Starania o dzidziusia - część II - Strona 24 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-17, 16:29   #691
vajolka
Rozeznanie

Dot.: Starania o dzidziusia - część II

Cytat:
Napisane przez sensuall Pokaż wiadomość
Testowała wyszedł negatywny, trochę się maleńka załamała i właśnie się martwię a za couventry trzymamy
ech :/ szkoda
vajolka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-17, 16:30   #692
melabn
Wtajemniczenie

ach chciałabym rzucic ale jakos ciezko....moze jutro sprobuje
melabn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-17, 16:33   #693
beautystyleandme
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez melabn Pokaż wiadomość
kup sobie nicoretki, ja jadłam po pół bo są okropnie obrzydliwe, tylko przez pierwszy tydz. później nie były mi już ptrzebne
beautystyleandme jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-17, 16:35   #694
sensuall
Zadomowienie

Cytat:
typowy palacz ,,od jutra rzucam" moja mama to samo!
Od dziś cholera!!
Stary 2012-01-17, 16:35   #695
jusztyska
Zadomowienie

Hej Dziewczyny!
Czy mogłabym do Was dołączyć?
My jeszcze co prawda o maleństwo się nie staramy, ale już nie długo, planujemy zacząć starania marzec/kwiecien
jusztyska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-17, 16:38   #696
vajolka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez beautystyleandme Pokaż wiadomość
kup sobie nicoretki, ja jadłam po pół bo są okropnie obrzydliwe, tylko przez pierwszy tydz. później nie były mi już ptrzebne
ja tez sobie czasem podpalam, ale tak 1-2 dziennie wieczorkiem i tłumacze sobie, że taka ilośc na pewno nie szkodzi
za to TZ kopci jak smok i za nic nie chce rzucic :/
jak dostal te niefajne wyniki nasienia to mu mowie, ze to na bank przez fajki, ale udaje, że nie słyszy :/
Stary 2012-01-17, 16:45   #697
beautystyleandme
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez jusztyska Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny!
My jeszcze co prawda o maleństwo się nie staramy, ale już nie długo, planujemy zacząć starania marzec/kwiecien
witaj
Cytat:
Napisane przez vajolka Pokaż wiadomość
ja tez sobie czasem podpalam, ale tak 1-2 dziennie wieczorkiem i tłumacze sobie, że taka ilośc na pewno nie szkodzi
za to TZ kopci jak smok i za nic nie chce rzucic :/
jak dostal te niefajne wyniki nasienia to mu mowie, ze to na bank przez fajki, ale udaje, że nie słyszy :/
noo.. całkiem możliwe.. przynajmniej tak twierdzi mój gin. ponoć szkodzą bardziej niż alko

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-01-17, 16:48   #698
sensuall
Zadomowienie

Cytat:
Hej Dziewczyny!
Witam Kolejną dziewczynę
Stary 2012-01-17, 16:52   #699
jusztyska
Zadomowienie

Widzę u Was temat fajkowy...
Ja nie palę, ale mój TŻ pali ok paczke dziennie... za nic nie moze tego paskudztwa rzucić... Narazie mówi, że jak będę w ciąży to przestanie palić

A swoją drogą, ile wcześniej przed planowanie starania zaczęłyście łykać kwas foliowy? Ja zaczęłam pod koniec grudnia, mam nadzieję, że wystarczająco wcześnie
jusztyska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-17, 16:55   #700
aniula83
Rozeznanie

GG do aniula83 Send a message via Skype™ to aniula83

Cytat:
Hej Dziewczyny!
Witam

Ja z niecierpliwością czekan na powrót Martarynki ,biedna się tak stresuje.....

Ale mnie dzisiaj tak boli brzuch ze szok mam takie skurcze ze powalaja mnie z nóg,i ciągnięcie brzucha........

---------- Dopisano o 16:55 ---------- Poprzedni post napisano o 16:54 ----------

Dziewczyno normalnie ja z Was nie moge czytałam was chyba z 40 minut,a przecierz zaglądam czesto tutaj takie jestescie ze
A z tym wysłaniem zdjęcia do meża Nue jak si enie myllle to normalnie padałam z krzesła ze smiechu
[*]12.05.2014[*]
Drugi Aniołek
aniula83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-17, 16:56   #701
melabn
Wtajemniczenie

Cytat:
Hej Dziewczyny!
witaj
melabn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-17, 17:05   #702
aniula83
Rozeznanie

GG do aniula83 Send a message via Skype™ to aniula83

Coś Wam powiem jak zaszłam w druga ciaże # to palłam 3 msc jakieś ,a wcześniej nie paliłam 3 lata i jakoś mnie natchneło a zapale se jednego i tak sie zaczęło ,ale do czego zmierzam ,więc jak sie dowiedzialam ze jestem w ciązy,to był piątek byłąm na usg był to 8t 2d ciązy
i powiedzialam sobie ze nie no przestaje palić w pierwszej nie paliłam więc drugiego dziecka tez ni bede truć....i wiecie co w poniedziałem zadecydowałam rzucenie palenia ,i jakieś 3 tygodnie mineły dostałam silnych bóli wylądaowąłam na fotelu u ginekologa okazało sie ze ciaża martwa już jakieś 3 tygodnie a dokłądnie w 9 tc płud przestał sie rozwijać i powiem wam z moich obliczeń doszłam tak ze jak rzuciłam te fajki w poniedziałek to w srode tego samego tygodnia dzieciątko już # niestety ,więc pisze to dlatego bo chcem zeby dziewczyny które palą a sa w ciąży to nie od razu rzucajcie bo to jest takie nagłe zabieranie jakby powietrza dziecku tak to przytocze palcie al mniej,ja już od tamtej pory powiedzialam sobie ze nigdy nie zapale papierosa ,nnie wiem do końca czy to tylko wina tego była ,bo były też i stres i wiele innych rzeczy ,to tylko tyle nie bijcie ze tyle napisałam o tym
[*]12.05.2014[*]
Drugi Aniołek
aniula83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-17, 17:09   #703
Mystiquee
Zakorzenienie

GG do Mystiquee

Cytat:
Napisane przez aniula83 Pokaż wiadomość
Coś Wam powiem jak zaszłam w druga ciaże # to palłam 3 msc jakieś ,a wcześniej nie paliłam 3 lata i jakoś mnie natchneło a zapale se jednego i tak sie zaczęło ,ale do czego zmierzam ,więc jak sie dowiedzialam ze jestem w ciązy,to był piątek byłąm na usg był to 8t 2d ciązy
i powiedzialam sobie ze nie no przestaje palić w pierwszej nie paliłam więc drugiego dziecka tez ni bede truć....i wiecie co w poniedziałem zadecydowałam rzucenie palenia ,i jakieś 3 tygodnie mineły dostałam silnych bóli wylądaowąłam na fotelu u ginekologa okazało sie ze ciaża martwa już jakieś 3 tygodnie a dokłądnie w 9 tc płud przestał sie rozwijać i powiem wam z moich obliczeń doszłam tak ze jak rzuciłam te fajki w poniedziałek to w srode tego samego tygodnia dzieciątko już # niestety ,więc pisze to dlatego bo chcem zeby dziewczyny które palą a sa w ciąży to nie od razu rzucajcie bo to jest takie nagłe zabieranie jakby powietrza dziecku tak to przytocze palcie al mniej,ja już od tamtej pory powiedzialam sobie ze nigdy nie zapale papierosa ,nnie wiem do końca czy to tylko wina tego była ,bo były też i stres i wiele innych rzeczy ,to tylko tyle nie bijcie ze tyle napisałam o tym
Dobrze, że napisałaś o tym, to jest ważne
Stary 2012-01-17, 17:10   #704
Anjouka
Rozeznanie

Cytat:
Witam ANJOUKA byłaś u ginekologa z tymi krwawieniami?? Może warto się przebadać, aby być pełni pewną że starania o dzidziusia są bezpieczne ?
Bylam, bylam wiele razy... moze teraz Wam troche opisze i zanudze, ale musze sie wygadac;/
Moim najwiekszym problemem sa plamienia od ok 2 lat tak srednio 3/4 dni przed miesiaczka (@mam bolesna i obfita) kilkakrotne wizyty wczesniejsze z tym problemem u 2 lekarzy nic mi nie pomogly. Oczywiscie bez badan (nie zlecali) kazali brac rozne anty co mialy mi wyrownac te 'nie trzymanie' @. Bralam jedne kilka miesiecy i bez zmian, wiec przypisano mi inne antki i co z tego, bez zmian..dalej plamienia. Zrazilam sie do tej lekarki. Nastepnie trafilam do jednego doktorka i przypisal mi na ten problem inne antki (mowilam,ze poprzednie nie pomogly) i dal pierwszy raz dwófazowki - Milvane. Bralam pol roku i nic..plamienia dalej, a dodatkowo przytylam po nich i dziwnei sie czulam..
w miedzyczasie przeprowadzilam sie do innego miasta, wzielam slub i tak jak pisalam stwierdzilam, ze odstawiam antki i moze mi sie w koncu te plamienia unormuja i organizm dojdzie do siebie (ogolnie bralam antki 8 lat przez pierwsze lata nie mialam plamien).. no wiec od pol roku zero tabletek zadnych nie biore i niestety nic nie pomoga..a dyskomfort z tego powodu osiagnal zenitu (jak mozna miecprawie 2 tygodnie okresu, kurka) + juz na powaznie postanowilismy sie starac o dzidzie...
..wiec miesiac temu poszlam prywatnie do lekarki (ponoc bardzo dobrej). Powiedzialam jej co i jak. Nie zlecila mi badan hormonalnych, za to zrobila mi badanie gin i usg - powiedziala, ze jestem przed owulacja, i ze reszta wyglada ok, kazala brac duphaston 2x dziennie od 19 - 23 dnia cyklu + cyclo3 forte (cos na wzmocnienie zyl) no i tu ja zawalilam...pomylily mi sie dni i skaplam sie o zaczeciu brani duphastonu kilka dni po tym jak mi kazala zaczac i olalam ten cykl (nie zaczelam brac), bo stwierdzialam, ze moge zrobic to samo od nastepnego cyklu (i chyba tu sie pomylilam), wiec w nastepnym cyklu (1 powazny starankowy) robilismy przytulanki i tego 19 (jak mialam wziasc w poprzednim cyklu) zaczelam ten duphaston brac i tu sie zaczelo.... ( (w sumie mialam brac 2x dziennie przez piec dni) drugiego dnia brania dostalam kremowo-rozowych plamien, nastepnego przy korzystaniu z toalety krwisty (zywa krew) potok, nastepnego dnia brunatne plamienia, nastepnego tez (w tym dniu wzielam ostatnia dawke duphastonu) kolejnego brazowych, potem znow i dzis jest 7 dzien jak mam plamienia okresowych bóli i normalnej obfitosci krwawienia jeszcze nei mam wiec wnioskuje, ze dalej mam plamienia (brazowe) i czekam na ta wlasciwa @... do tego od dwoch tygodni (po raz pierwszy!) boli mnie prawie caly czas brzuch;( wiecie moze z czego?? no i zamiast 3 dni plamien przed @ mam juz 7 dni plamienia, a @ brak.. (wnioskuje ,ze to przez duphaston)
wkurzylam sie zapisalam sie dzisiaj do innego ginka, ide za 2 tygodnie. Powiem jej wszysko dokladnie. Moze co innego mi zaleci, oby! co mi w koncu pomoze, skoncza sie plamienia i uda mi sie zajsc w zdrowa ciaze.. A i obowiazkowo postanowilam sobie, ze zrobie badania hormonalne, spytam sie za te 2 tyg ginki kiedy dokladnie i jakie badania zrobic (na razie wiem, ze na pewno zrobie PRL, TSH, progesteron), moze inne mi doradzi...
no i tak to wyglada;(

Kurde czemu Ci wczesniejsi lekrze tak to olewali????? Ilez MOZNA??!

Kocham moja Rzabke!

i Ciebie Maluszku!

Edytowane przez Anjouka
Czas edycji: 2012-01-17 o 17:16
Anjouka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-17, 17:18   #705
kamimidu
Zadomowienie

Muszę sie zając synkiem( do kąpieli, jakieś malowanie, lepienie z ciastoliny układanie klocków itp.)ale nadrobiłam wszytko )) z wami być na bieżąco to graniczy z cudem!!!!
kamimidu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-17, 17:25   #706
perelka_np
Zadomowienie

GG do perelka_np Send a message via Skype™ to perelka_np

natalia_b-Rozmawiałam z nim ostatnio i powiedziałam co mnie boli, wyglądało na to ,że dotarło ale jak nie będzie efektów to niestety będzie tego żałował.

Moje maleństwo 3D

Wiktorek

Następna wizyta 19.10.2012

Edytowane przez perelka_np
Czas edycji: 2012-01-17 o 17:35
perelka_np jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-17, 17:26   #707
vajolka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kamimidu Pokaż wiadomość
Muszę sie zając synkiem( do kąpieli, jakieś malowanie, lepienie z ciastoliny układanie klocków itp.)ale nadrobiłam wszytko )) z wami być na bieżąco to graniczy z cudem!!!!
dokladnie. Siedze od rana czytam i dopiero skonczylam nadrabianie! a zaledwie jeden dzien mnie nie było!
i założe się , że zanim wrócę po pracy do domu to znow kilka stron naprodukujecie
plotkary
Stary 2012-01-17, 17:27   #708
_pola
Rozeznanie

Cytat:
Dziewczyny opowiem Wam pewną historię
Siedze sobie z mama i wcinam obiad, moja mama mi sie przykląda więc pytam
-co jest mamcia?
-Ewelinka obserwuje Cie od wczoraj. Taka bladzutka jestes masz dziwne oczy () nie jesteś w ciąży?
Ja- nie mamo
Jak to nie? Przcież możesz mi powiedzieć
Ja- nie mamo. Dobry obiad dziś zrobiłaś
Dziewczyny teraz już wiemy wszystko. Jak nie mąż Nue to mam prawdę nam powie

Franek
5 sierpień 2014

I wyciągnęło do mnie malutką rączkę,
I siłę mi dało niespotykaną,
I miłość największą,
bezinteresowną...
Dziecko moje

23 maj 2012 11tc
_pola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-17, 17:27   #709
vajolka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez perelka_np Pokaż wiadomość
Rozmawiałam z nim ostatnio i powiedziałam co mnie boli, wyglądało na to ,że dotarło ale jak nie będzie efektów to niestety będzie tego żałował.
wszystkie tu trzymamy kciuki za Ciebie!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-01-17, 17:34   #710
_pola
Rozeznanie

Cytat:
typowy palacz ,,od jutra rzucam" moja mama to samo!
Od dziś cholera!!
Dokładnie!!! Moja mama to samo Na szczęście ja nawet zaciągać się nie umiem

---------- Dopisano o 17:30 ---------- Poprzedni post napisano o 17:29 ----------

Cytat:
Hej Dziewczyny!
Witamy cieplutko

perelka_np tak trzymać

---------- Dopisano o 17:34 ---------- Poprzedni post napisano o 17:30 ----------

Cytat:
dokladnie. Siedze od rana czytam i dopiero skonczylam nadrabianie! a zaledwie jeden dzien mnie nie było!
i założe się , że zanim wrócę po pracy do domu to znow kilka stron naprodukujecie
plotkary
Od razu plotkary

aniula83 przytulam mocno

Franek
5 sierpień 2014

I miłość największą,
bezinteresowną...
Dziecko moje

23 maj 2012 11tc

Edytowane przez _pola
Czas edycji: 2012-01-17 o 17:35
Stary 2012-01-17, 17:34   #711
beautystyleandme
Zadomowienie

Cytat:
Widzę u Was temat fajkowy...
Ja nie palę, ale mój TŻ pali ok paczke dziennie... za nic nie moze tego paskudztwa rzucić... Narazie mówi, że jak będę w ciąży to przestanie palić

A swoją drogą, ile wcześniej przed planowanie starania zaczęłyście łykać kwas foliowy? Ja zaczęłam pod koniec grudnia, mam nadzieję, że wystarczająco wcześnie
gin zaleca 3 mieisące przed zacząć

Cytat:
Napisane przez aniula83 Pokaż wiadomość
oj
Stary 2012-01-17, 17:37   #712
perelka_np
Zadomowienie

GG do perelka_np Send a message via Skype™ to perelka_np

Dziewczyny ja też się przyznam do palenia tylko nie bijcie. I jak byłam w ciąży z synkiem to mój lekarz kategorycznie zakazał mi rzucania palenia kazał mi jedynie ograniczyć bo całkowite rzucenie mogłoby się skończyć dla dziecka ,,szokiem" i nawet śmiercią

Moje maleństwo 3D

Wiktorek

Następna wizyta 19.10.2012

perelka_np jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-17, 17:44   #713
vajolka
Rozeznanie

oj laski, jak mi się ziewa okropnie :/
i tak mi sie nic nie chce juz dzis
a jeszcze pol godz w pracy, potem po Małą do mamy i do domu.... obiad muszę na jutro zrobić i cały kosz prasowania czeka od niedzieli na mnie....

Wiecie co, tak bym chciala zafasolkować, ale tak sobiemyślę, ze jakby tam na mnie jeszcze w domu mała dzidzia czekala... to nie wiem czy mialabym siłę
moja kolezanka z biurka obok ma dójkę chłopców, 7 i 2 l, i jak konczy prace i idzie do domu to mówi "dobra, koniec laby, czas do pracy"

---------- Dopisano o 17:44 ---------- Poprzedni post napisano o 17:41 ----------

Cytat:
Napisane przez perelka_np Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja też się przyznam do palenia tylko nie bijcie. I jak byłam w ciąży z synkiem to mój lekarz kategorycznie zakazał mi rzucania palenia kazał mi jedynie ograniczyć bo całkowite rzucenie mogłoby się skończyć dla dziecka ,,szokiem" i nawet śmiercią
to różnie z tymi fajkami jest, bo moja siostra paliła nałogowo, a jak zaszła w ciążę to ją zupełnie odrzuciło, więc przestała palić... no i wszytsko ok
a moja tesciowa ciagle powtarza, ze ona przez obie ciąże paliła i nic się nie stało.
Z wyjatkiem tego, ze TZ chyba sie urodził nałogowcem i przez to teraz tak kopci
Stary 2012-01-17, 17:46   #714
kamimidu
Zadomowienie

SALUD ogromne, ogromne GRATULACJE )) cieszę się ze moja przepowiedńia sie sprawdziła )))
NATALIA oj zazdroszczę ci wieczorku )) tez mam dziś chętkę ale nie wiem czy mąż da radę bo mądrzejszy duuuzo pracy i późno wróci ;( nie chce go zbytńiommeczyc- niech zbiera siły na koniec tygodńia )) chociaż ja w sumie w weekend zawalony raca-sobota sesja,niedziela cały dzień na targach slubnych( trzymajcie kciuki zeby minusie jakieś fajne paryntrafily)
APROPO sesji to mam ogromna nadzieje ze rzeczywiście ja zrealizujemy !!!im będzie nas wiecej tym weselej )) szczerze mówiąc myślałam o sesji " przyszli rodzice" bo fotografuje w stylu ligestyle aleeee co tam ]] ta opcja bardziej mi odpowiada bo na sama myśl ze moglybysmy sie spotkać w realu micha mi sie cieszy )

WITAM nowe staraczki!!! Mama nadzieje ze sie zadomowicie i będziecie sie dobrze czuły w gronie starych wyjadaczek ;P i nie przejmujcie sie-mi tez czasem trudno sie wbić a jestem tu od początku ))

MARTYNKO standardowo tylko czekam na potwierdzenie ze wszystko OK!!!

Jesli chodzi o pierogi to ja mam tajny przepis od teściowej ( MĄKA i CIEPŁE MLEKO) zawsze wychodzą mieciutkie, fajnie sie lepia i są pyszne! Juz pare osób mnie całowało za ten przepis - polecam,łatwy do zapamiętania ))

NUE jesli przepowiednia twojego męża sie sprawdzi to padne!! Ze szczęścia of course!!!oby twoje oczy mu prawdę powiedziały!!!!
Jesli chodzi o testy owulacyjne to u mnie jest tak : jedn kreska= dni nie płodne, dwie kski ale o różnej intensywności= dni płodne, dwie identyczne kreski = owulacja... I sie sprawdziło wszytkomjuz 2 razy...
Teraz mam tylko 2 testy więc zrobię w dniu spodziewanej owulki... Ale w tym miesiącu ńie szaleje nie boli mnie ten brzuch gdzie ten torbiel byl(albo nadal jest) ☠więc jesli będziemy mieli taka częstotliwość przytulania jak zwykle to w płodne nA pewno trafimy przecież nie koniecznie trzeba w owulke ))

SMERFETA testuj!!!! Pachnie tu II kreskami ))) a nawet jesli ńie to spoko-loko kolejny miesiąc kolejne dni przyjemnych starań )) wiadomo ze @ jest w tej sytuacji przykra ale zawsze dół przechodzi i pózniej jest wesoło )

BLACK SECRET 45kg!!!! Wow! Ja tyle wazylam w podstawówce :PPP teraz mi niestety do tego daleko ale ja tak kocham jeść ) a jeszcze mąż mi wciąż powtarza ze jestem mega kobieca i mnie uwielbia(choć u niego w domu wszyscy szczuplutency) i jak tu sie zmobilizować do chudniecia?no jak??? Wrrrr a przydałoby sie troszkę!

ISTRA dobrze ze mężuś sie ocknal )) ja pewnie tez bym wyzdrowiala jakby mnie mąż tak leczył ;P
BEUTYSTYLE ja niestety nie mam zielonego pojęcia jesli chodzi o te wszytkie badańia i wyniki :/ niestety nie pomogę :-( mogę jedynie zaciągnąć kciuki zeby było wszytko dobrze ) cieszę sie ze w końcu trafiłaś na dobrego lekarza...

ANIULKA ja tez myślałam w w tym cyklu wrzucili tu foteczke II ale cóż nie ten cykl to kolejny )))

Vajolka idę do klubu czytać o tobie ))
Ale to juz chyba wieczorkiem bo teraz lecę do synka
Stary 2012-01-17, 17:47   #715
Tigresse86
Raczkowanie

Cytat:
tegresse, a to Twoj TZ ze skierowaniem idzie? mój miał tylko "slowne"
beauty, ja nie wiem, ale tez sie z miłą chęcia dowiem, bo idę zbadac w 23 dc
My mielismy skierowanie bo TŻ ma prywatną opiekę medyczną w Medicover i tam możemy bezpłatnie te badania zrobić, a ode mnie rzecz dostał skierowanie słowne...w zasadzie to wiele takich skierowań, może w końcu się uda, już się śmieję że sama mu pójdę i kupię jakąś gazetkę "branżową" co by ułatwić badanko

Aniulka smutna ta Twoja historia, tak jak piszesz zapewne złożyło się na to wiele czynników i stres i fajki, ja też słyszałam że takie nagłe odstawienie nie zawsze jest dobre. Dobrze że już zmądrzałaś z tymi papieroskami zuch Dziewczyna lepiej wydawać pieniążki na inne przyjemności i być zdrowszym

Muszę w końcu na ten nasz klub zajrzeć i tam nadrobić zaległości.
Zakupiłam dziś wiesiołek OEPAROL, kurczę sporo droższy od GALa ale może sprawi że w tym cyklu się uda o właśnie zapomniałam wziąć środkowej dawki...jeszcze coś na pamięć by się przydało

Witaj Jusztyska, napisz coś więcej o sobie

Edytowane przez Tigresse86
Czas edycji: 2012-01-17 o 17:48
Tigresse86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-17, 17:47   #716
vajolka
Rozeznanie

chyba sie urwę z pracy, przez 15 min chyba i tak zaden Klient nie zajrzy...
Zajrzę do Was wieczorkiem, tylko nie plotkujcie za duzo, bo znow będę pół nocy nadrabiała
couventry, mam nadzieje, że jak przyjdę to zobaczę tu zdjecie z II
Stary 2012-01-17, 17:53   #717
kamimidu
Zadomowienie

I na koniec
DZIEWCZYNY PALĄCE!!! RZUCAĆ TO ŚWIŃSTWO ALE JUZ!!! CHCECIE SIE TRUC TO NA ZDROWIE ALE NIE RÓBCIE TEGO SWOIM DZIECIOM. I JESLI JESZCZE JESTEŚCIE NA ETAPIE STARAŃ TO NAJLEPSZY MOMENT,TERAZ JUZ!!!! TRZYMAM ZA WAS OGROMNIE KCIUKI!!!! Wiem ze to trudne bo sama palilam ale sie da! Da sie! Tak jak mówię jesli nie dla siebie to dla dziecka! Zamknięcie oczy i wyobraźnię sobie mała bezbronna fasolke zamknięta w słoiku z dymem- bo tak to mniej wiecej wyglada! Mam nadzieje ze to wam pomoże...

---------- Dopisano o 17:53 ---------- Poprzedni post napisano o 17:50 ----------

Pisałam referat kiedyś na uczelni o płodach matek palących... Nawet nie chce mi sie wymieniać jakie mogą być konsekwencje palenia... Po prostu zacisnac dupy i rzucać bo to najlepsze co możecie zrobic!!!

Edytowane przez kamimidu
Czas edycji: 2012-01-17 o 17:58
Stary 2012-01-17, 18:04   #718
_pola
Rozeznanie

Kamimidu a możesz wrzucić jakieś Twoje fotki??? tzn. nie Twoje tylko przez Ciebie robione Z chęcią bym pooglądała Oczywiście jeśli to nie problem....

---------- Dopisano o 18:04 ---------- Poprzedni post napisano o 17:58 ----------

Cytat:
chyba sie urwę z pracy, przez 15 min chyba i tak zaden Klient nie zajrzy...
Zajrzę do Was wieczorkiem, tylko nie plotkujcie za duzo, bo znow będę pół nocy nadrabiała
couventry, mam nadzieje, że jak przyjdę to zobaczę tu zdjecie z II
Oooo Ty niegrzeczna

Franek
5 sierpień 2014

I miłość największą,
bezinteresowną...
Dziecko moje

23 maj 2012 11tc
Stary 2012-01-17, 18:13   #719
Monika_uk
Rozeznanie

Cytat:
Widze ze nie jestem sama z tym problemem

---------- Dopisano o 19:13 ---------- Poprzedni post napisano o 19:12 ----------

Cytat:
Hej Dziewczyny!
Witaj

22,03,2012 Aniołek
Monika_uk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-17, 18:22   #720
_Lisa
Raczkowanie

Dziewczyny, mam taki apel od siebie, bo dostałam bardzo ważną lekcję od życia.

Nie nastawiajcie się że jesteście w ciąży na podstawie dwóch kresek, i nie czekajcie na nie w nieskończoność. My zobaczyliśmy dwie kreski w sobotę, w poniedziałek byłam u lekarza, na usg dzidzi nie widać, macica nie jest taka jak powinna być w tym tygodniu (rozpoczynałabym szósty). Dziś dostałam okres, a później odebrałam wyniki bety- 15. Czyli była ciąża. Była albo jest, chociaż mam taki okres że nie wiem czy zarodek by go przetrwał...

Gdybym wiedziała to wszystko wcześniej, w dzień okresu zamiast testu który był negatywny zrobiłabym betę, i już wtedy (8 stycznia) można by działać. A ja czekałam na wynik testu ciążowego, a gdy już był pozytywny to okazało się, że chyba już po zarodku. Tak się zastanawiam... czy gdybym wcześniej wiedziała (czytaj-zrobiła betę) dałoby się go uratować.

Już się z tym wszystkim pogodziłam.

A może czeka mnie wielka niespodzianka i mimo okresu jestem w ciąży. Teraz już na spokojnie czekam co będzie... Będzie co ma być.

_Lisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości