Jednym już figurki wracają, inne jeszcze z brzuszkami biegają. Mamusie I-II 2012. - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-16, 16:54   #211
Haniula
Zakorzenienie

Dot.: Jednym już figurki wracają, inne jeszcze z brzuszkami biegają. Mamusie I-II 201

Oluska , bambusiek :gratulacje:

Agatek, Inutil 3mam kciuki
Haniula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 17:02   #212
pearpearl
Wtajemniczenie

Dot.: Jednym już figurki wracają, inne jeszcze z brzuszkami biegają. Mamusie I-II 201

Cytat:
Napisane przez likas Pokaż wiadomość
Wiadomości od Neski:

"Hej. Jeszcze siedzimy w szpitalu, bo Niuniuś musi dostawać antybiotyki. Az mi się chce ryczeć bo wszyscy po kolei wychodzą a my musimy zostać . Mam nadzieje, że po antybiotyku będzie dobrze"
na pewno bedzie dobrze po antybiotyku
zaraz bedziecie w domku

Cytat:
Napisane przez snesha Pokaż wiadomość
Mam do was takie pyt. odnośnie golenia się przed porodem. Robicie to same czy czekacie aż zrobi to położna? I czy goli się tak na zero czy tylko trochę?
mnie goli tz co jakis czas i na zero
jakos nie chcialabym, zeby polozna musiala to robic...

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
Ledwo, ledwo... Ale już wszystko zaliczyłam i mam 4 i 5 na półrocze. Nie licząc fizyki bo tu mam 2 <wstyd> ale to i tak najwyższa ocena
skoro najwyzsza ocena to zaden wstyd
jestes prymuska

Cytat:
przejrzałaś mnie
wiadomix

Cytat:
Napisane przez Czubasek
U nas jest podobnie Moja babcia miała bliźniaki no i w ogóle u nas w rodzinie jest kilka par bliźniaków
to moze next time?
Cytat:
Napisane przez Czubasek
Jak mój brzuch ostatnio
mowilam wlasnie, ze moja tez taka zdolniacha

Cytat:
Napisane przez annyonne Pokaż wiadomość
Od wczoraj mam jakiś taki humor do du.py... nic tylko bym ryczała z byle powodu a jeszcze dziś dzwonili z przychodni, że gbs dodatni i już zupełnie się rozkleiłam. Do tej pory nic o nim nie czytałam aby się nie nakręcać niepotrzebnie a tu wchodzę na stronkę i piszą o sepsie, zapaleniu płuc, zapaleniu opon mózgowo-rdzeniowych. Masakra jakaś... Dziewczynki którym to badanie również wyszło dodatnie, jakie zalecenia dostałyście od lekarzy? Naprawdę jest to takie straszne czy tylko straszą? Mam wizytę dopiero w środę wieczorem a do tego czasu to zejdę chyba na zawał
i po co czytalas o tym w necie, po co?
nie zamartwiaj sie, Kochana, na zapas
w szpitalu beda wiedziec, co zrobic,zeby dzidzi nic zlego sie nie przytrafilo
zobacz, jak wiele dziewczyn ma dodatni wynik, a dzieciaczki rodza sie zdrowe

Sometimes when I close my eyes, I can't see
pearpearl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 17:08   #213
kaczuszka81
Raczkowanie

GG do kaczuszka81

Cytat:
Napisane przez kamciurka Pokaż wiadomość
ja wysłałam jej koło 11 sms ale nie odpisała...
nerwy mnie tu pożrą żywcem

Cytat:
Napisane przez aga__tka Pokaż wiadomość
Na koniec zdjęcia mojego skarbu
Śliczna ,już Ci zazdroszczę skarba niech Ci zdrowo rośnie maleńka.

Cytat:
Mamy nowego bobaska na forum

bambusiek urodziła Tymusia o 9.02 siłami natury Waży 3.240 i ma 58 cm Agatek mi odpisała że nic się nie ruszyło i napisze jak się urodzi. Chyba nam się łamie proponuje zaspamować ja pozytymymi smsami
Gratulacje bambusiu

Zapiszcie Agatke, niech nie ma czasu myśleć tylko eski niech czyta - niech to wreszcie się ruszy...

Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość
najpierw wymeczyli dzieciaka, a pozniej sie martwia i podsluchuja
Trza korzystać, później post... mus nie ochota

Zgaga mnie meczy, macie dziewczyny jakieś dobre sposoby, mleko już nie pomaga, migdały też nawet reni odpada
kaczuszka81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 17:10   #214
Lucy1111
Zakorzenienie

dziewczyny, hyhy... tego jeszcze nie było....ale.....
Oluśka nie urodziła jeszcze leży na sali obok Inutil i też dopiero jutro będzie miała wywoływany poród.

Do inutil któraś napisała, ale się nie podpisała i Inutil nie wie kto to Myślała, że Oluśka....

Także kto jeszcze mógł urodzić o 3:50 Mikołajka?!!

przepraszam za wprowadzenie w błąd Ale Inutil sama jest w szoku
Lucy1111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 17:12   #215
kasiulka99
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kaczuszka81 Pokaż wiadomość
nerwy mnie tu pożrą żywcem

Śliczna ,już Ci zazdroszczę skarba niech Ci zdrowo rośnie maleńka.

Gratulacje bambusiu

Zapiszcie Agatke, niech nie ma czasu myśleć tylko eski niech czyta - niech to wreszcie się ruszy...

Trza korzystać, później post... mus nie ochota

Zgaga mnie meczy, macie dziewczyny jakieś dobre sposoby, mleko już nie pomaga, migdały też nawet reni odpada

Ja też mam okropne zgagi mi tylko pomaga- Gaviskon w zawiesinie , jest gęsty i bardzo miętowy , jak spływa przełykiem od razu czuję ulgę
kasiulka99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 17:12   #216
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez annyonne Pokaż wiadomość
Melduję się i ja

Od rana Was nadrabiałam i jak już nadrobiłam te 15 stron to nic a nic nie pamiętam co chciałam napisać

Gratulacje dla nowych mamuś i ich pociech

Kciuki za szpitalne dziewczynki

Od wczoraj mam jakiś taki humor do du.py... nic tylko bym ryczała z byle powodu a jeszcze dziś dzwonili z przychodni, że gbs dodatni i już zupełnie się rozkleiłam. Do tej pory nic o nim nie czytałam aby się nie nakręcać niepotrzebnie a tu wchodzę na stronkę i piszą o sepsie, zapaleniu płuc, zapaleniu opon mózgowo-rdzeniowych. Masakra jakaś... Dziewczynki którym to badanie również wyszło dodatnie, jakie zalecenia dostałyście od lekarzy? Naprawdę jest to takie straszne czy tylko straszą? Mam wizytę dopiero w środę wieczorem a do tego czasu to zejdę chyba na zawał
Annyone, nie stresuj się.
Po prostu przed porodem czy tam w trakcie dostajesz antybiotyk i już.
Wiele kobiet to ma, spokojnie.

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 17:13   #217
renata:)
Zadomowienie

Cytat:
Ależ wy tempo macie - 6 stron już od wczoraj wieczór....

Mój poród w skrócie wyglądał tak:
w 41tc (poniedziałek poprzedni) pojechałam do szpitala. Zdecydowali się na wywoływanie, ale na drugi dzień, na noc założyli mi coś co miało skrócić szyjkę (założyli koło 21) miałam już trochę skurczy (słabe + jeden mocny/godzinę). O 1 dostałam skurczy co 3min, poszłam zgłosić ok 3 jak się stały bardziej bolesne... ponieważ poród się zaczął kazali się umyć, uszykować itp i podłączyli pod ktg (ok 5)... o ok 6.30 przyjechał mąż a że się nie rozwijało dalej to podłączyli mnie pod oxy... o 8.30 zaczęły się skurcze takie porządniejsze - minuta skurcz,minuta przerwy, niestety zmniejszenia tętna u dziecka, które wcześniej pojawiały się co któryś skurcz, teraz były przy każdym (nie byłam w stanie leżeć bez ruchu w pozycji, w której nie uciskałam na pępowinę ) lekarze i położne przylatywali co chwila zaglądać czy wszystko ok i ok 9 lekarz wezwał ordynatora na konsultację co do cc ze względu na brak postępu porodu... Strasznie się załamałam, jak ordynator zobaczył moją minę, to powiedział że jeszcze raz mnie zbada zanim zdecyduje... no i niestety - powiedział, że gdyby nie to tentno, to możnaby dalej próbować, ale to będzie jeszcze trochę trwało przy takim słabym postępie... Zmniejszenia tentna nie szkodzą dziecku jak trwają krótko, ale w tej sytuacji to już ryzyko... Cóż było robić, podpisałam zgodę na cc i tyle... O 10.16 Ola była już na świecie, 10pkt Apgar, 3130g, 55cm, zdrowa i to mi wynagradza fakt cc
Włożyli ją do inkubatorka na dobę, bo wody były zielone już (jak mnie badali wieczorem to jeszcze nie były) ale to może i lepiej, bo i tak nie daliby mi jej od razu (u nas w szpitalu po cc dają najwcześniej po 12h na trochę i zabierają później na noc=zależy kiedy się urodzi i kiedy przeniosą na oddział z maluchami z porodówki). Za to po 24h przenieśli mnie na poporodowy i tam dostałam małą na cały dzień . Przyszli po nią wieczorem, ale zapytali czy chcę ją zostawić na noc i jak powiedziałam że chcę to zdziwiona położna bez problemu mi zostawiła (koleżankę z pokoju obok namówili i oddała na noc). Nie chciałam oddać, mimo że w sumie to byłam zmęczona bardzo i spodziewałam się ciężkiej nocy, bo mała nie ssała za bardzo i płakała z głodu, mnie się nie chciało iść na noworodki karmić w środku nocy, a bałam się że butelka pogorszy jeszcze ssanie następnego dnia, więc wolałam się pomęczyć w pokoju niż latać po korytarzach...
Ostatecznie i tak musiałam pójść, bo po 2h ryku poddałam się i poszłam dokarmić glukozą (położna poradziła żeby nie dokarmiać mm bo pogorszy to laktację, tylko odrobinkę dać do popicia glukozy, żeby dojadła). Rano na wizycie powiedziałam o problemach i o języczku że tak mocno przyrośnięty, zabrali na przecinanie i po południu mała już ślicznie jadła

ale slicznotka gratuluje córci jeszcze razdobrze że się na cc zdecydowali - jak trzeba było no to trudno nastepne urodzisz snważne że malutka zdrowa
Cytat:

bambusiek urodziła Tymusia o 9.02 siłami natury Waży 3.240 i ma 58 cm Agatek mi odpisała że nic się nie ruszyło i napisze jak się urodzi. Chyba nam się łamie proponuje zaspamować ja pozytymymi smsami
oooo wielkie gratulacje dla mamusi i synusia
Cytat:
w sumie bym sie nie zdziwila

co za zlosliwa tesciowa
moj juz sobie znalazl pretekst, ze trzeba szybciej wykurzyc Nietopika z brzucha, zeby za wielki nie urosl i zeby nie bylo cc

Jak tak czytam o tych Waszych,ze sie boja Was dotknac, to az mi ciezko uwierzyc, bo moj to non stop gdzies mnie niby przypadkiem reka "zahaczy", smyrnie, dotknie, a jak widzi mnie na golaska, to malo sie nie zaslini
I tylko czeka na okazje i odlicza dni
mój tez dni odlicza ale co z tego jak pewnie dopiero w marcu bede w stanie pobrykaći zamiast korzystać to się boi
Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość

Miałam bezesenne, ale okazało sie że mokry ręcznik na kaloryferze zdziałał cuda, i budzę się tylko raz na siku

A jelitówką się nie stresuj, może nie przeszło na Ciebie
mi tez pomaga mokry recznik- dziękuje no chyba że mała robi impreze to nic nie pomaga
Cytat:
Tz chodzi jak zbity piesek. Jak tylko otworzylam oczy, to stalo obok mnie sniadanko, a obok siedzial tz i sie wpatrywal cielecym wzrokiem, a pozniej pytal, na co mam ochote do picia do tego sniadanka.

Powiedzialam mu, co o tym wszystkim mysle i jak mnie zawiodl. Przeprasza, mowi, ze wie, ze zle zrobil i niby obiecuje, ze bede mogla na niego liczyc przy dziecku, ze mnie nie zawiedzie... Tylko co mi z tych obietnic, jak juz mu nie wierze

No i mam z okazji jego dania nowego kwiatka doniczkowego. Niedlugo bede miala ogrodek w salonie
obys nie miała ogródka bo kto to widział ogrody w salonie? ehhh faceci...zamiast sie poprawić to później cały problem z przepraszaniem
Cytat:
Napisane przez boroo50 Pokaż wiadomość
Dzisiejszy temat Drzyzgi: "Pyszne skwarki prosto z solarki"
Będę oglądać hihihhi

---------- Dopisano o 15:40 ---------- Poprzedni post napisano o 15:38 ----------

Cytat:
ja nie mam tv

dlatego sciagam nowe californication i desperate houswives

---------- Dopisano o 15:43 ---------- Poprzedni post napisano o 15:41 ----------

ja jeszcze podobno lubie sobie cos powiedziec przez sen
jak bym tak chlapnela nie jego imieniem, dopiero by bylo
ooo tez będę oglądać desperatki tylko czekam na wersje z napisami
Cytat:

a teraz zdjecie z serii "wcale sie nie rozpycham, mamo"
zrobione przed chwilka
boskie!!!
Cytat:
Jestem wykończona

od 8 do 15 w szkole to zdecywodwanie za dużo jak na ten miesiąć.
Lece nadrabiać

Dziś leci nam 36 tydzień czyli 9 miesiąc
gratulacje
Cytat:
Napisane przez snesha Pokaż wiadomość
Super opis porodu, a dzidzia po prostu cudna

Super - gratulacje dla mamusi i dzidiola
-------------------------------------------------------------------
Mało piszę, bo leżę i nic ciekawego u mnie się nie dzieje. TŻ ciągle w pracy, i gdyby nie zakupy żarcia przez internet w alma24 to nie miałabym pewnie nawet co jeść A Wy to gadacie o takich smakołykach.
Zadziwiające ile człowiek może spać jak nie ma co robić.

Mam do was takie pyt. odnośnie golenia się przed porodem. Robicie to same czy czekacie aż zrobi to położna? I czy goli się tak na zero czy tylko trochę?
ja się już ogoliłam i tak się gole co kilka dni żeby nie zarosnąć...czytałam gdzies że potrafią w szpitalu na sucho golić!!!-ała no podgalają tylko tam niżej koło wejścia-podobno- tak czytałam

idę na spacer codzienny wywietrzyc mała

"nadwrażliwość to mój wróg- przerost duszy nad rozumem[...] dyskretnej troski trzeba mi"

http://www.suwaczki.com/tickers/ajwwb201imv5ykw7.png

Lilka już z nami!!

renata:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 17:15   #218
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lucy1111 Pokaż wiadomość
Oluśka nie urodziła jeszcze leży na sali obok Inutil i też dopiero jutro będzie miała wywoływany poród.

Do inutil któraś napisała, ale się nie podpisała i Inutil nie wie kto to Myślała, że Oluśka....

No to numer nie z tej ziemi
A kogo brakuje na wątku? Może Mała albo Natalia???

Edytowane przez agawoo
Czas edycji: 2012-01-16 o 17:17
Stary 2012-01-16, 17:22   #219
Lucy1111
Zakorzenienie

Cytat:
No to numer nie z tej ziemi
A kogo brakuje na wątku? Może Mała albo Natalia???
sprawdziłam numer w klubie i nikt nie ma takiego, jak ten, z którego pisano do Inutil ale jaja
Stary 2012-01-16, 17:27   #220
pearpearl
Wtajemniczenie

Cytat:

no to pieknie
niech Inutil poda numer, z ktorego dostala smsa - sprawdzimy w klubie
Cytat:
Napisane przez renata:) Pokaż wiadomość
mój tez dni odlicza ale co z tego jak pewnie dopiero w marcu bede w stanie pobrykaći zamiast korzystać to się boi
nie rozumiem Twojego
moj tylko czeka na moje pozwolenie
a ja n razie nie chce,bo nie mam kolderki dla Maluszka
wlasnie zaczynam sie denerwowac,bo juz powinna byc w tamtym tygodniu
Cytat:
Napisane przez Renatka
obys nie miała ogródka bo kto to widział ogrody w salonie? ehhh faceci...zamiast sie poprawić to później cały problem z przepraszaniem
chyba ze najpierw uzbieram ogrodek
a pozniej bede rozbijala kazdego kwiatka na jego lbie, jak mi jeszcze raz taki narabany przyjdzie
Cytat:
Napisane przez Renatka
ooo tez będę oglądać desperatki tylko czekam na wersje z napisami
uwielbiam je

A ja zaraz zmykam na szkole rodzenia. Dzisiaj znowu jakies cwiczenia. Ostatnio wszyscy patrzyli na mnie jak na samotna matke, bo bez tzta poszlam, wiec dzisiaj chce koniecznie im pokazac, ze Niunio ma ojca

Sometimes when I close my eyes, I can't see
pearpearl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 17:30   #221
klaurencja
Raczkowanie

Ale jaja . Chyba ktos sie pomylil...
Stary 2012-01-16, 17:31   #222
NataliaM1103
Rozeznanie

Bambusiek gratulacje!

Z Oluśka jaja,ale to nie mój synus
NataliaM1103 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 17:33   #223
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
sprawdziłam numer w klubie i nikt nie ma takiego, jak ten, z którego pisano do Inutil ale jaja
O kurczę dobre
To mamy niespodziankę

---------- Dopisano o 17:33 ---------- Poprzedni post napisano o 17:32 ----------

Cytat:
Napisane przez klaurencja Pokaż wiadomość
Ale jaja . Chyba ktos sie pomylil...
Swoją drogą niezła pomyłka .. Akurat do mamusi styczniowej pisze inna mamusia styczniowa, ale nie z naszego wątku

Stary 2012-01-16, 17:35   #224
natisska
Rozeznanie

GG do natisska

jaja obstawiam 19mala

natisska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 17:38   #225
klaurencja
Raczkowanie

Kazdy moze. Pomylic cyferke... Taki sobie zbieg okolicznosci ;p albo to nasza spamerka od meza/kochanka/lekarza
Stary 2012-01-16, 17:39   #226
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:
mnie goli tz co jakis czas i na zero
jakos nie chcialabym, zeby polozna musiala to robic...

skoro najwyzsza ocena to zaden wstyd
jestes prymuska

wiadomix

to moze next time?
mowilam wlasnie, ze moja tez taka zdolniacha
moja przed chwilą znów pozy waliła a teraz zachowuje się tak że brzuch faluje mi jak galareta

next time? Hania będzie jedynaczkąa

Ja sama się gole na zero:d tz się boi

Cytat:

ale jaja
Cytat:
nie rozumiem Twojego
mój tak samo już dziś było pytanie '' skoro zaliczyłaś semestr to będziemy sie bzykać ?''

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 17:46   #227
kaczuszka81
Raczkowanie

GG do kaczuszka81

Cytat:
Napisane przez kasiulka99 Pokaż wiadomość
Ja też mam okropne zgagi mi tylko pomaga- Gaviskon w zawiesinie , jest gęsty i bardzo miętowy , jak spływa przełykiem od razu czuję ulgę

lecę zaraz go kupić, bo już nie wytrzymuję a mleko mi bokiem wychodzi.
kaczuszka81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 18:00   #228
Lucy1111
Zakorzenienie

Cytat:

gratulacje
Cytat:
Ja tylko na chwilę.

Wiadomości od Neski:

"Hej. Jeszcze siedzimy w szpitalu, bo Niuniuś musi dostawać antybiotyki. Az mi się chce ryczeć bo wszyscy po kolei wychodzą a my musimy zostać . Mam nadzieje, że po antybiotyku będzie dobrze"
oj, trzymaj się dzielnie Kochana

dziewczyny, sprawa rozwiązana. Ten numer to był od koleżanki, z naszego wątku Aniołkowych Mam... Koleżanka owszem, urodziła Mikołajka....ale w listopadzie Ja nie wiem, czemu Inutil dzisiaj dostała tego smsa
Stary 2012-01-16, 18:02   #229
snesha
Rozeznanie

Cytat:

dziewczyny, sprawa rozwiązana. Ten numer to był od koleżanki, z naszego wątku Aniołkowych Mam... Koleżanka owszem, urodziła Mikołajka....ale w listopadzie Ja nie wiem, czemu Inutil dzisiaj dostała tego smsa
No faktycznie ciąża działa negatywnie na płynność myślową
snesha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 18:03   #230
kamusia178
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pozycja77 Pokaż wiadomość
Poradnie Laktacyjne dla dziewczyn z Łodzi i okolic

Łódź, Grupa Wsparcia Matek Karmiących, ul. Struga 3, 90-420 Łódź, (0-42) 632 46 66
Łódź, Laktarium Instytutu Centrum Zdrowia Matki Polki, ul. Rzgowska 281/289, 93-338 Łódź, (0-42) 645 10 67(g.8-15)
Łódź, Poradnia Laktacyjna przy II Szpitalu Miejskim im. Rydygiera, ul. Sterlinga 13, 90-217 Łódź, (0-42) 632 36 23 (g.8-15) i 632 34 65 (g.15-8)
Łódź, Poradnia Laktacyjna przy IV Szpitalu Miejskim im. H. Jordana, ul. Przyrodnicza 7/9, 91-480 Łódź, (0-42) 655 10 21 (całą dobę)
Łódź, Punkt Laktacyjny przy Wojewódzkim Szpitalu Specjalistycznym, ul. Pabianicka 62, 93-513 Łódź, (0-42) 681 88 40 w. 385 i 387 (całą dobę)
M
dzieki przyda sie na godzine W

Cytat:

oba sa mega
nie wiem, ktory bym wolala
masz talent, kochana
dziekuje wam wszystkim za pochwaly zzrobilam furore co
Cytat:
pieknosci.... taki okruszeczek
Cytat:
bambusiek urodziła Tymusia o 9.02 siłami natury Waży 3.240 i ma 58 cm
super to pijemy

Cytat:
ja nie mam tv
o maj gat biedna pearl - DZIEWCZYNY ROBIMY ZRZUTE NA TV DLA PEARL bedziesz mogla byc wyrodna matka jak Agamili

Cytat:

a teraz zdjecie z serii "wcale sie nie rozpycham, mamo"
zrobione przed chwilka
toż to alien jakis....
Cytat:

Dziś leci nam 36 tydzień czyli 9 miesiąc
superr .... no to .... pijemy ?

Cytat:
Ja tylko na chwilę.

Wiadomości od Neski:

kciukaski

Cytat:

o dzizys ale numer

Cytat:
lecę zaraz go kupić, bo już nie wytrzymuję a mleko mi bokiem wychodzi.
ostrzegam ze wygląda ma konsystencje, smakuje i pachnie jak sperma alee pomaga i to jest najwazniejsze

Edytowane przez kamusia178
Czas edycji: 2012-01-16 o 18:05
kamusia178 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 18:04   #231
bybella
Wtajemniczenie

Cytat:

niezłe zamieszanie, tego jeszcze nie było

a ja złapałam meega mega doła. tak się cieszyłam, ze chociaż na brzuchu nie mam rozstępów <już wystarczy ze mam na d... i cyckach> a tu niespodzianka, robią się dziadostwa. dostałam normalnie przed chwila ataku płaczu, uspokoiłam się i idę dalej popłakać
Stary 2012-01-16, 18:12   #232
Lucy1111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bybella Pokaż wiadomość
niezłe zamieszanie, tego jeszcze nie było

a ja złapałam meega mega doła. tak się cieszyłam, ze chociaż na brzuchu nie mam rozstępów <już wystarczy ze mam na d... i cyckach> a tu niespodzianka, robią się dziadostwa. dostałam normalnie przed chwila ataku płaczu, uspokoiłam się i idę dalej popłakać
Kochana.... ja też dziś zauważyłam, że pod brzuchem zaczynają mi się robić myślałam, że to żyła, albo od gaci..... Ale chyba nie :/
Także i (.)(.) poryte i brzuch... Ech, co zrobić. Oby tylko nasze dzieciaczki zdrowe były i nie wymęczyły nas przy porodzie nie płakusiaj
Stary 2012-01-16, 18:17   #233
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
gratulacje

oj, trzymaj się dzielnie Kochana

Nieźle Coś długą drogę miał ten sms do przebycia Chwilę mu zeszło

Stary 2012-01-16, 18:17   #234
renata:)
Zadomowienie

Cytat:

nigdzie nie odpadam
zaraz napisze do Agatona
Cytat:

ale jaja
Cytat:
no to pieknie
niech Inutil poda numer, z ktorego dostala smsa - sprawdzimy w klubie
nie rozumiem Twojego
chyba ze najpierw uzbieram ogrodek
a pozniej bede rozbijala kazdego kwiatka na jego lbie, jak mi jeszcze raz taki narabany przyjdzie

sniżyca zaskoczyła pocztę i kurierów najprawdopodobniej miłej szkoły rodzenia
Cytat:
Napisane przez bybella Pokaż wiadomość
nie martw się kochana - nie ma co płakać ! pamiętam jak mi wyszły na biodrach( a byłam pewna że nic nie bedzie bo nikt u mnie nie miał nigdy tego świństwa) jeju jak panikowałam, płakac mi się chciało i na tapecie przez tydzień temat: rozstępy no ale co mi to dało- nicdalej są i dalej są brzydkie- trudnourodzimy to się zabierzemy za siebie i zobaczysz nawet ich widać nie będzie

"nadwrażliwość to mój wróg- przerost duszy nad rozumem[...] dyskretnej troski trzeba mi"

http://www.suwaczki.com/tickers/ajwwb201imv5ykw7.png

Lilka już z nami!!

renata:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 18:24   #235
snesha
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kamusia178 Pokaż wiadomość
ostrzegam ze wygląda ma konsystencje, smakuje i pachnie jak sperma alee pomaga i to jest najwazniejsze

Podsumowując jest to paskudne. Próbowałam raz (Gaviscosin) i natychmiast zwymiotowałam.
Polecam Ranigast - w tabletkach do połykania i działa naprawdę długo. Dużo lepsze niż różne mleczka i tabletki do ssania.
......................... ......................... ...................
Niestety stała się tragedia.
Pamiętacie jak pisałam, że auto potrąciła kota mojej siostry. Po operacji było coraz lepiej, już zaczął jeść i chodzić do kuwety.
Niestety zaczął dzisiaj wymiotować strasznie, siostra zabrała go do weta. Tam zaczął sapać i przestał oddychać. Weterynarz zrobił nawet reanimację, ale bez skutku.
Niestety okazało się że z powodu rozległych stłuczeń, nerki przestały pracować i kot zmarł w wyniku niewydolności nerek.
snesha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 18:25   #236
Lucy1111
Zakorzenienie

Cytat:
Nieźle Coś długą drogę miał ten sms do przebycia Chwilę mu zeszło
pocztowe gołębie szybciej dostarczyłyby tę wiadomość

Na obchodzie Inutil dowiedziała się, że nie wiadomo, czy jutro będą wywoływać poród. Może nawet w środę
Ma rozwarcie na 1cm, szyjka ładnie skrócona (o 80% cokolwiek to znaczy) i miękka.
Stary 2012-01-16, 18:30   #237
kasiulka99
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kamusia178 Pokaż wiadomość
dzieki przyda sie na godzine W

dziekuje wam wszystkim za pochwaly zzrobilam furore co

pieknosci.... taki okruszeczek

super to pijemy

o maj gat biedna pearl - DZIEWCZYNY ROBIMY ZRZUTE NA TV DLA PEARL bedziesz mogla byc wyrodna matka jak Agamili

toż to alien jakis....

superr .... no to .... pijemy ?

kciukaski

o dzizys ale numer

kurde wypiłam już cztery butelki i nic takiego mi się nie skojarzyło

miętowa sperma
kasiulka99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 18:32   #238
paulaLbn
Raczkowanie

Witam
Melduje sie dopiero teraz, bo caly dzień zabiegany mielismy

Nikoś skończył dziś dwa tygodnie i z tej okazji zapraszamy e-ciotki na
Synus pięknie przybiera na wadze przez tydzien udalo mi sie go utuczyć 0,5kg i udało nam sie przespac noc z jedną pobudka...nie zapeszając oby tak dalej

Lece ponadrabiać dopóki mój "smoczur" spi
Stary 2012-01-16, 18:35   #239
Angelika_26
Raczkowanie

Dzień dobry

No ładnie nie było mnie jeden dzień i tyle nadrabiania, szalejecie z tym pisaniem. Musiałam dziś isc za starego(męża) do pracy.Troche zmarzłam. Mamy słaby lokal bo nie ogrzewany, tzn. ogrzewam grzejnikiem elektrycznym, ale przez noc jest wyłączony. A teraz mam rumieńce na polikach.Dobrze , że to mały lokal to sie szybko nagrzewa. Buty mi dziś przemiękły. Mam nadzieje, że sie nie przeziębie.
Poszłam na łatwizne i kupiłam dziecku kopytka na obiad i sobie pierogi z białym serem na słodko. Pychaaaa. Wiem wiem co ze mnie za matka, że dziecku świeżego obiadku domowego nie zrobie, ale wróciliśmy do domu koło 17. Zmęczona. To nawet nie miałabym siłki stać jeszcze przy garach.
Odebrałam dziś paczkę z flaszkami TT dla malutkiego. Kurier był, ale mnie nie było . :/ Musiałam , więc się sama pofatygować po odbiór.

Teraz leżę i się obijam. Ale chyba pójdę fryty usmażyć. Ma któraś ochotę na fryty??

GRATULACJE DLA NOWO ROZPAKOWANYCH MAMUSIEK I DZIECIACZKÓW!!!!
Angelika_26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 18:36   #240
kamusia178
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kasiulka99 Pokaż wiadomość
kurde wypiłam już cztery butelki i nic takiego mi się nie skojarzyło

miętowa sperma
hyhy mi po pierwszym łyku sie skojarzylo zwłaszcza ta konsystencja
lejąca

Cytat:
Napisane przez paulaLbn Pokaż wiadomość
Witam
Melduje sie dopiero teraz, bo caly dzień zabiegany mielismy

Nikoś skończył dziś dwa tygodnie i z tej okazji zapraszamy e-ciotki na
Synus pięknie przybiera na wadze przez tydzien udalo mi sie go utuczyć 0,5kg i udało nam sie przespac noc z jedną pobudka...nie zapeszając oby tak dalej

Lece ponadrabiać dopóki mój "smoczur" spi
zdróweczko
kamusia178 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 3 (0 użytkowników i 3 gości)

Zasady wysyłania wiadomości