|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#721 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7
Cytat:
![]() http://www.ofeminin.pl/prawa-kobiet/...11-d16116.html "W 2011 r. urlop macierzyński przysługujący po urodzeniu jednego dziecka to 20 tygodni. Po urodzeniu bliźniąt matce przysługuje 31 tygodni; w przypadku każdego kolejnego dziecka, wymiar urlopu powiększa się o 2 tygodnie (do 37 tygodni po urodzeniu pięciorga lub więcej dzieci)." Czyli wychodzi na to, ze jednak nie wazne ktore to dziecko i tak mamy 20 tygodni. Ale wiem, ze bylo cos takiego, bo nawet mi dziewczyny w pracy mowily, ze z powodu ze urodze drugie dziecko to dostane wiecej urlopu macierzynskiego. Ale chyba to zostalo zmienione. Bez sensu ![]() ---------- Dopisano o 23:26 ---------- Poprzedni post napisano o 23:23 ---------- konia ale ja sie ciesze, ze wyczytalam o tym dodatkowym urlopie macierzynskim Miesiac dluzej z dziecmi, cos wspanialego!
|
|
#722 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7
Cytat:
dość mocno się musiałam zapoznać w poprzedniej ciąży z KP szykowałam się do walki o umowę o pracę, ale na szczęście nie musiałam iść na wojnę, a dział VIII mój ulubiony urlopy związane z macierzyństwem Ja o dodatkowym to akurat wiedziałam, bo już z Niną korzystałam i też wszystkie koleżanki uświadamiałam,żeby im nic nie przepadło, bo jak człowiek nie wie to w pracy mogą mu nie powiedzieć a teraz 4 tygodnie, fajnie
Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2012-01-15 o 23:32 |
|
|
|
|
#723 |
|
Zakorzenienie
|
konia u mnie w pracy ktorakolwiek by wiedziala, to Ci nic nie powie, bylebys nie miala z czykolwiek lepiej
![]() Chociaz mysle, ze jesttak jak mowisz Uciekam spac, papapa
|
#724 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#725 |
|
Zakorzenienie
|
przeszło
![]() a to, że z jednej strony brzuch był twardy i zniekształcony to stąd, że mała sie tak wypięła. Bo jak leżałam w wannie i przekulnęłam się na bok, to zrobiiło się tam mięciutko. Nic, po prostu idę poleżec przed snem
|
#726 |
|
Zadomowienie
|
Witam się i spadam do pracy. Miłego dnia
|
|
|
|
#727 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
#728 | ||
|
Gang Iren
|
Dzien dobry!
Wcinam wlasnie platki z mlekiem,a zaraz wychodze zaprowadzic core do szkoly.Taka mgla dzis,ze nic nie widac i -1 st dzis na dworze u mnie,brryy. Cytat:
![]() Cytat:
Dzisiaj pojde znow z moja reka i ciekawe czy znowu paracetamol dostane(ostatnio mi przepisali opakowanie 100 tabl)A nie przepraszam,na poczatku tabletki anty jeszcze dostawalam za darmo.
|
|
#729 |
|
Zakorzenienie
|
ja tu tylko na chwilkę
później Was nadrobie![]() zmykam zaraz do lekarza tylko jeszcze się delikatnie ogarnę. Coś mnie boli dziś w brzuchu z lewej strony na dole masakra
|
|
|
|
#730 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Ale się wyspałam, z braku tego że brakło Nam chleba nie musiałam wstawać aby TŻ zrobić śniadanie do pracy bo po drodze sobie bułki miał kupić więc ja mogłam pospać sobie bez żadnej przerwy Młody coś po 5 kopał ale tak delikatnie że bardziej mamusie ukołysał do snu ![]() Dziś jedziemy zobaczyć jak się miewa te Nasz maleństwo więc proszę o ![]() A ja trzymam też za dzisiejsze wizyty ![]() A tak w ogóle to już od którejś osoby słyszałam że u Nas grasuje jakiś nożownik i gwałciciel w jednym. Znalazłam artykuł gdzie wypowiada się policja , że owszem był napad rabunkowy na kobietę ale bez gwałtu i że reszta to pogłoski. No ale lepiej być ostrożnym. Edytowane przez Nikii89 Czas edycji: 2012-01-16 o 09:30 |
|
|
|
#731 |
|
Wtajemniczenie
|
dzien dobry Dziewczynki
![]() karolca dobrze ze przeszlo, mi tez sie robi taka gula po jednej stronie, i po chwili w tym miejscu czuje ruchy malutkiej, wiec nie wiem czy to ona sie wypina czy macica sie kurczy, bo Aguska mowila ze to macica u niej byla jak sie robila jej gula po jednej stronie brzucha. w nocy idac na siusiu zapomnialam ze lozeczko stoi juz obok naszego lozka i mialam zderzenie z lozeczkiem, na szczescie delikatne. u mnie dzis -4 bylo o 6:15 ale slonecznie jest. Milego dnia ![]() Nikii kciuki!!!!! Edytowane przez MoniaHan Czas edycji: 2012-01-16 o 09:29 |
|
|
|
#732 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry dziewczyny
życzę miłego startu w nowy tydzień ![]() I oczywiście trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty ![]() ![]()
Edytowane przez iw32 Czas edycji: 2012-01-16 o 10:13 |
|
|
|
#733 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
A dziękujemy dziękujemy
|
|
|
#734 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ---------- Nikki trzymam kciuki za wizytę! zdaj relację po!![]() ---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ---------- ojej ale Ci super! gratuluję 34 tygodnia ![]() A ja dziś dopiero studniówkę obchodzę!
|
||
|
|
|
#735 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale akurat kiedy ja potrzebuję to nie ma ![]() Nikii kciuki za wizytę ![]() W Wawie od rana sypał śnieg... Ja w piżamie jeszcze, jak codziennie nic mi się nie chce
|
|
#736 |
|
Rozeznanie
|
Dla wszystkich zainteresowanych rzeczy dla maluszków od następnego poniedziałku w Lidlu
http://www.lidl.pl/cps/rde/xchg/SID-...fferdate=23976 |
|
|
|
#737 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc kobitki
Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty ![]() Ja spac jakos nie moglam dzis i odkad maz wyszedl do pracy, tj wpol 6., juz nie spie. Nadrobilam was z wczoraj i wstalam na sniadanie, ale jeszcze nic nie zjadlam bo na nic nie mam ochoty... ![]() Co do wanienki, myslalam ze to najprostszy zakup, bo wiele razy widzialam je w naszym markecie gdzie sie zaopatrujemy, ale odkad potrzebuje to nie ma i nigdzie nie widze W zwiazku z tym nie wiem jaka i kiedy kupie.karolca jak Twoj brzus? Ja mam ostatnio wiecej twardnien, wczoraj bylo spokojniej, ale ogolnie to juz nie ma dnia bez... Licze na to, ze to rutynowe cwiczenia mojej macicy
|
|
|
|
#738 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Lena a Ty stawiasz dziś soczek
|
|
#739 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeszcze masz ok 6 tygodni. Ja dopiero od środy zaczynam 28tydzień. Chciałabym już być po i przytulić tego Małego szkraba ![]() MoniaHan, Lena, Evvcia dzięki za kciuki Dziś mam połowę rocznicy Ślubu Edytowane przez Nikii89 Czas edycji: 2012-01-16 o 10:27 |
|
|
|
|
#740 | |||
|
Gang Iren
|
Wrocilam ze szkoly,ale zmarzlam.Teraz na drugie sniadanko sledzik
![]() Wypije herbatke,rozgrzeje sie i ide do lekarza z reka. Cytat:
![]() za wizyteCytat:
![]() Tobie tez za wizyte.Straszne z tym nozownikiem,oby szybko go zlapali. Cytat:
![]() Tu jest tez latwiej w wielu innych sprawach,np gdy dziecko idzie do szkoly nie ma stresu finansowego
|
|
#741 | |||
|
Zadomowienie
|
Dzien dobry
![]() Ja już po sniadaniu..pierwszy dzien,gdzie chyba nie musze nic robic Zaden kurier nie przyjedzie ,nie trzeba jechac do zadnej Castoramy .Jedynie zlozyc wniosek o nowy dowod. Az z tej radosci chyba zrobie porzadek w szafie . Oczywiscie o 7 30 rano panowie pietro nizej uruchomili wiertare udarowa, wiec tyle bylo mojego spania.Tez tak macie,ze ciezko Wam zasnac bez TZ? kurcze wczoraj chyba do 2 lezalam obracajac sie z boku na bok. Cytat:
Cytat:
Oni sa chyba wyjatkowo pro rodzinni . Podejrzewam, ze dbaja o jakosc rzeczy lepiej niz niejedna firma.Nasze mebelki z Bellamy stoja zafoliowane w nowym mieszkan. Nie pamietam ile te mebelki maja...ale w 3 czy 4 miejscach sa jakies drobne uszkodzenia tej listewki(to mozna poprostu dokleic) ,ale byc moze sie zdarzylo w trakcie przenoszenia.Sa bardzo ciezkie, takze T. wygladal jakby wrocil z silowni a nie przenoszenia mebliCytat:
Dobrze,ze juz Ci przeszlo. Co do wanienek to my kupujemy najzwyklejsza, a stelaz chyba dostaniemy w spadku .
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
|||
|
|
|
#742 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale kto bylby chetny....? ![]() ---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ---------- Cytat:
Otoz tez podnosi mi sie cisnienie jak ktos komentuje czyjes wybrane imie lub rzuca swoje propozycje. Az mi sie cisnie na usta- bedziesz mial/a swoje to bedziesz wybierac! Ale oczywiscie przemilczam, na razie nie mialam takich niemilych doswiadczen, bo nie mowilam nikomu o imieniu (jeszcze mamy nie wybrane), ale propozycje juz byly.... Druga sprawa to denerwuje mnie jak sie ludzie dopytuja o plec, a zapominaja zapytac czy np.wszystko w porzadku i jak sie czujesz? I jak sie dopytuja o plec kobiety, ktore juz byly w ciazy i nikomu nie mowily o tym czy spodziewaja sie chlopca czy dziewczynki. I pomijam tu fakt, ze ja nigdy nikogo o to nie pytalam.
|
||
|
|
|
#743 |
|
Zakorzenienie
|
Lenka, gratuluje 100dniowki
Trzymam kciukasy mocno za dobre wiesci na wizytach dzisiejszych Ja sie poprysznicowalam, zrobilam nawet stopki jak moge doradzic, nie wiem czy ktoras z Was ma z tym problemy, to mi dosyc dobrze poszlo opierajac stope na wannie pozniej smigam do sklepu niedaleko, bo w sobote kupilismy pilke dla mnie do cwiczen ale byly tez takie fajne maty, ale nie pomyslalam wtedy zeby kupic, wiec dzisiaj po nia ide Mojemu mezusiowi za to bardzo przypasowala pileczka bo wczoraj cwiczyl sobie na niej probowal utrzymac rownowage nie dotykajac podlogi
|
|
|
#744 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
We all find time to do what we really want to do... Edytowane przez gosia261282 Czas edycji: 2012-01-16 o 11:00 |
|
|
|
|
#745 |
|
Zakorzenienie
|
Moja kolezanka jak jej powiedzialam ze nasza cora bedzie sie nazywac Julia Viktoria to zrobila taka mine
i spytala czy napewno, jak zobaczyla tylko moj wzrok to zaczela wykrecac, ze nie ze ladne imie i w ogole ale ona by tak nie nazwala....
|
|
|
#746 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gosia to juz wszystko rozumiem, dzieki |
|
|
|
|
#747 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no cóż, UK to bogatsze państwo![]() Gosia trzymam kciuki żeby z łapką wszystko było ok ![]() Jolka Tobie też za wizytę!
|
|
|
|
|
#748 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() oddalam dzis krew i mocz do badania jutro wyniki mam nadzieje ze dobre beda
|
||
|
|
|
#749 |
|
Wtajemniczenie
|
dzien dobry
![]() choć dla mnie wcale nie taki dobry wczoraj wogóle nie tykałam kompa bo miałam straszny ból głowy, zdecydowałam jednak że pójde do kościoła myślałam że takie świeże mroźne powietrze dobrze mi zrobi, jednak jak wróciłam to zaczęłam wymiotować teraz tylko nie wiem od czego czy od tego silnego bólu głowy czy coś z obiadu mi zaszkodziło... póki co zjadłam dwie suche bułki wypiłam 3 herbaty i chyba jest ok, kusi mnie żeby zjeść coś słodkiego bo strasznie słaba jestem ale nie wiem czy ryzykować. Dziś mam jeszcze wizyte u gina i nie mam sił się na nią pieszo doczłapać, poczekam aż mąż wróci i mnie zawiezie, najwyżej nie pójde na szkołe rodzenia dziś bo o 18 mam ![]() ide was troche ponadrabiać.... o ile dam rade...
|
#750 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:37.

Miesiac dluzej z dziecmi, cos wspanialego!
szykowałam się do walki o umowę o pracę, ale na szczęście nie musiałam iść na wojnę, a dział VIII mój ulubiony 

Licze na to, ze to rutynowe cwiczenia mojej macicy
nie miała z nimi problemów, wanienkę też na niego kładła i było ok.... myślę, że kto jak kto, ale Ikea to dba o takie rzeczy tzn. jak coś się dzieje z ich produktami to zaraz robią akcję, że można zwracać... np. z krzesełkami do karmienia ostatnio... a jakby coś nie tak było w takim przewijakiem, który dość długo jest już w ofercie to chyba by to wyszło prędzej czy później... bardziej bym się bała firm takich no name i sprzedają bez żadnych testów i atestów...
i spytala czy napewno, jak zobaczyla tylko moj wzrok to zaczela wykrecac, ze nie ze ladne imie i w ogole ale ona by tak nie nazwala....
wczoraj wogóle nie tykałam kompa bo miałam straszny ból głowy, zdecydowałam jednak że pójde do kościoła myślałam że takie świeże mroźne powietrze dobrze mi zrobi, jednak jak wróciłam to zaczęłam wymiotować