Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 1777 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-17, 11:48   #53281
Miskaa78
Kazar Lady

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XI część zakręconej opowieści

Cytat:
Napisane przez kascysko Pokaż wiadomość
Zmywałam oleje samą odżywką, ale teraz włosy mają etap focha na takie mycie, i jest OMO
mnie sie udało to raz, jestem z siebie dumna.

Sarkazm to obrona osób inteligentnych przed otaczającą głupotą..

Miskaa78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-17, 12:13   #53282
pussynka
Raczkowanie

Agrafka - bardzo dziękuję, chyba też tak b ędę robić bo zwariuję z tym czyms na czubku głowy i przy twarzy. mam włosy mniej więcej Twojej długości Ale twoje sa śliczne!!!! Może moje też kiedyś będą?
Dziwi mnie tylko to, że moje (pod względem skrętu) przypominaja tez twoje ale nawet jakbym kompletnie nic nie uzyła, to nie byłyby tak proste jak u Ciebie. Ech, chyba jeszcze wiele się musze nauczyć...

Myszka - juz widze tego zakręconego aniołka

Wczoraj na głowie miałam coś przypominającego początki dredów - masakra! Nie ruszałam ich rękoma według wskazań no i się loki zwinęły ale też podprostowały póżniej i miałam na głowie kilkanaście zwitków - bez połysku w dodatku ;( Nie wiem dlaczego...
Kupiłam sobie wczoraj żel Bielendy niebieski, zmieszałam go dzisiaj z lnem (w ogóle to mi jakiś rzadki wczoraj wyszedł - chyba taki dzień nieudany miałam), włosy zwilżyłam rozwodnioną płukanką lnianą i nałożyłam żel. Pomęcze je jak wyschna ale coś mam przeczucie, że będzie kicha jak wczoraj albo i gorzej...
pussynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-17, 13:34   #53283
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Wklejam post, który się nie pojawił a został napisany przez mychalina89

"Witam was dziewczyny! Od dzis zaczynam swoja przygode z CG, powiedzcie mi tylko, czy jak dzis umyje wlosy zwyklym szamponem zeby zmyc silikony to sama odzywka umyc jutro? czy pomiedzy jakas maseczke zrobic czy co? moje wlosy sa okropne Kiedys pieknie się krecily miejscami naprawde slodkie serpentynki a teraz ani jednej... takie falowane sie zrobily licze na to,ze te kuracje jakos mi pomoga... ach"

I od razu na niego odpowiem, a co
Witaj!
Masz może zdjęcia żeby pokazać swoje włosy? Jeśli tak to wklejaj no i opisz nam swoją pielęgnację, czego dokładnie używasz, itp....
Nie do końca rozumiem to pytanie, ale jakoś tam odpiszę...jeśli umyjesz dziś włosy (a w zasadzie skórę głowy) szamponem, to nałóż potem jakąś odżywkę/maskę do spłukiwania
Przy kolejnym myciu możesz normalnie już umyć odżywką

"Świat przeszkadza mi w życiu."
DMkAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-17, 13:37   #53284
pati_bc
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez shiseido Pokaż wiadomość
hej, to mój pierwszy post
Witam będą lokasy henna może poluzować ale akurat u mnie nie zauwazyłam takiego efektu, wręcz odwrotny

Cytat:
Napisane przez mysia m Pokaż wiadomość
jakas kupa mi z tym lnianym wyszła. ugotowałam 2 łyzki w szklance wody i wyszedł totalnie lejący. No, ale po myciu szamponem kubeczkowo, nałożyalm dużą ilosc i usiluajc opanowac spływanie tego po szyi, twarzy i reczniku, tzrymałam 15 minut. Splukałam. Włosy były tak sztywnodrewniane jak nigdy, bleee... wiec nałozylam ulubionego biovaxa do blondu żołtego jako bs w ilosci 1groszowki i na tym wlosy rozczesalam jakos. Pougniatałam i slicznie sie poddawaly, wygniotlam w koszulke, dołozyłam tego lejacego czegos i poczekałam az wyschna. I co. wszytskos ei rozprostowalo. Nie było ani milimetra włosów do odgniecenia, jak to sie robi po zelu, spuszone na czubku, proste na tyle. Czy to przez to, ze zel nie odstał i nie był sztywny? W dodtyku był glutowaty ale zuzyłam cała szklanke i wcale sie nie zachował jak zel.. hmm.
Dziwne... mnie nawet taki prosto po ugotowaniu podkreśla fale. A ugniatałaś potem z tym żelem? harmonijkowałaś albo coś innego? często jeszcze na suche daję sporą porcję żelu i ponownie ugniatam i odgniatam kiedy wyschną. Może lniany Ci nie pasuje... albo trzeba poczekać, aż bardziej zastygnie. Ja bym się nie poddawała po jednym razie. Na początku też mi nie pasował a teraz jest idealny. Rzadko stylizuje ale jeśli już to tylko żelem lnianym

Cytat:
pati, cuudowne masz te swoje włoski i kolor i skręt.
Dziękuję Ci bardzo

Cytat:
[

Kobity, poradźcie Otóż jak nałożę olej, i chcę umyć OMO z Babydreamem, to jest to w ogóle możliwe? Czyli ze skalp szamponem, a na zaolejowaną długość tylko nałożę balsam Potters i będzie? Wprawdzie w FAQ jest, że pierwszym O może być olej, ale jakoś tego sobie nie wyobrażam.
Zmywam tak i oleje i maski z olejami. Skalp - BD a długość - isana. Wszystko ładnie się zmywa
Ach te Twoje spiralki

Edytowane przez pati_bc
Czas edycji: 2012-01-17 o 13:59
pati_bc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-17, 15:54   #53285
WarOfWorlds
Zadomowienie

http://www.mydevacurl.com/assets/gal...vy_7b_lrg1.jpg

Kurczęę jak się udało jej zrobić taki efekt?? też marzę o takich włosach... Ze strony autorki CG... Moje włosy są raczej zadbane, zdrowe i same się tak falują chyba tylko po śniegu

ZUZKA
WarOfWorlds jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-17, 16:00   #53286
ewcia1807
Zakorzenienie

Musze się pochwalić

Od 30 września nie podcinałam końcówek (no może parę, pojedynczych ) i od tamtej pory urosły mi 5,5 cm! To wszystko dzięki olejowaniu!
Normalnie, to dalej byłabym przy marnych 28 cm

28-...-36-37-38-39-40-41-42-43-44-45-46 -47-48-49-50 ... 60

Zapraszam na mojego kosmetycznego bloga: www.kosmetyczny-raj.blogspot.com
ewcia1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-17, 16:11   #53287
Misha_
Wtajemniczenie

O matko Ewcia! Ja ścinałam w sierpniu i są dokładnie TAKIE same jak były po podcięciu

Przedwczoraj umyłam głowę żelem pod prysznic, bo szamponu bez silikonów nie było w domu Nałożyłam na mokre włosy olejek rycynowy i olejek Alterra brzoza i coś tam i jestem zachwycona Są taaaakie delikatne i śliczne
Wczoraj oczywiście żel lniany i znowu kilka kropel olejku. Dziś po bardzo deszczowym dniu nadal mam ładne fale,a to już 2 doby!

Jestem zachwycona
Misha_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-17, 16:15   #53288
ewcia1807
Zakorzenienie

Misha_ a może tak jakieś zdjęcie?

Zabezpieczasz końcówki po umyciu olejem?

Stary 2012-01-17, 16:27   #53289
agatron77
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez myszka2020 Pokaż wiadomość
Będzie chłopiec Kubuś, nie dziewczynka, piękne klejnociki dzisiaj na usg widzieliśmy A tu kupione różowe kocyki i różowy rożek
Dobrze, że ubranka i zielone i żółte i niebieskie i różowe
Rany, ale NIESPODZIANKA ! Kolory kompletnie nieważne. Mój B też śmigał w różowych i fioletowych, a jak go mylono z dziewczynką, to mnie to powiewało . Ajrisz dobrze napisała, że co co miejsce to obyczaj - na zachodzie róż dla NIEJ, a błękit dla NIEGO, a na wschodzie ODWROTNIE

Cytat:
Napisane przez Miskaa78 Pokaż wiadomość
dzieki dziewczyny, myślicie ze takie cudo mi jest potrzebne, poprawi mi skręt czy cóś doczytałam, że to z krótszymi wypustkami bardziej skręcają moze tylko taką nakładkę kupię? Nie chce wywalić kasy dla jednego uruchomienia...
Ja mam chyba taka suszarkę jaką polecała Eloe, bo się kierowałam jej radami: http://en.toppreise.ch/index.php?a=196079&view=lg Kupiłam w wakacje w RTV EURO AGD za 199zł.
Jestem zadowolona, ale duże znaczenie ma tez to czym się potraktuje włosy przed suszeniem. Pamiętam jak je suszyłam po BIOVAXIE do zniszczonych i suchych, to mnie TŻ nie poznał, bo skróciły się o 1/2. Zachwycona nie jestem, bo ciutkę gniecie loki, ale może brakuje mi jeszcze wprawy w suszeniu dyfuzorem. Suszara jest ok, ale włosy jednak lepiej wyglądają jak schną naturalnie (u mnie niestety trwa to 3-4h, więc nie zawsze mam na to czas). Gdybym jednak miała ją kupić jeszcze raz, to nie wahałabym się

Cytat:
Napisane przez claudiiin Pokaż wiadomość

2. Czy funkcja jonizacji w suszarce ma duze znaczenie dla kreconych wlosow? Innymi slowy, mogac kupic suszarke za 189zl z jonizacja i analogiczna suszarke za 159zl bez jonizacji warto doplacic do tej drozszej?
Niewiele więcej, więc jak już kupować, to z jonizacją. Kiedyś miałam bez jonizacji (200 lat temu), teraz mam Z - różnicy nie widzę, ale skoro obiecują, że to takie dobrodziejstwo, to czemu nie

Cytat:
Myślałam o bezbarwnej hennie. Co o tym myślicie? Czy cassia poluzuje skręt?
Niektóre z hennomaniaczek twierdzą, że henna wnikając we włos może go prostować, więc nie powinno się hennować więcej niż 3 razy całości włosów (tylko odrost). Ja hennowałam się 3 razy (2 razy dwustopniowo), nic mi się nie rozprostowało, ale ciut się wystraszyłam, więc między innymi z tego powodu nie hennuję.

Cytat:
jakas kupa mi z tym lnianym wyszła. ugotowałam 2 łyzki w szklance wody i wyszedł totalnie lejący. No, ale po myciu szamponem kubeczkowo, nałożyalm dużą ilosc i usiluajc opanowac spływanie tego po szyi, twarzy i reczniku, tzrymałam 15 minut. Splukałam. Włosy były tak sztywnodrewniane jak nigdy, bleee... wiec nałozylam ulubionego biovaxa do blondu żołtego jako bs w ilosci 1groszowki i na tym wlosy rozczesalam jakos. Pougniatałam i slicznie sie poddawaly, wygniotlam w koszulke, dołozyłam tego lejacego czegos i poczekałam az wyschna. I co. wszytskos ei rozprostowalo. Nie było ani milimetra włosów do odgniecenia, jak to sie robi po zelu, spuszone na czubku, proste na tyle. Czy to przez to, ze zel nie odstał i nie był sztywny? W dodtyku był glutowaty ale zuzyłam cała szklanke i wcale sie nie zachował jak zel.. hmm.
Mnie żel za każdym razem wychodzi inny, więc nie patrz na minuty gotując go, ale bardziej na konsystencję i wtedy czas gotowania skracaj lub wydłużaj w zależności od preferencji. Ale dziwne to co Cię spotkało. Mi jak nawet wyjdzie rzadki, to utrwali loki, ale na krócej i jest mniej odgniatania. Nigdy nie było tak, żeby nic nie podziałał.

Cytat:

Brakuje mi olejowania, chyba jednak zaolejuję się niebawem, bo tęsknię
Nałóg Dobrze, że nieszkodliwy, wręcz przeciwnie

Cytat:
Kobity, poradźcie Otóż jak nałożę olej, i chcę umyć OMO z Babydreamem, to jest to w ogóle możliwe? Czyli ze skalp szamponem, a na zaolejowaną długość tylko nałożę balsam Potters i będzie? Wprawdzie w FAQ jest, że pierwszym O może być olej, ale jakoś tego sobie nie wyobrażam.

Ostatnio zmyłam olej samym BD, ale końce mam takie puchowo - piórkowe, za to przód ekstra, nieobciażony, objętościowy
Ja zmywałam kilka olejów lub mieszanek szamponem BD (nawet shea dał radę). U mnie nawet lepiej działa metoda kubeczkową, bo wtedy umyje i nie poplącze końców jak wtedy kiedy nie jest rozcieńczony.

Mam pytanko do WROCŁAWSKICH LOKASKÓW - czy którejś z Was czasem nie widziałam w sobotę w Klubie Alive na Kolejowej w godz 23-24? Przyuważyłam 3 piękne Lokaski, z których jedna płomiennoruda i zaraz pomyślałam o naszym wątku

agatron77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-17, 16:47   #53290
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
Napisane przez agatron77 Pokaż wiadomość

Ja mam chyba taka suszarkę jaką polecała Eloe, bo się kierowałam jej radami: http://en.toppreise.ch/index.php?a=196079&view=lg Kupiłam w wakacje w RTV EURO AGD za 199zł.
Jestem zadowolona, ale duże znaczenie ma tez to czym się potraktuje włosy przed suszeniem. Pamiętam jak je suszyłam po BIOVAXIE do zniszczonych i suchych, to mnie TŻ nie poznał, bo skróciły się o 1/2. Zachwycona nie jestem, bo ciutkę gniecie loki, ale może brakuje mi jeszcze wprawy w suszeniu dyfuzorem. Suszara jest ok, ale włosy jednak lepiej wyglądają jak schną naturalnie (u mnie niestety trwa to 3-4h, więc nie zawsze mam na to czas). Gdybym jednak miała ją kupić jeszcze raz, to nie wahałabym się
dziękuję Ci za opinię i wyczerpującą odpowiedz
będe się zatem rozglądać za takim cudem

dziś mam susz ojej i to jaki
zmyłam hennę ale coś widzę, że gniazdo odrostu pominełam i chyba nałoże zaraz na sam odrost jeszcze raz, że też nie ma mi kto pomóc

Stary 2012-01-17, 17:14   #53291
Rabarba
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ewcia1807 Pokaż wiadomość
Musze się pochwalić

Od 30 września nie podcinałam końcówek (no może parę, pojedynczych ) i od tamtej pory urosły mi 5,5 cm! To wszystko dzięki olejowaniu!
to ja się mogę pochwalić, że ciachnęłam wczoraj moje lokasy i najdłuższe to mają max 10 cm nie mogę się jeszcze przyzwyczaić do tak krótkiej fryzurki
Jeszcze mam takie pytanko- czytałam już u paru osób tutaj, że używacie czegoś z aloesem z LIDLA na włosy, byłam wczoraj, ale nic nie znalazłam, co to dokładnie jest?
Rabarba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-17, 17:18   #53292
Misha_
Wtajemniczenie

Ewcia proszę bardzo.
Dwa pierwsze zdjęcia są z wczoraj gdy umyłam włosy po olejach, nałożyłam odżywkę b/s i żel lniany- czyli już zrobione włosy. Z tym, że to drugie dodaję żeby pokazać jak falują się z boku.
3 zdjęcie jest z dzisiaj jak napisałam po deszczowym chodzeniu. Niczym dziś skrętu nie poprawiałam jak wstałam rano z łóżka tak wyszłam z domu. Przepraszam za okropną jakość, ale musiałam szybko wyjść, do tego jest niewyraźne bez flesza w bardzo pochmurny dzień

Mam pytanie do jakiejś mądrej głowy, jak moje włosy nie tolerują kokosa, długo schną, a na deszczy zbijają się w strąki i nie mam puchu, to oznacza wysoką porowatość?

To był mój 1 kontakt z olejkiem z Alterry i nałożyłam jakieś 6 kropli, więc nie tylko w końcówki ale też w resztę włosów wmasowałam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1d.jpg (216,6 KB, 42 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg d1.jpg (110,4 KB, 32 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg d2.jpg (116,8 KB, 39 załadowań)
Stary 2012-01-17, 17:19   #53293
Misha_
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Rabarba Pokaż wiadomość
to ja się mogę pochwalić, że ciachnęłam wczoraj moje lokasy i najdłuższe to mają max 10 cm nie mogę się jeszcze przyzwyczaić do tak krótkiej fryzurki
Jeszcze mam takie pytanko- czytałam już u paru osób tutaj, że używacie czegoś z aloesem z LIDLA na włosy, byłam wczoraj, ale nic nie znalazłam, co to dokładnie jest?
To żel aloesowy, ale wstępuje on tylko jako limitowana edycja.
Stary 2012-01-17, 17:25   #53294
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
Napisane przez Misha_ Pokaż wiadomość
Mam pytanie do jakiejś mądrej głowy, jak moje włosy nie tolerują kokosa, długo schną, a na deszczy zbijają się w strąki i nie mam puchu, to oznacza wysoką porowatość?

To był mój 1 kontakt z olejkiem z Alterry i nałożyłam jakieś 6 kropli, więc nie tylko w końcówki ale też w resztę włosów wmasowałam
no nie, jakie kolory jakie fale
efekt świetny

Stary 2012-01-17, 19:10   #53295
Atyde71
Przyczajenie

Ktoś pytał o funkcję jonizacji w suszarce. Znalazłam w necie takie wyjaśnienie:
Jonizator wewnątrz suszarki wytwarza ujemne ładunki elektryczne zwane jonami ujemnymi, które neutralizują dodatnie ładunki na włosach. Dzięki temu pojedyncze kosmyki zostają wygładzone, lepiej się układają i nie elektryzują się. Rezultatem są gładsze i podatniejsze na układanie włosy, zachowujące perfekcyjny kształt.
A suszarkę zakupiłam taką:
http://www.euro.com.pl/suszarki-do-w...s-d6642e.bhtml
Jestem z niej bardzo zadowolona.
Atyde71 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-17, 19:29   #53296
Redhaired Witch
Nindżopesz

Misha, super masz loki

Ja naolejowałam na noc Vatiką + oliwą z oliwek, umyłam Hippem, nałożyłam Isanę z bobasem a po myciu kilka kropelek oliwki Hipp i jakoś mi się rozprostowały... Ale za to zrobiły się takie mięsiste i gęste, w sumie nawet niegoopi efekt.

Dzisiaj testuję całonocnie brzozową Alterrę + oliwę z oliwek.

Redhaired Witch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-17, 20:32   #53297
agatka89
Raczkowanie

Wiecie co jutro mialam zamiar kupic Babydream olejek ale ciagle kusi mnie ten z Alterry. Myslicie ze bedzie lepszy?

zapuszczam do talii

agatka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-17, 20:34   #53298
Ag Rafka
Rozeznanie

Cytat:
hej, to mój pierwszy post, więc proszę o wyrozumiałość, jeśli podobne pytanie pojawiło się wcześniej - przejrzenie całego wizażowego forum wydaje się szalenie czasochłonne zatem:

od dwóch miesięcy dbam o włosy - oleje, niemal bezsilikonowa pielęgnacja etc. Włosy wciąż są w kiepskim stanie, zniszczone wieloletnim rozjaśnianiem i prostowaniem. W efekcie pielęgnacji okazało się, że włosy trochę falują. Główny problem stanowi odrost, ale póki co powstrzymuję się z kolejnym farbowaniem (ostatnie we wrześniu 2011). Myślałam o bezbarwnej hennie. Co o tym myślicie? Czy cassia poluzuje skręt?
Załączam zdjęcia odrostów i skrętu.
Mnie henna nie luzuje skrętu, ale nikt chyba nie zagwarantuje, jak włosy zareagują...
Cytat:

pati, cuudowne masz te swoje włoski i kolor i skręt.
agrafka, to samo, no i zazdraszczam długosci!!!
No to naprawde dziwne... Nie rozumiem tylko , dlaczego trzymałas 15 min. i spłukałaś? To miał być jako maska, nie jako stylizator? Nie ugniatałaś po dołożeniu, tylko przed? Osobiście wolę gęstego gluta, wydaje mi się, że lepiej trzyma fale. Jak zrobię rzadszy, najczęściej w nocy samo się odgniecie i rano już nie ma sucharków.

Aaaaa, i dziękuję!
Cytat:
Napisane przez pussynka Pokaż wiadomość
Agrafka - bardzo dziękuję, chyba też tak b ędę robić bo zwariuję z tym czyms na czubku głowy i przy twarzy. mam włosy mniej więcej Twojej długości Ale twoje sa śliczne!!!! Może moje też kiedyś będą?
Dziwi mnie tylko to, że moje (pod względem skrętu) przypominaja tez twoje ale nawet jakbym kompletnie nic nie uzyła, to nie byłyby tak proste jak u Ciebie. Ech, chyba jeszcze wiele się musze nauczyć...

Myszka - juz widze tego zakręconego aniołka

Wczoraj na głowie miałam coś przypominającego początki dredów - masakra! Nie ruszałam ich rękoma według wskazań no i się loki zwinęły ale też podprostowały póżniej i miałam na głowie kilkanaście zwitków - bez połysku w dodatku ;( Nie wiem dlaczego...
Kupiłam sobie wczoraj żel Bielendy niebieski, zmieszałam go dzisiaj z lnem (w ogóle to mi jakiś rzadki wczoraj wyszedł - chyba taki dzień nieudany miałam), włosy zwilżyłam rozwodnioną płukanką lnianą i nałożyłam żel. Pomęcze je jak wyschna ale coś mam przeczucie, że będzie kicha jak wczoraj albo i gorzej...
Uwierz, nie były takie 4 miesiące temu. Zresztą teraz są ładne najczęściej 1dzień po myciu. Drugiego już gorzej wygladają...
A jeśli Twoje tak falują bez stylizacji, to znaczy, że mają duzo wiekszy potencjał, niz moje. Po stylizacji i dyfuzorze mogą zmienić się w loki.
Cytat:
Napisane przez WarOfWorlds Pokaż wiadomość
http://www.mydevacurl.com/assets/gal...vy_7b_lrg1.jpg

Kurczęę jak się udało jej zrobić taki efekt?? też marzę o takich włosach... Ze strony autorki CG... Moje włosy są raczej zadbane, zdrowe i same się tak falują chyba tylko po śniegu
To właśnie zasługa stylizacji. Też mam taką różnicę bez i z ugniataniem żelem, sama widziałaś ostatnio(to chyba Tobie wrzucałam linki). Jeśłi chcesz, aby falowały bardziej, pomóż im.
Cytat:
Napisane przez Rabarba Pokaż wiadomość
O, rany, pokaż koniecznie!
Cytat:
Ewcia proszę bardzo.
Dwa pierwsze zdjęcia są z wczoraj gdy umyłam włosy po olejach, nałożyłam odżywkę b/s i żel lniany- czyli już zrobione włosy. Z tym, że to drugie dodaję żeby pokazać jak falują się z boku.
3 zdjęcie jest z dzisiaj jak napisałam po deszczowym chodzeniu. Niczym dziś skrętu nie poprawiałam jak wstałam rano z łóżka tak wyszłam z domu. Przepraszam za okropną jakość, ale musiałam szybko wyjść, do tego jest niewyraźne bez flesza w bardzo pochmurny dzień

Fajowe!!!
Jak kokos nie służy, to niby wysoka porowatość, ale jak długo schną, to by wskazywało niską lub średnią. Nie wiem... Mądrzejszych trza...
Ag Rafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-17, 20:55   #53299
mayletka
Rozeznanie

GG do mayletka

Cytat:
Napisane przez ewcia1807 Pokaż wiadomość
Musze się pochwalić

Świetnie! Też chcę!

Cytat:
Dla niemowlaczka to i różowy będzie śliczny, czy to chłopiec, czy dziewczynka

Choć wolę już nie przesądzać nic, nieważne, co się urodzi, ważne że zdrowe i kochane, no i niech będzie lokaskiem

Ostatnio stosuję pielęgnację minimum, czyli mycie, na jakieś 10 minut odżywka ds (bez żadnych dodatków typu olej, keratyna czy ekstrakty), trochę odżywki bs i żel - bardzo mi służy zauważyłam olejowanie zostawię sobie trochę na potem, teraz mam problem, żeby schylić się nad wanną i włosy umyć
O, proszę! Któż by się spodziewał, ale ja też miałam być chłopcem :P
Trzymam kciuki, oczywiście!

Siedzem z olejem lnianym, za mało dla nich robię. Leniwa Maylet.

Przeszła kurs przygotowawczy do bycia piękną suką i
wyszła z niego z wyróżnieniem, dyplomem z różową bransoletką jako prezentem dla prymuski.

instagram||blog
mayletka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-17, 22:51   #53300
beautystyleandme
Zadomowienie

Cytat:
Będzie chłopiec Kubuś, nie dziewczynka, piękne klejnociki dzisiaj na usg widzieliśmy A tu kupione różowe kocyki i różowy rożek
Dobrze, że ubranka i zielone i żółte i niebieskie i różowe
o jacieeee! ale numer
Cytat:
Dla niemowlaczka to i różowy będzie śliczny, czy to chłopiec, czy dziewczynka

Choć wolę już nie przesądzać nic, nieważne, co się urodzi, ważne że zdrowe i kochane, no i niech będzie lokaskiem

Ostatnio stosuję pielęgnację minimum, czyli mycie, na jakieś 10 minut odżywka ds (bez żadnych dodatków typu olej, keratyna czy ekstrakty), trochę odżywki bs i żel - bardzo mi służy zauważyłam olejowanie zostawię sobie trochę na potem, teraz mam problem, żeby schylić się nad wanną i włosy umyć
no pewnie że dla brzdąca to bez różnicy
z tym schylaniem to domyślam się o co chodzi... pamiętam moje siostry..
Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
Bezbarwna ale nadaje ciepły odcień Mam na tyle jasne że może być widać różnicę a właśnie marzy mi się ochłodzenie (pod kolor oczu; na wiosnę będę ocieplać pod pierwsze piegi eh te baby )
ja mam jeszcze jakieś 1/2 opakowania po bezbarwnej jeśli chcesz to Ci ją podeślę do wypróbowania
ja już nie będę z niej korzystać, mam za ciemne włosy żeby dała jakiś efekt. Jeśli chcesz to nie ma sprawy, pisz na priva
beautystyleandme jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-18, 00:22   #53301
mayletka
Rozeznanie

GG do mayletka

Dziewczyny, moje włosy są dziwne. Chciałam wam dać zdjęcie po oleju lnianym, ale w tych ciemnościach i z kamerką niewiele widać. Dam wam po ostatnim myciu, też słabiej jakości, ale no. xd
Mam wrażenie, że po każdym oleju są takie same, po isanie skręt był jeszcze mniejszy, a najbardziej irytujące jest jego zróżnicowanie. Ogólnie zaczynam się irytować na nie i musiałam to wykrzyczeć.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Snapshot_20120116.jpg (32,3 KB, 35 załadowań)

Przeszła kurs przygotowawczy do bycia piękną suką i
wyszła z niego z wyróżnieniem, dyplomem z różową bransoletką jako prezentem dla prymuski.

instagram||blog

Edytowane przez mayletka
Czas edycji: 2012-01-18 o 00:26
mayletka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-18, 01:39   #53302
eiri
Wtajemniczenie

GG do eiri

Dobry wieczór
Wpadłam na chwilę do was zakomunikować, że moje włosy po olejku myjącym Ziaji nadal są ładne i nadal mają skręt a do tego sterczą na wszystkie strony Niedługo drugie mycie, oby był podobny efekt jak za pierwszym razem
Ajrish spróbuję metody kubeczkowej (niegdyś z Babydreamem nie dała efektu).

Myszko, różowe koszule dla facetów to ostatnimi czasy hit, więc strzelicie się w trendy, Kubuś będzie na czasie

Miałam ostatnio chęć na prostowanie włosów, ale nie prostownicą tylko szałwią więc nie bijcie
Stary 2012-01-18, 08:13   #53303
pati_bc
Rozeznanie

Cytat:
Bardzo ładnie wyszło śliczne falki

Cytat:
Napisane przez Ag Rafka Pokaż wiadomość
No to naprawde dziwne... Nie rozumiem tylko , dlaczego trzymałas 15 min. i spłukałaś? To miał być jako maska, nie jako stylizator? Nie ugniatałaś po dołożeniu, tylko przed? Osobiście wolę gęstego gluta, wydaje mi się, że lepiej trzyma fale. Jak zrobię rzadszy, najczęściej w nocy samo się odgniecie i rano już nie ma sucharków.
Nie wiem dlaczego wcześniej tego nie zauwazyłam

Mysiu kiedy spłukałaś, najprawdopodobniej wyszło coś na kształt płukanki. Prostowłose płuczą sobie włosy płukanką lnianą aby sobie je wygładzić i aby naturalnie przyprostować. Kiedy nakładasz żel to już go nie spłukujesz tylko ugniatasz a tego chyba nie robiłaś. W każdym bądź razie nie zrażaj się, następnym razem wyjdzie lepiej

Cytat:
Napisane przez mayletka Pokaż wiadomość
Mam wrażenie, że po każdym oleju są takie same, po isanie skręt był jeszcze mniejszy, a najbardziej irytujące jest jego zróżnicowanie. Ogólnie zaczynam się irytować na nie i musiałam to wykrzyczeć.
A mnie się to najbardziej podoba w kręconych włosach właśnie to zróżnicowanie skrętu To normalne, że po róznych olejach jest inny skręt. Przecież wielu z nas się zdarza, że jak uzyją jakiegoś oleju to bardziej lub mniej się kręcą. Musisz znaleźć te, które Ci najbardziej służą. Poza tym, Twoje włosy się zmieniają, daj im na to czas i nie złość się na nie bo się odwdzięczą za tę złość

Cytat:
Napisane przez eiri Pokaż wiadomość
Miałam ostatnio chęć na prostowanie włosów, ale nie prostownicą tylko szałwią więc nie bijcie
Masz szczęście a kiedy pokażesz włoski?

Edytowane przez pati_bc
Czas edycji: 2012-01-18 o 08:14
pati_bc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-18, 08:35   #53304
Miskaa78
Kazar Lady

chyba do piątku nie powinnam sie tu odzywać, mam mega puch jak piorun w miotłe przez hennowanie
wygladam i czuję sie przez to strasznie

Stary 2012-01-18, 08:39   #53305
mysia m
Zakorzenienie

dziekuje dziewczyny, mnie sie wydaje, że ja cos sknociłam przy gotowaniu, bo nałożyłam tego tak dużo i zadnych chrupków nie było, a kiedys jak zrobiłam, to mi w chrupki normalnie zastygał.

ja robilam tak, ze nałozyłam jak maskę, ale poniewaz lało mi sie to z głowy, spłukałam po 15 minutach. Włosy były drewniane, sztywne, wiec zmiekczyłam odżywką bs. Pougniatałam i nałozyłam lniany, ale spływał, wiec wygniotłam koszulką i czekalam az wyschna i sie rozprostowały. Miejscami były fale, ale to nie to. Następnym razem porzadnie go przegotuje te 10-15 minut, bo ja zagotowałam tylko, potem z minutke czy dwie i juz. Chyba sie ten śluz nie zdazył uwolnic czy jak.

jutro próba 2

myszko2020, moja kolezanka ma 4! synów i z utesknieniem czekała na coreczke. Tym razem miała byc coreczka, na usg wyszło, ze coreczka i do konca lekarz byl pewny, ze to bedzie dziewczynka. urodzil sie chlopczyk. i nosi rozowe ubranka i nikt sie tym nie przejmuje, wiec rozumiem Twoje podejscie, płec nie ma znaczenia byleby zdrowe było. Wszystkiego dobrego dla brzuszka

Edytowane przez mysia m
Czas edycji: 2012-01-18 o 08:41
mysia m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-18, 09:04   #53306
AjriszMarta
Zakorzenienie

Hej kobitki Poradźcie
Bo mam problem ;]

Nie mam czasu gotować żelu lniango na płukankę. Skalp zadowala się płukanką z żelu aloesowego Cien Med ale włosy są "zakurzone". Pomóżcie wymyślić co mogę w zamian?
BTW wcieram w skalp maseczki podczas mycia więc ma natłuszczanko, ale płukanka musi być inaczej jest źle ;]

Co sądzicie o masce Venita z shea? KLIK
Użyłam jej wczoraj i jest zabawna Można nakładać i nakładać bo nie czuć jej, ale efekt potem jest Skręcik i mniej pucha

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-18, 09:22   #53307
ewcia1807
Zakorzenienie

Cytat:
Ewcia proszę bardzo.

No i fajnie się układają włoski Kokos nie sprawdza się na włosach mocno porowatych, z drugiej, gdy długo schną, to niby mała porowatość. A ile mniej więcej zawsze Ci schną? Może popróbuj inne oleje nasycone

Cytat:
Napisane przez agatka89 Pokaż wiadomość
Wiecie co jutro mialam zamiar kupic Babydream olejek ale ciagle kusi mnie ten z Alterry. Myslicie ze bedzie lepszy?
Alterra chyba (?) ma lepszy skład. I chyba najfajniejszy jest ten z pomarańczą

---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ----------

mayletka

Stary 2012-01-18, 09:26   #53308
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
Hej kobitki Poradźcie
Bo mam problem ;]

Nie mam czasu gotować żelu lniango na płukankę. Skalp zadowala się płukanką z żelu aloesowego Cien Med ale włosy są "zakurzone". Pomóżcie wymyślić co mogę w zamian?
BTW wcieram w skalp maseczki podczas mycia więc ma natłuszczanko, ale płukanka musi być inaczej jest źle ;]

Co sądzicie o masce Venita z shea? KLIK
Użyłam jej wczoraj i jest zabawna Można nakładać i nakładać bo nie czuć jej, ale efekt potem jest Skręcik i mniej pucha
za leszcz jestem do doradzania

Stary 2012-01-18, 09:32   #53309
ewcia1807
Zakorzenienie

Dziewczyny, używała któraś z Was tego szamponu? Powiecie coś o nim?

https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...t-grenade.html

Stary 2012-01-18, 09:36   #53310
Miss Transept
Zadomowienie

GG do Miss Transept

Ag Rafko, obiecałam zdjęcia jak wyzdrowieję, więc załączam Przepraszam że takie całkiem proste ale ostatnio znowu się buntują i w sumie nawet końce nieszczególnie chcą się wywijać. Więc jak układam je jak kręcone to uzyskuję tylko stado polepionych strąków. Nie wiem od czego to u mnie zależy, pogody, dnia cyklu? Bo produktów do włosów nie zmieniałam.

Ale za to pochwalę się półrocznym progresem w przyroście, uważam że jest nieźle Ostatnie zdjęcie jest z końca maja/początku czerwca.

A i nie wiem czemu na zdjęciach końce wyszły jakby były suche okropnie, wcale takie nie są
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 18-01-12.jpg (93,6 KB, 36 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 18-01-12 przyrost.jpg (80,7 KB, 33 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1 dzień z cg.jpg (125,6 KB, 33 załadowań)

Miss Transept jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości