Doskonały wygląd w najdrobniejszych szczegółach cz.XII - Strona 88 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-16, 21:15   #2611
Lainathiel
Wtajemniczenie

Dot.: Doskonały wygląd w najdrobniejszych szczegółach cz.XII

Cytat:
Napisane przez Kalpana Pokaż wiadomość
Przyjęłam

Nie wiedziałam, że od soczewek się może wzrok pogorszyć A to tylko na początku, czy później też? Bo jak będzie coraz gorzej, to ja dziękuję za soczewki, już wolę okulary Bo już i tak mam strasznie słaby wzrok (-2) i bez okularów bardzo słabo widzę Chyba zacznę składać kasę na ten zabieg laserowy i będę miała spokój, bo noszę okulary od 6 klasy i każdy okulista mi mówi, że do końca życia się z nimi nie rozstanę
Dziękuję za szczerą odpowiedź Dobrze się w czarnych czuję i zawsze chciałam mieć ciemne włosy, ale teraz jak patrzę na te zdjęcia to wydaje mi się, że chyba faktycznie w blondzie było mi lepiej Tylko teraz problem z tym, żeby dojść do jasnych włosów. Dekoloryzacja odpada, bo mnie po pierwsze nie stać na nią, a po drugie strasznie niszczy włosy... Chyba muszę stopniowo schodzić, tzn. brąz, ciemny blond i dopiero, tylko nie wiadomo czy cokolwiek złapie na czarnych włosach.... Z tego co mi raz fryzjerka mówiła, to farba mi się strasznie już wżarła we włosy i musiałabym obciąć

Dziękuję dziewczyny za opinię Muszę tylko TŻtowi pokazać, co on o tym myśli.... Mam ochotę już jutro coś zrobić, przy okazji pobytu w miasteczku, ale wolałabym znać jego zdanie po dokładnym obejrzeniu zdjęć, a na razie to niemożliwe, bo ciągle się nie odzywamy

---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:10 ----------

Lilith dziękuję
Skoro tak wszystkie jednoznacznie twierdzicie, to coś w tym musi być

Tzn jeśli chodzi o pograszanie się wzroku to teoretycznie po 21 roku życia ta wada się stabilizuje i rzeczywiście też patrząc po sobie nie zauważam już tak drastycznego pogarszania się wady, jak było to wcześniej. A zabieg na pewno warto zrobić, sama już jestem zdecydowana, tylko najpierw jest masa badań no i nie wiadomo czy się zakwalifikuję, bo ponoć ok. 50% pacjentów którzy zgłaszają się na zabieg w ogóle się do niego nie kwalifikuje. Przynajmniej tak było ok. rok temu jak patrzyłam na dane, może teraz uległy zmianie.

Co do Twojej zmiany, mam dla Ciebie propozycję, lekko przerobiłam Ci kolor i odrobinkę makijażu w psie, mogę wrzucić??
Stary 2012-01-16, 21:17   #2612
Talullah
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Lainathiel Pokaż wiadomość
Strasznie współczuję, też mam dość wrażliwe oczy, choć nie do tego stopnia. Niestety też soczewki mają to do siebie że bardziej niż od okularów pogłębia się od nich wada, bo mięśnie oka się rozleniwiają, bo mniej muszą pracować. U mnie wada długo długo się utrzymywała, a jak wymieniłam okulary na soczewki to poleciałam ponad 2 dioptrie w dół...

Ale herezje opowiadasz
Gdzie to wyczytalas? Naukowe artykuly, randomizowane badania?

Soczewka to taka sama korekcja jak szklo okularowe, na tej samej zasadzie.

Snow - butki jak dla mnie niet, plaszczyk fajny za to siostre masz sliczna
Talullah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 21:19   #2613
snowhitee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez loluska Pokaż wiadomość
Talullah
więcej takich ludzi ja Ty na tym świecie poproszę!

Ghana
robię studium dwuletnie Technik Masażysta. W tym roku kończę i mam ogromny mętlik co robić dalej. W grę wchodzą studia zaoczne i w tygodniu praca, albo sama praca. Tylko nie chcę studiować dla samego studiowania, a nie ciągnie mnie jakiś konretny kierunek. Rozważam w ostatnim czasie kosmetologię ale obawiam się chemii i do końca nie jestem przekonana do kierunku. Mogłabym to później połączyć z masażem jakoś fajnie. Fizjoterapia odpada bo totalnie mnie nie kręci rehabilitacja. I taki zonk totalny mam Niby tyle kierunków a jakoś nic do mnie nie przemawia.... A mgr masażu zrobić się nie da tylko ew fizjo.

Kalpana

w blondzie na prawdę Ci do twarzy. Podkreśla fajnie twoją urodę BLOND zdecydowanie!

snow

płaszczyk w moim stylu nie wiem jakim cudem ale dopiero dziś obejrzałam Twoje zdjęcia z albumu, widziałam wcześniej tylko jedno Masz niesamowitą urodę

party
brzmi ciekawie, ale wydaje mi się że jest dla dojrzalszej cery niż 20letnia?
ojej dziękuję bardzo mi miło tym bardziej miło słyszeć to z ust tak pięknej kobiety jak Ty być może brzmi słodko-pierdząco ale cóż taka jest prawda a nie inna

---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ----------

Cytat:
Napisane przez Talullah Pokaż wiadomość
Ale herezje opowiadasz

dziękuję Talullah bardzo

Dbam o siebie
od marca ćwiczę brzuch i pośladki

snowhitee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 21:20   #2614
Lainathiel
Wtajemniczenie

Cytat:
Ale herezje opowiadasz

Przy soczewkach oczy mniej się wysilają, jednak okulary to ograniczone pole widzenia więc wystarczy spojrzeć na dół czy bardziej w bok i mięśnie oka pracują bardziej, nie wiem czemu tak się oburzasz, wiele na ten temat jest mówione i jestem zaskoczona, że tak reagujesz. A sama ja i wiele innych osób z mojego otoczenia jest doskonałym potwierdzeniem na takie działanie soczewek więc z palca sobie tego nie wyssałam.
Stary 2012-01-16, 21:21   #2615
Maala_Czaarna
Rozeznanie

Cytat:
Przyjęłam

Nie wiedziałam, że od soczewek się może wzrok pogorszyć A to tylko na początku, czy później też? Bo jak będzie coraz gorzej, to ja dziękuję za soczewki, już wolę okulary Bo już i tak mam strasznie słaby wzrok (-2) i bez okularów bardzo słabo widzę Chyba zacznę składać kasę na ten zabieg laserowy i będę miała spokój, bo noszę okulary od 6 klasy i każdy okulista mi mówi, że do końca życia się z nimi nie rozstanę
Dziękuję za szczerą odpowiedź Dobrze się w czarnych czuję i zawsze chciałam mieć ciemne włosy, ale teraz jak patrzę na te zdjęcia to wydaje mi się, że chyba faktycznie w blondzie było mi lepiej Tylko teraz problem z tym, żeby dojść do jasnych włosów. Dekoloryzacja odpada, bo mnie po pierwsze nie stać na nią, a po drugie strasznie niszczy włosy... Chyba muszę stopniowo schodzić, tzn. brąz, ciemny blond i dopiero, tylko nie wiadomo czy cokolwiek złapie na czarnych włosach.... Z tego co mi raz fryzjerka mówiła, to farba mi się strasznie już wżarła we włosy i musiałabym obciąć
Nie wiem ile w tym prawdy z medycznego punktu widzenia, ale też słyszałam, że od soczewek się pogłębia wada. Zabieg bardzo chciałabym mieć, ale niestety nie mam ustabilizowanej wady
Wydaje mi się, że lepiej Ci w jasnych włosach. Może nie do końca taki blond, ale jasny brązik, karmel. I (tylko sie nie obraź) nie podoba mi się, jak masz oczy obrysowane czarną kredką. Wydaje mi się, że lepiej byłoby Ci w delikatniejszym makijażu
Co do czarnych włosów - sama takie mam i chciałabym zejść do chłodnego brązu - to chyba tylko dekoloryzacja

Edit. Czyli jednak się nie pogłębia wada od soczewek? Dobrze jeśli tak jest, bo ja nie chcę już więcej niż -3 :P

Edytowane przez Maala_Czaarna
Czas edycji: 2012-01-16 o 21:24
Maala_Czaarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 21:23   #2616
Talullah
Wtajemniczenie

Cytat:
Tzn jeśli chodzi o pograszanie się wzroku to teoretycznie po 21 roku życia ta wada się stabilizuje i rzeczywiście też patrząc po sobie nie zauważam już tak drastycznego pogarszania się wady, jak było to wcześniej. A zabieg na pewno warto zrobić, sama już jestem zdecydowana, tylko najpierw jest masa badań no i nie wiadomo czy się zakwalifikuję, bo ponoć ok. 50% pacjentów którzy zgłaszają się na zabieg w ogóle się do niego nie kwalifikuje. Przynajmniej tak było ok. rok temu jak patrzyłam na dane, może teraz uległy zmianie.

Co do Twojej zmiany, mam dla Ciebie propozycję, lekko przerobiłam Ci kolor i odrobinkę makijażu w psie, mogę wrzucić??
I znow sie nie zgadzam. To czy sie wada ustabilizuje jest zmienne osobniczno a nie zalezy od wieku.

A co do soczewek - to ja nosze prawie 12 lat i wada mniej mi sie poglebia (bo jednak nadal poglebia o 0,25 srednio co rok) niz jak nosilam okulary. Ale tez wtedy bylam w okresie nastoletnim, najwiekszego wzrostu kiedy galka oczna najszybciej rosnie. Wiec nie wiadomo.

Jest wiele czynnikow wplywajacych na wade wzroku. Czesto tez nie zalezy tylko od dlugosci galki ocznej (wada osiowa) ale np grubosci rogowki.

Kalpana - -2,) D sph to mala wada. Srednia jest od 4 wiec nie masz zle.
Stary 2012-01-16, 21:25   #2617
snowhitee
Zakorzenienie

idę poćwiczyć i obejrzę coś z Tż dobranoc

Dbam o siebie
od marca ćwiczę brzuch i pośladki

snowhitee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 21:25   #2618
Kalpana
Zakorzenienie

Cytat:

Ja się pytałam mojego okulisty, czy ja mogłabym sobie zrobić ten zabieg, bo czytałam, że niektóre wady się nie kwalifikują i powiedział, że jak najbardziej, nawet mi jakąś klinikę polecał w Krakowie.

Jeśli możesz, to podeślij mi zdjęcie na pw.

K

Sz
Kalpana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 21:26   #2619
Talullah
Wtajemniczenie

Cytat:
Przy soczewkach oczy mniej się wysilają, jednak okulary to ograniczone pole widzenia więc wystarczy spojrzeć na dół czy bardziej w bok i mięśnie oka pracują bardziej, nie wiem czemu tak się oburzasz, wiele na ten temat jest mówione i jestem zaskoczona, że tak reagujesz. A sama ja i wiele innych osób z mojego otoczenia jest doskonałym potwierdzeniem na takie działanie soczewek więc z palca sobie tego nie wyssałam.
Jeszcze nie spotkalam pacjenta (a wyobraz sobie ze akurat mam kontakt glownie z noszacymi okulary) ktory by specjalnie patrzyl bokiem lub gora zamiast przez szklo zeby sobie cwiczyc miesnie galki ocznej.

Nie przesadzajmy ze okulary maja az tak zawezone pole widzenia.

Ale na pewno Ty wiesz lepiej bo tak mowisz i tak uwazaja ludzie z Twojego otoczenia.
Stary 2012-01-16, 21:28   #2620
Lainathiel
Wtajemniczenie

Cytat:
I znow sie nie zgadzam. To czy sie wada ustabilizuje jest zmienne osobniczno a nie zalezy od wieku.

A co do soczewek - to ja nosze prawie 12 lat i wada mniej mi sie poglebia (bo jednak nadal poglebia o 0,25 srednio co rok) niz jak nosilam okulary. Ale tez wtedy bylam w okresie nastoletnim, najwiekszego wzrostu kiedy galka oczna najszybciej rosnie. Wiec nie wiadomo.

Jest wiele czynnikow wplywajacych na wade wzroku. Czesto tez nie zalezy tylko od dlugosci galki ocznej (wada osiowa) ale np grubosci rogowki.

Kalpana - -2,) D sph to mala wada. Srednia jest od 4 wiec nie masz zle.
Wadę wzroku mam od 3 klasy szkoły podstawowej. Co czyni u mnie 14 lat wizyt u okulistów i doświadczenia. Okulary nosiłam 9 lat i wada wzrosła mi o 5 dioptria. Następnie przeszłam na soczewki kontaktowe i wada w 4 lata skoczyła o 2 dioptrie. Kolejny przykład - moja przyjaciółka. jeszcze lepiej, nosiła okulary na małą wadę 0.5. Ponieważ wadę miała na jedno oko to założyła soczewkę. W tej chwili ma wadę 5.5. Kolejny dobry przykład - moja siostra. Nie potrzebowała okularów bo również malutka wada. Założyła soczewki ok. roku temu i wada się jej pogłębiła. tylko o połówkę. ale jednak. przez 30 lat nic, a teraz się pogłębiła. Takich przykładów jest mnóstwo i ta teoria nie jest moją własną teorią. Dla nikogo nie chcę źle, więc wydaje mi się, że dobrze żeby osoby wiedziały, że jest taka szansa. Nie mam tutaj żadnego swojego interesu, po co w ogóle robić problem?
Stary 2012-01-16, 21:31   #2621
Kalpana
Zakorzenienie

Maala Czaarna dziękuję Ci za opinię Teraz nie robię sobie kresek, ewentualnie czasami szarą kredką

Talullah Może nie jest to jakaś bardzo duża wada, ale nie jest dobrze, jak kilka metrów ode mnie stoi osoba i nie potrafię stwierdzić kto to jest, bo widzę "zamazaną" twarz

K

Sz
Stary 2012-01-16, 21:31   #2622
Maala_Czaarna
Rozeznanie

Talullah, a tak z ciekawości to w końcu żeby zrobić laserową korekcję wzroku to trzeba mieć ustabilizowaną wadę, tak? Jak długo? I czy przeszkodą są jakieś przebyte choroby oczu, albo wrażliwość?
Stary 2012-01-16, 21:37   #2623
Talullah
Wtajemniczenie

Lainathiel - nie bede sie z Toba sprzeczac tylko Ci cos powiem, jezeli juz mowisz o zawezaniu pola przez okulary.

Mianowicie gdy pacjentowi wykonuje sie perymetrie to gdy ma wade wzroku wstawia sie mu odpowiednie szkielka ktore zastepuja okulary. I wykonuje badanie pola widzenia. I to ze ma "okulary" wcale go nie zaweza a uwierz mi ze badanie musi byc obiektywne, wiec jednak cos w tym jest. Potwierdzone naukowo.

I tyle z mojej strony

---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ----------

Cytat:
Napisane przez Maala_Czaarna Pokaż wiadomość
Talullah, a tak z ciekawości to w końcu żeby zrobić laserową korekcję wzroku to trzeba mieć ustabilizowaną wadę, tak? Jak długo? I czy przeszkodą są jakieś przebyte choroby oczu, albo wrażliwość?
Najlepiej nie miej niz 2 lata
Wrazliwosc nie, choroby oczu tak, zalezy jakie masz na mysli.

Bo jezeli wada wzroku wynika np z chorob plamki lub siatkowki to laserowy zabieg korygujacy rogowke nie pomoze.
Takze rogowka musi byc odpowiednia - jej grubosc i ilosc komorek srodblonka.
Jak z przebytymi chorobami rogowki (np chociazby wirusowym zapaleniem) to zalezy jak rogowka wyglada, operator decyduje czy sie podejmuje czy nie.

Trzeba sie po prostu przebadac

Kalpana - ja wiem jak to jest, ale akurat taka wada jak twoja pewnie ladnie sie koryguje

I tez uwazam ze lepiej Ci w jasnych i bez czarnek kreski

Zmykam, dobranoc
Stary 2012-01-16, 21:40   #2624
Maala_Czaarna
Rozeznanie

Cytat:
Maala Czaarna dziękuję Ci za opinię Teraz nie robię sobie kresek, ewentualnie czasami szarą kredką

Talullah Może nie jest to jakaś bardzo duża wada, ale nie jest dobrze, jak kilka metrów ode mnie stoi osoba i nie potrafię stwierdzić kto to jest, bo widzę "zamazaną" twarz
Też nie poznaję ludzi bez okularów

W ogóle bardzo przypominasz mi moją kuzynkę, jak masz jasne włosy. Myślę, że z fajna fryzurka, delikatny makijaż, troszkę ciemniejsze brwi (niż na zdjęciach z jasnymi włosami) i jesteś super laska Nie to, że teraz źle wyglądasz, ale zawsze można lepiej Ja też ciągle kombinuje z wyglądem i ciągle mam nowe pomysły

Talullah, miałam owrzodzenie rogówki w tym roku. Czyli, jak pójdę do okulisty to on może stwierdzić czy moja wada się nadaje? Chociaż wada mi się ciągle pogłębia, a mam już 25 lat

Edytowane przez Maala_Czaarna
Czas edycji: 2012-01-16 o 21:43
Stary 2012-01-16, 21:41   #2625
lacrimachristi
Zakorzenienie

Kalpano jak Ty slicznie wygladasz w blondzie

ale mam dzis ochote na slodkie
Stary 2012-01-16, 21:52   #2626
Kalpana
Zakorzenienie

Talullah jeśli chodzi Ci o korygowanie okularami, to mój okulista i poprzednia pani okulistka mówili, że wady nigdy całkiem się nie pozbędę, ale mogę ją korygować, żeby była trochę mniejsza.... Niestety przez ten cały czas wada ani trochę nie zmalała, wręcz przeciwnie.... Potem doszedł astygmatyzm, czego pani nie zauważyła, dopiero mój aktualny lekarz kazał mi kupić specjalne szkła.

Maala Czaarna no wiadomo, że zawsze można lepiej i trzeba kombinować, żeby dążyć do jaknajlepszego wyglądu

Lacrimachristi dziękuję bardzo za komplement

K

Sz
Stary 2012-01-16, 21:53   #2627
loluska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez snowhitee Pokaż wiadomość
ojej dziękuję bardzo mi miło tym bardziej miło słyszeć to z ust tak pięknej kobiety jak Ty być może brzmi słodko-pierdząco ale cóż taka jest prawda a nie inna

---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ----------

dziękuję Talullah bardzo

ja obejrzałam sobie dzisiaj pokaz Victoria's Secret i zmobilizowałam się do 8 min ABS, od paru dni robiłam brzuszki ale te ćwiczenia bardziej męczą Poza tym muszę bardziej zwracać uwagę na to co jem bo brzuszek mi urósł trochę, ale zwalczę go

Dobranoc

19.04.15 - nasze pierwsze spotkanie
loluska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 21:55   #2628
Talullah
Wtajemniczenie

Mala Czarna - nie kazdy okulista Ci to powie z prostej przyczyny - nie w kazdym gabinecie jest specjalistyczny sprzet. Malo ktory okulista ma pentacam czy komputerek do pomiaru komorek srodblonka. Trzeba sie udac do osrodka ktory sie w tym specjalizuje i przejsc kwalifikacje

To tak jak np nie wszystkie oddzialy okulistyczne przeszczepiaja rogowki czy robia witrektomie. My tez dzis np zdyskwalifikowalismy pacjentke z przeszczepu bo jej wlasna rogowka miala dobra morfologie i rogowke dostanie ktos kto naprawde jej potrzebuje (chociaz jej nie mamy jeszcze bo w ostatnim pobraniu rodzina sie zgodzial na wszytkie narzady oprocz rogowek, ironia losu).

Jezeli masz wygojone to owrzodzenie to mysle ze nie powinno byc problemu

---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ----------

Teraz juz naprawde zmykam bo mam wczesna pobudke, dobranoc

Edytowane przez Talullah
Czas edycji: 2012-01-16 o 21:57
Stary 2012-01-16, 21:58   #2629
lacrimachristi
Zakorzenienie

loluska gdzie mozna obejrzec ten pokaz moze i na mnie zadziała mobilizujaco

edit: juz mam

Edytowane przez lacrimachristi
Czas edycji: 2012-01-16 o 22:05
lacrimachristi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 22:02   #2630
party_girl7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez loluska Pokaż wiadomość
Talullah
więcej takich ludzi ja Ty na tym świecie poproszę!

Ghana
robię studium dwuletnie Technik Masażysta. W tym roku kończę i mam ogromny mętlik co robić dalej. W grę wchodzą studia zaoczne i w tygodniu praca, albo sama praca. Tylko nie chcę studiować dla samego studiowania, a nie ciągnie mnie jakiś konretny kierunek. Rozważam w ostatnim czasie kosmetologię ale obawiam się chemii i do końca nie jestem przekonana do kierunku. Mogłabym to później połączyć z masażem jakoś fajnie. Fizjoterapia odpada bo totalnie mnie nie kręci rehabilitacja. I taki zonk totalny mam Niby tyle kierunków a jakoś nic do mnie nie przemawia.... A mgr masażu zrobić się nie da tylko ew fizjo.

Kalpana

w blondzie na prawdę Ci do twarzy. Podkreśla fajnie twoją urodę BLOND zdecydowanie!

snow

płaszczyk w moim stylu nie wiem jakim cudem ale dopiero dziś obejrzałam Twoje zdjęcia z albumu, widziałam wcześniej tylko jedno Masz niesamowitą urodę

party
brzmi ciekawie, ale wydaje mi się że jest dla dojrzalszej cery niż 20letnia?
jest zarowno dla mlodej jak i starszej
"Od 25 roku życia Twój organizm traci zdolność odbudowy naturalnego kolagenu. Pojawiają się zmarszczki, cellulit, suchość skóry, rozstępy, matowienie paznokci i włosów, rozpoczyna się nieuchronny proces starzenia. Możesz go jednak spowolnić, zatrzymać, a nawet odwrócić."
"
Jak działa Kolagen Naturalny Inventia?
m.in.:
  • doskonale wygładza zmarszczki pod oczami, likwiduje "worki" pod oczami
  • wyśmienicie wspomaga leczenie trądziku młodzieńczego i różowatego
  • wygładza zmarszczki i eliminuje przebarwienia skóry
  • zmiękcza brzegi starych blizn i wygładza blizny
  • zapobiega rozstępom, doskonale likwiduje cellulit
  • likwiduje skutki otarć, oparzeń, stłuczeń
  • likwiduje skutki ukąszeń i użądleń przez owady oraz oparzeń i stłuczeń
  • wspomaga leczenie skóry alergicznej
  • regeneruje skórę po oparzeniach słonecznych, solarium
  • jest najlepszym na świecie balsamem po goleniu i depilacji
  • stanowi profilaktykę dla najzłośliwszego nowotworu - czerniaka"
Cytat:
Też nie poznaję ludzi bez okularów

W ogóle bardzo przypominasz mi moją kuzynkę, jak masz jasne włosy. Myślę, że z fajna fryzurka, delikatny makijaż, troszkę ciemniejsze brwi (niż na zdjęciach z jasnymi włosami) i jesteś super laska Nie to, że teraz źle wyglądasz, ale zawsze można lepiej Ja też ciągle kombinuje z wyglądem i ciągle mam nowe pomysły

Talullah, miałam owrzodzenie rogówki w tym roku. Czyli, jak pójdę do okulisty to on może stwierdzić czy moja wada się nadaje? Chociaż wada mi się ciągle pogłębia, a mam już 25 lat
mi tak samo, a jestem ciut mlodsza.. ma juz 2,75 choc okulary nosze 2,5, ale nie ma szans zeby wyjsc bez okularow czy soczewek, nie widze NIC wyraznie..
Stary 2012-01-16, 22:07   #2631
ParoleParole
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez caate Pokaż wiadomość
jeeeezus padam na twarz! do 6rano imprezowalam, a na 8 zajecia, nie wiem jak ja zyje, ale tak to jest jak sie idzie gdzies na spontanie

dziekuje odnosnie makiety
mam z tego przedmiotu 5, wiec jestem meeeeeega happy

angel, no i wszystko sie ulozylo, nie trzeba II terminu, super

to ukochany revlon (o ktorym zaraz bede pisac na blogu) red hot tamale 085
Świetna makieta Gratuluję 5
A kolor lakieru jest fantastyczny: love:
Cytat:
Napisane przez Soph Pokaż wiadomość
prawo lub administrację, lub to i to

wstawiłam do albumu zdjęcia sukienki na 100dniówke,
niestety z telefonu i jakość nie powala
sliczna sukienka
Cytat:
Napisane przez tillavanilla Pokaż wiadomość
Hej zajrzalam do was na chwilke,bo juz sie stesknilam Bylam dzis na zakupach i kupilam roz (mozaike)N.Y.C,pisak do brwi gosh,plynny jedwab gliss kur,perlowy cien mua,2 tuniki(H&M,new look) w sh ,torebke chanelke w primarku,zamowilam tez na ebayu tusz do rzes Max factor Masterpiece i olejek do wlosow Himalaya,kupilam tez kilka ubran dla synka w h&m,wiec krotka mowiac calkiem milo spedzilam dzisiejszy dzien,odpowiada mi taka forma odstresowania sie,tylko zeby jeszcze miec maszynke do robienia pieniedzy
Ja ide dzis do pracy,a potem caly tydzien wolnego,milego wieczuru dziewczyny
ale super zakupy
ja nie lubie kupować na ebayu ;p
Cytat:
Napisane przez Czekoladowa1 Pokaż wiadomość
hej
już dodałam zdjęcia do albumu, więc jak ktoś chce obejrzeć to zapraszam oczywiście kochany wizaz zeżarł jakość, ale coś tam widać na razie takie byle jakie zdjęcia, czekam na fotki od fotografa, na pewno będą
lepsze a studniówka jak najbardziej udana, wytrwałam do samego końca i nie chciało mi się w ogole wracać do domu bylo cudownie, ogromnie żaluje że jest już po wszystkim, jeszcze raz chciałabym to przeżyc

i lece nadrabiać
Fajnie, że Ci się studniówka udała
A sukienka bardzo ładna I wyglądałaś ślicznie
Cytat:
Napisane przez karolcia198506 Pokaż wiadomość

Ja nie cieripę śniegu jako kierowca ludzie jeżdżą bez wyobraźni dziś jak wracałam od Tż to ślisko jak nie wiem co a ci prują i jeszcze mi migają światłami żebym szybciej jechała

Miałam wczoraj na włosach olej lniany i włosy są bardzo fajne

W sobotę kupiłam sobie też opaskę House za 4,99 ale zapomniałam wstawić.
W biedronce są teraz wyprzedaże ja kupiłam świetne kosze bambusowe 10zł/ komplet
Coś jeszcze miałam napisać ale zapomniałam
ale mi się te koszyki podobają Ale u mnie w biedronce je widziałam po 30 zeta a teraz ich nie ma w wyprzedażach:rolleye s: A szkoda;p Bo by mi się przydały

ide dalej nadrabiać
Stary 2012-01-16, 22:14   #2632
Czekoladowa1
Wtajemniczenie

Cytat:
Chodzi mi oczywiście o zapach mleka z żelatyną

Ciekawe z tym kolagenem
Kurcze, to nie wiem czy robić

Snow, czekoladowa wysłałam Wam zaproszenia
przyjęłam

Czekoladowa1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 23:18   #2633
angelinmyheart
Zakorzenienie

Kalpana ślicznie Ci w blondzie.

https://www.suwaczki.com/tickers/72fldcimnc0g695n.png

01.02.2009r
04.08.2018r
angelinmyheart jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 23:19   #2634
ParoleParole
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez angelinmyheart Pokaż wiadomość
Ja też wstaję po 6, więc dobranoc.
Moja Hania jest za mała na ferie.
ile ona ma;>
Cytat:
Napisane przez Lenka_1987 Pokaż wiadomość

Zazwyczaj to jest tak, że z mamą na zakupy pierwszego dnia idę... Mama kupi cały arsenał: odżywki do włosów, balsamy, sera, sole do stóp, maseczki, no dosłownie wszystko, bo do domu biorę tylko kolorówkę, depilator i pilnik do paznokci (ale pilnik to mam zawsze przy sobie). W domu spamuję codziennie tak porządnie, a później, jak wracam do Lublina, ten cały "arsenał" jedzie ze mną. I tak jest za każdym razem jak do domu jadę
zazdroszczę;p ja zawsze się ograniczam do zbędnego minimum, bo mi się nie chce dzwigać Ale zawsze jak dłużej jestem w domu to mase kosmetyków sobie nakipuję
Cytat:
Napisane przez samaraNW Pokaż wiadomość
witam

ja już siedzę z olejem na włosach, potem użyję waxa

kupiłam sobie wczoraj na egzaminy beżową marynarkę w stradivarisie. planowałam kupić jakąś granatową, ale zbyt ohydnie się do tych ciemnych wszystkie paprochy przyczepiały, że od razu mi się odwidziało

dzisiaj mam zaliczenie z filozofii i coś czuję, że to będzie ciężko czytałam wczoraj książkę i co, większość to niezrozumiałe gadanie o niczym, wszystko można podsumować w kilku zdaniach, a nie na 100 stronach jak będzie kazał się rozpisywać na jakieś tematy, to będę mogła mieć z tym problem na szczęście kolega się tym interesuje, bo jego wujek jest filozofem, więc powiedział, że w razie czego mi pomoże
filozofia to cos czego nie wspominam ani dobrze ani nawet pozytywnie

Cytat:
Napisane przez 91moniaa161 Pokaż wiadomość
hej

kallos działa cuda z moimi włosami + uwielbiam jego zapach

---------- Dopisano o 18:10 ---------- Poprzedni post napisano o 18:06 ----------

Ja używam tego żelu https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...-all-in-1.html i problem z wągrami znikł
kusicie mnie tym kallosem;p
A co do tego żelu to chyba i ja go w końcu kupię Bo jestes już którąś z kolei osobą ktora go poleca
Cytat:
Hej

Któraś prosiła o zdj płaszczyka więc wkleiłam do albumu przy okazji kozaki które kupiłam razem z nim
wysłałam Ci zaproszenie
Cytat:
dziękuję
ja do brwi używam ostatnio ciągle ten korektor Delii
kupiłam te korektor 3 tygodnie temu i nie wiem jak ja do tej pory mogłam go nie używać
Cytat:
Dziewczynki wstawiłam zdjęcia do albumu z okresu, kiedy miałam blond włosy i o niebo lepszą figurę... Proszę teraz o szczere opinie
Ja popieram zdanie dziewczyn w blondzie jest Ci najlepiej

Nie mam czasu ostatnio na wizaż A sesja jeszcze dobrze się nie zaczęła
Kupiłam dzisiaj odżwykę gliss kura w spray i już mi jej brakowało Kiedyś ją cały czas miałam a teraz jakoś się przerzuciłam na odżywki ze spłukiwaniem

Skanuję teraz ksiązke i przy okazji sobie skórki usunęłam i olej rycynowy wtarłam w skorki i paznokcie
Stary 2012-01-16, 23:20   #2635
ghana
Zakorzenienie

GG do ghana Send a message via Skype™ to ghana

Kalpana wysłałam zapka do znajomych

wizaż znowu coś świruje.

bez kitu, znalazlam dzisiaj u siebie w gratach jakąś starą cyfrówkę i o dziwo jest na całkiem dobrym chodzie. teraz w razie czego moge zrobić jakas poglądowa fotke o lepszej jakosci niz te dotychczasowe wygladajace jak robione kalkulatorem

dzisiaj spa było mło porywające, jestem na to zbyt zmeczona
ghana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 23:24   #2636
angelinmyheart
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ParoleParole Pokaż wiadomość
ile ona ma;>
31 stycznia będzie miała 2 latka.

https://www.suwaczki.com/tickers/72fldcimnc0g695n.png

01.02.2009r
04.08.2018r
angelinmyheart jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 23:28   #2637
party_girl7
Zakorzenienie

dobranoc
Stary 2012-01-16, 23:37   #2638
Czekoladowa1
Wtajemniczenie

Kalpana i ja również jestem za blondem slicznie wyglądasz w takich włoskach

Stary 2012-01-16, 23:44   #2639
E.J.
Zakorzenienie

GG do E.J.

Cześć
Jeju, ,mam masakryczny dzień dziś. Jeszcze tusz mi się w drukarce skończył i nie mam jak wydrukować kpc na egzamin, jutro muszę poszukać w ksiegarni u siebie czy mają albo jechać do miasta obok do empiku po pracy, i zaś zostanę z kilkoma niepotrzebnie wydrukowanymi kartkami, wrrrr

Czeko ślicznie wyglądałaś

Snow
super płaszczyk

Kalpana
to Ty na zdjęciach ??? Jak ci ślicznie w blondzie Jednak blond jest dla Ciebie najkorzystniejszy A Tż się nie przejmuj, przecież nie musisz chyba mieć na wszystko jego pozwolenia przecież jak Cie kocha to nie będzie mu przeszkadzać że zmieniłaś kolor włosów

E.J. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 23:50   #2640
Czekoladowa1
Wtajemniczenie

E.J. dziękuje

lecę już spać, dobranoc

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości