|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2041 |
Zadomowienie
|
Dot.: Wypadające włosy - PODSUMOWANIE!
Balitagscarlet
Wymądrzałam się wcześniej, że ten spirytus w tym preparacie do wcierania nie ma wpływu na ewentualne podrażnienie skóry głowy czy wysuszenie włosów (przynajmniej tak było w moim przypadku ale tylko do czasu). Teraz zmieniłam zdanie. Wydaje mi się, że te włosy faktycznie są jakieś dziwne i chyba słabsze. Wiadomo, że nie ma możliwości wcierania tego bez zahaczenia też o włosy mimo starań, żeby płyn dostał się tylko w skórę głowy. Fakt, że teraz zawiera on większą ilość witaminy B i biostyminy niż poprzednim razem, wiec pewnie roztwór spirytusu jest nieco większy. Być może wcześniej nie zauważałam różnicy bo był delikatniejszy, poza tym podświadomie czułam, że mi pomoże na wypadanie i może nie zwracałam uwagi na jakieś skutki uboczne. Niemniej jednak dokończę kurację zaleconą przez dermatolog łącznie z tym płynem. Najwyżej później zapytam ją o jakieś inne delikatne ampułki do wcierania, które nie zawierają spirytusu (jeśli oczywiście stan włosów się nie poprawi). Na razie jestem w trakcie poszukiwań mega nawilżającej i wzmacniającej odżywki. |
![]() ![]() |
![]() |
#2042 |
Zakorzenienie
|
O, to może tutaj zapytam. Używał ktoś Silicę ?
![]() Chodzi mi dokładnie o to, czy pomaga w regeneracji włosów i przede wszystkim, czy redukuje wypadanie. ![]() A może lepiej kupić Vitapil? ![]() Aaa, i czy Silica jest na receptę ? I której firmy jest lepsza?
żartowałam! Edytowane przez Westalka Czas edycji: 2006-11-28 o 14:25 |
![]() ![]() |
![]() |
#2043 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Oczywiście chodziło mi o przejrzenie tego wątku, a nie całego forum ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2044 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2045 |
Raczkowanie
|
Ja uzywalam Silice raczej na wlosy(bo cere i paznokcie sa wporzadku)piorunujacych efektow nie zauwazyłam moze troszke sie zregenerowaly teraz tez zastanawiam sie nad Vitapilem hmm szczegolnie chcialabym zeby wlosy byly gesciejsze ale to chyba niemozliwe?!
#2046 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja sama szukam jakiegoś preparatu, który sprawiłby, że nowe włoski które wyrastają są grubsze, a nie taki jak u małych dzieci ale narazie najważniejsze jest dla mnie to, żeby przestały wypadać ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2047 |
Raczkowanie
|
[quote=mysza_87;3167188]Żeby zauważyć znaczącą poprawę gęstości włosów (oczywiście nie mam na myśli użycia pianki, szczotki i suszarki po umyciu włosów
![]() az 1,5-2lat ![]() ![]() ![]()
#2048 |
Raczkowanie
|
Mysza, no i jak z Subriną?? wypada mniej. Ja zużyłam tylko jedną ampułkę subrina intensive plus i się poddałam bo wypadła ich ogromna ilość. Chociaż ostatnio zauważyłam, że nawet po soku z rzepy zaczyna ich wypadać więcej, więc można po prostu oszaleć.
Póki co ograniczam się więc do mycia Dercosem, i wcierania we włosy Seboradinu lotionu, tak robiłam cały zeszły tydzień i włosy odżyły jakoś, a wczoraj chciałam jeszcze lepiej, nałożyłam sok z rzepy i przedobrzyłam chyba... ![]() Eh, włosy - wracajcie!! |
![]() ![]() |
![]() |
#2049 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2050 |
Przyczajenie
|
![]() -skrzyp polny z witaminami brałam 2x2 tabl. przez miesiąc potem 2x1 -tonik NERIL-wcierałam codziennie przez miesiąc, potem co 3 dni -szampon Joanna RZEPA 2w1 -uzywałam co 2 dni -witaminy FALVIT 2x1 tabl. -wosk WAX jako maska do włosów używałam co 3 dni w formie kompresu, trzymałam na głowie jak tylko długo mogłam, niekiedy nawet godzinę Oprócz tego zaczęlam jeść musli, chleb ciemny z ziarnami i orzechy. Po dwóch miesiącach kuracja przyniosła rezultaty, wcześniej wypadały mi garściami włosy, w tej chwili mniej niż 50 dziennie. Stały się błyszczące, mniej się plączą - a mam włosy długie i z pasemkami. Mam nadzieję, że Wam też się uda - wiem jakie ważne dla kobiety są włosy. Powodzenia ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2051 |
Przyczajenie
|
![]() -skrzyp polny z witaminami brałam 2x2 tabl. przez miesiąc potem 2x1 -tonik NERIL-wcierałam codziennie przez miesiąc, potem co 3 dni -szampon Joanna RZEPA 2w1 -uzywałam co 2 dni -witaminy FALVIT 2x1 tabl. -wosk WAX jako maska do włosów używałam co 3 dni w formie kompresu, trzymałam na głowie jak tylko długo mogłam, niekiedy nawet godzinę Oprócz tego zaczęlam jeść musli, chleb ciemny z ziarnami i orzechy. Po dwóch miesiącach kuracja przyniosła rezultaty, wcześniej wypadały mi garściami włosy, w tej chwili mniej niż 50 dziennie. Stały się błyszczące, mniej się plączą - a mam włosy długie i z pasemkami. Mam nadzieję, że Wam też się uda - wiem jakie ważne dla kobiety są włosy. Powodzenia ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2052 |
Raczkowanie
|
Ok, to rozwiejmy watpliwosci.
Po 1: spirytus we wcierkach byc musi. Rozszerza naczynka krwionosne w skorze glowy, pomaga wchlonac sie substancji leczniczej, gdyby nie on to by nie dzialalo. Na pewno nie zaszkodzi. po 2: wcieranie moze dac wrazenie ze wiecej wlosow wypada, bo wyleza tez te ktore by wypadly za chwile, mechanicznie je wytrzepiemy. Plyny powinno sie raczej wklepywac niz mocno trzec. po 3: po 1-2 zastosowaniach NIC nie zadziala. Kuracje trwaja tygodniami, miesiacami, podstawa jest regularne stosowanie. Jesli wlosy przestaly wypadac po 1 zastosowaniu czegos, to znaczy ze przestaly same z siebie ![]() po 4: duze znaczenie w nasileniu wypadania ma dzien cyklu- kwestia hormonow. Mi wypadaja duuuzo bardziej podczac okresu i kilka dni pozniej. Potem troche sie to uspokaja- takie zjawisko moze komus dac zludzenie, ze nagle sie wyleczylo. Niestety, ta przypadlosc nie leczy sie z dnia na dzien. Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#2053 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Co do pkt 2 to także się u mnie potwierdziło ![]() Cytat:
Rzeczywiście tak powinno być, ale co jest w takim razie gdy po jednorazowym użyciu widze ze mniej włosów wypada, a po drugie czuje ze są one mocniejsze, że trzymają sie cebulek, nie lecą? Anomalia? ![]() nie ma to nic do okresu, bo akurat byłam przed, zresztą mogę ten sam teścik przeprowadzić jutro, po paru dniach używania Subriny(akurat jest ten czas), jeśli sie polepszy to jednak anomalia ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2054 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2055 |
Raczkowanie
|
mysza,nie wmowilas sobie,u mnie i u bratowej tez byla roznica po pierwszej wcierce
|
![]() ![]() |
![]() |
#2056 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2057 |
Raczkowanie
|
Mysza, a moge się spytać który dokładnie kosmetyk Subriny Ci tak pomógł?
no i gdzie to kupiłaś? :| jakoś nigdzie tej firmy dojrzeć nie mogę :| z góry thx ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2058 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2059 |
Raczkowanie
|
zeby wzmocnic dzialanie moze dokup sobie jeszcze szampon
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2060 |
Raczkowanie
|
Agatus84 juz myslalam,ze tylko ja mam take,ze w trakcie okresu mi bardziej wychodza wlosy
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2061 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() wiec i tak jest dobrze...ale jestem dobrej myśli....Zauważylam też, że w trakcie dnia wiecej włosów leci, ale tłumacze to sobie, że chyba tak ma być....w końcu czesze włosy i wychodzi mniej, podczas mycia także(i to o wiele mniej-zawsze przeczesuje palcami w czasie mycia wlosy, bo potem już nie czesze i wtedy mi strasznie dużooo wychodziło....a ostatnio po pierwszym użyciu raptem mała kupeczka(może max 20 sztuk tam było) Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2062 |
Raczkowanie
|
maybebaby,raczej nie ma sensu wcierac tego codziennie,wystarczy po kazdym myciu...jezeli nie czeszesz sie codziennie,norma jest,ze wychodzi na raz wiecej wlosow,po prostu sa to wszystkie,ktore wyszlyby przy codziennym czesaniu,przeciez jakies wlosy wychodza tak czy inaczej...
|
![]() ![]() |
![]() |
#2063 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szamponu narazie nie zamierzam kupować, bo używam Dermene a nie chce odstawiać ponad połowy szamponu do szafki. Może jak zużyję całą Dermenę, wtedy pomyśle o tym szamponie Subriny.
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2064 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Dzisiaj rozczesałam(teraz uwielbiam je czesać ![]() ![]() ![]() Ile wam przy czesaniu wypada włosów...Ulunia i Mysza? Jak sie wam chce liczyć to policzcie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2065 |
Raczkowanie
|
dolaczylam szampon subriny,lykam tez skrzyp polny,wypada mi przy czesaniu do 5 wlosow gora,bratowej,ktora ma dluzsze wlosy i nic doustnie nie bierze od 5 do 20 zalezy ile sie nie czesze-bo nieraz sie nie czesze 3 dni
|
![]() ![]() |
![]() |
#2066 |
Zakorzenienie
|
Mi przy dzisiejszym myciu, odżywce i spłukiwaniu wypadło ok. 40 włosów, czyli gdzieś 3-4 razy mniej niż wczesniej. Przy rozczesywaniu nadal jest to zbyt duża ilość do policzenia
![]()
![]() |
#2067 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ale 5 włosów....ehh marzenia ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2068 |
Raczkowanie
|
podcielam tez sporo koncowki,bo mialam zniszczone i sie plataly,a wiadomo,ze jak roczesujemy takie wlosy,to zwyczjnie wyrywamy i lamiemy duza ilosc i wydaje nam sie,ze wypadly...
Edytowane przez ulunia11 Czas edycji: 2006-12-03 o 18:28 |
![]() ![]() |
![]() |
#2069 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ale też ściełam, bo myslałam że to je wzmocni i rzeczywiście troche mniej zaczęly wypadac...ale po pewnym czasie znowu...no i jest Subrina... To już troche monotematyczne się robi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2070 |
Zakorzenienie
|
A jak u was dziewczyny z początku wątku? Poradziłyście sobie z tym problemem wypadających włosów?
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:22.