|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#751 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Dzieci pięknie nam się rozwijają i mamuśkom nudzić się nie dają. Mamy IX-X 2011
Cytat:
|
|
#752 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci pięknie nam się rozwijają i mamuśkom nudzić się nie dają. Mamy IX-X 2011
Cytat:
Jak narazie chrzestna się sprawdza mimo, że mieszka od nas trochę daleko - bo w Zabrzu![]() Ale ma pućki fajne
|
|
|
|
|
#753 |
|
Rozeznanie
|
Dziękujemy za wszystkie brawa za wagę
aa2 - masakra z ta wizytą. Ja bym olała babsko, albo poszła do innego specjalisty Sonia- trzymam kciuki za powtórne badania. Mam nadzieję, ze to jakiś błąd tylko był Aiszka22 - za głośne uśmiechy. Już nie mogę się doczekać ich u nas Caltea- masakra... nie wiem co napisać... na pewno będzie dobrze ![]() ancia- super, ze ze zdrówkiem i mleczkiem już lepiej danika- przepis na indyka a akurat mma napoczęty słoiczek pomidorów---------- Dopisano o 19:42 ---------- Poprzedni post napisano o 19:40 ---------- Już to zrobiłam.. Nawet nie poczułyście, co? To chyba niezbyt dobrze o mnie świadczy |
|
|
|
#754 | ||
|
Zakorzenienie
|
dobrej nocki dziewczyny, chyba juz dzis nie przyjde bo mam plan poczytać ksiażke jak mała ksieżniczka zechce pójść spać po kąpieli
![]() Cytat:
mam nadzieje ze wypali, bo w te wakacje nie bylismy i strasznie juz tęsknię. No i chcialabym tyle małej tam pokazać, szkoda, ze jeszcze nie bedzie kumać ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#755 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziecię moje właśnie leży koło, już umyte, walczy z grzechotką - gryzaczkiem i gada do sufitu
Aa2 może bym i te moje dziecię urodziła, ale na usg przed cięciem lekarzowi wyszło 4900 i duża główka więc bezsprzecznie posłał mnie na cesarkę a ja nie oponowałam ![]() Natka ja to się śmieję, że ona ma chomiczki zamiast policzków i takie fajne "miszelinki" na nóżkach ![]() A Chorwację polecam - gdziekolwiek się tam nie pojedzie to piękne widoki, ciepła i lazurowa woda, nieustające ciepełko i słoneczko zapewnione, no chyba, że się pechowo trafi na porę deszczową
|
|
|
|
#756 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
A mnie się zdaje, że łatwiej na zagraniczny zoorganizowany wyjazd z dzieckiem, niż w PL samemu coś kombinować....tyle, że w kraju można autem pojechać i więcej rzeczy dla dziecka zabrać np. łóżeczko turystyczne.
|
|
#757 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziecię już umyte lezy koło mnie, po walce z grzechotką i pogadaniem z sufitem drzemie przed ostatnim mleczkiem.
Aa2- może bym i to moje dziecię urodziła, ale lekarzowi na usg wyszło waga 4900, duża główka i bezpsrzecznie posłał mnie na cesarkę, a ja zbytnio nie oponowałam i w sumie się cieszyłam ![]() Natka - pućki to moje dziecię ma, ja to nazywam chomiczkami i ma rozkoszne "miszelinki" na nóżkach ![]() A Chorwację polecam - gdziekolwiek się tam nie pojedzie, to ma się zapewnione piękne widoki, ciepłą, przejrzystą i lazurowo - turkusową wodę, słoneczko i ciepełko, no chyba, że się trafi pechowo na porę deszczową
|
|
|
|
#758 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak mi teraz czasem po jedzeniu trzeba do odbicia nosić tego klocuszka to jakby chciała cały dzień tak być to bym ocipiala yy znaczy się wróć! to drugie ![]() mi tak samo ![]() ejjj!! bo się nie odezwałaś potem! co się działo/dzieje??? Cytat:
nie wspomnę, ze mieszka na dole osiedla a widywałam ja tylko czasem w kościele, ani nie zadzwoniła ani się nie zapytała, nic ja nie obchodziło. taka fajna matka chrzestna z niej Mojego brata chrzestny, to mojego taty kuzyn- brat widział chrzestnego na chrzcie a potem na komunii, teraz ma 23 lata tiaaaaaaaa nie ma to jak rodzina ![]() Cytat:
U nas za to obiekcje pewnie będzie mieć teściowa- ona mi już proponowała kogo mogę wziąć na chrzestnego, a guzik! Cytat:
piękne imię ma córka widze ze sadzasz już core, nie boisz się o kręgosłup?Cytat:
![]() Cytat:
jejku jaki nam cyrk mala urządziła przy kapaniu to masakra, zanosiła się płaczem wręcz, nie wiem co się jej stało, ale to był pierwszy raz kiedy tak płakała przy kapaniu, zawsze była uśmiechnięta, chichrała się i mogłaby godzinami leżeć w wanience a dziś ledwo ja na szybko opłukaliśmy
Julitka ![]() Edytowane przez mooonik Czas edycji: 2012-01-14 o 21:24 |
||||||
|
|
|
#759 |
|
Zadomowienie
|
wiecie co no załamka, Agatka za nic nie chce marchewki, marchewki z ziemniakiem, jabłka, a teraz jeszcze kleiku
|
#760 |
|
Zakorzenienie
|
Indygo, a może nie dawaj jej już tak wszystkiego? Poczekaj trochę, może dla Agatki za wcześnie jeszcze. Wg tych schematów żywieniowych to dopiero w 5m powinnyśmy zacząć rozszerzanie diety. Zostaw ja na razie w spokoju no
![]() edit: widzę, ze Agatka już ciągnie 5m no to może mimo wszystko za wcześnie dla niej, odstaw i wróć za tydzień czy dwa i zobaczysz czy będzie chciała Nic na siłe
Julitka ![]() Edytowane przez mooonik Czas edycji: 2012-01-14 o 21:33 |
|
|
|
#761 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja do Szymka też czasami mówię ludzik miszlę![]() Cytat:
a kiedy jej dawałaś? może nie była głodna U nas jest inny problem... Szymon nie chce butli, jak chcę mu dać kaszki to wpierw muszę (koniecznie!) dać mu cyca a potem szybko podmienić, jak chcę mu od razu butlę zapakować to ryczy w niebogłosy A za tydzień mamy iść na imprezę do teścia i nie wiem jak ja go w domu zostawię![]() A odnośnie tematu wakacji - czy któraś z was ma sprawdzone noclegi nad morzem? Bo my w tym roku nad polskie morze się wybieramy.
|
||
|
|
|
#762 |
|
Zakorzenienie
|
no jestem
![]() kurcze wykapałam małego , mąz go karmił a ten juz ledwo jadł bo zasypiał,mąż go do odbicia a ten spi -szok , no lae beknoł i ja go do łożeczka nawet oka nie ruszył skubany ![]() a matkla wariatka zaczeła robic obiadek na jutro robie rolady wiec wole sobie dzis miechpo podsmazyc zeby jutro było szybciej![]() co do wakacj to ja tez chciałam do chorwacji ale mąż mówi ze lepiej w polsce ten rok a nastepny pojedziemy w sumie moze ma i racje zreszta nie wazne gdzie wazne ze w 3![]() Monnik twoja mała histeria przy kapieli a mój mały ostatnie dwa dni jak wychodzimy i jest czapka i kurtka do ubrania to normalnie taka histeria ze szok ---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ---------- Natalia masz chrezsną z Zabrza?? to pewnei tu bywasz? ![]() w srode trafisz do mnei chyba bez problemu co?
|
|
|
|
#763 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Właśnie Asiu wstyd się przyznać ale w Zabrzu w życiu nie byłam Miałam jechać pierwszy raz na ślub w lutym![]() Na środę załatwiłam sobie GPSa i jakoś trafimy
|
|
|
|
|
#764 |
|
Zadomowienie
|
|
#765 |
|
Wtajemniczenie
|
Moonik - to sadzanie było tylko do zdjęcia, a poza tym ona już sama się rwie do siadu; jak ją biorę na kolana i chce ją utrzymać w pozycji półleżącej to gdzie tam..tak się pochyla do przodu, że już wczoraj zaczęła próbować ściągać skarpetki
![]() Indygo słyszałam, że dzieci w pewnym okresie nie chcą jeść,że potrafią dlugo wytrzymać, a poza tym nowe smaki robią trochę zamieszania w brzuszku. Moja Michasia też coś pluje marchewką z ziemniakiem, a zajadała się tym ostatnio namiętnie... |
|
|
|
#766 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kluseczki tez bedą , rosolu tylko ni erobie bo w tygodniu robiłam![]() z bedziecie jechac ta nową autostrada? bo nia to chwila moment i sie jest wyjeżdżasz koło M1 w zabrzu, a ja mieszkam niedaleko multikina wiec jak zobaczycie kino to bedziecie wiedziec ze to prawie juz![]() ---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ---------- aaa miałam pisać że załatwilismy dziś chrzest) mały bedzie miał wypedzonego diabełka 5 lutego pytałam sie ksiedza ile i on do mni eze jak mamy to 80 tysiecy ![]() co do wyboru chrzesnych to ja biore siore , mąz brata, ale jakby nam mocno podpadli to wzielibysmy na pewno jakis bliskich znajomych-wiadomo czasem z rodzina to dobrze tylko na zdjeciu
|
|
|
|
|
#767 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
wiecie co, właśnie była głodna,ale nie aż tak na maxa żeby nie denerwować. no i starałam się tak po trochu to wprowadzac tydzien temu ta marchewka i amrchewka+ziemniaki, w zasadzie 3 dni p[przerwy proba jabłka też nie, no i ten kleik. a rzadki zrobiłam.nie i koniec. faktycznie poczekam z tydzień. ale w ogóle na bebilonie pepti piszą, że w 5 mies ma jeść dziecko 1050 ml. wiem, ze to orientacyjnie ale Agatka je 600-700 no i nie wiem czy martwić się iść do pediatry....
|
|
#768 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#769 |
|
Wtajemniczenie
|
Michasia miała chrzest tydzień przed świętami i daliśmy 50zł. W moim kościele nie ma ustalonych stawek, jest "co łaska", więc myślę, że tyle wystarczy; zresztą ja uważam, że nie powinno się płacić wogóle, no ale jest już tak przyjęte więc wybijać się nie będę...a chrzestnymi byli moja bratowa i dobry kolega ojca Michasi...
|
|
|
|
#770 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może jakiś skok czy co też jest na bebilonie tak jak Twoja Agatka (one w ogóle jak takie papużki - wszystko mają tak samo hehe) Powinna jeść 5 razy 210ml a ona mi zjada 5-6 razy po 120-150ml czasami się zdarzy że wcisnę w nią 180ml---------- Dopisano o 22:28 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ---------- Cytat:
my też chrzciliśmy tydzień przed świętami i też daliśmy co łaska 50zł ![]() a chrzestnymi Zuzi są moja siostra i brat męża Edytowane przez martunia_199 Czas edycji: 2012-01-14 o 22:29 |
||
|
|
|
#771 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#772 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#773 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() namówimy jeszcze kilka mamuś i bedzie zlot ![]() my również mamy zakaz do 6 mc, ale mi to wisi już , lubie jak mały mi na cycku wisi, teraz się uśmiecha i bawi się ze mną w trakcie więc fajnie
|
|
|
#774 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba też muszę zacząć robić sobie notatki bo to różnie z tym jedzeniem jest - do tej pory zjadała raczej za każdym razem te 150ml, teraz coś jej się pozmieniało. A liczysz samą wodę czy już po dodaniu mleczka? Bo tam zawsze z mlekiem wychodzi więcej do zjedzenia
|
|
|
|
|
#775 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zróbmy zlot![]() jezu napachniłam se w domu tymi roladami i juz bym je zjadła |
|
|
|
|
#776 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#777 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też już sobie daję na wstrzymanie z tymi słoiczkami mimo że nie karmię piersią już chociaż dzisiaj Zuza dostała pół łyżeczki marchewki ale nie smakowało jej to ewidentnie - pluła i się bawiła - o połknięciu nie było mowy ![]() ---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:38 ---------- czyli 150ml wody = 170ml do zjedzenia ![]() Dobranoc kobietki
Edytowane przez martunia_199 Czas edycji: 2012-01-14 o 22:45 |
|
|
|
|
#778 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
hej ja znów wieczorową porą, jakoś wcześniej ostatnio nie mam czasu, mąż mial dziś wolne, popołudniu odzwiedziliśmy rodzinkę i dzionek minąl. Synek mi spał dzisiejszej nocki od 21ej do 6tej, wypił mleko i dospal do 9tej
kochany chłopczyk![]() słodziak tak jak nasz![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
a co do naczyniaka-mam nadzieje że będzie dobrze, czas pokaż, jestem dobrej myśli Cytat:
i wracaj do nas szybko![]() Cytat:
|
|
|
#779 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A jedzenie ze słoiczka podgrzewacie? Macie podgrzewacze, czy jak sobie radzicie?
|
|
#780 |
|
Zakorzenienie
|
Martusia u nas kupki tez zółte takie musztardowe
ostatnio nawet w bonusie dwie robi hehe AneczkaJ ja jeszcze ni edaje słoiczków ale zamierzam i na pewno troche podgrzeje , nie mam podgrzewacza wiec wsadze do ciepłej wody mozna tez w rondelku podgotowac wode i do takiej wsadzic słoiczek i chwile ta wode potrzymc na gazie i tez jest super podgrzane
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:16.

bo u nas chcemy wziąć moją sis, amłż jakos w swojej rodzinie kandydata nie widzi. mamy takiego przyjaciela - to naprawdę bliski człowiek. zna nas bdb, to on czesto nas wspierał, pomagał ( choćby zrobił meble dla Agatki - ale to tylko drobna rzecz), razem wakacje spędzaliśmy itp. i tak się zastanawiamy, z rodziną też róznie jest mój malż ma chrzestnych z rodziny i kwas, sis swojego chrzestnego z rodziny nie pamieta nawet. i chyba stanie na tym przyjacielu męża, ale byłam ciekawa jak u was? bo u nas to pewnie babcia małza lament zacznie, ze nie z rodziny
za głośne uśmiechy. Już nie mogę się doczekać ich u nas 
a akurat mma napoczęty słoiczek pomidorów
To chyba niezbyt dobrze o mnie świadczy 

yy znaczy się wróć! to drugie 
a wydawał się taki malutki 
Mojego brata chrzestny, to mojego taty kuzyn- brat widział chrzestnego na chrzcie a potem na komunii, teraz ma 23 lata

i wracaj do nas szybko