|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#53221 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XI część zakręconej opowieści
Cytat:
|
|
#53222 | |
|
Nindżopesz
|
Cytat:
Więc sobie daruję. |
|
|
|
|
#53223 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
(choć mój nie jest dokładnie taki jak Eloe-wypustki nie są całkowicie schowane w kryzie, wystają tak z 1 cm, kupując starałam sie choc w części dostosować do rad bardziej doświadczonych, dlatego na te długaśne nie patrzyłam). Jednak bardzo możliwe, że i te długie wypustki spisują się ok i nie rozwiewa.
|
|
#53224 |
|
Zadomowienie
|
Mam do Was pytanie Dziewczyny, zwłaszcza do tych co myją odżywką.
Jak często używacie do mycia szamponu? Kiedyś słyszałam, że raz na 2 tygodnie trzeba umyć włosy szamponem, ale ... U mnie już minęły 2 tygodnie od pierwszego mycia odżywką. Z tego wynika, że powinnam myć włosy szamponem na dniach, ale ... boję się Po szamponie musiałam myć włosy codziennie, jak myję samą odżywką wystarczy raz na 2 dni i boję się, że jak umyję szamponem, to znów będą się bardziej przetłuszczać...A Wy co ile (dni/tygodni/myć) używacie szamponu do mycia włosów?? |
|
|
|
#53225 |
|
Wtajemniczenie
|
Dopóki nie poczuję że są obciążone, bez życia..raz na 2/3 tyg.
|
|
|
|
#53226 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#53227 |
|
Zakorzenienie
|
Miskaa78 zaszorowałam na drożdżowy
![]() pati_bc dziękuję Lenka_1987 oleje niewnikające, są to oleje wielonienasycone https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...4&postcount=47 tutaj masz wypisane ![]() Dziś poczesałam delikatnie włosy ale widzę przebłyski rudego Robiłam dwuetapowo, więc może ciemnym brązem dokładnie nie zajechałam wszędzie Ale w sobotę powtórka
|
#53228 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#53229 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#53230 |
|
Zakorzenienie
|
Lenka - nie bój się
Jeśli złagodzisz potem skalp myjąc drugi raz odżywką czy żelem lnianym / aloesowym to nie będzie problemu
|
|
|
|
#53231 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Orzech włoski na głowie. Ciekawe, czy efekt cysteinowy jeszcze będzie trzymał ![]() Myszko i Aniu, trzymam kciuki, żeby wszystko było w porządku
|
|
#53232 |
|
Rozeznanie
|
Czy plukanki z L-cysteina moga prostowac wlosy?
|
#53233 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kiedy pielęgnujesz włosy i ciągle się nie układają aż pewnego dnia myślisz, że raczej nic z nich nie będzie i do bani to całe CG, bo są przyklapnięte i w ogóle się nie układają - to wtedy najprawdopodobniej czas na czyszczenie Ciekawe pytanie Ja bym raczej stawiało na to, że poprawią skręt.Ajrish - wdzięczna Ci jestem za wynalezienie olejku myjącego Ziaji No szok, bez keratyny dotychczas nie udawało się uzyskać podobnej sprężystości. A skalp też ma się dobrze i serdecznie pozdrawia
|
|
#53234 |
|
Raczkowanie
|
Kurcze, nie było mnie 2,5 dnia i nadrabiam zaległości prawie 2 dni :P
Niespodziewanie wyjazd sie przedłużył, więc była kupa śmiechu ze mnie (towarzyszami moimi byli faceci), szczególnie jak wyszłam z łazienki w mokrych włosach i zaczęłam sępić ich t-shirty ![]() Niestety poza lodówką mój żelik się popsuł, więc poratowałam się jakąś Isaną w czarnym opakowaniu kolegi i... nie podobało mi się - bardzo usztywniał ale tak hm... na sucho jakby. Nie znam się na składach ale na bank miał alkohol, więc może to to? Teraz przyspieszona akcja co się znalazło i przed myciem wylądowała Isana Bobasu na włosach a skalp i końcówki rycynka. Mycie BD, potem Pottersem i zaraz zmywam garniera Karite. Oczywiście zapomniałam o żelu ale już stygnie ![]() Powiedzcie mi czy też macie problem z koszulkowaniem? Mi za pierwszym razem było ok, miałam jakieś 20 minut. Ostatnio zostawiłam na noc i masakra po prostu! teraz na wyjeździe trzymałam ok. 1 godziny i to samo: włosy od głowy klapnięte na maksa (nie obciążone), jakieś "firanki" przy czole - masakra! Próbowałam to "naprawić" tym żelem ale on sprawił, że włosy nie były miłe w dotyku i jakieś sztywne... (może już się rozpieściłam lnianym, bo po min zawsze sa mięciutkie, nawet jak się kiepsko ułożą). Teraz własnie się zastanawiam czy pakowac je w koszulkę czy nie? PS Co to za oliwka myjąca? |
|
|
|
#53235 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cieszę się jak piernik ![]() Może w metodzie kubeczkowej będzie pokorniejszy? Ziaja Ulga, Kremowy olejek myjący do twarzy i ciała - nazwijmy że zamiast odżywki myjącej. Ma olej słonecznikowy i łagodny detergent. U mnie sprawdza się jeśli mam zestaw minimum, czyli nie robiłam domowych masek, potem będzie b/s bez d/s itd. Wbrew pozorom u mnie nie przetłuszcza - do 4 dni bez mycia (po szamponie z SLS jest doba) |
|
|
|
|
#53236 |
|
Zadomowienie
|
Dzisiaj zrobię znaną wszystkim maskę-żółtko+olejek rycynowy, bo są strasznie matowe...
![]() Używam jedwabiu do włosów (tylko na końcówki), ale czytałam, ze on bardzo obciąża i po jakimś czasie powoduje że włosy sa suche, używacie bądź używałyście? ![]() I jeszcze jedno... Nie mam mocnego skrętu, moje włosy są dosyć cienki i w dodatku wycieniowane, rano wyglądają tragicznie-są po wywijane, ale nie pokręcone, dopiero jeśli je nawilżę wodą, użyje jakiegoś "wzmacniacza" to wyglądają w miarę dobrze (najczęściej używam jeszcze lakieru nabłyszczającego) czy Wy też macie taki problem? Co robicie z włosami na noc, żeby na drugi dzień wyglądały ładnie? Dodam, ze nie mam czasu myc włosów rano, a jeśli nawet to po wysuszeniu suszarka są one "sianowate i napuszone"...
|
|
#53237 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
CG od 30.09.2011 Olejowanie od 11.11.2011 28-...-36-37-38-39-40-41-42-43-44-45-46 -47-48-49-50 Zapraszam na mojego kosmetycznego bloga: www.kosmetyczny-raj.blogspot.com Edytowane przez ewcia1807 Czas edycji: 2012-01-16 o 15:31 |
|
|
|
|
#53238 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Ja na noc zwilżam (albo i nie) hydrolatem aloesowym, akładam sporo żelu lnianego, czekam aż wyschnie i idę spać w sucharkach, Przeważnie jest ok po porannym odgnieceniu rano przez śliską chustę.
|
|
#53239 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#53240 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Opisywałas w tym temacie? |
|
|
|
|
#53241 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja pierdziu Kilka dni odwyku i już nie pamiętam które są niewnikające! :E
|
|
|
|
|
#53242 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale te niewnikające chyba szybciej jest wymyć z włosa niż nasycone, bądź jedno? ;>
|
|
#53243 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#53244 |
|
Rozeznanie
|
Będę chora
Wczoraj wieczorem na skalp dałam olejek himalaya, a na włosy bd dla mam, myłam odżywką i oczywiście nie domyłam Rano przed wyjściem widziałam tylko pasmo od spodu, miałam wychodzić z domu, rozpuszczam włosy, a tu na samym czubku głowy tez tłuste. Myłam na szybko szamponem bd (a włosy takie mięciutkie po oleju były ![]() Oleje będę zmywała szamponem, będzie bezpieczniej. Edit: Parę dni temu znalazłam stronkę http://www.kosmopedia.org/ (mam nadzieję, że nie wytnie). Można posprawdzać składy i poczytać trochę
Edytowane przez FelekBezSzelek Czas edycji: 2012-01-16 o 18:54 Powód: dopisek |
|
|
|
#53245 |
|
Przyczajenie
|
Witam was dziewczyny! Od dzis zaczynam swoja przygode z CG, powiedzcie mi tylko, czy jak dzis umyje wlosy zwyklym szamponem zeby zmyc silikony to sama odzywka umyc jutro? czy pomiedzy jakas maseczke zrobic czy co? moje wlosy sa okropne
Kiedys pieknie się krecily miejscami naprawde slodkie serpentynki a teraz ani jednej... takie falowane sie zrobily licze na to,ze te kuracje jakos mi pomoga... ach
|
|
|
|
#53246 |
|
Zakorzenienie
|
Będzie chłopiec Kubuś, nie dziewczynka, piękne klejnociki dzisiaj na usg widzieliśmy
A tu kupione różowe kocyki i różowy rożek Dobrze, że ubranka i zielone i żółte i niebieskie i różowe
|
|
|
|
#53247 | |||
|
Kazar Lady
|
w pigułce i faq znajdziesz odpowiedz na to pytanie.
Cytat:
Cytat:
doczytałam, że to z krótszymi wypustkami bardziej skręcają moze tylko taką nakładkę kupię? Nie chce wywalić kasy dla jednego uruchomienia...Ewciu, zastanów się nad tym, poszukaj sama odpowiedzi, moze sie mylę. chociaż jest to mało prawdopodobne, że coś z witamin po zalaniu wrzątkiem przeżyje ![]() ---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 20:04 ---------- Cytat:
![]() Będzie Kubuś |
|||
|
|
|
#53248 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
moja Przyjaciółka miała mieć córkę no i ta sama sytuacja...jest Jaś ![]() Ale wszystko w porządku jest?
|
|
|
|
|
#53249 | ||
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:10 ---------- Poprzedni post napisano o 20:08 ---------- Cytat:
Przy okazji, w ramach ciekawostki: http://odkrywcy.pl/kat,111396,title,Plec-dziecka-mozna-okreslic-juz-na-poczatku-ciazy,wid,14142247,wiadom osc.html?smg4sticaid=6dbf e
|
|
#53250 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Synkowie są tulinki większe. (Mój włazi mi rano do łóżka, przytula się i mówi:"Ale jesteś słodka, mamusiu, taka cieplutka i gładziutka", córka tak nie robiła, ten bez mamusi żyć nie może)Mój synek też dopiero miesiac przed porodem się ujawnił-ale za to tak zaprezentował klejnoty, że nie było wątpliwości. ![]() Tyle że wcześniej nic nie było widać -nikt nie stwierdził, że jest dziewczynką. (intuicja jednak mnie nie zawiodła ani w przypadku córci, ani jego). Kocyk i rożek będzie na następny raz.![]() Miśka, mnie dyfuzor poprawia skręt. I skraca czas schnięcia. (jak masz normalnej wielkości suszarkę,a nie turystyczna, to nakładka wystarczy). W codzienniku znajdziesz moje włosy z sierpnia suszone naturalnie, aa ostatnio z dyfuzorem, widać różnicę w skręcie, choc latem były też dłuższe i to mogło zmniajszac skręt, ale nie tylko.
Fala jest jak pożądanie, możesz z nią walczyć, ale przyjemniej jest jej się poddać. (by Mali) Edytowane przez Ag Rafka Czas edycji: 2012-01-16 o 19:28 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:49.

Zazdroszczę kręconych włosów, sama bardzo bym chciała, ale niestety.
(choć mój nie jest dokładnie taki jak Eloe-wypustki nie są całkowicie schowane w kryzie, wystają tak z 1 cm, kupując starałam sie choc w części dostosować do rad bardziej doświadczonych, dlatego na te długaśne nie patrzyłam). Jednak bardzo możliwe, że i te długie wypustki spisują się ok i nie rozwiewa.

Robiłam dwuetapowo, więc może ciemnym brązem dokładnie nie zajechałam wszędzie
Ale w sobotę powtórka
-47-48-49-50

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Wczoraj wieczorem na skalp dałam olejek himalaya, a na włosy bd dla mam, myłam odżywką i oczywiście nie domyłam