|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#53281 |
|
Kazar Lady
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XI część zakręconej opowieści
mnie sie udało to raz, jestem z siebie dumna.
|
|
|
|
#53282 |
|
Raczkowanie
|
Agrafka - bardzo dziękuję, chyba też tak b ędę robić bo zwariuję z tym czyms na czubku głowy i przy twarzy. mam włosy mniej więcej Twojej długości
Ale twoje sa śliczne!!!! Może moje też kiedyś będą?Dziwi mnie tylko to, że moje (pod względem skrętu) przypominaja tez twoje ale nawet jakbym kompletnie nic nie uzyła, to nie byłyby tak proste jak u Ciebie. Ech, chyba jeszcze wiele się musze nauczyć... Myszka - juz widze tego zakręconego aniołka ![]() Wczoraj na głowie miałam coś przypominającego początki dredów - masakra! Nie ruszałam ich rękoma według wskazań no i się loki zwinęły ale też podprostowały póżniej i miałam na głowie kilkanaście zwitków - bez połysku w dodatku ;( Nie wiem dlaczego... Kupiłam sobie wczoraj żel Bielendy niebieski, zmieszałam go dzisiaj z lnem (w ogóle to mi jakiś rzadki wczoraj wyszedł - chyba taki dzień nieudany miałam), włosy zwilżyłam rozwodnioną płukanką lnianą i nałożyłam żel. Pomęcze je jak wyschna ale coś mam przeczucie, że będzie kicha jak wczoraj albo i gorzej... |
|
|
|
#53283 |
|
Strażnik Wizażu
|
Wklejam post, który się nie pojawił a został napisany przez mychalina89
![]() "Witam was dziewczyny! Od dzis zaczynam swoja przygode z CG, powiedzcie mi tylko, czy jak dzis umyje wlosy zwyklym szamponem zeby zmyc silikony to sama odzywka umyc jutro? czy pomiedzy jakas maseczke zrobic czy co? moje wlosy sa okropne Kiedys pieknie się krecily miejscami naprawde slodkie serpentynki a teraz ani jednej... takie falowane sie zrobily licze na to,ze te kuracje jakos mi pomoga... ach"I od razu na niego odpowiem, a co ![]() Witaj! Masz może zdjęcia żeby pokazać swoje włosy? Jeśli tak to wklejaj no i opisz nam swoją pielęgnację, czego dokładnie używasz, itp....Nie do końca rozumiem to pytanie, ale jakoś tam odpiszę...jeśli umyjesz dziś włosy (a w zasadzie skórę głowy) szamponem, to nałóż potem jakąś odżywkę/maskę do spłukiwania Przy kolejnym myciu możesz normalnie już umyć odżywką
|
|
|
|
#53284 | |||
|
Rozeznanie
|
Witam
będą lokasy henna może poluzować ale akurat u mnie nie zauwazyłam takiego efektu, wręcz odwrotny![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ach te Twoje spiralki Edytowane przez pati_bc Czas edycji: 2012-01-17 o 13:59 |
|||
|
|
|
#53285 |
|
Zadomowienie
|
http://www.mydevacurl.com/assets/gal...vy_7b_lrg1.jpg
Kurczęę jak się udało jej zrobić taki efekt?? też marzę o takich włosach... Ze strony autorki CG... Moje włosy są raczej zadbane, zdrowe i same się tak falują chyba tylko po śniegu
|
#53286 |
|
Zakorzenienie
|
Musze się pochwalić
![]() Od 30 września nie podcinałam końcówek (no może parę, pojedynczych ) i od tamtej pory urosły mi 5,5 cm! Normalnie, to dalej byłabym przy marnych 28 cm
|
#53287 |
|
Wtajemniczenie
|
O matko Ewcia!
Ja ścinałam w sierpniu i są dokładnie TAKIE same jak były po podcięciu ![]() Przedwczoraj umyłam głowę żelem pod prysznic, bo szamponu bez silikonów nie było w domu Nałożyłam na mokre włosy olejek rycynowy i olejek Alterra brzoza i coś tam i jestem zachwyconaWczoraj oczywiście żel lniany i znowu kilka kropel olejku. Dziś po bardzo deszczowym dniu nadal mam ładne fale,a to już 2 doby! Jestem zachwycona
“You can spend minutes, hours, days, weeks, or even months over-analyzing a situation; trying to put the pieces together, justifying what could've, would've happened... or you can just leave the pieces on the floor and move the fu.k on!” |
|
|
|
#53288 |
|
Zakorzenienie
|
Misha_ a może tak jakieś zdjęcie?
![]() Zabezpieczasz końcówki po umyciu olejem?
|
#53289 | |||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
! Kolory kompletnie nieważne. Mój B też śmigał w różowych i fioletowych, a jak go mylono z dziewczynką, to mnie to powiewało ![]() Cytat:
Jestem zadowolona, ale duże znaczenie ma tez to czym się potraktuje włosy przed suszeniem. Pamiętam jak je suszyłam po BIOVAXIE do zniszczonych i suchych, to mnie TŻ nie poznał, bo skróciły się o 1/2. Zachwycona nie jestem, bo ciutkę gniecie loki, ale może brakuje mi jeszcze wprawy w suszeniu dyfuzorem. Suszara jest ok, ale włosy jednak lepiej wyglądają jak schną naturalnie (u mnie niestety trwa to 3-4h, więc nie zawsze mam na to czas). Gdybym jednak miała ją kupić jeszcze raz, to nie wahałabym się Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Mam pytanko do WROCŁAWSKICH LOKASKÓW - czy którejś z Was czasem nie widziałam w sobotę w Klubie Alive na Kolejowej w godz 23-24? Przyuważyłam 3 piękne Lokaski, z których jedna płomiennoruda
|
|
#53290 | |
|
Kazar Lady
|
Cytat:
będe się zatem rozglądać za takim cudem dziś mam susz ![]() ![]() ojej i to jaki zmyłam hennę ale coś widzę, że gniazdo odrostu pominełam i chyba nałoże zaraz na sam odrost jeszcze raz, że też nie ma mi kto pomóc
|
|
|
|
|
#53291 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Jeszcze mam takie pytanko- czytałam już u paru osób tutaj, że używacie czegoś z aloesem z LIDLA na włosy, byłam wczoraj, ale nic nie znalazłam, co to dokładnie jest?
|
|
|
|
|
#53292 |
|
Wtajemniczenie
|
Ewcia proszę bardzo.
Dwa pierwsze zdjęcia są z wczoraj gdy umyłam włosy po olejach, nałożyłam odżywkę b/s i żel lniany- czyli już zrobione włosy. Z tym, że to drugie dodaję żeby pokazać jak falują się z boku. 3 zdjęcie jest z dzisiaj jak napisałam po deszczowym chodzeniu. Niczym dziś skrętu nie poprawiałam jak wstałam rano z łóżka tak wyszłam z domu. Przepraszam za okropną jakość, ale musiałam szybko wyjść, do tego jest niewyraźne bez flesza w bardzo pochmurny dzień ![]() Mam pytanie do jakiejś mądrej głowy, jak moje włosy nie tolerują kokosa, długo schną, a na deszczy zbijają się w strąki i nie mam puchu, to oznacza wysoką porowatość? To był mój 1 kontakt z olejkiem z Alterry i nałożyłam jakieś 6 kropli, więc nie tylko w końcówki ale też w resztę włosów wmasowałam
“You can spend minutes, hours, days, weeks, or even months over-analyzing a situation; trying to put the pieces together, justifying what could've, would've happened... or you can just leave the pieces on the floor and move the fu.k on!” |
|
|
|
#53293 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#53294 | |
|
Kazar Lady
|
Cytat:
efekt świetny
|
|
|
|
|
#53295 |
|
Przyczajenie
|
Ktoś pytał o funkcję jonizacji w suszarce. Znalazłam w necie takie wyjaśnienie:
Jonizator wewnątrz suszarki wytwarza ujemne ładunki elektryczne zwane jonami ujemnymi, które neutralizują dodatnie ładunki na włosach. Dzięki temu pojedyncze kosmyki zostają wygładzone, lepiej się układają i nie elektryzują się. Rezultatem są gładsze i podatniejsze na układanie włosy, zachowujące perfekcyjny kształt. A suszarkę zakupiłam taką: http://www.euro.com.pl/suszarki-do-w...s-d6642e.bhtml Jestem z niej bardzo zadowolona. |
|
|
|
#53296 |
|
Nindżopesz
|
Misha, super masz loki
Ja naolejowałam na noc Vatiką + oliwą z oliwek, umyłam Hippem, nałożyłam Isanę z bobasem a po myciu kilka kropelek oliwki Hipp i jakoś mi się rozprostowały... Ale za to zrobiły się takie mięsiste i gęste, w sumie nawet niegoopi efekt. Dzisiaj testuję całonocnie brzozową Alterrę + oliwę z oliwek. |
|
|
|
#53297 |
|
Raczkowanie
|
Wiecie co jutro mialam zamiar kupic Babydream olejek ale ciagle kusi mnie ten z Alterry. Myslicie ze bedzie lepszy?
|
#53298 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Aaaaa, i dziękuję! Cytat:
A jeśli Twoje tak falują bez stylizacji, to znaczy, że mają duzo wiekszy potencjał, niz moje. Po stylizacji i dyfuzorze mogą zmienić się w loki. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Jak kokos nie służy, to niby wysoka porowatość, ale jak długo schną, to by wskazywało niską lub średnią. Nie wiem... Mądrzejszych trza...
|
|
#53299 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Też chcę! ![]() Cytat:
Trzymam kciuki, oczywiście! Siedzem z olejem lnianym, za mało dla nich robię. Leniwa Maylet. |
||
|
|
|
#53300 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
z tym schylaniem to domyślam się o co chodzi... pamiętam moje siostry.. Cytat:
ja już nie będę z niej korzystać, mam za ciemne włosy żeby dała jakiś efekt. Jeśli chcesz to nie ma sprawy, pisz na priva
|
|||
|
|
|
#53301 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny, moje włosy są dziwne. Chciałam wam dać zdjęcie po oleju lnianym, ale w tych ciemnościach i z kamerką niewiele widać. Dam wam po ostatnim myciu, też słabiej jakości, ale no. xd
Mam wrażenie, że po każdym oleju są takie same, po isanie skręt był jeszcze mniejszy, a najbardziej irytujące jest jego zróżnicowanie. Ogólnie zaczynam się irytować na nie i musiałam to wykrzyczeć.
Przeszła kurs przygotowawczy do bycia piękną suką i wyszła z niego z wyróżnieniem, dyplomem z różową bransoletką jako prezentem dla prymuski. instagram||blog Edytowane przez mayletka Czas edycji: 2012-01-18 o 00:26 |
|
|
|
#53302 |
|
Wtajemniczenie
|
Dobry wieczór
![]() Wpadłam na chwilę do was zakomunikować, że moje włosy po olejku myjącym Ziaji nadal są ładne i nadal mają skręt a do tego sterczą na wszystkie strony Niedługo drugie mycie, oby był podobny efekt jak za pierwszym razem ![]() Ajrish spróbuję metody kubeczkowej (niegdyś z Babydreamem nie dała efektu). Myszko, różowe koszule dla facetów to ostatnimi czasy hit, więc strzelicie się w trendy, Kubuś będzie na czasie ![]() Miałam ostatnio chęć na prostowanie włosów, ale nie prostownicą tylko szałwią więc nie bijcie
|
#53303 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
śliczne falkiCytat:
Mysiu kiedy spłukałaś, najprawdopodobniej wyszło coś na kształt płukanki. Prostowłose płuczą sobie włosy płukanką lnianą aby sobie je wygładzić i aby naturalnie przyprostować. Kiedy nakładasz żel to już go nie spłukujesz tylko ugniatasz a tego chyba nie robiłaś. W każdym bądź razie nie zrażaj się, następnym razem wyjdzie lepiej ![]() Cytat:
właśnie to zróżnicowanie skrętu To normalne, że po róznych olejach jest inny skręt. Przecież wielu z nas się zdarza, że jak uzyją jakiegoś oleju to bardziej lub mniej się kręcą. Musisz znaleźć te, które Ci najbardziej służą. Poza tym, Twoje włosy się zmieniają, daj im na to czas i nie złość się na nie bo się odwdzięczą za tę złośćCytat:
a kiedy pokażesz włoski?
Edytowane przez pati_bc Czas edycji: 2012-01-18 o 08:14 |
||||
|
|
|
#53304 |
|
Kazar Lady
|
chyba do piątku nie powinnam sie tu odzywać, mam mega puch jak piorun w miotłe przez hennowanie
wygladam i czuję sie przez to strasznie
|
|
|
|
#53305 |
|
Zakorzenienie
|
dziekuje dziewczyny, mnie sie wydaje, że ja cos sknociłam przy gotowaniu, bo nałożyłam tego tak dużo i zadnych chrupków nie było, a kiedys jak zrobiłam, to mi w chrupki normalnie zastygał.
ja robilam tak, ze nałozyłam jak maskę, ale poniewaz lało mi sie to z głowy, spłukałam po 15 minutach. Włosy były drewniane, sztywne, wiec zmiekczyłam odżywką bs. Pougniatałam i nałozyłam lniany, ale spływał, wiec wygniotłam koszulką i czekalam az wyschna i sie rozprostowały. Miejscami były fale, ale to nie to. Następnym razem porzadnie go przegotuje te 10-15 minut, bo ja zagotowałam tylko, potem z minutke czy dwie i juz. Chyba sie ten śluz nie zdazył uwolnic czy jak. jutro próba 2 ![]() myszko2020, moja kolezanka ma 4! synów i z utesknieniem czekała na coreczke. Tym razem miała byc coreczka, na usg wyszło, ze coreczka i do konca lekarz byl pewny, ze to bedzie dziewczynka. urodzil sie chlopczyk. i nosi rozowe ubranka i nikt sie tym nie przejmuje, wiec rozumiem Twoje podejscie, płec nie ma znaczenia
Włosy Edytowane przez mysia m Czas edycji: 2012-01-18 o 08:41 |
|
|
|
#53306 |
|
Zakorzenienie
|
Hej kobitki
PoradźcieBo mam problem ;] Nie mam czasu gotować żelu lniango na płukankę. Skalp zadowala się płukanką z żelu aloesowego Cien Med ale włosy są "zakurzone". Pomóżcie wymyślić co mogę w zamian? BTW wcieram w skalp maseczki podczas mycia więc ma natłuszczanko, ale płukanka musi być inaczej jest źle ;] Co sądzicie o masce Venita z shea? KLIK Użyłam jej wczoraj i jest zabawna Można nakładać i nakładać bo nie czuć jej, ale efekt potem jest Skręcik i mniej pucha
|
|
|
|
#53307 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może popróbuj inne oleje nasycone ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ---------- mayletka
|
|
#53308 | |
|
Kazar Lady
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#53309 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, używała któraś z Was tego szamponu?
Powiecie coś o nim? ![]() https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...t-grenade.html
|
#53310 |
|
Zadomowienie
|
Ag Rafko, obiecałam zdjęcia jak wyzdrowieję, więc załączam
Przepraszam że takie całkiem proste ale ostatnio znowu się buntują i w sumie nawet końce nieszczególnie chcą się wywijać. Więc jak układam je jak kręcone to uzyskuję tylko stado polepionych strąków. Nie wiem od czego to u mnie zależy, pogody, dnia cyklu? Bo produktów do włosów nie zmieniałam. Ale za to pochwalę się półrocznym progresem w przyroście, uważam że jest nieźle Ostatnie zdjęcie jest z końca maja/początku czerwca.A i nie wiem czemu na zdjęciach końce wyszły jakby były suche okropnie, wcale takie nie są
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:54.

Ale twoje sa śliczne!!!! Może moje też kiedyś będą?
Kiedys pieknie się krecily miejscami naprawde slodkie serpentynki a teraz ani jednej... 
też marzę o takich włosach... Ze strony autorki CG... Moje włosy są raczej zadbane, zdrowe i same się tak falują chyba tylko po śniegu
cel: do dooopy

doczytałam, że to z krótszymi wypustkami bardziej skręcają

Też chcę!
eh te baby
Skręcik i mniej pucha