|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#961 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci pięknie nam się rozwijają i mamuśkom nudzić się nie dają. Mamy IX-X 2011
Asik Ty zawsze wyglądasz super, jestem o tym przekonana
![]() Natalka sobie sama przełącza melodyjki na macie, padam My jeszcze kąpiemy w wanience i w sypialni, ale Nati tak już chlapie że już niedługo pewnie przeniesiemy się do łazienki ja w kąpaniu razem też nie widze nic złego, ale my pewnie będziemy to robić raz na jakiś czas, bo codzienne to raczej nie
|
|
|
|
#962 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci pięknie nam się rozwijają i mamuśkom nudzić się nie dają. Mamy IX-X 2011
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:32 ---------- brawo dla Natalci-zdolna bestia |
|
|
|
|
#963 |
|
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=aa2;31640948]no powiem ci ze mni eto w sumie rybka z tym ze ona naopowiadała takie rzeczy bo ja to i tak posprawdzam tylko rozwaliło mnie to z tym ze mam wstrzymac szczepienie, ale nei znam konkretnego argumentu czemu?????????? i co to znaczy ze ma mały dorównac do rówieśników, a ja sie pytam jakich??? bo nawet tu na forum pisały laseczki ze nie zaswsze po miesiacu dzieci podnosiły głowki itd a nawet ze zaczynaja to robic teraz, wiec ja sie pytam kogo ma dogonić Marcel??? a ja dla swojego sposobu go przebadam żeby miec pewnosc ze nic temu mojemu skarbkowi nei dolega....
Asiu, nie przejmuj się tą babką..każde dziecko rozwija się w swoim, tempie...jakbym poszła do niej z moją córa i by zobaczyła, że jeszcze sie na boczki nie obraca to by pewnie znalazła w niej jakieś straszne nieprawidłowości...Marcel ek ładnie trzyma główkę i rozwija sie prawdłowo...więc podejdź do tego z przymrużeniem oka
|
|
|
|
#964 |
|
Zakorzenienie
|
własnie przypomniało mi się w końcu, bo już dawno miałam pytać:
Natalka ma jakąś wysypke, ale nie tak że chrostki czerwone, tylko w niektórych miejscach ma takie szorstkie ma np. na łopatkach, na udzie w jednym miejscu, i po niczym to nie znika ani po oliwce, ani po kremie, ani po mleczku do smarowania i już nie wiem skąd to i jak się tego pozbyć ![]() Aguś1978, jesteś z Rybnika? ;> |
|
|
|
#965 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
najważniejsze, że wszystko sie dobrze skończyło
|
|
|
|
|
#966 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=agus1978;31651871][QUOTE=a
Asiu, nie przejmuj się tą babką..każde dziecko rozwija się w swoim, tempie...jakbym poszła do niej z moją córa i by zobaczyła, że jeszcze sie na boczki nie obraca to by pewnie znalazła w niej jakieś straszne nieprawidłowości...Marcel ek ładnie trzyma główkę i rozwija sie prawdłowo...więc podejdź do tego z przymrużeniem oka [/QUOTE]zrobi emorfologie, odwiedze kardiologa -bede spokojniejsza jakby co
|
|
|
|
#967 | ||
|
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=aa2;31652071]
Cytat:
Acelinko, tak jestem z Rybnika...i tak wnioskuję z Twoich wypowiedzi, że nawet mieszkamy blisko siebie (ja na Sławików) i nawet mamy tego samego lekarza ![]() ---------- Dopisano o 14:58 ---------- Poprzedni post napisano o 14:57 ---------- [QUOTE=agus1978;31652514] Cytat:
|
||
|
|
|
#968 |
|
Zakorzenienie
|
Asik masz racje, sprawdzić zawsze można
ale ta neurolog była dziwna i tyle. Ide się pobawić z Talką bo leży i tak patrzy na mnie tymi oczętami i one mówią "pobaw się ze mną mamusiu, no pobaw" ![]() Nie poszłyśmy na spacerek bo moje dzieci sobię pospało do 14 a potem mega sypało, po 5 minutach wyglądałabym jak bałwan pchający iglo jutro pójdziemy na dluższy spacerek z babcią Jak taka zima będzie dłużej to będe sobie musiała w końcu zapodać buty ale takie na prawdę zimowe - ciepłe, nieprzemakające i nieślizgające, bo obecnie nie posiadam takich na stanie ![]() Agus1978, no to rzeczywiście blisko bliziuteńko siebie mieszkamy chodzimy do Bielawskiej na Orzepowicką a to ona Ci tak o tym przewracaniu powiedziała? Mi ostatnio powiedziała "Jeszcze troszke i się bęzie turlać" to jej powiedziałam ze już się turla po całym pokoju to była zdziwiona.A Ty kiedy dokładnie rodziłaś? Chodziłaś może na SR? Może się znamy skądś Edytowane przez acelinka Czas edycji: 2012-01-16 o 15:04 |
|
|
|
#969 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny chyba dojade do was koło 13
![]() wiec teraz kciukasy trzymajcie zeby nie sypało ![]() Cotka brawo dla Filipka
|
|
#970 |
|
Zakorzenienie
|
tuśko, suuuuuuper !!!
|
|
|
|
#971 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do butów to ja w sumie zawsze na obcasie, mam jedne awrayjne na koturni eto w nich smigam ale jak gdzies idziemy to obcas sasasa teraz nawet zakupiłam sobei taki dosc konkretny![]() ---------- Dopisano o 15:14 ---------- Poprzedni post napisano o 15:13 ---------- Cytat:
kochany mąż
|
||
|
|
|
#972 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki za odpowiedzi o tych opakowaniach i przygotowaniu
Asia to było do Kaileight, wiem, że Ty nie karmisz piersią ![]() reszta później, bo właśnie wróciłyśmy ze spaceru i mi buty przemokły :/ muszę jakoś rozgrzać stopy, żeby nie przeziębić
|
#973 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#974 | ||
|
Zakorzenienie
|
położyłam Olge na drzemke bo marudzi i ziewa...no i leży w łózeczku i tak śmiesznie gada, miauczy jak kot
i to taki w rui Cytat:
na spacerki z Olgą w butach trekingowych zasuwam uśmiałam się z wizji eskimosa pchającego iglo Cytat:
|
||
|
|
|
#975 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
a co pada śnieg to trzeba wykorzystać garderobe![]() Bartuś ma dziś dzień spania, obudził sie o 9tej, spał później od 11tej-13tej, przebudził sie więc go ubrałam i poszliśmy na spacer, tam oczywiście spał do 14te, zrobiliśmy razem obiad, powiesiliśmy pranie i chyba się zmęczył bo u znowu zasnął
|
|
|
#976 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() kochana Cytat:
ale planuje zakupić na przyszły rok, w końcu na sanki będziemy chodzić chyba dzisiaj śpiący dzień Natalka jak nigdy w południe 2,5 godziny przykimała, a teraz znów jej się na spanie zbiera Nati dziś odkryła że słonika z maty można pociągnąć i sobie go naciąga i sie wkurza bo ona go chce do buzi włożyć a on jej ucieka spowrotem |
|||
|
|
|
#977 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
widocznie sobie pan prowadzący zasłużył że mu Ancia pojechała ![]() Cytat:
W ogóle nie pisałam jeszcze "Talka" - fajnie Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#978 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
My też zaliczyliśmy spacer
Ładnie było i nie dość mroźnie. Cytat:
Tak sobie myslę, że glówne drogi to raczej będą mniej śliskie ![]() Skoro spotykamy się po 13, to będę po Ciebie tak na 12.30? Wyślij mi proszę adres na priv. Daj znać co u lekarza! Cytat:
![]() Cytat:
No trzymajcie trzymajcie bo ja mam też misję do wykonania Cytat:
Ja też w trekingowych ![]() ---------- Dopisano o 16:13 ---------- Poprzedni post napisano o 16:10 ---------- Idę coś porobić bo znowu się lenie
|
|
#979 |
|
Zadomowienie
|
Acelinka.. chyba taki dzień. Sara wstała na dobre koło 9.30 i od tej pory już 3 drzemki miała
wypiła 100 herbatki i teraz się bawi na macie... ciekawe co do wieczora Nas czeka
|
#980 |
|
Zakorzenienie
|
hehe mój w okolicach 13 tez poszedł spac z tym ze jakos tak spi dziwnie , przebudza sie co jakis czas, ja z nim lezałam to otwierał oczka i jak go głaskałam to dalej spał , a w penym momencie tak mu sie ustka układały jakby mu było xle itd nie wiem czy cos mu jest czy co , wasze dzieci w snie jak sie achowuja maja tak czasem?
|
|
|
|
#981 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Heloł
Pędzę nadrabiać![]() Cytat:
![]() Randki polecam ![]() Cytat:
A jak nie to szykujcie się na sajgon![]() Marcel kombinator ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Byłabym po Ciebie tak o 12, godzina nam chyba wystarczy co?![]() Poślij mi swój adres na priv i Asiu ty też Cytat:
Cytat:
ładnie to tak wrócić do starych nawyków?![]() Cytat:
U nas soczek nie bardzo podchodzi,ale jak już to robię tak jak Acelinka - jak dostał soczek to nie ma deserku i odwrotnie. A chcesz sama mu gotować? Cytat:
|
|||||||||
|
|
|
#982 | |||
|
Zakorzenienie
|
Talka-natalka dwa kije, kto się nie schowa ten kryje
![]() Strasznie się chichra jak jej tak mówie i jeszcze w trakcie się z nią wygłupiam na rączkach ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Tak jak myślałam, dałam cycka troszke i śpi ![]() ---------- Dopisano o 16:40 ---------- Poprzedni post napisano o 16:34 ---------- Cytat:
![]() hehhe Natalka prawie zawsze robi sobie drzemkki w samochodzie, ale gorzej jak trzeba stanąć w korku albo nawet na światłach niekiedy czuje że jest w miejscu i się budzi ![]() a czujecie jakby się nam wszystie dzieciaczki u Asi na raz rozpłakały? z Gotartowic na Żory? jest otwarta, obok lotniska tylko wachadłowy ruch jest czy godzina wystarczy nie mam pojęcia, ale wydaje mi się że tak? Asia nam podpowie zaraz wysyłam moje tajne dane
|
|||
|
|
|
#983 |
|
Zadomowienie
|
acelinka wez to wypluj bo to byłby mały sajgon
powiem wam ze strasznie sie ciesze na to spotkanie ![]() Asia wyslij mi tez jeszcze raz twoj adres bo ja gdzies go podziałam
Edytowane przez tusia872 Czas edycji: 2012-01-16 o 16:55 |
|
|
|
#984 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#985 |
|
Zakorzenienie
|
też sie chce poturlać!
|
|
|
|
#986 |
|
Zadomowienie
|
normalnie Cię kocham Natka ... no niedobra niedobra..ale to akurat zło by mogło zostać już na stałe
|
#987 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wróciłam z zakupów bogatsza o dwie paki pampersów- z czego jedne 4. 2 soczki, słoiczek z banankiem i jakimś kleikiem ryżowym Cieszę się na te nowe smaki jak dziecko. A to trzeba o jakiejś konkretnej porze podać czy obojętne?Nadal nie dostałam paczki podarunkowej tej o której wy tyle piszecie ![]() Z jakiej to firmy było? I ile przed 4 miesiącem dostałyscie ? |
|
|
|
|
#988 |
|
Zakorzenienie
|
cotka, to super zakupy!
mój pączek to już od ponad miesiąca na 4 leci ![]() ta paczuszka z Hippa była. A dostałas jakieś pudełka czy coś w szpitalu? Bo jak sie je dostaje to się wypisuje różne karteczki ze to otrzymałaś itd. i to z tego wysyłają
|
|
|
|
#989 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:34 ---------- Poprzedni post napisano o 17:33 ---------- |
|
|
|
|
#990 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć mamusie
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:11.

np. na łopatkach, na udzie w jednym miejscu, i po niczym to nie znika ani po oliwce, ani po kremie, ani po mleczku do smarowania i już nie wiem skąd to i jak się tego pozbyć 

chyba ze wszystkie do mnie przyjedziecie
Pędzę nadrabiać
ładnie to tak wrócić do starych nawyków?