Nasz ślubny rok zaczynamy, na pierwszą relację czekamy - PM 2012 cz. XVII - Strona 20 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-16, 20:13   #571
Jamee
Zakorzenienie

Dot.: Nasz ślubny rok zaczynamy, na pierwszą relację czekamy - PM 2012 cz. XVII

Cytat:
Napisane przez gosza_m Pokaż wiadomość

No to dobrze, że TŻ się w końcu ogarnął A początkowo na ile planowaliście, na 80?

Może podróż poślubną
Tak początkowo planowaliśmy 80 osób, były nawet propozycje 70 osób. No ale wyszło jak wyszło

Podróży poślubnej na pewno nie zaplanował bo wie, że nie możemy sobie pozwolić na żadne wojaże

Tymczasem żegnam się już. Jutro trzeba wstawać o 4.20

Jamee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 20:14   #572
kindziulindzia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madzia2306 Pokaż wiadomość
mnie się limuzyna średnio podoba, mniesię najbardziej podobają auta z serii nowych typu opel insignia czy chociażby ten peugeot którym prawdopodobnie będziemy jechac do ślubu, od dawna mi się to auto podobało i jak chociaż raz się nim przejadę to będę happy
my dupę będziemy wozić czarnym Audi A8 mojego brata
19.05.2012
kindziulindzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 20:15   #573
tenebrosa
Wtajemniczenie

Cytat:
hehe to co mi sie spodobało i co mnie urzekło to wzięłam bo jakbym zaczęła rozmyślac tobyłoby ciężko
Chyba właśnie tak to jest jak się trafi na tą swoją - nie rozmyśla się za długo, tylko się wie, że to Ta i już

Kabriela
, my nie będziemy mieć limuzyny, ale auto retro, też wypożyczamy - wraz z szoferem w pakiecie :P. Fajna opcja, jak się nie ma na podorędziu kierowcy z ładnym autkiem

A my właśnie ustaliliśmy, że na 99% zamawiamy profesjonalny drink bar na wesele
Stary 2012-01-16, 20:16   #574
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gorska_Kozica Pokaż wiadomość
Jakby mi TŻ zaczął farbować włoski to bym chodziła chyba łaciata
Szacun dla Twojego

Jak tam ksiądz? Co się wypytywał? Czepliwy był?
no więc przyszedł po modlitwie pyta czy my po ślubie mówmy że nie za pół roku się pobieramy. On się patrzy na TŻ na mnie a ja do niego " uprzedzam pytanie nie nie mieszkamy razem" no i się zaczeło przesłuchanie: jak się nazywam (imie nazwisko) gdize mieszkam, czym się zajmuje ile lat mi studiów zostało, co potem, czy bede pracować w czasie studiów, i coś się wywiązała rozmowa bo jest tak że za studia wyższe dzienne są lata pracy do emerytury o ile nie pracuje się na umowe o pracę. No i właśnie mówie że bede szukac ale pracy na zlecenie do końca studiów. A on do mnie potem czy małżeństwo nie będzie mi przeszkadzało w studiach i pracy no ale dobra. Co jescze pytał... A czy dobrze gotuje czy lubie piec co lubie gotować No a TŻ zapytał tylko gdzie pracuje. Rozumiem że chciał mnie poznać ale nie lubie jak mnie się tak o wszystko wypytuje szczególnie pytania typu tego połączenia małżeństwa i studiów i pracy

Cytat:
u mnie właśnie o wiele lepiej wyglądają podkreślone biodra mierzyłam różne ale z niepodkreślonymi biodrami wyglądałam bezkształtnie
miała z nami suknię wybierac też moja teściowa ale tak jak to na wsi, miała dużo roboty i niestety nie mogła ale powiedziała że ja w każdej będę pięknie wyglądac i napewno wybierzem ładną nie powiem miło mi się zrobiło i mam nadzieję że pójdzie z nami jak będę miec przymiarkę w kwietniu
ja jako typowa gruszka mam szerokie biodra ale Tobie super podkreśla figurę

Kessi jak by był w dobrym stanie to bym kupiła używany
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 20:22   #575
kindziulindzia
Zakorzenienie

pomocy

dziewczyny macie gdzieś zapisane teksty do ksiąg weselnych bo ja jak szukam to wszystko jest na jedno kopyto
19.05.2012
Stary 2012-01-16, 20:23   #576
Kessi_86
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zubi89 Pokaż wiadomość
A ja ci radzę kupić nowy moje 3 kuzynki kupiły używane i nie były białe tylko żółte na aukcji były jak nowe w aukcji też tak pisało pamiętam jak jedną pocieszałam...
A jak dziewczyna brała ślub w październiku tamtego roku to mógł żółknąc przez taki krótki czas
Stary 2012-01-16, 20:23   #577
gosza_m
Zakorzenienie

GG do gosza_m

Cytat:
Napisane przez kindziulindzia Pokaż wiadomość
my dupę będziemy wozić czarnym Audi A8 mojego brata
A Twój brat stanu wolnego???
I drugie pyt, jaki silnik???

A tu macie ode mnie w temacie odchudzania :
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 406658_10150520395368431_231562228430_8807347_582427305_n.jpg (27,1 KB, 50 załadowań)

Pick me. Choose me. Love me

Kubuś 23.12.15- 19tc
Mateusz 15.03.17- 21tc
Joasia 25.03.18
gosza_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 20:25   #578
Gorska_Kozica
Zakorzenienie

GG do Gorska_Kozica

Cytat:
Napisane przez (kicia) Pokaż wiadomość
no więc przyszedł po modlitwie pyta czy my po ślubie mówmy że nie za pół roku się pobieramy. On się patrzy na TŻ na mnie a ja do niego " uprzedzam pytanie nie nie mieszkamy razem" no i się zaczeło przesłuchanie: jak się nazywam (imie nazwisko) gdize mieszkam, czym się zajmuje ile lat mi studiów zostało, co potem, czy bede pracować w czasie studiów, i coś się wywiązała rozmowa bo jest tak że za studia wyższe dzienne są lata pracy do emerytury o ile nie pracuje się na umowe o pracę. No i właśnie mówie że bede szukac ale pracy na zlecenie do końca studiów. A on do mnie potem czy małżeństwo nie będzie mi przeszkadzało w studiach i pracy no ale dobra. Co jescze pytał... A czy dobrze gotuje czy lubie piec co lubie gotować No a TŻ zapytał tylko gdzie pracuje. Rozumiem że chciał mnie poznać ale nie lubie jak mnie się tak o wszystko wypytuje szczególnie pytania typu tego połączenia małżeństwa i studiów i pracy
Też nie lubię jak się mnie wypytuje. Szczególnie jak robi to ksiądz, który z łączeniem takich wspólnych życiowych obowiązków zwykle ma mało wspólnego. Ważne, że już jesteście po. Kolejna kolęda będzie już na legalu Wtedy na pewno będzie Was wypytywał o dzidzię.

---------- Dopisano o 20:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:24 ----------

Cytat:

Ciężki ręcznik, no nie mogę
Gorska_Kozica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 20:27   #579
misiak17
Wtajemniczenie

No i nadrobiłam.
Dużo rzeczy się wydarzyło widzę

Marylka w sukni pięknie wyglądasz

Madzia Ty również - suknia świetna

Na zdjęcia Wiktusiaczka się nie załapałam ale po opiniach Dziewczyn wysuwam wnioski, że również piękna

Także gratuluję wszystkim zakupu sukienek

Witam nowe PM-ki

Gratuluję wszystkim DDŚ i MDŚ

A my byliśmy zapraszać chrzestną TŻ-ta i powiedziała, że ona będzie z mężem ale bez dzieci (27,24,15 lat) więc 5 osób nam odpada.
Byliśmy też u córki mojego chrzestnego i powiedzieli, że na bank przyjadą.

Koszmar ślubny też miałam w trakcie weekendu: śniło mi się, że był już dzień ślubu a ja miałam jeszcze jechać z suknią na jakieś poprawki i że babki w salonie nie miały na to czasu a sukienka była o wiele za duża. I staliśmy potem z TŻ juz przed kosciołem i mi sie przypomniało, że przecież my nie byliśmy ani na naukach, ani na spisaniu protokołu, ani na spowiedzi jak się obudziłam to nie wiedziałam co się dzieje

Byliśmy też z TŻ pooglądać garnitury i spodobał nam się jeden w Vistuli. Cena przystępna. Jedziemy za 2 tyg T przymierzy i może go zakupi

Rok 2016 będzie lepszy, musi być lepszy

1.12.2014
21.03.2015
14.06.2015
07.2018 cp usunięty lewy jajowód
12.2018 histerolaparoskopia - prawy jajowód niedrożny
misiak17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 20:31   #580
Madziuniusia
Zakorzenienie

Cytat:

dobre

moja mama chodzi i śmieje sie ze mnie, że ostro się wzięłam za zdrowe odżywianie i już mnie to zaczyna drażnić, bo takim śmianiem się wcale mi nie pomaga. A tak to narzekała dzisiaj do mnie, że odważyła się wejść na wagę i się załamała...

---------- Dopisano o 20:31 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ----------

Cytat:
Napisane przez misiak17 Pokaż wiadomość
No i nadrobiłam.
Dużo rzeczy się wydarzyło widzę

Marylka w sukni pięknie wyglądasz

Madzia Ty również - suknia świetna

Na zdjęcia Wiktusiaczka się nie załapałam ale po opiniach Dziewczyn wysuwam wnioski, że również piękna

Także gratuluję wszystkim zakupu sukienek

Witam nowe PM-ki

Gratuluję wszystkim DDŚ i MDŚ

A my byliśmy zapraszać chrzestną TŻ-ta i powiedziała, że ona będzie z mężem ale bez dzieci (27,24,15 lat) więc 5 osób nam odpada.
Byliśmy też u córki mojego chrzestnego i powiedzieli, że na bank przyjadą.

Koszmar ślubny też miałam w trakcie weekendu: śniło mi się, że był już dzień ślubu a ja miałam jeszcze jechać z suknią na jakieś poprawki i że babki w salonie nie miały na to czasu a sukienka była o wiele za duża. I staliśmy potem z TŻ juz przed kosciołem i mi sie przypomniało, że przecież my nie byliśmy ani na naukach, ani na spisaniu protokołu, ani na spowiedzi jak się obudziłam to nie wiedziałam co się dzieje

Byliśmy też z TŻ pooglądać garnitury i spodobał nam się jeden w Vistuli. Cena przystępna. Jedziemy za 2 tyg T przymierzy i może go zakupi
Mi się kiedyś śniło, że zapomniałam dać znać do kamerzysty na którą ma być innym razem że już podjeżdżaliśmy pod kościół a mnie olśniło, że przecież właśnie ani protokołu ani nauk, nic nic nic
Stary 2012-01-16, 20:33   #581
madzia2306
Zakorzenienie

babcia tżta mi ostatnio opowiadała że u nich we wsi ostatnio było wesele a nie było ślubu okazało się że któreś z Młodych nie miało bierzmowania i ksiądz im ślubu nie udzielił, ja nie wiem jak oni to zrobili, liczyli że ksiądz przymknie oko? bez bierzmowania ani rusz

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

27.12.2011 Egzamin na prawo jazdy zdany za pierwszym podejściem
madzia2306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 20:33   #582
zubi89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kessi_86 Pokaż wiadomość
A jak dziewczyna brała ślub w październiku tamtego roku to mógł żółknąc przez taki krótki czas
Zrobisz jak chcesz ale ja się wypowiadam będąc świadomą jak nie którzy a ostatnio coraz więcej osób na all robi wszystko byle się pozbyć danej rzeczy. Wystarczy złe przechowywanie... Ja się na all spotkałam z wieloma takimi sytuacjami....

Niespodzianka 21.10.2021r.
zubi89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 20:35   #583
Gorska_Kozica
Zakorzenienie

GG do Gorska_Kozica

Jak któraś szuka dla TŻ krawatu w żywych kolorach, to tu jest spory wybór:

http://swiatdodatkow.pl/category/kra...-jednokolorowe
Gorska_Kozica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 20:36   #584
madzia2306
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gorska_Kozica Pokaż wiadomość
Jak któraś szuka dla TŻ krawatu w żywych kolorach, to tu jest spory wybór:

http://swiatdodatkow.pl/category/kra...-jednokolorowe
o kurczaczek, piekne kolorki

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

27.12.2011 Egzamin na prawo jazdy zdany za pierwszym podejściem
madzia2306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 20:44   #585
E87
Wtajemniczenie

Cytat:
Jamee gratuluję zdania egzaminu

I UWAGA!

Zamówiłam buty do ślubu

Takie jak w załączniku- tylko w kolorze wanilii
za zakupki
Cytat:
Napisane przez chocolate muffin Pokaż wiadomość
Uwielbiam The Baseballs. Ale w suknie slubnej nie dałabym rady Rock'n'rolle zostawiam sobie na 2 dzień wesela.

O kurde, mamy dzisiaj 200 DDŚ

Ja też !
Śniło mi się że weszłyśmy z mamą do kościoła, szukam tż, a on sobie siedzi gdzieś w 2 ławce z przodu, myślę sobie sobie: pewnie zmieniamy koncepcję i ojciec prowadzi mnie do ołtarza, ale ojca nie ma, a tż powinien czekać przy ołtarzu. No ale nic, jest przecież mama, ona mnie zaprowadzi, patrzę na nią... a ona w domowych ciuchach i w klapkach
No ale idziemy do drzwi wejściowych poczekać na rozpoczęcie, po drodze przeglądam się w szybie z drzwi i co widzę ? Miałam na sobie:
-dół z mojej sukienki (z trenem podpiętym Z PRZODU ! który był tak ciężki że mimo koła nie umiałam iść bo mi się sukienka platała między nogami i musiałam ten przód trzymać w rękach),
- górę z mojej zielonej pidżamy z misiem,
- buty na 7cm obcasie (a będę mieć balerinki bo tż ciut niższy ode mnie),
i byłam niepomalowana i nieuczesana.
Załamka totalna ! Pytam ojca (nie wiem skąd się nagle wziął) gdzie moje balerinki które miał kupić, a ten mówi że nie było. I mój kuzyn biegł szybko do domu szukać jakichs białych płaskich butów, bo przecież nie mogę być taka wielka przy tż. W międzyczasie przyjechała wizażystka, a ja znalazłam jakiś grzebień i rozczesałam włosy. Ale wizażystka powiedziała, ze nie zdąży mnie już pomalować. W tym samym momencie przybiegł mój kuzyn z czarnymi balerinami
Potem na szczęście się obudziłam.

Chatko powodzenia na rozmowie
Padlam! Koszmary slubne sa the best! a gore sukni to musialas miec wystrzalowa i komonowala sie z dolem w 100%!
Cytat:
oczywiście mama sie bała robic zdjęcia więc tych których nie wybrałam zdjęc nie mam ale powiem wam tylko tyle
moje ukochane falbanki- odpadały czułam się w nich jak beza
krój litery A za skromne było, z bardzo niskim stanem odpadało bo czułam się krótka
suknia którą mam na sobie jest w kolorze ecru moja będzie biała tiul na dole nie będzie z tymi haftami co na zdjęciu tylko będę miec kryształki svarowskiego a u góry będę miec takie tiulowe ramiączko takie jak na ostatnim zdjęciu, no to wklejam zdjęcia aha i dekolt będzie w serduszko bo w takim mi najlepiej
przy dwóch sukniach było WOW więc wypośrodkowałam i moja suknia będzie miała COŚ z jednej i coś z drugiej welon będzie taki jak na zdjęciu, oczywiście mamcia nie zrobiła ostrości ale będzie taki pofalowany i ma kryształki svarowskiego
babka żdjęła miarę i przymiarkę mam 2 kwietnia o 17
aha no i nie patrzcie na to że jestem tak ściśnięta bo to nie mój rozmiar
slicznie w niej wygladasz! Serdeczne gratulacje

Cytat:
Napisane przez a u d r e y Pokaż wiadomość
A mojej katorgi ciąg dalszy, pojechałam do Wadowic, godzinę jazdy ode mnie, ale ciocia mi powiedziała że ponoć w jednym z salonów są piękne suknie, no to pojechałyśmy z przyjaciółką. Tak NIEMIŁEJ obsługi jak żyje nie widziałam, wcześniej na necie widziałam zdjęcia z takijm troche przedłużonym gorsetem i falbany szły od bioder, co zaznaczyłam że odpada, ale zobaczyłam zdjęcie na którym do tego jest jeszcze pas w najwęższym miejscu talii i wyglądało to bardzo fajnie i akurat trafiło się że tam podobna sukienka była , z tymże dół miała okropny, a górę całkiem całkiem, więc przymierzyłam, góra wygląda ok, całość mnie wcale nie skraca, mówię do Pani że chciałabym jeszcze zmirzy taką typową princeskę z tiulowym gładkim dołem, a ona do mnie: a po co, jak w tej pani jest ładnie? mówię jej że na 1 przymerzeniu nie zakończe szukania sukni, więc chciałabym zmierzyć, na co ona poszła po tą suknię z komentarzem: i tak nie będzie w niej pani dobrze wyglądać wyglądać wyglądałam ładnie, ale sukienka jako taaka mi się nie podobała- princeski odpadają na bank
Na koniec moja przyjaciółka wynalazła jeszcze 1 sukienkę i mówię że też ją chce zmierzyć, a ona do mnie: ale ta jest w innym stylu niż Pani mi powiedziala że szuka, więc bez sensu żeby to mierzyć normalnie mnie zatkało... Ona w tym salonie powinna być jak za przeproszeniem dupa od srania, a dała mi odczuć że to ja tam jestem zbędnym rekwizytem, dodatkowo marudzącym i chcącym mierzyć AŻ 3 suknie... no paranojaa. W środę jadę do Byszyc, gdzie mam złożone zamówienie, pojadę z zaliczką i przedstawię im czego oczekuje, jak przystaną na to to super bo wiem że ładnie szyją, jak nie- szukamy dalej.

A oto zdjęcia tego o co mi chodzi:
Kobiety w salonie porazka! Takim podejsciem odstrasza wszystkie Pm-ki! Tragedia! Slicznie ta gora wyglada z pasem
Cytat:
Napisane przez Madziuniusia Pokaż wiadomość
a mi nikt nie pogratuluje 250 dni? :P:P
Gratulacje

Cytat:
Napisane przez tenebrosa Pokaż wiadomość
Chyba właśnie tak to jest jak się trafi na tą swoją - nie rozmyśla się za długo, tylko się wie, że to Ta i już

Kabriela
, my nie będziemy mieć limuzyny, ale auto retro, też wypożyczamy - wraz z szoferem w pakiecie :P. Fajna opcja, jak się nie ma na podorędziu kierowcy z ładnym autkiem

A my właśnie ustaliliśmy, że na 99% zamawiamy profesjonalny drink bar na wesele
Super my tez zamierzamy miec barmana na weselu, ile Was ta przyejmnosc kosztuje?
Cytat:

Gosza uspokoj hormony, 3maj sie Tż-ta i to juz! A fotka

Bylam u lekarza... mam wirusowe zapalenie gardla chcial mi wypisac l4 ale nie chcialam , bo dopiero co zaczelam pracowac na umowe o prace (2 miesiace)a tu juz bym szla na chorobowe... wiec bede sie meczyc w robocie, dzis leze w lozku i sie wygrzewam (teraz siedze przy kompie zeby ponadrabiac ). Oby jutro bylo lepiej...
E87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 20:51   #586
0fa303f516315febafe3d9dd3f31e3911a3c772a_61c3bc0235435
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez adoosienka Pokaż wiadomość
kooocurku gratuluje 5 miesięcy

zieloneziele z okazji dnia urodzin 100 lat! Miłości, radości i samych cudownych chwil!

madzia2306 gratuluję sukni!!! Będziesz wyglądać cudownie!

~~~~
A ja z Tż o 20 jesteśmy umówieni z właścicielami mieszkanka... Strasznie jestem ciekawa co z tego będzie!
ziółko dziękuje za życzenia
czekam na relację co i jak z mieszkaniem
Cytat:
Napisane przez Kessi_86 Pokaż wiadomość
Dziewczyny jak wam się podoba czy będzie pasować do mojej sukni kupiły byście używany welon
ja jak kupowałam suknię to babkami dorzuciła welon i butki. Ale nie wiem czy założę welon bo jestem krótka
Cytat:
ja gratuluję

---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:45 ----------

Cytat:
Napisane przez Kabriela Pokaż wiadomość
No i ja właśnie teraz nad tym myślę jutro mam rozmowę, napisałam Jej sms'a czy może się spotkać to w końcu na koniec dnia mi odpisała choć wiadomość wysłałam z samego rana. To będzie dla mnie bardzo ciężka przeprawa ale kiedyś muszę podjąć właściwe kroki.
zapytaj jej oficjalnie czy chce być świadkową czy też nie. Powiedz jej że jak nie chce to niech Ci powie a nie Cię zbywa bo później tydzień przed ślubem zostaniesz bez świadkowej
Cytat:
Napisane przez Jamee Pokaż wiadomość
Zapomniałam dziewczyny pochwalić mojego TŻta. Zrobił w końcu listę gości. Wprawdzie muszę przeżyć obecność znienawidzonej przeze mnie kuzynki TŻta ale wyleci na szary koniec stołu byle nie oglądać jej facjaty i nie wysłuchiwać fałszywych komplementów. I wyszło, że będziemy mieli 100 osób, ile odmówi to inna sprawa
ja swojej kuzynki nie trawie nawet jej kiedys napisałam że jej utleniacz mózg wyżarł ale zapraszam ją bo szlag ją trafi jak mnie pierwszą zobaczy w sukni niż siebie
Cytat:
Napisane przez Czarnooka_Paula Pokaż wiadomość
I po pracy

Ale lecicie

Ja czekam na Tż i jedziemy na zakupy, dzisiaj caly dzien myslalam o kolorze włosków i postanowilam ;D
maluje sie dzisiaj na ciemny rudy - ciemna czerwien

tz mnie pomaluje
mój tż jak mnie farbuje to czuje się jakby co najmniej płot malował
0fa303f516315febafe3d9dd3f31e3911a3c772a_61c3bc0235435 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 20:56   #587
kindziulindzia
Zakorzenienie

Cytat:

brat zajęty od 5 lat moją bratową
na silnikach się nie znam ale jak się z nim jedzie to wpycha w fotel jak dżambodżecie
19.05.2012
Stary 2012-01-16, 20:58   #588
jagodzia133
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Chatka Pokaż wiadomość
Laski, właśnie przed chwilą zadzwonili do mnie z firmy Language for business, zapraszając mnie jutro o 14:45 na rozmowę kwalifikacyjną Ale czad, nie spodziewałam się dziś zupełnie takich informacji Stanowisko recepcjonistki, w samym Centrum, więc niedaleko. Także coś czuję, że jutro przydadzą mi się Wasze kciuki

Cytat:
Zamówiłam buty do ślubu

Takie jak w załączniku- tylko w kolorze wanilii
Cytat:
Napisane przez kasia_kuku Pokaż wiadomość
Ogłaszam wszem i wobec,że odwrotu nie ma- pierwsza zaliczka wpłacona!

Cytat:
oczywiście mama sie bała robic zdjęcia więc tych których nie wybrałam zdjęc nie mam ale powiem wam tylko tyle
moje ukochane falbanki- odpadały czułam się w nich jak beza
krój litery A za skromne było, z bardzo niskim stanem odpadało bo czułam się krótka
suknia którą mam na sobie jest w kolorze ecru moja będzie biała tiul na dole nie będzie z tymi haftami co na zdjęciu tylko będę miec kryształki svarowskiego a u góry będę miec takie tiulowe ramiączko takie jak na ostatnim zdjęciu, no to wklejam zdjęcia aha i dekolt będzie w serduszko bo w takim mi najlepiej
przy dwóch sukniach było WOW więc wypośrodkowałam i moja suknia będzie miała COŚ z jednej i coś z drugiej welon będzie taki jak na zdjęciu, oczywiście mamcia nie zrobiła ostrości ale będzie taki pofalowany i ma kryształki svarowskiego
babka żdjęła miarę i przymiarkę mam 2 kwietnia o 17
aha no i nie patrzcie na to że jestem tak ściśnięta bo to nie mój rozmiar
cuuuuuuuuudnie wyglądasz brawo
Cytat:

Cytat:
Napisane przez niusia_87 Pokaż wiadomość
Pamiętam tą suknię i Ciebie w niej, bajecznie wyglądasz
dzięki
Lili & Gabryś

jagodzia133 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 21:03   #589
gosza_m
Zakorzenienie

GG do gosza_m

Cytat:
Napisane przez E87 Pokaż wiadomość
Gosza uspokoj hormony, 3maj sie Tż-ta i to juz! A fotka

Bylam u lekarza... mam wirusowe zapalenie gardla chcial mi wypisac l4 ale nie chcialam , bo dopiero co zaczelam pracowac na umowe o prace (2 miesiace)a tu juz bym szla na chorobowe... wiec bede sie meczyc w robocie, dzis leze w lozku i sie wygrzewam (teraz siedze przy kompie zeby ponadrabiac ). Oby jutro bylo lepiej...
E tam, tak tylko się zapytałam

A Ty mimo wszystko powinnaś dostać po tyłku. Praca pracą, a choróbsko trzeba wyleczyć i wyleżeć!!!! Więc jak już do pracy codziennie chodzisz, to po południu proso do łóżka i żadnych dodatkowych zajęć!!!! I pij dużo płynów. Do tego szałwię małymi łyczkami (pomaga!). No i wracaj szybko do zdrowia!!!

---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ----------

Zieloneziele wszystkiego najwspanialszego z okazji urodzin!!!!
Dużo zdrówka, uśmiechu i miłości oraz spełnienia wszystkich marzeń

Kindzia- szkoda, że zajęty, ale autko ma fajne Uwielbiam audiki, szczególnie a8 :ślina:

Kubuś 23.12.15- 19tc
Mateusz 15.03.17- 21tc
Joasia 25.03.18
Stary 2012-01-16, 21:04   #590
Konto usunięte

Cytat:

A Ty mimo wszystko powinnaś dostać po tyłku. Praca pracą, a choróbsko trzeba wyleczyć i wyleżeć!!!! Więc jak już do pracy codziennie chodzisz, to po południu proso do łóżka i żadnych dodatkowych zajęć!!!! I pij dużo płynów. Do tego szałwię małymi łyczkami (pomaga!). No i wracaj szybko do zdrowia!!!

---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ----------

Kindzia- szkoda, że zajęty, ale autko ma fajne Uwielbiam audiki, szczególnie a8 :ślina:
dziękuje i proszę o życzenie dużo seksu bo ostatnio tego brak
0fa303f516315febafe3d9dd3f31e3911a3c772a_61c3bc0235435 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 21:10   #591
gosza_m
Zakorzenienie

GG do gosza_m

[1=0fa303f516315febafe3d9d d3f31e3911a3c772a_61c3bc0 235435;31661743]dziękuje i proszę o życzenie dużo seksu bo ostatnio tego brak [/QUOTE]
No i jeszcze dużo seksu, wielu upojnych nocy oraz dużo satysfakcji z pożycia (małżeńskiego)

Kubuś 23.12.15- 19tc
Mateusz 15.03.17- 21tc
Joasia 25.03.18
Stary 2012-01-16, 21:12   #592
Konto usunięte

Cytat:
No i jeszcze dużo seksu, wielu upojnych nocy oraz dużo satysfakcji z pożycia (małżeńskiego)
i przedmałżeńskiego
dziewczyny to prawda że na tych naukach przedmałżeńskich trzeba przyjąć komunię świętą?
Stary 2012-01-16, 21:14   #593
(kicia)
Zakorzenienie

[1=0fa303f516315febafe3d9d d3f31e3911a3c772a_61c3bc0 235435;31662000] i przedmałżeńskiego
dziewczyny to prawda że na tych naukach przedmałżeńskich trzeba przyjąć komunię świętą?[/QUOTE]

u nas powiedzieli że wypadało by

Stary 2012-01-16, 21:14   #594
Konto usunięte

Cytat:
u nas powiedzieli że wypadało by
ciekawe czy ksiądz da mi rozgrzeszenie
Stary 2012-01-16, 21:17   #595
(kicia)
Zakorzenienie

[1=0fa303f516315febafe3d9d d3f31e3911a3c772a_61c3bc0 235435;31662064]ciekawe czy ksiądz da mi rozgrzeszenie [/QUOTE]

a mieszkacie razem?

Stary 2012-01-16, 21:18   #596
Konto usunięte

Cytat:
a mieszkacie razem?
tak
Stary 2012-01-16, 21:20   #597
(kicia)
Zakorzenienie

[1=0fa303f516315febafe3d9d d3f31e3911a3c772a_61c3bc0 235435;31662191]tak[/QUOTE]
to do ślubu raczej możesz pomarzyć

Stary 2012-01-16, 21:22   #598
Konto usunięte

Cytat:
to do ślubu raczej możesz pomarzyć
jakoś wytrzymam
Stary 2012-01-16, 21:22   #599
E87
Wtajemniczenie

Cytat:

Zieloneziele ja rowniez przylaczam sie do zyczonek! Wszystkiego naj naj najlepszego! Spelnienia marzen

Gosza dzieki! Wiem, ze powinnam wylezec, ale zalezy mi na pracy... ale jakby mi sie pogorszylo to pojde na l4! Dzieki za rady, poki co kupialm sobie duza flache kubusia i popijam, do tego poszlam po batony bo jak czlowiek chory to mu sie nalezy, prawda? Ok mykam do lozeczka!
E87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 21:28   #600
Blacky
Zadomowienie

Dobry wieczór
Nadrobiłam tylko 2 pierwsze strony, ale już dziś sobie odpuszczę. Jutro nadrobię resztę. Wkurzyłam się trochę sytuacją w tym moim NGO, ale to nic na tyle ważnego, żeby się tym przejmować. Ale martwi mnie też że nie mogę wyjść i cieszyć się śniegiem. Do tego M. dużo ostatnio musi pracować, pół weekendu siedział nad robotą i dzisiaj długo w pracy siedział. No ale nic, staram się trzymać pozytywne nastawienie.

Cytat:
Napisane przez adoosienka Pokaż wiadomość
A ja mam problem
Znaleźliśmy z tż megaaa okazję - dwupoziomowe mieszkanie w nowym budownictwie, mieszkanko w sumie 65metrów (40 na dole, 25 na górze), wyremontowane, od razu do zamieszkania, nie ma czynszu (tylko opłaty takie jak woda, prad, gaz i administracyjne) a cena: 160tysięcy. Młode małżeństwo sprzedaje bo dostali świetna ofertę kupna domu i chcą tam zamieszkać. Podobno nie zależy im na czasie, ale... no właśnie ALE.

Jutro z Tż jedziemy obejrzeć, a mój tata od razu zaczął gadać, że po co! bez sensu w ogóle oglądać bo do slubu tyle czasu i w ogole nie wiadomo czy kredyt dostaniemy :/ (75 tysięcy dostaniemy od rodziców tż, do tego dochodzi to co zbierzemy z wesela no i do tego chcieliśmy wziąć kredyt na mieszkanie).
Okazja jest niesamowita bo u nas takie mieszkania (do remontu!) kosztuja około 200tysięcy!
Brat mówi, że mamy brać cywilny i starać się o kredyt szybciej
A ja chciałabym tych włascicieli prosić, żeby poczekali te kilka miesięcy... ale znowu może im to nie być na rękę...

Boże co robić
Koniecznie bierzcie! O ile nie interesuje Was "małżeństwo na swoim", to śmiało możecie brać kredyt bez ślubu. Nawet możecie z rodzicami.

Cytat:
Napisane przez Wiktusiaczek Pokaż wiadomość
Wklejam w tym poście zdjęcia swojej sukni dla MadziS, aby mogła je dodać do zestawienia (nie chcę fotek siebie w niej).
Piękna suknia! Naprawdę, podoba mi się prawie tak bardzo jak moja.

Cytat:
Napisane przez wensday21 Pokaż wiadomość
witam na tym wątku jestem pierwszy raz i mam nadzieje że pomożecie jestem czerwcową PM -23;*
Witamy

Cytat:
Napisane przez ona8686 Pokaż wiadomość
Wróciłam
I witam się w nowym wątku
Dwa bite dni na naukach więc nie nadrabiam ale jesteśmy bardzo zadowoleni Ksiądz nie mówił, że seks przed ślubem to zło i do piekła się za to trafia wszystko pięknie zostało wyjaśnione. Jak radzić sobie gdy jest kryzys, jak ze sobą rozmawiać, jakie różnice występują w męskiej i żeńskiej "głowie" jak znajdę filmik to Wam wrzucę, bo naprawdę świetny bardziej na zasadzie żartobliwej ale ewidentnie przedstawia to co trzeba itp...
Cieszę się, że znaleźliście fajne nauki. Mam nadzieję, że nam też się uda.

Cytat:
Napisane przez wensday21 Pokaż wiadomość
czy któraś z Was decyduje sie na kolorowe buty ślubne ?bo ja właśnie na takie sie zdecydowałam.
Ja pewnie będę miała bordo, ale zobaczymy. Może tylko na sesję, a może i do kościoła/na wesele i na sesję.

Zmotywowałyście mnie i siadłam dziś do listy gości. Mam już wybrany model zaproszenia i teksty. Teraz odmieniam nazwiska
Ale muszę przyznać, że poszło dosyć szybko.
I chyba wezmę zaproszenia z ładnymi kopertami, bo całość będzie się mieścić w moim budżecie, a jednak ładniejsze są koperty ecru z nadrukiem niż zwykłe białe.

Mama ciśnie, żeby wybrać skrzypce do kościoła, ale jakoś kiepsko mi idzie szukanie.

To tyle ode mnie na dziś, wracam oglądać "Wulkan".
Do jutra

---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ----------

Zieloneziele wszystkiego najlepszego!

Pomyślna blog
Pani Mgr
22.09.2012
Blacky jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości