|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#241 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 22
Cytat:
![]() Ja na I/II fazie też miałam z tym problemy, przed dieta zresztą też. Dopiero na III fazie się uregulowało wszystko i jest lepiej niż kiedykolwiek Po wspomagacze typu Xena czy inne takie sięgaj w ostateczności, szczególnie po te zawierające senes, bo one rozleniwiają jelita i wtedy dopiero możesz mieć problem. Nie zapominaj też o piciu odpowiedniej ilości płynów ![]() Dziewczynyyy, tylko się za bardzo nie śmiejcie ![]() Wygrzebałam dzisiaj przez przypadek swoją sukienkę z Komunii i wiecie co ? Gdyby nie to, że nie wcisnę jej przez ramiona, to nie dość, że bym się w niej zapięła, to jeszcze byłaby za luźna w talii/pasie ![]() Mierzyłam też swoje spodnie narciarskie, które kupiłam rok temu, kilka tygodni przed przejściem na Dukana. Pamiętam, że podczas kupowania ich powiedziałam tacie, że za rok te spodnie będą na mnie za duże, bo przechodzę za chwilę na dietę. On odpowiedział, że wtedy kupie sobie nowe. I co ? Teraz mogłyby do nich wejść 2 takie osoby jak ja Więc nie pozostaje mi nic innego, jak jechać na zakupy bo zaraz po ostatnim egzaminie planuję jechać na narty
Wiesz, co jest najważniejsze w życiu? Mieć cel. I dążyć do jego spełnienia. Ja mam cel. (...) I wiesz, ten cel, który posiadam, tak jakby... uszczęśliwia mnie. Dzięki niemu mam poczucie, że warto żyć, mimo przeciwności. Ale często wątpię. Bardzo często. |
|
|
|
|
#242 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:14 ---------- Poprzedni post napisano o 17:12 ---------- Cytat:
|
|
#243 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiesz, co jest najważniejsze w życiu? Mieć cel. I dążyć do jego spełnienia. Ja mam cel. (...) I wiesz, ten cel, który posiadam, tak jakby... uszczęśliwia mnie. Dzięki niemu mam poczucie, że warto żyć, mimo przeciwności. Ale często wątpię. Bardzo często. |
|
|
|
|
#244 |
|
Zakorzenienie
|
Magdaleno, to żeś zaszalała z tą sukienką komunijną
ja to chyba bym nawet przez głowe jej nie wcisła swoją drogą ciekawe ile wtedy wazyłam ![]() naprawde wielki szacun dla Ciebie, że tyle schudłaś musze pięknie za rok wyglądać w sukni ślubnej w prawdzie jeszcze nie jestesmy zaręczeni, ale myśle, ze to kwestia czasu taki mały szantaż ![]() a chce wziąc szybko ślub bo z miesiąca na miesiąc coraz więcej zmarszczek się robi dzis miałam zły dzień. Zmrzłam na przystanku, stałam ponad 0,5 h później mnie jeszcze siostra wkurzyła, przyszłam do domu poszłam spać. WStałam zjadłam udko z kuraka i tak się snuje cały czas dopiero teraz dostałam powera i ide robić zupe brokułową na jutro ![]() dziś zjadłam: owsianke z kakao i kropelka aromatu rumowego ![]() na dziś to koniec
|
|
|
|
#245 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak będziesz cierpliwa i grzeczna to szybko osiągniesz cel ![]() Z tą sukienką to tak przez przypadek wyszło Leżała sobie i tak myślę, ciekawe jakbym teraz w niej wyglądała, no ale byłam pewna, że do niej nie wejdę, przecież miałam wtedy 8 lat Podniosłam ją a tu zonk, bo ona taka szeroka Zawsze byłam duża, to nie ma się co dziwić ![]() Wychodzi na to, że teraz jestem szczuplejsza niż na początku podstawówki
|
|
|
|
#246 |
|
Raczkowanie
|
Dobry wieczór dukaneczki - weteranki i dukaneczki nowicjuszki.....gratuluje spadków, ja jutro sie waże po uderzeniówce, aż sie boje brrrr......
---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ---------- I na dodatek dziś masażysta powiedział mi że mam najprawdopodobniej chorobe scheuermanna (choroba kręgosłupa) którą nabywa sie w dzieciństiwe, to napewno przez te cięzkie tornistry z ksiązkami które trzeba było nosić i brak sal gimnastycznuch w szkołach (ja mam już 35 lat a taką chorobe podobno nabywa sie w wieku 12-14 lat). Noo i powiedział mi że basen, basen i jeszcze raz basen i pływanie głównie na plecach, chyba musze dostosowac sie do jego wskazówek ) i podziała to też wspomagajaco na dietkę....
|
#247 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
obiecuje, że nikomu nie powiem![]() jak u Ciebie z wpadkami ?
co ma być to będzie ![]() 04.01.2012 - 93,6 kg 93 92 91 90 89 88 87 86 85 84 83 82 81 80 79 Edytowane przez akuku Czas edycji: 2012-01-15 o 22:18 |
|
|
|
|
#248 |
|
Zakorzenienie
|
no właśnie, miałaś jakieś grzeszki??
czy nic, w 100% się trzymałaś Dukana? teraz przychodza już do sklepów kolekcje wiosenne, co ja bym dała, zeby sie zmieścić w jakieś piękne spodnie
|
|
|
|
#249 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Będę banalna z tym co powiem, ale trzeba dukać wytrwale, do celu, nie można się poddawać w chwilach słabości, a gdy już podwinie się noga wpadnie jakiś grzech to nie można się załamywać tylko trzeba wrócić na właściwa drogę dukania ![]() U mnie na początku było bardzo grzecznie, więc i waga ładnie ładnie spadała. Po jakimś czasie zaczęły wpadać grzeszki, na początku nie obijało się to na wadze, więc się tym nie przejmowałam, ale niestety w końcu pojawiły się chwilowe zastoje i spadki były mniejsze. Więc NIE WARTO GRZESZYĆ, bo to tylko przedłuża nasz pobyt na II fazie. Przeszłam na III z powodu nie najlepszego samopoczucia i teraz w sumie żałuję, bo mogłam jeszcze kilka kilo wytrzymać. Na III na początku bardzo grzecznie, spadły mi jeszcze 3kg, ale zaczęłam sobie na zbyt wiele pozwalać, więc waga wahała nawet o 4kg w ciągu tygodnia. Teraz się na III ograniczam, bo chcę zrzucić jeszcze 9kg od wagi, z którą skończyłam II
|
|
|
|
#250 |
|
Raczkowanie
|
ehhh chyba mam jakieś załamanie;(
kurcze sesja sie zbliza brak na wszystko czasu a w dodatku dni warzywne przez co waga rosnie;( wiem ze to woda ale i tak mi smutno;( i jeszcze przejrzalam wykres wagi, ktory robilam rok temu jak bylam na Dukanie i wtedy tak to szybko leciało, a teraz mam wrażenie ze idzie duzoooo wolniej ;( ehhh ;( przepraszam, ale musiałam się Wam wyżalic dobranoc;* |
|
|
|
#251 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też mi się nie podoba zbliżająca się sesja, a właściwie to już najbliższy tydzień mi się nie podoba, bo mam 4 kolokwia, w tym pierwsze jutro Później w sesji 3 egzaminy i od 31.01 przez prawie 2 tyg wolne Trzeba tylko wszystko zdać, żeby się w sesje poprawkową nie pakować, więc musimy przysiąść do nauki
|
|
|
|
#252 |
|
Zakorzenienie
|
hejka, ja już po śniadanku
![]() upiekłam bułeczki z przepisu, który mi podała chyba Magdalena, dzieki do tego pycha kakao, oczywiscie takie jak nam wolno własnie gdzie kupujecie dozwolony ketchup?Ja w sklepach jakos go jescze nie widziałam. Kiedyś zamawiałam na allegro ![]() Pytałam u mnie w Realu o ser Piórko, jutro ma być dostawa aha, waga jak to na warzywkach ani drgnie 84 jak nic
Edytowane przez pysia1987 Czas edycji: 2012-01-16 o 05:31 |
|
|
|
#253 |
|
Raczkowanie
|
Dzień Dobry
Wytrwałam 1 faze - rezultat -2,4kg, jeżeli każdy tydzień by sie tak kończył byłoby jak w bajce, no ale że zycie to nie je bajka to dobrze bedzie jak bedzie 1kg tygodniowo. Pysia ja też własnie oszamałam śniadanko, kanapeczki z dukanowych placuszków otrębuszków z polędwiczką i papryczką, wczoraj zakochałam sie w blogu " z kotem w kuchni" jezaaa ile tam jest fajnych rzeczy, przez tego bloga poszłam spac chyba o 2,00. POLECAM. ---------- Dopisano o 09:03 ---------- Poprzedni post napisano o 08:58 ---------- No i przyszła zima z feriami....w W-wie pada snieg, robi sie biało-czysto, a ja od piątku urlop huraaaaaaaaaa
Start 09-01-2012 - 85,3kg - 16-01-2012 - 82,9kg - 30-01-2012 - 82,6kg 23-02-2012 - 80,8kg 06-04-2012 - 78,5kg cel 1 - 70kg wg. testu- 03/05/2012." cel 2 - 64kg wg.testu - 14/06/2012. Edytowane przez foca Czas edycji: 2012-01-16 o 09:01 |
|
|
|
#254 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#255 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
no kochana to 10 lat różnicy, poza tym mi tak bardzo też nie dokuczają, ale np. jak sie napracuje fizycznie czy duzo chodze, czasami ciężko sie z łózka podnieść....no ale mam swojego masażyste i przynajmniej 1-2 razy w miesiący ponastawia mnie, aż chrupie w kościach i co ciekawe....nie wskazane pływanie żabką przy tym schorzeniu.
|
|
#256 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#257 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
no to zostały nam plecki, może to i lepiej bo czlowiek mniej sie męczy na plecach......
|
|
#258 |
|
Rozeznanie
|
dzien dobry dziewczynki Chcialam sie tylko przywitac, pogratulowac spadkow, wejscia w sukienke komunijna itp ![]() Juz po sniadanku. Dzisaj mam strajk - nie waze sie. |
|
|
|
#259 | ||||
|
Raczkowanie
|
Witam wszystkich!
Cytat:
![]() Cytat:
a dziewczynki są superanckie i dla dziewczynek większy wybór ciuszków (wiem coś o tym bo mam dwie córcie i synka ![]() ) Cytat:
Cytat:
Mamy z moim mężczyzną trójkę dzieci, praktycznie jesteśmy małżeństwem lecz formalnie jeszcze nie Zawsze finanse nam przeszkadzały, bo mamy specyficzna sytuację rodzinną, więc musimy sobie radzić sami, a do tego mój ma dużą rodzinę więc chcemy duże wesele Jak tylko znajdę jakąś robotę (przez zasr..e umowy antykryzysowe jestem teraz bez pracy ) to bierzemy się za organizację ślubu i wesela, no i oczywiście muszę być olśniewającą panną młodą ![]() Ja dzisiaj zanotowałam spadek o 0,4 od wczoraj Wczoraj biegałam z dzieciakami na sankach to troszkę kalorii spaliłam Wczoraj też ugotowałam swój pierwszy w życiu rosół, oczywiście dukanowski jakoś zup nigdy nie lubiłam gotować, a na rosół zawsze jeździliśmy do mojej mamy.Na tej diecie uczę się gotować
Moje skarby: Joasia, Janusz, Justynka Dukan, start 06. 01. 2012 (89 kg) już było 67,8 i się zmyło. Szukam siły... Mój pazurkowy wątek: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=506863 Edytowane przez zlota jagoda Czas edycji: 2012-01-16 o 11:29 |
||||
|
|
|
#260 | |
|
Zadomowienie
|
Witam!
Cytat:
nieźle! Ja z kolei ostatnio mierzyłam sukienkę ze studniówki Też sprzed 12 lat i pasi tzn. znów pasi![]() Pandzia ale numer z tymi jajkami no ale w sumie dobrze, ze teraz a nie przy rozwiązaniu
Edytowane przez yolanda9 Czas edycji: 2012-01-16 o 11:27 |
|
|
|
|
#261 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Moze waga spada tez powoli bo nie masz duo do schudniecia ![]() Magdaleno, sukienka komunijna? Ja to bym chyba mojej na 1 reke nie zalozyla. nawet nie wiem gdzie jest. Ale powiem wam, ze w wieku ok 11-12 lat nosilam skorzana kurteczke mojej mamy z lat uniwersyteckich. Jej sukienke slubna przymierzylam tez mniej wiecej majac ok 12 lat i byla akurat. Nie bylam jakims duzym dzieckiem, ale moja mam musiala doslownie wazyc 40kg (lub w okolicach). Po dzis dzien jest w miare szczupla. Ehh nawet genami nie moge sie wymówic. Sama sie tak zapaslam
|
|
#262 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#263 |
|
Zakorzenienie
|
a tutaj się jeszcze nie przywitałam
![]() to ja Figarek, na Dukana powracam jak mnie kto pamięta, witam serdecznie w marcu 2011 przerwałam z powodów zdrowotnych dukana.... teraz wracam (boszzz tak pięknie do 58 - 57 kg schudłam) teraz zaczynam z większą wagą niż poprzednio Startowałam 8 stycznia z wagą 70,6kg po tygodniu - 1,7kg ![]() tym razem bardzo rygorystycznie ograniczyłam słodzik (nie piję już nawet Coli) niestety, to był mój powód przerwania poprzednio diety słodzik, bardzo źle podziałał na mój żołądek tym razem dodaję słodzik tylko do wypieków, a czy Fenris tu przychodzi? 666 666 ? z wiadomościami dukanowymi zagląda? idę po kawkę i zaczynam nadrabianie wątka ![]() ps łeeee widzę, że serek jakiś znalazłyście ![]() ale on w realu, a tego u mnie nie ma ![]() tylko tesco, kaufland, Carrefour
|
#264 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#265 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Boczus88, zlosliwi ludzie sa wszedzie nie przejmuj sie. Na prawde myslisz, ze 1-2kg na plusie widac? zapomnij! Ludzie tak z czystej zlosliwosci gadaja. Mnie na przyklad tata mowi, za kazdym razem jak mnie widzi (ostatnio) , ze chyab znowu przytylam. Nie jest zlosliwy, tylko sobi etak ogolnie komentuje, co i tak nie jest mile. Jego komentarze, ktore niestety pojawialy sie tez, jak bylam mlodsza, wyzadzily jednak wiecej szkody niz pozytku. Zwrocalam mu juz na to wielokrotnie uwage, ale on uwaza, ze przeciez nic zlosliwie nie mowi, tylko probuje mnie motywowac. Po ilus tam latach nauczylam sie z tym zyc i olewac takie gadanie. Tez mu mowie, ze przytyl. A jesli twoja kolzanka jest chuda jak patyk, to jej powiedz (zlosliwie), ze jej cos biust zmalal. Chudziakow zawsze to boli Zlosliwiec ze mnie
Bylo:83 ![]() Jest:75 ![]() cel1: 66kg Bedzie:63 A wedlug Dukana 01.06.15 powinno byc 61kg--->niedowiarek Edytowane przez lukkija Czas edycji: 2012-01-16 o 12:19 |
|
|
|
|
#266 | |||
|
Raczkowanie
|
Pacysia 1987 - zmiana imponującą!! Moje gratulacje
![]() 1988 anna - powierdzam, też bardzo lubię ten blog ![]() ---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ---------- Cytat:
Witam Ja też niedawno wróciłam ![]() ---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ---------- Cytat:
No nieźle Madziu. Ja jeszcze pewnie długo nie wejdę w swoją skuknię ślubną a o komunjnej pewnie mogłabym zapomnieć (juz jej nawet nie mam więc nigdy nie sprawdzę. W moim przpadku może to i dobrze hi hi hi) |
|||
|
|
|
#267 |
|
Raczkowanie
|
czytam i czytam i czytam o tych sukniach komunijnych i wiecie co....nie wyobrażam tego sobie, przecież to raczej chyba niemożliwe żeby sie w nie zmiescić ;-))
|
#268 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Studniówkę miałam rok temu, zaraz po niej zaczęłam dukać ![]() Figarro ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ---------- Cytat:
) ![]() Założyć jej nie założę, bo jestem w ramionach szersza niż kiedyś, wiadomo, urosło mi się od tamtej pory. Kupiłam kotlety sojowe i nie wiem co z nimi zrobić ![]() Macie jakiś pomysł na proto ? Czy tak normalnie namaczacie je, obtaczacie w jajku i na patelnie ?
|||||
|
|
|
#269 |
|
PeeeMaa!
|
A u mnie to w ogóle dziwnie jest... schudlam 5 kg, więc brzucha prawie nie mam, twarz mi zeszczuplała ( bo wcześniej to mialam dwie brody ;p), cała góra ogólnie luks a nogi u pupa ani drgną..;/
---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ---------- haha a ja teraz przymierzylam spodniczke z 1 LO ;D może to nie to samo co sukienka komunijna ale też się mieszczę ;PP |
|
|
|
#270 |
|
Zakorzenienie
|
to ja tak po cichutku się przywitam.....
widzę tu "stare" twarze ale i dużo nowych ![]() Emilka z Moosem jeszcze dukają wracam na Dukana po ponad rocznej przerwie.... odpadlam na III fazie.... mąż za dobre rzeczy gotował i poszło samooo.... poza tym siadłam na tyłku w pracy i znowu zero ruchu ale wiem, że Dukan nie nakazuje ruchu więc nie będzie aż tak źle ![]() zaczynam od jutra z wagą prawie 73kg ale myślę że rano będzie mniej bo @ się panoszy i wczoraj urodziny córy były.... dzisiaj staram się patrzec na to co jem więc myslę że rano będzie mniej na wadze... ale powiedzmy, że waga startowa to 73.... marzy mi się jakieś 60-62kg choć Dukan w teście wyliczył, że 58 mogę osiągnąć... no ale nie wiem czy dam rade tyle "wyciągnąć" a 60-62 też nie będzie źle.... no i wiem, że dam radę... wcześniej dałam i zrzuciłam 12kg to teraz też dam radę.... zaledwie 10 do zrzucenia....co to jest no i jeszcze jedno... mimo że przytyłam znowu to wszystko wlazlo w oponkę i twarz... tyłek (za przeproszeniem) i reszta się nie zmienila..... no więc do boju.... przede mną 4dni I fazy prosze o kciukasy
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:16.

Po wspomagacze typu Xena czy inne takie sięgaj w ostateczności, szczególnie po te zawierające senes, bo one rozleniwiają jelita i wtedy dopiero możesz mieć problem. Nie zapominaj też o piciu odpowiedniej ilości płynów 

nie wiem czy to ciąża czy.......... na razie nie wiem ale podejrzewam że dzidzia gdzieś mi coś ciśnie ;D
musze pięknie za rok wyglądać w sukni ślubnej
taki mały szantaż
później mnie jeszcze siostra wkurzyła, przyszłam do domu poszłam spać. WStałam zjadłam udko z kuraka i tak się snuje cały czas 
obiecuje, że nikomu nie powiem