Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r - Strona 151 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Temat na nowy wątek!
Letnie bobasy robią wygibasy.VII-VIII 2011 3 5,26%
Mamo, Tato spójrzcie na mnie - siadam, wstaje już tak ładnie! 7 12,28%
Letnie bobasy i ich mamy radosne z niecierpliwością czekają na wiosnę. 0 0%
Płatki śniegu i czerwone noski- a letnie maluszki są poprostu boskie. 2 3,51%
Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkujac czekamy na wiosnę. 25 43,86%
Na pierwsze ząbki czekamy, przez co spać mamie czasem nie damy. 3 5,26%
Sześć miesięcy już prawie wszyscy mamy, ale na sanki się jeszcze w tym roku nie wybieramy. 4 7,02%
Siadam, wstaje, podskakuje - czasem mamie dokazuje ! 13 22,81%
Pierwsze ząbki już mamy i pięknie już siadamy. 0 0%
Ząbki się już pokazują i radośnie mamy podskakują. 0 0%
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-17, 11:13   #4501
mamad1
Zadomowienie

Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
jacieee z każdym dniem będzie lepiej zobaczysz
jak wracałam do pracy po Filipie to normalnie się pobeczałam przy wyjściu z domu, tak mi szkoda było go zostawiać, ale z czasem wszystko się unormowało, choć zawsze z pracy leciałam jak na skrzydłach do domu
Ja tak leciałam, gdy pierwszy raz wyszłam do kościoła i zostawiłam czterotygodniowego Patryka W sumie nigdy go nie zostawiłam na dłużej niż 2 godziny i nie wyobrażam sobie powrotu do pracy

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
skąd ja to znam
ja też bez tżta radzę sobie lepiej, dzień mam bardziej poukładany, mam czas na porządki, i pranie i obiad i na kawkę jak dzieciaki razem zasną.
A jak jest tż to czasem dzień zleci i nic nie zrobię konkretnego
Ja tez lepiej zorganizowana, gdy mąż w pracy Przy nim to trudno nawet łóżko zaścielić

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
cos ciekawego wyszperałam

skład mleka koziego nie odpowiada potrzebom dziecka. Zawiera ono zbyt wiele składników mineralnych, co nadmiernie obciąża nerki dziecka. Ponadto karmienie mlekiem kozim powoduje niedobory wielu ważnych witamin, takich jak: kwas foliowy, witamina B6, B12, C i D3. Grozi to zaburzeniami prawidłowego rozwoju fizycznego i intelektualnego dziecka.

Mleko kozie zastosowane u dziecka z alergią pokarmową może dać poprawę, ale w porównaniu z dostępnymi obecnie preparatami mlekozastępczymi, jest dla dziecka zarówno mniej bezpieczne jak i mniej skuteczne. Zgodnie z aktualnym stanem wiedzy medycznej zalecanie mleka koziego dziecku z objawami alergii na białko mleka krowiego jest błędem w sztuce lekarskiej. http://www.forumpediatryczne.pl/txt/...3#.TxSKGJfwvk8
TYlko mleko HA, pepti, nutramigen to raczej nowości, więc wcześniej karmiono dzieci z nietolerancją mleka krowiego kozim właśnie. Moi dwaj bracia też pili, tyle że nie w niemowlęctwie a później.
mamad1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-17, 11:20   #4502
SweetAngel1984
Zadomowienie

Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r

Puk...puk....

czy przyjmiecie zbłąkaną duszyczkę

U nas bez zmian Igi grzeczny Tż w domu....
SweetAngel1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-17, 11:20   #4503
patik87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
Marina jestem z niego taka dumna!
Jak siada to patrzy na mnie tymi oczkami kochanymi, całym ryjkiem.
Normalnie bym go zeżarła

Dziewczyny czy Wy podgrzewacie deserki?
Typu jabłko, morela?
I czy dzieciaczki zjadają cały słoiczek 125g deserku na jeden raz?
zjada cały. podgrzewam w mikrofali, przekładam do miseczki.

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
śliczne

gratulacje cioteczko!!!

"Ostatnia aktywność: Dzisiaj 9:45"
a jednak jest inaczej niz myślałam

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Właśnie upadł mi telefon i pękł wyświetlacz mam tel na gwarancji az sie boje ile mi policza za naprawe
może uznają naprawę gwarancyjną i nic nie zapłacisz?
Stary 2012-01-17, 11:20   #4504
mamad1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość

Dzisiaj wreszcie wybraliśmy się na basen- było bosko. Po wyjściu z szatni miałam wrażenie, że zapomniałam majtek, bo wszyscy się za nami oglądali- nie miałam pojęcia, że niemowlę na basenie robi taką furorę. (i te przeciągłe ochy i achy w momencie mijania najczęściej grupek starszych babek) Basen odkryliśmy przypadkowo- bo tż miał w nim...Wigilię firmową i bardzo mu się spodobało, dzisiaj zrozumiałam czemu. Mnóstwo atrakcji- bicze wodne, sztuczna fala, zjeżdżalnie, ścianka wspinaczkowa, brodziki, baseniki, możliwość wypłynięcia na zewnątrz, sauna, jacuzzi itd. Oczywiście nie daliśmy rady skorzystać z tego wszystkiego z Hanią, ale i tak było świetnie. Hania na początku miała wielkie oczy i otwartą buźkę ze zdziwienia, ale później piszczała z radości, a jacuzzi z wielkimi bąbelkami szczególnie przypadło jej do gustu. To co mi si się bardzo spodobało to fakt, że basen jest świetnie przystosowany dla rodzin z dziećmi. Szatnie koedukacyjne,więc byliśmy z tż razem i mogliśmy na zmianę skorzystać z przebieralni czy prysznica bez kombinowania co zrobić z dzieckiem. Pełno przewijaków i duże przestronne kabiny z siedzonkami, gdzie po pływaniu mogłam nakarmić małą. Dodatkowo przy basenowych atrakcjach było właśnie pomieszczenie dla mam z toaleta, krzesełkami, przewijakami i różnymi zabawkami dla dzieci. No i dzieci do 3 lat wchodzą za darmochę. (jedynie rodzice płacą jak za zboże) Cieszę się, że wybraliśmy się w tygodniu, bo w weekend na pewno mają oblężenie. W drodze do domu Hania momentalnie odpłynęła, a my (aż wstyd się przyznać) uświadomiliśmy sobie, że to był nasz pierwszy wspólny wypad na basen (wcześniej chodziłam sama, bo tż nie chciał- jedynie morze, czy jeziorko,ale nigdy basen).
Polecam wszystkim niezdecydowanym- świetna frajda i człowiek zapomina o niedoskonałościach swojego ciała (którymi przejmuje się przed wybraniem się na basen). Ale się rozpisałam- nie bijcie.

A jednak można przystosować i basen dla niemowlaków

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
Ciekawe dlaczego moniczka2123 usuwa Was ze znajomych z nk / dodaje na czarne listy Bez sensu
Na wizażu była ostatnio aktywna 23.10.2011.
Można czytać fora bez logowania
Stary 2012-01-17, 11:33   #4505
brumek
Zakorzenienie

Się witam
Też dawno nie zdawałam relacji z postępów mojego ukochania, więc zdaję. A co!
- chce skubaniec siadać Jak leży to sam unosi główkę i tułów siłą mięśni brzuszka i karku. Co skutecznie mu uniemożliwiam, spychając na glebę Za rączki to już siadałby pięknie.
- od wczoraj łapie się zanóżki czasami. Nie wkłada ich jeszcze do buzi, ale zauważył że są ciekawe i próbuje chwytać.
- zatrzymuje karuzelkę. Ja się kręci, to łapie za jedną z zawieszek i trzyma, a karuzelka zaczyna warczeć i się krztusić, bo nie może się kręcić. A on chichra
- no i sam włącza tę karuzelkę. Nie wiem na ile celowo, chyba nie za bardzo , ale udaje mu się to bardzo często. Pewnie nie tyle chce ją uruchomić, co pobawić się tym "panelem sterowania" i tak to się kończy.
- i reaguje na imię

To się pochwaliłam

Cytat:

Która zna się na czytnikach ebooków i może coś doradzić?
Aniu, ja osobiście z niego nie korzystałam, ale osobiście go wybierałam na nagrody w konkursach dla czytelników, tam gdzie pracuję. I opinie tych, co go dostali, były bardzo pozytywne. Zresztą wybrałam go, bo i w necie miał dobre opinie.
To taki: http://gadzetomania.pl/2011/01/27/ir...k-ebookow-test
Ma ekran dotykowy, a to nieczęste w tego typu urządzeniach.

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
Wybaczam, wybaczam ja tez Juz Uciekam.
Odpowiem tylko. Ja mam AZS to po pierwsze, po drugie alergia. Kurz, pleśń, trawy, rumianek, sierść zwlaszcza KOT, jakieś drzewa.
Jednym słowem przekichane ( dosłownie i w przenosni)

A te moje dłonie to najbardziej poszkodowane przez chemie, tak jak i u Iustyny. Staram sie unikać kontaktu i używam rekawic, ale Kapalam przez JAKIS czas Wiki w Oilatum i zaczęły mi sie znow problemy z dłońmi. Wczesniej były zaleczone. A Oilatum niby na takie problemy jest.
Kurczę, to masz ciężkie życie. AZS potrafi dopiec, co?

Cytat:
Wiecie, od piątku podjadam sałatki ze śmietaną i delicje w czekoladzie i Radzia nie wysypało... Czyżby skaza odpuściła?
Cofa się to dziadostwo?
O, jak super Oby tak zostało już na zawsze!

A resztę nadrabiania potem, bo idę z dziecia pupą pod kran i na wietrzenie
Stary 2012-01-17, 11:36   #4506
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pieleszka Pokaż wiadomość
dziewczyny zanim nadrobię to chcę Wam wszystkim podziękować bardzo za kciuki
wczoraj w nocy przez cesarskie cięcie przyszła na świat moja siostrzenica Natalia cm i 4120 g. mała kluseczka i - jeśli wierzyć jej tatusiowi- najpiękniejsza na świecie
brawo!!!!!

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
i ją się witam, jadę na uczelnie na zaliczenie więc proszę o kciuki, i nie zapominać o mnie plizzzzz... będę wpadać do was częściej od przyszłego tygodnia bo w pon mam ostatni egzamin i potem dwa tygodnie wolnego w domku.

Cytat:
Napisane przez Naataaszkaa Pokaż wiadomość
Zacznę od tego, że mamy już 2 ząbki wyszły całkiem niespodziewanie i są piękne W załączniku zdjęcie
Poza tym od tygodnia wprowadzamy już nowe jedzonko, pierwsze jedzenie marchewki było straszne krzywienie się, dławienie.. a teraz? Pożera ją wzrokiem, buzia otwarta od razu jak widzi łyżeczkę, śmiesznie jest
ŚLiczne zębiska

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość

Dziewczyny oszaleje. Szymek znowu przeiebiony.przeciez to idzie sie powiesic. Nie minal tydzien. Katar mu z nosa leci ciurkiem. No i znowu tylko mama. Co ja mam z tym zrobic??
Nie Znowu?

Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość

Ku*wa! Wylałam herbatę na lapka tża!!!! Jak klawiatura nie będzie działać to utłucze mnie na maksa (oczywiście póki co, się nie przyznam - nic nie widziałam, nic nie słyszałam )
Ojej, kiepsko

Cytat:
Właśnie upadł mi telefon i pękł wyświetlacz mam tel na gwarancji az sie boje ile mi policza za naprawe
Jakiś nieszczęsliwy dzień dla sprzętów elektronicznych

Cytat:
Wiecie co Radek od wczoraj robi?????
Jak go chwycę za łapki to dźwiga się do siadu!!!
Jeszcze przedwczoraj nie potrafił a wczoraj siup

Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość

dzisiaj idziemy na szczepienina 11 na wzw, więc proszę o kciuki
Trzymałam!!!
Jak poszło?
Stary 2012-01-17, 11:48   #4507
Marina1
Zakorzenienie

karolinee jeśli chodzi o zalanego lapka, spróbuj zrobić tak, jak mi doradziła nasza Justyna. Wysusz klawiaturę suszarką. Ja zalałam kiedyś lapka likierem, pisać się nie dało...
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-17, 11:52   #4508
mamad1
Zadomowienie

Cytat:
ale ona nie była na wizażu od 23 października, to nie mogła podczytac,
ja jej wczoraj napisałam wiadomość, i jeszcze nie odpisała,

no a przeciesz miałam się pytać, kupowała któraś, makaron ryzowy??, dobre to

---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ----------

Wiraż mozna czytać bez logowania, może na forum cos było wspomniane.
Makaron ryżowy jadłąm. Nic powalającego, ale mi smakował
Stary 2012-01-17, 11:57   #4509
Shira_83
Zadomowienie

Dobry małe bobry

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Domek w nocy spał już normalnie, już mu jest lepiej
Niestety ze mną coraz gorzej Do tego wszystkiego zaczęło rwać mnie potwornie ucho, doszła gorączka i co jakiś czas leci mi tak porządnie krew z nosa.
W ogóle przez to wszystko popadam w jakąś depresje Energii dodaje mi Domek, bo tak to bym chyba leżała cały czas w łóżku i płakała Tak psychocznie źle się nigdy nie czułam
Już któryś dzień z kolei nie byliśmy na spacerku, brakuje mi tego okropnie. Do tego od wczoraj nie biorę claritiny i alergia powraca
Ależ Cię dorwało, ale nie dołkaj się będzie lepiej tylko słonko wyjdzie

Cytat:
Napisane przez Brida Pokaż wiadomość
Jajak zwykle z refleksem spacerującego żółwia:
na wyschnięte delfiny ja nie umiem czytać!!! tekst powyżej to dla Shiry "jaja zwykłe z refluksem separowanego żółwia!!- ja się cofam w rozwoju!!!

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
O tak, tak!

dziewczyny, pamiętacie tą moniczke123 ? przeglądałam swoich znajomych na nk i ona była i kliknęłam na nią, a tu pisze, że użytkownik dodał Cię do czarnej listy i jesteś przez niego zablokowany
Kurde, źle napisałam - przeglądałam swoje zdjęcia, i ona mi komenta napisała i na nią kliknęłam i pisało jak powyżej
no bo ty taki czarny charakter to cię na czarną listę tylko jak teraz czytam to więcej dziewczyn jest na liście mam tylko nadzieję, że nie będziecie znikać po kolei ....

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość

Natko Dziękuję że pytasz
Lekarka kazała jeszce przez 3 dni kropić oczko i przemywać i jak to nie pomoże to musimy się pokazać w klinice. Trzymajcie kciuki kochane
mocne mocne aż kostki bieleją dal Jasia wszystko
Cytat:
A my po szczepieniu.
Same Brumkowe (dzięki tak w ogóle) kciuki nie wystarczyły.
Radek płakał bidulek
3 kłucia.
W poprzedniej przychodni kuły w rączki i raz w nóżkę a w tej w dwie nóżki i rączka.
Na nóżkach bardzo płakał a w rączkę prawie wcale.

Mamy skierowanie na krew.

Za miesiąc kolejne szczepienie.
ale ja też trzymałam czyżby moje paluchy się popsuły

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Natko wiem co przechodsisz ze swedzaca i pekajaca do krwi skora. Ja tak mam przy tym uczuleniu na chemie, co wyszlo mi po porodzie. Stasznie swedzi,boli,piecze. Drapiesz jest chwilowa ulga a potem swedzenie i bol.
łącze się w drapaniu już nie mogę tak swędzi
Cytat:
Cześć mamusie pamiętacie mnie jeszcze? Długo mnie nie było... zaczęło się przed świętami, kiedy zaczęłam na ostatnią chwilę robić albumy o Hani na prezenty dla rodziny... siedziałam po nocach a i tak pół godz przed wigilią jeszcze je kończyłam opisywać... Potem troszkę chorowałam i w ogóle ostatnio jakoś za dużo się dzieje i nie miałam na nic czasu.. co weszłam na wizaż to nie zdążyłam odpisać bo ciągle coś.. no, ale powracam

Co u nas?
Zacznę od tego, że mamy już 2 ząbki wyszły całkiem niespodziewanie i są piękne W załączniku zdjęcie
Poza tym od tygodnia wprowadzamy już nowe jedzonko, pierwsze jedzenie marchewki było straszne krzywienie się, dławienie.. a teraz? Pożera ją wzrokiem, buzia otwarta od razu jak widzi łyżeczkę, śmiesznie jest

No i fika już jak stara... kręci się i co najlepsze zaczęła pierdzieć buzią i straaasznie jej się to podoba i tak np 5:45 się budzi i co robi? Pierdzi!!!! Nic nie da mi pospać

No i w ogóle brakowało mi Was strasznie.. jak się tak z Wami na bieżąco pisze to jakoś tak lepiej Mam nadzieję, że nie zostałam wyrzucona z Waszego grona

Muszę Was trochę ponadrabiać bo już nie w temacie jestem...
pamiętam pamiętam nadrabiaj i nie opuszczaj nas tak bez słowa
Cytat:
super ząbki
i ją się witam, jadę na uczelnie na zaliczenie więc proszę o kciuki, i nie zapominać o mnie plizzzzz... będę wpadać do was częściej od przyszłego tygodnia bo w pon mam ostatni egzamin i potem dwa tygodnie wolnego w domku.

Natka - właśnie odczytalam biedna jakie masz kłopoty z alergia... Nie daj się i trzymaj mocno i nie wpadaj w żadne dołki przytulam wirtualne.

Gratulacje i najlepsze zyczenia z okazji kolejnym miesiecznic, gratulacje nowych umiejętności, kolejnych zabkow i usmiechow.

Scio- buziaki dla dużej Agatki

dla Izuni buziaki od cioci

i spóźnione dla Marinkowego Igorka z okazji 7 miesięcy

i dla wszystkich pozostałych rocznic naszych dzieciaków
Jaciee rozumiem co czujesz jak musisz zostawić Dominika na pół dnia kiedy Ty w pracy - ja też się męczyłam na początku i myślami byłam przy niej jak jechała na uczelnie na cały dzień prawie od początku października. Trzy razy w tyg tylko od 6 rano do ok 13-14 jest albo z moja mama albo tz ale za to miną Juli jak wracam i jej uśmiech od ucha do ucha jest bezcenne :róża: dasz radę z pewnością - buziaki
no jak miło brakuje mi twoich postów wracaj szybko kochana

Cytat:
dziewczyny zanim nadrobię to chcę Wam wszystkim podziękować bardzo za kciuki
wczoraj w nocy przez cesarskie cięcie przyszła na świat moja siostrzenica Natalia ma 51 cm i 4120 g. mała kluseczka i - jeśli wierzyć jej tatusiowi- najpiękniejsza na świecie
super gratki ciociu! oj pewnie że najpiękniejsza jak każde nasze dziecko

Cytat:

to ja trzymam

tak Żbik się obudził obowiązko-przyjemności wzywają czytaj mamo koopa w pieluszynie a potem szykuj moją kaszkę truskawkową kobieto puchu marny!!!
Stary 2012-01-17, 11:57   #4510
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
normalnie gotujesz platki owsiane az zrobiasie geste, w wodzie. i przecierasz przez sito/gaze. to dodajesz do kapieli i przemywasz tym buzke
Kajool a jakie proporcje tak na litr wody?
Bo ja nigdy jeszcze płatków owsianych nie gotowałam....

Cytat:
Napisane przez SweetAngel1984 Pokaż wiadomość
Puk...puk....

A to gdzie się duszyczka zabłąkała?
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-17, 12:03   #4511
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Która zna się na czytnikach ebooków i może coś doradzić?

Jadę na uczelnię, miłego przedpołudnia babeczki![/COLOR]
ja troche,a maz bardziej. pisz na pw w razie co

---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ----------

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość

Szymon zjada codziennie pół deserku 125g - więcej mu nie wcisnę.
Deserki podgrzewam tylko na drugi dzień - te drugie pół słoiczka
Obiadku też zjada tylko pół słoiczka 125g - czyżby rósł mi mały niejadek?

Dzień dobry
Nie wyspałam się
moja podobnie z tym ze deserku wcale jesc nie chce...

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-17, 12:04   #4512
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Cytat:
Haj!

Wiecie, od piątku podjadam sałatki ze śmietaną i delicje w czekoladzie i Radzia nie wysypało... Czyżby skaza odpuściła?
Cofa się to dziadostwo?
No moze! Zycze Wam tego!

Cytat:
Zaciskalam!

Cytat:
AAAAAAA zapomniałam!

Wiecie co Radek od wczoraj robi?????

Super!

Cytat:
dziewczyny, czy na Was też tak działa śnieżna pogoda? Bo ja to najchętniej bym się zakopała w kołdrach po uszy i spała, spała, spała...
Mam mega lenia.
A ja bym poszla z dzieciarnia na spacer, ale nie mozemy!!!

Cytat:
uuu nieciekawie...

Cytat:
Napisane przez ellika Pokaż wiadomość
Brumek, JustPi, iustyna, aania, AgaG, Shira, Natka, Babonik, Vaniliova, Carmela, marzena_s nie puszczajcie kciuków

Kurcze macie jakiś sposób na bolący kark? Bo czuję się jak kaleka, boli jak cholera i sztywna, że nie ma jak się obrócić
1. Nie puszczam.
2. Mnie tez boli, bo jak Antek laduje rano u nas, to spie w jednej pozycji i mi kark sztywnieje. Nic z tym nie robie, ale boli. Z tego co kiedys probowalam, to mozesz natrzec amolem. Na mnie takie rozgrzanie skutkowalo.

Cytat:
Dziewczyny oszaleje. Szymek znowu przeiebiony.przeciez to idzie sie powiesic. Nie minal tydzien. Katar mu z nosa leci ciurkiem. No i znowu tylko mama. Co ja mam z tym zrobic??
Kajool rozumiem Twoja bezsilnosc, bezradnosc. Idzie sie pochlastac. Oby tym razem tylko na katarze sie skonczylo. Jak tak dalej bedzie, to chyba jakie badania jego odpornosci?

Cytat:
Napisane przez BABONIK Pokaż wiadomość
a ja dziś znów testy u alergologa- ze sobą...

miłego dnia
Nawzajem!
I oby testy wyszly wiarygodnie!

Cytat:
normalnie gotujesz platki owsiane az zrobiasie geste, w wodzie. i przecierasz przez sito/gaze. to dodajesz do kapieli i przemywasz tym buzke
Te platki to takie zwykle ze spozywczaka?
Chyba musze sprobowac tego, bo buzka Antka jest daleka od idealu, szczerze to jeszcze nigdy nie byla taka gladziutka jak powinna byc.

Cytat:
Napisane przez SweetAngel1984 Pokaż wiadomość
Puk...puk....

Pewnie!
Dobrze, ze Igi grzeczny!

To jak sie chwalimy wyczynami dzieci, to ja tez spiesze doniesc, ze Pan Antoni tez sie rwie do siadu. A jak lezy na brzuszku to podnosi sie na rekach i czasem juz dupke podnosi. Odpycha sie do tylu i kreci wokol wlasnej osi.
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-17, 12:15   #4513
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość

TYlko mleko HA, pepti, nutramigen to raczej nowości, więc wcześniej karmiono dzieci z nietolerancją mleka krowiego kozim właśnie. Moi dwaj bracia też pili, tyle że nie w niemowlęctwie a później.
tak, ale z tego widac ze jak ktos ma zamiar zmienic MM na kozie to to wcale lepsze nie jest (chyba ze dieta poza mlekiem bogata w witaminy). w sumie mleko krowie tez nie zaspokaja potrzeb dziecka w 100%

---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ----------

a my po kiepskiej nocy. kinga poszla spac po północy, z wielkim rykiem bo zeby i głód zarazem, a jak boli to ona nie je i juz... potem o 3 obudzil sie artur bo do wc nie zdazyl, caly do przebrania bo sie osiurał.. potem kinga karmiona... na szczescie do 7 pospały mi dzieci ale ja jakas zdjeta z krzyza. kinga ma lekki katar, artur juz kilka dni smarka, ja kaszle od swiat BN, maz od tygodnia... masakra...

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-17, 12:16   #4514
Shira_83
Zadomowienie

Cytat:

Cytat:

Dziewczyny czy Wy podgrzewacie deserki?
Typu jabłko, morela?
I czy dzieciaczki zjadają cały słoiczek 125g deserku na jeden raz?
ja nie podgrzewam trzymam w półce w kuchni nie w lodówce, Żbik zjada cały i jak skończy to patrzy na mnie z wyrzutem czemu mu nie pakuje następnej łyżeczki

Cytat:
Napisane przez CookieMonsters Pokaż wiadomość
Dzień dobry
i ja się jakoś zawiesiłam w przestrzeni, to się chociaż przywitam
ejj cookie odwieś się i pisz bo ja lubię Twoje poczucie humoru
Cytat:
Napisane przez ellika Pokaż wiadomość
Brumek, JustPi, iustyna, aania, AgaG, Shira, Natka, Babonik, Vaniliova, Carmela, marzena_s nie puszczajcie kciuków

jesteś kochana
spoko ja się nauczyłam przewijać młodego z zaciśniętymi kciukami

Cytat:
nie, nie ona powiedziala o przejsciu na zwykle MM i tak mimochodem rzucila NAN. A podpisane ma pewnie z Bebiko, bo pielegniarki w fartuchach bebiko paraduja

Lili nie podgrzewam. Zjada pol sloiczka ale ja dodaje do kaszki

Witam

ja mam taką próbkę Nan chcesz podeślę Ci? o nie znowu katar może fakt jakieś badania na odporność załamka

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Się witam
- chce skubaniec siadać Jak leży to sam unosi główkę i tułów siłą mięśni brzuszka i karku. Co skutecznie mu uniemożliwiam, spychając na glebę Za rączki to już siadałby pięknie.
- od wczoraj łapie się zanóżki czasami. Nie wkłada ich jeszcze do buzi, ale zauważył że są ciekawe i próbuje chwytać.
- zatrzymuje karuzelkę. Ja się kręci, to łapie za jedną z zawieszek i trzyma, a karuzelka zaczyna warczeć i się krztusić, bo nie może się kręcić. A on chichra
- no i sam włącza tę karuzelkę. Nie wiem na ile celowo, chyba nie za bardzo , ale udaje mu się to bardzo często. Pewnie nie tyle chce ją uruchomić, co pobawić się tym "panelem sterowania" i tak to się kończy.
- i reaguje na imię

To się pochwaliłam

A resztę nadrabiania potem, bo idę z dziecia pupą pod kran i na wietrzenie
my dziś też w planie mamy wystawienie kupra do wiatru

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość

To jak sie chwalimy wyczynami dzieci, to ja tez spiesze doniesc, ze Pan Antoni tez sie rwie do siadu. A jak lezy na brzuszku to podnosi sie na rekach i czasem juz dupke podnosi. Odpycha sie do tylu i kreci wokol wlasnej osi.
no to się należą

hmmm czym by się pochwalić... o wiem umyłam zęby!!
Stary 2012-01-17, 12:17   #4515
mamad1
Zadomowienie

Cytat:
tak, ale z tego widac ze jak ktos ma zamiar zmienic MM na kozie to to wcale lepsze nie jest (chyba ze dieta poza mlekiem bogata w witaminy). w sumie mleko krowie tez nie zaspokaja potrzeb dziecka w 100%
W tej chwili to raczej kiepski pomysł
Stary 2012-01-17, 12:26   #4516
iustyna1
Wtajemniczenie

Brumek ja też nie pomogę Natce, bo lecę na kremach sterydowych. Zła jestem, bo może gdybym od razu na tą lepszą dermatolog trafiła, to może nadal bym karmiła. A tak przez gdybanie tej pierwszej, że może to, może tamto odstawiłam małą.

W sumie moje ręce były już w takim stanie, że bałam się do ludzi wychodzić... palców niektórych nie mogłam zgiąć, takie miałam opuchnięte, do tego głębokie rany, reszty nie będę opisywać, bo może ktoś je śniadanie . Wyglądało to strasznie
A jak coś zjem nie takiego, to mi koło ust i na policzkach dziwne "placki" wychodzą. Szorstkie, zaczerwienione, spuchnięte. Po coli tak miałam.

Też musiałabym sprawdzić na co jeszcze mam alergię.

Coś jeszcze chciałam, ale zapomniałam .
Dzień dobry .

Mała ostatnie kilka dni jest okropna. Nic nie mogę zrobić, cały czas stęka, jak nie stęka to ryczy. Też mam czasami ochotę ją na dwór wystawić . Niech te zęby wyjdą, bo osiwieję
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-17, 12:29   #4517
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Dzien doberek

Lili ja deserkow nie podgrzewam chyba ze mam polowe w lodówce z poprzedniego dnia. Wrzucam do mikrofali na chwile aby takie zimne nie było. Wiki ostatnio całe zjada na raz.

Brumku cieżko z tym AZS, dodatkowo wstyd. Jak to wyglada by kobieta miała takie dłonie?? Szczescie w nieszczęściu ze nasila sie to zima to rękawice moge nakładać i nie widać. Najbardziej sie bałam jak to Bedzie na ślubie? Obrączki, kamera ale wtedy odpuscilo i dłonie miałam w porządku.

Iustyna jakbym o sobie czytała z tymi dłońmi. Mi sie to ujawniło dopiero 4 lata temu. Jak zrobiło sie pierwszy raz to w takim szoku byłam :maleje: na buzi sensacji nie mam ale na ramionach i lydkach potrafią mi sie robic takie suche, czerwone placki. MASAKRA

Aha i oklaski dla Tymka za nowe umiejętności. Wiki tez od kilku dni próbuje łapać stopki
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-17, 12:37   #4518
CookieMonsters
Rozeznanie

zajoba dostane.
Potworzyca olała swoja drzemke przed drugim posiłkiem i szaleje niczym diabeł tasmański ta drzemka to i tak tylko 10-15 minut, ale ja w tym czasie zawsze zamieniam sie w spidi gonzalesa i lece do łazinki pod prysznic, zachaczając o kuchnie, gdzi nastawiam wodę i chowam naczynia z suszarki, myjac zby nastawiam pranie i kiedy ona wstaje ja juz jestem czysta, pachnąca i ubrana, połowy bałaganu juz nie ma a dziec ma idealna temp. wody na mleko.. a dziś mam zrobione dokładnie NIC
o, i ja chętnie bym wsadziła ja w leżak i wystawiła na balkon, zamykając dokładni drzwi i zasuwając rolety.. a taka łądna pogoda dziś, tak piękni leje i wieje.. to i kąpiel byłaby z głowy i by się dotleniła i dojodowała
CookieMonsters jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-17, 12:39   #4519
Kajool
Zadomowienie

Cytat:
Kajool a jakie proporcje tak na litr wody?
Bo ja nigdy jeszcze płatków owsianych nie gotowałam....

A to gdzie się duszyczka zabłąkała?
na szklanke wody czubata lyzka platkow jak bedzie za geste to podlej wody. ma byc troszke rzadszy niz kisiel

Cytat:
No moze! Zycze Wam tego!

Zaciskalam!

Super!

A ja bym poszla z dzieciarnia na spacer, ale nie mozemy!!!

uuu nieciekawie...

1. Nie puszczam.
2. Mnie tez boli, bo jak Antek laduje rano u nas, to spie w jednej pozycji i mi kark sztywnieje. Nic z tym nie robie, ale boli. Z tego co kiedys probowalam, to mozesz natrzec amolem. Na mnie takie rozgrzanie skutkowalo.

Kajool rozumiem Twoja bezsilnosc, bezradnosc. Idzie sie pochlastac. Oby tym razem tylko na katarze sie skonczylo. Jak tak dalej bedzie, to chyba jakie badania jego odpornosci?

Nawzajem!
I oby testy wyszly wiarygodnie!

Te platki to takie zwykle ze spozywczaka?
Chyba musze sprobowac tego, bo buzka Antka jest daleka od idealu, szczerze to jeszcze nigdy nie byla taka gladziutka jak powinna byc.

Pewnie!
Dobrze, ze Igi grzeczny!

platki zwykle najlepsze gorskie. jak przejdzie malemu ten katar, to zrobimy morfologie

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość

ja nie podgrzewam trzymam w półce w kuchni nie w lodówce, Żbik zjada cały i jak skończy to patrzy na mnie z wyrzutem czemu mu nie pakuje następnej łyżeczki

ejj cookie odwieś się i pisz bo ja lubię Twoje poczucie humoru

spoko ja się nauczyłam przewijać młodego z zaciśniętymi kciukami

ja mam taką próbkę Nan chcesz podeślę Ci? o nie znowu katar może fakt jakieś badania na odporność załamka

my dziś też w planie mamy wystawienie kupra do wiatru

no to się należą

bede baaardzo wdzieczna

Edytowane przez Kajool
Czas edycji: 2012-01-17 o 12:44
Kajool jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-17, 12:43   #4520
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:

Radek też by pewnie więcej zjadł ale ja dopiero powoli wprowadzam żarełko

za umyte zęby

---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ----------

Dzięki Kajool

I w ogóle dziękuję wszystkim za odp co do podgrzewania deserków
Stary 2012-01-17, 12:47   #4521
iustyna1
Wtajemniczenie

A Stronczek Ty nie tolerujesz Oilatum a ja Emolium . Mam raz dziennie smarować kremem specjalnym a on tylko mi pogarsza stan skóry na dłoniach . No i nie smaruję.
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-17, 12:50   #4522
agadus
Wtajemniczenie

Karolinee, Nataszka, Brumek, mamad1, Shira, AgaG,LiLi brdzo dziekuję za kciuki, działają cuda, szczepienie odbyło sie a Nati nawet nie sapłakała, zaczynam naprawdę wierzyć w te kciuki

---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ----------

a no przeciesz się miałam pytac, czy któraś z Was miała krem nawilżajacy mustella baby??
w ogóle jaki krem balsam do ciała dla dzieciaczka polecacie??

Edytowane przez agadus
Czas edycji: 2012-01-17 o 13:44
agadus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-17, 12:50   #4523
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:
Napisane przez CookieMonsters Pokaż wiadomość
Scio, a jaki masz telefon ?
Nokie c2-01. ten wyświetlacz to mi w środku pękł. Kurde jakby nie był na gwarancji to bym kupiła wyświetlacz i znajomy by mi zrobił, ale w tej sytuacji

dla potrzebujących.

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-17, 13:13   #4524
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
CookieMonster KOCHAM CIE

Iustyna ja tez Smaruje jakimiś smarowidlami. Troche pomaga. Ale najlepiej pomoglo by gdyby nic nie robic i od wody z daleka.

A moje dziecko to WIERZGACZ POSPOLITY. podkład skopany i zwiniety w rulonik w 5 sekund i gola na kocu
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-17, 13:23   #4525
marzena_S
Zadomowienie

Cytat:
jadę na uczelnie na zaliczenie więc proszę o kciuki, i nie zapominać o mnie plizzzzz... będę wpadać do was częściej od przyszłego tygodnia bo w pon mam ostatni egzamin i potem dwa tygodnie wolnego w domku.
Trzymam mocno i wracaj szybciutko bo brakuje tu Ciebie.

Cytat:
wczoraj w nocy przez cesarskie cięcie przyszła na świat moja siostrzenica Natalia ma 51 cm i 4120 g. mała kluseczka i - jeśli wierzyć jej tatusiowi- najpiękniejsza na świecie
Gratulacje dla siostry i witamy najpiękniejszą na świecie Natalkę.

Cytat:

no a przeciesz miałam się pytać, kupowała któraś, makaron ryzowy??, dobre to
Makaron ryżowy jest bardzo neutralny w smaku, taki delikatny.

Cytat:
O nie, bardzo współczuję że znowu go coś dopadło. A lekarz nie dał wcześniej jakichś leków na poprawę odporności?
Cytat:
Jak miło, że ktoś pamiętał
Ostatnio o Tobie myślałam. Pamiętam, że mówiłaś o aerobicu. Gdzie chodzisz? (bo ja też z Poznania i może bym ruszyła gdzieś swoje 4 litery, tylko samej nie mam motywacji)
Cytat:
Marzena przy pierwszej Wiktorii mialam wlasnie nivee i on ja niestety uczulil zaraz na poczatku, dlatego teraz nie stosuje Nivei. A wiec mozliwe, ze to to.
Czyli jednak zdarzają się uczulenia po Nivea. W takim razie dzisiaj idę po Hippa, bo po nim się nic nie działo.

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
- i reaguje na imię
za nowe umiejętności.

Cytat:
kinga ma lekki katar, artur juz kilka dni smarka, ja kaszle od swiat BN, maz od tygodnia... masakra...
O kurczę i Was dopadło choróbsko. Wracajcie szybko do zdrowia.

Cytat:
Nokie c2-01. ten wyświetlacz to mi w środku pękł. Kurde jakby nie był na gwarancji to bym kupiła wyświetlacz i znajomy by mi zrobił, ale w tej sytuacji
Oj nieciekawie, myślałam, że gwarancja obejmuje takie usterki.

A ja wczoraj miałam jakieś zaćmienie mózgu. Bo w drodze na basen wstąpiłam do dzieciowego sklepu po pieluchy do pływania. Mieli tylko takie 3-6 i 14+ i....kupiłam te 3-6kg w nadziei że jakoś upchniemy w nie Hankę. (tż się na mnie jakoś dziwnie patrzył jak z nimi wróciłam do auta) Pieluchy oczywiście okazały się mikroskopijne i musieliśmy w Piotrze i Pawle dokupić odpowiednie. I tu pytanie, czy mamy na wątku jeszcze takie małe dzieci? Może komuś by się przydały?(bo my już na pewno nie skorzystamy)
Stary 2012-01-17, 13:30   #4526
agadus
Wtajemniczenie

a no i zapomniałam się pochwalis, że moje szczęscie ma 70cm. i 8 kg. kochanego ciałka

Stary 2012-01-17, 13:36   #4527
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Karolinee, Nataszka, Brumek, mamad1, Shira, AgaG, brdzo dziekuję za kciuki

e no, ja też trzymałam

---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ----------

Cytat:
a no i zapomniałam się pochwalis, że moje szczęscie ma 70cm. i 8 kg. kochanego ciałka

Radek już 3 kupe dzisiaj robi.
2 na bank po jabłku.
Ale wczoraj nie było.

Radek waży 6,800gr
Nic lekarka nie mówiła, że mało...
400gr na miesiąc.
Jak teraz przybierze 400gr do 5 lutego to podwoi wagę urodzeniową.
Więc chyba jest ok.
Nie mierzyli Radka wczoraj.
Stary 2012-01-17, 13:47   #4528
agadus
Wtajemniczenie

Cytat:
e no, ja też trzymałam

---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ----------

Radek już 3 kupe dzisiaj robi.
2 na bank po jabłku.
Ale wczoraj nie było.

Radek waży 6,800gr
Nic lekarka nie mówiła, że mało...
400gr na miesiąc.
Jak teraz przybierze 400gr do 5 lutego to podwoi wagę urodzeniową.
Więc chyba jest ok.
Nie mierzyli Radka wczoraj.
oj przepraszam to chyba moje jakies przeoczenie, LiLi przepraszam i dziękuję za kciuki
iza piękną wagę, ciekawe ile wzrostu ma

---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:44 ----------

LiLi juz edytowałam

---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ----------

mam nową gazetkę ross,i nic ciekawego nie ma

Stary 2012-01-17, 13:59   #4529
Naataaszkaa
Raczkowanie

Cytat:
Karolinee, Nataszka, Brumek, mamad1, Shira, AgaG, brdzo dziekuję za kciuki, działają cuda, szczepienie odbyło sie a Nati nawet nie sapłakała, zaczynam naprawdę wierzyć w te kciuki[COLOR="Silver"]
Mamusiowe kciuki działają cuda

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
Ostatnio o Tobie myślałam. Pamiętam, że mówiłaś o aerobicu. Gdzie chodzisz? (bo ja też z Poznania i może bym ruszyła gdzieś swoje 4 litery, tylko samej nie mam motywacji)
Ale mi miło Ja chodzę do takiego osiedlowego klubu mieszkam przy rynku łazarskim i tam robią, tanio, fajna atmosfera...

Cholera.. wiercą u sąsiadów, Hanie mi zbudzili... biedna wystraszona.. i na dodatek wody nie ma
Naataaszkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-17, 14:00   #4530
karolinee1983
Zadomowienie

Spacer odbębniony, mała dosypia w wózku przy otwartym oknie, a ja jedną nogą bujam co by myślała, że nadal spacerujemy

Cytat:
karolinee jeśli chodzi o zalanego lapka, spróbuj zrobić tak, jak mi doradziła nasza Justyna. Wysusz klawiaturę suszarką. Ja zalałam kiedyś lapka likierem, pisać się nie dało...
Spróbuję, dzięki (na razie klawiatura działa bez zarzutu)

Cytat:
Dobry małe bobry
Eee, a gdzie: "Dzień dobry jestem z bobry"

Cytat:

Brawa dla Pana Antoniego Dla Tymka Brumkowego również, bo mi się wcześniej nie zacytował

No to ja też się pochwalę

Maja łapie się za nóżki i je zjada już od miesiąca gdzieś, jak leży na brzuszku dźwiga się na rączkach i podnosi kuperek jak do raczkowania, dziś zaczęła się przewracać z brzuszka na plecy, ale to dopiero jej pierwsze próby no i ostatnie - NIE dźwiga się do siadania jeszcze (to raczej nową umiejętnością nie jest )

Cytat:
Karolinee, Nataszka, Brumek, mamad1, Shira, AgaG,LiLi brdzo dziekuję za kciuki, działają cuda, szczepienie odbyło sie a Nati nawet nie sapłakała, zaczynam naprawdę wierzyć w te kciuki

a no przeciesz się miałam pytac, czy któraś z Was miała krem nawilżajacy mustella baby??
w ogóle jaki krem balsam do ciała dla dzieciaczka polecacie??
To Ty jeszcze miałaś wątpliwości co do naszych kciuków??!!?

Co do balsamów dla dziecka - u nas sprawdza się emulsja specjalna, którą nienawidzi Iustyna a do buźki krem oilatum soft

Cytat:

Cytat:
e no, ja też trzymałam

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości