Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 22 - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-15, 14:19   #241
magda_lena40
Zakorzenienie

Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 22

Cytat:
Napisane przez kashia001 Pokaż wiadomość
Tak jem tyle otrąb ile trzeba i nici.
Czasem mi się zdarzy porcelanka .. ale rzadko ;p
Wypróbuj któryś ze sposobów wymienionych na pierwszej stronie. Zaraz tam dopiszę jeszcze ekstremalną propozycję wymyśloną przez Iloę, czyli kapusta kiszona+kefir popite cola
Ja na I/II fazie też miałam z tym problemy, przed dieta zresztą też. Dopiero na III fazie się uregulowało wszystko i jest lepiej niż kiedykolwiek Po wspomagacze typu Xena czy inne takie sięgaj w ostateczności, szczególnie po te zawierające senes, bo one rozleniwiają jelita i wtedy dopiero możesz mieć problem. Nie zapominaj też o piciu odpowiedniej ilości płynów

Dziewczynyyy, tylko się za bardzo nie śmiejcie
Wygrzebałam dzisiaj przez przypadek swoją sukienkę z Komunii i wiecie co ? Gdyby nie to, że nie wcisnę jej przez ramiona, to nie dość, że bym się w niej zapięła, to jeszcze byłaby za luźna w talii/pasie A to było prawie 12 lat temu

Mierzyłam też swoje spodnie narciarskie, które kupiłam rok temu, kilka tygodni przed przejściem na Dukana. Pamiętam, że podczas kupowania ich powiedziałam tacie, że za rok te spodnie będą na mnie za duże, bo przechodzę za chwilę na dietę. On odpowiedział, że wtedy kupie sobie nowe. I co ? Teraz mogłyby do nich wejść 2 takie osoby jak ja Więc nie pozostaje mi nic innego, jak jechać na zakupy bo zaraz po ostatnim egzaminie planuję jechać na narty

Wiesz, co jest najważniejsze w życiu? Mieć cel. I dążyć do jego spełnienia.
Ja mam cel. (...) I wiesz, ten cel, który posiadam, tak jakby... uszczęśliwia mnie.
Dzięki niemu mam poczucie, że warto żyć, mimo przeciwności.
Ale często wątpię.
Bardzo często.

magda_lena40 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-15, 17:14   #242
Iloa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Pandzia_2010 Pokaż wiadomość
a ja robiłam badania i mam białko w moczu, bolą mnie nery nie wiem czy to ciąża czy.......... na razie nie wiem ale podejrzewam że dzidzia gdzieś mi coś ciśnie ;D

a w ogóle jaja jak berety... no właśnie jaja zniknęły i teraz już lekarz twierdzi że córka ma być
To bardzo dobrze , że dziewczynka

---------- Dopisano o 17:14 ---------- Poprzedni post napisano o 17:12 ----------

Cytat:
Napisane przez magda_lena40 Pokaż wiadomość
Wypróbuj któryś ze sposobów wymienionych na pierwszej stronie. Zaraz tam dopiszę jeszcze ekstremalną propozycję wymyśloną przez Iloę, czyli kapusta kiszona+kefir popite cola
Ja na I/II fazie też miałam z tym problemy, przed dieta zresztą też. Dopiero na III fazie się uregulowało wszystko i jest lepiej niż kiedykolwiek Po wspomagacze typu Xena czy inne takie sięgaj w ostateczności, szczególnie po te zawierające senes, bo one rozleniwiają jelita i wtedy dopiero możesz mieć problem. Nie zapominaj też o piciu odpowiedniej ilości płynów

Wygrzebałam dzisiaj przez przypadek swoją sukienkę z Komunii i wiecie co ? Gdyby nie to, że nie wcisnę jej przez ramiona, to nie dość, że bym się w niej zapięła, to jeszcze byłaby za luźna w talii/pasie A to było prawie 12 lat temu

Mierzyłam też swoje spodnie narciarskie, które kupiłam rok temu, kilka tygodni przed przejściem na Dukana. Pamiętam, że podczas kupowania ich powiedziałam tacie, że za rok te spodnie będą na mnie za duże, bo przechodzę za chwilę na dietę. On odpowiedział, że wtedy kupie sobie nowe. I co ? Teraz mogłyby do nich wejść 2 takie osoby jak ja Więc nie pozostaje mi nic innego, jak jechać na zakupy bo zaraz po ostatnim egzaminie planuję jechać na narty
Czyli co będziesz kupować ? Nowe spodnie na narty i nową sukienkę do komunii??
Stary 2012-01-15, 17:15   #243
magda_lena40
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Iloa Pokaż wiadomość
Czyli co będziesz kupować ? Nowe spodnie na narty i nową sukienkę do komunii??
Nad tymi spodniami się jeszcze zastanawiam

Ja mam cel. (...) I wiesz, ten cel, który posiadam, tak jakby... uszczęśliwia mnie.
Ale często wątpię.
Bardzo często.

Stary 2012-01-15, 20:53   #244
pysia1987
Zakorzenienie

GG do pysia1987

Magdaleno, to żeś zaszalała z tą sukienką komunijną ja to chyba bym nawet przez głowe jej nie wcisła swoją drogą ciekawe ile wtedy wazyłam miałam wtedy 6 lat, wiec pewnie z 30-35 kilo max bo chudzinką nie byłam
naprawde wielki szacun dla Ciebie, że tyle schudłaś ja już też bym chciała musze pięknie za rok wyglądać w sukni ślubnej
w prawdzie jeszcze nie jestesmy zaręczeni, ale myśle, ze to kwestia czasu bo od czerwca bedziemy mieszkać razem, a ja dałam mu ultimatum, że bez pierscionka na palcu z Nim nie zamieszkam taki mały szantaż
a chce wziąc szybko ślub bo z miesiąca na miesiąc coraz więcej zmarszczek się robi

dzis miałam zły dzień. Zmrzłam na przystanku, stałam ponad 0,5 h później mnie jeszcze siostra wkurzyła, przyszłam do domu poszłam spać. WStałam zjadłam udko z kuraka i tak się snuje cały czas dopiero teraz dostałam powera i ide robić zupe brokułową na jutro
dziś zjadłam: owsianke z kakao i kropelka aromatu rumowego pół jajka, 100gr łososia z bieluchem odtłuszczonym, reszte serka wszamałam, z 15 rzodkiewek zjadłam i wypiłam 2 herbatki plus oczywiście dużo wody no i ten kurak wieczorem
na dziś to koniec

będę mamą

kierowca od 7.02.2012
pysia1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-15, 21:53   #245
magda_lena40
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pysia1987 Pokaż wiadomość
Magdaleno, to żeś zaszalała z tą sukienką komunijną ja to chyba bym nawet przez głowe jej nie wcisła swoją drogą ciekawe ile wtedy wazyłam miałam wtedy 6 lat, wiec pewnie z 30-35 kilo max bo chudzinką nie byłam
naprawde wielki szacun dla Ciebie, że tyle schudłaś ja już też bym chciała musze pięknie za rok wyglądać w sukni ślubnej
w prawdzie jeszcze nie jestesmy zaręczeni, ale myśle, ze to kwestia czasu bo od czerwca bedziemy mieszkać razem, a ja dałam mu ultimatum, że bez pierscionka na palcu z Nim nie zamieszkam taki mały szantaż
a chce wziąc szybko ślub bo z miesiąca na miesiąc coraz więcej zmarszczek się robi

dzis miałam zły dzień. Zmrzłam na przystanku, stałam ponad 0,5 h później mnie jeszcze siostra wkurzyła, przyszłam do domu poszłam spać. WStałam zjadłam udko z kuraka i tak się snuje cały czas dopiero teraz dostałam powera i ide robić zupe brokułową na jutro
dziś zjadłam: owsianke z kakao i kropelka aromatu rumowego pół jajka, 100gr łososia z bieluchem odtłuszczonym, reszte serka wszamałam, z 15 rzodkiewek zjadłam i wypiłam 2 herbatki plus oczywiście dużo wody no i ten kurak wieczorem
na dziś to koniec
Dziękuję
Jak będziesz cierpliwa i grzeczna to szybko osiągniesz cel
Z tą sukienką to tak przez przypadek wyszło Leżała sobie i tak myślę, ciekawe jakbym teraz w niej wyglądała, no ale byłam pewna, że do niej nie wejdę, przecież miałam wtedy 8 lat Podniosłam ją a tu zonk, bo ona taka szeroka Zawsze byłam duża, to nie ma się co dziwić
Wychodzi na to, że teraz jestem szczuplejsza niż na początku podstawówki

Ale często wątpię.
Bardzo często.

Stary 2012-01-15, 22:06   #246
foca
Raczkowanie

Dobry wieczór dukaneczki - weteranki i dukaneczki nowicjuszki.....gratuluje spadków, ja jutro sie waże po uderzeniówce, aż sie boje brrrr......

---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ----------

I na dodatek dziś masażysta powiedział mi że mam najprawdopodobniej chorobe scheuermanna (choroba kręgosłupa) którą nabywa sie w dzieciństiwe, to napewno przez te cięzkie tornistry z ksiązkami które trzeba było nosić i brak sal gimnastycznuch w szkołach (ja mam już 35 lat a taką chorobe podobno nabywa sie w wieku 12-14 lat). Noo i powiedział mi że basen, basen i jeszcze raz basen i pływanie głównie na plecach, chyba musze dostosowac sie do jego wskazówek ) i podziała to też wspomagajaco na dietkę....

30-01-2012 - 82,6kg
23-02-2012 - 80,8kg
06-04-2012 - 78,5kg

cel 1 - 70kg
wg. testu- 03/05/2012."
cel 2 - 64kg
wg.testu - 14/06/2012.
foca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-15, 22:15   #247
akuku
Raczkowanie

Cytat:
Dziękuję
Jak będziesz cierpliwa i grzeczna to szybko osiągniesz cel
Z tą sukienką to tak przez przypadek wyszło Leżała sobie i tak myślę, ciekawe jakbym teraz w niej wyglądała, no ale byłam pewna, że do niej nie wejdę, przecież miałam wtedy 8 lat Podniosłam ją a tu zonk, bo ona taka szeroka Zawsze byłam duża, to nie ma się co dziwić
Wychodzi na to, że teraz jestem szczuplejsza niż na początku podstawówki
tylko pozazdrościć !!! ja też tak chce! zdradz mi swoja droge do sukcesu obiecuje, że nikomu nie powiem
jak u Ciebie z wpadkami ?

04.01.2012 - 93,6 kg

93 92 91 90 89 88 87 86 85 84 83 82 81 80 79 78 77 76 75 74 73 72 71 70 69 68 67 66 65

Edytowane przez akuku
Czas edycji: 2012-01-15 o 22:18
akuku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-15, 22:49   #248
pysia1987
Zakorzenienie

GG do pysia1987

no właśnie, miałaś jakieś grzeszki??
czy nic, w 100% się trzymałaś Dukana?

teraz przychodza już do sklepów kolekcje wiosenne, co ja bym dała, zeby sie zmieścić w jakieś piękne spodnie

będę mamą

kierowca od 7.02.2012
Stary 2012-01-15, 22:49   #249
magda_lena40
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez akuku Pokaż wiadomość
tylko pozazdrościć !!! ja też tak chce! zdradz mi swoja droge do sukcesu obiecuje, że nikomu nie powiem
jak u Ciebie z wpadkami ?
haha
Będę banalna z tym co powiem, ale trzeba dukać wytrwale, do celu, nie można się poddawać w chwilach słabości, a gdy już podwinie się noga wpadnie jakiś grzech to nie można się załamywać tylko trzeba wrócić na właściwa drogę dukania
U mnie na początku było bardzo grzecznie, więc i waga ładnie ładnie spadała. Po jakimś czasie zaczęły wpadać grzeszki, na początku nie obijało się to na wadze, więc się tym nie przejmowałam, ale niestety w końcu pojawiły się chwilowe zastoje i spadki były mniejsze. Więc NIE WARTO GRZESZYĆ, bo to tylko przedłuża nasz pobyt na II fazie.
Przeszłam na III z powodu nie najlepszego samopoczucia i teraz w sumie żałuję, bo mogłam jeszcze kilka kilo wytrzymać. Na III na początku bardzo grzecznie, spadły mi jeszcze 3kg, ale zaczęłam sobie na zbyt wiele pozwalać, więc waga wahała nawet o 4kg w ciągu tygodnia. Teraz się na III ograniczam, bo chcę zrzucić jeszcze 9kg od wagi, z którą skończyłam II

Ale często wątpię.
Bardzo często.

Stary 2012-01-15, 23:29   #250
angelus122
Raczkowanie

ehhh chyba mam jakieś załamanie;(
kurcze sesja sie zbliza brak na wszystko czasu a w dodatku dni warzywne przez co waga rosnie;(
wiem ze to woda ale i tak mi smutno;(
i jeszcze przejrzalam wykres wagi, ktory robilam rok temu jak bylam na Dukanie i wtedy tak to szybko leciało, a teraz mam wrażenie ze idzie duzoooo wolniej ;( ehhh ;(

przepraszam, ale musiałam się Wam wyżalic
dobranoc;*
64.63.62.61.60.59..58.57.56.55.54.53...

angelus122 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-15, 23:56   #251
magda_lena40
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez angelus122 Pokaż wiadomość
kurcze sesja sie zbliza brak na wszystko czasu a w dodatku dni warzywne przez co waga rosnie;(
i jeszcze przejrzalam wykres wagi, ktory robilam rok temu jak bylam na Dukanie i wtedy tak to szybko leciało, a teraz mam wrażenie ze idzie duzoooo wolniej ;( ehhh ;(

dobranoc;*
Przy drugim podejściu waga może spadać wolniej, także się nie przejmuj
Też mi się nie podoba zbliżająca się sesja, a właściwie to już najbliższy tydzień mi się nie podoba, bo mam 4 kolokwia, w tym pierwsze jutro Później w sesji 3 egzaminy i od 31.01 przez prawie 2 tyg wolne
Trzeba tylko wszystko zdać, żeby się w sesje poprawkową nie pakować, więc musimy przysiąść do nauki

Ale często wątpię.
Bardzo często.

Stary 2012-01-16, 05:30   #252
pysia1987
Zakorzenienie

GG do pysia1987

hejka, ja już po śniadanku
upiekłam bułeczki z przepisu, który mi podała chyba Magdalena, dzieki są pycha. Ja zrobiłam cztery, na każdy dzień po jednej. Dziś była z bieluchem, polędwicą sopocką i kapką normalnego ketchupu do tego pycha kakao, oczywiscie takie jak nam wolno własnie gdzie kupujecie dozwolony ketchup?Ja w sklepach jakos go jescze nie widziałam. Kiedyś zamawiałam na allegro

Pytałam u mnie w Realu o ser Piórko, jutro ma być dostawa

aha, waga jak to na warzywkach ani drgnie 84 jak nic

będę mamą

kierowca od 7.02.2012

Edytowane przez pysia1987
Czas edycji: 2012-01-16 o 05:31
Stary 2012-01-16, 09:03   #253
foca
Raczkowanie

Dzień Dobry

Wytrwałam 1 faze - rezultat -2,4kg, jeżeli każdy tydzień by sie tak kończył byłoby jak w bajce, no ale że zycie to nie je bajka to dobrze bedzie jak bedzie 1kg tygodniowo. Pysia ja też własnie oszamałam śniadanko, kanapeczki z dukanowych placuszków otrębuszków z polędwiczką i papryczką, wczoraj zakochałam sie w blogu " z kotem w kuchni" jezaaa ile tam jest fajnych rzeczy, przez tego bloga poszłam spac chyba o 2,00. POLECAM.

---------- Dopisano o 09:03 ---------- Poprzedni post napisano o 08:58 ----------

No i przyszła zima z feriami....w W-wie pada snieg, robi sie biało-czysto, a ja od piątku urlop huraaaaaaaaaa
30-01-2012 - 82,6kg
23-02-2012 - 80,8kg
06-04-2012 - 78,5kg

cel 1 - 70kg
wg. testu- 03/05/2012."
cel 2 - 64kg
wg.testu - 14/06/2012.

Edytowane przez foca
Czas edycji: 2012-01-16 o 09:01
Stary 2012-01-16, 09:24   #254
anaiss86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez foca Pokaż wiadomość
Dobry wieczór dukaneczki - weteranki i dukaneczki nowicjuszki.....gratuluje spadków, ja jutro sie waże po uderzeniówce, aż sie boje brrrr......

---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ----------

I na dodatek dziś masażysta powiedział mi że mam najprawdopodobniej chorobe scheuermanna (choroba kręgosłupa) którą nabywa sie w dzieciństiwe, to napewno przez te cięzkie tornistry z ksiązkami które trzeba było nosić i brak sal gimnastycznuch w szkołach (ja mam już 35 lat a taką chorobe podobno nabywa sie w wieku 12-14 lat). Noo i powiedział mi że basen, basen i jeszcze raz basen i pływanie głównie na plecach, chyba musze dostosowac sie do jego wskazówek ) i podziała to też wspomagajaco na dietkę....
ja mam 25 lat i pol roku temu sie dowiedzialam, ze tez przeszlam ta chorobe w dziecinstwie :P tylko mi bole kregoslupa jakos poki co odpuscily.

anaiss86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 09:34   #255
foca
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez anaiss86 Pokaż wiadomość
ja mam 25 lat i pol roku temu sie dowiedzialam, ze tez przeszlam ta chorobe w dziecinstwie :P tylko mi bole kregoslupa jakos poki co odpuscily.

no kochana to 10 lat różnicy, poza tym mi tak bardzo też nie dokuczają, ale np. jak sie napracuje fizycznie czy duzo chodze, czasami ciężko sie z łózka podnieść....no ale mam swojego masażyste i przynajmniej 1-2 razy w miesiący ponastawia mnie, aż chrupie w kościach i co ciekawe....nie wskazane pływanie żabką przy tym schorzeniu.
30-01-2012 - 82,6kg
23-02-2012 - 80,8kg
06-04-2012 - 78,5kg

cel 1 - 70kg
wg. testu- 03/05/2012."
cel 2 - 64kg
wg.testu - 14/06/2012.
Stary 2012-01-16, 10:32   #256
anaiss86
Zadomowienie

Cytat:
no kochana to 10 lat różnicy, poza tym mi tak bardzo też nie dokuczają, ale np. jak sie napracuje fizycznie czy duzo chodze, czasami ciężko sie z łózka podnieść....no ale mam swojego masażyste i przynajmniej 1-2 razy w miesiący ponastawia mnie, aż chrupie w kościach i co ciekawe....nie wskazane pływanie żabką przy tym schorzeniu.
moj ortoped tez powiedzial, ze nie powinnam plywac zabka. Niestety najbardziej lubie plywac wlasnie tym stylem

anaiss86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 10:42   #257
foca
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez anaiss86 Pokaż wiadomość
moj ortoped tez powiedzial, ze nie powinnam plywac zabka. Niestety najbardziej lubie plywac wlasnie tym stylem

no to zostały nam plecki, może to i lepiej bo czlowiek mniej sie męczy na plecach......
30-01-2012 - 82,6kg
23-02-2012 - 80,8kg
06-04-2012 - 78,5kg

cel 1 - 70kg
wg. testu- 03/05/2012."
cel 2 - 64kg
wg.testu - 14/06/2012.
Stary 2012-01-16, 10:51   #258
kataluna
Rozeznanie

dzien dobry dziewczynki
Chcialam sie tylko przywitac, pogratulowac spadkow, wejscia w sukienke komunijna itp

Juz po sniadanku. Dzisaj mam strajk - nie waze sie.
kataluna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 11:02   #259
zlota jagoda
Raczkowanie

Witam wszystkich!

Cytat:
Napisane przez nikamo36 Pokaż wiadomość

Szkoda,że w Lidlu nie ma już serka homo dla nas z Pilosa,a gdzie takie cudo można dostać?
Ja kupuję serek homo, naturalny Tesco. Jakoś strasznie chudy to on nie jest bo ma 3 % tłuszczu. A ostatnio w Lidlu mój mężczyzna kupił mi wiejski z Pilosa o zawartości tłuszczu 2,4 % i muszę przyznać, że moim zdaniem jest on smaczniejszy niż ten z Pątnicy

Cytat:
Napisane przez Pandzia_2010 Pokaż wiadomość
a ja robiłam badania i mam białko w moczu, bolą mnie nery nie wiem czy to ciąża czy.......... na razie nie wiem ale podejrzewam że dzidzia gdzieś mi coś ciśnie ;D

a w ogóle jaja jak berety... no właśnie jaja zniknęły i teraz już lekarz twierdzi że córka ma być
Pandziu, a pijesz dużo? W ciąży trzeba dużżżżżżżooooo pić a dziewczynki są superanckie i dla dziewczynek większy wybór ciuszków (wiem coś o tym bo mam dwie córcie i synka
)
Cytat:

Kurcze zazdraszczam! Wspaniały spadek wagi! Mam nadzieję, że i ja będę mogła się pochwalić w sierpniu tak wspaniałym rezultatem. :P

Cytat:
Napisane przez pysia1987 Pokaż wiadomość
Ja też czekam na ten dzień Mamy z moim mężczyzną trójkę dzieci, praktycznie jesteśmy małżeństwem lecz formalnie jeszcze nie Zawsze finanse nam przeszkadzały, bo mamy specyficzna sytuację rodzinną, więc musimy sobie radzić sami, a do tego mój ma dużą rodzinę więc chcemy duże wesele Jak tylko znajdę jakąś robotę (przez zasr..e umowy antykryzysowe jestem teraz bez pracy ) to bierzemy się za organizację ślubu i wesela, no i oczywiście muszę być olśniewającą panną młodą

Ja dzisiaj zanotowałam spadek o 0,4 od wczoraj
Wczoraj biegałam z dzieciakami na sankach to troszkę kalorii spaliłam

Wczoraj też ugotowałam swój pierwszy w życiu rosół, oczywiście dukanowski jakoś zup nigdy nie lubiłam gotować, a na rosół zawsze jeździliśmy do mojej mamy.
Na tej diecie uczę się gotować

Mój pazurkowy wątek:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=506863

Edytowane przez zlota jagoda
Czas edycji: 2012-01-16 o 11:29
zlota jagoda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 11:25   #260
yolanda9
Zadomowienie

Witam!
Cytat:
nieźle! Ja z kolei ostatnio mierzyłam sukienkę ze studniówki Też sprzed 12 lat i pasi tzn. znów pasi

Pandzia ale numer z tymi jajkami no ale w sumie dobrze, ze teraz a nie przy rozwiązaniu Tez bym chciała teraz dziewczynkę

Edytowane przez yolanda9
Czas edycji: 2012-01-16 o 11:27
yolanda9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 11:26   #261
lukkija
Raczkowanie

Cytat:

dobranoc;*
Nie martw sie moja droga, ja tez tak mam. Kilogramy spadaja bardzo wolno. Przez 2 tyg dukania schudlam niecale 2kg a naprawde soe staram robic wszystko 'po bozemu'. Przed @ prawie nic nic schudlam, dopiero po uwolnil mi sie kilogram.
Moze waga spada tez powoli bo nie masz duo do schudniecia

Magdaleno, sukienka komunijna? Ja to bym chyba mojej na 1 reke nie zalozyla. nawet nie wiem gdzie jest. Ale powiem wam, ze w wieku ok 11-12 lat nosilam skorzana kurteczke mojej mamy z lat uniwersyteckich. Jej sukienke slubna przymierzylam tez mniej wiecej majac ok 12 lat i byla akurat. Nie bylam jakims duzym dzieckiem, ale moja mam musiala doslownie wazyc 40kg (lub w okolicach). Po dzis dzien jest w miare szczupla. Ehh nawet genami nie moge sie wymówic.
Sama sie tak zapaslam
Bedzie:63
A wedlug Dukana 01.06.15 powinno byc 61kg--->niedowiarek
lukkija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 12:06   #262
angelus122
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lukkija Pokaż wiadomość
Nie martw sie moja droga, ja tez tak mam. Kilogramy spadaja bardzo wolno. Przez 2 tyg dukania schudlam niecale 2kg a naprawde soe staram robic wszystko 'po bozemu'. Przed @ prawie nic nic schudlam, dopiero po uwolnil mi sie kilogram.
Moze waga spada tez powoli bo nie masz duo do schudniecia
ehhh niby to wszystko wiem, ze wolno ale trwałe itp, ale i tak mi przykro ze nie mam zadnych grzechow, cwicze staram się a tu w góre;(
64.63.62.61.60.59..58.57.56.55.54.53...

angelus122 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 12:08   #263
Figarro
Zakorzenienie

a tutaj się jeszcze nie przywitałam

to ja Figarek, na Dukana powracam

jak mnie kto pamięta, witam serdecznie

w marcu 2011 przerwałam z powodów zdrowotnych dukana....

teraz wracam (boszzz tak pięknie do 58 - 57 kg schudłam)
teraz zaczynam z większą wagą niż poprzednio

Startowałam 8 stycznia z wagą 70,6kg
po tygodniu
- 1,7kg

tym razem bardzo rygorystycznie ograniczyłam słodzik (nie piję już nawet Coli) niestety, to był mój powód przerwania poprzednio diety
słodzik, bardzo źle podziałał na mój żołądek

tym razem dodaję słodzik tylko do wypieków,

a czy Fenris tu przychodzi?
666 666 ? z wiadomościami dukanowymi zagląda?

idę po kawkę i zaczynam nadrabianie wątka

ps

łeeee widzę, że serek jakiś znalazłyście
ale on w realu, a tego u mnie nie ma
tylko tesco, kaufland, Carrefour

Wymieniam się
Figarro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 12:11   #264
icoteraz
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez borczus88 Pokaż wiadomość
Witam kochane grzesznice

Gratuluję wszystkich spadków!!!

Ja znowu poległam, ominełam kilka protodni i waga podskoczyła do 60,1 proszę o baty, chyba jestem skazana na niepowodzenie i jeszcze mi wczoraj (złośliwa znajoma) powiedziała że przytyłam i ze ona też by chciała mieć taką tendencję do tycia Niech mnie ktoś przytuli!

Witam świeżynki, życzę powodzenia!
icoteraz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 12:12   #265
lukkija
Raczkowanie

Cytat:
ehhh niby to wszystko wiem, ze wolno ale trwałe itp, ale i tak mi przykro ze nie mam zadnych grzechow, cwicze staram się a tu w góre;(
Wiem moja droga, nie jestes sama. Wiem tez , ze jest to bardzo frustrujace ale wierze, ze sie oplaci. Ja jestem teraz na proteinach i nei wiem czemu w ciagu 2 dni przytylam 0,2+. Dziewczyny generalnie na czystych proteinach chudna ale jak widac, nie ma reguly. Az sie boje przejsc znowu na PW bo pewnie przytyje to, co stacilam.

Boczus88, zlosliwi ludzie sa wszedzie nie przejmuj sie. Na prawde myslisz, ze 1-2kg na plusie widac? zapomnij! Ludzie tak z czystej zlosliwosci gadaja. Mnie na przyklad tata mowi, za kazdym razem jak mnie widzi (ostatnio) , ze chyab znowu przytylam. Nie jest zlosliwy, tylko sobi etak ogolnie komentuje, co i tak nie jest mile. Jego komentarze, ktore niestety pojawialy sie tez, jak bylam mlodsza, wyzadzily jednak wiecej szkody niz pozytku. Zwrocalam mu juz na to wielokrotnie uwage, ale on uwaza, ze przeciez nic zlosliwie nie mowi, tylko probuje mnie motywowac. Po ilus tam latach nauczylam sie z tym zyc i olewac takie gadanie. Tez mu mowie, ze przytyl. A jesli twoja kolzanka jest chuda jak patyk, to jej powiedz (zlosliwie), ze jej cos biust zmalal. Chudziakow zawsze to boli Zlosliwiec ze mnie
Bedzie:63
A wedlug Dukana 01.06.15 powinno byc 61kg--->niedowiarek

Edytowane przez lukkija
Czas edycji: 2012-01-16 o 12:19
lukkija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 12:24   #266
icoteraz
Raczkowanie

Pacysia 1987 - zmiana imponującą!! Moje gratulacje

1988 anna - powierdzam, też bardzo lubię ten blog

---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ----------

Cytat:
Napisane przez Figarro Pokaż wiadomość
a tutaj się jeszcze nie przywitałam

to ja Figarek, na Dukana powracam

jak mnie kto pamięta, witam serdecznie

w marcu 2011 przerwałam z powodów zdrowotnych dukana....

teraz wracam (boszzz tak pięknie do 58 - 57 kg schudłam)
teraz zaczynam z większą wagą niż poprzednio

Startowałam 8 stycznia z wagą 70,6kg
po tygodniu
- 1,7kg

tym razem bardzo rygorystycznie ograniczyłam słodzik (nie piję już nawet Coli) niestety, to był mój powód przerwania poprzednio diety
słodzik, bardzo źle podziałał na mój żołądek

tym razem dodaję słodzik tylko do wypieków,

a czy Fenris tu przychodzi?
666 666 ? z wiadomościami dukanowymi zagląda?

idę po kawkę i zaczynam nadrabianie wątka

ps

łeeee widzę, że serek jakiś znalazłyście
ale on w realu, a tego u mnie nie ma
tylko tesco, kaufland, Carrefour

Witam Ja też niedawno wróciłam

---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ----------

Cytat:

Sama tego nie przeszałm ale mój starszy syn niestety tak.. cały czas z tą chorobą walczy... Strasznie dużo siedział w domu zamiast chodzić do szkoły a z bólu wył jak cholera.. Teraz jest lepiej - na szczęście.

---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ----------

Cytat:

No nieźle Madziu. Ja jeszcze pewnie długo nie wejdę w swoją skuknię ślubną a o komunjnej pewnie mogłabym zapomnieć (juz jej nawet nie mam więc nigdy nie sprawdzę. W moim przpadku może to i dobrze hi hi hi)
icoteraz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 12:37   #267
foca
Raczkowanie

czytam i czytam i czytam o tych sukniach komunijnych i wiecie co....nie wyobrażam tego sobie, przecież to raczej chyba niemożliwe żeby sie w nie zmiescić ;-))
30-01-2012 - 82,6kg
23-02-2012 - 80,8kg
06-04-2012 - 78,5kg

cel 1 - 70kg
wg. testu- 03/05/2012."
cel 2 - 64kg
wg.testu - 14/06/2012.
Stary 2012-01-16, 12:44   #268
magda_lena40
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień Dobry

Wytrwałam 1 faze - rezultat -2,4kg, jeżeli każdy tydzień by sie tak kończył byłoby jak w bajce, no ale że zycie to nie je bajka to dobrze bedzie jak bedzie 1kg tygodniowo. Pysia ja też własnie oszamałam śniadanko, kanapeczki z dukanowych placuszków otrębuszków z polędwiczką i papryczką, wczoraj zakochałam sie w blogu " z kotem w kuchni" jezaaa ile tam jest fajnych rzeczy, przez tego bloga poszłam spac chyba o 2,00. POLECAM.[COLOR="Silver"]

Cytat:
Napisane przez yolanda9 Pokaż wiadomość
nieźle! Ja z kolei ostatnio mierzyłam sukienkę ze studniówki Też sprzed 12 lat i pasi tzn. znów pasi

Studniówkę miałam rok temu, zaraz po niej zaczęłam dukać

Figarro

Cytat:
Napisane przez icoteraz Pokaż wiadomość
No nieźle Madziu. Ja jeszcze pewnie długo nie wejdę w swoją skuknię ślubną a o komunjnej pewnie mogłabym zapomnieć (juz jej nawet nie mam więc nigdy nie sprawdzę. W moim przpadku może to i dobrze hi hi hi)

---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ----------

Cytat:
Napisane przez zlota jagoda Pokaż wiadomość
Kurcze zazdraszczam! Wspaniały spadek wagi! Mam nadzieję, że i ja będę mogła się pochwalić w sierpniu tak wspaniałym rezultatem. :P

---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ----------

Cytat:
czytam i czytam i czytam o tych sukniach komunijnych i wiecie co....nie wyobrażam tego sobie, przecież to raczej chyba niemożliwe żeby sie w nie zmiescić ;-))
Wiesz, ja zawsze byłam duża, chociaż nie powiem, że się nie zdziwiłam jak się okazało, że teraz mam mniej w pasie niż 12 lat temu (w tym roku skończe 20, do komunii szłam jak miałam 8 )
Założyć jej nie założę, bo jestem w ramionach szersza niż kiedyś, wiadomo, urosło mi się od tamtej pory.

Kupiłam kotlety sojowe i nie wiem co z nimi zrobić
Macie jakiś pomysł na proto ? Czy tak normalnie namaczacie je, obtaczacie w jajku i na patelnie ?

Ale często wątpię.
Bardzo często.

Stary 2012-01-16, 13:26   #269
kashia001
PeeeMaa!

A u mnie to w ogóle dziwnie jest... schudlam 5 kg, więc brzucha prawie nie mam, twarz mi zeszczuplała ( bo wcześniej to mialam dwie brody ;p), cała góra ogólnie luks a nogi u pupa ani drgną..;/

---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ----------

haha a ja teraz przymierzylam spodniczke z 1 LO ;D może to nie to samo co sukienka komunijna ale też się mieszczę ;PP

Chwyć się mej dłoni. Bądź blisko.
Za szczęściem już nie chcę gonić.
Mam Ciebie. Mam wszystko.
kashia001 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 13:45   #270
johambina
Zakorzenienie

GG do johambina

to ja tak po cichutku się przywitam.....
widzę tu "stare" twarze ale i dużo nowych
Emilka z Moosem jeszcze dukają no się zdziwiłam.....

wracam na Dukana po ponad rocznej przerwie.... odpadlam na III fazie.... mąż za dobre rzeczy gotował i poszło samooo.... poza tym siadłam na tyłku w pracy i znowu zero ruchu ale wiem, że Dukan nie nakazuje ruchu więc nie będzie aż tak źle
zaczynam od jutra z wagą prawie 73kg ale myślę że rano będzie mniej bo @ się panoszy i wczoraj urodziny córy były....
dzisiaj staram się patrzec na to co jem więc myslę że rano będzie mniej na wadze... ale powiedzmy, że waga startowa to 73....
marzy mi się jakieś 60-62kg choć Dukan w teście wyliczył, że 58 mogę osiągnąć... no ale nie wiem czy dam rade tyle "wyciągnąć" a 60-62 też nie będzie źle....
no i wiem, że dam radę... wcześniej dałam i zrzuciłam 12kg to teraz też dam radę.... zaledwie 10 do zrzucenia....co to jest
no i jeszcze jedno... mimo że przytyłam znowu to wszystko wlazlo w oponkę i twarz... tyłek (za przeproszeniem) i reszta się nie zmienila.....
no więc do boju.... przede mną 4dni I fazy
prosze o kciukasy

"kadłub przywiędły ale dusza młoda... "
johambina jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości