|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1051 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. X
Cytat:
ja nicole mialam na tetrze trzy miesiace , na spacer i na noc dawalam pampera . kup troche tetry i zobaczysz jak ci to pojdzie pranie nie dalo mi w kość, a prasować to nie prasowalam. Lucy - dziękuje ze pytasz , dziewczynki mają się dobrze , nicolka uczy sie wierszyka na dzien babci , zaraz zmykam na zimowy spacer . mamy pare spraw do zalatwienia , poczta , zakupy , super ---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ---------- lucy co do stanikow ja kupilam tanie bo nie wiedzialam jak dlugo uda mi sie karmic teraz nie zaluje zakupu, bo z nich nie korzystam |
|
|
|
|
#1052 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. X
hej wrocilam wlasnie z miasta, i od lekarza.
POWIEDZIAL DZIS ZE ŁADNIUTKO DZIDZIA ROSNIE (sprawdzał badaniem ) wyszło ze znowu mam ingfekcje ale mniejsza niz ostatnio. Dął znowu mi Nastytyne i jak ja skoncze to na zakwaszenie feminelle vagi C. posiew moczy odebrałam i mam ok, nic nie wychodowałam(jka to ujął) wiec wychodzi ze w szpitalu grzybicy nie miałam wiec wrociła znowu a nie ze wtedy nie wyleczyłam. Mówił bym bawełniana bielizne nosiła i prała ja recznie w szarym mydle .....(chce zobaczyc czy moze to cos ma zwiazek z tym.....) dal mi skierowanie na badania TSH,glukoze(raz jeszcze ),bilirubina całkowita,ALAT,AspAT (na watrobe ) cisnienie miałam podwyzszon tzn biorac pod uwage moje cisnienie wczesniejsze to z kazda wizyta mam wyzsze. jest w normie dalej, ale mowi bym kontrolowała tym bardziej ze w rodzinie sa nadcisnieniowce. znowu za leki zaplaciłam 100 zł a tak pozatym z wywiadu lekarza dowiedzialam sie ze juz od ok 20 tyg bedzie polozna przy kazdej wizycie robila KTG , USG mi lekarz nie zrobi (chyba ze w szpitalu jak by cios sie dzialo) mwoil z emialam juz wystarczajaco(nawet za duzo) i dopiero w 22 tyg na USG 3d poznam plec. Przed lekarzem zachaczyłam o bi blioteke wyporzyczyli mi z czytelni ksiazke fajniuchną(tylko do poniedzialku ale dam rade mimo ze gruba bo ponad 600 stron)Ciąza 40 kolejnych tygodni. No i chyba wsio aaaa powiedzial z ekluciami mam sie nie przejmowac.....
|
#1053 | ||
|
Zadomowienie
|
Mala rzecz a cieszy hihih ja tez wczoraj sobie zrobilam
![]() Cytat:
Posprzatalam , ale w szlafroku dalej siedze.....Cytat:
Ooo uwielbiam ta zupke ![]() Oby Cie chorobsko opuscilo.... Ja z tzem bylam chora zaledwie poltora tyg temu.. A on znowu ma goraczke i sie smarcze........ Masakra jakas Prince Dobrze, ze z dzidzia oki.... Mi po nystatynie wszystko ladnie przeszlo...... ---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ---------- Kurcze... Szkoda mi dziewczyn, ze maluszki nie chca wychodzic.... Co to za baby boom w szpitalach ?????
|
||
|
|
|
#1054 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o to jak będe czegoś potrzebować to będę się uśmiechała do ciebie po przepis ![]() jak dietka ? ja się opanować nie umiem w jedzeniu, chociaż w ustach od soboty nie miałam czekolady ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja w ciąży kupiłam 1 stanik do karmienia ( nie wiedziałam jaki rozmiar będzie mi potrzebny ) zapłaciłam za niego 10 zł więc taniocha ![]() Ten stanik miałam kupić w grudniu ale chciałam go przymierzyć ( i dobrze zrobiłam, bo zły bym kupiła ) Zobaczysz jak pójdzie ci z karmieniem i jak urosną ci piersi potem kupisz coś ekstra
|
|
|
#1055 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale swoje normalnie nosze, wiec dziwnie z tymi moimi piersiami
|
|
|
|
|
#1056 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dieta, do nosa jak zwykle. znów utyłam... zwalam na CLO, teraz na luteinę, ale to raczej moje łakomstwo...
|
|
|
#1057 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jak zaczełam brać lutkę to utyłam przynajmniej 2 kg w nie całe 2 tygodnie. Jadłam ciągle, aż się rodzina śmiała, że lodówkę będą musieli zamykać . A mąż już się chciał rozglądać za wózkiem widłowym bo twierdził, że jak tak dalej pójdzie to będę ważyć z 200 kg ![]() cookie mi w ciąży biust właściwie nie urósł, mogłabym chodzić w swoich stanikach tylko trochę w obwodzie miałam za ciasne Po porodzie w obwodzie wróciłam do stanu z przed ciąży a biust urósł z B do C
|
|
|
#1058 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Moj tz sie cieszy, ze wkoncu piersi bede miec hihihihi |
|
|
|
|
#1059 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() :przytu l:
|
|
|
#1060 |
|
Wtajemniczenie
|
dzien dobry
![]() ale tu emocje ciekawe kiedy wszyskie dzieciaczki bede juz na swiecie A u mnie juz @ sie skonczyla,wiec mam nadzieje,ze przytulanki z Tz oprocz tego ze przyjemne beda owocne...
|
#1061 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1062 | |
|
Zakorzenienie
|
Maksikola dziękuję za te przepisy, w tym tygodniu coś będę z nich tworzyć
![]() Cytat:
Trzymanie kciuków się przydało, bo w pracy nie było tak źle. Tylko jedna zapytała, jak się czuję i się dziwnie zrobiło... A tak to miło było, dowiedziałam się co klasy przerobiły i się teraz będę przygotowywać do lekcji
|
|
#1063 |
|
Wtajemniczenie
|
(nie) dziekuje za kciuki nie chce zapeszac![]() ale nie nakrecam sie- organizm sam nich zdecyduje kiedy sie uda i przyjmie fasolke,a tak to zamierzam sie cieszyc z przytulanek z Tz
|
#1064 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
|
|
|
#1065 | |||
|
Zakorzenienie
|
mój niezadowolony, że się nie mieszczą w jego ręce
Cytat:
teraz będzie lepiej Cytat:
Cytat:
|
|
|
#1066 |
|
Zakorzenienie
|
Black ![]() Maksi a jeszcze chciałam zapytać, z czym podajesz tego strogonowa?
|
#1067 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1068 | |
|
Wtajemniczenie
|
a ja mam dzis kolowrotek w pracy, pewnie po godzinach troche zostane, ale jak mus to mus, wkoncu czwartek-piatek mnie nie ma, w potem w nastepnym tygodniu rano na usg cycuszkow i kolejnego dnia do endo rano, wiec sie spoznie do pracy i znow trzeba bedzie odpracowac......
Wafelku super ze dzidzia rosnie i super mam brzuszek a sluchaj nosisz stringi??? bo od nich moze masz tego grzybka czy tam zapalanie...3ojj tak biedne te nasze ciezarowki w szpitalach - oby mialy sile na rodzenie... Maga super ze w pracy dobrze Cie przyjeli Black trzymam kciuki za starania, bylas na wizycie kontrolnej u gina? robilas cytologie po #? mysle ze to wazne...musze sie zapytac swojego gina... aa kiedys tu byla rozmowa odnosnie tsh, ft3 i ft4,moja znajoma lekarka powiedziala ze najlepsza jest proporjca ft3 do ft4 jak 1:2, ja mam 1:3 ale nie jest zle ![]() Natalia a bylas u lekarza z tą piersią? nie wiem czy nie przeoczylam...ja tez mam zawsze niska temperature, z reszta zauwazyly to chyba dziewczyny na SM ![]() caluski dla Wszystkich ---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:39 ---------- Cytat:
|
|
|
#1069 | |
|
Wtajemniczenie
|
bedziemy korzystac i cieszyc sie soba jak zawsze
![]() Cytat:
tak bylam juz na wizycie po #. Chyba ze 3 razy. Wszystko jest ok. Mialam cytologie, usg. Wszystko jest ok. Staranka juz w tamtym cyklu byly
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1070 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
zasiedziam się.... idę prasować, cała sterta ciuchów i pieluch czeka na mnie
|
|
|
#1071 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale ja itak nosze wkladki ciągle bo ta luteina mi wypływa......
|
|
#1072 |
|
Zakorzenienie
|
zakręcony ma dzien dzisiaj
buziaki dla wsszystkich myślałam, że nowe dzieci są... shez- prosimy o interpretację snu , prince- dobrze, że dzidziuś ładneie rośnie a stringów nie noś w taki ziąb w ciąży, w nich łatwiej o onfekcje a widać Ciebie nie omijają Cookie, natalia- mój tz zawsze się śmiał z moich cycków, że takie prawie garściówki (ale on ma duże dłonie ), dzisiaj chciałam ubrać stanik sprzed ciązy- 90D i musiałam zdjąć bo sutków mi nie zasłania i ledwie się dopina...pani-fajny pomysł z tymy przepisami, chyba odgapię a u mnie właśnie bulknął czerwony barszcz na słodko więc podaję obiad, mogę poczęstować ![]() potem zmykamy na miasto, na cmentarz, do tesciowej i do chrześniaka tz-a aha- Mamusia złatwiła mi recepte na te maść butapirazolową, musze wykupić chociaż oodpukać ostatnie dwie noce dość spokojne
|
#1073 |
|
Zakorzenienie
|
zeberka, gdzie i kiedy Ty rodzisz?
p.s mam krokiety prosze troche barszczu ---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ---------- mamuśki- mam opakowanie 20sztuk woreczkow do mrozenia pokarmu firmy medela , która chce???? |
|
|
|
#1074 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1075 |
|
Zakorzenienie
|
Pozdrowienia od Inutilka!
Byłam ją odwiedzić w szpitalu... Dalej cisza. Nic się nie dzieje. Jest trzecia w kolejce do wywołania, gdyby co... Jest tyle dziewczyn do porodu, że zaczynają odsyłać do innych szpitali. Tego jeszcze nie było...
|
|
|
|
#1076 |
|
Zakorzenienie
|
Wiadomość od Amilci
Pyta czy są wieści od Asi i Sofci . ( są ? ) JA po USG i badaniu. Daria ok, 3 kg waży. Szyjka bez rozwarcia ale po badaniu mam brązowy śluz. Możliwe, że mnie jeszcze wypuszczą do domu. Ale jestem zła na tą szpitalną politykę... Wypuszczą ją jak skonsultują cukry i jakieś testy zrobią. Dziwi się bo inny lekarz mówił coś innego - chyba z braku miejsc, chcą na siłę do domu wypuścić. Tu też dużo kobiet po terminie, trzmajcie się ty tyle wieści ( jestem szybsza niż orange ;p dostarczam wiadomości w 3 min a orange prawie 2 m-ce ) Czyżby jakieś ogólno krajowe zakorkowanie ciężarówek na wylocie ??
|
|
#1077 | |||
|
Zadomowienie
|
hahah kazdy lubi cos innego
![]() Cytat:
I tak trzymac Cytat:
Cytat:
Pozdrow ja serdecznie ale numer.... wscieklabym sie chyba.................:ma d: |
|||
|
|
|
#1078 |
|
Zakorzenienie
|
pierożki zjadłam
biedna sofcia
|
|
|
|
#1079 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Czyli to nie tylko nasze forumowe dzieciaczki takie uparte ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:03 ---------- Poprzedni post napisano o 16:01 ---------- sofcia czy amilcia |
|
|
|
|
#1080 |
|
Zakorzenienie
|
A mówią, że mało dzieci się rodzi, a wszędzie przepełnione porodówki. Jak byłam w szpitalu w jedną noc ( na jednej zmianie ) urodziło się 12 dzieci
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:44.