|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#871 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. X
Dzień Dobry!
Amilcia widzę że mamy ten sam problem... ja od 6 się przewracam w łóżku. teraz już jestem po śniadaniu, wstawiłam pranie i zabieram się za porządkowanie kolejnych szuflad... a co trzeba wykorzystać ten ostatni dzień dzisiaj ![]() ![]() tak mi wywaliła torbiel na nadgarstku, że nie mogę nim ruszać prawie wcale. W nocy budziłam się z bólu... może to przez rozlazłe wiązadła ![]() ![]() nada lzazdraszczam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#872 |
Zadomowienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. X
hejka no i zaspy po kolana
![]() co do ksiedza to u nas zawsze tylko dzieciom obrazki daje ![]() Sofcia trzymam kciuki i lekkiego porodu życzę ![]() Inutilku ![]()
#874 |
Wtajemniczenie
|
Drugie śniadanie - płatki z mlekiem
![]() Inutil - może obrzęk zniknie po porodzie, zresztą krocze bedzie tak bolało, że o ręce zapomniesz ![]() Kajaja - u nas resztki wczorajszego śniegu tylko i słoneczko pięknie świeci, bezchmurne niebo.
#875 |
Zakorzenienie
|
News od Sofci:
jestem na sali porodów rodzinnych.Lekarka mnie badała, poszerzyła rozwarcie do 3 cm po czym zaczęłam krwawić. Mam podłączoną oxy. Co chwilę zwiększają dawkę. Skurcze się pojawiają, ale nie są jeszcze jakieś mocno bolące. Może jeden lekko bolał. Także tak czy siak pewnie dzisiaj Julka będzie na świecie.
![]() |
#876 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Inutil mam nadzieję, że ból zniknie przez tą torbiel. Wróciłam z kościółka, ślisko na drodze, nie odśnieżone, nie posypane... eh!Jechałam 25 max 30 km/h ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#877 | |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
![]() ![]() Julcia, leniuszek - niedzielnym dzieckiem będzie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#878 |
Zakorzenienie
|
ostatni oglądałam w tv wypowiedzi ludzi odpowiedzialnych za odśnieżanie... ileż to oni traca na ciepłej zimie.... tiiiiaaaa i znów zaskoczeni....
![]() |
#879 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#880 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Witam sie w niedziele ![]() ![]()
![]() |
#881 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#882 | |||
Zakorzenienie
|
Ja się położyłam do łóżka i dospałam jeszcze trochę...
Druga pralka prania powieszona, chyba jeszcze pojedziemy na zakupy ostatnie przed szpitalem ![]() Kurde, mamy problem z imieniem i ja już sama nie wiem ![]() ![]() Cytat:
![]() mam taką nadzieję, że przejdzie. Bo nie jestem w stanie nic zrobić z tą ręką, a jak będę na siłę ją przeciążać to będzie tylko gorzej. Wydaje mi sie, że jak obrzęki i woda zejdzie to będzie lepiej. Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#883 |
Zadomowienie
|
Basiu moje gratulacje witamy Tobiaszka
![]() ![]() ![]() Chyba wykrakałam to cc ![]() I to chyba Basia mi sie śniła nie Sofcia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#884 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Milej niedzieli....... ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#885 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#886 |
Zakorzenienie
|
Ale ta Julka uparta!
Julcia e-ciocie czekają! Sofciu- jestem z Tobą wirtualnie ![]() ![]() Klusek- Ciebie też się to tyczy! Wyłaź już z tego brzucha żeby Mamusi obrzęki pozłaziły bo biedna nacierpiała się wiele przez 9 miesięcy a Ty się w najlepsze dalej wiercisz w brzuszku- rezerwacja hotelu była na 9 miesięcy- termin minął. Hallo, światło dziennne czas ujrzeć!!! e- ciotki chcą zobaczyć Klusia!
#887 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#888 |
Zakorzenienie
|
Kochane - wybaczcie, ze się skarżę bo powody do radości przecież i tak mam ogromne ale wspominałam Wam jakiś czas o atakujących mnie skurczach w okolicy podudzia (a dokładnie zewnętrznej części prawej nogi). Myślalam, że to brak magnezu, mówiłam o tym lekarce, kazała mi magnez brać ale jakoś bez przekonania jakby wiedziała, że ta dolegliwość to nie od braku magnezu...Zaleciła też kupić maść butapirazolową i kazała tz-owi samrować moje plecy(wtedy jeszcze nie wiedziałam dlaczego plecy???) i bolącą nogę. Magnez jem, maści nie kupiłam bo okazało się, że jest ona tylko na receptę!!!!
A przez dwie ostatnie noce było apogeum. Nie mogłam spać- tak mi drętwiała górna część nogi, miałam wrażenie jakbym miała martwy mięsien a gdy się niespodziewanie obruciłam to krzyknęłam aż z bólu bo miesięń przestał sprawiać wrażenie martwego...i bolałao. Wczoraj tak mi zaczęlo dawać w d...ę, że o 2.00 w nocy rozpoczęłam poszukiwania co też mi dolega. Zajrzałam do mądrej książki 'W oczekiwaniu na dziecko" a Tz był tak przejęty, że szukał razem ze mną. Wynalzałam, że te dolegliwości, które mnie prześladują są charakterystyczne dla rwy kulszowej, która może towarzyszyć ciężarnym (zwłaszcza na późniejszym etapie ciąży?!) Ból promieniuje od kręgosłupa (więc już wiem dlaczego gin kazała tz-owi smarować mi krzyża) aż do nogi. Nie chcę się nakręcać ale dzisiaj się już zaczęłam wspomagać dr google i wyszukałam, że rwa może być przeciwskazaniem do porodu naturalnego.... Nie mam tej maści a wizyta za 2 tygodnie... Moja Mama idzie jutro do rodzinnego i może uda się jej załatwić tę receptę.... Przepraszam Was za te żale ale chiałam się wypisać. Najgorsze, ze ja ten skurcz i drętwienie zaczynam nawet w ciągu dnia czuć...
#889 | |
Zadomowienie
|
Klusek wyjdzie, to się przedstawi.
![]() Cytat:
![]() ![]() Zeberka nieciekawie z tą rwą. Mam nadzieję, że mama załatwi Ci maść. A dzisiaj może niech Tż zapyta w aptece o coś innego? I nie martw się na zapas. ![]()
[*]29.11.2011 Dominika Edytowane przez shehzadi Czas edycji: 2012-01-15 o 14:02 |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#890 |
Zakorzenienie
|
shehz- tak komornik byłby dobry
![]() Inutil- mam nadzieję, że się na nas nie gniewasz, chcemy troszkę Klusia wystraszyć. shehz- Tz w pracy do rana, nawet mnie nie będzie miał kto w nocy masowac jakbym znowu tak cierpiała.... zła na siebie jestem bo wczoraj Tz jechał rano ze swoją Mamą do jej znajomej lekarki i głupio mi było prosić aby załatwiła mi receptę na maść... Myślałam o tym ale nie powiedziałam nic Tz-owi, jemu się o tym przypomniało jak byli już u lekarza ale komórka mu padła a nie pamiętał co to za maść...wrrrr Zastanawiam się czy nie iść jutro z Mamą do rodzinnego- ta pani doktor do której Mama chodzi wypisała mi już ostatnio (na prośbę Mamy) skierowanie do endo. Niestety okazało się, że muszę mieć skierowanie do poradni chorób tarczycy wiec tak musze się kiedyś wybrać...Tyle, że śniegu dużo a ja nowym autem jechałam może 3 razy(po czarnej drodze) i to z Tz-em więc trochę mam stracha. Mama idzie wcześnie, Tz-a jeszcze nie będzie...
#891 | |
Wtajemniczenie
|
uhu hu.... ale tu pusto.
Cytat:
Po jakimś czasie przeszło. Kawy? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#892 |
Zakorzenienie
|
Oj ZEBERKA! bidulko! a nie masz w domu jakiejs maści innej dziaającej przeciwazapalnie (bo to głowene działanie tego butapirazolu z tego co wyczytałam). a może jakieś ciepłe okłady? no już sama nie wiem co Ci poradzić! Wspólczuje ogromnie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#893 |
Zakorzenienie
|
maksikola- ja kawę poproszę
![]() A stosowałaś coś na te dolegliwości? Ja wczoraj tak bardzo konwersowałam z moim dzieckiem, że może jednak zmieniłoby troszkę ułożenie bo matka cierpi ![]() eseska- ja sie boję tykać jakichkolwiek leków o których nie rozmawiałam z lekarzem, nawet z zalecenia farmaceuty bałabym się ---------- Dopisano o 15:40 ---------- Poprzedni post napisano o 15:33 ---------- a ja ciagle sie zastanwiam czy ta moje Kropeczka to faktycznie dziewczynka czy jeszcze coś się zmieni ![]() i jakos zaczyna się ucierać, że to Kasia ![]() kurcze...ja bym nigdy tak dziecku nie dła na imię ale Tz ciągle tak gada, reszta domowników podchwyciła.... Ja mam w około pełno Kasiek ale dać tak dziecku na imię to teraz chyba bardzo oryginalne, nie znam żadnej maleńkiej Kasi a nawet wśród młodzieży przez 6 lat pracy żadna Kasia się mi nie przewinęła Mój Tato ostatnio zrobił rzecz niepodobną do siebie, zaczął wymyślać jakie imiona dla dzieci jemu się podobają (a zawsze mówił, ze póki dziecko się nie urodzi to nie czas na wybieranie imion). Zdradzę Wam, że mnie się podoba Tosia, Tośka ![]()
#894 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#895 | ||
Zakorzenienie
|
Helo ![]() myliśmy u teściów, bo wczoraj mieli imprezę i jedzenie im zostało ![]() potem jeszcze ostatnie zakupy w rossmannie zrobiłam ![]() Żadnego info od Sofcii? zebrawpaski od razu pomyślałam, że to co opisujesz to rwa kulszowa, albo jakiś inny ucisk na nerw.. niestety tu niewiele cokolwiek pomaga ![]() Mnie tak napreniczna nadgarstek, że nie wiem co mam zrobić... ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() idź jak dasz radę po tą maść, może pomoże ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#896 |
Zakorzenienie
|
Nic
![]() ![]() Bo wszystkie Kaśki, to fajne chłopaki ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:32 ---------- Poprzedni post napisano o 17:28 ---------- Info od Sofci Nie urodziłam :/ zła jestem jak osa. Cały dzień na czczo, 4 godziny na oxy... 3 cm. Jak nie ruszyły dalej, to nie ruszy.... bez oxy skurcze spadły. jestem wykończona psychicznie. Co za cholerny organizm mam. Dają mi dizeń dwa spokoju, bym ochłonęła lub by samo się zaczęło. bo mała ma się dobrze i uznali że nie ma konieczności pchania jej na siłę!!!
![]() |
#898 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#899 |
Zakorzenienie
|
maksi- mam nadzieję, że mnie też przejdzie. Mama obiecała, że poprosi jutro o receptę na maść
![]() Klusio- masz szansę być przed Julcią, może skorzystasz? Kaśki cieszą się dużym powodzeniem ![]() ---------- Dopisano o 18:18 ---------- Poprzedni post napisano o 18:15 ---------- dadzą Sofci odpocząć to mała sama będzie chciała wyłazić ![]()
#900 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() chociaż mi lekarz mówił, że jak po dwóch oksytocynach nie ma postępu to robią CC... ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:53.