Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7 - Strona 35 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-17, 11:40   #1021
Karo89
Zakorzenienie

Dot.: Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7

Cytat:
Napisane przez gosica502 Pokaż wiadomość
No my ostatnio też zakupiliśmy nawilżacz powietrza i jest ogromna różnica, wcześniej się z suchymi bolącymi gardłami budziliśmy a teraz jest naprawdę luks
to chyba będę musiała wziąć i odpalić u nas. Bo może te moje bóle gardła i kaszel są od suchego powietrza... spróbuję w takim układzie włączyć, może się poprawi

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
Jestem juz po Ukg serca, wszystko jest w porzadku, wiec kolatania serca ktore miewalam spowodowane sa po prostu ciaza, co wiedzialam od razu, no ale lepiej sie przebadac
dobre wieści

Cytat:
Napisane przez evvcia_ Pokaż wiadomość
Jakie plany obiadowe?
u mnie powtórka z wczoraj. Zupa ogórkowa i racuchy

Cytat:
Napisane przez Zia_ Pokaż wiadomość
TAk wogole to komus tu naleza sie baciki... Wczoraj przeczytalam na watku o racuchach i nie bylo juz ratunku - musialam zrobic. Nie dosc ze sie na noc najadlam niepotrzebnie to jeszcze mi duzo zostalo wiec na sniadanie dopchalam
to chyba mi...

Dzień dobry
ja nie wyspana, w nocy budziłam się co chwile, nie wygodnie mi było i nie mogłam się ułożyć.
teraz siedzę i odpoczywam po śniadaniu. a potem prasować muszę i posprzątać w kuchni, bo wczoraj nie miałam siły myć jej po obiedzie

Karo89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-17, 11:50   #1022
rybka13
Zakorzenienie

Dot.: Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7

Hej
Nikki ale dzidzia wam psikusa robi
Aguska dobrze, ze z Twoim serduchem ok i ze sie przebadalas
Balbinka po co Ci walizka do szpitala, skoro u nas sie wychodzi przewaznie nastepnego dnia

Ja dzis na obiadek ziemniaczki, zapiekane miesko i salatka grecka
rybka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-17, 11:54   #1023
balbinka20
Rozeznanie

GG do balbinka20

Cytat:
Napisane przez rybka13 Pokaż wiadomość
Hej
Nikki ale dzidzia wam psikusa robi
Aguska dobrze, ze z Twoim serduchem ok i ze sie przebadalas
Balbinka po co Ci walizka do szpitala, skoro u nas sie wychodzi przewaznie nastepnego dnia

Ja dzis na obiadek ziemniaczki, zapiekane miesko i salatka grecka
no ja wiem o tym;d tylko że na podstawie tej listy którą pisała kiedyś gosia to wychodzi tego cholernie dużo... a ja chciałam zmieścić to w taką torbę na ramię i naprawdę nie da się... a nic takiego "pomiędzy" nie mam niestety.... i dlatego mówię,że będzie walicha w użyciu bo na 1 raz nie chcę kupować torby większej...

Julian:22.03.2012
Leon:26.02.2015
Iiiii nadchodzi nowe ❤️
balbinka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-17, 12:00   #1024
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez balbinka20 Pokaż wiadomość
no ja wiem o tym;d tylko że na podstawie tej listy którą pisała kiedyś gosia to wychodzi tego cholernie dużo... a ja chciałam zmieścić to w taką torbę na ramię i naprawdę nie da się... a nic takiego "pomiędzy" nie mam niestety.... i dlatego mówię,że będzie walicha w użyciu bo na 1 raz nie chcę kupować torby większej...
Ja tylko chcialam wtracic,ze nie kazalam nikomu brac walizki
Ta liste dala mi kolezanka,ktora zna to z praktyki,bo niedawno rodzila tu w szpitalu.Naprawde tyle tego wychodzi?Ja mysle,ze podziele jakos ta liste i czesc zostawie w domu w siatce,albo w samochodzie i w razie gdyby byla potrzeba to maz mi dowiezie.
Stary 2012-01-17, 12:14   #1025
evvcia_
Wtajemniczenie

GG do evvcia_

Cytat:
[INDENT]
Ja dzis w planach mam rybke smazona z warzywami
A Ty nie daj sie chorobie!
Próbuję się nie dawać
Ja dziś działam zapiekankę makaronową z kurczakiem, pieczarkami i papryką w sosie śmietanowo-koperkowym

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
Może uda Nam się zobaczyć na następnym USG a jak nie to jak już urodzę będzie niespodzianka co

Kiedyś ludzie bez GPS sobie radzili to i teraz sobie poradzą Najwyżej stara metoda pytanie przechodniów gdzie jest ta i ta ulica
No to dzidziuś robi psikusa u nas też długo było niepewne, a jakoś ja nadal nie wierzę, że już nic się nie zmieni choć jakbym urodziła i powiedzieliby "Ma pani syna" to bym padła

Dobrze, że Twój Maluszek zdrowiutki i wszystko co trzeba ma Jajka czasem są zbędne

Cytat:
Nikii dokladnie!Kiedys wogole kobietki nie wiedzialy i mialy za kazdym razem niespodzianke
Moja mama to powtarza

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Ja tylko chcialam wtracic,ze nie kazalam nikomu brac walizki
Ta liste dala mi kolezanka,ktora zna to z praktyki,bo niedawno rodzila tu w szpitalu.Naprawde tyle tego wychodzi?Ja mysle,ze podziele jakos ta liste i czesc zostawie w domu w siatce,albo w samochodzie i w razie gdyby byla potrzeba to maz mi dowiezie.
Też tak planuję

Razem, 19.12.04
Zaręczona, 1.01.11
Córeczka Laura, ur. 22.03.12
Będziemy ślubować 31.08.13

evvcia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-17, 12:15   #1026
balbinka20
Rozeznanie

GG do balbinka20

no sporo tego jest... nawet jak z opakowań powyjmowałam to sie nie mieści...;/ a ten pomysł żeby w aucie zostawić podoba mi się i tak też zrobię

Iiiii nadchodzi nowe ❤️
Stary 2012-01-17, 12:26   #1027
Nikii89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez negila Pokaż wiadomość
Witam w nowym wątku

tempo oczywiście bez zmian wszystkiego jeszcze nie nadrobiłam i nie wiem czy mi się wogóle uda

my już po ost usg jajeczka nie zniknęły nadal mamy chłopaka badanie oczywiście expresowe- nawet nie mamy żadnego zdjęcia którym można by się pochwalić ale nie to najważniejsze przecież. Zresztą już jest tak duży ze ja ledwo co widziałam- przez chwilę tylko malutką stópkę i kręgosłup który wił się jak piskorz
Miałam badaną szyjkę i jest 32 mm wiec w normie chyba.
Najlepsze w tym jest to że waży już 2300 i według lekarza może dobić nawet do 4kg ciekawe jak ja przepchnę takiego kolosa

mi udało się kupić kupić Lovele za 40 zł 3,6 kg kolor + płyn do płukania. mam nadzieję że nie uczuli malucha

właśnie Jolka a na opisie nie ma żadnych wymiarów? mój lekarz pisze takie rzeczy w opisie i dodatkowo jest zdjęcie z tego apartu usg z pomiarami.

prywatne wizyty nie dają Ci gwarancji robienia usg na każdej wizycie, zalezy dużo od lekarza a nawet twojej sytuacji. Ja chodze prywatnie i miałam tylko 3, a w momencie kiedy tak dużo mi twardniał brzuch lekarka też wolała nie ingerować badaniem usg czy jakimkolwiek innym.

moja mama czuła że moja siostra i ja będziemy chłopakami nawet imiona były wybrane tylko męskie

Aguśka a poduszka jest bardzo fajna- oglądałam taką ost w sklepie właśnie tej firmy i też sie do niej przymierzam. u nas kosztuje 50 zł i myślałam że znajdę tańszą ale widzę ze tutaj na jedno wyjdzie.
Ivonka szpital rewelacyjny zazdroszczę warunków

Zaczynam powoli zabierać się za wyprawkę i przygotowanie miejsca dla malucha i chyba za późno się z tym obudziłam wczoraj zaczęłam ogarniać pokój i szafę i chyba trochę sie przeforsowałam wieczorem ledwo sie ruszałam- mało brakowało a pojechałabym do szpitala tak sie przestraszyłam nie ma to tamto już nie mam tyle siły co mi sie wydawało

dzisiaj mam dzień "placka łóżkowego" najgorsze że dalej nic nie zrobione i jakbym miała teraz urodzić to nie wiem jak by to wogóle miało wyglądać- nic nie przygotowane, wszystko w pudłach... zacznę na wszelki wypadek od torby..
No to duży już chłopak cieszę się że wszystko OK i chłopak nadal jest chłopakiem, bo my od wczoraj już nie wiemy co będziemy mieć

co do wyprawki to nie nadwyrężaj się. Najlepiej dziennie coś po trochu, a najcięższe roboty zostawić TŻ

No dziewczyny fakt dzidzia robi Nam psikusa Jeżeli na następnym USG też będzie nie wiadoma to chyba już zostanę przy niespodziance

Właśnie nastawiłam pierwsze pranie z dzidziusiowymi rzeczami ( dobrze że mama większość uniwersalnych poodkładała )
Teraz muszę pokombinować gdzie je schowam bo nie mamy w planach zakupu dodatkowej komody bo w sypialni brak miejsca.
Stary 2012-01-17, 12:39   #1028
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Może uda Nam się zobaczyć na następnym USG a jak nie to jak już urodzę będzie niespodzianka co
ale maluszek zrobil psikusa, ale najwazniejsze ze wszystko z nim w porzadku
Cytat:
my już po ost usg jajeczka nie zniknęły nadal mamy chłopaka badanie oczywiście expresowe- nawet nie mamy żadnego zdjęcia którym można by się pochwalić ale nie to najważniejsze przecież. Zresztą już jest tak duży ze ja ledwo co widziałam- przez chwilę tylko malutką stópkę i kręgosłup który wił się jak piskorz
Najlepsze w tym jest to że waży już 2300 i według lekarza może dobić nawet do 4kg ciekawe jak ja przepchnę takiego kolosa
duzy chlopak super ze wszystko dobrze

Aguska, ciesze sie ze wyniki w porzadku

Ja pospalam 2 h
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-17, 12:41   #1029
tynka88
Zadomowienie

Poprasowalam pierze sie nastepne, ale juz nie duzo mi zostało.

Mój mąż z chrapaniem przechodzi samego siebie przez ostatnie dwa dni , jest przeziebiony i tym sie tłumaczy, ale nerwowo chwilami nie daje rady.

tynka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-17, 12:47   #1030
cziqua
Zadomowienie

Cytat:
No to duży już chłopak cieszę się że wszystko OK i chłopak nadal jest chłopakiem, bo my od wczoraj już nie wiemy co będziemy mieć

co do wyprawki to nie nadwyrężaj się. Najlepiej dziennie coś po trochu, a najcięższe roboty zostawić TŻ

No dziewczyny fakt dzidzia robi Nam psikusa Jeżeli na następnym USG też będzie nie wiadoma to chyba już zostanę przy niespodziance

Właśnie nastawiłam pierwsze pranie z dzidziusiowymi rzeczami ( dobrze że mama większość uniwersalnych poodkładała )
Teraz muszę pokombinować gdzie je schowam bo nie mamy w planach zakupu dodatkowej komody bo w sypialni brak miejsca.

No u nas najpierw była dziewczynka w 18 tc a w 24tc podobno chłopak więc ja też już sama nic nie wiem mam nadzieje że następne usg ukaże co noszę

---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ----------

Cytat:
Napisane przez tynka88 Pokaż wiadomość

Mój mąż z chrapaniem przechodzi samego siebie przez ostatnie dwa dni , jest przeziebiony i tym sie tłumaczy, ale nerwowo chwilami nie daje rady.

jak mój charczy to albo z łokcia lekko dostaje albo mu mówię żeby się obrócił na drugi bok w ostateczności idę spac do drugiego pokoju

Filip Jan

16.04.2012
godzina 16:30
najszczęśliwszy dzień w moim życiu
narodziny syna Filipa!!!

cziqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-17, 12:57   #1031
monika_krk
Raczkowanie

Cytat:
Jestem juz po Ukg serca, wszystko jest w porzadku, wiec kolatania serca ktore miewalam spowodowane sa po prostu ciaza, co wiedzialam od razu, no ale lepiej sie przebadac

Odnosnie nawilzacza, kupilismy z mezem 2 lata temu i jest duza roznica, spi sie duzo lepiej, tak jak mowicie, nie czuc tej suchosci w gardle i nosie.
mój mąż chyba was podczytuje rano wstaje, a ten odgrzebał nasz nawilżacz i odpalił

Cytat:
u mnie też na szczęście jej brak
Ja też zwykłą po tym jak przeczytałam pojazd na stronie szpitala na Inflanckiej, np. "O czym więc pamiętać szykując torbę do szpitala (tak, właśnie torbę, a nie walizkę. Torba łatwiej zmienia objętość i jest bardziej "układna" " lub, że "Pamiętaj, że poza Tobą, w tym samym pokoju przebywać będzie jeszcze Twoje dziecko i współpacjentka/tki i ich dzieci oraz odwiedzający. Walizka, z którą byłaś na dwutygodniowych wakacjach w Egipcie już się nie zmieści."
Większość rzeczy już mam spakowane i wcale nie jest taka ciężka (co te wkłady czy ciuszki maluszka ważą ), a resztę typu laktator i inne osprzętowanie TŻ potem dowiezie lub będzie w samochodzie.
właśnie o to mi chodziło z moją, bo mam taką sporych gabarytów

Cytat:
Dzień dobry tak w ogóle.
Wczoraj już nie chciało mi sie na kompa wchodzić więc dziś napiszę Wam jak po wizycie
A więc co do tych mrowień to mam się nie przejmować bo są one pewnie spowodowane uciskiem. Macica się powiększa, narządy idą ku górze przez to i stąd te mrowienia.
Co do USG to :
Dzidzia w położeniu podłużnym główkowym.
Przewidywana masa to 1060g.
Serce czterojamowe o prawidłowej lokalizacji. Cewa nerwowa na całej długości zamknięta. Narządy jamy brzusznej: żołądek, wątroba, nerki i pęcherz moczowy prawidłowe.
Łożysko na ścianie przedniej.
Maluszek był odwrócony buzią do kręgosłupa więc nie mogliśmy zobaczyć jego twarzyczki.
Lekarz powiedział że nie widzi płci. Jak powiedzieliśmy mu że ostatnio czyli 8 tygodni temu powiedział Nam że będzie chłopak to był zdziwiony. Powiedział że jest to taki czas już że jąderka są wykształcone i widoczne a ich tu nie widać. Na co my się go pytamy czy w takim razie to dziewczynka to powiedział że na dzień dzisiejszy nie chce nam nic sugerować bo nie widzi. Dzidzia nie chce pokazać.
Tak więc może się okazać że jednak zamiast syna spodziewamy się córki. A mieliśmy w tym tygodniu na all licytować ubranka dla chłopaka i w takim razie musimy się wstrzymać do następnego USG.
Wg badania wyszło mi 28+2 tc.
ale niespodzianka chociaż on wam nie określił teraz w którą stronę... ja miałam podobnie najpierw chłopak, potem dziewczynka, ale to było na dużo wcześniejszym etapie a mówią, że to w drugą stronę prędzej się błędy zdarzają...

Dziś idziemy na pierwsze zajęcia szkoły rodzenia
monika_krk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-17, 12:57   #1032
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez balbinka20 Pokaż wiadomość
Wy tu piszecie,że bierzecie zwykłą torbę do szpitala. a ja jakbym nie robiła to i tak za cholerę upchnąć tego nie mogę. i chyba będę musiała pakować w walizkę..no cóż-wolę wyglądać jak turystka niż żeby mi potem czegoś zabrakło....
Ja ostatnio wlasnie myslalam jak tu praktycznie spakowac sie do szpitala. I zrobie tak ze poduszke pod pupe, podusie do karmienia i pampersy dla maluszka spakuje w osobna reklamowke i ona zostanie na czas porodu w aucie, a przy sobie bede miala reszte rzeczy. Ubranek dla maluszka miec nie musze wiec tu odpada ta kwestia. Ale gdybym musiala miec to tez bym spakowala w osobna torbe. I po porodzie maz mi doniesie.
Cytat:
Witam w nowym wątku

tempo oczywiście bez zmian wszystkiego jeszcze nie nadrobiłam i nie wiem czy mi się wogóle uda

moja mama czuła że moja siostra i ja będziemy chłopakami nawet imiona były wybrane tylko męskie

Aguśka a poduszka jest bardzo fajna- oglądałam taką ost w sklepie właśnie tej firmy i też sie do niej przymierzam. u nas kosztuje 50 zł i myślałam że znajdę tańszą ale widzę ze tutaj na jedno wyjdzie.
Ivonka szpital rewelacyjny zazdroszczę warunków

Zaczynam powoli zabierać się za wyprawkę i przygotowanie miejsca dla malucha i chyba za późno się z tym obudziłam wczoraj zaczęłam ogarniać pokój i szafę i chyba trochę sie przeforsowałam wieczorem ledwo sie ruszałam- mało brakowało a pojechałabym do szpitala tak sie przestraszyłam nie ma to tamto już nie mam tyle siły co mi sie wydawało

dzisiaj mam dzień "placka łóżkowego" najgorsze że dalej nic nie zrobione i jakbym miała teraz urodzić to nie wiem jak by to wogóle miało wyglądać- nic nie przygotowane, wszystko w pudłach... zacznę na wszelki wypadek od torby..
Super ze po wizycie wszystko ok!
No a sil rzeczywiscie coraz mniej, dlatego ja wlasnie po sklepach nie chodze bo juz nie mam sily, z reszta moja szyjka jest za slaba no wiec pozostaje mi allegro Mam nadzieje, ze bedzie fajna ta podusia tak jak mowisz
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-17, 13:05   #1033
tynka88
Zadomowienie

ja mojego wale z pięsci, ale czasem nawet to nie pomaga, dzis mu powiedzialam ze jak tak bedzie chrapal to dziecko bedzie budził i zagłuszał karuzelke

u nas w 13 tygodniu gin sugerowal ze cos wystaje miedzy nogami, ale nie wiem czy to mozliwe, pozniej juz tylko potwierdzał, z reszta ja zanim zaszlam w ciaze wiedzialam ze pierwszy bedzie chlopiec

nie wiem czy wy tez tak macie, ale ja ile bym nie sprzatała , nie odkurzała itd to ciagle mi sie wydaje ze w domu nie jst wystarczajaco czysto, dobija mnie to.

tynka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-17, 13:06   #1034
Nikii89
Zakorzenienie

Cytat:

Ja na mojego TŻ nie mogę narzekać, bo jak zaczyna chrapać to wystarczy że cicho powiem "Kochanie chrapiesz" i już się robi cisza

Cytat:
Napisane przez cziqua Pokaż wiadomość
No u nas najpierw była dziewczynka w 18 tc a w 24tc podobno chłopak więc ja też już sama nic nie wiem mam nadzieje że następne usg ukaże co noszę

---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ----------

jak mój charczy to albo z łokcia lekko dostaje albo mu mówię żeby się obrócił na drugi bok w ostateczności idę spac do drugiego pokoju
No to jesteśmy w podobnym położeniu Nam w 20 tc powiedział chłopak a teraz w 28tc że sam nie wie
Też mam nadzieję na następne USG, a jak nie to zostaje niespodzianka

Cytat:
Ja ostatnio wlasnie myslalam jak tu praktycznie spakowac sie do szpitala. I zrobie tak ze poduszke pod pupe, podusie do karmienia i pampersy dla maluszka spakuje w osobna reklamowke i ona zostanie na czas porodu w aucie, a przy sobie bede miala reszte rzeczy. Ubranek dla maluszka miec nie musze wiec tu odpada ta kwestia. Ale gdybym musiala miec to tez bym spakowala w osobna torbe. I po porodzie maz mi doniesie.

Super ze po wizycie wszystko ok!
No a sil rzeczywiscie coraz mniej, dlatego ja wlasnie po sklepach nie chodze bo juz nie mam sily, z reszta moja szyjka jest za slaba no wiec pozostaje mi allegro Mam nadzieje, ze bedzie fajna ta podusia tak jak mowisz
U nas w szpitalu nie trzeba też mieć ubranek. Potrzebne sa dopiero na wyjście. Koleżanka nie wiedziała i przyniosła swoje i ich nie odzyskała już, bo szpital nie pyta się potem czyje, czy ktoś miał własne tylko wysyła do pralni i już się ich nie odzyska.
Stary 2012-01-17, 13:10   #1035
gosia261282
Gang Iren

Wlasnie dostalam wiadomosc od bliskiej kolezanki,ze poronila

Smutno mi bardzo z jej powodu,to byl 10 tydzien,a ona juz taka szczesliwa.Kurcze no czemu tak sie dzieje.Dziewczyna jak juz zaczela planowac dzidzie,to witaminki,zdrowa dieta,zero alkoholu.To nie jest sprawiedliwe.

Jakis miesiac temu poronila tez kolezanka z pracy.Czemu to tak czesto sie zdarza.Inna kolezanka bardzo chce miec dziecko i od 6 lat nie wychodzi,leczy sie i nic.

Teraz mam dola.
Stary 2012-01-17, 13:13   #1036
emigra
Zakorzenienie

Gosia, przykro mi

U nas jest tak ze to ja zaklocam nocna cisze chrapiac i moj maz sobie wymyslil ze jak chrapie to jak tylko mnie zacznie smyrac - po buzi, plecach, rece, czymkolwiek to zaraz robi sie cisza no i ostatnio smyral i smyral a jak przysypial to ja dalej koncert az w koncu mnie przebudzil
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-17, 13:15   #1037
Karo89
Zakorzenienie

Gosia przykro mi

Karo89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-17, 13:20   #1038
iw32
Rozeznanie

Cytat:

Smutno mi bardzo z jej powodu,to byl 10 tydzien,a ona juz taka szczesliwa.Kurcze no czemu tak sie dzieje.Dziewczyna jak juz zaczela planowac dzidzie,to witaminki,zdrowa dieta,zero alkoholu.To nie jest sprawiedliwe.

Jakis miesiac temu poronila tez kolezanka z pracy.Czemu to tak czesto sie zdarza.Inna kolezanka bardzo chce miec dziecko i od 6 lat nie wychodzi,leczy sie i nic.

Teraz mam dola.
No niestety bardzo przykre Ja po swoim poronieniu dowiedziałam się, że co piąta ciąża się w ten sposób kończy. Niektóre kobiety nawet nie wiedzą, że poroniły kiedy dostaną okres później niż zwykle a nie przyszło im do głowy, że to był początek ciąży.
iw32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-17, 13:37   #1039
rybka13
Zakorzenienie

Cytat:

Teraz mam dola.
Przykre to
rybka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-17, 13:40   #1040
aalegna
Wtajemniczenie

Cytat:

Teraz mam dola.
no przykra sprawa troche wiem co czujesz bo moja koleżanka też poroniła jakiś czas temu i aż unikała kontaktu ze mną, bo wiadomo ja tu sie już z pierwszych ruchów cieszyłam a ona przeżywała tragedie, teraz na szczeście znów jest w ciąży i trzymam za nią kciuki żeby wszystko było już ok do samego końca

---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ----------

Cytat:
nie wiem czy wy tez tak macie, ale ja ile bym nie sprzatała , nie odkurzała itd to ciagle mi sie wydaje ze w domu nie jst wystarczajaco czysto, dobija mnie to.
oj ja tak mam i najgorsze jest to że mam wrażenie że tylko ja idealnie posprzątam a to już niestety siły nie te teraz dodatkowo mamy remont więc juz wogóle po kilku godz nie widać efektu sprzątania
Stary 2012-01-17, 13:40   #1041
karo_z
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
Dzien dobry

wlaczylismy na noc ten nawilzacz i rzeczywiscie fajniej sie spalo, cichutki, no i nie chrapalam maz wyspany jak nie wiem
Super, że zadziałało taka mała rzecz a cieszy

Cytat:

Odnosnie nawilzacza, kupilismy z mezem 2 lata temu i jest duza roznica, spi sie duzo lepiej, tak jak mowicie, nie czuc tej suchosci w gardle i nosie.
super, że z serduchem w porządku

Cytat:
No to dzień dobry
obudziłam się z ogromnym bólem gardła - takie swędzenie, drapanie i ciężko przełykać ślinę. Popijam lipę i później wybieram się do biblioteki to zajdę do apteki (nie czuję jak rymuję ).

Jakie plany obiadowe?
hehe, dobry rym
Ja dzś na obiadek mam spaghetti...

Cytat:
U nas 9 lat ja mam 23 a TŻ 32 i Jakoś nie odczuwamy tej różnicy. Tak jak napisałaś Miłość nie wybiera

fajnie że badania super wyszły

Dzień dobry tak w ogóle.
Wczoraj już nie chciało mi sie na kompa wchodzić więc dziś napiszę Wam jak po wizycie
A więc co do tych mrowień to mam się nie przejmować bo są one pewnie spowodowane uciskiem. Macica się powiększa, narządy idą ku górze przez to i stąd te mrowienia.
Co do USG to :
Dzidzia w położeniu podłużnym główkowym.
Przewidywana masa to 1060g.
Serce czterojamowe o prawidłowej lokalizacji. Cewa nerwowa na całej długości zamknięta. Narządy jamy brzusznej: żołądek, wątroba, nerki i pęcherz moczowy prawidłowe.
Łożysko na ścianie przedniej.
Maluszek był odwrócony buzią do kręgosłupa więc nie mogliśmy zobaczyć jego twarzyczki.
Lekarz powiedział że nie widzi płci. Jak powiedzieliśmy mu że ostatnio czyli 8 tygodni temu powiedział Nam że będzie chłopak to był zdziwiony. Powiedział że jest to taki czas już że jąderka są wykształcone i widoczne a ich tu nie widać. Na co my się go pytamy czy w takim razie to dziewczynka to powiedział że na dzień dzisiejszy nie chce nam nic sugerować bo nie widzi. Dzidzia nie chce pokazać.
Tak więc może się okazać że jednak zamiast syna spodziewamy się córki. A mieliśmy w tym tygodniu na all licytować ubranka dla chłopaka i w takim razie musimy się wstrzymać do następnego USG.
Wg badania wyszło mi 28+2 tc.
Najważniejsze, że dzidzia zdrowa i zdrowo rośnie

Cytat:

Teraz mam dola.
Straszne...bardzo przykro, że takie reczy się zdarzają
Potrzebujesz sesji produktów czy dań? Daj znać!

kontakt@karolinanicpon.pl
karo_z jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-17, 13:43   #1042
aalegna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez karo_z Pokaż wiadomość
Ja dzś na obiadek mam spaghetti...
u mnie też dziś spaghetti
Stary 2012-01-17, 13:55   #1043
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aalegna Pokaż wiadomość
oj ja tak mam i najgorsze jest to że mam wrażenie że tylko ja idealnie posprzątam a to już niestety siły nie te teraz dodatkowo mamy remont więc juz wogóle po kilku godz nie widać efektu sprzątania
Ja jak sobie ładnie posprzątam to efekty czystości znikają równie szybko. Przez psa. I przez brak mrozów. Nie ma zimy to kundel gubi pełno sierści
Wieczorem odkurzałam a rano wyglądało tak, jakbym przez tydzień palcem nie ruszyła

Też mam spaghetti ale robiłam już wczoraj i tyle zrobilam, że mam na dzisiaj

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-17, 13:55   #1044
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

kolejny paskudny szary dzień... jeszcze jakoś mi źle i ta cholerna infekcja

MICHAŁEK

WYMIANA
Jolkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-17, 13:59   #1045
balbinka20
Rozeznanie

GG do balbinka20

ale małpujecie,nieładnie:pala :

co do tej dziewczyny to strasznie mi przykro.....

Iiiii nadchodzi nowe ❤️
Stary 2012-01-17, 13:59   #1046
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Ja probowalam Dada i nie sluzyly mlodej(ale to bylo dawno i moze jakosc sie zmienila),miala pupe zaczerwieniona,nie wchlanialy dobrze,zdarzalo im sie przeciekac.Najpierw uzywalysmy pampers,potem bella happy.
ja obecnie mam jedną paczkę DADA i to "2" a tak to mam 2 paczki Happy "1" i nie wiem myślicie, że to starczy na początek?
Nie wiem ile kupić pampersów na te pierwsze dni, najlepiej chciałabym się zaopatrzyć na pierwszy tydzień - dwa ale nie wiadomo jak to będzie z tymi pampersami czy 1 czy 2 i wogóle

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-01-17, 14:01   #1047
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

witam
u mnie dzis sprzatanie mieszkania, mycie podlug, lazienki i prasowanie koszul meza teraz zrobilam sobie przerwe na kakao
gosia strasznie mi przykro
Dada ponoc sie zmienily na lepsze ale to sie niedlugo okaze

Edytowane przez Cytrynka_Wawa
Czas edycji: 2012-01-17 o 14:02
Cytrynka_Wawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-17, 14:03   #1048
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Tez uzywalam tantum rosa i jeszcze szarego mydla do podmywania.Jest dobre i tanie.
to ja może dodam coś o podmywaniu domowym

od długiego czasu używam Lactacyd a na podrażnienia i upławy Lactacyd Plus ten niebieski.

A dziś stosując go poczułam delikatne pieczenie nie wiem czemu czy to przez tą infekcje czy przez leki czy co..

---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ----------

Cytat:
Napisane przez gosica502 Pokaż wiadomość
Ja chodzę na NFZ i na każdej wizycia mam chociaż króciótke usg, przede wszystkim żeby serduszko oglądnąc ale zawsze cośtam więcej lekarz podpatrzy i mi pokaże
serducho to ja też mam zawsze na każdej wizycie, ale nic więcej - żadnego USG ani dopochowowego ani brzusznego on sobie tylko maca mój brzuch sprawdza i koniec.

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-01-17, 14:04   #1049
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
To sie nazywa pedantyzm
Ja mam tak odkad pamietam hihih
Ciagle cos wycieram, a ze teraz sil mi brak to zle sie z tym czuje, bo nie moge sobie posprzatac jak lubie ;/
Cytat:
U nas w szpitalu nie trzeba też mieć ubranek. Potrzebne sa dopiero na wyjście. Koleżanka nie wiedziała i przyniosła swoje i ich nie odzyskała już, bo szpital nie pyta się potem czyje, czy ktoś miał własne tylko wysyła do pralni i już się ich nie odzyska.
Ja wezme ze soba ze dwa kaftaniki tylko, bo jak malemu sie ulało w nocy to glupio mi bylo tam dzwonic na oddzial noworodkow i prosic sie o ubranko do przebrania. A w mokrym bym malca nie zostawila. Owszem dawaly na przebranie bluzeczke, jednak mine mialy przy tym okropna. Wiec wole tym razem tego uniknac. No i czapeczke jedna zeby przykryc glowke jak bede wyjezdzac z malym na korytarz do rodziny bo u mnie nie ma odwiedzin na sali wiec zeby nie zawialo musze miec swoja bo tam byl jakis problem z czapeczkami pamietam
Cytat:

Teraz mam dola.
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-17, 14:04   #1050
karolca
Zakorzenienie

ja nie stosuję płynów do higieny intymnej, nie lubię. Uzywam tak delikatnych kosmetyków do mycia, że te do intymnej są zbędne.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości