|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#391 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Jednym już figurki wracają, inne jeszcze z brzuszkami biegają. Mamusie I-II 201
Cytat:
Renia daj znać jak się zacznie koniecznie!
|
|
#392 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Jednym już figurki wracają, inne jeszcze z brzuszkami biegają. Mamusie I-II 201
na nic nie mam sily... musze uszyc zaslony a tak mi sie nie chce... potrzebuje zastrzyku energii.. zjadlam 2 kanapesie z majonezem ale to nie to
|
|
|
|
#393 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Spróbuj zjeść jabłko i wypic kefir. Albo hardcorowo zjedz jablko i popij pepsi ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#394 |
|
Wtajemniczenie
|
laski ponawiam czyjeś pytanie, co to jest ten balonik??? co mają agatkowi zakładać?
|
|
#395 |
|
Zadomowienie
|
Hej mamuśki i prawieMamuśki
![]() Ja ostatnio kiepsko się czuję, jakieś przeziębienie mnie dorwało. Chciałam kupić syropek Prenalen, ale w 4 aptekach nie mieli Na dodatek wylazł mi hemoroid Nigdy tego nie miałam i nie wiedziałam że to tak boli
|
#396 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() czekamy na info :P:Pmamusie które odciągają mleko dla dzieciaczków na później macie podgrzewacze kupione czy inaczej sobie radzicie ??
|
|
#397 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Tż właśnie do mnie zadzwonił, że nie da rady mnie zawieźć do lekarza na 15:00. Niby pracę kończy o 16:00, ale wcześniej nie da rady i już. I rób co chcesz. Auto wziął do pracy - ja zreszta i tak jestem za duża, zeby wsiąść za kierownicę. W dodatku te śniegi na całej trasie :/ Do lekarza 15-20km niby, ale to teraz dla mnie za dużo cholera Czy on jest poważny? Ostatnia wizyta, a ten do mnie teraz dzwoni, że nie da rady przyjechac i czy nie mogę przestawić na później? Taaa, chyba na 23:00 kuźwa Tak się do cholery nie robi!
|
|
#398 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Niech szybko akcja się rozwinie jak i skończy Ja już też odliczam, muszę zgłosić się bo napisałam, że termin na 23 a ja na 20 mam czyli 3 dni jeszcze
|
|
#399 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wczoraj kupiła firankę - makarony do dzidziusiowego pokoju i muszę wszyć taśmę, i podciąć makaron od dołu bo za długi, ale taaaak mi się nie chce, najchętniej to bym spać poszła :ziewa:renata ![]()
|
|
#400 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() aaa no widzisz a ja z Orange ![]() Cytat:
![]() Cytat:
to tak jak mój wczoraj
|
||||
|
|
|
#401 | ||
|
Zadomowienie
|
dam dam, musze sobie właśnie numer z klubiku ściągnać
![]() Cytat:
i nutelle najem się teraz bo niedługo nie będzie można takich pyszności![]() Cytat:
ale boli idę się położyć bo po tych badaniach to zawsze mi się wydaje że poród się zaczyna
|
|
#402 |
|
Rozeznanie
|
to jest chyba takie coś co wspomaga rozwarcie, zeby szybciej poszło
|
#403 | |
|
Zadomowienie
|
Elo
![]() nadążyć za Wami nie potrafię to i nie umiem się wbić do dyskusji czasem i tylko podczytuję Gratuluje rozpakowanym MAMUSIĄ !!! Niech się dzieciaczki zdrowo chowają !!! Cytat:
spróbuj, może Ci coś ruszy.---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:12 ---------- Wiecie może jakie są objawy jak się szyjka macicy rozwiera? czy to coś czuć czy czasem nie? |
|
|
|
|
#404 |
|
BAN stały
|
Ja nie wiem jak ten balonik wyglada ale robi rozwarcie. Pewnie w googlach wszystko jest opisane
![]() Renata to fajnie tak wiedziec na czym sie stoi, oby cos sie ruszylo ![]() U mnie dzis na II danie uskowe racuchy takze zapraszam chetnych![]() Agawo ja tez czasem mam nawal wodnego sluzu, to chyba normalne... Tez ostatnio panikowalam przez to . Pochwal sie wozkiem
|
|
|
|
#405 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
renata... teraz najgorsze jak sie siedzi w domq... z nudow to by sie tylko jadlo
|
|
|
|
|
#406 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem już sama :/ A z tymi wodami to ja też nie mam pojęcia, żadnych skurczy ani niczego innego nie miałam Cytat:
Cytat:
Oby szybko poszło ![]() Ja o ile nic się nie rozkręci z tymi wodami, to wizytę mam jutro po południu Wyżej podałam, ale nie wiem jeszcze czy aby na pewno z tych wybierzemy .. A wózek taki jak w załączniku Cytat:
A sama raczej piechotą 20 km nie przejdziesz ...
|
|
|
#407 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Cytat:
Cytat:
. A przez takie głupie gadki, człowiek się nakręca.Cytat:
A czemu? To już tylko 2 dni, może się uda. Cytat:
![]() Cytat:
. Jak to teściowa by się żaliła synusiowi że chyba jej nie lubię (już kiedyś się mu żaliła za moimi plecami, choć nigdy nic jej nie zrobiła, a ona dała mi mnóstwo podstaw do tego bym myślała że synowa jej nie pasi ).Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Mam nadzieję że u Agatka coś się ruszy i za ciebie Renata też trzymam kciuki. Jak ja tak będę tu siedzieć do 21 lutego, to chyba się tak nakręcę na poród że ze strachu to w maju urodzę ![]() A balonik: Do preindukcji coraz częściej w Polsce stosuje się także dość popularny na Zachodzie cewnik Foleya (zwyczajowo stosowany do udrożniania pęcherza, przypomina rurkę zakończoną balonikiem). Warunkiem koniecznym do zastosowania tej metody podczas porodu jest rozwarcie kanału szyjki co najmniej na grubość cewnika (najlepiej ok. 1 cm.) Wypełniony solą fizjologiczną balonik pozwala mechanicznie rozwierać szyjkę, zarazem zachęcając organizm do uwolnienia naturalnych prostaglandyn. Metoda jest tania, wygodna i bezpieczna. Nie może być jednak stosowana w przypadku przodującego lub nisko usadowionego łożyska, krwawienia z szyjki macicy, wcześniejszego odpłynięcia płynu owodniowego, stanów zapalnych pochwy. |
|||||||||
|
|
|
#408 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jutro mam po południu wizytę u swoejgo gina, więc jak się to nie powtózy do wieczora, to jutro pójdę do niego i zapytam co to Wózek wkleiłam wyżej będzie jakoś w przyszłym tygodniu
|
|
|
#409 |
|
Zadomowienie
|
heej
wchodzę na wizaż a tutaj wątek zamknięty wchodzę na nowy a tu już tyle napisałyście !! ![]() spieszę meldować, ze teściowa pojechała ( obrażona, bo podobno ją odtrącałam od wszystkiego i byłam niemiła ;/) no i ja się jeszcze pokłóciłam z mężem, bo zwróciłam jej w końcu uwagę, żeby nie gapiła się zza ramienia jak karmię bo i ja i mała się denerwujemy no to się poczuła jednak odtrącona. W ogóle miałam tylko godzinę przerwy i przyjechała moja mama i już nie wiem, która jest gorsza ;/ moja mama też przychodzi jak karmię i mimo, że mówie, zeby wyszła to stoi w progu pokoju i gada do mnie, to samo przy kąpieli: 3 metry od nas ale gada i się wtrąca dzisiaj przeszła samą siebie, bo wróciłam ze szpitala, chcę wziąć małą ( ona ja nosiła) a ta ucieka i mówi mi ze mi nie da mojego dziecka bo mam ręce zimne co do balonika to odpisze Wam na szybko, ze zakłada się go a szyjkę ( jest on obciążony wodą bodajże) i trzeba z nim chodzić, żeby przyspieszyć skracanie szyjki i potem rozwarcie. Miałam mieć go zakładanego ale nie miałąm wyniku gbsa i mi odpuścili. Musze kończyć bo mała się drze Buziaki |
|
|
|
#410 |
|
BAN stały
|
Agawoo sliczny wozeczek
Nikotynka bidulko jak czytam o twoich perypetiach z mamami to cyce mi opadaja |
|
|
|
#411 |
|
Zadomowienie
|
Hej mamusie
Moja Milenkę dalej meczy brzuszek ![]() Dzisiaj w nocy zwróciła całe mleko ![]() Dzisiaj tż mi przywiezie jakies krople na kolki od siostry, mam nadzieję ze pomoga, ale i tak profilaktycznie masuję brzuszek i cały czas odbijam, robie przerwy w karmieniu i klepię po pupci i masuję po pleckach. Likas ja też niestety mam problem z laktacja a chęci przecież takie ogromne A powiedz mi, nie masz w ogóle pokarmu czy mała nie chce ssać?? używasz może laktatora??Za 1 tydzień ![]() ![]() Ale żeście dziewczyny narobiły smaka tymi drinkami....ja to generalnie apstynętką jestem , jedynie co lubię to słodkie kolorowe drinki ![]() Bambusiek gratki ![]() Agatek Dzięki za odpowiedzi w sprawie pępuszka, nasz już sie trzyma na niteczce i lada chwila odpadnie ![]() Neska kciuki za szybkie wyjscie ze szpitala ![]() Alanek Bebi za wizytęAgawoo nooo zaczyna cos sie dziać...ty już masz prawie termin ![]() Ciekawe czy to wody sie sączą ![]() Czubasek ja często kożystam z tej strony jak chce obejżeć jakiś film http://www.filmweb.pl/film/Jeden+dzie%C5%84-2011-571418 i w sumie mnie zaciekawił(lubię tą aktorkę) więc i sama obejzę Ale pewnie sama bo tż nie cierpi melodramatów a ja czasami lubię się porozczulać ![]() A ten balonik to i mnie zaciekawił, nigdy o nim nie słyszałam ![]() Anabelita współczuje pana H, wiem co to za ból ![]() U mnie jutro 2 tyg po porodzie a ja dalej z nim walczę ![]() Ultra ja wlewam mleczko do butelki a utelkę do miseczki z wrzątkiem i jest git ![]() Kaczuszka zmieniłam Ci tą date porodu. Było pytanie o wagę po porodzie, -10kg zostało 6 ......a i muszę sie pochwalić że brzuszek z dnia na dzień jest coraz bardziej płaski
|
#412 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Strasznie sie dziś rano czułam ale przespałam się i przeszło ![]() Wyliczyłam sobie że moge w następny weekend rodzić bo mąż ma wtedy wolne Cytat:
masz przeżycia z teściową i mamą, nie ma co. A niech teściowa się obraża. Ciekawe czy tz by tak chetnie piersi pokazywał jakby był kobietą ![]() ale faceci tacy są. ja mojemu nie mogę wbić do głowy że po porodzie przynajmniej tydzień nie chce widzieć gości A co do tego że mama Ci nie chciała oddac dziecka to ja bym chyba wybuchła
|
|||
|
|
|
#413 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może się obrazi na amen i długo nie przyjedzie? Ale mama też widzę daje czadu ... Współczuję .. Obyś jak najszybciej doszła do siebie i żebyście sami mogli cieszyć się małą Dziękuję To był nasz pierwszy typ i mimo oglądania kilkunastu innych został ten
|
|
|
#414 |
|
Raczkowanie
|
orzechy jem ciągle, teraz jabłko z wodą i nic , zjem może jogurt i mam w domu xennę extra, brała może któraz w ciąży? bo nie wiem czy mogę a brzuch mnie pobolewa i nic a to dopiero 34 tyg skończone
|
|
|
|
#415 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Super ,ze u ciebie się coś ruszyło,moze pozarazasz Cytat:
Cytat:
,za to że powiedziałaś teściowej o tym wtrynianiu nosa przy karmieniu juhu![]() Ja umyłam szafki w kuchni ,położyłam się bo sie tym strasznie zmęczylam i dostałam jednego ktortkiego mega bolącego skurcza i pewnie tyle tego na dzisiaj
|
|
#416 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Właśnie teraz nic już się nie sączy, a gdyby pęcherz był pęknięty to sączyłyby się cały czas ... Nie wiem, leżę na razie i nic się nie dzieje ...
|
|
|
#417 |
|
Raczkowanie
|
Mała niebardzo chce ssać, pokarmu mam mało, laktatory mam dwa ale najlepiej mi idzie ręcznie - czyli wszystko razem. Historia się powtarza z Alą było to samo wrrrrr.
|
|
|
|
#418 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki, Boroo dostała smsa od Agatka, ale jedzie na wizytę, więc prosiła, żebym przepisała:
"Ojej, aż tyle osób się przejmuje? To miłe! Ja se spaceruję, dostałam krwawienia, ale lekkiego bo mi moja położna szyjkę wymasowała co by spowodowało szybsze rozwarcie Przepraszała za ból, ale dałam radę. teraz mnie ciągnie w dole i sadzi mnie na kibelek :P może się coś rozkręci ... Pozdrowienia dla wszystkich "Przepisałam słowo w słowo Biedna się jeszcze morduje, ale może faktycznie już niedługo
![]() Edytowane przez agawoo Czas edycji: 2012-01-17 o 15:00 |
|
|
|
#419 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
To dobrze że przeszło bo pamiętam że masz plan iść w czwartek na wizytę i może wtedy zostać. A ty chodzisz do Rydygiera na wizyty, czy do lekarki z Rydygiera ale gdzie indziej? Ja mam farta że mąż sam sobie o wolnym decyduje, ale niefarta bo musi czasem jeździć w delegacje i to daleko i może wtedy zacznę rodzić, ale zaklepałam mamę jako drugą osobę tow. ![]() Na mnie, o dziwo, działa jeszcze herbata mocna (może dlatego że prawie wcale jej nie piję). |
||
|
|
|
#420 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
no nic dalej trzymam kciuki
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:01.

oby
no i znowu przytyłam

ale super!!!
mam nadzieje ze sie rozkręciło już
a zjadłabym cos takiego słodkaśnego pysznego

Nigdy tego nie miałam i nie wiedziałam że to tak boli

to tak jak mój wczoraj 

pewnie dlatego tyle zwlekają....

"