Jednym już figurki wracają, inne jeszcze z brzuszkami biegają. Mamusie I-II 2012. - Strona 13 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-17, 12:05   #361
Klepsydra88
Zakorzenienie

Dot.: Jednym już figurki wracają, inne jeszcze z brzuszkami biegają. Mamusie I-II 201

podczytuję Was, bo z dziewczynami z innego wątku martwimy się o Agate informuję, że skopiowałam stąd wiadomość od niej czekamy na informacje od niej jak na jakieś zbawienie, biedula się tak męczy..

pozdrawiam!
Stary 2012-01-17, 12:06   #362
czubasek20
Zakorzenienie

Dot.: Jednym już figurki wracają, inne jeszcze z brzuszkami biegają. Mamusie I-II 201

Cytat:
Napisane przez Blanszor Pokaż wiadomość
Cześć Mamusie

mój Tż w końcu zgrał mi kilka zdjęć naszego synka z aparatu na komputer. Trzy są przesłodziuchne dlatego się chwalę

Gratulacje dla kolejnych Mamuś

Alan dziś skończył 2 tyg i odleciał mu pępuszek.
śliczny

Cytat:
Napisane przez MartuNiunia87 Pokaż wiadomość
no i tak na szybko:

fotki naszego wózka Baby Active Jet - jest super na żywo kolor jest bardziej czerwony niż bordowu, ale fotki robione kamerką przy żarówkowym świetle, mam juz baterie w aparacie więc zrobię nowe fajne to wam wrzucę

no i ja w zeszłym tygodniu (czyli wtedy był 35 tc)
Cytat:
Napisane przez renata:) Pokaż wiadomość
u mnie to samo z piciem codziennie butla wody plus herbatki soczki mleczko....

mi tez się sypnął i poszłam sobie bo sie denerwować nie chciałamuzależni enie wzywało strasznie ale sie uparłam i koniec
wykorzystuj lepsze to niz ogródek doniczkowy

jak się robi tygryski?

i jak tam Aga?

ja też wizyte mam dzisiaj- pewnie znowu będę wymasowana na wszystkie strony świata żeby się ruszyło coś

ale słodziak!!!

ja tam zauważyłam i miałam dzisiaj pisac gdzie cie posiałoa tu nic nie posiało tylko się kulasz nadal- 36tydz jeszcze tydzien i mozesz spokojnie rodzić

super wyglądasz wcale nie grubo a limuzyna ma świetne kolory

a mnie dzisiaj rano obudziły skurczei nadal mam co jakies pol godz takiego silnegoidę zaraz po wyniki badań zobaczymy czy sie rozkręci

---------- Dopisano o 08:41 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ----------

chyba poczekam na małża jak wstanie i pójdziemy razem bo boli bardzo

no i co i napisałam wam na wizażu i mi przeszło wrrrr aaa idę wziąc prysznic i po wyniki
Matunia nie opadł Ci czasem brzuszek ?

Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość
Dzien dobry.
Obudzila mnie nieodparta ochota na sniadanie z mcdonalda. Jak sie mozecie domyslec, ta "ochota" obudzila tez tzta, ktory juz jest w drodze po muffina i rogalika z nutella
My jedziemy z tztem w czwartek przed wizytą

Cytat:
Napisane przez boroo50 Pokaż wiadomość
Mam jakieś skurcze dziś, chciałam balonik ale powiedzieli że dadzą się rozkręcić skurczom i jutro założą jeśli nic nie pójdzie samo. Rozwarcie mam na 1,5 cm. Doktorek mnie zbadał i to bolało przepraszał ale i tak mnie ch.u.j strzelał. Ide teraz teraz se pochodzic po schodach. Normalnie płakać mi się chce Bo się boję bólu założenia balonika a jednocześnie bardzo bym go chciała na rozwarcie... w ogóle bym se popłakała... Przekaż wszystkim. Trzymta sie.

Przekazuję więc lojalnie i słowo w słowo. Wiecie... jak on ją tak zbadał to hehe chyba już niedługo

I proszę nie piszcie do niej czy już i co słychać tylko w razie czego jakieś śmieszne rzeczy Bo ona jest bardzo smutna i się stresuje, że nic się nie ... działo (bo to czas przeszły już )

Oby wreszcie sie ruszyło

Ja dziś byłam na pobraniu krwi, znajoma pielegniarka zdziwiła się jak mnie zobaczyła bo myślała że już urodziłam no i powiedziała że brzuszek opadł czyli jest bliżej niż dalej.
Cały czas boli mnie jak na okres. plechy, podbrzusze i uda

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-17, 12:13   #363
19mala83
Raczkowanie

Cytat:
I też mam ogromną nadzieję, ze jak go zobaczymy to nam wena natchniona spłynie na mózgi
Myślisz że nas oświeci jak zobaczymy nasze dzieci?? ja tam pewna nie jestem i najwyżej będzie bezimienny albo przez pół roku można zmienić to jakby co skoczę do urzędu i zmienię

Cytat:
Napisane przez AgaMili Pokaż wiadomość

Już Cię widzę , takiego brzuchacza rzucającego się na piwsko w lodówce

Mój jak coś nabroi to też myśli że śniadaniem i masażem się wykupi . Ja się go pytam "i co myślisz że to wystarczy?" a on "no jeszcze kolacje dorzucę" ?

Aga zanim ja bym się dokulała do tej lodówki to mój już by zdążył kłódkę na niej założyć bo żadnego alkoholu chociaż zdarzało się że pozwalał mi kilka łyków winka popić albo piwa ale to już jakiś czas temu, a potem aj k była opcja że niby urodzę w starym roku to nie bo nie będzie dziecko cierpiało że z grudnia jest bo mi się wina chciało i może to właśnie wpłynęło na wcześniejszy poród

Mój jak coś przeskrobie to mówi zawsze na początku: ale pamiętaj że cię kocham a potem następuje spowiedź

Cytat:
Cześć Mamusie

mój Tż w końcu zgrał mi kilka zdjęć naszego synka z aparatu na komputer. Trzy są przesłodziuchne dlatego się chwalę

Malutki słodki nic tylko schrupać

Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość

Ja dzis ide pierwszy raz na ktg, ciekawe co tam wyjdzie
Mnie jak już widzą w szpitalu na ktg to jest oo Pani na ktg co nie urodziło się jeszcze? podłączają ostatnio nawet na pół h bo była inna przynajmniej miła kobitka bo tak to zawsze 10 minut i po ktg to co zawsze: wszystko dobrze serduszko dobrze bije, skurczy brak, zapraszamy za dwa dni

Cytat:
Napisane przez dph Pokaż wiadomość
kochana jak byłam z pierwszym w ciąży to też miałam torbę od miesiąca spakowaną ale przy drugim dziecku jest zupełnie inaczej wogóle wy piszecie o jakiś skurczach bólach itp ja nic takiego nie mam ani razu nie brałam żadnej nospy nic więc pewnie jeszcze przenoszę tak jak przy córce choć wiadomo że nie ma na to reguły i faktycznie w każdej chwili może się już zacząć - oby nie
JA też nie wiem co to skurcze przepowiadające, no-spy nie musiałam brać, żadnego magnezu ani nic a dzieciak siedzi chyba się zaklinował i nie bierze pod uwagę tego że to już 41 tydz wczasy se urządził no

Cytat:
Mam jakieś skurcze dziś, chciałam balonik ale powiedzieli że dadzą się rozkręcić skurczom i jutro założą jeśli nic nie pójdzie samo. Rozwarcie mam na 1,5 cm. Doktorek mnie zbadał i to bolało przepraszał ale i tak mnie ch.u.j strzelał. Ide teraz teraz se pochodzic po schodach. Normalnie płakać mi się chce Bo się boję bólu założenia balonika a jednocześnie bardzo bym go chciała na rozwarcie... w ogóle bym se popłakała... Przekaż wszystkim. Trzymta sie.

Przekazuję więc lojalnie i słowo w słowo. Wiecie... jak on ją tak zbadał to hehe chyba już niedługo

I proszę nie piszcie do niej czy już i co słychać tylko w razie czego jakieś śmieszne rzeczy Bo ona jest bardzo smutna i się stresuje, że nic się nie ... działo (bo to czas przeszły już )

NO to AGATEK KCIUKI oby następne info było że urodziła

Wczoraj wizaż cuś nie działał, nawet poczytać nie mogłam a dzisiaj znowu net mi chodzi jakby chciał a nie mógł, ciągle rozłącza a jak mi posta nie wstawi to wywalę przez okno słowo daję, bo znowu od rana bombardowanie przez rodzinę smsami i co już?urodziłaś? tak a dziecko do szafy schowałam nosz kurde i jeszcze wizyta dzisiaj na 17.30 kolejne 130 zeta w plecy a usłyszę to co zawsze, szyjka 1,5 cm, miękka, no ale jeszcze porodowo nic się nie dzieję nosz kurde jestem zmęczona już tą ciążą i chyba łapie doła.

Aga a za te gofry to masz po tyłku żeby tak smaka robić no
19mala83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-17, 12:15   #364
kamciurka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mala_stopka Pokaż wiadomość

no łatwo nie będzie...u nas tez Maja czasem budzi Ige, a ta potem nie moze usnąć...
mam nadzieje ze niedługo sie przyzwyczai
moja to juz taka duża, że jak ją brat obudzi i nie będzie mogła spać, to ich zostawię niech się pobawią ja tam ze snem problemów nie będę miała przypuszczam normalnie teraz to jestem bardziej wyrodną matką niż AgaMili
Cytat:

za Agatka, no ale z drugiej strony przecież ona termin miała na niedzielę nie? toż to dopiero dwa dni po terminie, więc ma prawo się jeszcze nic nie dziać
ja tam raz napisałam, ale już nie będę, zresztą napisałam jej tylko, że mam z Orange też i jak cos może pisać, jednak widać nie przeszłam weryfikacji bo ciszaaaaaaaaaaaaaa

Cytat:
:
P.S. Wracając kupiłam sobie bitą śmietanę i zaraz sobie wszamię gofery z dzemem morelowym i bitą śmietaną

Cytat:
Napisane przez likas Pokaż wiadomość
No normalnie 4 strony

Ja znów na chwile bo mała zasnęła i zaraz ma przyjść położna na pierwsza wizytę.

Chciałam się tylko pochwalić, że Natalka skończyła wczoraj tydzień i dziś w nocy odpadł jej pępek - szok, że tak szybko. Octanisept czyni cuda
gratki za pępuszek i z okazji tygodzinek

Niki

Alex
kamciurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-17, 12:17   #365
boroo50
Rozeznanie

GG do boroo50

Moje kochane!
Kolejna wiadomość od Agatka:

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200807202338.html
http://straznik.dieta.pl/zobacz/stra...d7fcac01be.png
82 68 67 66 65 64 63 62 61 60 59 58 57 -->56 <--
boroo50 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-17, 12:18   #366
klaurencja
Raczkowanie

No mów!

mamuśki: kładziecie bobasy na brzuszek? bo tutaj piszą że dziecko zaczyna unosić główkę

Edytowane przez klaurencja
Czas edycji: 2012-01-17 o 12:20
klaurencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-17, 12:21   #367
annyonne
Raczkowanie

Cytat:
Cześć Mamusie

za pępuszek! A Alanek śliczny

Cytat:
Napisane przez Mijus Pokaż wiadomość
Cześć kochane
Tak tylko Was podczytuje, ale nie mam nastroju na odpisywanie.
Właśnie dostałam wiadomość, że w szpitalu umiera tata mojego ojczyma, taki przyszywany dziadek od 15 lat
Przykro mi straszliwie...
Ogromnie mi przykro, trzymaj się dzielnie kochana

--------------

Dzieńdoberek.

Spałam z 9 godzin i jeszcze bym wskoczyła do łóżka... Gdyby tylko sąsiedzi remontujący mieszkanie nad nami mieli ciut litości dla ciężarnej....

Od tygodnia miałam jakieś takie przeczucie, że do dzisiaj urodzę i co? I wierzyć tu kobiecej intuicji

A i wczoraj na poprawę humoru zamówiłam karuzelkę dla Konrada, podobno już jutro ma być
annyonne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-17, 12:22   #368
czubasek20
Zakorzenienie

czyżby się coś ruszyło

Stary 2012-01-17, 12:23   #369
klaurencja
Raczkowanie

to trzymanie w niepewności!
Stary 2012-01-17, 12:23   #370
boroo50
Rozeznanie

GG do boroo50

Ja pier.dol.e pierwszy i ostatni raz jestem w ciąży... Spotkałam moją położną i mnie zbadała - szyjkę macicy w sali porodowej i chyba trochę rozmasowała, że zawyłam z bólu teraz ryczę nie wiem czy z bezsilności czy z tego że nie ma przy mnie męża... Cała jestem spocona i zdenerwowana. Jeszcze nowa mnie wku.r.wiła i mówi że bardziej boli parcie niż badanie szyjki... I chyba jej zaraz pojadę... Mam dość już, normalnie szok aż mi słabo...

Stary 2012-01-17, 12:26   #371
BebiBebi
Rozeznanie

GG do BebiBebi

Cytat:

bidulka <przytul>
Cytat:

Ja widziałam że Cie nie ma ale któraś napisała że masz problemy z netem . Super wyglądasz i wózio ładny

A nic obraziłam się i już nie chcę rodzić . Jak zaprowadziłam młodą to wracając miałam skurcze ale mam to gdzieś, one nic nie znaczą

. Moja pierwszą przespaną noc miała około 7 miesięcy

Dobrze ze skurcze przeszly
Jest moja Plotkara, teraz czekam na napisy . Normalnie zakochałam się w Chucku i Blair . No i Deseperatki też już mam nowy odc. ale jeszcze bez napisów.

Ide robić zupę krem z cukinii a potem po młodą do przedszkolka

P.S. Wracając kupiłam sobie bitą śmietanę i zaraz sobie wszamię gofery z dzemem morelowym i bitą śmietaną

mniaammmm mniammmm ślinka cieknie

A my po wizycie i wszystko u nas w porządku dzidzia waży 3331 gram ja mam 19 dni do terminu, ale wszystko jeszcze pozamykane, a szkoda aa i wogóle nie widać wokół szyjki pępowinki, tętno dzidzi dzisiaj 147/min

BebiBebi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-17, 12:26   #372
klaurencja
Raczkowanie

kurcze, ale przetrzymują Agatka apel do Niespodzianki Agatka : WYJDŹ JUŻ i daj matce odpocząć!
Stary 2012-01-17, 12:32   #373
aniaxxxxx
Zadomowienie

biedna Agata sie nameczy.. tez czytalam z masaz szyjki do najprzyjemniejszych nie nalezy...

dziewuszki te co urodzily juz... jak z waga stoicie i jaki jest brzuch po porodzie bo mnie przeraza ze moje cialo bedzie okropne...
Stary 2012-01-17, 12:34   #374
annyonne
Raczkowanie

Cytat:
Ja pier.dol.e pierwszy i ostatni raz jestem w ciąży... Spotkałam moją położną i mnie zbadała - szyjkę macicy w sali porodowej i chyba trochę rozmasowała, że zawyłam z bólu teraz ryczę nie wiem czy z bezsilności czy z tego że nie ma przy mnie męża... Cała jestem spocona i zdenerwowana. Jeszcze nowa mnie wku.r.wiła i mówi że bardziej boli parcie niż badanie szyjki... I chyba jej zaraz pojadę... Mam dość już, normalnie szok aż mi słabo...
Bądź dzielna kochana teraz to już musi się coś ruszyć...

Jeśli lubicie akcesoria Lidlowskie to od poniedziałku będą ciuszki dla maluchów: http://www.lidl.pl/cps/rde/xchg/lidl...fferdate=23976
annyonne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-17, 12:36   #375
klaurencja
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez aniaxxxxx Pokaż wiadomość
biedna Agata sie nameczy.. tez czytalam z masaz szyjki do najprzyjemniejszych nie nalezy...

dziewuszki te co urodzily juz... jak z waga stoicie i jaki jest brzuch po porodzie bo mnie przeraza ze moje cialo bedzie okropne...
nie odchudzam się (na razie... ) i mam 9 do schudnięcia... Poszło 8
Stary 2012-01-17, 12:37   #376
boroo50
Rozeznanie

GG do boroo50

Ale ma doła bidula. Dobrze, że chociaż ta położna jej tam jest dzisiaj. Może jej pomoże, może zrobi ten masaż szyjki

Stary 2012-01-17, 12:37   #377
AgaMili
BAN stały

Cytat:
No normalnie 4 strony

Ja znów na chwile bo mała zasnęła i zaraz ma przyjść położna na pierwsza wizytę.

Chciałam się tylko pochwalić, że Natalka skończyła wczoraj tydzień i dziś w nocy odpadł jej pępek - szok, że tak szybko. Octanisept czyni cuda

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
Hejo

W czwartek mam mieć wizyte u ginki ale chyba nie dotrwam

Biedna Agatka

---------------

Zupa gotowa a ja zbieram się do przedszkola
A gofry były pyszne, zaspokoiłam zachciankę
AgaMili jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-17, 12:51   #378
agawoo
Zakorzenienie

Witam się
Najpierw ponadrabiam a potem napiszę co u mnie ...
Cytat:
Cześć kochane
Właśnie dostałam wiadomość, że w szpitalu umiera tata mojego ojczyma, taki przyszywany dziadek od 15 lat
Mijus, bardzo mi przykro
Cytat:
Dzien dobry.
Obudzila mnie nieodparta ochota na sniadanie z mcdonalda. Jak sie mozecie domyslec, ta "ochota" obudzila tez tzta, ktory juz jest w drodze po muffina i rogalika z nutella
No nieźle

Ja tam nie jestem fanką sniadań z Maca, ale "ochota" na rogaliki z czekoladą z naszego osiedlowego sklepu budzi codziennie mojego TZta
Cytat:
Biedna Oby się szybko ruszyło
Cytat:
A nic obraziłam się i już nie chcę rodzić . Jak zaprowadziłam młodą to wracając miałam skurcze ale mam to gdzieś, one nic nie znaczą
[...]

Mówisz, że rezygnujesz? No dobra, będziesz chodzić w ciąży 21 miesięcy

Ale dałaś czadu z tymi goframi
Skąd ja teraz wytrzasnę gofra???? Czekamy wprawdzie na pizzę, ale ja chcę gofraaaaaaa
Cytat:
Napisane przez Angelika_26 Pokaż wiadomość

Zadzwoniłam do labo i jest mój wynik z GBS , nic nie mam, czyściutko!!
Super
Cytat:
Napisane przez 19mala83 Pokaż wiadomość
Myślisz że nas oświeci jak zobaczymy nasze dzieci?? ja tam pewna nie jestem i najwyżej będzie bezimienny albo przez pół roku można zmienić to jakby co skoczę do urzędu i zmienię
No ja mam nadzieję, że właśnie mnie oświeci, bo my też nie mamy imienia .... mamy trzy wokół których się kręcimy, ale nie możemy się zdecydować
Cytat:
Ojej, biedna Agatek :/ Namęczy się okropnie Niech już się ruszy

Renatka, może u Ciebie też coś ruszy???

A co u mnie??

Ja już dzisiaj myślałam, że wyląduję na porodówce (i wcale jeszcze nie jest powiedziane, że nie).
Wstałam rano do łazienki, patrzę a tu cała wkładka mokrusieńka, i w takim jakby rzadkim śluzie (???)
Zdziwilam się, ale założyłam inną i za chwilę czuję że jest znowu mokra
Znowu zmieniłam i poleciałam do łóżka, a tam w miejscu gdzie usiadłam (jak wstawałam) mokra plama ...

A mieliśmy jechać dzisiaj do innego miasta zamawiać wózek i mówię do TZta, że chyba zamiast po wózek to do szpitala pojedziemy, bo może to wody się sączą??
Zjadłam śniadanie, znowu wkładkę zmieniłam i pojechaliśmy do szpital na oddział (dziś mój lekarz nie przyjmuje w gabinecie, więc powinien być na oddziale).
I był, tyle, że przy jakiejś operacji. Więc zapytałam innego lekarza, co mam robić i czy to można sprawdzić ..Powiedział, że procedura jest taka, żeby się przyjąć na oddział, oni sprawdzą wszystko, a jak to nie wody, to albo mogę zostać, albo wyjść na własne żądanie.
No ale pojechaliśmy do domu, i nic już mi się nie lało ...Więc stwierdziłam, że pojedziemy po ten wózek i tak zrobiliśmy.
Mieliśmy przy okazji załatwić kilka innych spraw i spotkać się z koleżanką, ale pojechaliśmy tylko tam i z powrotem, w razie gdyby coś ..
No i już jesteśmy w domku, nic się na razie już nie leje ( ja tak na pół leżąco, bo jeśli to wody się sączyły, to w pozycji siedzącej podobno nie będą) i czekam co dalej ....

tylko po to, żeby w niej wszystko było

Edytowane przez agawoo
Czas edycji: 2012-01-17 o 13:00
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-17, 12:51   #379
kamusia178
Raczkowanie

Cytat:
Cześć kochane
przytulam

Cytat:
Dzien dobry.
phi... nabral sie na Twoje gierki pt Nietoperek ma ochote.... ?? moj juz sie opiera

Cytat:
Napisane przez klaurencja Pokaż wiadomość
hejka

maluch przespał dzisiaj NOC z jedną pobudką czyżby świeże powietrze tak na niego działało?
brawo cudowny ten twoj synus... ideal nie dziecko

Cytat:
Napisane przez Lucy1111 Pokaż wiadomość
U Inutil dalej cisza w eterze. Mały ma się dobrze, nic się nie dzieje. Mówi, że nuda straszna....
Przyjętych do wywołania jest sporo kobiet, a porodówka cała zajęta pewnie dlatego tyle zwlekają....
ech... wysyp dzieciaszkow.... no to nadal trzymamy kciukasy

Cytat:
biedny Agatek... niedlugo bedzie po wszystkim

Cytat:
superancko brawa dla pepuszka
i za skonczony tydzien

---------------

ja dzis chyba zle spalam bo tak mnie bolą biodra i uda ze szok.... mam nadzieje ze po porodzie te wszystkie bole przechodza.... bo stac nie moge bo slabo mi sie robi, lezec nie bo biodra i uda na wznak nie bo dusi siedziec nie bo kregosłup noz kurczak zaraz wisiec bede cale dnie...
ech to ponarzekalam chyba zaraz do Manufaktury sie przejde na mega słodkie nalesniczki mniam mniam
kamusia178 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-17, 12:55   #380
mala_stopka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aniaxxxxx Pokaż wiadomość
7kg poszło przy porodzie, zostało 10kg, choć po tygodniu od powrotu ze szpitala juz "tylko" 9kg
a brzucho na razie taki rozlazły i miękki...
czekam, aż się rana po cc dobrze zagoi i jakieś ćwiczenia będzie trzeba zacząć...

za Agatka, żeby cos się w końcu rozkręciło
mala_stopka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-17, 12:59   #381
ultraradiola
Wtajemniczenie

dzień dobry mamusie

a ja dzisiaj mam jakiś dziwny dzień ... obudziłam się rano jakoś nie swoja za chwilę zadzwoniłam do męża i w ryk boroczek się przestraszył co mi jest. A ja sama zdziwienie. Już chcę sobotę żeby był przy mnie

14.08.2010 MAŁŻEŃSTWO

ultraradiola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-17, 12:59   #382
aniaxxxxx
Zadomowienie

klaurencja to sporo spada po porodzie... ja wlasnie sie mala stopko obawiam obwislego brzucha... ze juz nie bedzie taki plasciutki jak kiedys.. no i cycochy zeby byly takie jedrne
Stary 2012-01-17, 13:03   #383
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ultraradiola Pokaż wiadomość
dzień dobry mamusie

a ja dzisiaj mam jakiś dziwny dzień ... obudziłam się rano jakoś nie swoja za chwilę zadzwoniłam do męża i w ryk boroczek się przestraszył co mi jest. A ja sama zdziwienie. Już chcę sobotę żeby był przy mnie
Ojej
Już niedługo będzie przy Was Może też ten spadek nastroju coś oznacza u Ciebie?

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-17, 13:13   #384
boroo50
Rozeznanie

GG do boroo50

Cytat:
Napisane przez 19mala83 Pokaż wiadomość

Mój jak coś przeskrobie to mówi zawsze na początku: ale pamiętaj że cię kocham a potem następuje spowiedź
Spowiedź święta A rozgrzeszenie dajesz?

Z tym imieniem to po prostu mam nadzieję, że jakoś to będzie, bo jak nie to damy No-Name i basta
Z dziewczynką to łatwiej jakoś nazwać cholerka...
Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
No ja mam nadzieję, że właśnie mnie oświeci, bo my też nie mamy imienia .... mamy trzy wokół których się kręcimy, ale nie możemy się zdecydować

Ja już dzisiaj myślałam, że wyląduję na porodówce (i wcale jeszcze nie jest powiedziane, że nie).
Wstałam rano do łazienki, patrzę a tu cała wkładka mokrusieńka, i w takim jakby rzadkim śluzie (???)
Zdziwilam się, ale założyłam inną i za chwilę czuję że jest znowu mokra
Znowu zmieniłam i poleciałam do łóżka, a tam w miejscu gdzie usiadłam (jak wstawałam) mokra plama ...

A mieliśmy jechać dzisiaj do innego miasta zamawiać wózek i mówię do TZta, że chyba zamiast po wózek to do szpitala pojedziemy, bo może to wody się sączą??
Zjadłam śniadanie, znowu wkładkę zmieniłam i pojechaliśmy do szpital na oddział (dziś mój lekarz nie przyjmuje w gabinecie, więc powinien być na oddziale).
I był, tyle, że przy jakiejś operacji. Więc zapytałam innego lekarza, co mam robić i czy to można sprawdzić ..Powiedział, że procedura jest taka, żeby się przyjąć na oddział, oni sprawdzą wszystko, a jak to nie wody, to albo mogę zostać, albo wyjść na własne żądanie.
No ale pojechaliśmy do domu, i nic już mi się nie lało ...Więc stwierdziłam, że pojedziemy po ten wózek i tak zrobiliśmy.
Mieliśmy przy okazji załatwić kilka innych spraw i spotkać się z koleżanką, ale pojechaliśmy tylko tam i z powrotem, w razie gdyby coś ..
No i już jesteśmy w domku, nic się na razie już nie leje ( ja tak na pół leżąco, bo jeśli to wody się sączyły, to w pozycji siedzącej podobno nie będą) i czekam co dalej ....
Nadzieja nie nakarmi, ni łóżka nie pościeli
Jakie macie te typy imion?

Ciekawe jak to jest jak się wody sączą. Tez już kilka razy się bałam, że to jest to, ale to chyba było coś innego hihi, bo potem ani skurczy ani takich innych tam rzeczy...

Zadzwoniła do mnie dziś koleżanka - taka od pieluchy normalnie (od przedszkola niech będzie ) i mówi do mnie:
Wykrakałaś mi! ?Nagadałaś.... i jakieś inne duperelki - no już nie pamiętam
W każdym bądź razie jest w ciąży
A ja jej mowiłam i powtarzałam: "Nie dotykaj mojego brzucha"

Czyli zaraziłam już dwie - z tego co wiem póki co

Stary 2012-01-17, 13:13   #385
czubasek20
Zakorzenienie

oglądała z was któraś film '' jedne dzień''? Bo zastanawiam się czy warto

Stary 2012-01-17, 13:19   #386
ultraradiola
Wtajemniczenie

Cytat:
Ojej
Już niedługo będzie przy Was Może też ten spadek nastroju coś oznacza u Ciebie?
już sama nie wiem ... Czuję się jak na początku ciąży

właśnie teściówka jeszcze dzwoniła z zapytaniem czy już rodzę

14.08.2010 MAŁŻEŃSTWO

ultraradiola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-17, 13:26   #387
boroo50
Rozeznanie

GG do boroo50

Cytat:
oglądała z was któraś film '' jedne dzień''? Bo zastanawiam się czy warto
Nawet o nim nie słyszałam
Cytat:
Napisane przez ultraradiola Pokaż wiadomość
właśnie teściówka jeszcze dzwoniła z zapytaniem czy już rodzę
Powiedz jej następnym razem, że już urodziłaś. A jak spyta czemu ona nic o tym nie wie, to odpowiedz że poinformowałaś jedynie najbliższą rodzinę i przyjaciół

---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ----------

Ale by się porobiło. Teściowa z głowy na resztę życia

Stary 2012-01-17, 13:26   #388
dolores181
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ania_1988 Pokaż wiadomość
to i ja jako zaginiona przyszła mama się odezwę po kilku miesiacach nieobecności czasem podczytywałam ale jakoś nie pisałam najpierw ślub, praca, praca mgr i szkoła na tyle mnie pochłonęły, że jakoś nie było czasu. Od początku grudnia jestem na zwolnieniu już więc odpoczywam

Hania ciągle w brzuszku ma się dobrze, wierci się i przeciąga tak że czasami spać nie mogę. Wyprawka prawie cała przygotowana. Ubranka już poprasowane i poprane w komodzie czekają Mąż mnie męczy żebym torbę do szpitala spakowała już.

Termin mam na 26 lutego ale martwie się żeby nie urodzić 29 lutego.....

Pozdrawiam
Witam, ja też mam termin na 29 luty niby albo 26 zależy jak liczyć , a tobie jak wyliczyli ? ja miesiączkę miałam 22 maja a ty? przyznam szczerze że już nie mam sily chodzić bo albo woda mi się odkłada z nadcisnienia albo za dużo przytyłam, mam problemy z wypróżnianiem , dziewczyny co mogę brać? jem sliwki suszone i popijam wodą ale nic mnie nie bierze
dolores181 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-17, 13:26   #389
renata:)
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez eliza1984 Pokaż wiadomość
Bardzo mi przykro

Ja nie lubie śniadań z maka

Jakos wczoraj zasnęłam ,ale i tak obudził mnie ból brzucha jak na okres,no ale oczywiście przeszło.Długo tak jeszcze .A dziś u mnie piękne słońce i śnieg leży,ale i tak nigdzie nie ide bo boli mnie łono i pachwiny,za to może umyje dziś te szafki w kuchni
kochana do40tyg jeszcze troche zostało
Cytat:
Napisane przez klaurencja Pokaż wiadomość
hejka

maluch przespał dzisiaj NOC z jedną pobudką czyżby świeże powietrze tak na niego działało?
ale super!!!
Cytat:
Piękny prezent na skończenie 2go tygodnia

Na prawdę to ramię? A ja tak sobie pomyślałam, że on tak słodko je cycunia sobie I tak pomyślałam - jaka ta główka maleńka
A teraz się dowiaduje, ze to ramię było
Fajniutki jak Cię w nos próbuje pocałować albo podgryźć

Cóż... Mojego stary też jest alkoholik. Pije od zawsze w domu, w pracy... Gdzie by nie był to pije :/ Matka mojego miała z nim zawsze trzy świata i skaranie, bo to bardzo pracowita kobieta. Szkoda mi jej wiecznie było, no ale moim zdaniem to powinna strzelił go w łeb i wygonić z domu na dwór spać za każdym razem kiedy jest pijany. A ona mu tylko kluczyki zabiera i wtedy mój durny musi żula wozić wszędzie i matkę dodatkowo :/ Tak mnie to wkur...ia, że sobie nawet nie wyobrażacie!!!
Mojemu pić nie pozwalam absolutnie. Wyjątkiem są czasem dwa piwa (rzecz jasna teraz nie pije nic, bo czeka). Jeśli dwka jest większa niż dwa piwa lub wchodzi wóda to robi się baaaaardzo nieprzyjemnie, bo on najzwyczajniej w świecie staje się agresywny. Wie o tym doskonale i wydaje mi się, że dlatego wódki nie tyka. Mam szczerą nadzieję, że nie tknie jej do końca życia
A z tym "klinikiem" to jest właśnie sposób jego starego na "lepsze samopoczucie po". Usłyszałam kilka razy od mojego: "o piwko by mi teraz pomogło", ale na szczęscie na tym się kończyło
Więc faktycznie mamy obciążenie genetyczne, z którym się musimy borykać niestety

Ajjjjjj, w takim razie mi zrobi to co ostatnio? Te rurki od kaloryferów tym razem nie wytrzymają i mogę je ze ściany wyrwać
Renia kciuki za wizytę!

Kto wie, kto wie? Może na wizytę wcale nie zdążysz? Tylko porodóweczka

---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ----------

Bardzo współczuje

Zacytowałam wcześniej, ale gdzies pożarło :/
Tak więc kciuki trzymamy
no chyba zrobi....ja juz po...mnie to badanie jakos tak średnio boli no ale później krwawie strasznie...wiec chyba odporna jestem na ten ból...
Cytat:

biedny Agatek mam nadzieje ze sie rozkręciło już
Cytat:

nie obrażaj się! przyjdzie na nas pora
ale pojechałaś z tymi goframi!!! teraz poprosze dla każdej z nas po jednym takim,,,,eee co ja mówię po 3 takie!
Cytat:

Ja dziś byłam na pobraniu krwi, znajoma pielegniarka zdziwiła się jak mnie zobaczyła bo myślała że już urodziłam no i powiedziała że brzuszek opadł czyli jest bliżej niż dalej.
Cały czas boli mnie jak na okres. plechy, podbrzusze i uda
super że brzus opadnięty!!
Cytat:
bidulka ale mi jej żal ...jeszcze w domu się da wytrzymac ale w szpitalu to można zwariować...
Cytat:
Napisane przez kamusia178 Pokaż wiadomość

ja dzis chyba zle spalam bo tak mnie bolą biodra i uda ze szok.... mam nadzieje ze po porodzie te wszystkie bole przechodza.... bo stac nie moge bo slabo mi sie robi, lezec nie bo biodra i uda na wznak nie bo dusi siedziec nie bo kregosłup noz kurczak zaraz wisiec bede cale dnie...
ech to ponarzekalam chyba zaraz do Manufaktury sie przejde na mega słodkie nalesniczki mniam mniam
jedna o gofrach druga o naleśnikach a ja mam schabowego dzisiaj jak na złośća zjadłabym cos takiego słodkaśnego pysznego

------------------------------------------------------
jestem po wizycie. Lilka się pcha, na 99% do 48 godz powinna wyjść już na światzobaczymy czy jej się bedzie chciało- czop odszedł, ja plamię już, mam sobie sutki masować bo tylko macica coś sie stawiać nie chciała jak mi ginka ją szczypała, widać już głowkę no i mała podobno bardzo ładnie ułożona(obrócona już do porodu i całkiem tam przyklejona) powinno szybko pójśćobyno i znowu przytyłam

"nadwrażliwość to mój wróg- przerost duszy nad rozumem[...] dyskretnej troski trzeba mi"

http://www.suwaczki.com/tickers/ajwwb201imv5ykw7.png

Lilka już z nami!!

renata:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-17, 13:30   #390
bybella
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kamciurka Pokaż wiadomość
ja tam raz napisałam, ale już nie będę, zresztą napisałam jej tylko, że mam z Orange też i jak cos może pisać, jednak widać nie przeszłam weryfikacji bo ciszaaaaaaaaaaaaaa
spoko ja też, ale ja nie z Orange
Cytat:
o matko jedyna, ale sie bidula tam nacierpi ... najgorsze jest takie siedzenie w szpitalu i czekanie, tego się tez boje
Cytat:
No ja mam nadzieję, że właśnie mnie oświeci, bo my też nie mamy imienia .... mamy trzy wokół których się kręcimy, ale nie możemy się zdecydować .
gadaj jakie imiona, my ci pomożemy
a jaki wózek kupiłaś?
Cytat:
Zadzwoniła do mnie dziś koleżanka - taka od pieluchy normalnie (od przedszkola niech będzie ) i mówi do mnie:
Wykrakałaś mi! ?Nagadałaś.... i jakieś inne duperelki - no już nie pamiętam
W każdym bądź razie jest w ciąży
A ja jej mowiłam i powtarzałam: "Nie dotykaj mojego brzucha"
Czyli zaraziłam już dwie - z tego co wiem póki co
mówisz, ze to działa? oby podziałało na moja siostrę bo bidula już parę ładnych lat się stara i nic

poprasowałam pierwsza turę ciuszków dla małego, co by uszykować komplety do szpitala w końcu i zmachałam się jak mops
nie wiem ile czego zapakować nooo. niby każą mieć po 2-3 komplety, ale ja już uszykowałam tych najmniejszych na 56cm po 5 a jeszcze te większe też chce wziąć, bo ja wiem jaki to klops się urodzi?
ile wy czego bierzecie?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości