Nasze Codzienne Jadłospisy XVI - Strona 22 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-16, 15:24   #631
mickey_mouse
Raczkowanie

Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy XVI

U

Śniadanie: Omlet z 2 jajek na maśle z domową konfiturą śliwkowo - czekoladową i masłem orzechowym, spore jabłko

IIŚniadanie: Sałatka z serem feta, papryką, pomidorkami koktajlowymi, sałatą lodową, zielonym ogórkiem, czerwoną cebulą z sosem a'la winegret (olej lniany zamiast oliwy); kajzerka z masłem, piersią indyka i papryką; kawa z mlekiem i cukrem

Obiad: Pierś kurczaka smażona bez panierki, ziemniaki z sosem z innego mięsa, surówka z kapusty pekińskiej, papryki i kukurydzy oraz buraczki z cebulką

Kolacja: 2 kromki domowego chleba na zakwasie z serkiem ziołowym, wiejski 200g z przyprawami i warzywami

+marchewki, kilka "dziabów" maminego tiramisu i trochę grochówki

wczorajsze, jakoś tak mi się podoba, że aż stwierdziłam, że wstawię chociaż rzadko to robię ostatnio.
ocaleję mimo to
mickey_mouse jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 16:02   #632
Natexxa
Raczkowanie

8.30 - kaiserrschmaren omlette(jajko, 1/4 szkl mąki graham, 1/4 szkl mleka 3,2%, małe jabłko, cynamon)
10.30 - jogurt naturalny z otrębami
13.30 - zupa jarzynowa z ziemniakami + kromka chleba słonecznikowego
15.40 - banan, pół jabłka, kiwi
18.30- dwie kromki ciemnego chleba słonecznikowego z margaryną, plasterkiem szynki drobiowej i ogórkiem zielonym

Do jakiej kategorii to się zalicza? Co nadaje się do zmiany? Przepraszam, jeśli jadłospis nie nadaje się tutaj, ale po prostu potrzebuję porady, bardzo proszę o ocenę!

* bloguję *
*fotografuję*

zaczynam przygodę z francuskim
usiłuję znaleźć czas na rosyjski
szlifuję,wielbię angielski 

2013-10 books

Edytowane przez Natexxa
Czas edycji: 2012-01-16 o 18:52
Natexxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 16:40   #633
nikol12
Rozeznanie

Moje U :
I: pół kostki twarogu z jog.nat. - 180g, 3 łyżki owsianych, jabłko, garść fitnesów, szkl. soku pomidorowego
II Szkola : 1 przerwa - 2 kromki razowca z polędwicą
2 przerwa - jabłko i kromka razowca z polędwicą i pomidorem ( wiem...znowu...)
III: talerz zupy fasolowej, 7 pierogów z serem i posypane łyżeczką cukru
jabłko
IV : 4 kostki gorzkiej czekolady, 2 biszkopty, pomarańcza
V : serek wiejski 150g z marchewką, kromka razowca
Potem : jabłko i marchewka

Jak to wygląda?
Bardzo proszę o ocenę, to dla mnie ważne.

Edytowane przez nikol12
Czas edycji: 2012-01-16 o 18:21
nikol12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 17:53   #634
97063297b7b35b4a21bd582d93800b2e45dfbb59_6372d6b265f10
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez riddle92 Pokaż wiadomość
Jadlospis bomba
Dziękuję @ zabójca figury ^^
97063297b7b35b4a21bd582d93800b2e45dfbb59_6372d6b265f10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 18:08   #635
kremcia94
Przyczajenie

Witajcie !
Moje dzisiejsze R :
7.30 I śniadanie - chleb orkiszowy - 1 kromka z pomidorem, plastrem szynki z indyka, kawałek jabłka i zielona herbata
10.30 II śniadanie - pełnoziarnista bułka z sałatą i grillowaną piersią z kurczaka i 3 pomidorki koktajlowe
13.30 - lunch (w szkole) jogurt naturalny+ garść płatków fitness
16.00 - obiad - pieczona ryba z ziołami i pomidorem, brązowy ryż, kapusta kiszona
19.00 kolacja (jeszcze przede mną) - serek wiejski+ rzodkiewka i kromka pieczywa wasa.
W międzyczasie woda i czerwona herbata.
Co o tym myślicie ? Co jest nie tak, czego brakuje ? Bardzo proszę o komentarze !

Edytowane przez kremcia94
Czas edycji: 2012-01-16 o 18:16
kremcia94 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 18:22   #636
Kaori_91
Raczkowanie

Moje dzisiejsze P:
I: 4 tosty z 2 plastrami sera żółtego, 2 plastrami wędliny z indyka i z ketchupem.
II: Belriso (ryż na mleku 180g), jabłko, mini mars i krówka.
III: 3 naleśniki z serem (twaróg półtłusty wymieszany z cukrem) polane Jogobellą malinową i szklanka soku pomarańczowego.
IV: 2 kromki chleba z masłem: dżemem wiśniowym; wędliną z indyka i pomidorem; jogurt naturalny 180g.
Bardzo proszę o ocenę.
Kaori_91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 18:26   #637
Irish lady 28
Zadomowienie

Rrrr
  1. parówka z indyka, spora kanapka -chleb razowy z masłem, polędwicą sopocką, kapką serka topionego, pomidorem, 2 liście sałaty
  2. serek wiejski ze szczypiorkiem 200g
  3. 2 skrzydełka zapiekane w folii, 1/2 woreczka ryżu brązowego, marchew gotowana, lampka wina czerwonego
  4. 1/3 makreli wędzonej, plaster pomidora

i jak dzisiaj?
Irish lady 28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 18:36   #638
Madziuniusia
Zakorzenienie

Moje R na jutro
I 6:00 owsianka z 3 łyżek z łyżką sera białego i garstką jabłka pokrojonego w kostkę i łyżką rodzynek
II 9:30 2 kromki chleba słonecznikowego z jajkiem na twardo, pomidorem, ogórkiem i rzodkiewką
III 13:00 gotowana pałka z kurczaka, mieszanka chińska z makaronem pełnoziarnistym
17:00 serek wiejski z ogórkiem, rzodkiewką, słonecznikiem
20:00 sałatka z tuńczyka, kapusty pekińskiej, kukurydzy, papryki, ogórka, pomidora z sosem czosnkowym z majonezem i jogurtem naturalnym.

i jak?

Edytowane przez Madziuniusia
Czas edycji: 2012-01-16 o 18:51
Madziuniusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 19:01   #639
riddle92
Zadomowienie

GG do riddle92

Cytat:
Napisane przez kremcia94 Pokaż wiadomość
Witajcie !
Moje dzisiejsze R :
7.30 I śniadanie - chleb orkiszowy - 1 kromka z pomidorem, plastrem szynki z indyka, kawałek jabłka i zielona herbata <bialko
10.30 II śniadanie - pełnoziarnista bułka z sałatą i grillowaną piersią z kurczaka i 3 pomidorki koktajlowe
13.30 - lunch (w szkole) jogurt naturalny+ garść płatków fitness
<bialko
16.00 - obiad - pieczona ryba z ziołami i pomidorem, brązowy ryż, kapusta kiszona
19.00 kolacja (jeszcze przede mną) - serek wiejski+ rzodkiewka i kromka pieczywa wasa. <wasa nie jest specjalnie zdrowa, raz na jakis czas kromka nie zaszkodzi, ale lepiej jesc inne pieczywo
W międzyczasie woda i czerwona herbata.
Co o tym myślicie ? Co jest nie tak, czego brakuje ? Bardzo proszę o komentarze !
brakuje mi tluszczy, chyba ze ryba byla tlusta ; ) albo np gdzies nie napisalas oliwy

---------- Dopisano o 19:01 ---------- Poprzedni post napisano o 18:56 ----------

Cytat:
Napisane przez Irish lady 28 Pokaż wiadomość
Rrrr
  1. parówka z indyka, spora kanapka -chleb razowy z masłem, polędwicą sopocką, kapką serka topionego, pomidorem, 2 liście sałaty <parowka odpada, duzo tluszczu, ogolnie nie ma bialka, moglyby byc np jajka
  2. serek wiejski ze szczypiorkiem 200g <ok, choc jakby doszla jeszcze jakas kanapka to byloby lepiej
  3. 2 skrzydełka zapiekane w folii, 1/2 woreczka ryżu brązowego, marchew gotowana, lampka wina czerwonego <fajnie, wino jest ok, choc nie codziennie
  4. 1/3 makreli wędzonej, plaster pomidora <mogl byc caly pomidor, tak to ok

i jak dzisiaj?
Moje dzisiejsze R(nadal boli mnie gardlo, wiec mam awersje do warzyw, trenowania i wielu innych, ale staram sie ;d)
I. jajecznica z 2 jajek (tylko, niestety, bo sie spieszylam)
II. dwie kromki pyszniutkiego razowca z margaryną z dodatkiem oliwy, chuda poledwiczka wieprzowa/wolowa (nie wiem ;d) z warzywami z patelni, troszke ryzu bialego (ale niewiele ;d)
III. kilka mandarynek, kawa z mlekiem, piers z kurczaka z marchewką i ryzem brazowym, troche sosu chilli, dwie lyzki ugotowanej kaszki mannej bez niczego
IV. boje sie ze z powodu bolu gardla bedzie problem z przelknieciem serka wiejskiego (nienawidze, jak jestem chora, fu ;d), ale sprobuje go zjesc z chlebem razowym, jesli nie to bialy ser, z lyzeczka dzemu
V. chyba nie bedzie, bo szybko usne fervex moze sobie ZJEM

---------- Dopisano o 19:01 ---------- Poprzedni post napisano o 19:01 ----------

Cytat:
Napisane przez Madziuniusia Pokaż wiadomość
Moje R na jutro
I 6:00 owsianka z 3 łyżek z łyżką sera białego i garstką jabłka pokrojonego w kostkę i łyżką rodzynek
II 9:30 2 kromki chleba słonecznikowego z jajkiem na twardo, pomidorem, ogórkiem i rzodkiewką
III 13:00 gotowana pałka z kurczaka, mieszanka chińska z makaronem pełnoziarnistym
20:00 sałatka z tuńczyka, kapusty pekińskiej, kukurydzy, papryki, ogórka, pomidora z sosem czosnkowym z majonezem i jogurtem naturalnym.

i jak?
suuuper!
riddle92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 19:03   #640
Irish lady 28
Zadomowienie

Riddle, dziękuję za ocenkę...

p.s. ta parówka to ok. 120 kalorii...nie ma chyba tragedii?
Stary 2012-01-16, 19:16   #641
riddle92
Zadomowienie

GG do riddle92

Cytat:
Napisane przez Kaori_91 Pokaż wiadomość
Moje dzisiejsze P:
I: 4 tosty z 2 plastrami sera żółtego, 2 plastrami wędliny z indyka i z ketchupem.
II: Belriso (ryż na mleku 180g), jabłko, mini mars i krówka.
III: 3 naleśniki z serem (twaróg półtłusty wymieszany z cukrem) polane Jogobellą malinową i szklanka soku pomarańczowego.
IV: 2 kromki chleba z masłem: dżemem wiśniowym; wędliną z indyka i pomidorem; jogurt naturalny 180g.
Bardzo proszę o ocenę.
za malo kalorii jak na przytycie to raczej takie U. sniadanie jest kaloryczne, ale dwojka to raczej taka przekąska, trojka jest w porzadku ale niezbyt tego wiele, moglas je np posmarowac maslem orzechowym lub nutellą, , kolacja tez spoko ale troche malo

---------- Dopisano o 19:06 ---------- Poprzedni post napisano o 19:04 ----------

Cytat:
Napisane przez Irish lady 28 Pokaż wiadomość
Riddle, dziękuję za ocenkę...

p.s. ta parówka to ok. 120 kalorii...nie ma chyba tragedii?
nie chodzi o kaloryczność, chodzi o to że ma dużo tłuszczu, dużo jakiś błonek i innych zmielonych resztek ze zwierzat, a malo wartosciowego bialka dwa jajka to okolo 160, wiec niby wiecej, ale za to duzo baardzo dobrego bialka, duzo zdrowego tluszczu dlatego lepiej zjeść jaja, na przyklad

---------- Dopisano o 19:08 ---------- Poprzedni post napisano o 19:06 ----------

Cytat:
Napisane przez nikol12 Pokaż wiadomość
Moje U :
I: pół kostki twarogu z jog.nat. - 180g, 3 łyżki owsianych, jabłko, garść fitnesów, szkl. soku pomidorowego
jabłko
IV : 4 kostki gorzkiej czekolady, 2 biszkopty, pomarańcza <tutaj to taka bardziej przekąska

Jak to wygląda?
jesli chodzi o kalorycznosc i ilosc jedzenia to fajnie, jakościowo fajnie poza tym ze jest dosyc sporo chleba i nabialu w stosunku do mięska, rybek, itp, ale rozumiem, pierogom się nie odmawia raz na jakis czas w porzadku
no i brak warzyw, fajnie jakby wpadly jakies, z oliwą np

---------- Dopisano o 19:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:08 ----------

Cytat:
Napisane przez Natexxa Pokaż wiadomość
8.30 - kaiserrschmaren omlette(jajko, 1/4 szkl mąki graham, 1/4 szkl mleka 3,2%, małe jabłko, cynamon) <ok
10.30 - jogurt naturalny z otrębami <to nie posilek, za malo
13.30 - zupa jarzynowa z ziemniakami + kromka chleba słonecznikowego <to tez za malo, brakuje porzadnego obiadu, zamiast chleba moglby byc np ryż, do tego warzywa i jakies mięso
15.40 - banan, pół jabłka, kiwi <owoce to przekaska nie posilek
18.30- dwie kromki ciemnego chleba słonecznikowego z margaryną, plasterkiem szynki drobiowej i ogórkiem zielonym <mogloby wpasc cos jeszcze, ale jest w miare ok

Do jakiej kategorii to się zalicza? Co nadaje się do zmiany? Przepraszam, jeśli jadłospis nie nadaje się tutaj, ale po prostu potrzebuję porady, bardzo proszę o ocenę!
Sama powinnas wiedziec, czy chcesz chudnac, utrzymac wage czy tyć
Jedzenia jest malo, nie ma porzadnego obiadu, mięska/rybki, tluszczy. Fajne sniadanie
I o ktorej chodzisz spac, bo cos wczesnie ta kolacja?

---------- Dopisano o 19:13 ---------- Poprzedni post napisano o 19:12 ----------

Cytat:
Napisane przez mickey_mouse Pokaż wiadomość
U

Śniadanie: Omlet z 2 jajek na maśle z domową konfiturą śliwkowo - czekoladową i masłem orzechowym, spore jabłko

IIŚniadanie: Sałatka z serem feta, papryką, pomidorkami koktajlowymi, sałatą lodową, zielonym ogórkiem, czerwoną cebulą z sosem a'la winegret (olej lniany zamiast oliwy); kajzerka z masłem, piersią indyka i papryką; kawa z mlekiem i cukrem

Obiad: Pierś kurczaka smażona bez panierki, ziemniaki z sosem z innego mięsa, surówka z kapusty pekińskiej, papryki i kukurydzy oraz buraczki z cebulką

Kolacja: 2 kromki domowego chleba na zakwasie z serkiem ziołowym, wiejski 200g z przyprawami i warzywami

+marchewki, kilka "dziabów" maminego tiramisu i trochę grochówki

wczorajsze, jakoś tak mi się podoba, że aż stwierdziłam, że wstawię chociaż rzadko to robię ostatnio.
mniami! super

---------- Dopisano o 19:16 ---------- Poprzedni post napisano o 19:13 ----------

Cytat:
Napisane przez dbsst Pokaż wiadomość
R
Ś: owsianka (2 łyżki płatków owsianych + twaróg + pomarańcza + mleko 2,0%) < okej
IIś: 2 kromki chleba razowego z masłem + plasterek sera + jajko + ogórek + kapusta pekińska <mogly byc 2 jajka, tak to w porzadku
O: kapuśniak <a nie ma jakiegoś mięska? bo zupa to malo
P: serek wiejski + ogórek <okej, ale skoro w obiedzie nie bedzie wegli, to moze tu zjedz jakis ryz brazowy lub razowca?
K: 2 jajka gotowane na twardo + kapusta pekińska <fajnie, tylko kontroluj ilosc jajek w ciagu dnia ;d wiec moze warto tu na przyklad zjesc tunczyka?

I jak? Obiad jem na uczelni więc dlatego zupa - uznałam, że jest lepsza niż biały makaron, ryż itp....

poziomka011:
moja dzisiejsza luźna R
śniadanie: 1,5 kromki chleba orkiszowego z szynka pasta jajeczna sałatą pomidorem <jesli sama zrobilas paste jajeczna, i jest z dwoch jajek, to w porzadku, jesli kupowana ,to odpada, i nie ma bialka
2 śniadanie: jabłko (wiem że mało ale to dlatego że późno wstałam ) <no malo, malo
obiad: 2 naleśniki z twarogiem i konfitura wiśniową <jeśli z mąki razowej to w porzadku, konfitury troszke moze byc
przekąska: garść orzechów <szkoda ze nie caly posilek, bo jak na fakt ze bylo jablko na 2 sniadanie, to masz teraz 3 posilki , a to troche malo
kolacja: 1,5 kromki chleba orkiszowego z szynka sałata pomidorem tuńczykiem <jesli duuzo tunczyka to ok

do picia woda zielona herbata i kawa z mlekiem

co o tym sądzicie? :P
Stary 2012-01-16, 19:22   #642
Natexxa
Raczkowanie

Tylko dzisiaj taki obiad, zawsze w poniedziałki mam tylko zupę jarzynową
Kładę się koło 22.
Teoretycznie powinnam przytyć 0,5 kg do 24 stycznia. Ale nie mam pojęcia jak jeść, by nie schodzić z wagi, ale i nie przybrać jej za dużo.

* bloguję *
*fotografuję*

zaczynam przygodę z francuskim
usiłuję znaleźć czas na rosyjski
szlifuję,wielbię angielski 

2013-10 books
Natexxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 19:56   #643
Anianiani
Raczkowanie

U:

I. Owsianka z pięciu łyżek z serkiem wiejskim, bananem, migdałami, cynamonem i miodem, kawa z mlekiem.
II. Bułka orkiszowa z masłem, polędwicą drobiową, camembertem, sałatą i pomidorem;
sok marchwiowy jednodniowy, kilka mandarynek.
III. Makaron razowy ze szpinakiem, tuńczykiem, sporą ilością ziół i czosnku.
IV. Placki serowe z pestkami słonecznika, rodzynkami i konfiturą jagodową,
espresso ze spienionym mlekiem i łyżeczką cukru trzcinowego.
V. Sałatka z grillowanym kurczakiem, mixem sałat, pomidorem, papryką i oliwą, kromka razowca.

...a ta pustka, ta pustka, ta pustka?!
to najpewniej głód.
w źrenicy tak pełnej żywej mgły
nie ma nic...
Anianiani jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 19:59   #644
riddle92
Zadomowienie

GG do riddle92

Cytat:
Napisane przez Natexxa Pokaż wiadomość
Tylko dzisiaj taki obiad, zawsze w poniedziałki mam tylko zupę jarzynową
Kładę się koło 22.
Teoretycznie powinnam przytyć 0,5 kg do 24 stycznia. Ale nie mam pojęcia jak jeść, by nie schodzić z wagi, ale i nie przybrać jej za dużo.
to kolacja jest troszke za wczesnie
pol kilo? to takie wahniecie wagi zwiazane z iloscia wody w organizmie, okresem itp, ze ja bym sie nie zastanawiala czy to mozna w ogole przytyc czy zrzucic.. jesli wygladasz dobrze to nie ma sie czym martwic
Stary 2012-01-16, 20:21   #645
Kaori_91
Raczkowanie

riddle92- ślicznie dziękuję za ocenę .
Kaori_91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 21:48   #646
Magdalena0603
Rozeznanie

Utrzymanko
  • 4.45.....2 parówki z keczupem i chrzanem, 2 tosty z serem żółtym, mango..musiałam!!!!nie jadłam wczoraj od 19...
  • mango + jogurt kiwi + 3-5 kostek czekolady gorzkiej
  • sałatka: sałata lodowa, por, tuńczyk w sosie własnym, kapka oleju, ogórek zielonym, groszek, ryz curry...tost z serem żółtym i keczupem
  • zupa gulaszowa (mięso wołowe, wersja z ziemniakami), mnóstwo chili, papryki- 3 kolory, itd..etc.
  • pizzy 2 kawałki- skład :kabanos, mozarella, rukola, sos czosnkowy na bazie kefiru
  • 2 jaja na miękko, 1/2 pomidora z bazylią

nie za dużo?

Magdalena0603 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 21:55   #647
anpapi
Zadomowienie

Moje dzisiejsze U:
IS (ok. 8) omlet Kaiserschmarren (jajko, lyzka maki, lyzka platkow owsianych, lyzka ortebow pszennych, 1,/4 szklanki mleka, jablko) zjedzony z polowa Activi i dzemem domowej roboty
IIS (10.30) kiwi, gruszka, garsc musli z mlekiem 1,5%
O (13) 4 domowe pierogi z chudym miesem, warzywa z patelni
Wpadly 2 zelki i mandarynka
K (18.30) 2 kromki razowca, jedna z serkiem smietankowym z papryka, druga z maslem, salata, 2 plasterkami poledwicy sopockiej, plasterkiem sera fit, rzodkiewka, pomidorem i papryka
W miedzyczasie duuuzo herbat i woda

Prosze o ocene
Stary 2012-01-16, 23:47   #648
morphine88
Zadomowienie

jeej, jak ja dawno tu nie wstawiałam jadła : DD
dodam z ciekawości, moim celem jest ogólna poprawa sylwetki, bo nie jestem ani otłuszczona, ani umieśniona ;-) bez sensu jadłam ostatnio trochę mniej (trochę! ), teraz chcę rozkręcić metabolizm na maxa. wygląda to jakoś?

1. jaglanka z 4 łyżek na szklance mleka sojowego z jajecznicą (z 2 jajek na maśle) i rodzynkami, 2 kromki chrupkiego pieczywa (jem, bo muszę, dostałam w prezencie ) z sałatką selerową.
2. serek homo naturalny (w kinie, tylko to znalazłam w torebce )
3. ryż brązowy z kurczakiem, warzywami (pomidor, papryka) i bakaliami (orzechy ziemne, rodzynki) z dressingiem kuminowym (jogurt nat., kumin).
8-minutówki:
2x abs, 1x buns, 1x arms, 1x stretch

wpadła miseczka sałatki selerowej jw ^^
20 minut rozciągania nóg do szpagatu : DD
4. śledź z oleju (z grubsza odsączony), domowa galaretka drobiowa.
po: marchewki, trochę babcinego barszczu czerwonego i szynki z niego oraz polędwicy sopockiej ;-)

`I like living on the edge
and seeing what's on the other side!
Steven Tyler
morphine88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 23:56   #649
Phynn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anianiani Pokaż wiadomość
U:

I. Owsianka z pięciu łyżek z serkiem wiejskim, bananem, migdałami, cynamonem i miodem, kawa z mlekiem.
II. Bułka orkiszowa z masłem, polędwicą drobiową, camembertem, sałatą i pomidorem;
V. Sałatka z grillowanym kurczakiem, mixem sałat, pomidorem, papryką i oliwą, kromka razowca.
Ten jadłospis jest idealny pod każdym względem. Nie wspominając o tym, że cudownie trafia w moje smaki

Rozsunąć suwak, by
Zdjąć skafander ciała
Zapomnieć
Wejść w nowe życie
W zwiewnej sukience

Phynn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-17, 00:25   #650
pysia124
Raczkowanie

Przytycie :

kawa z mlekiem

Iś:
bułka z ziarnami: połówka z pasztetem i ogórkiem, połówka z trójkącikiem sera topionego i ketchupem , kromka razowca z pasztetem i ogórkiem , kromka razowca z margaryną, szynką z indyka i ogórkiem

3 landrynki

o:
duży talerz łazanek z mięsem mielonym i kapustą
pasek czekolady mlecznej

p:
bułka z ziarnami z margaryną, mortadelą i musztardą , kromka żytniego z paprykarzem, 4 moskaliki

3 pomarańcze

k:
2 grahamki : 3 połówki z margaryną, mortadelą i musztardą , jedna z paprykarzem

plus podjadane w ciągu dnia: około 3 marcheweczek , makaron łazankowy i pewnie coś jeszcze wpadło ..
Stary 2012-01-17, 09:01   #651
mpati86
Zadomowienie

U w celu R:
1 bułka razowa ze słonecznikiem duża: pół z jajkiem gotowanym, pół z masłem orzechowym, twarożkiem i konfiturę wiśniową, 1 banan, pomidorki koktajlowe; kawa sypana z mlekiem

jogurt 7 zbóż śliwkowy bakoma; 1 jabłko, kawa sypana z mlekiem

gęsty zmiksowany krem z kalafiora z całą piersią gotowaną z kurczaka

kawał razowca z soją z jakiem gotowanym; 1 twarożek domowy cały; 1 pomidor cały, czosnek marynowany, czarne oliwki
Egipt Hurghada- 2009
Turcja Marmaris- 2010
Grecja Rodos
Egipt Sharm el sheikh- 2011
Izrael Jerozolima i Betlejem
Wyspy Kanaryjskie Fuerteventura- 2012
Grecja Kreta
2013- ?

mpati86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-17, 09:13   #652
Madziuniusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madziuniusia Pokaż wiadomość
Moje R na jutro

i jak?
jadłospis mi się posypał, bo zaspałam i dzień zaczęłam od drugiego śniadania z tym, że zamiast jajka wyladowało na kanapce gotowane mięsko z udka.
Stary 2012-01-17, 09:34   #653
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nikol12 Pokaż wiadomość
Moje U :
jabłko
IV : 4 kostki gorzkiej czekolady, 2 biszkopty, pomarańcza

Jak to wygląda?
Już na U ?

---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ----------

Cytat:
Napisane przez pysia124 Pokaż wiadomość
Przytycie :

kawa z mlekiem

Iś:
bułka z ziarnami: połówka z pasztetem i ogórkiem, połówka z trójkącikiem sera topionego i ketchupem , kromka razowca z pasztetem i ogórkiem , kromka razowca z margaryną, szynką z indyka i ogórkiem

3 landrynki

o:
pasek czekolady mlecznej

p:
bułka z ziarnami z margaryną, mortadelą i musztardą , kromka żytniego z paprykarzem, 4 moskaliki

3 pomarańcze

k:

plus podjadane w ciągu dnia: około 3 marcheweczek , makaron łazankowy i pewnie coś jeszcze wpadło ..
Troszkę za mało warzyw. Poza tym wydaje się ok.

Książki potrzebują nowego domu

Ervisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-17, 11:08   #654
riddle92
Zadomowienie

GG do riddle92

Cytat:
Napisane przez morphine88 Pokaż wiadomość
dodam z ciekawości, moim celem jest ogólna poprawa sylwetki, bo nie jestem ani otłuszczona, ani umieśniona ;-) bez sensu jadłam ostatnio trochę mniej (trochę! ), teraz chcę rozkręcić metabolizm na maxa. wygląda to jakoś?

1. jaglanka z 4 łyżek na szklance mleka sojowego z jajecznicą (z 2 jajek na maśle) i rodzynkami, 2 kromki chrupkiego pieczywa (jem, bo muszę, dostałam w prezencie ) z sałatką selerową.
3. ryż brązowy z kurczakiem, warzywami (pomidor, papryka) i bakaliami (orzechy ziemne, rodzynki) z dressingiem kuminowym (jogurt nat., kumin).
8-minutówki:

po: marchewki, trochę babcinego barszczu czerwonego i szynki z niego oraz polędwicy sopockiej ;-)
super!

---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ----------

Cytat:
Napisane przez mpati86 Pokaż wiadomość
U w celu R:
1 bułka razowa ze słonecznikiem duża: pół z jajkiem gotowanym, pół z masłem orzechowym, twarożkiem i konfiturę wiśniową, 1 banan, pomidorki koktajlowe; kawa sypana z mlekiem <w porzadku, choć jeśli chcesz R to konfitura i banan to cos na co trzeba uwazac

jogurt 7 zbóż śliwkowy bakoma; 1 jabłko, kawa sypana z mlekiem <to za malo no i jogurt to duzo cukru, co na R tez odpada

gęsty zmiksowany krem z kalafiora z całą piersią gotowaną z kurczaka <smacznie, choc moglby byc jakis ryż jeszcze np

kawał razowca z soją z jakiem gotowanym; 1 twarożek domowy cały; 1 pomidor cały, czosnek marynowany, czarne oliwki <fajnie
jw
Stary 2012-01-17, 11:31   #655
teczowa dlolinka 21
Zakorzenienie

Cytat:

1. jaglanka z 4 łyżek na szklance mleka sojowego z jajecznicą (z 2 jajek na maśle) i rodzynkami, 2 kromki chrupkiego pieczywa (jem, bo muszę, dostałam w prezencie ) z sałatką selerową. nie jadam tak ,ale ok
2. serek homo naturalny (w kinie, tylko to znalazłam w torebce ) Boże kto je serek homo w kinie!!!Tylko to znalazłaś?hmm... dziwne..
3. ryż brązowy z kurczakiem, warzywami (pomidor, papryka) i bakaliami (orzechy ziemne, rodzynki) z dressingiem kuminowym (jogurt nat., kumin). redukcyjnie
8-minutówki:

po: marchewki, trochę babcinego barszczu czerwonego i szynki z niego oraz polędwicy sopockiej ;-)i tu też bardzo redukcyjnie,
Jak dla mnie za mało i zalatuje chorobą na kilometr..., poza tym pierwszy raz w życiu widzę by ktoś jadł naturalny serek homo w kinie... to chore.

---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ----------

Cytat:
Napisane przez Anianiani Pokaż wiadomość
U:

Cudo, jest idealnie i przepysznie.

---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ----------

Cytat:
Napisane przez pysia124 Pokaż wiadomość
Przytycie :

kawa z mlekiem

Iś:

3 landrynki

o:
pasek czekolady mlecznej

p:

3 pomarańcze

k:

Zarówno ilościowo i jakościowo jest dobrze. Jeśli tyjesz to super.
teczowa dlolinka 21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-17, 11:44   #656
talcia91
Przyczajenie

Hej dziewczyny!
Od dziś zaczynam dietę.
Moje R:
I Ś: 2 kromki chleba razowego + 2 plasterki polędwicy + 1 pomidor + zielona herbata
II Ś: serek wiejski 3% (200g) + 3 paseczki papryki czerwonej
O: mix sałat + pomidor + papryka + pół piersi kury gotowanej na parze
P: pomarańcza
K: mix sałat + pomidor + papryka (z obiadu)
talcia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-17, 13:37   #657
Irish lady 28
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez talcia91 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny!
Od dziś zaczynam dietę.
Moje R:
I Ś: 2 kromki chleba razowego + 2 plasterki polędwicy + 1 pomidor + zielona herbata
II Ś: serek wiejski 3% (200g) + 3 paseczki papryki czerwonej
O: mix sałat + pomidor + papryka + pół piersi kury gotowanej na parze
P: pomarańcza
K: mix sałat + pomidor + papryka (z obiadu)

do obiadu dorzuć ryż/ kaszę/ziemniaka
pomarańcze i w ogóle owoce, raczej w 1 połowie dnia
na kolacje dorzuć białko- jajko, tuńczyk, serek homo..
ogolnie mało jedzenia troszkę..brak tłuszczu (może dorzuć masło do sniadania...oliwę do obiadu?)
ale nie jest źle
Stary 2012-01-17, 13:41   #658
pozytywna-wariatka
Zadomowienie

Cytat:

8-minutówki:

Serek homo w kinie?
Zero luzu, wygląda na erkę ( nie napisałaś u góry ; ) )
Nikt Ci nie każe jeść chrupkiego pieczywa.

Jednym słowem - niby ciekawie i smacznie, ale dziwnie.

A też wrzucę, co mi tam! - U - wczoraj

1śn - trzy kromki razowca z pastą z awokado i chrzanu posypane przyprawą do masła ; D miseczka cini minis, dwie kostki czekolady z bakaliami.
2śn - zapiekana kanapka z mozzarellą i szynką, pół drobiowego kabanosa, dwie roladki z żółtego sera i szynki, dwie kostki czekolady z bakaliami.
obiad - miseczka spaghetti z oliwą z oliwek, chili, czosnkiem, parmezanem.
podwieczorek - suszone pomidory w oliwie z oliwek ( robione przeze mnie ) z mozzarellą.
kolacja - jajecznica z dwóch jaj na maśle z szynką, kakao na mleku.

Edytowane przez pozytywna-wariatka
Czas edycji: 2012-01-17 o 13:46
pozytywna-wariatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-17, 13:45   #659
Sawana25
Raczkowanie

No więc moje dzisiejsze R:

- bułka graham z ziarnami; połówka z serkiem light, ogórkiem kiszonym i papryką, druga z jajkiem i pieprzem
- ryba smażona na oliwie, surówka z ogórków kiszonych z cebulką i może do tego ryż
- placuszki z połowy cukinii na otrębach
- razowa kanapka z dużą ilością twarogu chudego na jogurcie naturalnym, do tego szczypiorek.

Piątego posiłku nie wcisnę, bo późno jadłam śniadanie, ale i późno chodzę spać.
Sawana25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-17, 14:13   #660
GreenBalance
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pozytywna-wariatka Pokaż wiadomość
Serek homo w kinie?
Zero luzu, wygląda na erkę ( nie napisałaś u góry ; ) )
Nikt Ci nie każe jeść chrupkiego pieczywa.

Jednym słowem - niby ciekawie i smacznie, ale dziwnie.

A też wrzucę, co mi tam! - U - wczoraj

1śn - trzy kromki razowca z pastą z awokado i chrzanu posypane przyprawą do masła ; D miseczka cini minis, dwie kostki czekolady z bakaliami.
2śn - zapiekana kanapka z mozzarellą i szynką, pół drobiowego kabanosa, dwie roladki z żółtego sera i szynki, dwie kostki czekolady z bakaliami.
obiad - miseczka spaghetti z oliwą z oliwek, chili, czosnkiem, parmezanem.
podwieczorek - suszone pomidory w oliwie z oliwek ( robione przeze mnie ) z mozzarellą.
kolacja - jajecznica z dwóch jaj na maśle z szynką, kakao na mleku.

Bardzo fajnie-zdrowo i smacznie a przy tym widać luz. Dolozylabym tylko gdzieś jakiegoś owoca i może jakieś warzywa do jajecznicy

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości