|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2551 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Doskonały wygląd w najdrobniejszych szczegółach cz.XII
Cytat:
![]() Caate ja również gratuluję dobranoc
|
|
#2552 |
|
CABIN CREW
|
ja jeszcze serial i spać...
dobranoc
|
|
#2553 |
|
Zakorzenienie
|
ja już wyłączam kompa, zadzwonię sobie do TŻ, trochę z nim pogadam i też smigać spać
jutro mam na 10 i od razu wita mnie kolos ![]() dobranoc |
|
|
|
#2554 |
|
Wtajemniczenie
|
a mi się zaczynają ferie
![]() ale i tak jestem padnięta więc też uciekam spać
|
#2555 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 23:36 ---------- Poprzedni post napisano o 23:22 ---------- Cytat:
Cytat:
Krem mocno nawilżający jest kilkanaście razy dziennie z dokładnym wmasowaniem w skórki, nic nie daje. Moczenie w oliwie z oliwek, olejku rycynowym, oleju z pestek winogron, zarówno zimnym jak i podgrzanym nic nie daje. Przy oglądaniu jakiegoś filmu/serialu wmasowywanie w skórki bardzo tłustego, aptecznego specyfiku, który nie raz ratował mnie w sytuacjach podbramkowych (nawet jak poparzyłam dłoń to mi bardzo szybko to wyleczył) niewiele dało, a masaż trwał od 30 minut do godziny nawet... Smarowanie na noc bardzo grubej warstwy kremu nawilżającego lub powyższego specyfiku aptecznego, na to rękawiczki -> nie wiele Jedyną szansę widzę w maści z witaminą A, jutro idę do apteki Te skórki już z tydzień czasu takie mam, w czwartek jak zmywałam lakier z paznokci myślałam, że nie wytrzymam, tak mnie piekło, bo one nie dość, że suche, poszarpane, to jeszcze popękane ---------- Dopisano o 23:43 ---------- Poprzedni post napisano o 23:36 ---------- Cytat:
|
|||||
|
|
|
#2556 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Soph, Czekoladowa super wyglądałyście W biedronkach jest teraz wyprzedaż tych półek, co chyba buahhot ma, są za 40 zł, czyli o połowę mniej caate na nowym dworze widziałam jeszcze 2 szt. i gratuluję oceny ![]() Nałożyłam na włosy odżywkę Garnier z miodem i rumiankiem + olej kokosowy + sok z cytryny Miłego dnia
Edytowane przez marta 85 Czas edycji: 2012-01-16 o 07:54 |
|
|
|
#2557 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
życzę miłego dnia i zbieram się powoli na uczelnie
|
|
|
|
#2558 |
|
Wtajemniczenie
|
10 SPOSOBÓW NSA BŁYSZCZĄCE WŁOSY
Jeśli chcesz nadać prawdziwego, zdrowego blasku włosom, zadbaj o ich odpowiednią pielęgnację i stylizację. Głęboki połysk uzyskasz dzięki zastosowaniu się do kilku prostych wskazówek. Przedstawiamy 10 sposobów na błyszczące włosy. 1. Stosuj serum nabłyszczające do modelowania włosów Specjalistyczne serum, które wygładza włosy i nadaje im głęboki połysk kupisz w drogerii lub salonie fryzjerskim. Warto wybrać serum o lekkiej konsystencji w postaci płynu lub żelu. Serum nakładamy w niewielkiej ilości, od połowy długości włosa po same końce. Nałożone od nasady może sprawić, że włosy „przyklapną” i będą wyglądały na przetłuszczone i nieumyte. 2. Płucz włosy chłodną wodą Po umyciu włosów szamponem spłucz kosmetyk chłodną wodą. Gorąca woda może wysuszyć włosy i sprawić, że będą matowe i trudne do rozczesania. 3. Stosuj sok z cytryny na włosy Dodaj sok cytrynowy do wody podczas ostatniego płukania włosów po ich umyciu. Włosy nabiorą zdrowego blasku. 4. Susz włosy zgodnie z ich kierunkiem wzrostu Mokre włosy delikatnie osusz ręcznikiem i rozczesz grzebieniem z szeroko rozstawionymi ząbkami. Podczas suszenia i rozczesywania czupryny staraj się nie szarpać włosów, by ich nie uszkodzić. Połamane kosmyki nie będą ładnie błyszczeć i będą trudne do ułożenia. Susz włosy zgodnie z ich wzrostem by nie uszkodzić ich struktury. Pod sam koniec suszenia warto włączyć w suszarce funkcję zimnego powietrza, które zamknie łuski włosów i sprawi, że lepiej będą odbijały światło. 5. Do utrwalenia fryzury zastosuj lakier nabłyszczający (nie mylić z lakierem z brokatem!) Kosmetyk nie tylko utrwali fryzurę, ale także nada jej prawdziwego blasku. Włosy będą wyglądały na zdrowe i wypielęgnowane. 6. Pamiętaj o odpowiednim nawodnieniu organizmu Zadbaj o odpowiednie nawilżenie także od wewnątrz. Zwłaszcza w upały miej zawsze butelkę wody przy sobie. Wypijaj około 8 szklanek wody dziennie. 7. Zdrowo się odżywiaj Zadbaj o prawidłowe odżywianie. W twojej diecie nie powinno zabraknąć witaminy A i E. 8. Stosuj z umiarem wszystkie kosmetyki do modelowania włosów Błyszczące włosy to przede wszystkim zdrowe włosy, więc stosuj z umiarem wszystkie kosmetyki do modelowania i utrwalania fryzury. Warto także zapoznać się z naturalnymi kosmetykami do modelowania włosów, które bez większego problemu przygotujesz sama w domu. 9. Używaj delikatnego szamponu o właściwościach nawilżających Godne polecenia są szampony do włosów na bazie naturalnych składników, bez substancji pochodzenia petrochemicznego (parafina, silikon, PEG) i parabenów, konserwowane za pomocą naturalnych olejków eterycznych. Wybieraj kosmetyki z certyfikatem NaTrue, BDIH lub Ecocert, aby mieć pewność, że kosmetyk jest rzeczywiście naturalny, ekologiczny i łagodny dla włosów oraz skóry głowy. Z powodzeniem możesz stosować także szampon żółtkowy domowej roboty. Godne polecenia jest również oczyszczanie włosów za pomocą naturalnych glinek, które w sposób niezwykle delikatny oczyszczają włosy z sebum. Możesz także wybrać szampon w kostce. Szampony twarde są przeważnie bardziej delikatne dla włosów i zawierają mniej substancji konserwujących (im mniej wody zawiera kosmetyk, tym mniej wymaga konserwantów, stąd szampony w kostce są bardzie naturalne). 10. Stosuj olejek do włosów Włosy błyszczące to włosy dogłębnie odżywione, dlatego warto zapewnić im odpowiednią regenerację. Zabieg olejowania od stuleci stosowany jest w Indiach, by dogłębnie odżywić włosy i nadać im blasku. Polega na wmasowaniu specjalnego olejku do włosów minimum na 2 godziny przed myciem włosów. Do włosów ciemnych warto wybrać olejek z wyciągiem z amli, a do włosów blond można zostawać czysty olejek kokosowy. Najlepsze olejki do włosów to olejki na bazie naturalnych olejków roślinnych z dodatkiem wyciągów ziołowych. Przed zakupem takiego specyfiku warto zapoznać się ze składem kosmetyku i wybrać ten na bazie olejku roślinnego a nie parafiny, która nie odżywi włosów tak dogłębnie. Najlepszy efekt osiągniemy zostawiając olejek na włosach na całą noc. Obwijamy nasmarowane olejkiem włosy w folię i ręcznik. Rano myjemy włosy szamponem.
Edytowane przez marta 85 Czas edycji: 2012-01-16 o 09:04 |
|
|
|
#2559 |
|
Zakorzenienie
|
witam
![]() ja już siedzę z olejem na włosach, potem użyję waxa kupiłam sobie wczoraj na egzaminy beżową marynarkę w stradivarisie. planowałam kupić jakąś granatową, ale zbyt ohydnie się do tych ciemnych wszystkie paprochy przyczepiały, że od razu mi się odwidziało dzisiaj mam zaliczenie z filozofii i coś czuję, że to będzie ciężko jak będzie kazał się rozpisywać na jakieś tematy, to będę mogła mieć z tym problem na szczęście kolega się tym interesuje, bo jego wujek jest filozofem, więc powiedział, że w razie czego mi pomoże
|
|
|
|
#2560 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
powodzenia na filozofii |
|
|
|
|
#2561 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
u mnie na szczęście nie było zaliczenia z filozofii, wystarczyła obecność ![]() Odebrałam w sobotę dyplom, witaj rynku pracy
|
|
#2562 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to fajnie miałaś, że wystarczyła obecność. ja byłam tylko na jednym wykładzie i mi się odechciało jak będę miała czas i wenę, to zrobię zdjęcie dzięki |
|
|
|
|
#2564 |
|
Wtajemniczenie
|
PŁUKANKI DO WŁOSÓW
Płukanki to naturalny sposób na pielęgnację czupryny, wzmocnienie cebulek włosów, a nawet podkreślenie koloru włosów. Stosowane regularnie, do ostatniego płukania włosów po ich umyciu, są skuteczne i jednocześnie łagodne dla skóry głowy. Płukanka do włosów gruszkowa Przygotowujemy napar z suszonych liści gruszy (zioła do nabycia w sklepie zielarskim lub aptece). 1 łyżeczkę liści zalewamy szklanką wrzątku. Gdy napar ostygnie przecedzamy i płuczemy nim włosy. Płukanka gruszkowa przeciwdziała wypadaniu włosów. Działa wzmacniająco na cebulki włosowe. Sprawia, że czupryna staje się lśniąca i miękka w dotyku. Uwaga: płukanka gruszkowa nie nadaje się do włosów jasnych. Płukanka do włosów pokrzywowa 1 łyżeczkę suszonych liści pokrzywy (zioła do nabycia w sklepie zielarskim lub aptece) zalewamy szklanką wrzątku. Gdy napar przestygnie, zioła przecedzamy. Regularne płukanie włosów herbatką pokrzywową wzmacnia cebulki włosów, zapobiega wypadaniu włosów i łupieżowi. Uwaga: płukanka pokrzywowa nie nadaje się do włosów jasnych. Płukanka do włosów rumiankowa Płukanie włosów herbatką rumiankową nadaje włosom jedwabistej miękkości i blasku. Płukanka rumiankowa polecana jest szczególnie włosom jasnym. Napar rumiankowy podkreśla kolor włosów blond. Płukanka do włosów ze skrzypu 2 saszetki herbatki ze skrzypu, lub 2 łyżeczki suszonego ziela zalewamy szklanką wrzątku. Chłodnym naparem płuczemy włosy. Płukanka ze skrzypu wzmacnia cebulki włosowe, zapobiega nadmiernemu wypadaniu i przetłuszczaniu, leczy stany zapalne skóry. Krzem zawarty w naparze z ziela usprawnia proces gojenia, jak również zwiększa zdolność skóry do zatrzymywania wilgoci i wspomaga wzrost włosów. Płukanka do włosów piwna Chmiel działa zbawiennie na przetłuszczające się włosy. Wystarczy szklankę piwa delikatnie rozprowadzić wacikiem na umytych włosach. Płukanka piwna doskonale wnika we włosy, nie pozostawia specyficznego zapachu, nie wymaga spłukiwania. Wzmacnia włosy i zapobiega przetłuszczaniu skóry głowy. Płukanka przywracająca skórze głowy kwaśny odczyn By skóra głowy i włosy odzyskały naturalną równowagę po umyciu włosów warto zastosować kwaśne płukanki, by przywrócić skórze naturalny, ochronny kwaśny płaszcz, który ulega częściowemu niszczeniu podczas stosowania szamponu. Kwaśną płukankę można sporządzić z wody z dodatkiem soku z cytryny lub odrobiną octu owocowego. Sporządzonym roztworem płuczemy włosy po umyciu. Płukanka cytrynowo-ziołowa do włosów suchych i zniszczonych Mieszamy 1 szklankę naparu sporządzonego z 2 łyżeczek suszonego kwiatu lipy z sokiem z 1 cytryny. Płukanka nadaje włosom gładkość, miękkość i połysk oraz ułatwia rozczesywanie.
|
#2565 | ||
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny
![]() Cytat:
Cytat:
Ostatnio wieczorem jak już leżę w łóżku i smaruję usta tisene to wsmarowuję ją też w paznokcie i skórki. Efekty są świetne.Cały weekend byłam w szkole, bo egzaminy i zaliczenia już miałam. Wszystko dobrze poszło i jestem z siebie bardzo zadowolona Pierwszy raz w życiu robiłam komuś pedicure i stwierdzam, że wolę to niż manicure. A cały tydzień przed zajęciami myślałam o tym jak to będzie - muszę przyznać, że trochę mnie to obrzydzało, ale jest już ok Dzisiaj w ramach nagrody skoczę sobie na lumpki. Wczoraj poprosiłam tżta, żeby mi krem do rąk kupił jak był na zakupach spożywczych i wybrał ten https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...te.html&next=1 Nie polecam, bo oprócz ładnego zapachu nie robi nic
|
||
|
|
|
#2566 |
|
Zakorzenienie
|
czekoladowa wygladalas przecudownie
![]() ![]() jestes baaaardzo ladna![]() u mnie dzis od rana sypie zaraz sobie pojde naozyc olej na wlosy pozniej przychodza kumpele do mnie na ploteczki
|
#2567 | ||
|
Zadomowienie
|
Najgorzej jest, jak wody zabraknie a tu trzeba gdzieś pilnie wyjść, albo dość długo nie ma wody
Też tak raz miałam, tylko, że nie olej a maskę na włosach miałam gdy wody zabrakło---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2568 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Nie było mnie troszkę bo najpierw z powodu awarii wizażu a potem w sobotę po pracy przyjechał K. do mnie i poszliśmy na tą parapetówkę, wczoraj odpoczywaliśmy razem a na wieczór K. pojechał do siebie a ja do pracy na zebranie. Oczywiście podstawy w pielęgnacji są
|
|
#2569 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Czekoladowa wyglądałaś prześlicznie Pokłóciłam się wieczorem z TŻtem i nastały ciche dni :/ Aż mi się wszystkiego odechciało ![]() Zaraz będę dzwonić do starostwa, czy już prawko przyszło. Niby jutro mijają równe 2 tygodnie, ale może już jest
|
|
|
|
#2570 |
|
Zakorzenienie
|
Mniej więcej nadrobiłam
![]() Angel gratuluję zaliczenia ![]() I na więcej nie mam czasu by napisać bo zaraz na busa muszę lecieć bo do pracy idę na 13 a jeszcze muszę się wymalować. Pewnie wpadnę później po pracy ale nie wiem dokładnie o której wyjdę z pracy i dotrę do domu bo niestety nieraz wychodzimy później niż mamy kończyć teoretycznie prace ![]() Miłego dnia Wam życzę
|
|
#2571 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() hej ![]() ja juz poodgarnialam snieg wokol domu, dostalam info ze paatal wyslalo juz paczke ![]() mialyscie do czynienia z kolagenem naturalnym? chyba sobie zamowie bo ponoc jest cudowny na cere, przebarwienia, tradzik, zmarszczki itp kiedys kilka razy sie posmarowalam ale nie zauwazylam zmian, teraz sprobuje jeszcze raz ale troche dluzej pouzywam
|
|
#2572 |
|
Zakorzenienie
|
przeczytałam trochę filozoficznych wywodów na temat miłości i myślałam, że umrę ze śmiechu
włoski już wysuszyłam, niedługo zrobię makijaż i jadę na uczelnię. |
|
|
|
#2573 | |
|
Zadomowienie
|
że co???
Ja zawsze kupowałam w granicach 10 zł ![]() Za 8,5 udało mi się najtaniej dostać ![]() Albo u nas drogie sklepy, albo nie wiem gdzie kupować, albo potaniał ostatnio, bo kupowałam go po raz ostatni jakieś 2, może 3 lata temu ---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ---------- Cytat:
My secret sypki, transparentny (https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...nt.html&next=1) używany przeze mnie przez bardzo długi czas, bardzo go lubiłam. Wymieniłam na jadwigę (https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...ej.html&next=1). Na początku byłam zadowolona, ale po jakimś czasie stwierdziłam, że kolor ma brzydki, nie matuje zbyt długo, przestał mi pasować pisząc krótko. Kupiłam ostatnio z LUMENE puder transparentny, ale nie ma go na KWC. Z podkładem z tej firmy efekt jest świetny. Odpowiada mi kolorystycznie, trwałość też świetna. I wydajność |
|
|
|
|
#2574 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tzn w sumie brat mi go kupowal wiec pewnosci co do tej ceny nie mam, musze go jeszcze raz zapytac
|
|
#2575 |
|
Raczkowanie
|
dzien dobry
czeko wygladalas pieknie uciekam zrobic obiad,posprzatam tez troche,a potem pojdziemy na spacer z synkiem,milego dnia
|
#2576 |
|
Zakorzenienie
|
Siedzę właśnie z waxem na włosach i olejkiem rycynowym na rzęsach- postanowiłam dać mu jeszcze jedną szansę, bo i tak została mi 1/4 buteleczki. Pomalowałam paznokcie odżywką z eveline i oglądam Kobiety pragną bardziej na poprawę nastroju. Z TŻtem dalej się nie odzywam
Jutro jadę do okulisty, może coś sobie kupię na poprawę nastroju, myślę o jakiejś ładnej malinowej pomadce, ale zobaczymy co z tego wyjdzie. Oprócz tego muszę się przy okazji jutro zapisać do dentysty, bo baaaardzo dawno nie byłam i już najwyższa pora. |
|
|
|
#2577 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry.
Cytat:
![]() Też miałam filozofię i byłam na jednym wykładzie, gdzie przez 3h Pani profesor nie zdążyła podać literatury, a mówiła o czym będzie mówić na kolejnych wykładach. Nie miałam w ogóle notatek i dostałam 4. Ja mam taką samą marynarkę tylko, że czarną i bardzo jestem z niej zadowolona. Cytat:
|
|
|
#2578 |
|
Wtajemniczenie
|
Czesc
![]() Wlasnie wrocilam do domu i mam chwile to Was poczytam I obejrze tez studniowkowe dziewczyny ![]() Zamowilam te botki plus jeszcze naszyjnik Pewnie jutro dotra, mam nadzieje ze rozmiar bedzie dobry bo nie mam jak wymienic bo innych, rozmiar wiekszych juz nie ma, wykupione.Caate - gratulacje z okazji 5 ![]() A propo wlasnie studentow to dzis puscilam jedna grupe z 3 godzin zajec po 15 minutach i nawet ich nie pytalam - a co, mam dobre serce i pamietam jak to bylo na studiach
|
|
|
|
#2579 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dalej boli Cię to oko??Dziewczyny co polecanie na usunięcie wągrów na nosie? Już nie wiem co mam z nimi zrobić. Nic mi nie pomaga - wszystkie kremy tylko wysuszają skórę, a to dziadostwo dalej siedzi
|
|
|
|
|
#2580 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziwne trochę, bo kiedyś prawie wcale nie chodziłam w okularach i wada się nie pogarszała, a od roku chodzę non-stop, od rana do wieczora albo w okularach albo w szkłach i jest gorzej![]() Jedyne co mi przychodzi do głowy, to parówka i delikatne usunięcie wągrów Albo wizyta u kosmetyczki? Tylko że raczej problem będzie wracał....
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:49.

A ty jaki masz sposob? i chyba sprobuje z tym olejkiem rycynowym. Dzieki za rady
ogólnie już więcej nie kupię odżywki eveline
chociaz bardziej polecam ten pierwszy sposob

u mnie na szczęście nie było zaliczenia z filozofii, wystarczyła obecność