|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3031 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Dot.: Lipcowo-Sierpniowe Dwulatki 2009 i ich rozgadane Mamusie :D
no u nas jest mnostwo tego typu szkol
teraz Eryka chce zapisac do juniorow, nigdy wczesniej nie lubil pilki noznej ale osatnio zaczal grac i chce gdzies chodzic wiec czemu nie dzieciaki chodza jeszcze na basen i maly chodzi jeszcze do szkoly muzycznej na zajecia Eryka jeszcze chce zapisac znow na taniec, tym razem nowoczesny moje dzieciaki maja temperament, ze musza sie gdzies wyzyc wiec musze im to umozliwic bo inaczej ich rozpiera energia
|
|
#3032 |
|
Wtajemniczenie
|
cześc babeczki
widze że to nie tylko mi się cos z wizażem działo wczoraj ![]() tak więc Ola pytanie nieaktualne skończyłam pic kawę jak Was doczytałam czyli muszę uciekac do obowiązków ![]() a trochę tego mam ![]() na szczęścia Zuza bez większych fochów usneła ![]() teraz wykształcił się nam mały rytuał przed zasypianiem niezależnie czy to drzemka czy już na npc - muszę śpiewac pazia ![]() piszecie o jedzeniu, Jola Edyta ja chyba jestem pod tym kątem troche ograniczona Zuzia pewnie na tym tracie ale co ja poradzę, momentami nie wiem o czym Wy piszecie, gdyby nie to że jakiś czas temu pojawił się temat oliw to nigdy bym pewnie tego nie zaczęła zgłebiac ![]() to tylko przykład był ![]() na szczęscia maoja mysza apetyt ma, po mamusi ![]() na śniadanie je z reguły albo melko z płatkami (bakallandu miodowe kułeczka i z boboity czekoladowe kulki), czasem nawet kaszkę ze śliwakami, a tak to jajecznice, jajka w innej postaci lub kanapki, raz na jakiś czas gofry zrobie, a i jeszcze żurek jak babcia czasem zrobi z jajkiem tak więc to chyba nie jest zbyt bogaty jadłospis ![]() obiady je, zupy lubi jedzeniowym Nr 1 sa dujcity - danonki ![]() *** dobra uciekam bo znów do tyłu jestem miałam już na angielski nie jechac przez tą pogode ale nie chciałam opuszczac zajec, ale przyznam Wam się że kapkę się bałam bo nie znosze po zaśnieżonych drogach jeździc :[ ale objechałam i jestem z siebie dumna
|
#3033 | ||||
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
![]() Nie poszłam ![]() To udanego wieczorku ![]() Cytat:
Na pewno to chwilowe, także nie martw się ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Aniu, jeździmy do Brennej Leśnicy. Teraz chciałabym do Wisły Cieńków. Na nartach ja jeździłam sporo, Małż mniej, ale chcielibyśmy, zeby Bartuś zaczął. Zresztą domaga się, a tam Rodzice bywali i jest fajny stok do nauki właśnie. U nas taka zawieruch, ze hej, jeszcze śnieg sypać zaczął. Masakra...
|
|
#3034 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc
![]() jak wiekszosc z was tez nie moglam sie dostac tu wczoraj ![]() dziewczynki ladnie sie bawily, corka przyjaciolki poprosila mnie zebym wyciela 2 korony z kartek bo beda krolewnami, wyciagnela jakies chusty i paski i musialam im sukienki z tego zrobic i oczywiscie o co Werka prosila z rana? "mamusiu zrob mi korone" ![]() o 18 maja wpasc znajomi-wyciagnelam kawalek tortu(mialam zamrozony ) i zrobilam tiramisu, a na kolacje jakies kanapki zrobie i kielbaski......nie mam weny![]() i na koniec ..........znowu dzisiaj byl mega placz Werka wziela patyczek swoj do uszu i niby czyscila sobie uszka(ja bylam w kuchni a malz z nia w lazience), malzowi zadzwonil tel. i poszedl po niego , ja w tym czasie kroilam warzywa do zupy a Werka jakos cicho siedziala w lazience ,no to poszlam sprawdzic co robi- zdjela ten wacik z patyczka i akurat jak weszlam wlozyla go do ucha .........oczywiscie odrazu zaczela plakac, nie dala sobie dotknac , balam sie czy krew nie poleci no i jak gleboko wlozyla i czy nie uszkodzila bębęnka![]() ale slyszy wiec chyba wszystko ok. no i mowi ze ja nie boli bylam pewna ze malz zabral jej ten patyczek
|
#3035 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
powiem Ci że ja patyczki z daleka od Małej trzymam i zawsze jej powtarzam że sama nie może czyścic uszków mam kolege który ma 2 synów i jeden drugiemu wcisnął patyczek do ucha, oczywiście na szpitalu się skońzyło, na szczeście patyczek nic nie uszkodził
|
|
#3036 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może więc to taki czas, a pokrywa się z tym trudnym okresem, jaki Antonio ma? W każdym razie trzymam kciuki, żeby było lepiej ![]() Cytat:
![]() Najlepszego ![]() Mam ochotę, ale tam, gdzie ja kupuję ich nie ma ![]() Dotarłam tam wczoraj, ale już nie miałam czasu się wgłębić. A Tymek nie je w ogóle śniadania w domu, dopiero w przedszkolu? Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja najwięcej wiem od Edyty, więc tyle, co Ty ![]() Ja nadal trzymam Kubę z daleka od Danonków ![]() Cytat:
, mam nadzieję, że tylko się przestraszyła ![]() *** W albumie Kuba z bałwankiem
Edytowane przez Miramej Czas edycji: 2012-01-14 o 19:47 |
|||||
|
|
|
#3037 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
|
|
#3038 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
PAŹnie bądź taka skromna ![]() ja to nawet niewiem o co pytac ![]() ja od niedawna zaczęlam dawac
|
|
#3039 | |||
|
Zadomowienie
|
Mariola, faktycznie ciężko z Antosiowym jedzeniem
A jakieś makarony w kształcie zwierzątek itp. też nic nie dają? Cytat:
![]() Właśnie, że nie jest - 94 cm. Od sierpnia urósł tylko 3 cm ![]() Oczywiście, jakby co, to mogę posłać Jak się czegoś dowiesz, to daj znać Jak już wiem, że są rozbieżne opinie, to nawet nie chce mi się w to zagłębiać ![]() Je w domu też, takie skromne. Czasem tylko nie chce lub za późno wstanie ![]() U mnie też dzisiaj troszkę śniegu spadło, tyle, co kot napłakał, nawet trawy nie przykryło całej. Ale założyłam Tymkowi śniegowce, żeby choć raz użyć ![]() Powiedziała, co wiedziała ![]() ~~~~~~~~~~~~ Czeko, dobrze, że nic się nie stało .
|
|
#3040 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() super ta tapeta ![]() Cytat:
mądry się znalazł![]() U Nas to samo ![]() Cytat:
za badaniamój ulubiony film...milion razy widziałam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Zuza też tak ma czasami...jest dzień że zjada masę jedzenia, aż się dziwię gdzie to wszystko chowa...a jest dzień że nie je prawie nic ![]() Cytat:
ja nie daję Zu patyczków bo próbuje sama wkładać, a wiadomo jak to się może skończyć ![]() Dobry wieczór U Was śnieg a u mnie Rano dostałam zdjęcie od P (zasypane po kolana)....a ja spojrzałam za okno i nic nie ma...0 stopni...chwilę temu zaczęło niewinnie padać...ale ledwie widać na bałwana czy sanki nie liczę![]() zrobiłam te pierożki razowe z kaszą gryczaną ![]() ---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ---------- aha... Ola to TEN blog...tytuł niewiele mówi
NIE LUBIĘ TROLLI![]() coraz bardziej ![]() Edytowane przez Karolinak82 Czas edycji: 2012-01-14 o 21:21 |
||||||
|
|
|
#3041 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, znamy, mamy na płycie z kołysankami ![]() Prawdę tylko piszę Przecież to się składa głównie z cukru ![]() Cytat:
![]() No to Kuba 4 cm ![]() To się chyba nie opłaca , ale dziękuję Dam znać, ale też mi się chwilowo odechciało, czasem mnie to wszystko przerasta ![]() ![]() No ![]() Cytat:
, my planujemy sanki na jutro, ale na razie to marne szanse , chyba, że do lasu pójdziemy.P.S. Bałwana mama i tata lepili , Kubuś nadzorował *** Wczoraj Kuba miał ciężki wieczór, no nic nie było tak jak powinno, już w łóżeczku przed snem popłakiwał sobie i mówi "Furczy mi w nosie", pytam się "Wyczyścić?", na co Kuba zdenerwowany "Nie, na razie płaczę"
|
|
|
#3042 |
|
Ola-Unhola
|
Oj to było nawiązanie do starych komentarzy o matce pijącej ![]() Karola, dzięki za link ![]() Moje dziecko śpi od 20,45 Wstał o 8,30, więc powoli wracamy do naszego normalnego planu dnia
|
#3043 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
ale nie tym razem
![]() gnebilam tz
|
|
#3044 |
|
Ola-Unhola
|
|
#3045 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() dla Bartka,poważna nauka dopiero się zacznie Cytat:
byliśmy może 20 min na dworze ![]() Cytat:
Mariolka mam nadzieję,że to tylko taki,chwilowy okres niejadkowy u Antosia,wiem że się martwisz trzymam żeby apetyt wrócił.Cytat:
![]() Cytat:
![]() Trochę na sankach pojeździliśmy ![]() To się napracowałaś ![]() c.d.n |
|||||
|
|
|
#3046 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
oj tam
![]() jak tak piszecie to zaczynam Wam zazdroscic tego sniegu
|
|
#3047 |
|
Ola-Unhola
|
Nooo fajny, tylko zeby nie wiało
![]() sylko, jak ja się boje tych starszych klas.... I zazdroszcze krotkiego semestru ![]() Wczoraj miałam zolte paznokcie, dzisiaj mietowe...szaleje ![]() ---------- Dopisano o 22:57 ---------- Poprzedni post napisano o 22:51 ---------- Nie ma Was to idę, dobranoc
|
#3048 |
|
Zakorzenienie
|
sylko, na razie nie zgłębiłam tematu, bo czuję się lekko zniechęcona
![]() Dziękuję za miłe komentarze w albumie ![]() *** Dobrej nocy
|
|
#3049 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dobrze,że nic się nie stało ![]() Przyznam się szczerze,że po tej wpadce z danonkami od tamtej pory Bartosz też nie jadł ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Może i u Was spadnie ![]() Cytat:
![]() To nadzorca spisał się na medal no,mama i tata też ![]() Cytat:
![]() Zjadłam ostatniego białego Michałka myję zęby i idę spać ![]() Dobranoc |
|||||
|
|
|
#3050 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dacie radę Doczytałam
|
|
|
|
|
#3051 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
powiem Ci że nawet sie nie skupiłam na skladzie raz kupiłam, posmakowały więc kupiłam drugi raz a dzis mąz dokupił ![]() jak zwykle do 4 rano ![]() a ja wczoraj fioletowe a dziś złote ![]() Cytat:
Dobranoc
|
|
#3052 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() A z tą wpadką, to chyba chodziło sylce o dawną dyskusję na temat Danonków ![]() *** Śnieg nadal jest i pada dalej , tylko ten wiatr . No ale i tak mamy w planach po obiedzie wypróbować sanki ![]() Kuba, jak tylko otworzył oczy pytał o bałwanka , czy nie zmarzł i czy spał na stojąco
|
|
|
#3053 |
|
Ola-Unhola
|
Hej
![]() Obudziliśmy się o 8,30 i fajnie i nie ![]() Powinniśmy dzisiaj pojechac do kościoła,bo w zeszłym tyg nie bylismy na spotkaniu a rozdawali książeczki do komunii. Ciekawe czy Małż wstanie o 11 ![]() Śniegu trochę wiecej, ale wieje. Ide wyciagnąc śniegowce i kurtke zimową dla Antosia ![]() Czas chyba poszukać spodni śniegowych dla Bartka na allegro ![]() Udanej niedzieli ![]() ---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ---------- Karola, masz jeszcze znajoma w Camaieu? ![]()
|
#3054 |
|
Zakorzenienie
|
My wczoraj już sanki zaliczyliśmy, Zuzia zasnęła super są te z pchaczem ![]() Dziś idziemy bałwana lepić ![]() Milej niedzieli |
|
|
|
#3055 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc
![]() my tez zaliczylismy saneczki a po poludniu mamy jechac do szwagierki i chyba pojdziemy piechota a Werka na sankach to ok.30min. wiec spoko ![]() nie wyspalam sie.........goscie poszli po 1 w nocy
|
#3056 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
ja sie polozylam po 2 wiec tez sie nie wyspalam
na dodatek mam migrene
|
|
#3057 |
|
Zakorzenienie
|
Pierwsza próba saneczkowa zaliczona
, Kubuś zachwycony, tata mniej, bo przez ponad godzinę biegał z sankami po lesie . Oczywiście mam dla Was zdjęcie mojego saneczkarza ![]() Śmiejemy się, bo Kuba co i raz staje przy oknie i mówi "Zima w końcu do nas przyszła" .Dziś był też otrzepać bałwana ze śniegu i poprawić mu szalik
|
|
#3058 |
|
Ola-Unhola
|
U nas saneczki jeszcze nie zaliczone, bo u Dziadków są, ale jeżeli snieg nie stopnieje, to niebawem
![]() Za to tez mam foto z dzisiejszego spacerku, zaraz wkleję do albumu ![]() ---------- Dopisano o 18:00 ---------- Poprzedni post napisano o 17:49 ---------- No i kombinezon podwórkowy z zeszłego roku
|
#3059 |
|
Zakorzenienie
|
wpadłam pomachać
Brat przeinstalował mi kompa. Jest czyściutki, że hej, wszystko działa, nic się nie zacina Jak miło ![]() Ale zima u nas. Pojechalismy dzisiaj z Oli sankami do koscioła. Tylko w ten sposób dała się namówić, bo nie chce chodzić z nami do kościoła. Mróz niby nieduży ale wieje i strasznie zimno się wydaje Aa po kolacji super, poszlismy sobie na zakupy, TZ kupił sobie marynarke i 2 pary jeansów w cubusie i perfumy. Ja nic sobie nie kupiłam, bo kilka dni wczesnie robiłam zakupy dla siebie. Wieczór zaliczam za udany, co prawda poszlismy wczesniej spać niż Svi, ale również było miło
Edytowane przez Wojtusia Czas edycji: 2012-01-15 o 18:53 |
|
|
|
#3060 |
|
Zakorzenienie
|
my dziś też na zakupach
Tomkowi kupiliśmy ciastolinę - zestaw śniadaniowy (jest przeceniony z Carefurze na 56 zł, jest też przeceniony zestaw z pizza na 67 zł) - jest szał T serwuje gofry, jajka, naleśniki itp... ja sobie upolowałam chustę Diesla... małż szedł na squasha, więc pomyślałam, ze jak pójdzie to poprzymierzam do czego pasuje, szukam i szukam ... nie ma dzwonię do małża że może nie wziął z samochodu, a On ze założył ją ![]() kupiłam też 3 zasłonkę (te co pokazywałam Wam) - chciałam inną dobrać, jak Wam pisałam kiedyś, ale leżała jedna przeceniona, więc uznałam to za znak i wiszą już 3 takie same w pokoju dziennym
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:09.

nie wiem czy przegapiłam. 

, wczesniej pil tylko wode.
brrrr 
moze niedługo mu się odmieni

Właśnie, że nie jest - 94 cm. Od sierpnia urósł tylko 3 cm
Nie dosłownie, ale taki był sens. Ehh.

, na termometrze 0 stopni, a odczuwalna -8.