Moda, która Cię "rozwala" - część 4 - Strona 19 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-15, 13:02   #541
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a
Konto usunięte

Dot.: Moda, która Cię "rozwala" - część 4

[1=fe414c2710b8060c6dec850 6e8442112fb575cc4;3162637 4]
ciekawi mnie jak się dziewczyny ubierają na jakieś bale gimnazjalne jeśli coś takiego istnieje ale jak słucham od pewnych rodziców nawet (!) że to BAL i trzeba się ubrać to chyba jednak wolę nie wiedzieć [/QUOTE]
Jakiś czas temu na wizażu zadziwiło mnie to zjawisko. Gimnazjalistki wybierały sukienki (suknie?) na bal gimnazjalny. Zaiste, jest co świętować W końcu dotarcie to trzeciej klasy tego etapu edukacji to wielkie osiągnięcie.
Cytat:
Napisane przez Magdallen
Ale nie wszystkie studniówki tak wyglądają. Ja akurat miałam studniówkę w hotelu, w centrum Warszawy i na prawdę było bardzo elegancko. Przed studniówką był kurs tańca, także po polonezie były jeszcze jakieś walce itd, a dopiero potem taka coraz bardziej rozrywkowa muzyka. Wódki ja osobiście nie widziałam i ogólnie nikt się nie upił. A jedzenie było świetne.
Sądże, że odsetek takich studniówek jest bardzo niski.
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-15, 13:10   #542
201605020943
Konto usunięte

co do studniowek, to wezcie pod uwage tez to, ze dlugie suknie balowe sa drozsze od sukienki z H&M czy z Reserved za 170zl. no i potem nie ma gdzie takiej ubrac, a krotka sukienke mozna ubrac na impreze, sylwestra, wesele.

zreszta po co sie tak bezsensownie postarzac
201605020943 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-15, 13:13   #543
smerfetk_a
Żona Gargamel

Cytat:
Napisane przez DarkChocolate666 Pokaż wiadomość
Zaraz pewnie będę pod ostrzałem, gdyż mnie rozwala aktualna studniówkowa moda. Za moich czasów (3 lata temu) dziewczyny zakładały wieczorowe suknie (mowa o pięknych sukniach a nie jakichś cekinowo-satyniastych sukienkach na kole), ale nawet te, które wybierały trochę skromniejsze fasony, to widać było, że nie zakładają tzw. sukienek codziennych jak to dzisiaj większość preferuje. Nie mam nic do eleganckiego i skromnego wyglądu, gdyż sama najczęściej pomykam w spódnicach i sukienkach, ale rozkloszowane sukienki z Zary czy H&M są w moim mniemaniu właśnie sukienkami codziennymi, do pracy czy też na uczelnię, a nie na zabawę studniówkową.

Musiałam się wyżalić, bo mam wrażenie, że tylko ja posiadam taki tok myślenia

Oooo tak! Dla mnie z kolei jest nie do pomyślenia chodzenie w mini na BAL Miałam studniówkę tylko 3 lata temu i może maksymalnie 5 osób (na 4 klasy!) miało krótką sukienkę, reszta do kolan i do ziemi. I wylewu tandety nie było. Masakra, jak na dyskotece.

smerfetk_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-15, 13:15   #544
kejtigda
Wtajemniczenie

Witam dziewczyny, to mój 1 post w wątku, mam nadzieję że się zadomowię

Ja miałam studniówke 5 lat temu, w hotelu, jedzenie było świetne, mięsa, przystawki, torty, naprawdę się postarano Większość dziewczyn miało długie suknie, było oczywiście kilka 'solaris' ale to margines, dziewczyny w krótkich też fajnie i elegancko. Ja się cieszyłam z długiej sukni bo uznałam że to może być jedna z niewielu okazji żeby założyć tego typu suknie w życiu
Stary 2012-01-15, 13:21   #545
WhiteCherry
Zakorzenienie

a wg mnie studniówka to nie bal w operze wiedeńskiej, rozwalają mnie młode dziewczyny, wyglądające w ciężkich, długich sukniach, z koczkami, loczkami, brokatami na +30. Straszne już wolę zwiewne sukienki do kolan.
Stary 2012-01-15, 13:30   #546
Nuova
( ͡° ͜ʖ ͡°)

U mnie na studniówce chyba był konkurs na najbardziej seksową absolwentkę liceum, bo 60-70% dziewczyn była w króciutkich, obcisłych, wydekoltowanych sukienkach, część miała sukienki z dekoltem wiązanym na szyi i gołymi plecami, do których nie założyły staników i radośnie pląsał im biust, a hitem wszystkiego była koleżanka ubrana tak:
bardzo cieniutka, satynowa, obcisła srebrna sukienka lekko za pośladki
całkowity brak stanika
Wyobraźcie sobie teraz jak wyglądał jej biust pod sukienką z materiału jak koszula nocna. Oczywiście odznaczał się prawie cały, lekko zwisał, bo koleżanka jest hojnie przez naturę obdarzona i podczas tańców skakał na wszystkie strony, czym wzbudzał zainteresowanie wszystkich wokół Jak się zrobiło zimno to cała sala podziwiała jej sterczące sutki...
Nuova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-15, 13:33   #547
lwia paszcza
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez WhiteCherry Pokaż wiadomość
a wg mnie studniówka to nie bal w operze wiedeńskiej, rozwalają mnie młode dziewczyny, wyglądające w ciężkich, długich sukniach, z koczkami, loczkami, brokatami na +30. Straszne już wolę zwiewne sukienki do kolan.
Tak, ale to jest znowu popadanie w skrajności Długie suknie to nie muszą być kiczowate, taftowe bezy. Co do fryzur zgadzam się, ale w sumie ja nie lubię fryzur, po których z daleka widać tony lakieru itp. Owszem, niektóre mogą się podobać, ale ja nawet na co dzień unikam lakierów i w ogóle fryzur wymagających żmudnego upinania itp ... Szkoda mi czasu po prostu
lwia paszcza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-15, 14:11   #548
bezgustu
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez DarkChocolate666 Pokaż wiadomość
Zaraz pewnie będę pod ostrzałem, gdyż mnie rozwala aktualna studniówkowa moda. Za moich czasów (3 lata temu) dziewczyny zakładały wieczorowe suknie (mowa o pięknych sukniach a nie jakichś cekinowo-satyniastych sukienkach na kole), ale nawet te, które wybierały trochę skromniejsze fasony, to widać było, że nie zakładają tzw. sukienek codziennych jak to dzisiaj większość preferuje. Nie mam nic do eleganckiego i skromnego wyglądu, gdyż sama najczęściej pomykam w spódnicach i sukienkach, ale rozkloszowane sukienki z Zary czy H&M są w moim mniemaniu właśnie sukienkami codziennymi, do pracy czy też na uczelnię, a nie na zabawę studniówkową.

Musiałam się wyżalić, bo mam wrażenie, że tylko ja posiadam taki tok myślenia
No to polecam studniówkowe make upy na facebooku Sióstr Glam...z reszta juz je przenioslam na swojego fejsa...nie moge na to patrzec, po prostu nie moge...a jeszcze te komentarze, ze studniówka to jedyny tak bal w zyciu i tego dnia trzeba miec cos na oku wiecej niz kreske tylko...GDZIE SĄ RODZICE TYCH DZIEWCZYN??????????????
http://www.facebook.com/SiostryGlam

---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ----------

[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;31629030]Jakiś czas temu na wizażu zadziwiło mnie to zjawisko. Gimnazjalistki wybierały sukienki (suknie?) na bal gimnazjalny. Zaiste, jest co świętować W końcu dotarcie to trzeciej klasy tego etapu edukacji to wielkie osiągnięcie.
Sądże, że odsetek takich studniówek jest bardzo niski.[/QUOTE]

Ja miałam bal gimnazjalny a to juz bylo lata świetlne temu...15 pokazowych par zatanczoło poloneza, a potem byla dyskoteka szkolna

Edytowane przez bezgustu
Czas edycji: 2012-01-15 o 14:10
bezgustu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-15, 14:15   #549
beeets
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bezgustu Pokaż wiadomość
No to polecam studniówkowe make upy na facebooku Sióstr Glam...z reszta juz je przenioslam na swojego fejsa...nie moge na to patrzec, po prostu nie moge...a jeszcze te komentarze, ze studniówka to jedyny tak bal w zyciu i tego dnia trzeba miec cos na oku wiecej niz kreske tylko...GDZIE SĄ RODZICE TYCH DZIEWCZYN??????????????

Ja miałam bal gimnazjalny a to juz bylo lata świetlne temu...15 pokazowych par zatanczoło poloneza, a potem byla dyskoteka szkolna
bezgustu, masz napisane na blogu "zbieram na ubrania z Zary"
to nie żart?

u mnie ten bal to też była porażka. jedzenie to co sami upiekliśmy, alkohol gdzieś lał się w toalecia, zimnica bo w sali gimnastycznej. zmarnowany czas i pieniądze

Jestem Naturalna Dusza
Podróże Duszy

Wybierz Zielone z CCL

Edytowane przez beeets
Czas edycji: 2012-01-15 o 14:17
beeets jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-15, 14:15   #550
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez bezgustu Pokaż wiadomość
Obawiam się, że za późno już na działania rodziców.
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-15, 14:26   #551
foxy123
Zakorzenienie

Bezgustu/Beeets- no to u mnie bal gimnazjalny wygladal identycznie jak u Was sala gimnastyczna, kosta, zarcie co kto przyniosl, alko w toalecie, pokazowy polonez i 'dyska'
Oczywiscie pozniej bylo juz goraco i okna pootwierane na maxa
Stary 2012-01-15, 14:28   #552
Katsiasta
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez blekitne_niebo Pokaż wiadomość
Wiem że nie o takie zestawy Ci chodziło, ale muszę, po prostu muszę napisać jak to wyglądało u mnie w szkole - jeden wielki festiwal kiczu, tandety i złego smaku. Wylakierowane do granic możliwości kunsztowne koki (na oko 3 opakowania lakieru z brokatem), solarium, cekiny, błyszcząca satyna, suknie na kołach, kokardeczki, falbaneczki, gorsety, sztuczne diamenciki, kolie i diademy, tipsy, ohydne balejaże, komplety biżuterii (typu duże kolczyki, duży naszyjnik, duża bransoletka i duży pierścionek z tym samym motywem), rajstopy do sandałów, bolerka i obowiązkowo krawat pod kolor sukienki u partnera oraz kiepskiej jakości garnitur. Nie mogłam na to patrzeć, moda jak z bazaru, małomiasteczkowa pseudoelegancja. Ja się ciesze że ten schemat powoli odchodzi do lamusa, choć pewnie w wielu miejscach w Polsce kobiety dalej się tak ubierają.
Niech bezgustu zrobi o tym post, bo temat idealnie się wpasuje w tytuł jej bloga
Co do większości się zgadzam, ale nie czepiajmy się czegoś takiego jak krawat pod kolor sukienki u partnera! Nie jest to obowiązek ale według mnie jest to miły dodatek.
Na studniówce dziewczyny chcą się poczuć "jak księżniczki", stąd te wszystkie kreacje i trzeba im to wybaczyć, jeżeli czują się piękne to proszę bardzo. A jeżeli komuś się ich strój nie podoba to niech bawi się w innym gronie i prosta sprawa.

O panienkach w typowych mini z bazarku się nie wypowiadam, bo myślę, że to już jest po prostu inna kategoria.
Stary 2012-01-15, 15:12   #553
blekitne_niebo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Katsiasta Pokaż wiadomość
Co do większości się zgadzam, ale nie czepiajmy się czegoś takiego jak krawat pod kolor sukienki u partnera! Nie jest to obowiązek ale według mnie jest to miły dodatek.
Na studniówce dziewczyny chcą się poczuć "jak księżniczki", stąd te wszystkie kreacje i trzeba im to wybaczyć, jeżeli czują się piękne to proszę bardzo. A jeżeli komuś się ich strój nie podoba to niech bawi się w innym gronie i prosta sprawa.

O panienkach w typowych mini z bazarku się nie wypowiadam, bo myślę, że to już jest po prostu inna kategoria.
Ja się czepiam, bo dla mnie to tandeta w czystej postaci
Raczej nikt nie zrezygnuje z zabawy tylko dlatego, że się mu ciuchy kolegów i koleżanek nie podobają
blekitne_niebo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-15, 15:19   #554
foxy123
Zakorzenienie

A te siostry GLAM to kto to taki, jakies od make up'u czy co? Nie znam ich
Stary 2012-01-15, 15:21   #555
WhiteCherry
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Katsiasta Pokaż wiadomość
A jeżeli komuś się ich strój nie podoba to niech bawi się w innym gronie i prosta sprawa.

ale przecież strój nie jest wyznacznikiem tego, czy kogoś lubimy, czy nie no chyba, że Ty to tak postrzegasz
bo styl wielu moich znajomych może mi nie leżeć, co nie zmienia faktu, że są świetnymi osobami i lubię spędzać z nimi czas ;] nigdy nie dobierałam znajomych przez pryzmat ubioru
Stary 2012-01-15, 15:23   #556
Shinn
Zakorzenienie

Spojrzałam na najnowszy post Kamili... wygląda jak trup.
Dobra nie czepiam się ludzi, którzy lubią być bladzi. Nie każdy tez może się opalać. Ale czarna sukienka+ skóra w kolorze mąki+ śnieg= dają tragiczny efekt. Nie wspominając już o tym jak to wygląda przy jej figurze, a raczej jej braku

Wiki Królikowska: Ładne nogi, płaski brzuch czy fajne cycki?
Jakub Żulczyk: Przede wszystkim jędrny mózg.

Shinn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-15, 15:33   #557
bezgustu
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez beeets Pokaż wiadomość
bezgustu, masz napisane na blogu "zbieram na ubrania z Zary"
to nie żart?

u mnie ten bal to też była porażka. jedzenie to co sami upiekliśmy, alkohol gdzieś lał się w toalecia, zimnica bo w sali gimnastycznej. zmarnowany czas i pieniądze
T konkurs na bloga roku i tak nie wygram, bo trzeba wysylac smsy, a nikt tego nie robi, a z ta Zarą to żart :P

---------- Dopisano o 15:33 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ----------

Cytat:
Napisane przez foxy123 Pokaż wiadomość
A te siostry GLAM to kto to taki, jakies od make up'u czy co? Nie znam ich
podalam link wyzej od kanału na YT
Stary 2012-01-15, 15:40   #558
foxy123
Zakorzenienie

Dzieki widzialam link na FB, nie wiedzialam,ze maja konto na YT
Stary 2012-01-15, 15:42   #559
Magdallen
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Shinn Pokaż wiadomość
Spojrzałam na najnowszy post Kamili... wygląda jak trup.
Dobra nie czepiam się ludzi, którzy lubią być bladzi. Nie każdy tez może się opalać. Ale czarna sukienka+ skóra w kolorze mąki+ śnieg= dają tragiczny efekt. Nie wspominając już o tym jak to wygląda przy jej figurze, a raczej jej braku
Zajrzałam i faktycznie Ja już patrzeć na jej twarz nie mogę - jest taka zaniedbana.
Magdallen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-15, 15:47   #560
emememsik
po prostu Em :)

Ja gdybym szła teraz na studniówkę, na pewno kupiłabym jakąś sukienkę z sieciówki, którą potem można założyć na inne okazje. Zwyczajnie nie podoba mi się 99% balowych sukienek i mnie akurat nie przeszkadza to, że wiele osób ubiera się już bardziej zwyczajnie, wręcz przeciwnie. Nigdy nie podobało mi się robienie ze studniówki jednego z najważniejszych wydarzeń w życiu.
Stary 2012-01-15, 15:48   #561
lwia paszcza
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magdallen Pokaż wiadomość
Zajrzałam i faktycznie Ja już patrzeć na jej twarz nie mogę - jest taka zaniedbana.

Twarz swoją drogą, ale ona ma tak chude nogi, i te rajstopy na nich - dla mnie horror
lwia paszcza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-15, 16:06   #562
Shinn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magdallen Pokaż wiadomość
Tak, jest bardzo zaniedbana. Skóra, włosy.
I te chude nogi, tragedia.

Stary 2012-01-15, 16:28   #563
fe414c2710b8060c6dec8506e8442112fb575cc4
Konto usunięte

a te okulary przeciwsłoneczne, idealne na śnieg i do pracy
fe414c2710b8060c6dec8506e8442112fb575cc4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-15, 16:46   #564
Shinn
Zakorzenienie

[1=fe414c2710b8060c6dec850 6e8442112fb575cc4;3163349 4]a te okulary przeciwsłoneczne, idealne na śnieg i do pracy [/QUOTE]

Tak sie zastanawiam.. Jak ją ludzie w pracy odbierają.

Stary 2012-01-15, 17:02   #565
fe414c2710b8060c6dec8506e8442112fb575cc4
Konto usunięte

apropos pracy, nie wiem czy pamiętacie z jej starego bloga "ałtfit" zaprezentowany jako strój do pracy w której obowiązuje ścisły dress code (jakas państwowa instytucja chyba). Na zdjęciu Kamila w topie na ramiączkach, jakiejś narzutce czy bolerku z koronki, spódnica, buty bez palców. Ścisły dress code jak nic
nie chcę być okrutna ale zdaje się że ona nawet nie wie co to jest dress code.
fe414c2710b8060c6dec8506e8442112fb575cc4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-15, 17:13   #566
Nuova
( ͡° ͜ʖ ͡°)

Cytat:
ile obecnie ważysz?

hmm tydzień temu ważyłam 48 kg, nie wiem czy przytyłam czy schudłam przez ten czas
Z formspringa Kamili. Z tego co pamiętam, ona jest bardzo wysoka, jakieś 180cm, więc taka waga to...Dramat. Ja ważę 50kg przy 160cm i czuję się jak patyczak...

Plus:

Cytat:
internetowe fora wrzą że kłamałaś i dlatego zamknęłaś starego bloga. Czy to prawda że poroniłaś? W którym tygodniu? Dlaczego na ten temat nic nie mówiłaś? Ala

a Twoim zdaniem Kochana miałam dać ogłoszenie do gazety?? Poroniłam w 10 tygodniu, do tej pory nie uwolniłam się od depresji po tym, nie umiem sobie z tym poradzić. Ludzie żerują na mojej krzywdzie i tylko o nich to świadczy. Nie będę się zniżać do ich poziomu. Nie mam nic więcej do powiedzenia na ten temat.
Smutno jest to, że to ona sama zaczęła plotki na ten temat. Jak się człowiek "chwali" takimi rzeczami w internecie to niech się nie dziwi, że to się prędzej czy później roznosi...

Edytowane przez Nuova
Czas edycji: 2012-01-15 o 17:15
Nuova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-15, 17:15   #567
Shinn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nuova Pokaż wiadomość
Z formspringa Kamili. Z tego co pamiętam, ona jest bardzo wysoka, jakieś 180cm, więc taka waga to...Dramat. Ja ważę 50kg przy 160cm i czuję się jak patyczak...
O, mam to samo. Sama czuje się za chuda w stosunku do innych, ale Kamila tragedia... Jestem ciekawa czy ona sie odchudza

Edytowane przez Shinn
Czas edycji: 2012-01-15 o 17:25
Stary 2012-01-15, 17:56   #568
Fufka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez foxy123 Pokaż wiadomość
Fufka no i wlasnie mi RB pasuja idealnie albo slysze,ze mam stworzona buzie do tych oprawek albo,ze wygladam zaj*** i okulary sa 'deadly' (jestem w Ie). Dla mnie- jako okularnicy, byloby niedopomyslnia noszenie oprawek,ktore nie pasowalyby do mojej twarzy

Ostatnie zdanie w tej sprawie I tym się różnisz od lansiarzy

A co do studniówek, u mnie (już) 5 lat temu () większość dziewczyn miała suknie do ziemi, gorsety oraz królowały tafty i satyny. Było kilka dziewczyn w wersji "disco". Jednak najwięcej "oburzenia" zebrała dziewczyna - modelka w króciutkiej, rozkloszowanej sukience i w eleganckich klapkach na obcasie, złotych z błyskotkami typu brylanciki

Mnie rozwalają takie doniesienia o studniówkach z teleekspresu, jak to studniówka w Warszawie się odbywa. W sensie drogie hotele, sukienki i koniecznie podwiezienie białą limuzyną. A może jest tu jakaś Warszawianka i może napisze jak jest na prawdę?
Fufka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-15, 18:02   #569
foxy123
Zakorzenienie

Wiecie co, juz pal licho te zestawy Kamili, ale porzadny podklad i fryzjer to u niej wedlug mnie podstawa Gdyby miala jakas ladna fryzurke+farba i do tego dobry podklad+roz/bronzer ..ehhh
Naprawde jestem ciekawa jakby Kamila wygladala jakby zgodzila sie na taki eksperyment, choc na chwile
Stary 2012-01-15, 18:06   #570
Magdallen
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Fufka Pokaż wiadomość
Ostatnie zdanie w tej sprawie I tym się różnisz od lansiarzy

A co do studniówek, u mnie (już) 5 lat temu () większość dziewczyn miała suknie do ziemi, gorsety oraz królowały tafty i satyny. Było kilka dziewczyn w wersji "disco". Jednak najwięcej "oburzenia" zebrała dziewczyna - modelka w króciutkiej, rozkloszowanej sukience i w eleganckich klapkach na obcasie, złotych z błyskotkami typu brylanciki

Mnie rozwalają takie doniesienia o studniówkach z teleekspresu, jak to studniówka w Warszawie się odbywa. W sensie drogie hotele, sukienki i koniecznie podwiezienie białą limuzyną. A może jest tu jakaś Warszawianka i może napisze jak jest na prawdę?
Studniówki w hotelach typu Mariott, Sheraton to w Warszawie norma. Eleganckie stroje też. Ale limuzyny, to już chyba jakaś bajka Tylko, że ten hotel tak na prawdę nie wychodzi drogo, bo przygotowanie szkoły, jedzenie, wynajęcie jakiegoś DJ, a potem sprzątanie szkoły kosztują prawie tyle, co zorganizowanie imprezy w hotelu.
Magdallen jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości