|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3121 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Lipcowo-Sierpniowe Dwulatki 2009 i ich rozgadane Mamusie :D
Ale Wam zazdroszczę tego śniegu ![]() Cytat:
![]() A Real też masz daleko? Bo widziałam dzisiaj - ale już po 4,29 ![]() A co Ty gadasz - macie bardzo dużo śniegu, u mnie 1/10 z tego nie ma ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Aż mi się zimno zrobiło ![]() Cytat:
![]() i .
|
|
#3122 | ||
|
Zakorzenienie
|
No widzisz
Cytat:
![]() Moja mama ma kłopoty z tarczycą, siostra miała nowotwór i lekarze mówią, że to rodzinne ![]() Cytat:
![]() Niedaleko , dzięki Mówisz? ![]() ![]() Edyta, Wy robiliście już jakieś próby odpieluchowania?
|
|
|
#3123 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
kurcze u Eryka w szkole organizowane sa polkolonie na ferie z fajnym programem i niedrogo i sie za pozno obudzilam i nie ma juz miejsc
ale tak przegladam net i widze, ze organizuje lodogryf, na ktory Eryk chodzi a on bardzo lubi jezdzic na lyzwach wiec chyba go zapisze co bedzie 2 tyg siedzial w domu i baki zbijal ![]() http://www.lodogryf.pl/aktualnosci-polkolonie
|
|
#3124 |
|
Zakorzenienie
|
moja mala teraz zasnela
z nosa jej nie leci tylko ma zatkany ale pojawil sie stan podgoraczkowy 37,7 no i apetyt marny dzisiajkupilam jej dzisiaj farbki -jaka radoche miala chyba pol bloku kartek pomalowala, do tego wzielam te co palcami sie maluje no i tez paćkala ![]() namiot kliknelam na all o taki http://allegro.pl/show_item.php?item=2034475149
|
#3125 |
|
Ola-Unhola
|
Przepraszam, ale nie mam siły cytować.
Tak się dzisiaj umęczyłam. Najpierw u dentystki wrzaski i ciagłe nieeee, potem w samochodzie (długa droga), przed oglądaniem kurtek weszlismy do ikei na pulpeciki i kawę i tam znowu rzucanie na podłogę, wrzaski a tylko dlatego, że mlodszy kolega miał wagonik od ciuchci...No i wychodząc już, my w kurtkach, Antoś zabawiony zapomniał o biżym świecie i siuuuu, na dywanik w kąciku zabaw ![]() Nocnik w reklamówce, brak ubrań na zmianę a majty, rajtki i spodnie mokre...Mama chłopczyka, z którym się siłował na wagoniki podarowała nam pieluchę i rajstopy i tak jakoś przemknęliśmy do samochodu i do domu..... Daje zaraz kolację, kąpanie i spać dziatwa, bo matka pada.... ![]() Może jutro jakoś się uda podjechać do CH
|
#3126 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
mówię z własnego doświadczenia im dłuzej będziesz odwlekać, tym gorzej ...ja chyba nie pomogę? ![]() Cytat:
ja też ... Bartek co chwile każe mi coś rysować np traktor albo piłę motorową
|
|||
|
|
|
#3127 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja muszę poczekać, aż małz dokupi jedną śrubkę, zeby zmontować pchacz w tamtym roku się zgubiła ![]() ![]() Cytat:
i też często kończy się to bólem ![]() super taką samą? czy inną? Cytat:
![]() Cytat:
Bartosz jeszcze pytał czy bałwanek mówi i czy macha ![]() Cytat:
fajny ten namiot ---------- Dopisano o 20:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:34 ---------- Cytat:
![]() siły Ci życzę |
||||||
|
|
|
#3128 |
|
Zakorzenienie
|
zapomniałam ... wstawiłam 2 Bałwanki do albumu
... kabelka do telefonu nie znalazłam, więc fotki tylko z aparatu ![]() Moje chłopaki już śpią od pół godzinki a ja piję grzane piwo z sokiem i myślę nad moim salonem i kuchnią - brak mi pomysłu
|
|
|
|
#3129 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
migrena poszla
Ola to mialas dzien ![]() ja dzis tez nie lekko bo sama z dzieciakami i daly mi troche w kosc ale najwazniejsze, ze glowa juz przeszla wiec dam rade zaraz biore kapiel i chyba otworze sobie winko
|
|
#3130 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ale ten w Kreciku to raczej nie mówił
|
|
|
#3131 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak sama nie kupię to chyba się nie doczekam on nigdy nie ma czasu ![]() no nie mówił chyba
|
|
|
|
|
#3132 |
|
Zakorzenienie
|
wrrr skasowało mi sie wszystko co napisałam.
no to w skrócie bedzie Karo ZU cudna, pokaż włosy w czerwieni to powiem Ci w których fajniej Svi dobrze ze migrena poszła. Unholy, ale mialas dzien, wspołczuje, odpoczywaj i zapisz się jeszcze raz , im pozniej tym gorzej. Dasz rade wierzę w ciebie, próbuj ile się da. Dzisiaj dwa razy bylysmy na spacerze, na sankach szalałysmy, sniegu sporo wiec zabawa fajna, mam fotki, jutro Wam wkleje. teraz lece do TZ ![]() Dobranoc a Aniu bałwanek i synek superowy w sprawie urządzania domku to jutro moze cos mi do głowy przyjdzie |
|
|
|
#3133 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No, jakieś
|
|
|
#3134 |
|
Zakorzenienie
|
Ja znów przelotem ![]() Zuzia w ogóle już nie płacze, wchodzi z uśmiechem do przedszkola i praktycznie codziennie śpi w dzień.Kasiu trzymam mocno ![]() Ola Więcej nie pamiętam Dobranoc |
|
|
|
#3135 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No Zosia jak Zosia-raz je za dwóch, potem przez tydzień jak ptaszek, potem znowu za dwóch i tak w kółko.... Jak się tak dobrze zastanowię, to mi wychodzi, że np. rzadko kiedy je kolację. Coś tam dziubnie z nami przy obiedzie, potem z reguły jakiś owoc/jogurt/warzywko i wieczorne mleko. No nie ![]() Za badania ![]() Chyba tak Pokażę, tylko mam zapisane w pracy, to jutro.Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
A tapeta bardzo podobna, przynajmniej na zdjęciu, muszę wyczaić, co to za firma i gdzieś oblookać w realu, bo wywalać prawie tysiaka za 4 rolki tapety to mi się nie chce w razie nie dopasowania odcienia ![]() A co a co?? ![]() *** Znalazłam, takie: (skłaniam się ku tej ciemniejszej, ale muszę zobaczyć na żywo): 1b.jpg 9b.jpg
Edytowane przez angy Czas edycji: 2012-01-16 o 21:57 |
||||
|
|
|
#3136 | ||||
|
Zakorzenienie
|
![]() ja już sama nie umiem wybrać i co ułożył? ![]() Cytat:
![]() ![]() ja mam to samo dziś to była jakaś masakra...czuję się jak po całym tygodniu...nie dam rady tak![]() ![]() Cytat:
ja robiłam sklepową ![]() Cytat:
![]() przepraszam...ale śmiesznie to brzmi ![]() ![]() poka poka ![]() Cytat:
|
|
#3137 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No nie zaczęłam, bo do tej pory było wszystko w porządku, zresztą nie mam żadnych objawów. Ale pewnie powinnam ![]() ---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ---------- Cytat:
![]()
|
|
|
#3138 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam nadzieję chciałam że do urodzin chociaż piła![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ania...tu same architektki więc na pewno pomożemy ![]() Moje dziecko tak się dzisiaj cieszyło na mój powrót że prawie ze wzruszenia ![]() Pukałam do drzwi a przez drzwi słyszałam jak biega od drzwi do babci i krzyczy "moja mama wróciła" moja mama jest"...jak mnie dopadła to tylko całowała i głaskała po buzi powtarzając "moja mama", "kokam mame" jakby mnie co najmniej tydzień nie widziała...a ja tylko w pracy byłam, a ona miała super dzień z babą
NIE LUBIĘ TROLLI![]() coraz bardziej ![]() Edytowane przez Karolinak82 Czas edycji: 2012-01-16 o 22:41 |
|||
|
|
|
#3139 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
dziewczyny chyba deprecha mnie dopada
chyba musze isc do pracy....nie wiem gdzies czuje, ze nic nie znacze wiesz co sama nie wiem, moze przyzwyczajenie? a moze dlatego, ze zawsze podobal mi sie ten kolor? a moze dlatego, ze Ci jest w nim dobrze? nie wiem, kurcze sama nie jestem w stanie powiedziec czemu tak, ale jakos kojarzysz mi sie z czerwienia i juz mimo iz rudy bardzo lubiejakos tak Karola = czerwien
|
|
#3140 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A Ty już jej sama nie odbierasz z przedszkola? Cytat:
*** Miłego dnia
|
|
|
#3141 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tam lubię rudościCytat:
![]() Cytat:
Zosia nigdy tak nie robi ![]() Chociaż wczoraj całowała mi szyję, żeby przestała boleć... i żebym z nią układała puzielki ![]() Cytat:
![]() Kurde... chyba taka pora roku, że jakieś takie nastroje się pojawiły... ![]() A swoją drogą w dużym mieście to pewniej łatwiej coś znaleźć, może jak masz taką potrzebę to się rozejrzyj tak bez ciśnienia, a nuż coś znajdziesz ![]() *** Dzień dobry
|
|
#3142 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() podoba mi się to skojarzenie ![]() już sobie wybrałam wczoraj farbę...tylko muszę poszukać bo podobno tylko w superpharmie jest a ja mam daleko Odbieram Wczoraj i dzisiaj Babcia w domu więc Zuza z nią była cały dzień i dziś też Dzień dobry
|
|
#3143 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3144 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3145 |
|
Zakorzenienie
|
Tak, tak, wiem
|
|
#3146 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
I fajnie,zaczynacie się urządzać w nowym domu ![]() Cytat:
dla Zuzi.Cytat:
Ale badania miała dobre,więc chyba wszystko w porządku wygląda na to,że chyba tyle potrzebuje ![]() Te ciemniejsze,na tym drugim zdjęciu ładniejsze są Cytat:
Mogłabyś przynajmniej zrobić ten poziom TSH,tak przy okazji przy rutynowych badaniach Cytat:
Cytat:
ale jeżeli bardzo źle się czujesz będąc w domu,to może rozglądnij się za czymś.Taka zmiana czasem rzeczywiście dużo wnosi i pomaga dowartościować się Cytat:
Jednak coś Zosia robi w tym kierunku ![]() Czeko zdrówka dla Werki ________________ |
||||||||
|
|
|
#3147 | |||
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
![]() nie mam wlasciwie pare razy przegladalam oferty pracy, widzialam stanowiska, na ktore bym sie moze i nadawala ale wszedzie chca doswiadczenie ![]() Cytat:
![]() pora roku pewnie tez ale wczoraj poklocilam sie mocno z tz i w ogole, jakos tak wszystko sie zlozylo ![]() a czy latwiej to nie wiem, to zn jakas tam prace napewno bym znalazla ale jezeli juz mialabym sie rozstawac z dziecmi to nie chcialabym dla byle czego Cytat:
![]() a jaka farbe kupilas? Cytat:
![]() wiesz co...to moze nie jest tak, ze ja sie zle czuje w domu, z jednej strony mi z tym dobrze, mam duzo czasu dla dzieci, mam czas zeby posprzatac, zrobic obiad i inne rzeczy a jak bede pracowac to wiadomo, ze nie zawsze bede miec na wszystko czas, ale z drugiej strony sa momenty, ze nie moge juz wytrzymac w domu, niestety zima jest tak zawsze bo duzo w nim siedze, spracery sa krotkie i ogolnie nie ma co robic, pewnie gdyby tz mniej pracowal i mialabym mozliwosc czesciej wychodzic gdzies sama to byloby inaczej a tak czesto czuje sie uziemiona po prostu no i chcialabym z jednej strony pojsc do pracy, do ludzi a nie tak w czterech scianach
|
|
|
#3148 |
|
Ola-Unhola
|
![]() Dzięki Dziewczyny ![]() Juz odpoczełam po wczorajszym dniu ![]() morska, dzięki za komentarz Svi ![]() Ale jeżeli ma Ci to polepszyć samopoczucie, to poszukaj na luzie, a może coś znajdziesz angy, ta ciemniejsza tapeta fajniejsza. Widziałam ją chyba na llegro kiedyś Iwonka, ale super, ze Zuzia tak szybciutko się przyzwyczaiła Aniu, pomożemy pomożemy ![]() Wg jakiego projektu domek macie? czeko, zdrówka dla Werki, jak nocka? Jola, zrób badania ![]() Kawki? ---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ---------- http://tablica.pl/oferta/super-kombi...ki-IDEs1p.html http://allegro.pl/kombinezon-z-kaptu...061049969.html http://allegro.pl/kombinezon-firmy-t...058310596.html Który dla Bartka?
|
#3149 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc
![]() znowu nie moglam wejsc na wizaz wczoraj wieczorem ![]() upieklam 2 chlebki orkiszowe -uwielbiam zapach pieczonego chleba dzieki za troske o Werke nocka spokojna, mala czuje sie dobrze, katar jakis dziwny bo raz oddycha swobodnie a raz ma przytkany nosek czyli lajtowy ![]() Svi tez mam czasem takie mysli......siedze w tym domu i zapuszczam korzenie ide do sklepu
|
#3150 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, macie rację, zrobię sobie badania, może jak małż będzie miał sesję albo ferie na uczelni.
Ola, mnie się podoba 1i 2
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:43.

, ale dziękuję 

od tamtej pory Bartosz też nie jadł 

,przy okazji chyba zrobię sobie poziom TSH,bo coś mnie przydusza,a moja Mama też leczy tarczycę 

Dlaczego???
chyba przychodzi czas rezygnacji

ale jeżeli bardzo źle się czujesz będąc w domu,to może rozglądnij się za czymś.Taka zmiana czasem rzeczywiście dużo wnosi i pomaga dowartościować się