Razem schudniemy 20 kg! Zapraszam! - Strona 74 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-15, 12:05   #2191
medzia104
Zadomowienie

Dot.: Razem schudniemy 20 kg! Zapraszam!

Cytat:
Napisane przez Bottega Pokaż wiadomość

też zaglądam na tego bloga Właśnie! Przypomniałyście mi, że musze kupić mak!
Mi też właśnie muszę kupić mak, żurawinę, gorzką czekoladę, budyń czekoladowy, migdały i będę tworzyć owsianki Niestety dzisiaj mi się nie udało, bo jestem w swoim rodzinnym domu, w którym nie kupili mi mleka

---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ----------

Cytat:
Napisane przez WyrafinowanySmak Pokaż wiadomość
Hello
Witam nowe dziewczyny

Chciałam zameldować, że żyję
Ale po dość "intensywnym weekendzie" co to za życie
Opowiadaj co się działo!

---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ----------

Cytat:
Napisane przez Andziussska Pokaż wiadomość
cześć mam do was pytanko:
lepiej biegać i ćwiczyć po posiłkach np. po obiedzie czy przed?? Zamierzałam biegać właśnie po obiedzie, ale wiele osób biega właśnie z rana... i zastanawiam się czy jest jakaś różnica?
Owszem, najlepiej jest rano. Przez noc nasz organizm spala glikogen, zmagazynowany we krwi - glikogen rano ma niższy poziom niż po południu, kiedy jesteśmy już najedzeni... przed śniadaniem tłuszcz szybciej można spalić, podczas gdy wieczorem trzeba pobiegać trochę więcej.
Biegałam swojego czasu trochę, więc dużo się na ten temat dowiedziałam

obieżyświatka, pożeraczka lodów antylight, wiecznie spóźniona Śpiąca Królewna size plus, będąca jednocześnie nałogową coffeeholiczką i poszukiwatorką księcia z bajkiem

104-99-96,8...

medzia104 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-15, 12:07   #2192
Bottega
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez medzia104 Pokaż wiadomość
Mi też właśnie muszę kupić mak, żurawinę, gorzką czekoladę, budyń czekoladowy, migdały i będę tworzyć owsianki Niestety dzisiaj mi się nie udało, bo jestem w swoim rodzinnym domu, w którym nie kupili mi mleka
żurawinę uwielbiam <3 budyń, migdały - mam, a zamiast gorzkiej czekolady używam kakaa ja wczoraj do mlecznej owsianki poza kakaem i migdałami, dodałam też odrobinę suszonych śliwek Ale właśnie z makiem chcę jeszcze spróbować Pyszna byłaby taka owsianka kaloryczna - z czekoladą (białą i gorzką), nerkowcami, migdałami, makiem i bananem Ale to chyba dopiero jak dojdę do 65kg, w nagrodę
Właśnie wygoniłam TŻta na zakupy do Reala, mają tam smaczną szynkę (Kania - pieczony indyk) i w ogóle ładne owoce, warzywa. Nie to co w naszym spożywczaku... Tylko jeden minus taki, że w porównaniu z Carrefourem Real jest droższy.

Parę dni temu posadziłam 3 miseczki rzeżuchy, pięknie mi wyrosła i dziś jadłam ją do kanapek Królowi też smakuje

Bottega jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-15, 12:18   #2193
medzia104
Zadomowienie

Też kupuję w Carrefour. Mam kartę RODZINKA, więc zbieram sobie pkt, a za każde 600pkt mam kupon 10zł. Niby nie jest to dużo, ale przecież i tak robię tam zakupy

W ogóle mam taką ochotę na melona... ale jeden kosztuje 11zł i to chyba trochę dużo, szczególnie, że melony nie są jakoś specjalnie wielkie.

obieżyświatka, pożeraczka lodów antylight, wiecznie spóźniona Śpiąca Królewna size plus, będąca jednocześnie nałogową coffeeholiczką i poszukiwatorką księcia z bajkiem

104-99-96,8...

Edytowane przez medzia104
Czas edycji: 2012-01-15 o 12:19
Stary 2012-01-15, 13:19   #2194
Andziussska
Raczkowanie

Dzięki bardzo za odpowiedzi ) ale mam następnę pytanie
czy woda którą będę piła musi być niegazowana mineralna?? czy może to być kranówa... Jestem przyzwyczajona od dzieciństwa do kranówy więc nie wiem cy mam kupić mineralną czy taka tez sie nada??
Andziussska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-15, 13:20   #2195
Bottega
Zakorzenienie

Cytat:
Też kupuję w Carrefour. Mam kartę RODZINKA, więc zbieram sobie pkt, a za każde 600pkt mam kupon 10zł. Niby nie jest to dużo, ale przecież i tak robię tam zakupy

W ogóle mam taką ochotę na melona... ale jeden kosztuje 11zł i to chyba trochę dużo, szczególnie, że melony nie są jakoś specjalnie wielkie.
nigdy nie jadłam meleona :P kocham arbuza i borówka amerykańskie iii maliny i świeże truskawki
Nie wiedziałam o takiej karcie, a szkoda! Wcześniej cały czas robiliśmy zakupy w Carrefor (co tydzień/dwa) i za każdym razem szło 80-200zł. Jaa, ile punktów byśmy już mieli Chociaż z drugiej strony ostatnio jak zrobiliśmy z Realu zakupy za 170zł, to dostaliśmy od razu bon na 10zł (który dziś TŻ wykorzysta), więc nie wiem co się bardziej opłaca ;p
Teraz TŻ pojechał do Reala głównie ze względu na Zoologik, który tam jest - po sianko i paśnik. Carrefour jest fajny, bo tani, ale u nas (w Gdańsku tak nie jest) niestety często brakuje produktów (chyba za mało zamawiają), a oprócz tego owoce i warzywa nie są zbyt świeże ;/

Stary 2012-01-15, 13:39   #2196
medzia104
Zadomowienie

Cytat:
czy woda którą będę piła musi być niegazowana mineralna?? czy może to być kranówa... Jestem przyzwyczajona od dzieciństwa do kranówy więc nie wiem cy mam kupić mineralną czy taka tez sie nada??
Z tą kranówą to jest różnie. Czasem mówią, że jest zdrowsza niż mineralna, innym razem na odwrót... Ja nie cierpię smaku kranówy, odrzuca mnie, więc piję najchętniej niegazowaną wodę Żywiec Zdrój. Nie pomogę Ci za bardzo w tej kwestii.

---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:36 ----------

Cytat:
nigdy nie jadłam meleona :P
Ojjjjjj dużo straciłaś! Żółty melon jest po prostu cudowny w smaku! Mogłabym go jeść i jeść Właśnie muszę sprawdzić w biedronce czy nie mają tańszych. Mango za to smakuje dla mnie jak mydło Uwielbiam też pomelo i ananasa. Nigdy nie jadłam granatów. Jak smakują?

104-99-96,8...

Stary 2012-01-15, 13:55   #2197
akasha83
Raczkowanie

Cytat:
Ja piję od 2 lat kranówę - czasami nalewam taką przefiltrowaną z dzbanka ale generalnie cały czas z kranu i jest gitarka
Pewnie wszystko zależy od wody w Twoim mieście.

65-> ...-> 62
akasha83 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-01-15, 13:56   #2198
lordi
Raczkowanie

granata nie polecam, da sie zjesc ale szalu nie ma...
mango, pomelo itp sa w porzadku
nie lubie grejfrutów i ananasow
niecierpie brukselki i szpinaku, brokuły dawno mi sie znudzily

Ciąża bliżniacza
8tydz : 67,5kg
20tydz : 70,3kg
30tydz : 77,5kg
w dniu porodu : 79,7kg
2tyg po porodzie: 66,6kg
lordi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-15, 14:32   #2199
Bottega
Zakorzenienie

Andziuska, jak jestem na stancji, to raz na 2 tyg. kupujemy butelkę wody niegazowanej, po jej wypiciu nalewamy kranówę - tylko z tego względu, że nie mamy samochodu i ciężko jest przytaszczyć całą zgrzewkę. Jak jestem w domu, to tam zawsze jest niegazowana woda, więc piję taka Akurat w obu miejscach woda jest ok - w domu zdecydowanie lepsza, ale tu też może być

Cytat:
Napisane przez lordi Pokaż wiadomość
granata nie polecam, da sie zjesc ale szalu nie ma...
mango, pomelo itp sa w porzadku
nie lubie grejfrutów i ananasow
niecierpie brukselki i szpinaku, brokuły dawno mi sie znudzily
granata bardzo lubię, szczególnie fajnie smakuje z serkiem wiejskim, twarogiem (np. do naleśnika) Grejpfrut też mi nie smakuje. Ananas jest pyszny!

Medziu, to kiedyś spóbuję granat hmmm je się tylko nasiona i one smakują trochę słodko, trochę kwaśno. Nie umiem wytłumaczyć xD Ale mi smakują szczególnie jako dodatek do czegoś Tylko trzeba dokładnie wydłubać te nasiona, ponieważ reszta jest strasznie niedobra, gorzka taka :P

Głoowa mnie boli, chyba jednak się przeziębiłam wczoraj :/ brawo za mokre buty

Stary 2012-01-15, 14:47   #2200
Andziussska
Raczkowanie

U mnie woda jest ok, wiec normalnie bede nią pić, a w szkole i td. to juz niegazowaną mineralną) . O dziewczyny jeszcze jedno pytanko, czy antykoncepcja nie wpłynie negatywnie na to odchudzanie i odwrotnie?
Stary 2012-01-15, 15:33   #2201
lordi
Raczkowanie

Andziussska ja tez jestem na tabletkach i jakos daje rade, moge powiedziec ze napewno szybciej i skuteczniej pomogly mi przytyc ale nie przeszkadzaja bardzo w odchudzaniu

Ciąża bliżniacza

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-01-15, 16:03   #2202
sosha
BAN stały

Cytat:
Chyba jak Ci wygodniej. Ja biegałam wieczorem, później szłam sie wykąpać i spać. Słyszałam, że przed bieganiem powinno się zjeść ok. 1,5h wcześniej posiłek i najlepiej, aby był w nim owoc (np. banan). Ale nie dam głowy za to, ponieważ ze względów zdrowotnych krótko biegałam. Myślę, że musisz sama na sobie wypróbować. Jednakże ja raczej nie biegałabym przed śniadaniem, bo zapewne skończyłoby się to zawrotami głowy itd. Organizm powinien dostać jakieś węgle, aby mieć siłę.
Mądrze prawisz Ja ćwiczę rano i gadałam z trenerem jak sie ma jedzenie do tego - czy przed czy po etc. Generalnie jakbyś ćwiczyła na czczo to spalasz o 50% więcej tłuszczu, ale też spalasz mięśnie - a po jakimś czasie doprowadza do tego, że masz mniej mięśni one potrzebują mniej energii czyli ćwiczenia stają się mniej efektywnie. Sugerowane jest wciągnąć węgle na start - np. banan przed treningiem, albo takie batony musli. Poza tym śniadanie wypada zjeść gdzieś max. 1h po przebudzeniu

A! i muszę się pochwalić kupiłam wagę kuchenną! Ot co! I waże sobie teraz wszystko, już przynajmniej wiem ile to 50, 100 czy 150g!

A póki co:
1. Jogurt nat + otręby + musli egzotico + trochę jabłka
2. Serek wiejski z pomidorem, ogórkiem i cebulką
3. 2 jajka sadzone + gotowane warzywa (fasolka, kalafior, brukselka)

---------- Dopisano o 17:03 ---------- Poprzedni post napisano o 16:53 ----------

Cytat:
Z tą kranówą to jest różnie. Czasem mówią, że jest zdrowsza niż mineralna, innym razem na odwrót... Ja nie cierpię smaku kranówy, odrzuca mnie, więc piję najchętniej niegazowaną wodę Żywiec Zdrój. Nie pomogę Ci za bardzo w tej kwestii.

Ojjjjjj dużo straciłaś! Żółty melon jest po prostu cudowny w smaku! Mogłabym go jeść i jeść Właśnie muszę sprawdzić w biedronce czy nie mają tańszych. Mango za to smakuje dla mnie jak mydło Uwielbiam też pomelo i ananasa. Nigdy nie jadłam granatów. Jak smakują?
Ja też piję kranówę, nawrzucam tam takich rozpuszczalnych multiwitamin i zabija to smak syfu i kamienia
Co do owoców to odkąd mój TŻ zapoznał mnie z granatem to się od tamtej pory nie rozstajemy Trzeba tylko wybrać dobrego, dojrzałego - jak weźmiesz granat do łapki i nacisniesz mocno palcem na skórkę, i usłyszysz trzask [chrupot] pękających ziaren to nie ma co myśleć tylko brać do koszyka! Nasiona powinny byc w srodku kolory rubinowego Dobre jakościowo są w biedrze i takie w porównaniu do innych sklepów. Ostatnio też odkryłam kaki - pyszne, takie słodziutkie! tylko musi być miękkie!
sosha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-15, 16:27   #2203
medzia104
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sosha Pokaż wiadomość

Co do owoców to odkąd mój TŻ zapoznał mnie z granatem to się od tamtej pory nie rozstajemy Trzeba tylko wybrać dobrego, dojrzałego - jak weźmiesz granat do łapki i nacisniesz mocno palcem na skórkę, i usłyszysz trzask [chrupot] pękających ziaren to nie ma co myśleć tylko brać do koszyka! Nasiona powinny byc w srodku kolory rubinowego Dobre jakościowo są w biedrze i takie w porównaniu do innych sklepów. Ostatnio też odkryłam kaki - pyszne, takie słodziutkie! tylko musi być miękkie!
Właśnie wróciłam z biedronki. Oczywiście granaty były, ale nie wiedziałam czy brać, bo nie miałam pojęcia po czym poznać, że będzie dobry, bo np. dojrzała papaja jest obrzydliwa dla mnie. Teraz będę już wiedziała, jak to rozpoznać W biedronce były tylko zielony melon, a ja wolę żółty. Zaszłam do osiedlowego sklepiku po mleko i był ostatni, dojrzały melon za 6,50. No nic tylko brać Właśnie wcinam go na podwieczorek

104-99-96,8...

Stary 2012-01-15, 17:03   #2204
Bottega
Zakorzenienie

Cytat:
O dziewczyny jeszcze jedno pytanko, czy antykoncepcja nie wpłynie negatywnie na to odchudzanie i odwrotnie?
ja brałam (skończyłam na początku stycznia 2012) przez długi czas, bodajże 3 lata. Przez piguły możesz zatrzymywać wodę, więc możesz czuć się bardziej opuchnięta i na wadze może być nieco więcej. Ale przytyć się nie da - tabletki nie mają kcal To jedzenie je ma

sosha, to samo kiedyś przeczytałam, ale już nie potrafiłam powtórzyć
waga to super urządzenie, bardzo potrzebne na diecie

Rany, dziewczyny... Czuję się coraz gorzej :/ Super :/ Tak mnie zmuliło, nie mam zupełnie siły, w ogóle jeść mi się nie chce. Najchętniej to położyłabym się w łózku i leżała tak parę dni. A jutro rano wpisy z dwóch przedmiotów, więc muszę iść

Stary 2012-01-15, 17:12   #2205
medzia104
Zadomowienie

Cytat:
U mnie woda jest ok, wiec normalnie bede nią pić, a w szkole i td. to juz niegazowaną mineralną) . O dziewczyny jeszcze jedno pytanko, czy antykoncepcja nie wpłynie negatywnie na to odchudzanie i odwrotnie?
Dobrze dobrane tabletki nie powodują żadnych skutków ubocznych! To, że się tyje, łykając te tabletki to już jest w ogóle mit. Zatrzymują wodę (tak, jak pisze Bottega), ale to też różnie.. u mnie np. było ok i nie czułam się spuchnięta/grubsza

---------- Dopisano o 18:12 ---------- Poprzedni post napisano o 18:11 ----------

Cytat:

Rany, dziewczyny... Czuję się coraz gorzej :/ Super :/ Tak mnie zmuliło, nie mam zupełnie siły, w ogóle jeść mi się nie chce. Najchętniej to położyłabym się w łózku i leżała tak parę dni. A jutro rano wpisy z dwóch przedmiotów, więc muszę iść
Co Ci jest? Po czym się tak czujesz?

104-99-96,8...

Stary 2012-01-15, 17:22   #2206
akasha83
Raczkowanie

Cytat:
dziewczyny jeszcze jedno pytanko, czy antykoncepcja nie wpłynie negatywnie na to odchudzanie i odwrotnie?
Ja biorę cały czas tabletki i jest super
Tak jak pisze Medzia - dobrze dobrane tabletki nie wpływają na organizm. Kiedyś brałam cilest i była dupa - w miesiąc nabrałam 5kg.. a potem lekarz ni zmienił i od razu wszystko spadło

Jestem po podwieczorku i mam na liczniku niecałe 900 kcal
na obiad miałam pierś + seler+ 300g gotowanej marchewki

A wam jak idzie?

65-> ...-> 62
akasha83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-15, 17:32   #2207
medzia104
Zadomowienie

U mnie też dobrze.

Śniadanie:
bułka pełnoziarnista, 30g twarogu chudego wymieszanego ze szczypiorkiem i łyżeczką jogurtu nat., 2 plastry pomidora, 2 plasterki polędwicy sopockiej + koktajl natural balance
Obiad: miseczka risotto, 150g kalarepy, 30g śliwek suszonych
Podwieczorek: 340g melona + 10g migdałów łuskanych

na kolację muszę coś białkowego zjeść, bo ogólnie mało mi wyszło

104-99-96,8...

Stary 2012-01-15, 17:41   #2208
Andziussska
Raczkowanie

To bardzo dobrze; D juz myslalam ze to skrzyzuje moje plany
a co z oddawaniem krwi???

---------- Dopisano o 18:41 ---------- Poprzedni post napisano o 18:34 ----------

Bo przeczytałam na innym forum ze :

"oczywiście w dniu oddawania krwi (zarówno przed jak i po oddaniu) zabroniony jest jakiś bardzo obciążający wysiłek fizyczny, bo oddanie krwi to duże obciążenie dla organizmu "

a ja zamierzam biegać ,tańczyć itd.
Stary 2012-01-15, 17:44   #2209
medzia104
Zadomowienie

Cytat:
a co z oddawaniem krwi???
jeśli będziesz jadła wszystko ładnie, dostarczając odpowiednich składników odżywczych, nie będziesz się głodzić i ucinać wartościowych posiłków to będziesz mogła oddawać krew, bo wtedy nie nabawisz się anemii lub niedoboru konkretnego składnika mineralnego i Twoje badania będą ok. Ja w tym roku miałam dobre wyniki, ale niestety @ i nie mogłam oddać. Moja koleżanka (również na diecie) miała za mało żelaza i nie mogła oddawać krwi.

---------- Dopisano o 18:44 ---------- Poprzedni post napisano o 18:42 ----------

Cytat:

Bo przeczytałam na innym forum ze :

"oczywiście w dniu oddawania krwi (zarówno przed jak i po oddaniu) zabroniony jest jakiś bardzo obciążający wysiłek fizyczny, bo oddanie krwi to duże obciążenie dla organizmu "

a ja zamierzam biegać ,tańczyć itd.
To jest logiczne akurat Jeden dzień, w którym nie potańczysz, czy nie pobiegasz nie wpłynie negatywnie na Twoją dietę. Chyba, że będziesz brała pod uwagę możliwość zemdlenia na przykład.

104-99-96,8...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-01-15, 17:52   #2210
sosha
BAN stały

Cytat:
Właśnie wróciłam z biedronki. Oczywiście granaty były, ale nie wiedziałam czy brać, bo nie miałam pojęcia po czym poznać, że będzie dobry, bo np. dojrzała papaja jest obrzydliwa dla mnie. Teraz będę już wiedziała, jak to rozpoznać W biedronce były tylko zielony melon, a ja wolę żółty. Zaszłam do osiedlowego sklepiku po mleko i był ostatni, dojrzały melon za 6,50. No nic tylko brać Właśnie wcinam go na podwieczorek
Ja zawsze tak wybieram i są trafione A co do melona to wsunełabym go w połączeniu z szynką parmeńską delicje!

Cytat:

Co się dzieje? Może ciśnienie? Jak jest niskie to generalnie mogłabym cały dzień w łóżka nie wychodzić

Cytat:
Napisane przez akasha83 Pokaż wiadomość
Jestem po podwieczorku i mam na liczniku niecałe 900 kcal
na obiad miałam pierś + seler+ 300g gotowanej marchewki

A wam jak idzie?
Nie wiem czy to dobrze z tą marchwią. Gadałam kiedyś z dietetyczką i mówiła że surową można do woli jeść, ale na gotowaną trzeba uważać - że niby jakieś przemiany zachodzą i wcale już tak świetnie nie wypada. Ale nie jestem do końca pewna, słyszałyście coś takiego?

W ogóle używacie tych gotowych napoji fit? balance? tiru riru?
Dobre? Pożywne?

Poza tym ma któraś z was gatki neoprenowe? Zastanawiam się czy są efektywne

Edytowane przez sosha
Czas edycji: 2012-01-15 o 17:54
Stary 2012-01-15, 17:59   #2211
medzia104
Zadomowienie

Cytat:

Nie wiem czy to dobrze z tą marchwią. Gadałam kiedyś z dietetyczką i mówiła że surową można do woli jeść, ale na gotowaną trzeba uważać - że niby jakieś przemiany zachodzą i wcale już tak świetnie nie wypada. Ale nie jestem do końca pewna, słyszałyście coś takiego?
http://www.dieta.pl/nowosci/ciekawos...ej_wl-390.html
ale co artykuł to inny wywód

co do melona i szynki.. jak byłam w Niemczech to koleżanka mi to zaserwowała.. zemdliło mnie niestety, a ona się tym wręcz zajadała

o jakie napoje konkretnie Ci chodzi, bo nie kojarzę?

104-99-96,8...

Stary 2012-01-15, 18:03   #2212
Bottega
Zakorzenienie

Cytat:

Co Ci jest? Po czym się tak czujesz?
Chyba znowu chora jestem Wczoraj przez 6h miałam na nogach mokre buty :/ Nie mam zupełnie siły, czuję się coraz gorzej.
Kompletnie straciłam apetyt po II śniadaniu. Wcisnęłam w siebie jeszcze pomarańcz i to tyle :/
I)57g jajka, 65g chleba razowego, sałata lodowa, 115g pomidora, rzeżucha
II) 5g migdałów, 90g banana, 200ml kefiru 0%
III) 150g pomarańczy
TŻ zaraz zrobi mi jeszcze 350g pekińskiej z 100g kukurydzy, żebym tu nie padła, ale naprawdę nie mam na nic ochoty

Andziuska, ja niestety Ci nie pomogę. Krwi nie mogę oddawać, choć często mi ją pobierają (do badań). Tu masz info, poczytaj sobie:
http://www.darkrwi.info.pl/portal/po...-po-kroku.html
A i taka uwaga - jeśli będziesz ćwiczyć za dużo, to Twoja waga, zamiast spadać może wzrosnąc.

Stary 2012-01-15, 18:12   #2213
sosha
BAN stały

Cytat:
http://www.dieta.pl/nowosci/ciekawos...ej_wl-390.html
ale co artykuł to inny wywód

co do melona i szynki.. jak byłam w Niemczech to koleżanka mi to zaserwowała.. zemdliło mnie niestety, a ona się tym wręcz zajadała

o jakie napoje konkretnie Ci chodzi, bo nie kojarzę?
no mnie też to smakuje Musze sprawdzić nazwę tego w sklepie - jakieś napoje niby białkowe, sycące z dodatkiem minerałów, błonnika etc (takie w saszetkach jednoporcjowych jak vitella) Znajdę to sie zgłosze z zapytaniem ponownie
A artykułem to mnie trochę zaskoczyłaś - patrzyłam na "skład" marchwi i przed ugotowaniem ma 0% węglowodanów, a po 10% - może to stąd się bierze. W każdym bądź razie chyba trzeba wszystko na sobie przetestować

Edytowane przez sosha
Czas edycji: 2012-01-15 o 18:14

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-01-15, 18:20   #2214
medzia104
Zadomowienie

Cytat:
no mnie też to smakuje Musze sprawdzić nazwę tego w sklepie - jakieś napoje niby białkowe, sycące z dodatkiem minerałów, błonnika etc (takie w saszetkach jednoporcjowych jak vitella) Znajdę to sie zgłosze z zapytaniem ponownie
A artykułem to mnie trochę zaskoczyłaś - patrzyłam na "skład" marchwi i przed ugotowaniem ma 0% węglowodanów, a po 10% - może to stąd się bierze. W każdym bądź razie chyba trzeba wszystko na sobie przetestować
Ja piłam coś takiego:

OCHYDAAAAAAAAAAA!!!
A gotowana marchew ma po prostu większy indeks glikemiczny, to pewnie stąd.

Bottega, biedactwo Kocyk, kakao i muzyka/film koniecznie nie rozkładaj się nam tylko

104-99-96,8...

Edytowane przez medzia104
Czas edycji: 2012-01-15 o 18:22
Stary 2012-01-15, 18:29   #2215
sosha
BAN stały

Cytat:
Ja piłam coś takiego:

OCHYDAAAAAAAAAAA!!!
A gotowana marchew ma po prostu większy indeks glikemiczny, to pewnie stąd.
O to to to!!! I jest chyba dostępne w 5 smakach, czyli co? mówisz, że dziadostwo?

Bottega dobry film i do spania! Zadbaj o siebie bidoczku
Stary 2012-01-15, 18:39   #2216
medzia104
Zadomowienie

Cytat:
O to to to!!! I jest chyba dostępne w 5 smakach, czyli co? mówisz, że dziadostwo?
W smaku jest takie nijakie, a myślałam, że to będzie fajny odpowiednik budyniu. Nic z tego. Konsystencja po zrobieniu przypomina rzadki kisiel. Pożywne to też nie jest. Odradzam

104-99-96,8...

Stary 2012-01-15, 18:40   #2217
Bottega
Zakorzenienie

Dzięki dziewczyny Jak na razie wpycham w siebie tą pekińską i jestem dopiero w połowie.

Medziu, a tak, też raz kupiłam to coś, chyba jakoś w sierpniu - beznadzieja. Wylądowało w kiblu

Stary 2012-01-15, 19:07   #2218
Andziussska
Raczkowanie

Bottega jak to wzrastać?? wydawało mi sie ze jezeli sie bede dobrze odzywiac i intensywnie cwiczyc to pomoze jeszcze bardziej i efekty beda lepsze???
Stary 2012-01-15, 19:21   #2219
lordi
Raczkowanie

Andziussska Bottedze zapewne chodzilo o przyrost miesni, jesli za duzo bedziesz cwiczyc to moga Ci sie rozrosnac za bardzo miesnie wiec nie ubedzie Ci cm (tzn ubedzie ale w to miejsce wejda dodatkowe cm miesni) a ze i one swoje waża to na wadze spadek tez nie bedzie tak efektywny
ćwicz, jak najbardziej to jest wskazane, ale ćwicz z glowa

Ciąża bliżniacza
Stary 2012-01-15, 19:35   #2220
Andziussska
Raczkowanie

Aha rozumiem rozumiem ;D dzieki bardzo

obecna waga: 71,9..69..66..63..60 ..58..55???
I cel: 65 kg
II cel: 60 kg
III cel: 55 kg
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości