Starania o dzidziusia - część II - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-14, 20:51   #91
jagoda9283
Raczkowanie

GG do jagoda9283
Dot.: Starania o dzidziusia - część II

Miałam napisać reakcję mojego Tż na wieść o ciąży(dowiedział się jednak wczoraj bo nikogo nie było w domu i przyjechał prędzej...no więc oczywiście bardzo się ucieszył ale najpierw powiedział:No nie gadaj?Zobaczyłam u niego rumieńce na twarzy, przytulił mnie mocno i powiedział, że się nie spodziewał.Całą noc spałam w jego objęciach i głaskał mnie po brzuszkuRano zobił mi śniadanko do łóżka. Potem pojechaliśmy do kina, restauracji. Kupił mi książkę o ciąży i dużo owoców(nie wiem kiedy ja to pojem)Kochany jest! Do ginekologa chciałam iść w piątek ale on radzi wcześniej czyli najpóźniej w środę. Jak myślicie kiedy powinnam iść?Z jednej strony chciałabym usłyszeć, że wszystko jest w porządku ale chciałam iść jak będzie już serce słychać a nie wiem czy np. w poniedziałek już usłyszę. Nie wiem który to może być tydzień...ostatnią @miałam 5.12.2011(4 grudnia plamiłam)@ zazwyczaj dostaję w 28-31dc.W kalkulatorze wychodzi mi jeśli liczę, że jak 28dc to jestem w 5 tygodniu i 5 dniu...
12.05.2012. (kościelny)
mama od 23.09.2012.
jagoda9283 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-14, 20:59   #92
Opaska
Raczkowanie

Jagoda to muszą być cudowne chwile ide spać kobietki- dobrej nocy i przyjemnych przytulanek życzę do jutra
Stary 2012-01-14, 21:07   #93
zielona1911
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Opaska Pokaż wiadomość
Melduje się w nowym wątku super że powstała już II część, może będzie oznaczała również II na testach

Ale jaja! Gdybyś tego nie napisała to sama w życiu bym nie pomyślała o tym! Mieliśmy z TŻtem plan żeby jak zajde w ciążę to zrobimy objazd po rodzicach właśnie z picollo...tak żeby uczcić szampanem a żebym mogła się napić. A tu du*** teraz, nie będę ryzykować picia takiego świństwa. Dzięki za informacje.

Tak was czytam w tym nowym wątku i wam szczerze zazdroszcze dzisiejszych wieczorów z mężami mój jak zwykle w pracy, nie pamiętam kiedy miał wolne wtedy kiedy ja widzimy się po 2,3 godziny dziennie, on ma wolne wtedy kiedy ja jestem w pracy zazwyczaj (np. ma wolny poniedzialek a ja wtedy jestem w pracy od 6 do 19) i tak w kółko ryczeć mi się chce- jak się widzimy to jest przytulanko, a on potem wychodzi do pracy jakbyśmy nie byli małżeństwem tylko parą kochanków! co za świat.
Kochana ja mojego widze tydzien w miesiacu i tez caly czas jestem sama-juz od roku czasu,wychodzi ze w ciagu roku jestesmy ze soba jakies 3 miesiace. Wiec zawsze masz sie lepiej niz ja
zielona1911 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-14, 21:15   #94
perelka_np
Zadomowienie

GG do perelka_np Send a message via Skype™ to perelka_np

to i ja się melduje a Klub jest po prostu super

Moje maleństwo 3D

Wiktorek

Następna wizyta 19.10.2012

perelka_np jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-14, 21:22   #95
emillia006
Zadomowienie

Ja tez uciekam spac. Jutro pracuje Milej nocki laski
emillia006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-14, 21:24   #96
Malemalenstwo
Zadomowienie

melduje się w nowym wątku Lece nadrabiać zaległości
Stary 2012-01-14, 21:35   #97
zielona1911
Zakorzenienie

ogladalam u niektorych wykresy i jestem w szoku i podziwiam
jak mozna tak codziennie sie badac,wogole samobadanie szyjki to dla mnie wyzsza szkola jazdy..
z temp sie zgodze,ale te wszystkie objawy zeby wpisywac.. chyba Wam to juz weszlo w nawyk

pobolewa mnie od niedawna podbrzusze,ale tym razem to nie klucie tylko takie promieniowanie,mam nadzieje ze to juz na @

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-01-14, 21:55   #98
Malemalenstwo
Zadomowienie

Byłam w aptece. ale nie mieli acona i innych ultra czułych testów. Kupiłam pink test. Zobaczymy jutro

Jeszcze mój Tż zarobił 6pkt karnych i 250zł mandatu Miał małą kolizję. Na drodzę ślisko. Strach wogóle wyjeżdżać samochodem na drogi. Gdyby braciszek mojego męża nie poprosił , żeby gdzies go podwieść to by się nic nie wydarzyło. I jeszcze z tekstem, że dostanie tylko 250zł i zadzwonił po kolegę i pojechał. Ciekawe kto to teraz zapłaci
Stary 2012-01-14, 22:05   #99
Martarynka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez aniula83 Pokaż wiadomość
Pytanie mam dziewczynki :Czy ktoraś z was jak brała luteine albo duphaston bolały którejś mocno piersi??? Moje sie kompletnie zrobiły jak dwa balony które sa cięzkie,obolałe po bokach podwoiły normalnie swoja objetośc ,w przeciągu 1o dni brania jej to normalne....??? mnie nigdy przed @ nie bolały piersi możliwe ze były lekko tkliwe i troszke nabrzmiale ale raczej niezauważalne to było jak tym razem,a teraz jak ściągam stanik to normalnie aż są takie ciepłe i jak je dotykam to aż bolą Pomóżcie prosze...
Ja jak wiesz biorę duphaston bolą mnie piersi, tzn. tylko sutki, po bokach nie. Bolaly mnie już zanim zaczęłam brać dupka także nie wiem czy to w wyniku leku czy normalny objaw ciązy. A na ulotce w skutkach ubocznych nie ma nic napisane?

Cytat:
Napisane przez Malemalenstwo Pokaż wiadomość
Byłam w aptece. ale nie mieli acona i innych ultra czułych testów. Kupiłam pink test. Zobaczymy jutro

Jeszcze mój Tż zarobił 6pkt karnych i 250zł mandatu Miał małą kolizję. Na drodzę ślisko. Strach wogóle wyjeżdżać samochodem na drogi. Gdyby braciszek mojego męża nie poprosił , żeby gdzies go podwieść to by się nic nie wydarzyło. I jeszcze z tekstem, że dostanie tylko 250zł i zadzwonił po kolegę i pojechał. Ciekawe kto to teraz zapłaci
Jestem pewna, że jutro będą dwie krechy, ja już Ci gratuluje mamusiu Oj to brat bardzo nieładnie się zachował
A tak w ogóle to masz tak symatyczną buzię, że jestem pewna że nie da sie Ciebie nie lubić. Poprostu jak patrze na Twoje zdjęcie to wydajesz się bardzo miłą i symatyczną osobą, takie ciepło od Ciebie bije Naprawde

A tak w ogóle dziewczyny to ja gubie się w tym klubie, jak dla mnie to za dużo tych wątków do ogarnięcia i nie wiem co czytać, bo wszedzie piszecie po trochu.
A swoją drogą to nie mogę doczekać się zdjęcia kamimidu i misi
Dobranoc dziewczynki, mój wieczorek dobiega końca, skorzystałam z chwili kiedy mój mężuś poszedł na papierosa i napisałam do Was. Milej nocki

Edytowane przez Martarynka
Czas edycji: 2012-01-14 o 22:06
Martarynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-14, 22:34   #100
kamimidu
Zadomowienie

Z chęcią bym zobaczyła nasz klub ale nie wiem gdzie on jest...
Nie wiem czy dostałam zaproszeńie i nie wiem jak tam do was zajrzeć i zaraz mnie niecierpliwosci zje bo ja tez chce was zobaczyć! Chce widzieć wasze buzie i sobie je wyobrazić jak z wami pisze )) ratunku!!!
Chyba jestem jednak tempa :/ wrrrrr

---------- Dopisano o 23:24 ---------- Poprzedni post napisano o 23:19 ----------

Cytat:
Napisane przez misia20l Pokaż wiadomość
Witam sie i ja w IIczęści naszego wspaniałego wątku rzecz jasna wspaniałego ze względu na towarzystwo
mnie dziś cały dzionek tu nie było, nie było mnie w domu, miasto, zakupy i takie tam... zmęczona jestem, głowa mnie boli... nadrabiałam w miare właśnie końcówke pierwszego wątku i teraz widze ze na liście II część więc jestem
musze sie pochwalić szczególnie do Martynki bo wczoraj dużo z nią o tym pisałam, byłam dziś a aptece, zaopatrzyłam sie w folik(kolejny rzecz jasna), termometr ale niestety elektroniczny bo rzeczywiście juz dawno w aptekach nie ma tych rtęciowych, ale dobrze ze w ogóle mam w końcu jakis i wiesiołek, pierwszy raz w życiu z firmy oeparol femina tak jak mi polecała tyle że narazie mam 20tabl bo akurat brakło w aptece, ale najważniejsze ze wszystko mam i zacznę moją kurację tylko teraz prosze Was o wytłumaczenie mi kiedy mam go brac a kiedy nie, po ile i takie tam, bo kojarzy mi sie jak pisałyscie ze w jakies dni nie woolno, ze powoduje skurcze macicy itd. chodzi mi najbardziej o ten śluz, choć ciesze sie ze równiez pomoże na włosy, skóre i paznokcie
a teraz ide poszukac tego klubu, zaproszenia znaczy sie bo w ogóle nie umiem sie posługiwac na tym forum, oprócz napisania wiadomości...
Od pierwszego dnia cyklu do owulacji.. 3x2 tabletki
Ja łykam od wczoraj

---------- Dopisano o 23:27 ---------- Poprzedni post napisano o 23:24 ----------

Cytat:
Napisane przez jagoda9283 Pokaż wiadomość
Miałam napisać reakcję mojego Tż na wieść o ciąży(dowiedział się jednak wczoraj bo nikogo nie było w domu i przyjechał prędzej...no więc oczywiście bardzo się ucieszył ale najpierw powiedział:No nie gadaj?Zobaczyłam u niego rumieńce na twarzy, przytulił mnie mocno i powiedział, że się nie spodziewał.Całą noc spałam w jego objęciach i głaskał mnie po brzuszkuRano zobił mi śniadanko do łóżka. Potem pojechaliśmy do kina, restauracji. Kupił mi książkę o ciąży i dużo owoców(nie wiem kiedy ja to pojem)Kochany jest! Do ginekologa chciałam iść w piątek ale on radzi wcześniej czyli najpóźniej w środę. Jak myślicie kiedy powinnam iść?Z jednej strony chciałabym usłyszeć, że wszystko jest w porządku ale chciałam iść jak będzie już serce słychać a nie wiem czy np. w poniedziałek już usłyszę. Nie wiem który to może być tydzień...ostatnią @miałam 5.12.2011(4 grudnia plamiłam)@ zazwyczaj dostaję w 28-31dc.W kalkulatorze wychodzi mi jeśli liczę, że jak 28dc to jestem w 5 tygodniu i 5 dniu...
Oooooo.... Kochany jest juz wyobrażam sobie jak serduszko mu walilo jak sie dowiedział.... Z tym masowaniem to nie przesadzać )) masowaniem brzucha może prowadzić do skurczow macicy :/ale wiem ze trudno sie opanować!

---------- Dopisano o 23:28 ---------- Poprzedni post napisano o 23:27 ----------

Jesli chodzi o wizytę to ja radzilabym poczekać-lepiej juz iść jak widać serduszko tzn. Jakoś w 7 tygodniu... Ale wiem ze ciśnienie jest zeby sie z małżeństwem zobaczyć

---------- Dopisano o 23:34 ---------- Poprzedni post napisano o 23:28 ----------

Cytat:

Zaciskam z całych sił kciuki i czekamy na fotkę II
A mandatu współczuje :-(
kamimidu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-14, 22:39   #101
Camilla
Zakorzenienie

Już nowy wątek?
No to się melduję

Wróciliśmy z teściami z wizyty, zmyłam makijaż który robię od wielkiego dzwonu nałożyłam mój peeling Glyco A z IsisPharma i niemiłosiernie mnie wyszczypało. Zawsze tak mam jak zmywam makijaż. Teraz się cera się uspokoiła. No ale dla takich efektów warto się "katować"

jesteśmy razem

Camilla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-14, 23:53   #102
perelka_np
Zadomowienie

GG do perelka_np Send a message via Skype™ to perelka_np

Malemalenstwo tu nie ma co gdybać, poranny test to jak na moje tylko formalność gratuluję Ci z całego serca

Dziewczyny bardzo Wam dziękuję za wczorajsze wsparcie, bardzo tego potrzebowałam. Ja Wam się wyżaliłam a TŻ wrócił z pracy i jakby coś w niego wstąpiło-nie ten sam człowiek. Dzisiaj cały dzień też był miły. Wydaje mi się że On chyba coś czuje może podświadomie ale jednak.

Moje maleństwo 3D

Wiktorek

Następna wizyta 19.10.2012

Edytowane przez perelka_np
Czas edycji: 2012-01-14 o 23:56
perelka_np jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-15, 00:36   #103
sensuall
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zielona1911 Pokaż wiadomość
Sensuall a masz jeszcze nadzieje? tak szczerze? bo ja nie
zmierz sobie rano tempke przed wstaniem z lozka
zmierzę na pewno! Mówią że nadzieja matką głupich.

Dziewczyny! Dziś przysły do mnie kumpelki z wódką i nalegały zeby sobie wypić (tak dawno się nie widziałyśmy...). Ja powiediałam ze pic nie będę (bo nigdy nie wiadomo) najadłam sie chipsami i poszlysmy do klubu. i wiecie co? brzuch zaczal mnie tak bolec takie skurcze zaczelam miec ze myslalam ze zemdleje... tak się przestraszylam ze wrocilam do domu i sie polozyłam, teraz wstalam zeby Wam o tym na gorąco napisać... to był ból jakby żołądka. Mam nadzieje ze to tylko od tych chipsów i że wypadami nocnymi nie zaszkodzilam fasolce (o ile w ogole we mnie pływa) Nie wybaczyłabym sobie do końca życia...
Stary 2012-01-15, 05:50   #104
zielona1911
Zakorzenienie

Dzien Dobry
witam tak wyjatkowo dzis rano
temp taka sama jak wczoraj 36,8

sensuall przez ta temp nadzieja wrocila...
Stary 2012-01-15, 07:40   #105
Malemalenstwo
Zadomowienie

Witam dziewuszki z rana.

Robiłam test z samego rana i dzisiaj już wierzę, że jestem w ciąży Druga kreseczka nie jest taka mocna, ale jednak jest
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMAG0211.jpg (58,2 KB, 52 załadowań)
Stary 2012-01-15, 07:58   #106
Malemalenstwo
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Martarynka Pokaż wiadomość

Jestem pewna, że jutro będą dwie krechy, ja już Ci gratuluje mamusiu Oj to brat bardzo nieładnie się zachował
A tak w ogóle to masz tak symatyczną buzię, że jestem pewna że nie da sie Ciebie nie lubić. Poprostu jak patrze na Twoje zdjęcie to wydajesz się bardzo miłą i symatyczną osobą, takie ciepło od Ciebie bije Naprawde
aż mi się cieplutko na sercu zrobiło czytając co napisałaś na mój temat Ja to taka cicha, spokojna myszka jestem raczej bezkonfliktowa i mega nieśmiała

Wogóle wszystkie dziewczyny wyglądacie na sympatyczne no i jakie ładne. Każa po kolei
Stary 2012-01-15, 08:16   #107
natalia_b
Wtajemniczenie

Cytat:
Witam dziewuszki z rana.

Robiłam test z samego rana i dzisiaj już wierzę, że jestem w ciąży Druga kreseczka nie jest taka mocna, ale jednak jest

GRATULUJĘ!!!!!
Kochane melduję się w II części Jutro w pracy nadrobię końcówkę I części, bo teraz nie mam czasu Jeszcze na chwilkę zajrzę do klubu, bo muszę Was obejrzeć
Stary 2012-01-15, 08:25   #108
kamimidu
Zadomowienie

Cytat:
Witam dziewuszki z rana.

: jupi:GRATULUJE: jupi:
kamimidu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-15, 08:28   #109
_pola
Rozeznanie

Witam Dziewczyny

Śledzę ten wątek od samego początku i wreszcie postanowiłam założyć konto i napisać
Mogę się do Was przyłączyć?
Ciężko jest "wbić" się na jakiś inny wątek, który ma kilka części, ale może tutaj mnie przyjmiecie

Na początku chciałam pogratulować wszystkim MAMUSIOM
a przede wszystkim Malemalenstwo, której 2 kreseczki przed chwilką ujrzałam
kamimidu ja po prostu UWIELBIAM czytać Twoje posty!!! Przeczytałam "od deski do deski"

Teraz coś o sobie. Mam na imię Pola, od 5 lat posiadam mężusia A teraz jest nasz 5 cykl starań, tzn. przez pierwsze 3 po prostu przestaliśmy się zabezpieczać (miało być co będzie), a ostatni był celowany w dni płodne...no i co? i nic
A objawy ciążowe oczywiście miałam WSZYSTKIE!!! Masakra jakaś

Mam nadzieję, że przyjmiecie mnie do swojego grona....

Edytowane przez _pola
Czas edycji: 2012-01-15 o 08:29
_pola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-15, 08:34   #110
Malemalenstwo
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez _pola Pokaż wiadomość
Witam Dziewczyny

Śledzę ten wątek od samego początku i wreszcie postanowiłam założyć konto i napisać
Ciężko jest "wbić" się na jakiś inny wątek, który ma kilka części, ale może tutaj mnie przyjmiecie

kamimidu ja po prostu UWIELBIAM czytać Twoje posty!!! Przeczytałam "od deski do deski"

Teraz coś o sobie. Mam na imię Pola, od 5 lat posiadam mężusia A teraz jest nasz 5 cykl starań, tzn. przez pierwsze 3 po prostu przestaliśmy się zabezpieczać (miało być co będzie), a ostatni był celowany w dni płodne...no i co? i nic

Witaj Pewnie, że Cię przyjmiemy do swojego grona

Martarynka dawaj do mamuś wrześniowo- październikowych Będziesz naszym rodzyneczkiem

Edytowane przez Malemalenstwo
Czas edycji: 2012-01-15 o 08:41
Malemalenstwo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-15, 08:41   #111
Niunia20
Rozeznanie

_pola witamy na forum

malemalenstwo gratuluję

a ja wczoraj późnym wieczorem...dostałam @ po 41 dc.
nic muszę przełożyć nasze starania na za 4 miesiące a w tym czasie znaleźć pracę ... KONIECZNIE. Oczywiście będę tu z wami cały czas
Stary 2012-01-15, 09:00   #112
aniarka
Raczkowanie

Witaj , fajnie że nie będę sama wśród ,,nowych-starych'' staraczek.

Malemalenstwo jeszcze raz gratuluję, dbaj o siebie a mężuś już wie??
Dzisiaj idę na 3 USG zobaczymy co z pęcherzykiem..
aniarka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-15, 09:06   #113
sensuall
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez _pola Pokaż wiadomość
Witam Dziewczyny

Witamy my wszystkie objawy co miesiac przechodzimy
Stary 2012-01-15, 09:07   #114
_pola
Rozeznanie

Dzięki dziewczynki
aniarka też się cieszę A który to Twój cs?
Ja od tego miesiąca biorę wiesiołek i wydaje mi się, że naprawdę pomaga na śluz

sensuall witaj
to jest okropne, że objawy na @ są takie same jak na dzidziusia!!!! A jeszcze u mnie z każdym cyklem inne...jak już zaczynam obserwować (jakiś tydzień przed @) to pojawiają się inne niż zazwyczaj...a to inaczej brzuch boli, a to inny śluz...Ba! raz nawet miałam mdłości i zawroty głowy Co ta psychika potrafi ze mną robić

Edytowane przez _pola
Czas edycji: 2012-01-15 o 09:12
_pola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-15, 09:13   #115
sensuall
Zadomowienie

Cytat:
Witam dziewuszki z rana.

gratuluję!!!!!!!! Tak się cieszę że kolejniej się udało

---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ----------

Aha moja tempertura dziś 37.0 mierzona jeszcze w lozku ale o godzinie jakoś 10:00
Stary 2012-01-15, 09:14   #116
melabn
Wtajemniczenie

Melduje sie w nowej czesci
Malemalenstwo aaaaaaaaa gratuluje
melabn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-15, 09:16   #117
Mystiquee
Zakorzenienie

GG do Mystiquee

Cytat:
Witam dziewuszki z rana.

Stary 2012-01-15, 09:28   #118
sensuall
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zielona1911 Pokaż wiadomość
Dzien Dobry
witam tak wyjatkowo dzis rano
temp taka sama jak wczoraj 36,8

sensuall przez ta temp nadzieja wrocila...
Zielonuchna jutro testujemy!)
Stary 2012-01-15, 09:28   #119
aniula83
Rozeznanie

GG do aniula83 Send a message via Skype™ to aniula83

Cytat:
Witam dziewuszki z rana.

Mówiłam ze to tylko formalnośc pieknie ciesze sie bardzo kochana teraz pisz tu jakie objawy masz i wogóle
[*]12.05.2014[*]
Drugi Aniołek
aniula83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-15, 09:39   #120
zielona1911
Zakorzenienie

m alemalenstwo gratuluje!!:r oza:
sensuall ta temp trzeba faktycznie rano mierzyc bo np teraz przed wsaniem z lozka mam 37,2..

jak dlugo ta temp musi sie utrzymywac na ciaze? i przed okresem spada?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości