|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4891 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012
Cytat:
nic ją nie rusza ![]() Ale maluch wyjdzie, predzej czy pozniej
|
|
|
|
|
#4892 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012
Cytat:
Cytat:
Miejmy nadzieje, że się jednak coś ruszy ...
|
|
|
#4893 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A no tak, Twoje bobo jest jak żaba
|
||
|
|
|
#4894 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ogromne gratulacje dla mamusi ![]() Też aptekarka minę zrobiła jak powiedziałam, że chodzi o liście. Ale do innej apteki juz nie poszłam, bo naczytałam się co pisała Renata ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Na zdjęcia czekamy z niecierpliwością i życzymy zdrówka - dla Ciebie i małej MissZuzię oczywiście pozdrów przy kolejnym kontakcie Teściowa to chyba specjalnie tam u Was siedzi, żeby całe Twoje nerwy, ból i resztę otoczki wziąć na swoje barki hihih, no skoro jest psychologiem musi wiedzieć jak Ci na puder działa. Tak, to jest jej pomoc nieoceniona. Też wolałabym się powyżywać na obcej babie niż skupić się na płakaniu w poduszkę ![]() Będzie dobrze, a jak już nie wytrzymasz to pokaż jej drzwi i heja. A co? Nie wolno Ci? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dziękuję za myśli i pamięć kobitki
|
|
#4895 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
- tutaj rzecz jasna ![]() Chyba bym chodziła karmić do łazienki albo do pokoju, w którym jest zamek i mogłabym na dwa spusty się zamknąć ![]() Czemu jesteś taka nie miła dla mamusi, że ona biedulka się czuje taka "odtrącona" ? Cytat:
Uważam, ze szanująca siebie, swoje zdrowie i dziecko kobieta nie naraziłaby się na takie traktowanie. Można wybaczyć raz, dwa, a nawet trzy, ale jesli widzi się postęp, a z tego co czytałam to takie już srtandardowe i przewidywalne czynności u Twojego tżta. Od takich ludzi ucieka się najszybciej jak może. Pamiętam jak pisałaś, że jęsli jeszcze raz zrobi taką powtórkę to go zostawisz na amen, zażądasz alimentów itd... Ciekawa jestem co zrobisz w obecnej sytuacji i na ile Twoje słowa są wiarygodne. W każdym razie życzę Ci z całego serca powodzenia - obojętne co postanowisz to przyda Ci się maksymalnie! Zosiu bądź twarda i zawalcz trochę o szczęście Twoje i Twojego dziecka! Bo ja nie wyobrażam sobie sytuacji, kiedy mój facet przychodzi po alkoholu (nie mówię nawet o innych używkach), nachyla się nad dzieckiem, ziora mu tym odorem... Albo coś się dzieje w środku nocy, a jego nie ma, bo baluje z kolegami, nie odbiera telefonu... Nie, nie! Nie wyobrażam sobie po prostu!
|
|
#4896 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam.
Ale się u mnie śnieg rozsypał. Dziewczyny ja już jestem w kropce. Przyszedł, przepraszał, jak zwykle, koło zatoczyło swoją historię, nie w tym jednak sęk. Mamy możliwość otrzymania pieniędzy na dziecko z Niemiec, tz. bardziej facet ma tą możliwość, ale ja się muszę wstawić i coś podpisać. Sytuacja wygląda tak, że miałabym dzis tam z nim jechać i przesiedziec tam przy okazji cały tydzien, bo nie mam jak wrócic szybciej, facet poszedł by do pracy u brata jeszcze na tydzien przez ten czas. Nie chce z nim jechać, strasznie nie chce... ale kasa jednak nie mała i bardzo by pomogła by przy dziecku. Jestem teraz w kropce, z jednej strony chce dziecku zapewnic byt, a jesli sie da w ten sposob to dlaczego by nie, a z drugiej strony nie umiem mu wybaczyc tego co zrobił wczoraj. Unieść się dumą?? A może schować ją do kieszeni i pomyśleć teraz o dziecku? Posłałabym go do diabła dawno temu gdybym wiedziała jak to się skończy, ale kto by to przewidział? Zdecydowana jestem na to by z nim nigdzie pod zadnym pozorem nie jechać, ale jak pomyślę, że dziecku żyłoby się lepiej i mnie też to już sama nie wiem. |
|
|
|
#4897 |
|
Rozeznanie
|
Przez te dwa ostatnie dni ciągle mieliśmy gości, albo sami bylismy poza domem. Zleciało jak z bata strzelił dosłownie.
Owkurzałam się sakramencko, bo dostałam nowy telefon. Chciałam w nim ustawić internet, przeglądarkę i inne potrzebne mi aplikacje... Ale oczywiście skonfigurowanie go graniczyło z cudem w obecnym stanie moich komórek szarych (choć nie wiem czy jeszcze jakies tam są w tym mikroMóżdżku teraz :/ ). Udało mi się dopiero dziś, ale dosłownie z nerwów to się aż po rękach gryzłam i prawie, że telefonem rzucałam. A=Oj, nerwy mam okrutne Powstrzymuję jak mogę - choć czuję, że wybuch będzie... masakryczny! Wczoraj myślałam, że chyba na porodówke pojedziemy, bo pół dnia mnie bolał brzuch (podbrzusze jak na okres), plecy straszliwie - ledwo się mogłam z łózka podnieść i wszystko! Nawet jak przyjechali znajomi to powiedziałam, że z łóżka nie wstaje i zrozumieli ![]() Ale się okazało, że to po tych biegach przełajowych (cały dzień niemalże na nogach, albo siedząc albo stojąc). I tak było fajnie się poruszać kiedy nic nie boli. Jak zwykle umiaru nie znam, a potem są tego efekty ![]() Kamusia świetnie Ci w nowej fryzurze tak na marginesie. Naprawdę też pomyślałam, że dałaś zdjęcie po porodzie
|
#4898 |
|
Rozeznanie
|
była u mnie kuzynka z 6 i 4 latka,dziewczyny tak szalały ,że mialam ich dosc po pół godziny
![]() ![]() Dzisiaj jakoś brzusio mi twardnieje i maluszek tak leniwie się przekręca. Może nie doczekam wtorku i wywoływania hehehe |
|
|
|
#4899 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() mam dzisiaj cały dzień lekkie boleści w podbrzuszu- hm hm może coś jednak się zacznie wreszcie dziać
|
|
#4900 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Przede wszystkim kciuki za Agatka ![]() Byłam rano w szpitalu na konsultacji... póki co żadnych ustaleń ![]() w poniedziałek ta akcja szpitalna i bóle przez kolejne dni, to coś się działo porodowo, ale się uspokoiło... a teraz to tylko czekać, ale wtedy i tak cc na 99% ale ponoć lepiej - zdrowiej zrobić cc jak się zaczną skurcze![]() Czuję się masakrycznie, bo badanie było strasznie bolesne a na dodatek teraz mam plamienia (ponoć to norma) jeszcze nie miałam tak bolesnego badania ginekologicznegoPoza tym coś jest nie tak z przekazywaniem krwi między mną a maluszkiem, więc w środę idę do tego samego lekarza jeszcze raz na badanie i jak nic się nie poprawi, to położą mnie na oddział... Aaaa... na 100% będzie chłopiec - na większym monitorze było widać idealnie ![]() Nadrabiam i wracam
|
#4901 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
ostatnie dwa dni łaziłam gdzie tylko się dało i nawet specjalnie po schodach chodziłam - a później zdziwiona że mi się spać chce i mnie wszsytko boli
|
|
#4902 |
|
Wtajemniczenie
|
Reniu, musiałabym tam siedzieć do piątku i spać z nim w jednym łóżku (chyba, że on na podłodze)
Wnerwia mnie to jak próuje mnie udobruchać, a obawiam się, że to właśnie mu się uda. Sprawę postawiłam mu jasno , że nigdzie nie jadę, że po porodzie to się załatwi. Mielibyśmy jechać pociągiem, około 11h, do tego siedzieć mam tam 5 dni.. nie widzę tego, tym bardziej, że jestem w ostatnich tygodniach, mogę zacząć rodzić w każdej chwili jakby nie patrzeć, ale on na to nie zwraca uwagi, tylko mi mówi , że kasa jest dla dziecka potrzebna. Nawet powiedział, że mam tam z nim tylko jechać, wrócimy i on się odczepi. |
|
|
|
#4903 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
) to Ci wszystko obojętnieje i tak mi jakoś trochę zostało tego zobojętnienia ![]() Ja mam fajną teściową - jest teraz u nas do jutra - bardzo pomaga przy starszym synku, ale córeczkę też jedynie potrzyma bo się boi Szkoda że tak wypadło, że przyjechała na ten a nie na kolejny weekend, bo wtedy to nawet byłabym bardzo zadowolona z jej pobytu jak sądzę ![]() Nowy członek rodziny wymaga tego, żeby Mama Tata, ewentualnie starsze rodzeństwo i on mogli pobyć trochę sami.... Wczoraj miałam wizytę mojej rodzinki (tata, babcia i siostra) i jakoś też przeżyłam, ale nie byłam pewna czy dobrze robię że chcę ich wizyty - ale jakoś nie mogłabym odmówić Tacie i Babci, skoro Teściowa jest u mnie na kilka dni.... Za to siostra odwiedzi mnie dopiero jak teściowa wyjedzie - ona jest rozumna istota ![]() Cytat:
![]() Jak bede miec chwile, to napiszę Wam o porodzie i o małej oraz wkleję fotki.... |
|||
|
|
|
#4904 |
|
Zakorzenienie
|
Zoska ja bym w takiej sytuacji nigdzie nie jechala. Pieniadze pieniedzmi ale ty jestes w 37tc wiec rodzic mozesz w kazdej chwili. Dodatkowo 11h w pociagu to napewno nic przyjemnego. teraz tatus sobie przypomnial ze bedzie mial dziecko i kombinuje kase?
i jeszcze tak podejrzanie dziwnie nalega zebys tylko z nim jechala, a pozniej to juz "on sie odczepi"
|
|
|
|
#4905 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A dziecka tylko szkoda, bo niczemu nie jest winne ![]() Może się zacznie u Ciebie dziać Cytat:
![]() Już się bałam, ze tylko ja taka niepoważna ihhihi ![]() ---------- Dopisano o 16:32 ---------- Poprzedni post napisano o 16:29 ---------- Cytat:
|
|
#4906 |
|
Wtajemniczenie
|
Na domiar złego, dałam mu swój dowód osobisty ostatnim razem, napisałam upoważnienie, bo myślałam, że bedzie szło bez mojej obecnosci to załatwic,ale niestety nie no i on zapomniał w Niemczech mój dowód. Nic tylko się wku****. Bez dowodu nawet nie umiem załatwić sobie ważnego ubezpieczenia z UP.
Nigdzie z nim nie jadę, nadal stoję przy tym co mówiłam od początku. |
|
|
|
#4907 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Zosia... szczerze ja bym mu chyba nakopała w to pijackie dupsko. Facet w ogóle Cie nie szanuje i taka jest prawda. Może boleć ale taka prawda. A co zrobisz jeśli tam pojedziesz on wezmie pieniądze i przećpa? Ja na Twoim miejscu nie liczyłabym na niego (bo zawodzi na całej linii i nie zanosi się żeby to się zmieniło na lepsze) i skontaktowałabym się z prawnikiem w sprawie porady co masz dalej robic (alimenty i ograniczenie kontaktu z dzieckiem ) Myśl o dzieciątku i o tym co dla niej najlepsze... A taki ojciec to nie ojciec. Cytat:
Edytowane przez czubasek20 Czas edycji: 2012-01-15 o 16:41 |
|||
|
|
|
#4908 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie no to nie ma sznas - matko ale ja jestem ciemna sama się zastanawiam czy do Kościoła iść bo się boje że zacznę rodzić albo sie czymś zaraże a Tobie radzę jechać do Niemieca jak można po porodzie załatwic to juz w ogóle nie ma o czym mówić Cytat:
Cytat:
Zosia pilnuj siebie swoich uczuć i swojej wartości- ty przekażesz dziecku jak byc dobrym mądrym rozsądnym i odpowiedzialnym człowiekiem, on kiedys pożałuje i zrozumie tylko będzie juz wtedy za późno wszędzie chodze z kimś jak tylko z domu wychodze to zawsze ktoś jest ze mną i teraz się zastanawiam czy iść sama do kościoła(ode mnie nikt nie praktykuje) i tak mnie to gryzie... mąż sie wkurzył oczywiście że się w ogóle zastanawiam- w każdej chwili moge rodzić i jak ja sobie wyobrażam że w kościele sama będę...
|
|
#4909 |
|
Wtajemniczenie
|
Myślicie, że nie chciałabym życ normalnie? Mieć normalną rodzinę? Normalnego faceta przy boku ? Szczęśliwe dziecko?
Chciałabym i to bardzo. Niestety nie umiem być konsekwentna i to mój największy problem jest. Nie radzę sobie z tym, z ręką na sercu przyznaję, że nie umiem sobie poradzić z tym wszystkim. Utknęłam w wielkim bagnie i wiem o tym. Kopnąć go w dupę? Chętnie! Tylko wystarczy, że od razu przyjdzie, przeprosi, pogada i wszystko ok, a ja tylko sie złoszczę potem , że znowu dałam się mu urobić... |
|
|
|
#4910 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Więc pojechał sam i powiedział że pomodli się za mnie i za Hanie.Cytat:
|
||
|
|
|
#4911 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wczesniej 2 werandowania po 15m pierwszy spacer 15m drugi 30 a teraz godzine poltora ale tylko jak nie pada przerwy karmieniu roznie najszesciej 3,5h ale czasem czesciej ale max 5h:Pmi pepek odpadl w 10dniu
|
|
#4912 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zoska nad konsekwencją mozna pracowac. Tobie tez dobrze by zrobiło jakbys spróbowała. Za chwile bedziesz miec dziecko i silna wola, asertywnośc i bycie konsekwentna bedzie Ci niezmiernie potrzebne. Mysle ze w tym wszystkim tż ( z takim zachowaniem) to jak kula u nogi- zadnego pozytku, tylko nerwy |
|
|
|
|
#4913 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziękuję za uznanie Cytat:
Cytat:
Cytat:
) i prawie Cię wykończył nerwowo, nie patrząc na to, że nosisz pod sercem jego dziecko .... Cytat:
A sam pomysł żebyś Ty w 37 tygodniu jechała gdziekolwiek pociągiem 11 godzin jest po prostu idiotyczny i jeszcze bardziej niedojrzały niż to chlanie na kawalerskim. A stać go na odwiezienie Cię do niemieckiej kliniki i opłatę za ewentualny poród? Czy będziesz ze skurczami wracać pociągiem kolejne 11 godzin do POlski w razie gdyby się coś zaczęło? Przeanalizuj sobie cały ten pomysł - moim zdaniem za cenę ewentualnych komplikacji nie warto ..... Cytat:
![]() Edytowane przez agawoo Czas edycji: 2012-01-15 o 17:05 |
||||||
|
|
|
#4914 |
|
Zakorzenienie
|
Uska juz kiedys Ciebie pytałam, ale chyba nie zauwazylas. Ty uzywasz Oilatum do kąpieli, powiedz mi czy głowke tez tym myjesz?
|
|
|
|
#4915 |
|
Zakorzenienie
|
Nadrobiłam po łebkach
![]() Pearpearl - wcale się nie dziwię, że się zirytowałaś na parapetówie ![]() Fajne prezenty dostaliście ![]() Zośka - przykro mi z powodu Twojego TŻta pomysły ma niedorzeczne, ale na szczęście z Ciebie rozsądna dziewczyna - nie daj sięIdę zaraz się położyć... plamienie na szczęście się uspokoiło, mam nadzieję, że nie wrócimy dziś na porodówkę
|
#4916 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#4917 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
oby wszystko było dobrzeCytat:
Cytat:
i naprawdę zacznij być konsekwentna, pomyśl o dziecku, dla niego to zrób, powinno ci to siły dodać! a tak w ogóle moja znajoma urodziła w piątek, a termin miała taki jak ja - koniec lutego, strach mnie ogarnia już
|
|
|
#4918 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mam koljna paczke pampersow na handel;p
|
|
#4919 | ||
|
Zakorzenienie
|
O 14 pisała do mnie Oluska: Hej, jestem na sali, rozwarcia 0, skurczy brak. Nic się nie dzieje... Kurcze, namęczy się pewnie bidulka. Potem już nic nie pisała. mnie od wczoraj tak napiernicza nadgarstek, że ręką nie mogę ruszać odnowiła mi się torbielCytat:
Cytat:
nie mogę normalnie, dobrze, że jeszcze dzień i jej nie będzie. Brak słów. Porażka. Edytowane przez inutil Czas edycji: 2012-01-15 o 17:10 |
||
|
|
|
#4920 |
|
Wtajemniczenie
|
Kiedy czytam Wasze posty to przyznaję Wam wielką rację, bo prawie wszystko co piszecie się sprawdza i tak jest, ale z drugiej strony jest to moje cholerne zaślepienie i jak widzę, że choc troche sie stara to mu wybaczam wszystko i momentalnie o wszystkim potrafie zapomnieć co mi zrobił, ile napsuł krwi ..
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:43.

nic ją nie rusza 

Miejmy nadzieje, że się jednak coś ruszy ...

w jednej pan próbował mi wcisnąć zwykłą malinową twierdząc, że nie ma czegoś takiego jak z liści.

no i mnie bierze znów. Laska ma skurcze i sapie mi tu że aż mnie boli jak na nią patrze!!!
no i mój seksi lekarz jest na dyżurze... Bybelli ginekolog:p Trzymta kciuki przydadzą się ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)