Jednym już figurki wracają, inne jeszcze z brzuszkami biegają. Mamusie I-II 2012. - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-16, 18:52   #241
eliza1984
Zadomowienie

Dot.: Jednym już figurki wracają, inne jeszcze z brzuszkami biegają. Mamusie I-II 201

Ale numer z tą Olą,no nic poczekamy jeszcze na jej malucha

Cytat:
Napisane przez kamusia178 Pokaż wiadomość
ostrzegam ze wygląda ma konsystencje, smakuje i pachnie jak sperma alee pomaga i to jest najwazniejsze
A często piłaś speremkę ,że porównujesz smak

Zamówiłam sobie pizzę z da grasso ,zjadłam 2 kawałki i się najadłam jak nie wiem co,aż dziwne,bo ja spust na jedzenie mam
zanim się urodziłaś - kochałam Cię ,
nim minęła pierwsza minuta Twojego życia...
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
eliza1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 18:58   #242
19mala83
Raczkowanie

Dot.: Jednym już figurki wracają, inne jeszcze z brzuszkami biegają. Mamusie I-II 201

Cytat:
Napisane przez Lucy1111 Pokaż wiadomość
dziewczyny, hyhy... tego jeszcze nie było....ale.....
Oluśka nie urodziła jeszcze leży na sali obok Inutil i też dopiero jutro będzie miała wywoływany poród.

Do inutil któraś napisała, ale się nie podpisała i Inutil nie wie kto to Myślała, że Oluśka....

Także kto jeszcze mógł urodzić o 3:50 Mikołajka?!!

przepraszam za wprowadzenie w błąd Ale Inutil sama jest w szoku
Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
No to numer nie z tej ziemi
A kogo brakuje na wątku? Może Mała albo Natalia???
Cytat:
Napisane przez natisska Pokaż wiadomość
jaja obstawiam 19mala

Hej mamuśki

melduję że nie urodziłam...niestety. Nadal w domu, ale coś mnie w plecach boli ale tylko z jednej strony, myślicie że to może zwiastować bóle krzyżowe?poza tym nic mi nie jest, wody nie odeszły, czop też nie i nie wiem czy to boli bo boli czy boli bo coś zwiastuje. Cały dzień mi niedobrze ale żadnego oczyszczania ani nic nie ma

Agatek chyba złapała doła bo pisała że u niej nic się nie rusza,że chyba nie ta pora jeszcze na dzieciątko i że czuje presje, może jeszcze spotkam się z nią na porodówce.

Doczytałam że sms szedł od listopada trochę mu zajęło ale dobrze że już wyjaśniło się która to została mamą

Aaaaa i zapomniałam Bambusiek gratulacje

Edytowane przez 19mala83
Czas edycji: 2012-01-16 o 18:59
19mala83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 18:58   #243
mala_stopka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez likas Pokaż wiadomość
Hej, hej melduje się w nowym wątku.

Nie każcie nadrabiać - mam doła związanego z karmieniem, nie wiem co robię nie tak Miałam naprawde dobre chęci a tu nie idzie i lipa.
nie smutaj się jakkolwiek postąpisz, i tak będziesz dla swojego bobaska najwspanialszą mamusią na świecie i pamietaj, że jak mama szczęśliwa to dzidziuś też!!! także głowa do góry, będzie dobrze!!!

Cytat:
Mam pomysł na nowy wątek:
Dzieci już w na świecie mamy, alkohole nadrabiamy albo:
Córko, synku nie dam mleczka, bo ważniejsza jest wódeczka
buahahhahaha alkoholiczki jedne
niezłą miałaś wene..

Cytat:
Napisane przez NataliaM1103 Pokaż wiadomość

Ja jutro idę na wywoływanie,lekarz ostatnio tj 2 tygodnie temu powiedział ,ze w 12 godzin powinnam urodzic,tyle,że jak patrzę jak Agatem męczy się to już nic niewiem hehe
Strasznie się boję jutrzejszego dnia wrrrr......
A do tego te zaparcia dopadły mnie
za szybką i sprawną akcję

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
bambusiek urodziła Tymusia o 9.02 siłami natury Waży 3.240 i ma 58 cm [/SIZE]
gratulacje

Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość
Mala_Stopka ma Mala_Glodzille
he he oj taaaak
my mówimy jej per PIRANIA

Cytat:
Napisane przez snesha Pokaż wiadomość
Mam do was takie pyt. odnośnie golenia się przed porodem. Robicie to same czy czekacie aż zrobi to położna? I czy goli się tak na zero czy tylko trochę?
ja goliłam się na zero, a nawet nie goliłam, ale robiłam kremem do depilacji, bo po golarce to mi mega podrażnienia wychodziły....
a przed cc położna prezyleciała z golarką i na sucho chciała mnie golnąć, ale zobaczyła, ze jest ok to tylko lekko brzucha przejechala i bylo ok

Cytat:
Napisane przez annyonne Pokaż wiadomość
Dziewczynki którym to badanie również wyszło dodatnie, jakie zalecenia dostałyście od lekarzy? Naprawdę jest to takie straszne czy tylko straszą? Mam wizytę dopiero w środę wieczorem a do tego czasu to zejdę chyba na zawał
ja tez miałam paciora, dostałam antybiotyk przed porodem, dwie dawki w żyły i tyle

Cytat:
[SIZE="4"]dziewczyny, hyhy... tego jeszcze nie było....ale.....
Oluśka nie urodziła jeszcze leży na sali obok Inutil i też dopiero jutro będzie miała wywoływany poród.
ale numer....

Cytat:
Niestety stała się tragedia.
Pamiętacie jak pisałam, że auto potrąciła kota mojej siostry. Po operacji było coraz lepiej, już zaczął jeść i chodzić do kuwety.
Niestety zaczął dzisiaj wymiotować strasznie, siostra zabrała go do weta. Tam zaczął sapać i przestał oddychać. Weterynarz zrobił nawet reanimację, ale bez skutku.
Niestety okazało się że z powodu rozległych stłuczeń, nerki przestały pracować i kot zmarł w wyniku niewydolności nerek.
przykro mi bardzo
mala_stopka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 19:01   #244
kropeczka1984
Rozeznanie

Bambusiek gratulacje

Inutil, Agatek i Ola trzymam kciuki

Cytat:
Mam do was takie pyt. odnośnie golenia się przed porodem. Robicie to same czy czekacie aż zrobi to położna? I czy goli się tak na zero czy tylko trochę?
Tż mnie ogoli jak się zaczną skurcze

Cytat:
Od wczoraj mam jakiś taki humor do du.py... nic tylko bym ryczała z byle powodu a jeszcze dziś dzwonili z przychodni, że gbs dodatni i już zupełnie się rozkleiłam. Do tej pory nic o nim nie czytałam aby się nie nakręcać niepotrzebnie a tu wchodzę na stronkę i piszą o sepsie, zapaleniu płuc, zapaleniu opon mózgowo-rdzeniowych. Masakra jakaś... Dziewczynki którym to badanie również wyszło dodatnie, jakie zalecenia dostałyście od lekarzy? Naprawdę jest to takie straszne czy tylko straszą? Mam wizytę dopiero w środę wieczorem a do tego czasu to zejdę chyba na zawał
Też to mam :/ No i już zdążyłam się naczytać, ale te skutki to raczej jak się nie dostanie antybiotyku w trakcie porodu. My wiemy, jakie mamy wyniki, więc na pewno go dostanie i wszystko będzie dobrze
Ja mam wizytę w czwarte, więc masz przede mną. Czekam na to, co powie Twój gin.

A mój mężulek już wrócił do domu Teraz leży w łóżku, bo jeszcze do końca nie wyzdrowiał, ale i tak się cieszę, że już jest z nami
kropeczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 19:02   #245
kasikzaki
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to kasikzaki

Hej mamusie

W końcu kupiliśmy Milence karuzelę do łóżeczka Zdecydowaliśmy sie na tiny love(zdj)

Dzisiaj pierwszy raz pojechaliśmy w trójkę do miasta i już w pierszym sklepie byłą akcja.....jakoś dałą się udobruchać ale w drugim już musiałam ją pokarmić(na szczeście to było mather care) ale nie minęło 15 min jak wyszliśmy ze sklepu i znowu płacz więc pozostał cyc w aucie

Były husteczki w promo 9szt za 9 euro pampers sensitive i wzięłam 2 kartony

Mała jeszcze śpi to może zdaże ponadrabiać....

acha....i nie mieał dzisiaj tej szczepionki.....dwonimy rano do położnej tak jak się umawialiśmy a ona ze sory ale ze dzisiaj nie da rady....a tz specjalnie wolne brał le w sumie ok bo na te zakupy pojechaliśmy

w k. zdjęcie z dzisiaj
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 4900.jpg (16,1 KB, 28 załadowań)

Edytowane przez kasikzaki
Czas edycji: 2012-01-16 o 19:03
kasikzaki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 19:04   #246
kropeczka1984
Rozeznanie

Brat mi dzisiaj odebrał wyniki badań. Co oznaczają pasma śluzu liczne i komórki drożdży obecne w moczu?
Zawsze wszystkie wyniki miałam dobre a teraz coś nie tak
Chyba mam jakieś zapalenie, bo ogólnie zauważyłam, że coś ze śluzem jest nie tak a to po zmianie wkładek z Descret na Biedronkowe :/
kropeczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 19:06   #247
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:

Podsumowując jest to paskudne. Próbowałam raz (Gaviscosin) i natychmiast zwymiotowałam.
Polecam Ranigast - w tabletkach do połykania i działa naprawdę długo. Dużo lepsze niż różne mleczka i tabletki do ssania.
......................... ......................... ...................
Pamiętacie jak pisałam, że auto potrąciła kota mojej siostry. Po operacji było coraz lepiej, już zaczął jeść i chodzić do kuwety.
Niestety zaczął dzisiaj wymiotować strasznie, siostra zabrała go do weta. Tam zaczął sapać i przestał oddychać. Weterynarz zrobił nawet reanimację, ale bez skutku.
Niestety okazało się że z powodu rozległych stłuczeń, nerki przestały pracować i kot zmarł w wyniku niewydolności nerek.
Ojej, szkoda kotka
Cytat:
pocztowe gołębie szybciej dostarczyłyby tę wiadomość

Na obchodzie Inutil dowiedziała się, że nie wiadomo, czy jutro będą wywoływać poród. Może nawet w środę
Ma rozwarcie na 1cm, szyjka ładnie skrócona (o 80% cokolwiek to znaczy) i miękka.
Może czekają aż się samo ruszy, skoro już jakieś rozwarcie jest
Cytat:
Napisane przez paulaLbn Pokaż wiadomość
Witam
Melduje sie dopiero teraz, bo caly dzień zabiegany mielismy

Nikoś skończył dziś dwa tygodnie i z tej okazji zapraszamy e-ciotki na
Synus pięknie przybiera na wadze przez tydzien udalo mi sie go utuczyć 0,5kg i udało nam sie przespac noc z jedną pobudka...nie zapeszając oby tak dalej

Lece ponadrabiać dopóki mój "smoczur" spi
za dwa tygodnie i za ładne przybieranie
Cytat:
Napisane przez 19mala83 Pokaż wiadomość
Hej mamuśki

melduję że nie urodziłam...niestety. Nadal w domu, ale coś mnie w plecach boli ale tylko z jednej strony, myślicie że to może zwiastować bóle krzyżowe?poza tym nic mi nie jest, wody nie odeszły, czop też nie i nie wiem czy to boli bo boli czy boli bo coś zwiastuje. Cały dzień mi niedobrze ale żadnego oczyszczania ani nic nie ma
Jak się nie nasila, to chyba nie to ...

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 19:13   #248
mala_stopka
Zadomowienie

Haniula ja biore jeszcze witaminki te ciążowe i będę brać jeszzce co najmniej 3 miesiace

Agawoo album dla rodziców super naprawdę szacun

Kasik pytałaś o pępek, mojej też nadal się trzyma i nie wygląda żeby szybko odpadł, w ogóle jest taki zakrętas i mocno schowanay i raczej trudno wysycha...

Kamusia super Ci w tej nowej fryzurce

NataliaM1103 ja mam rogala do karmeinia o takiego :
http://allegro.pl/show_item.php?item=2020475836
jak dla mnie jest całkiem duzy i przydaje się, bo ładnie podpiera d.upcię małej, a pewnie im będzie cięższa tym bardziej się przyda

Nawojka jeśli chodzi o ten konflikt pępowinowy, to zauważyli to na usg w szpitalu, wprawdzie nie byli pewni na 100%, ale tak jak to oglądali to wyglądało jakby była owinieta pępowiną, więc założyli, że tak jest

Paula gratki dla Nikosia juz duzy chłop

---------- Dopisano o 19:13 ---------- Poprzedni post napisano o 19:09 ----------

Inutil, Agatek, Ola

oby się ładnie, szybko i bezboleśnie akcja rozwinęła
mala_stopka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 19:15   #249
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasikzaki Pokaż wiadomość
Hej mamusie

W końcu kupiliśmy Milence karuzelę do łóżeczka Zdecydowaliśmy sie na tiny love(zdj)

Dzisiaj pierwszy raz pojechaliśmy w trójkę do miasta i już w pierszym sklepie byłą akcja.....jakoś dałą się udobruchać ale w drugim już musiałam ją pokarmić(na szczeście to było mather care) ale nie minęło 15 min jak wyszliśmy ze sklepu i znowu płacz więc pozostał cyc w aucie

Były husteczki w promo 9szt za 9 euro pampers sensitive i wzięłam 2 kartony

Mała jeszcze śpi to może zdaże ponadrabiać....

acha....i nie mieał dzisiaj tej szczepionki.....dwonimy rano do położnej tak jak się umawialiśmy a ona ze sory ale ze dzisiaj nie da rady....a tz specjalnie wolne brał le w sumie ok bo na te zakupy pojechaliśmy

w k. zdjęcie z dzisiaj
Sliczna karuzela i super promocja na chusteczki
A Milenka chciała urozmaicić rodzicom zakupy

---------- Dopisano o 19:15 ---------- Poprzedni post napisano o 19:13 ----------

Cytat:
Napisane przez mala_stopka Pokaż wiadomość

Agawoo album dla rodziców super naprawdę szacun
Dziekuję

Stary 2012-01-16, 19:21   #250
pozycja77
Zadomowienie

Cytat:
Mamy nowego bobaska na forum

bambusiek urodziła Tymusia o 9.02 siłami natury Waży 3.240 i ma 58 cm Agatek mi odpisała że nic się nie ruszyło i napisze jak się urodzi. Chyba nam się łamie proponuje zaspamować ja pozytymymi smsami
Gratulacje Bambusiek, witamy Tymusia!! Rośnij zdrowo chłopaku!

Szczęściem jednego człowieka jest drugi człowiek.L&Ł
pozycja77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 19:26   #251
boroo50
Rozeznanie

GG do boroo50

Cytat:
Dziś leci nam 36 tydzień czyli 9 miesiąc
To już bliżej niż dalej
Do roboty maleńka
Cytat:
Wiadomości od Neski:

"Hej. Jeszcze siedzimy w szpitalu, bo Niuniuś musi dostawać antybiotyki. Az mi się chce ryczeć bo wszyscy po kolei wychodzą a my musimy zostać . Mam nadzieje, że po antybiotyku będzie dobrze"
za szybkie wyjście
Cytat:

Do inutil któraś napisała, ale się nie podpisała i Inutil nie wie kto to Myślała, że Oluśka....

Cytat:

dziewczyny, sprawa rozwiązana. Ten numer to był od koleżanki, z naszego wątku Aniołkowych Mam... Koleżanka owszem, urodziła Mikołajka....ale w listopadzie Ja nie wiem, czemu Inutil dzisiaj dostała tego smsa
Ale jajca jak berety.
Oluśka dostanie dwa razy gratki - a co tam

Cytat:
ostrzegam ze wygląda ma konsystencje, smakuje i pachnie jak sperma alee pomaga i to jest najwazniejsze
A skąd wiesz jak smakuje sperma

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200807202338.html
http://straznik.dieta.pl/zobacz/stra...d7fcac01be.png
82 68 67 66 65 64 63 62 61 60 59 58 57 -->56 <--
boroo50 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 19:30   #252
Dark lady
Zakorzenienie

I znowu mam nadrabiania

Cytat:
Napisane przez dph Pokaż wiadomość
Ale macie tematy jeśli chodzi o napoje wysokoprocentowe to ja uwielbiam piwo, winko mniej ale też czemu nie i wszelkiego rodzaju drinki, nie cierpię samej wódy blleee

Poza tym miałam nadzieję że kupię jakiś stanik do karmienia i koszulę ale kupić stanik na rozmiar 80G-H w sklepie normalnym to graniczy z cudem a jak już coś jest to jest cholernie drogie. No i w sumie oprócz deserku i kawusi nic nie kupiliśmy a nałaziłam się jak głupia.
Ha, a ja nie lubię alkoholu więc mnie nie ruszyło
A z bielizną dzielę twój ból, 75 G-H to syzyfowa praca w szukaniu

Cytat:
Napisane przez bybella Pokaż wiadomość
mam w ogóle ciągle przeczucie, ze mój synuś się będzie wcześniej pchał na świat, nie wiem skąd mi się to bierze. oby jeszcze sobie pomieszkał w brzuszku kochany mój
Też mam takie przeczucie, ale chyba się nie spełni. Wolałabym żeby jednak wyszedł o czasie, ale ostatnio mi tak daje w kość że już mam dość

Cytat:
Napisane przez Mijus Pokaż wiadomość
Wczoraj wypad na zakupy, potem posiedzieliśmy przy planszówce, wieczorem obejżeliśmy nowych Piratów ( rozczarowałam się...). Było miło
Też mnie ten film rozczarował, chociaż po 3 to się cudów nie spodziewałam

Cytat:
Wiadomość o Oluśce - urodziła o 3:50 synka Mikołaja (więcej szczegółów nie znam, Inutil ma pójść ją dziś odwiedzić)

Wiadomość od Inutil:
"jestem przyjęta na oddział. Nic się nie dzieje, ktg w miarę, chociaż tętno dosyć niskie było. Robili mi usg i stwierdzili, że dziś nic nie dadzą na wywołanie i jutro na dyżurze zdecydują co robić dalej."
Oluska gratulacje.
Inutil powodzenia!

Cytat:
Łódź, Punkt Laktacyjny przy Wojewódzkim Szpitalu Specjalistycznym, ul. Pabianicka 62, 93-513 Łódź, (0-42) 681 88 40 w. 385 i 387 (całą dobę) zlikwidowana
Jak porodówkę zlikwidowali (swoją drogą tą którą ja wybrałam ) to i poradni już nie ma.

Cytat:
Napisane przez BebiBebi Pokaż wiadomość
Czy Wy też macie koszmarne bezsenne noce ? To jest jakaś masakra, potem cały dzień chodzę do tyłu, a dziś śnił mi się dwa razy mój poród. Chyba tak bardzo go już pragnę, że mnie nawiedza w snach.
Czy sny o odbieraniu dziesiątek porodów na różnych piętrach w szkole i to tej samej nocy, oraz o odwołaniu ślubu (który już przecież dawno był) bo rodzina męża rozsiadła się przed ołtarzem wokół niego i dla mnie już miejsca nie było obok to koszmary??

Cytat:
Napisane przez aga__tka Pokaż wiadomość
Na koniec zdjęcia mojego skarbu
Piękna. Tak jak teraz widzę zdjęcia waszych pociech to widać jak różne są niemowlaki, a zawsze wydawały mi się podobne lub takie same

Cytat:
bambusiek urodziła Tymusia o 9.02 siłami natury Waży 3.240 i ma 58 cm Agatek mi odpisała że nic się nie ruszyło i napisze jak się urodzi. Chyba nam się łamie proponuje zaspamować ja pozytymymi smsami
Gratulacje i to jeszcze SN tak jak chciała

Cytat:
Napisane przez boroo50 Pokaż wiadomość
A na powrót energii to chyba poród dobry
To samo pomyślałam

Idę dalej nadrabiać

kochanie

No i jesteś

Dark lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 19:34   #253
annyonne
Raczkowanie

Dziękuję laseczki za słowa pociechy, kochane jesteście

A jeszcze pytanko do zapaciorkowanych: którą odmianę macie/miałyście staphylococcus aureus czy staphylococcus agalactale? Klasyczny gbs to ten drugi a ten pierwszy to gronkowiec złocisty (!) i to właśnie jego mam zaszczyt posiadać. Brzmi groźnie ale może są one podciągane ogólnie pod paciorkowca? Chciałam znowu coś posznupać po necie ale po 2 wątkach stwierdziłam, że nie ma sensu takie rzeczy laski wypisywały. Chyba lepiej się nie nakręcać i dotrwać do środowej wizyty...
annyonne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 19:41   #254
Lucy1111
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję laseczki za słowa pociechy, kochane jesteście

A jeszcze pytanko do zapaciorkowanych: którą odmianę macie/miałyście staphylococcus aureus czy staphylococcus agalactale? Klasyczny gbs to ten drugi a ten pierwszy to gronkowiec złocisty (!) i to właśnie jego mam zaszczyt posiadać. Brzmi groźnie ale może są one podciągane ogólnie pod paciorkowca? Chciałam znowu coś posznupać po necie ale po 2 wątkach stwierdziłam, że nie ma sensu takie rzeczy laski wypisywały. Chyba lepiej się nie nakręcać i dotrwać do środowej wizyty...
wiesz co, moja gin kazała mi samej sobie pobrać wymaz. Mam zamiar zrobić to jutro. Mówiła, że wynikiem, jakikolwiek będzie mam się nie przejmować i broń boże nie czytać w necie. Pokazać tylko wynik w szpitalu.
Nie czytaj, proszę - to niczego nie zmieni! 3/4 kobiet jest nosicielem paciorka, nawet o tym nie wiemy... A w szpitalu podają antybiotyk i jest ok
wiesz, te powikłania, o których piszesz są w sytuacjach, gdy kobiety nie robiły badań, albo w ogóle nie są pod opieką lekarską.....

Mam jeszcze pytanie, czy robiłaś sama sobie wymaz?!
Bo ja nie wiem po jakim czasie od zrobienia wymazu powinnam zanieść te szpatułki do laboratorium?
Chyba nie muszę się tak spieszyć jak w przypadku moczu czy krwi?pomoże ktoś?
Lucy1111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 19:46   #255
eliza1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kropeczka1984 Pokaż wiadomość
Brat mi dzisiaj odebrał wyniki badań. Co oznaczają pasma śluzu liczne i komórki drożdży obecne w moczu?
Chyba mam jakieś zapalenie, bo ogólnie zauważyłam, że coś ze śluzem jest nie tak a to po zmianie wkładek z Descret na Biedronkowe :/
Nie brzmi ciekawie więc moze zadzwoń do gina i zapytaj czy masz sobie coś kupic na to,a ty anyone nic nie czytaj,dostaniesz antybiotyk i będzie gitara

Moje dziecię nie daje mi już posiedzieć za długo bo zaraz żebra mnie okropnie bolą i coś pali w środku jak by w mostku,więc znowu leżakuje, a i któraś mamuśka pytała o golonko.Ja jadę po całości i mam nadzieję,ze miedzy skurczami dam radę na świezo to zrobić
zanim się urodziłaś - kochałam Cię ,
nim minęła pierwsza minuta Twojego życia...
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."

Edytowane przez eliza1984
Czas edycji: 2012-01-16 o 19:48
eliza1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 19:47   #256
19mala83
Raczkowanie

Cytat:

Bo ja nie wiem po jakim czasie od zrobienia wymazu powinnam zanieść te szpatułki do laboratorium?
Mi lekarz mówił że od pobrania wymazu mam 72 h na dostarczenie do laboratorium i trzymać w temp. pokojowej. To tyle co mogę powiedzieć ale może ktoś dostał inne wytyczne?może inne mamusie się wypowiedzą.
19mala83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 19:51   #257
Lucy1111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 19mala83 Pokaż wiadomość
Mi lekarz mówił że od pobrania wymazu mam 72 h na dostarczenie do laboratorium i trzymać w temp. pokojowej. To tyle co mogę powiedzieć ale może ktoś dostał inne wytyczne?może inne mamusie się wypowiedzą.
aha, a to spoko bałam się, że trzeba w ciągu godziny np. dostarczyć.
Stary 2012-01-16, 19:59   #258
AgaMili
BAN stały

Od rana mam jakies dziwne bole, promieniuja do kregoslupa, podbrzusze cmi... Mam przeczucie ze moze w nocy cos mocniej mnie wezmie. Zobaczymy co z tego przeczucia wyjdzie

GRATULACJE DLA BAMBUSKA, SZYBKI POROD MIALA SKORO SKURCZE ZACZELY SIE NAD RANEM

Nadal kciuki za Inutil i Agatka

Aga_tka sliczny bobasek

Angelika bierz przyklad z wyrodnej matki i niemart sieze dziecku kupne pierogi dalas. Przeciez jestes tylko czlowiekiem a nie robomama comusi ugotowac domowy obiadekcodziennie . Ja np dzis malej nie zaprowadzilam do przedszkola bo misie rano wstacnie chcialo

Ide myc gary a potem mala do lozka a ja sie wykapie i albo sie cos rozkreci alboda mi spokoj ten dziwny bol.

---------- Dopisano o 18:59 ---------- Poprzedni post napisano o 18:56 ----------

ps.nie zwracajcie uwagina to ze nie robie przerw miedzywyrazami i buzki miwskakuja w srodek zdania ale pisze na tablecie i sie o to wkurzam
AgaMili jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 20:02   #259
ultraradiola
Wtajemniczenie

ale jaja z tym SMS o narodzinach Mikołajka cóż za zbieg okoliczności

co do golenia to ja mam nadzieję że miedzy skurczami zdążę się wykąpać i ogolić na świeżo nie chciałabym żeby w szpitalu obca babka mi to robiła

dzisiaj miałam pierwszy ból brzucha jak na okres czy to te bóle przepowiadające ?

14.08.2010 MAŁŻEŃSTWO

ultraradiola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 20:02   #260
NataliaM1103
Rozeznanie

Pisala do mnie Bambusiek,że mieli poród rodzinny a polożne i obsluga bardzo fajni.
Jutro się z nią i Maluszkiem spotkam bo mamy 1 szpital
NataliaM1103 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 20:25   #261
uska000
Zadomowienie

hej laseczki.. nie nadazam za wami widzialam tylko ze Oluska najpierw urodzila a potem okazalo sie ze to nie ona

Bambusiek gratulacje

Inutil i Agatek

mielismy gosci jestem padnieta ide spac.. a i do kolekcji 2 razy pampersy 2 mam jeszcze 3 teraz ehhh chyba bede teraz pisac kazdemu ze potrzebuje DADE

http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png
uska000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 20:25   #262
NataliaM1103
Rozeznanie

Wpadlam się pożegnac,rano na 7 jadę do szpitala na wywołanie.
Trzymajcie kciuki ,żebym jutro już przytulała Bartusia

Pozdrawiam
NataliaM1103 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 20:26   #263
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dark lady Pokaż wiadomość
Czy sny o odbieraniu dziesiątek porodów na różnych piętrach w szkole i to tej samej nocy, oraz o odwołaniu ślubu (który już przecież dawno był) bo rodzina męża rozsiadła się przed ołtarzem wokół niego i dla mnie już miejsca nie było obok to koszmary??

Cytat:
Napisane przez AgaMili Pokaż wiadomość
Od rana mam jakies dziwne bole, promieniuja do kregoslupa, podbrzusze cmi... Mam przeczucie ze moze w nocy cos mocniej mnie wezmie. Zobaczymy co z tego przeczucia wyjdzie

GRATULACJE DLA BAMBUSKA, SZYBKI POROD MIALA SKORO SKURCZE ZACZELY SIE NAD RANEM

Nadal kciuki za Inutil i Agatka

Aga_tka sliczny bobasek

Angelika bierz przyklad z wyrodnej matki i niemart sieze dziecku kupne pierogi dalas. Przeciez jestes tylko czlowiekiem a nie robomama comusi ugotowac domowy obiadekcodziennie . Ja np dzis malej nie zaprowadzilam do przedszkola bo misie rano wstacnie chcialo

Ide myc gary a potem mala do lozka a ja sie wykapie i albo sie cos rozkreci alboda mi spokoj ten dziwny bol.

---------- Dopisano o 18:59 ---------- Poprzedni post napisano o 18:56 ----------

ps.nie zwracajcie uwagina to ze nie robie przerw miedzywyrazami i buzki miwskakuja w srodek zdania ale pisze na tablecie i sie o to wkurzam
żeby się coś ruszyło

Stary 2012-01-16, 20:27   #264
uska000
Zadomowienie

Obstawiam ze to Natisska urodzila

przegapilam tez sie odzywala.. tylko Boro, Natiska i Mala nie maja imion podanych..

podejrzane

http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png

Edytowane przez uska000
Czas edycji: 2012-01-16 o 20:31
uska000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 20:32   #265
kamusia178
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez eliza1984 Pokaż wiadomość
A często piłaś speremkę ,że porównujesz smak
Cytat:
Napisane przez boroo50 Pokaż wiadomość
A skąd wiesz jak smakuje sperma
no wiecie co ;p podejrzewac mnie o takie rzeczy toć ja dziewica orleanska jezdem nawet nie wiem skad to dziecię w moim brzuchu się wzieło

Cytat:
Napisane przez mala_stopka Pokaż wiadomość
niezłą miałaś wene..
z miasta Łodzi się pochodzi i dlatego hahahah

Cytat:
Pisala do mnie Bambusiek,że mieli poród rodzinny a polożne i obsluga bardzo fajni.
Jutro się z nią i Maluszkiem spotkam bo mamy 1 szpital
pozdrów ją od nas i dzidziola ucałuj
kamusia178 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 20:34   #266
raqla
Raczkowanie

Cytat:
Ojeeeej... Ja też jestem kociarą, więc strasznie mi szkoda zwierzaków, zwłaszcza jak cierpią...

Cytat:
Napisane przez kropeczka1984 Pokaż wiadomość
Pasma śluzu to nic takiego, ale drożdżaki to już gorzej - mogą pochodzić z pochwy, a to już raczej trzeba przeleczyć.

---------- Dopisano o 20:34 ---------- Poprzedni post napisano o 20:32 ----------

Cytat:

Pozdrawiam
za szybkie i sprawne rozpakowanie
raqla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 20:36   #267
dph
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez anankee Pokaż wiadomość
jestem!!! ledwo starcza mi czasu zeby was nadrobić, pisać nie mam już kiedy. wybaczcie.....
wybaczamy napisz tylko jak tam mała reaguje na braciszka

Cytat:
Napisane przez Katerina_00 Pokaż wiadomość
pytanie: kupujecie pas poporodowy ??????
ja nie kupuję

Cytat:
Ja tylko na chwilę.

Wiadomości od Neski:

"Hej. Jeszcze siedzimy w szpitalu, bo Niuniuś musi dostawać antybiotyki. Az mi się chce ryczeć bo wszyscy po kolei wychodzą a my musimy zostać . Mam nadzieje, że po antybiotyku będzie dobrze"

Już jej napisałam, że trzymamy kciuki, żeby Igorek szybko wrócił do domu

Witamy nowego Bobaska
biedna neska oby małego jak najszybciej wypisali ze szpitala

Cytat:
do cesarki golą na zero ja mam nadzieję że przed pójściem do szpitala zdąże to zrobić na świeżo

Cytat:
Od wczoraj mam jakiś taki humor do du.py... nic tylko bym ryczała z byle powodu a jeszcze dziś dzwonili z przychodni, że gbs dodatni i już zupełnie się rozkleiłam. Do tej pory nic o nim nie czytałam aby się nie nakręcać niepotrzebnie a tu wchodzę na stronkę i piszą o sepsie, zapaleniu płuc, zapaleniu opon mózgowo-rdzeniowych. Masakra jakaś... Dziewczynki którym to badanie również wyszło dodatnie, jakie zalecenia dostałyście od lekarzy? Naprawdę jest to takie straszne czy tylko straszą? Mam wizytę dopiero w środę wieczorem a do tego czasu to zejdę chyba na zawał
nie smutaj się pomyśl sobie że to badanie robią dopiero od niedawna 7 lat temu go wogóle nie robili i jakoś kobiety rodziły

Cytat:

normalnie siwy dym

A teraz szybko spadam bo moja córka jest jakaś chora i już raz mi wymiotowała mam nadzieję tylko że to nic poważnego i że żadna jelitówka
Stary 2012-01-16, 20:39   #268
Lucy1111
Zakorzenienie

Cytat:

Pozdrawiam
oby Tobie poszło szybko i sprawnie
Stary 2012-01-16, 20:39   #269
kaczuszka81
Raczkowanie

GG do kaczuszka81

Cytat:
Jak pomoże to i niech ma zapach spermy wytrzymam wsio, tylko gdzie mój tz znikną wybaczę jedynie jak zakupy robi

Cytat:
Napisane przez renata:) Pokaż wiadomość
nigdzie nie odpadam
zaraz napisze do Agatona
Nie odpadaj, nie nie, jak coś to zębami się trzym ale bądź

I co z Agatą, bo sra...ki dostanę za chwilę
kaczuszka81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 20:46   #270
annyonne
Raczkowanie

Cytat:
Mi wymaz robił gin podczas wizyty więc niestety nie pomogę
annyonne jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 3 (0 użytkowników i 3 gości)

Zasady wysyłania wiadomości