|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#121 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Jednym już figurki wracają, inne jeszcze z brzuszkami biegają. Mamusie I-II 201
Cytat:
![]() Cytat:
A to Ty miałaś brać ślub w tej sukni: http://tablica.pl/oferta/przepiekna-...25-IDpLFd.html Bo chyba coś kojarzę Jak tak, to wklejaj zdjęcia
|
||
|
|
|
#122 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Jednym już figurki wracają, inne jeszcze z brzuszkami biegają. Mamusie I-II 201
no pieknie 9 dzieciaczków przegapiłam
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
nam teściowa i moja babcia przywiozły cynamonówke, aroniówke, wiśniówkę, pigwówkę i jakąs mieszaną owocową i sobie próbowali w święta a ja się tylko mogłam popatrzeć ew. powąchać![]() Cytat:
![]() Cytat:
za lekki i przyjemny poród![]() Cytat:
obys nie musiała czekac i żeby szybciutko poszło jak już się zacznie no i oczywiście bezboleśnie!!Cytat:
![]() Cytat:
miałam świetną noc... Lilka sobie robiła impreze w brzuchu od 2 w nocy- jak z racji wyprowadzki to jej wybaczam - ale szalała do5! kto ją wychował?! jak była przerwa w imprezie to mnie noga bolała- na zmiane pogody(mróz przyszedł) albo nie mogłam oddychac przez ten katar![]() dzień dobry w ogóle- ja tez nie wychowana no i się melduję
|
|
#123 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
I zdrówko kurcze, bleeeee brrrrr....O akupunkturze mowili, która skraca o jakieś 6 godzin poród, bo podobno pierworódki 12h rodzą na ogół. Program - stracony mój czas. Tyle
|
|
#124 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba by inne wizażanki zadzwoniły po opiekę społeczną, jakby zobaczyły taki tytuł
|
|
|
#125 |
|
Rozeznanie
|
Siemka
I ja sie melduje ![]() Ale impreza mnie omineła narobilyscie mi takiego smaka na winka z tym ze ja nie mam anemii i nie mam wymowki ![]() Bambusiek kciuki za Was , juz pewnie po cesarce jestescie albo tyz przed ![]() Inutil oby Klusek juz dzis wyszedl ![]() A u nas napadało i stwierdziłam ze ide na spacer... Ostatnie dwa dni spedzilam w lozku z mega bolem glowy... dzis troche lepiej wiec ide sie dotlenic... I zaczelam akcje Stachu Wychodz, wczoraj z mezem zaszalalam a jutro maja przyjsc liscie z malin, zobaczymy Robie sie juz nerwowa, wczoraj ogladalam powtorke przepisu na zycie i ten Gniewko nagle zapłakał a ja w ryk ze chce miec juz synka przy sobie i takie tam masakrejszon mąż mowi z ejuz mi odbija ![]() Acha ! zamówiłam lezaczek bujaczek mamy duzy dom wiec potrzebuje czegos takiego zeby przemieszczac sie z synem z pokoju do pokoju badz lazienki badz pralni jak bede prasowac... no jednym słowem jest niezbedny chwale sie
Edytowane przez natisska Czas edycji: 2012-01-16 o 11:56 |
|
|
|
#126 |
|
Zadomowienie
|
maskara, napisałam się napisałam i wcięło mi posta
WITAJCIE WSZYSTKIM NOWYM MAMUSIOM GRATULUJĘ Nie nadrobię chyba, no i nowy wątek już mały jest strasznie absorbujący i czasu brak na wszystko, ale mam nadzieję że powoli się to ustabilizuje ![]() Wszystkim dziewczynom wielkie całuski za smski (Pearl, Agatek, Neska i Elizka Opis stworzę dziś w wolnej chwili a teraz muszę wracać do małego
|
|
#127 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ---------- Cytat:
Idę się wziąć za jakiś obiad i wracam do Was ![]() Ale zazdroszczę rozpakowanym mamusiom Też bym już chciała maleństwo przy sobie
|
|
|
#128 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
jaki zamówiłas bo tez chce! ---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ---------- aaa już widzę- fajny ale to taki duży leżaczek nie? czy mi się wyadje?Zuzia witaj z powrotem!!
buźki Renata "nadwrażliwość to mój wróg- przerost duszy nad rozumem[...] dyskretnej troski trzeba mi" http://www.suwaczki.com/tickers/ajwwb201imv5ykw7.png Edytowane przez renata:) Czas edycji: 2012-01-16 o 12:11 |
||||
|
|
|
#129 | ||
|
Wtajemniczenie
|
hej hej
nadrobić was to jak zwykle rzecz granicząca z cudem jeszcze tylko smaka człowiekowi narobiłyście - jak nie o faworkach piszą to o alkoholach, uspokójcie się, bo ślinotoku przez was dostałam ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
albo zadzwoń chociaż, może przez tel. coś powiedzą..a ja dzisiaj kolejny dzień lenia, za co się nie wezmę to mecze się jak jakiś mops po południu trza będzie jakieś zakupy zrobić, co by zapełnić lodówkę, bo jak zwykle pustki.mam w ogóle ciągle przeczucie, ze mój synuś się będzie wcześniej pchał na świat, nie wiem skąd mi się to bierze. oby jeszcze sobie pomieszkał w brzuszku kochany mój
|
|
|
#130 |
|
Rozeznanie
|
Witam na nowym wątku
![]() Weekend jakiś taki zaganiany, niebyło czasu żeby spokojnie Was poczytać Chyba z tż doceniamy to, że jeszcze możemy sobie na spontanie coś porobić Wczoraj wypad na zakupy, potem posiedzieliśmy przy planszówce, wieczorem obejżeliśmy nowych Piratów ( rozczarowałam się...). Było miło ![]() Agatek, Inutil,Ola, Bambusiek - kciuki zaciśniete żeby sprawnie i szybko poszło!!!!
|
#131 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam.
Tylko się melduję i uciekam. Miłego dnia. |
|
|
|
#132 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Zuzia, dobrze że już jesteś, nawet zastanawiałam się dziś co z Tobą się dzieje bo ni widu ni słychu a tu proszę odnalazłaś się Ma któraś wieści od Agatki naszej, ja tu za chwile jajko chyba zniosę ![]() ----------------------- Byłam u gina bo coć maleńka mi się nie chce wiercić, mdliło mnie i ogólnie kość bolała jak nigdy przedtem na szczęście serce jak dzwon bije i spi - chyba po bzykanku ululała się. Idę do wyrka na drzemkę, męczyłam się ze zgagą wypiłam 1,5l mleka nic nie pomogło aż płakać mi się chciało i wreszcie ze zmęczenia padłam jak kłoda
|
|
#133 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Chyba tez się wybiorę dziś na spacer do apteki DOZ bo muszę odebrać zamowienie i zastanawiam się czy nie umyc szafek w kuchni bo wczoraj wieczorem Nikola tak mi dała popalić ,że nawet lezec nie mogłam tak się wyginała.Chyba mam siniaki w środku. Znowu śnieg pada więc poczekam z wyjściem chyba A wczoraj wieczorem odśniezyłam cały samochód i nawet jednego skurcza nie dostałam
|
|
#134 | ||
|
Zakorzenienie
|
Wiadomość o Oluśce - urodziła o 3:50 synka Mikołaja (więcej szczegółów nie znam, Inutil ma pójść ją dziś odwiedzić
)Wiadomość od Inutil: "jestem przyjęta na oddział. Nic się nie dzieje, ktg w miarę, chociaż tętno dosyć niskie było. Robili mi usg i stwierdzili, że dziś nic nie dadzą na wywołanie i jutro na dyżurze zdecydują co robić dalej." Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#135 | |
|
Zadomowienie
|
Widziałam przed samym wyjsciem na SR - może gdybym chodziła na akupunkturę przed ciąża , to bym się zastanawiała, ale ogólnie, szkoda czasu. Miałam nadzieje, że jakieś normalniejsze rady dadzą.
Cytat:
Łódź, Grupa Wsparcia Matek Karmiących, ul. Struga 3, 90-420 Łódź, (0-42) 632 46 66 Łódź, Laktarium Instytutu Centrum Zdrowia Matki Polki, ul. Rzgowska 281/289, 93-338 Łódź, (0-42) 645 10 67(g.8-15) Łódź, Poradnia Laktacyjna przy II Szpitalu Miejskim im. Rydygiera, ul. Sterlinga 13, 90-217 Łódź, (0-42) 632 36 23 (g.8-15) i 632 34 65 (g.15-8) Łódź, Poradnia Laktacyjna przy IV Szpitalu Miejskim im. H. Jordana, ul. Przyrodnicza 7/9, 91-480 Łódź, (0-42) 655 10 21 (całą dobę) Łódź, Punkt Laktacyjny przy Wojewódzkim Szpitalu Specjalistycznym, ul. Pabianicka 62, 93-513 Łódź, (0-42) 681 88 40 w. 385 i 387 (całą dobę) M
|
|
#136 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ma tez funkcje kolyski, gra spiewa wibruje nszkoda ze bedzie dopiero w polowie lutego ale i tak balabym sie troche takie niemowlaczka wkladac wiec akurat ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#138 |
|
Rozeznanie
|
GRATULACJE dla Olusi
![]() Inutil - ciekawe dlaczego nic jej dziś nie dadzą i musi czekać do jutra może samo się coś ruszy ![]() Ciekawe co tam u Agatka
|
#139 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
inutil w takim razie jeszcze dzisiaj poleniuchujesz w szpitalu! ---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ---------- napisałam sms do Agatka - zobaczymy co odpisze
|
|
|
#140 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Inutil żeby jednak się zaczęło i szybko poszło
|
|
|
|
|
#141 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
najwyżej przejdź na mleko modyfikowane jak Ci tak źle najważniejsze żebyś ty się nerwowo nie wykańczałaCytat:
porażkaCytat:
Cytat:
bardzo się cieszę że mieszkam w PolsceCytat:
NO witamy kolejną DOŚWIADCZONĄ mamusię Cytat:
![]() Cytat:
gratuluję!!!Inutil oby wszystko się jak najprędzej zaczęło.
|
|
#142 |
|
Zadomowienie
|
melduje się w nowym wątku
![]() od soboty mnie tu nie było... i nieźle dałyście czadu ![]() Gratulacje dla Neski he he ale mam refleks, co? może coś uda mi się nadrobić, rety teraz mam i stary i nowy wątek ![]() a mała ciągle chce cyca dwa to za mało... ![]() i wielkie gratki dla Olusi
Edytowane przez mala_stopka Czas edycji: 2012-01-16 o 12:50 |
|
|
|
#143 |
|
Zadomowienie
|
Oluśka gratki
|
#144 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Inutil trzymam mocno kciuki, oby jednak poszło szybko i bezproblemowo
|
|
#145 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
babka mi w sklepie dzieciowym mówiła że od miesiąca wkładac malucha dopiero więc spoko będzie w sam raz![]() Cytat:
![]() ![]() klask i:no i kciuki za Inutil - niech się coś ruszyyyy!!!! Cytat:
pewnie jak poszaleliście to mała też miała dyskoteke i teraz odpoczywa![]() Cytat:
u nas sypie na potęgę znowu jak mnie nie zabijecie to wam wrzuce znowu fotkę ![]() i się wezmę do roboty jakiejś czas nagli!!!!
|
|
#146 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
GRATULACJE DLA DZIELNEJ MAMY I SYNKA ![]() oraz zaciśnięte za Inutil i żeby było tak jak będzie chciała
|
|
#147 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wiem dobrze, bo jak operowali mojego tatę, to po prosu zapytałyśmy się najpierw ile to będzie trwać (ponad 5 godzin) i pojechałyśmy do domu. Wróciłyśmy na koniec i tak było najlepiej. Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#148 |
|
Zadomowienie
|
gratulacje dla Oli i syncia
![]()
|
#149 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki dziewczyny już próbowałam
Łódź, Grupa Wsparcia Matek Karmiących, ul. Struga 3, 90-420 Łódź, (0-42) 632 46 66 info, że nie ma takiego numeru Łódź, Laktarium Instytutu Centrum Zdrowia Matki Polki, ul. Rzgowska 281/289, 93-338 Łódź, (0-42) 645 10 67(g.8-15) j.w. Łódź, Poradnia Laktacyjna przy II Szpitalu Miejskim im. Rydygiera, ul. Sterlinga 13, 90-217 Łódź, (0-42) 632 36 23 (g.8-15) i 632 34 65 (g.15-8) nikt nie odbiera Łódź, Poradnia Laktacyjna przy IV Szpitalu Miejskim im. H. Jordana, ul. Przyrodnicza 7/9, 91-480 Łódź, (0-42) 655 10 21 (całą dobę) j.w. Łódź, Punkt Laktacyjny przy Wojewódzkim Szpitalu Specjalistycznym, ul. Pabianicka 62, 93-513 Łódź, (0-42) 681 88 40 w. 385 i 387 (całą dobę) zlikwidowana i zdobądź tu człowieku poradę, jutro ma przyjść do mnie połoza może ona coś wskóra Witamy małego MIKOŁAJKA |
|
|
|
#150 |
|
Raczkowanie
|
Gratulacje dziewczyny
kropeczka1984 Tak brałam ślub w sukience Papilio 1125 obiecuję wieczorem wstawić fotki ![]() natisska super bujaczek ja intensywnie przetrząsam allegro w poszukiwaniu w miare niedrogiego i fajnego ile zapłaciłaś za swój?..... o juz znalazłam.... no ja jednak na fisher price się zdecyduję w DDTVN oglądałam jednym okiem i się rozczarowałam chociaż ostatnio wogóle nic ciekawego nie puszczaja a tak ich lubiłam oglądać... Jak czytam o waszych teściowych i mamach co się koniecznie chca udzielic podczas porodu i kapieli to cieszę się, że moja mama nie wchodzi z butami w moje życie a teściowa tymbardziej Koszmar jakiś... współczuję
jest 62kg -------> cel 56kg Edytowane przez ania_1988 Czas edycji: 2012-01-16 o 13:17 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:01.

albo: 
czasem podczytywałam ale jakoś nie pisałam najpierw ślub, praca, praca mgr i szkoła na tyle mnie pochłonęły, że jakoś nie było czasu. Od początku grudnia jestem na zwolnieniu już więc odpoczywam

nam teściowa i moja babcia przywiozły cynamonówke, aroniówke, wiśniówkę, pigwówkę i jakąs mieszaną owocową i sobie próbowali w święta a ja się tylko mogłam popatrzeć ew. powąchać

za lekki i przyjemny poród
Lilka sobie robiła impreze w brzuchu od 2 w nocy- jak z racji wyprowadzki to jej wybaczam

narobilyscie mi takiego smaka na winka
z tym ze ja nie mam anemii
Robie sie juz nerwowa, wczoraj ogladalam powtorke przepisu na zycie i ten Gniewko nagle zapłakał a ja w ryk ze chce miec juz synka przy sobie i takie tam 

Miałam naprawde dobre chęci a tu nie idzie i lipa.

najwyżej przejdź na mleko modyfikowane jak Ci tak źle najważniejsze żebyś ty się nerwowo nie wykańczała
klask i: