Lipcowo-Sierpniowe Dwulatki 2009 i ich rozgadane Mamusie :D - Strona 102 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-14, 15:05   #3031
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Dot.: Lipcowo-Sierpniowe Dwulatki 2009 i ich rozgadane Mamusie :D

no u nas jest mnostwo tego typu szkol
teraz Eryka chce zapisac do juniorow, nigdy wczesniej nie lubil pilki noznej ale osatnio zaczal grac i chce gdzies chodzic wiec czemu nie
dzieciaki chodza jeszcze na basen i maly chodzi jeszcze do szkoly muzycznej na zajecia
Eryka jeszcze chce zapisac znow na taniec, tym razem nowoczesny

moje dzieciaki maja temperament, ze musza sie gdzies wyzyc wiec musze im to umozliwic bo inaczej ich rozpiera energia
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-14, 15:06   #3032
mayaha
Wtajemniczenie

GG do mayaha

cześc babeczki
widze że to nie tylko mi się cos z wizażem działo wczoraj
tak więc Ola pytanie nieaktualne

skończyłam pic kawę jak Was doczytałam czyli muszę uciekac do obowiązków
a trochę tego mam
na szczęścia Zuza bez większych fochów usneła
teraz wykształcił się nam mały rytuał przed zasypianiem niezależnie czy to drzemka czy już na npc - muszę śpiewac pazia

piszecie o jedzeniu, Jola Edyta
ja chyba jestem pod tym kątem troche ograniczona
Zuzia pewnie na tym tracie ale co ja poradzę, momentami nie wiem o czym Wy piszecie, gdyby nie to że jakiś czas temu pojawił się temat oliw to nigdy bym pewnie tego nie zaczęła zgłebiac
to tylko przykład był

na szczęscia maoja mysza apetyt ma, po mamusi
na śniadanie je z reguły albo melko z płatkami (bakallandu miodowe kułeczka i z boboity czekoladowe kulki), czasem nawet kaszkę ze śliwakami, a tak to jajecznice, jajka w innej postaci lub kanapki, raz na jakiś czas gofry zrobie, a i jeszcze żurek jak babcia czasem zrobi z jajkiem
tak więc to chyba nie jest zbyt bogaty jadłospis
obiady je, zupy lubi
jedzeniowym Nr 1 sa dujcity - danonki

dobra uciekam bo znów do tyłu jestem
miałam już na angielski nie jechac przez tą pogode ale nie chciałam opuszczac zajec, ale przyznam Wam się że kapkę się bałam bo nie znosze po zaśnieżonych drogach jeździc :[
ale objechałam i jestem z siebie dumna
Stary 2012-01-14, 17:01   #3033
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
Napisane przez Wojtusia Pokaż wiadomość
Wczoraj nie mogłam wieczorem wejsc na wizaż :/

Unhola
, czy ty miałas egzamin ostatnio na P. czy mi sie coś przyśniło? nie wiem czy przegapiłam.

Dzisiaj TZ zaprosił mnie na kolacje... wow, fajowo

Nie poszłam

To udanego wieczorku

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość

Wczoraj nie moglam sie dostac na Wizaz

Dziekuje wszystkim za wirtualne glaski i zyczenia zdrowia dla Antosia.
Meczy go troche kaszel, troche ma zapchany nos, ale apetytu zero. Wczoraj pierwszy posilek zjadl o 15.30 , wczesniej pil tylko wode.
Jakos musze to przetrwac
Ma tez trudniejszy okres i potrzebuje duzo uwagi, stad mnie malo.

Ja maslo orzechowe, migdalowe itp trzymam w szafce, bo ono jest do smarowania, a nie do skrobania. Stosuje je tak samo jak Edyta. Platki owsiane pelnoziarniste zalewam wieczorem i gotuje rano, takze dlatego, ze jest szybciej
Antonio nie chce ich jesc, ani zadnych innych platkow, czasami skubnie troche ode mnie, moze kiedys sie przekona. W ogole malo co che jesc i ma etapy, ze np na sniadanie chce tylko to i tak przez dwa tygodnie, a potem zmiana, nie chce zadnych kanapek itp, nic co jest w naszych przepisach dla maluszkow, ostatnio nawet zup nie chce. Wlasciwie to ostatnio niczego nie chce, nawet swoich ulubionych rzeczy i tak bylo juz przed choroba. Zazwyczaj jest tak, ze to, co mu przygotuje, to wyrzucam do kosza. Plakac mi sie chce, bo raz bo nie je, bo dwa, tyle pieniedzy idzie do kosza. Dodam, ze nie je zadnych slodkosci pomiedzy itp itd.
Juz nie wiem co robic. Pocieszam sie, ze gdyby byl glodny, a ma dostep do jedzenia, to zjadlby cos.
Ciezko mi
Zdrowka dla Antosia
Na pewno to chwilowe, także nie martw się

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość

nie wyspalam sie dzis strasznie, poszlam spac po 4 a rano trzeba bylo wstac na pilke z malym

robie schabowe z koscia na obiad tz uwielbia obgryzac kosci
a malemu dusze schabik z warzywami
Oj napisz, ze masz kaca

Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość
u nas jeszcze rano o 6 grzmiało i tak się błyskało, ze aż w pokoju jasno miałam brrrr

i jak?
my byliśmy - na sankach tylko chwile bo wieje strasznie, ale aż 3 bałwany musiałam zrobić

zdolnego masz synka

a gdzie jeździcie w góry? na narty?

ja też

super ... ehhh zazdroszczę

uuu to zimno :/ u nas też zimniej niż termometr wskazuje

moze niedługo mu się odmieni

hmmm a na jaką piłkę Wy jeździcie? juz kiedyś miałam pisać ... bo chyba coś przegapiłam

hehe mój też ... wszystkie skrępki, kostki ... bleee

Aniu, jeździmy do Brennej Leśnicy. Teraz chciałabym do Wisły Cieńków.
Na nartach ja jeździłam sporo, Małż mniej, ale chcielibyśmy, zeby Bartuś zaczął. Zresztą domaga się, a tam Rodzice bywali i jest fajny stok do nauki właśnie.

U nas taka zawieruch, ze hej, jeszcze śnieg sypać zaczął. Masakra...
Stary 2012-01-14, 17:31   #3034
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Czesc

jak wiekszosc z was tez nie moglam sie dostac tu wczoraj
dziewczynki ladnie sie bawily, corka przyjaciolki poprosila mnie zebym wyciela 2 korony z kartek bo beda krolewnami, wyciagnela jakies chusty i paski i musialam im sukienki z tego zrobic i oczywiscie o co Werka prosila z rana? "mamusiu zrob mi korone"

o 18 maja wpasc znajomi-wyciagnelam kawalek tortu(mialam zamrozony) i zrobilam tiramisu, a na kolacje jakies kanapki zrobie i kielbaski......nie mam weny

i na koniec ..........znowu dzisiaj byl mega placz
Werka wziela patyczek swoj do uszu i niby czyscila sobie uszka(ja bylam w kuchni a malz z nia w lazience), malzowi zadzwonil tel. i poszedl po niego , ja w tym czasie kroilam warzywa do zupy a Werka jakos cicho siedziala w lazience ,no to poszlam sprawdzic co robi- zdjela ten wacik z patyczka i akurat jak weszlam wlozyla go do ucha.........oczywiscie odrazu zaczela plakac, nie dala sobie dotknac , balam sie czy krew nie poleci no i jak gleboko wlozyla i czy nie uszkodzila bębęnka
ale slyszy wiec chyba wszystko ok. no i mowi ze ja nie boli

bylam pewna ze malz zabral jej ten patyczek

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-14, 19:42   #3035
mayaha
Wtajemniczenie

GG do mayaha

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
Werka wziela patyczek swoj do uszu i niby czyscila sobie uszka(ja bylam w kuchni a malz z nia w lazience), malzowi zadzwonil tel. i poszedl po niego , ja w tym czasie kroilam warzywa do zupy a Werka jakos cicho siedziala w lazience ,no to poszlam sprawdzic co robi- zdjela ten wacik z patyczka i akurat jak weszlam wlozyla go do ucha.........oczywiscie odrazu zaczela plakac, nie dala sobie dotknac , balam sie czy krew nie poleci no i jak gleboko wlozyla i czy nie uszkodzila bębęnka

dobrze że nic się nie stało
powiem Ci że ja patyczki z daleka od Małej trzymam i zawsze jej powtarzam że sama nie może czyścic uszków
mam kolege który ma 2 synów i jeden drugiemu wcisnął patyczek do ucha, oczywiście na szpitalu się skońzyło, na szczeście patyczek nic nie uszkodził
Stary 2012-01-14, 19:45   #3036
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Jolu, ja zalewam mlekiem, bo nie znosze platkow na wodzie i gotuje na tym mleku.
Probowalam wszystkiego, zadne koreczki, szaszlyki, fantazyjne kanapki nie pomagaja. Antos zawsze mi pomaga w kuchni, ale tego nie je. Podziekuje grzecznie i powie, ze nie chce, ze ja mam to zjesc.

Ja juz przeszlam okres niejedzenia i latania po lekarzach z Antosiem, wiec bardzo nie chce, aby to sie powtorzylo. Generalnie jak nie chce, to nie, a moze nie jesc dlugo i wcale to nie znaczy, ze potem zje wiecej, bo zje troche, jak ptaszek.

Może więc to taki czas, a pokrywa się z tym trudnym okresem, jaki Antonio ma?
W każdym razie trzymam kciuki, żeby było lepiej

Cytat:
Napisane przez morska Pokaż wiadomość
Nom Ja z nim często mieszam wit. C, bo ona z kolei jest diabelnie kwaśna, ble.

Właśnie nie wiem, może dzisiaj wieczorem Go zmierzę, akurat stuknęło 2,5 roku

Ee Ale o 2 zł taniej niż w Almie ;P Jeśli masz ochotę je wypróbować w ogóle

Nie wiem Ja nie zaczęłam jeszcze dawać takich płatków Tymkowi, kiedyś kupiłam jedne owsiane i miałam zamiar poczytać, ale czasu brakło i tak leżą. Mam zapisany jeden wątek na ten temat z mojego ulubionego forum, ale jeszcze dokładnie nie studiowałam go. Ten - może coś ciekawego wyczytasz, jeśli jeszcze na niego się nie natknęłaś
Ja nie mam tej witaminy, dziś dodałam Kubie sok do herbatki

Najlepszego , ciekawa jestem, ile mierzy, pewnie jest wyższy niż Kubuś

Mam ochotę, ale tam, gdzie ja kupuję ich nie ma

Dotarłam tam wczoraj, ale już nie miałam czasu się wgłębić. A Tymek nie je w ogóle śniadania w domu, dopiero w przedszkolu?

Cytat:
my byliśmy - na sankach tylko chwile bo wieje strasznie, ale aż 3 bałwany musiałam zrobić
U nas też wieje i wiało, ale Kuba tak chciał iść lepić bałwana, że poszliśmy i mamy

Cytat:
Napisane przez mayaha Pokaż wiadomość
na szczęścia Zuza bez większych fochów usneła
teraz wykształcił się nam mały rytuał przed zasypianiem niezależnie czy to drzemka czy już na npc - muszę śpiewac pazia

piszecie o jedzeniu, Jola Edyta
ja chyba jestem pod tym kątem troche ograniczona
Zuzia pewnie na tym tracie ale co ja poradzę, momentami nie wiem o czym Wy piszecie, gdyby nie to że jakiś czas temu pojawił się temat oliw to nigdy bym pewnie tego nie zaczęła zgłebiac
to tylko przykład był

na szczęscia maoja mysza apetyt ma, po mamusi
na śniadanie je z reguły albo melko z płatkami (bakallandu miodowe kułeczka i z boboity czekoladowe kulki), czasem nawet kaszkę ze śliwakami, a tak to jajecznice, jajka w innej postaci lub kanapki, raz na jakiś czas gofry zrobie, a i jeszcze żurek jak babcia czasem zrobi z jajkiem
tak więc to chyba nie jest zbyt bogaty jadłospis
obiady je, zupy lubi
jedzeniowym Nr 1 sa dujcity - danonki
Jakiego pazia? Nagraj, też chcę posłuchać

Ja najwięcej wiem od Edyty, więc tyle, co Ty

Ja nadal trzymam Kubę z daleka od Danonków

Cytat:

, mam nadzieję, że tylko się przestraszyła

W albumie Kuba z bałwankiem

H. MacLeod

.

Edytowane przez Miramej
Czas edycji: 2012-01-14 o 19:47
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-14, 20:29   #3037
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
Oj napisz, ze masz kaca
nie mam
nic nie pilam
Stary 2012-01-14, 21:04   #3038
mayaha
Wtajemniczenie

GG do mayaha

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość

Jakiego pazia? Nagraj, też chcę posłuchać

hehe, uwierz nie chciałabyś PAŹ

nie bądź taka skromna
ja to nawet niewiem o co pytac

ja od niedawna zaczęlam dawac
Stary 2012-01-14, 21:04   #3039
morska
Zadomowienie

Mariola, faktycznie ciężko z Antosiowym jedzeniem Tymek rzadko zdarza się, że odmówi, a mi i tak jest przykro, że nie chce, a u Was często się to zdarza A jakieś makarony w kształcie zwierzątek itp. też nic nie dają?

Cytat:
Ja nie mam tej witaminy, dziś dodałam Kubie sok do herbatki

Najlepszego , ciekawa jestem, ile mierzy, pewnie jest wyższy niż Kubuś

Mam ochotę, ale tam, gdzie ja kupuję ich nie ma

Dotarłam tam wczoraj, ale już nie miałam czasu się wgłębić. A Tymek nie je w ogóle śniadania w domu, dopiero w przedszkolu?

U nas też wieje i wiało, ale Kuba tak chciał iść lepić bałwana, że poszliśmy i mamy

A Tymek nie przepada za słodkim piciem

Właśnie, że nie jest - 94 cm. Od sierpnia urósł tylko 3 cm

Oczywiście, jakby co, to mogę posłać

Jak się czegoś dowiesz, to daj znać Jak już wiem, że są rozbieżne opinie, to nawet nie chce mi się w to zagłębiać
Je w domu też, takie skromne. Czasem tylko nie chce lub za późno wstanie

U mnie też dzisiaj troszkę śniegu spadło, tyle, co kot napłakał, nawet trawy nie przykryło całej. Ale założyłam Tymkowi śniegowce, żeby choć raz użyć

Powiedziała, co wiedziała

~~~~~~~~~~~~
Czeko, dobrze, że nic się nie stało

.
Stary 2012-01-14, 21:08   #3040
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez angy Pokaż wiadomość
Nie pokazywałam, to nie możesz pamiętać. W jasnoszare pasy, taka:
Załącznik 4438319
a widzisz...mam kilka stron nienadrobionych i myślałam że może pokazywałaś

super ta tapeta ale nie jest jakaś mocno "skomplikowana" to może znajdzie się podobna

Cytat:
Napisane przez angy Pokaż wiadomość

Ale jak się tak porządnie wkurzę to nie jest takie proste
Powiem tylko, że nazwał mnie babą zza biurka, która nic nie wie Nie dosłownie, ale taki był sens. Ehh.
mądry się znalazł

Cytat:
Kuba odwrotnie - wszystko chciałby zimne, najlepiej prosto z lodówki
U Nas to samo

Cytat:
Napisane przez sylka79 Pokaż wiadomość
badania morfologia pełna + rozmaz,badanie kału na pasożyty i IgE - na intensywnośc alergii (to już prywatnie ) Wszystko z krwi
i jeszcze mocz dam do zbadania,jak wysika mi się do kubka,bo dawno już Mu nie robiłam.
za badania

Cytat:
Dzisiaj Zielona mila na TVN-ie
mój ulubiony film...milion razy widziałam książkę czytałam kilka razy

Cytat:
Na zebraniu ok, testy zaliczone na znakomicie - 6. Zachowanie bardzo dobre (choć chyba na wyrost za Bartka ruchliwość ) I ogólna ocena semestralna - bardzo dobra.

Cytat:
Ja maslo orzechowe, migdalowe itp trzymam w szafce, bo ono jest do smarowania, a nie do skrobania. Stosuje je tak samo jak Edyta. Platki owsiane pelnoziarniste zalewam wieczorem i gotuje rano, takze dlatego, ze jest szybciej
Antonio nie chce ich jesc, ani zadnych innych platkow, czasami skubnie troche ode mnie, moze kiedys sie przekona. W ogole malo co che jesc i ma etapy, ze np na sniadanie chce tylko to i tak przez dwa tygodnie, a potem zmiana, nie chce zadnych kanapek itp, nic co jest w naszych przepisach dla maluszkow, ostatnio nawet zup nie chce. Wlasciwie to ostatnio niczego nie chce, nawet swoich ulubionych rzeczy i tak bylo juz przed choroba. Zazwyczaj jest tak, ze to, co mu przygotuje, to wyrzucam do kosza. Plakac mi sie chce, bo raz bo nie je, bo dwa, tyle pieniedzy idzie do kosza. Dodam, ze nie je zadnych slodkosci pomiedzy itp itd.
Juz nie wiem co robic. Pocieszam sie, ze gdyby byl glodny, a ma dostep do jedzenia, to zjadlby cos.
Ciezko mi
żeby to było chwilowe

Zuza też tak ma czasami...jest dzień że zjada masę jedzenia, aż się dziwię gdzie to wszystko chowa...a jest dzień że nie je prawie nic

Cytat:

dobrze że nic się nie stalo
ja nie daję Zu patyczków bo próbuje sama wkładać, a wiadomo jak to się może skończyć

Dobry wieczór

U Was śnieg a u mnie
Rano dostałam zdjęcie od P (zasypane po kolana)....a ja spojrzałam za okno i nic nie ma...0 stopni...chwilę temu zaczęło niewinnie padać...ale ledwie widać na bałwana czy sanki nie liczę

zrobiłam te pierożki razowe z kaszą gryczaną

---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ----------

aha... Ola to TEN blog...tytuł niewiele mówi

Edytowane przez Karolinak82
Czas edycji: 2012-01-14 o 21:21
Karolinak82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-14, 21:18   #3041
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:

nie bądź taka skromna

Chciałabym , znamy, mamy na płycie z kołysankami

Prawdę tylko piszę

Przecież to się składa głównie z cukru

Cytat:
A Tymek nie przepada za słodkim piciem

Właśnie, że nie jest - 94 cm. Od sierpnia urósł tylko 3 cm

Oczywiście, jakby co, to mogę posłać

Jak się czegoś dowiesz, to daj znać Jak już wiem, że są rozbieżne opinie, to nawet nie chce mi się w to zagłębiać
Je w domu też, takie skromne. Czasem tylko nie chce lub za późno wstanie

U mnie też dzisiaj troszkę śniegu spadło, tyle, co kot napłakał, nawet trawy nie przykryło całej. Ale założyłam Tymkowi śniegowce, żeby choć raz użyć

Powiedziała, co wiedziała
To się ciesz, Kuba zależy kiedy i co, ale ja np. jak nie ma cukru, to wolę nie pić herbaty czy kawy

No to Kuba 4 cm

To się chyba nie opłaca , ale dziękuję

Dam znać, ale też mi się chwilowo odechciało, czasem mnie to wszystko przerasta

, u nas tak się wydaje, ale też wcale nie ma aż tak dużo śniegu, jak toczyliśmy kulę na bałwana, to od razu trawę było widać

No

Cytat:
Napisane przez Karolinak82 Pokaż wiadomość
Dobry wieczór

U Was śnieg a u mnie
Rano dostałam zdjęcie od P (zasypane po kolana)....a ja spojrzałam za okno i nic nie ma...0 stopni...chwilę temu zaczęło niewinnie padać...ale ledwie widać na bałwana czy sanki nie liczę
No jak u nas jest, to i chyba Wy będziecie mieli , my planujemy sanki na jutro, ale na razie to marne szanse , chyba, że do lasu pójdziemy.

P.S. Bałwana mama i tata lepili , Kubuś nadzorował

Wczoraj Kuba miał ciężki wieczór, no nic nie było tak jak powinno, już w łóżeczku przed snem popłakiwał sobie i mówi "Furczy mi w nosie", pytam się "Wyczyścić?", na co Kuba zdenerwowany "Nie, na razie płaczę"

H. MacLeod

.
Stary 2012-01-14, 21:29   #3042
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
nie mam
nic nie pilam

Oj to było nawiązanie do starych komentarzy o matce pijącej

Karola, dzięki za link

Moje dziecko śpi od 20,45 Wstał o 8,30, więc powoli wracamy do naszego normalnego planu dnia
Stary 2012-01-14, 22:14   #3043
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
Oj to było nawiązanie do starych komentarzy o matce pijącej
ale nie tym razem

gnebilam tz
Stary 2012-01-14, 22:15   #3044
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
ale nie tym razem

gnebilam tz

Mato, to chyba kamasutra była grana
Stary 2012-01-14, 22:25   #3045
sylka79
Wtajemniczenie

Cytat:
Tak sylko mamy już. Trochę za wcześnie jak dla mnie, drugi semestr długi bedzie, a to wstawianie na 7,15 na autobus
Pytałaś jak mój ząb - lek jeszcze siedzi, po niedzieli któregos dnia się wybiorę na dokończenie. Całe szczescie nie boli tylko czasami reaguje na zimno/gorąco.
Cieszę się, ze u Ciebie już ok

Na zebraniu ok, testy zaliczone na znakomicie - 6. Zachowanie bardzo dobre (choć chyba na wyrost za Bartka ruchliwość ) I ogólna ocena semestralna - bardzo dobra.
My będziemy mieć krótszy,najkrótszy

ja też się cieszę,że Ciebie nie boli

dla Bartka,poważna nauka dopiero się zacznie

Cytat:
Hej

U nas też jest śnieg, ale co z tego, jak jest taka zawierucha, że wyjść się nie chce , na termometrze 0 stopni, a odczuwalna -8.

Miłej soboty
U mnie też wiało byliśmy może 20 min na dworze

Cytat:

Wczoraj nie moglam sie dostac na Wizaz

Dziekuje wszystkim za wirtualne glaski i zyczenia zdrowia dla Antosia.
Meczy go troche kaszel, troche ma zapchany nos, ale apetytu zero. Wczoraj pierwszy posilek zjadl o 15.30 , wczesniej pil tylko wode.
Jakos musze to przetrwac
Ma tez trudniejszy okres i potrzebuje duzo uwagi, stad mnie malo.

Ciezko mi
Zdrówka dla Antosia

Mariolka mam nadzieję,że to tylko taki,chwilowy okres niejadkowy u Antosia,wiem że się martwisz trzymam żeby apetyt wrócił.

Cytat:
Nie wiem Ja nie zaczęłam jeszcze dawać takich płatków Tymkowi, kiedyś kupiłam jedne owsiane i miałam zamiar poczytać, ale czasu brakło i tak leżą. Mam zapisany jeden wątek na ten temat z mojego ulubionego forum, ale jeszcze dokładnie nie studiowałam go. Ten - może coś ciekawego wyczytasz, jeśli jeszcze na niego się nie natknęłaś

.
Jola zgłębiłaś? I co Ty na to?

Cytat:
u nas jeszcze rano o 6 grzmiało i tak się błyskało, ze aż w pokoju jasno miałam brrrr

i jak?

Trochę na sankach pojeździliśmy strasznie wiało
To się napracowałaś

c.d.n

sylka79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-14, 22:41   #3046
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:

Mato, to chyba kamasutra była grana
oj tam

jak tak piszecie to zaczynam Wam zazdroscic tego sniegu
Stary 2012-01-14, 22:57   #3047
UnholyOne
Ola-Unhola

Nooo fajny, tylko zeby nie wiało

sylko, jak ja się boje tych starszych klas....
I zazdroszcze krotkiego semestru

Wczoraj miałam zolte paznokcie, dzisiaj mietowe...szaleje

---------- Dopisano o 22:57 ---------- Poprzedni post napisano o 22:51 ----------

Nie ma Was to idę, dobranoc
Stary 2012-01-14, 22:57   #3048
Miramej
Zakorzenienie

sylko, na razie nie zgłębiłam tematu, bo czuję się lekko zniechęcona

Dziękuję za miłe komentarze w albumie

Dobrej nocy

H. MacLeod

.
Stary 2012-01-14, 23:12   #3049
sylka79
Wtajemniczenie

Cytat:

dobrze,że nic się nie stało

Cytat:

Przyznam się szczerze,że po tej wpadce z danonkami od tamtej pory Bartosz też nie jadł je jogurty naturalne,czasem zdarzy się Monte i raz wypił Actimela,awantura była wtedy w sklepie,bo On chce takiego jogurcika,jak piła pani w reklamie

Cytat:

nie bądź taka skromna

Bartosz też lubi i jeszcze Kołysankę dla okruszka

Cytat:
Napisane przez Karolinak82 Pokaż wiadomość
za badania

U Was śnieg a u mnie
Cześć Karo

Może i u Was spadnie

Cytat:
Dam znać, ale też mi się chwilowo odechciało, czasem mnie to wszystko przerasta

P.S. Bałwana mama i tata lepili , Kubuś nadzorował

Wczoraj Kuba miał ciężki wieczór, no nic nie było tak jak powinno, już w łóżeczku przed snem popłakiwał sobie i mówi "Furczy mi w nosie", pytam się "Wyczyścić?", na co Kuba zdenerwowany "Nie, na razie płaczę"
Aha,to już wiem

To nadzorca spisał się na medal no,mama i tata też

Cytat:

Moje dziecko śpi od 20,45 Wstał o 8,30, więc powoli wracamy do naszego normalnego planu dnia
oby tak dalej

Zjadłam ostatniego białego Michałka myję zęby i idę spać
Dobranoc

Stary 2012-01-14, 23:15   #3050
sylka79
Wtajemniczenie

Cytat:
sylko, jak ja się boje tych starszych klas....
I zazdroszcze krotkiego semestru

Nie ma Was to idę, dobranoc
E tam dacie radę

Cytat:
sylko, na razie nie zgłębiłam tematu, bo czuję się lekko zniechęcona

Doczytałam i nie dziwię się

Stary 2012-01-14, 23:45   #3051
mayaha
Wtajemniczenie

GG do mayaha

Cytat:
Przecież to się składa głównie z cukru

aha
powiem Ci że nawet sie nie skupiłam na skladzie
raz kupiłam, posmakowały więc kupiłam drugi raz
a dzis mąz dokupił

jak zwykle
Cytat:
ale nie tym razem

gnebilam tz
do 4 rano
Cytat:

Wczoraj miałam zolte paznokcie, dzisiaj mietowe...szaleje
a ja wczoraj fioletowe a dziś złote
Cytat:
Przyznam się szczerze,że po tej wpadce z danonkami od tamtej pory Bartosz też nie jadł je jogurty naturalne,czasem zdarzy się Monte i raz wypił Actimela,awantura była wtedy w sklepie,bo On chce takiego jogurcika,jak piła pani w reklamie
a o co chodzi? chyba znów czegoś nie doczytalam

Dobranoc
Stary 2012-01-15, 09:09   #3052
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
(...)
To nadzorca spisał się na medal no,mama i tata też
No mnie się na razie udało uniknąć i Monte i Actimela

Cytat:
Doczytałam i nie dziwię się

Cytat:
aha
powiem Ci że nawet sie nie skupiłam na skladzie
raz kupiłam, posmakowały więc kupiłam drugi raz
a dzis mąz dokupił
U nas teściowa kupowała na początku Kubie i małż jadł
A z tą wpadką, to chyba chodziło sylce o dawną dyskusję na temat Danonków

Śnieg nadal jest i pada dalej , tylko ten wiatr . No ale i tak mamy w planach po obiedzie wypróbować sanki
Kuba, jak tylko otworzył oczy pytał o bałwanka , czy nie zmarzł i czy spał na stojąco

H. MacLeod

.
Stary 2012-01-15, 09:59   #3053
UnholyOne
Ola-Unhola

Hej

Obudziliśmy się o 8,30 i fajnie i nie

Powinniśmy dzisiaj pojechac do kościoła,bo w zeszłym tyg nie bylismy na spotkaniu a rozdawali książeczki do komunii. Ciekawe czy Małż wstanie o 11

Śniegu trochę wiecej, ale wieje. Ide wyciagnąc śniegowce i kurtke zimową dla Antosia
Czas chyba poszukać spodni śniegowych dla Bartka na allegro

Udanej niedzieli

---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ----------

Karola, masz jeszcze znajoma w Camaieu?
Stary 2012-01-15, 10:00   #3054
gorgulek
Zakorzenienie

My wczoraj już sanki zaliczyliśmy, Zuzia zasnęła super są te z pchaczem Jola

Dziś idziemy bałwana lepić

Milej niedzieli
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-15, 13:19   #3055
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Czesc

my tez zaliczylismy saneczki a po poludniu mamy jechac do szwagierki i chyba pojdziemy piechota a Werka na sankach to ok.30min. wiec spoko

nie wyspalam sie.........goscie poszli po 1 w nocy

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-15, 13:21   #3056
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

ja sie polozylam po 2 wiec tez sie nie wyspalam
na dodatek mam migrene nienawidze
Stary 2012-01-15, 16:59   #3057
Miramej
Zakorzenienie

Pierwsza próba saneczkowa zaliczona , Kubuś zachwycony, tata mniej, bo przez ponad godzinę biegał z sankami po lesie . Oczywiście mam dla Was zdjęcie mojego saneczkarza

Śmiejemy się, bo Kuba co i raz staje przy oknie i mówi "Zima w końcu do nas przyszła" .
Dziś był też otrzepać bałwana ze śniegu i poprawić mu szalik

H. MacLeod

.
Stary 2012-01-15, 18:00   #3058
UnholyOne
Ola-Unhola

U nas saneczki jeszcze nie zaliczone, bo u Dziadków są, ale jeżeli snieg nie stopnieje, to niebawem

Za to tez mam foto z dzisiejszego spacerku, zaraz wkleję do albumu

---------- Dopisano o 18:00 ---------- Poprzedni post napisano o 17:49 ----------

No i kombinezon podwórkowy z zeszłego roku
Stary 2012-01-15, 18:52   #3059
Wojtusia
Zakorzenienie

wpadłam pomachać

Brat przeinstalował mi kompa. Jest czyściutki, że hej, wszystko działa, nic się nie zacina Jak miło

Ale zima u nas. Pojechalismy dzisiaj z Oli sankami do koscioła. Tylko w ten sposób dała się namówić, bo nie chce chodzić z nami do kościoła.
Mróz niby nieduży ale wieje i strasznie zimno się wydaje

Aa po kolacji super, poszlismy sobie na zakupy, TZ kupił sobie marynarke i 2 pary jeansów w cubusie i perfumy. Ja nic sobie nie kupiłam, bo kilka dni wczesnie robiłam zakupy dla siebie.
Wieczór zaliczam za udany, co prawda poszlismy wczesniej spać niż Svi, ale również było miło

Edytowane przez Wojtusia
Czas edycji: 2012-01-15 o 18:53
Wojtusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-15, 19:13   #3060
p4w
Zakorzenienie

my dziś też na zakupach
Tomkowi kupiliśmy ciastolinę - zestaw śniadaniowy (jest przeceniony z Carefurze na 56 zł, jest też przeceniony zestaw z pizza na 67 zł) - jest szał T serwuje gofry, jajka, naleśniki itp...
ja sobie upolowałam chustę Diesla... małż szedł na squasha, więc pomyślałam, ze jak pójdzie to poprzymierzam do czego pasuje, szukam i szukam ... nie ma dzwonię do małża że może nie wziął z samochodu, a On ze założył ją i ze chyba mu się podoba

kupiłam też 3 zasłonkę (te co pokazywałam Wam) - chciałam inną dobrać, jak Wam pisałam kiedyś, ale leżała jedna przeceniona, więc uznałam to za znak i wiszą już 3 takie same w pokoju dziennym

3220g 54 cm

------------------

p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości