|
|
#541 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Moda, która Cię "rozwala" - część 4
[1=fe414c2710b8060c6dec850 6e8442112fb575cc4;3162637 4]
ciekawi mnie jak się dziewczyny ubierają na jakieś bale gimnazjalne jeśli coś takiego istnieje ale jak słucham od pewnych rodziców nawet (!) że to BAL i trzeba się ubrać to chyba jednak wolę nie wiedzieć [/QUOTE]Jakiś czas temu na wizażu zadziwiło mnie to zjawisko. Gimnazjalistki wybierały sukienki (suknie?) na bal gimnazjalny. Zaiste, jest co świętować W końcu dotarcie to trzeciej klasy tego etapu edukacji to wielkie osiągnięcie.Cytat:
|
|
|
|
|
#542 |
|
Konto usunięte
|
co do studniowek, to wezcie pod uwage tez to, ze dlugie suknie balowe sa drozsze od sukienki z H&M czy z Reserved za 170zl. no i potem nie ma gdzie takiej ubrac, a krotka sukienke mozna ubrac na impreze, sylwestra, wesele.
zreszta po co sie tak bezsensownie postarzac
|
|
|
|
#543 | |
|
Żona Gargamel
|
Cytat:
Oooo tak! Dla mnie z kolei jest nie do pomyślenia chodzenie w mini na BAL |
|
|
|
|
#544 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam dziewczyny, to mój 1 post w wątku, mam nadzieję że się zadomowię
Ja miałam studniówke 5 lat temu, w hotelu, jedzenie było świetne, mięsa, przystawki, torty, naprawdę się postarano
|
#545 |
|
Zakorzenienie
|
a wg mnie studniówka to nie bal w operze wiedeńskiej, rozwalają mnie młode dziewczyny, wyglądające w ciężkich, długich sukniach, z koczkami, loczkami, brokatami na +30. Straszne
już wolę zwiewne sukienki do kolan.
|
#546 |
|
( ͡° ͜ʖ ͡°)
|
U mnie na studniówce chyba był konkurs na najbardziej seksową absolwentkę liceum, bo 60-70% dziewczyn była w króciutkich, obcisłych, wydekoltowanych sukienkach, część miała sukienki z dekoltem wiązanym na szyi i gołymi plecami, do których nie założyły staników i radośnie pląsał im biust, a hitem wszystkiego była koleżanka ubrana tak:
bardzo cieniutka, satynowa, obcisła srebrna sukienka lekko za pośladki całkowity brak stanika ![]() Wyobraźcie sobie teraz jak wyglądał jej biust pod sukienką z materiału jak koszula nocna. Oczywiście odznaczał się prawie cały, lekko zwisał, bo koleżanka jest hojnie przez naturę obdarzona i podczas tańców skakał na wszystkie strony, czym wzbudzał zainteresowanie wszystkich wokół Jak się zrobiło zimno to cała sala podziwiała jej sterczące sutki...
|
|
|
|
#547 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Długie suknie to nie muszą być kiczowate, taftowe bezy. Co do fryzur zgadzam się, ale w sumie ja nie lubię fryzur, po których z daleka widać tony lakieru itp. Owszem, niektóre mogą się podobać, ale ja nawet na co dzień unikam lakierów i w ogóle fryzur wymagających żmudnego upinania itp ... Szkoda mi czasu po prostu
|
|
|
|
|
#548 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
http://www.facebook.com/SiostryGlam ---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ---------- [1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;31629030]Jakiś czas temu na wizażu zadziwiło mnie to zjawisko. Gimnazjalistki wybierały sukienki (suknie?) na bal gimnazjalny. Zaiste, jest co świętować W końcu dotarcie to trzeciej klasy tego etapu edukacji to wielkie osiągnięcie.Sądże, że odsetek takich studniówek jest bardzo niski.[/QUOTE] Ja miałam bal gimnazjalny a to juz bylo lata świetlne temu...15 pokazowych par zatanczoło poloneza, a potem byla dyskoteka szkolna
http://bezgustu.com Edytowane przez bezgustu Czas edycji: 2012-01-15 o 14:10 |
|
|
|
|
#549 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to nie żart? ![]() u mnie ten bal to też była porażka. jedzenie to co sami upiekliśmy, alkohol gdzieś lał się w toalecia, zimnica bo w sali gimnastycznej. zmarnowany czas i pieniądze
Miłośniczka kosmetyków naturalnych i nietestowanych na zwierzętach Jestem Naturalna Dusza Podróże Duszy Wybierz Zielone z CCL Edytowane przez beeets Czas edycji: 2012-01-15 o 14:17 |
|
|
|
|
#550 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#551 |
|
Zakorzenienie
|
Bezgustu/Beeets- no to u mnie bal gimnazjalny wygladal identycznie jak u Was
sala gimnastyczna, kosta, zarcie co kto przyniosl, alko w toalecie, pokazowy polonez i 'dyska' ![]() Oczywiscie pozniej bylo juz goraco i okna pootwierane na maxa
|
|
#552 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Na studniówce dziewczyny chcą się poczuć "jak księżniczki", stąd te wszystkie kreacje i trzeba im to wybaczyć, jeżeli czują się piękne to proszę bardzo. A jeżeli komuś się ich strój nie podoba to niech bawi się w innym gronie i prosta sprawa. ![]() O panienkach w typowych mini z bazarku się nie wypowiadam, bo myślę, że to już jest po prostu inna kategoria.
|
|
#553 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Raczej nikt nie zrezygnuje z zabawy tylko dlatego, że się mu ciuchy kolegów i koleżanek nie podobają
|
|
|
|
|
#554 |
|
Zakorzenienie
|
A te siostry GLAM to kto to taki, jakies od make up'u czy co?
Nie znam ich
|
|
#555 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo styl wielu moich znajomych może mi nie leżeć, co nie zmienia faktu, że są świetnymi osobami i lubię spędzać z nimi czas ;] nigdy nie dobierałam znajomych przez pryzmat ubioru
|
|
#556 |
|
Zakorzenienie
|
Spojrzałam na najnowszy post Kamili... wygląda jak trup.
![]() Dobra nie czepiam się ludzi, którzy lubią być bladzi. Nie każdy tez może się opalać. Ale czarna sukienka+ skóra w kolorze mąki+ śnieg= dają tragiczny efekt. Nie wspominając już o tym jak to wygląda przy jej figurze, a raczej jej braku
|
#557 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:33 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ---------- Cytat:
od kanału na YT
|
|
#558 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieki
widzialam link na FB, nie wiedzialam,ze maja konto na YT
|
|
#559 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#560 |
|
po prostu Em :)
|
Ja gdybym szła teraz na studniówkę, na pewno kupiłabym jakąś sukienkę z sieciówki, którą potem można założyć na inne okazje. Zwyczajnie nie podoba mi się 99% balowych sukienek i mnie akurat nie przeszkadza to, że wiele osób ubiera się już bardziej zwyczajnie, wręcz przeciwnie.
Nigdy nie podobało mi się robienie ze studniówki jednego z najważniejszych wydarzeń w życiu.
|
|
#561 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Twarz swoją drogą, ale ona ma tak chude nogi, i te rajstopy na nich - dla mnie horror
|
|
|
|
|
#562 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I te chude nogi, tragedia.
|
|
#563 |
|
Konto usunięte
|
a te okulary przeciwsłoneczne, idealne na śnieg i do pracy
|
|
|
|
#564 |
|
Zakorzenienie
|
[1=fe414c2710b8060c6dec850 6e8442112fb575cc4;3163349 4]a te okulary przeciwsłoneczne, idealne na śnieg i do pracy
Tak sie zastanawiam.. Jak ją ludzie w pracy odbierają.
|
#565 |
|
Konto usunięte
|
apropos pracy, nie wiem czy pamiętacie z jej starego bloga "ałtfit" zaprezentowany jako strój do pracy w której obowiązuje ścisły dress code (jakas państwowa instytucja chyba). Na zdjęciu Kamila w topie na ramiączkach, jakiejś narzutce czy bolerku z koronki, spódnica, buty bez palców. Ścisły dress code jak nic
![]() nie chcę być okrutna ale zdaje się że ona nawet nie wie co to jest dress code. |
|
|
|
#566 | ||
|
( ͡° ͜ʖ ͡°)
|
Cytat:
Plus: Cytat:
Edytowane przez Nuova Czas edycji: 2012-01-15 o 17:15 |
||
|
|
|
#567 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiki Królikowska: Ładne nogi, płaski brzuch czy fajne cycki? Jakub Żulczyk: Przede wszystkim jędrny mózg. Edytowane przez Shinn Czas edycji: 2012-01-15 o 17:25 |
|
|
|
|
#568 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ostatnie zdanie w tej sprawie I tym się różnisz od lansiarzy ![]() A co do studniówek, u mnie (już) 5 lat temu ( ![]() Mnie rozwalają takie doniesienia o studniówkach z teleekspresu, jak to studniówka w Warszawie się odbywa. W sensie drogie hotele, sukienki i koniecznie podwiezienie białą limuzyną. A może jest tu jakaś Warszawianka i może napisze jak jest na prawdę?
|
|
|
|
|
#569 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie co, juz pal licho te zestawy Kamili, ale porzadny podklad i fryzjer to u niej wedlug mnie podstawa
Gdyby miala jakas ladna fryzurke+farba i do tego dobry podklad+roz/bronzer ..ehhhNaprawde jestem ciekawa jakby Kamila wygladala jakby zgodzila sie na taki eksperyment, choc na chwile
|
|
#570 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko, że ten hotel tak na prawdę nie wychodzi drogo, bo przygotowanie szkoły, jedzenie, wynajęcie jakiegoś DJ, a potem sprzątanie szkoły kosztują prawie tyle, co zorganizowanie imprezy w hotelu.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:37.

[/QUOTE]
W końcu dotarcie to trzeciej klasy tego etapu edukacji to wielkie osiągnięcie.

Jak się zrobiło zimno to cała sala podziwiała jej sterczące sutki...

sala gimnastyczna, kosta, zarcie co kto przyniosl, alko w toalecie, pokazowy polonez i 'dyska'