|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#571 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7
Cytat:
|
|
|
|
|
#572 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7
Cytat:
Ale rownie dobrze moze to byc przymusowe siedzenie w domu! Swoja droga to rozumiem Cie, ja przez 8 lat w szwecji nie zawarlam ani jednej przyjazni, oczywiscie wielu znajomych zarowno szwedow jak i polakow, ale mimo wszytsko przyjaciol i znajomych za ktorymi tesknilam mam tutaj w Polsce! A zalila sie juz tutaj kazda z nas, wiec nie krepuj sie wogole A jak bylo jak urodzilas pierwsza corke? Tez tak bardzo brakowalo Ci kontaktu z doroslymi? Bo kazdy ma inaczej, ja jestem bardziej samowystarczalna, ocztwiscie lubie towarzystwo ale lubie tez przebywac w swoim wlasnym towarzystwie! Alamig - dla chcacego nic trudnego
|
|
#573 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie dziś 29tc i boję się powoli
|
|
|
|
#574 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Przy corce to bylo jednak inaczej,to bylo w Polsce,gdzie jest i rodzina i przyjaciele.No w Polsce to mialam inne problemy(finansowe),wiec tez moj nastroj czasem byl fatalny.
|
|
#575 |
|
Zakorzenienie
|
Ubrałam dziś spódniczkę ciążową z panelem, sweterek a pod spódniczkę rajstopy, ale z przed ciąży matko jak mi nie wygodnie było w nich czułam się tak jakoś ciężko i dziwnie więc się przebrałam i czuję taką ulgę to chyba przez te rajty
|
|
|
|
#576 |
|
Zakorzenienie
|
o rany ale mi się chce czegoś na słodko... a nie mam nic w domu..
|
|
|
|
#577 |
|
Zakorzenienie
|
powiedzcie mi czego będziecie używać na odparzenia?
I jak wygląda kwestia przewijania powiedzmy dziecko robi siusiu, zdejmuję pampka, wycieram chusteczką nasączoną, smaruje czymś na odparzenia i ubieram nowego pampka? |
|
|
|
#578 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale sudokrem bedzie w razie odparzen dopiero, jako profilaktyke bede chyba uzywac masci bepanthen ale kolejnosc taka
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
|
#579 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#580 |
|
Zakorzenienie
|
Roksape..... Musze zrobić tego orzechowca...!!!
![]() Jadłam do w święta - jest przepyszny!!! (tylko w masie nie było kawy) Edytowane przez lena_mi Czas edycji: 2012-01-15 o 15:47 |
|
|
|
#581 |
|
Gang Iren
|
ja sudocrem bede uzywac.Tak jak piszesz,tyle ze ja tak po siusiach robilam,a po kupie mylam pupe woda,chusteczka to wydawalo mi sie za malo.Ale mam kolezanki,ktore pupy nie myja,tylko uzywaja chusteczek samych.
|
#582 |
|
Zakorzenienie
|
ja wszystkich poza TŻ i może mamą...
|
|
|
|
#583 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i mi sie zwijały... później kupiłam dosc drogie w calzedoni prawdziwe biodrówki i mam je najwyżej do pępka(oczywiście nie w ciazy ) i polubiłam je bardzo! niestety maja tylko 50den wiec na zimę jesień ew wiosnę i od razu leginsy w ciazy polubiłam bo dżinsy jak siedzę cisną mnie pod brzuchem
|
|
|
|
|
#584 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja sudocrem na poważniejsze opcje i tak ogólnie Hipp na odparzenia.
Wymianka książkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=692837 Mój blog: http://maadzikowo.blogspot.com/ Tymon jest już z nami !! WYmianka kosmetyki: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post40767725 |
|
|
|
|
#585 | |
|
Zakorzenienie
|
a ja mam od przesady słodkiego i nie jem wogóle a jak już to tyle co nic czyli gryz czegoś albo jeden cukierek itp.
![]() ---------- Dopisano o 15:44 ---------- Poprzedni post napisano o 15:43 ---------- Cytat:
![]() czyli sam sudocrem mi wystarczy? |
|
|
|
|
#586 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
też nigdy nie lubiłam rajstop. W ciąży polubiłam legginsy,a jeśli już rajstopy to właśnie biodrówki,ale to przed ciążą było. Teraz rządzą legginsy - nie kupowałam jeszcze tych ciążowych bo na razie w tych zwykłych jest ok i spodnie ciążowe i jakoś można żyć. A tak się martwiłam,że we wszystkim będzie mi niewygodnie.
Wymianka książkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=692837 Mój blog: http://maadzikowo.blogspot.com/ Tymon jest już z nami !! WYmianka kosmetyki: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post40767725 |
|
|
|
|
#587 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a teraz legginsy są dla mnie najwygodniejsze od czasu do czasu jeansy ale z panelem na brzuszek i są też mega wygodne
|
|
|
|
|
#588 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mysle, ze jak ma sie zamiar codzin kapac maluszka to mozna uzywac samych nawilzanych chusteczek
ale kazdy robi jak mu wygodniej
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
#589 |
|
Zakorzenienie
|
no tak tak ale teścia w pierwszej kolejności
|
|
|
|
#590 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jakby nie bylo to naszych rodakow rozumiemy od podszewki -jak funkcjonuja, tok myslenia itd a inne narodowosci jakby nie byly podobne to maja jednak wlasna kulture i czasami mysla zupelnie inaczej niz my! Naprawde nie wiem co Ci poradzic bo pewnie duzo rzeczy jak np basen czy cos tez odpada ze wzgledu na reke? Chyba zostaje ci chodzenie na zakupy i wizaz ![]() Lena, ja wlasnie w chwili slabosci pochlonelam 2 snickersy Wina TZ, ktory chomikuje slodycze
|
|
#591 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam straszne wahania nastroju niestety
Edytowane przez Cytrynka_Wawa Czas edycji: 2012-01-15 o 15:50 |
|
|
|
|
#592 |
|
Zakorzenienie
|
Nio my wrocilismy ze spacerku, zaraz bedziemy wcinac drugie danie
![]() Ale moze zdaze poczytac
|
#593 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#594 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tym razem zastosuje sie do zalecen jakie dostane od poloznych ze szkoly rodzenia plus dzieciowe gazetki, mozna duzo madrych rzeczy wyczytac moim zdaniem Acha no i wazne zeby po mokrej chusteczce albo chwilke odczekac albo poprzykladac pieluszke tetrowa celem osuszenia, tzn zeby wszytskie zakamarki i faldki byly suche przed nalozeniem nowej pieluszki!
|
|
#595 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:57 ---------- Poprzedni post napisano o 15:55 ---------- zrobię jutro chyba jakieś ciacho może sernik
|
|
|
|
|
#596 |
|
Wtajemniczenie
|
gosia2612 ja też w Wawie to siedzę praktycznie sama całe dnie, mam koleżanki tutaj, ale na ogół każdy jest zajęty swoimi sprawami, a poza tym one młode to wiadomo, że wolą poimprezować, a ja się niestety w takim stanie nie nadaję
za to jak jadę do domu to mam swoje towarzystwo tam i dużo lepiej się czuję. A Ty jeździsz do Polski? Jak maluszek się urodzi to pewnie nie będzie czasu na nic, a każdą wolną chwilę pewnie poświęca się przede wszystkim sobie i mężowi - przecież on nie może być poszkodowany Ty jesteś równa babka, więc jeśli samotność jakaś Cię dopadnie pewnie szybko sobie z nią poradzisz Mam to samo... w szafce ukryta czekolada, ale jak ją otworzę to zjem całą, a tego nie chcę
|
#597 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do karmienia ja chyba tylko przy TŻ będę karmić piersią. A resztę będę albo wypraszała albo pójdę do innego pokoju. Jakoś nie wyobrażam sobie aby wszyscy moje cycki oglądali
|
|
|
|
|
#598 |
|
Wtajemniczenie
|
A przeciw odparzeniom ja zamierzam używać Nivei, okazjonalnie krochmalu i doraźnie wrazie "W" sudocremu. Na sutki bepanthen sobie kupię, więc później jak nie będę potrzebować to też na pupce Małej zużyję
Na razie taki mam plan.Nikii dzięki
|
#599 |
|
Zakorzenienie
|
ja Ci nie powiem ile przybyło mi w brzuchu bo wogóle tego nie sprawdzam
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:37.