmądrzejsze dzieci, wiecznie zdrowa, perfekcyjna bla bla bla. a zajęcia mega beznadziejne.
Agatula dzień z ojcem miała. Przeczytałam wszystko ale zapomniałam co miałam komu odpisać
|
|
|
|
#4148 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kurcze tak duzo malenst ma takie problemy ![]() a moze spróbuj podawac mleczko HA ?? |
|
|
|
|
#4149 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() U nas też ni ma jeszcze Cytat:
)Ale on kiedyś przejrzy na oczy... Agadus super, że masz samochód Tak jak Dziubek pisała, będziesz niezależna. Zapakujesz dziewczynki i heja na wycieczkę ![]() dla miesięczników ! dla potrzebujących. Dziś tak zbiorowo Cześć! U mnie też wizażu wczoraj nie było. Siedziałam i cały czas stronę odświeżałam bo myślałam, że neta nie ma w ogóle. Ale to tylko na wizażu nie było ![]() TŻ kupił dzisiaj telewizor i parowar ![]() ---------- Dopisano o 19:52 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ---------- Dziewczyny a ile kaszki dzieć powinien zjadać? Jakie porcje robicie i podajecie? |
|
|
|
|
#4150 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
oo co robisz ze szpinakiem bo kupiłam mrożony i nie wiem co dalej nigdy nie jadłam ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() będzie dobrze trzymam kciuki młody Żbik padł po 180ml mleka hipp na noc już prawie zasypiał a tu ni stąd ni zowąd mega czkawa chciałam sobie wybić oko flaszką małego z tej okazji ale nie dało się bo smoczek mi się w oku zapadał ![]() kurde wiecie co jest nie fajnie pogorszyły mi się ślepia z 0,75 na 2 i z 1 na 2,5 mówicie mi kurczak mały! byłam dziś na basenie na razie sama z mężem ale fajnie się tak zmęczyć ![]() ---------- Dopisano o 19:55 ---------- Poprzedni post napisano o 19:53 ---------- hmm nie wiem ile powinny, ale Żbik je codziennie 150 ml.
|
|
#4151 |
|
Zadomowienie
|
Witam!
Chcialam do was zagladac wczoraj wieczorem, pochwalic sie, ze Ida wczoraj skonczyla pol roku i co? Pewnie wiecie co, wizaz sie rozsypal. Wydaje mi sie, ze cos czesto maja problemy techniczne. No to skladam jeszcze zyczenia dla polroczniakow: Krystka Vaniliowej i Domka Natki bo o nich zawsze pamietam (ur 12 i 13 lipca) i poczytam co tam u was jak mi Ida pozwoli. Wlasnie sie obudzila. My wczoraj w ramach swietowania zjedlismy pol torcika wedlowskiego na pol roczku.
|
|
|
|
#4152 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję Żbikowa Mamo
![]() Podpinam się pod pytanie o szpinak. Mam kilka paczek mrożonego i rozdrobnionego. Robiłam do ziemniaków i z makaronem. Robicie jakoś inaczej? ---------- Dopisano o 20:00 ---------- Poprzedni post napisano o 19:59 ---------- Cytat:
za wczorajsze pół roczku
|
|
|
|
|
#4153 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla Idusi !!
|
|
|
|
|
#4154 | |||
|
Zakorzenienie
|
gratulacje!!!
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
podsmażyłam na odrobinie oleju, dodałam wyciśnięty czosnek, trochę słodkiej śmietanki, przyprawiłam solą, pieprzem i sokiem z cytryny i bezczelnie zeżarłam
|
|
|
#4155 |
|
Zadomowienie
|
Lili, Dziubku dziekujemy. Doczytalam ze kochane cioteczki pamietaly o nas mimo ze nas wczoraj nie bylo. Vaniliowa, JustPi, Iustyna dziekujemy ogromnie wiecej nie doczytalam bo.... Musze sie Ida zajac, mam nadzieje ze jeszcze uda mi sie cos pozniej poczytac.
|
|
|
|
#4156 | |
|
Zadomowienie
|
you are welcome
Cytat:
|
|
#4157 |
|
Zakorzenienie
|
aa ja dziś odkryłam dlaczego Lila tak źle ostatnio sypia
![]() mianowicie robiła dziś kupę, rozpięłam jej pampersa i dostrzegłam w kupie jedną niteczkę owsika ![]() idę z nią w poniedziałek do pediatry, to da nam lek. Przechodziłam to już kiedyś z Filipem, po leku jak ręką odjął. Tylko zastanawia mnie skąd złapała to dziadostwo? może na basenie? albo od psów? bo my wszyscy zdrowi, żadnych objawów. musze jej zrobić badania , Filipa też przebadam dla pewności Powymieniałam pościele, prześcieradła, ręczniki etc ech ![]() sory za taki temacik
Edytowane przez youyou Czas edycji: 2012-01-14 o 20:23 |
|
|
|
#4158 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
, o luuudzie a jak to poznalaś?? ruszał się?? nie wiem pytam się bo nigdy nie widziałam
|
|
|
|
|
#4159 |
|
Zakorzenienie
|
heh, ja kiedys mysllam z artur ma robale a okazalo sie ze wprowadzenie banana (nie ze sloika) spowodowalo wystepwanie niteczek w kupie - zwyczajnie niteczek niestrawionego banana...
|
|
|
|
#4160 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ruszał się, taka biała niteczka, gibał się jak plemnik ![]() monia Lila dziś i wczoraj jadła banana w całości (nie ze słoiczka) ale to na bank nie była nitka z banana, no chyba że jakoś ożyła
|
|
#4161 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Powaznie? Kurcze nigdy bym nie pomyslala, przeciez Filip nie chodzi do przedszkola, a wtedy o to latwiej... a moze to jak Monia pisze po bananach? |
|
|
|
|
#4162 |
|
Zakorzenienie
|
kurcze może to po tych bananach
no ale ona gorzej sypia już od wielu dni, wierci się i przebudza w nocy...zrobie jej badania w poniedziałek i się upewnię.
|
#4163 |
|
Zakorzenienie
|
Kochane cioteczki Rogi dziękuje Wam bardzo, bardzo !!!
Z tej okazji witamy dziś nowego ząbka, górną jedynkę ! Przepraszam, że nie odniosę się do postów ( aaaa teściowa właśnie dzwoni, nie odbieram, niech dzwoni, nie chcę sobie psuć wieczoru ). Ida buzi za pół roczku! ( qrde znowu dzwoni, nie odbieram ) moni Artuś i jego teksty rozkładają na łopatki youyou łączę się z Tobą, choć mam jedno dziecko, ale czasem czuję się wypompowana gorzej niż dentka od mojego starego rometa...A gdzież tu znalec czas i ochotę na jakies miłe słowo dla męża, czy coś. Zmęczenie robi swoje. Własnie, ruszał się owsik ? agadus mi też nie przeszkadza bycie kurą domową, chodzi o to, tak jak piszesz, że wyszłabym gdzies raz czasem, ale nic, musze poczekać aż mały podrośnie cieszę się, że samochód będziesz miała!Dałam małemu dziś 2 razy po 3,5 ml nurofenu, przed południem i na noc, bo dzisiaj się darł na maksiora ( jedynka górna przebita ). Oliweczko gratulowałam już zęba? Bo mam zaćmę. jak nie to gratuluję! zapałeczko na pewno tż zmądrzeje, w końcu ma przepiękną żonę i cudnego Natanka. Oj, jakbym o sobie czytała z zębami, chyba wszystkich dentystów przerabiałam już w mielcu, zacząwszy od Tomczyków z początku mielca, skończywszy na rachwałowej z końca mielca. I tak jak u Ciebie, jak byłam panienką ( Boże, jak to brzmi ) to mama mi robiła zęby, a teraz ciężko znaleść na dentystę. I też do końca będę miała problem z zębami, bo mam mega słabą kość.Igor się obudził ( dopieo uśpiłam)
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#4164 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Pyyycha ale daliśmy rade tylko pół porcji zjesc
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Jaś miał dziś dzieńz serri bardziej marudnych rozłożyliśmy dziś nową matę Na początku bardzo mu się podobało ale potem nastał dziki płacz zmęczyła go zbyt duża ilość kolorowych zabawek i dżwięków ![]() potem pojechaliśmy do rodziców bo w nocy leca na urlop i chciałam ich odprawić i tam przy przewijaniu zauważyliśmy że Jaśma dziwnie ułożone jąderka tj jedno jajko było w górnej cześci woreczka i tak jakby spuchnięte Tzt narobił paniki i zadzwonił do pediatry ten przyjechał i jajeczka wyglądały juz lepiej okazało się że to taka asymetria jakaś(nie pamietam fachowej nazwy) całkowicie naturalna Asymetria ta widoczna jest przy zmianie temp. A u rodziców chłodno. ![]() a pozatym to chooolernie zimmmnooo dziś
|
|
#4165 |
|
Zakorzenienie
|
pokołysałam w wózku ( ale nie tak buju buju lekko, tylko hard corowo, az mu głowa odskakuje )
patik Igora miałam dziś na czas zajęć podrzucić do ciotki marka ( dwa razy go w życiu widziała tylko ), bo nie miałam innego wyjścia. Na szczęście problem rozwiązał się sam, bo odwołali zjazd. Cookie no żesz, jak on moze takie rzeczy wygadywać! co za złamas! skop mu dupę ode mnie. Kajool bardzo się cieszę, że mąż przybywa! luty juz niebawem, zleci raz dwa! Fajnie, i może dołączysz nowe fotki ze swoimi dwoma przystojniakami specjalnie dla ciotki marinki hihi ![]() Telik o jej, nie wiedziałam, że występuje takie cos u chłopców. Dobrze wiedzieć! Fajnie macie z tym pediatrą, że przyjeżdza jak jest potrzeba. U nas tak nie ma.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Edytowane przez Marina1 Czas edycji: 2012-01-14 o 20:52 |
|
|
|
#4166 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4167 |
|
Zadomowienie
|
w Niemczech, niemczech
![]() Hmm youyou zobacz tutaj masakra z tym zarazaniem.
|
|
#4168 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4169 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#4170 | |
|
Zakorzenienie
|
ale ze mnie gapa!!
marinko całusy dla Twojego uroczego zębulka za 7 miesięcy ![]() im szybciej wyjdą tym prędzej Rogi stanie się Igorkiem ![]() Cytat:
![]() u nas też zimno nie wyszliśmy dziś na dwór, bo wieje, śnieg padał, teraz chyba jakiś grad bo w okna mi nieźle coś uderzaCzekam na tżta bo usypia Filipa i uciekam z W. będziem grali w scrabble - w ramach pracy nad naszym związkiem
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:55.

,a że tata cysiorów nie ma, hee dobre dobre

dla Igorka

kurcze tak duzo malenst ma takie problemy 
klask i:
dla potrzebujących. Dziś tak zbiorowo

Oj, jakbym o sobie czytała z zębami, chyba wszystkich dentystów przerabiałam już w mielcu, zacząwszy od Tomczyków z początku mielca, skończywszy na rachwałowej z końca mielca. I tak jak u Ciebie, jak byłam panienką (