|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#751 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7
Cytat:
Jakoś wtedy mam dziwnie dużo miejsca w łóżku i brakuje mi tego że TŻ zawsze w śnie mnie tuli ![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#752 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7
Cytat:
Trzymam kciuki za wizytę! ![]() Też mam dziś szkołę rodzenia - pierwsze zajęcia.. Ciekawa jestem co to tam będzie i jak mój mężuś się odnajdzie
|
|
|
|
|
#753 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zaczela cos mowic ze ona znala taka Julie itp to jej powiedzialam zeby nawet nie konczyla opowiesci
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
|
#754 |
|
Wtajemniczenie
|
aalegna oby Ci szybko przeszlo i powodzenia na wizycie!!
|
|
|
|
#755 |
|
Zakorzenienie
|
Hej hej,
za wszystkie wizyty ogromne kciukasy ![]() A mnie chyba te hemoroidy wykończą, znaczenie utrudniają posiedzenia na tronie .A propos durnych komentarzy to tak jak było z komentowaniem wyglądu tak jest i z imionami, nie wszyscy mają na tyle kultury ,żeby paszczę zamknąć w odpowiednim momencie, nie lubię takich ludzi.Nie wiem, może brak im też empatii.Nina ma nad noskiem naczyniaka płaskiego, pod noskiem też,trochę na nosie , teraz juz nie widać tego mocno, ale jak była Mała to się robiło czerwone i spotykam znajomą i pytanie : a to Jej zniknie nie? bo wygląda nieładnie to rozumiecie co wtedy czuje matka, to tak jakby kogoś z zezem czy inną wadą spytać kiedy to minie itd. I jak tu lubić takie osoby?Ja rozumiem szczerość, ale jeśli widać ,ze to jakaś przypadłość medyczna to kuźwa można pomyśleć trochę, tym bardziej że troski w tym pytaniu nie było słychać
|
|
|
|
#756 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzisiaj jest już wszystko w normie. Mała się kręciła, fikała z rana (w nocy chyba też). o rety, co za kobieta... a te opowieści "znałam taką/takiego X...".
|
|
#757 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
nie wiem czy oni czerpią satysfakcję z tego że jednak sprawiają ból swoimi słowami rodzicom i samemu dziecku też. Takich to powystrzelać.
|
||
|
|
|
#758 | |
|
Zakorzenienie
|
A jeszcze a propos cen leków...i że my w ciąży płacimy to jednak musimy przyznać,że nasze koleżanki z Wysp prawie wszystkie jeszcze pracują, a my już prawie wszystkie na l4
każda wie ile dostaje chorobowego i jakbyśmy pracowały to jednak na dużo leków by te pieniądze starczyły ....no i takich różnic jest wiele, wiadomo dobrze nie jest u nas, ale musimy przyznać ,że my tamte kraje dopiero gonimy ..... ![]() ---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#759 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Obiadek juz podszykowalam, dzis z rosolku pomidorowka i usmazylam nalesniczki z komfitura i serkiem bialym ![]() I juz Was czytam
|
#760 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#761 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#762 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam więc luz kuchenny,ale jak minie mi leń to muszę pranie zrobić ciuszków malusich
|
|
|
|
|
#763 |
|
Zakorzenienie
|
Nalesniki
|
|
|
#764 |
|
Wtajemniczenie
|
Bigos!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!
|
|
|
|
#765 |
|
Zakorzenienie
|
Jolka, Niki trzymam kciuki za Wasze wizyty!
![]() karolca super, ze przeszlo aalegna bidulko, oby to byla tylko niestrawnosc konia nie rozmawialabym z taka osoba ktora w ten sposob by mi powiedziala Nie znosze takich ludzi!no prosze telepatycznie sie zgadalysmy
FILIPEK SZYMONEK Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2012-01-16 o 12:46 |
|
|
|
#766 |
|
Zakorzenienie
|
a u nas mały stresik maz poszedl na rozmowę o prace...
poza tym tez nie potrafię zasnąć bez niego u boku nawet jak sie pokłócimy
|
|
|
|
#767 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za wizytę Cytat:
a u mnie nie wiem co dziś będzie, nic mi się nie chce robić... Gardło mnie drapie
|
|
#768 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za Twego TŻ i jego rozmowę ![]() A ja dziś na obiad mam rosołek, kluski i kurczaka sałatkę wezmę jakąś ze słoika z piwnicy ![]() Ale coś pizza za mną chodzi może jutro zrobię ![]() Jaki proszek polecacie aby wyprać ubranka dla dziecka?? Wczoraj w końcu wzięłam ciuszki jakie mama miała odłożone i jutro zamierzam prać. |
|
|
|
|
#769 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ---------- Nikii ja pralam i piore w Loveli. Dla mnie ma delikatny zapach
|
|
#770 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki Aguśka
właśnie najczęściej w sklepie spotykam się właśnie z tym proszkiem. Myślałam aby go kupić, ale zawsze też lepiej poznać zdanie osoby która już go wypróbowała
|
|
|
|
#771 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() przyszla mi paczka wlasnie z nawilzaczem powietrza tylko wielkie to cholerstwo, wiec sprawdzimy jak maz wroci i rozpakuje ![]() ---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ---------- ale mi narobilyscie smaka na nalesniki z serem ... ale mi nigdy nie wychodza nalesniki, zawsze je przypalam a dzisiaj chyba zadowole sie racuchami, a na obiad ugotuje cos ala chilli con carne
|
|
|
|
#772 |
|
Zakorzenienie
|
ja na obiad mam brokuła z feta i makaronem
![]() emigra jaki nawilżacz kupiłaś? |
|
|
|
#773 |
|
Zakorzenienie
|
trzeba by bylo sie ogarnac i isc w koncu do tego sklepu
u nas dzisiaj znowu sloneczko i blekitne niebo, ale zimnica, bo chyba z 4 stopnie tylko
|
|
|
#774 | ||
|
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Cytat:
No ja tam zawsze pytam o płeć, czy już znana i o imię, ale na pewno nie nachalnie i zawsze pytam o samopoczucie itp zanim zapytam o płeć. Kobiety chyba lubią o tym rozmawiać, ja np lubię, i jak nikt mnie nie zapyta o samopoczucie, a nie widzial mnie dłuższy czas to czuję się zignorowana ![]() A co do kobiet wypytujących, które same będąc w ciąży nabierały wody w usta, to mam koleżankę-dzwoniła do mnie regularnie, by wypytać, czy już udało nam się zajść w ciąże a podczas spotkan towarzyskich wygłaszała uwagi do mojego TZ, ze jak to, jeszcze nic mu sie nie udało zdziałać??? Teraz sama stara sie o bobaska, odczuwa presje czasu, bo już jest po 30 i jest starsza od swojego meża który dziecka wcale tak jak ona nie chce, i wszystkim zapowiedziała, by jej nei pytać, czy już zaszła, bo bedzie sie stresowac jeszcze bardziej. Odpowiedziałam jej, ze musze sie zastanowic gleboko nad tym, czy przychyle sie do jej prosby, gdyz ona robila mi regularna inwiligacje mimo moich protestow ![]() Cytat:
A jutro idziemy na wizyte do szpitala, mam miec robiony skan, po poludniu tego samego dnia mamy zas szkołe rodzenia a w srode wizyte u poloznej. Przewijak w sumie mam taki nakładany na łóżeczko, ale troche si eboje, ze w nocy jak bede przebierac po omacku i na wpoł senna moge pobrudzic wnetrze łóżeczka i zmieniac póżniej cała pościel!!! Poza tym potrzebuję miejsca na ciuszki dla maleństwa, kosmetyki i tego typu akcesoria więc coś kupić muszę na pewno. I zaczynam w tym tyg pranie, bo ciuszków mamy chyba ze 100, na szczęscie wszystkie prawie darowane-albo po rocznej bratanicy albo nówki sztuki z prezentów od rodziny i znajomych dla dzidzi. |
||
|
|
|
#775 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dokladnie ten mamy http://www.amazon.de/gp/product/B004...pf_rd_i=301128 on jest z oczyszczaczem powietrza odrazu, zbiera jakies tam pylki i kurze i inne czary mary mam nadzieje ze bedzie na tyle cichy ze bedzie mogl w nocy byc wlaczony w sypialni
|
|
|
|
#776 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ale jak dla mnie wygrywa pani, która chciała bardzo oryginalnie nazwać syna i gdyby nie dość rozumny mąż, dziecko miało by na imię Żyraf.Cytat:
Tym bardziej, że mój twierdzi, że w trakcie nocy sprawdzam ręką, czy jest - zazwyczaj pacając go po czuprynie.ja kupiłam proszek biały jeleń - pieni się masakrycznie, a w opakowaniu śmierdzi jak farba do włosów. ale ubranka są miękkie i bez zapachu. Cena ok. 15zł za 1,5kg. A mój dylemat na dziś to jakiś mebelek na ciuszki małej. Nie mam zbyt wiele miejsca, więc myślałam najpierw o komodzie (np Kullen - ikea) a obecnie o jakimś tworze zrobionym jakby z komody i nakładki z otwartymi półkami na nią, jakby regał? Nie wiem jak to nazwać. Ma któraś z was takie? Coś jak Hensvik ale z szufladami na dole : http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/50077247/ |
||||
|
|
|
#777 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
uważam że dobrze zrobiłaś. Na drugi raz zastanowi się o co pyta lub co mówi.
|
|
|
|
|
#778 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#779 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#780 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mamy koleżankę która ma juz 33 lata i ostatnio cos gadaliśmy kiedy beda sie z mężem starać o dziecko bo ponoć ona chce a ostatnio stwierdziła ze musi sie wybawić jeszcze na weselu we wrześniu |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:25.

Zaden kurier nie przyjedzie ,nie trzeba jechac do zadnej Castoramy
. Oczywiscie o 7 30 rano panowie pietro nizej uruchomili wiertare udarowa, wiec tyle bylo mojego spania.
i spytala czy napewno, jak zobaczyla tylko moj wzrok to zaczela wykrecac, ze nie ze ladne imie i w ogole ale ona by tak nie nazwala.... 

wczoraj wogóle nie tykałam kompa bo miałam straszny ból głowy, zdecydowałam jednak że pójde do kościoła myślałam że takie świeże mroźne powietrze dobrze mi zrobi, jednak jak wróciłam to zaczęłam wymiotować 
to rozumiecie co wtedy czuje matka, to tak jakby kogoś z zezem czy inną wadą spytać kiedy to minie itd. I jak tu lubić takie osoby?Ja rozumiem szczerość, ale jeśli widać ,ze to jakaś przypadłość medyczna to kuźwa można pomyśleć trochę, tym bardziej że troski w tym pytaniu nie było słychać 

Nie znosze takich ludzi!

tylko wielkie to cholerstwo, wiec sprawdzimy jak maz wroci i rozpakuje
ale mi nigdy nie wychodza nalesniki, zawsze je przypalam