|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#991 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasz ślubny rok zaczynamy, na pierwszą relację czekamy - PM 2012 cz. XVII
ja się zaczęłam śmiać, ale mama przy tym była i powiedziała, że pewnie nie zwrócą uwagi, hehe
![]() Cytat:
zupełnie inne czasy, choć i u mnie w miejscowości jest rodzina, która ma chyba 12 dzieci. w sumie to sama nie wiem, bo nie mogę się ich doliczyć i nie wiem który to jest który. Cytat:
|
||
|
|
|
#992 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
nie rób mi tego więcej:P
|
|
#993 |
|
Zakorzenienie
|
tak, od środka jest żółte złoto a z wierzchu białe i jak są na palcu to tylko takie cienkie paseczki tego złotego wystają
Dziękuję Dziewczynki
|
|
|
|
#994 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale ludzie dawali radę i wszyscy mieli zapewniony jako taki byt a teraz? z dwójką dzieci już jest ciężko...
|
|
#995 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wypasione sa ![]() piekne ! ![]() ![]() ![]()
|
|
#996 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#997 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny!
chciałabym poprosić Was o poradę. Mianowicie w kwietniu bierzemy ślub cywilny. Wesele... no właśnie... najchetniej wzięlibyśmy ślub tylko dla siebie i spędzili romantycznie cały wieczór, ale wiadomo że mało kto by to zrozumiał i wszyscy by się poobrażali :P w każdym razie nie jesteśmy fanami wesel, imprez, zabaw weselnych, ja jestem abstynentką, mój przyszły mąż nienawidzi tańczyć... słowem, typowi nudzirze imprezowi (swoją drogą na imprezy też nie chodzimy ). Ale do rzeczy. Nie lubimy całej otoczki weselnej, nie chcemy być w centrum uwagi, zależy nam żeby zostać małżeństwem wzlędy ekonomiczne też są istotne (tzn nie zrozumcie mnie źle, nie wychodzę za mąż nie wiedząc z czego się bedziemy utrzymywać. Oboje pracujemy i mamy z czego żyć, ale nie widzimy sensu ładowania masy pieniędzy w jeden dzień, nie mówiąc o tym że to taki nagły, spory wydatek). Do tego nie ma kto tego wesela (na góra 30 osób) prowadzić, nikt z rodziny nie chce , a nie chcemy i nie za bardzo mamy kasę na jakiegoś obcego wodzireja/konferansjera. Orkiestry też nie chcieliśmy, muzyka z płyt/kompa. problem w tym że mamy już zaklepaną salę, i tu pojawia się kilka ALE: - sala jest położona 40 km od USC; przykładowo moja rodzina nie ma żadnego transportu (taksówka na taką odległość... hmmm...) - koszta wesela w tej knajpie byłyby dośc spore. Z drugiej strony zapłaciliśmy już zaliczkę (niewielką, ale i tak szkoda). Skoro nie lubimy całej otoczki weselnej, myślimy nad odwołaniem rezerwacji (zaliczk przepadnie ale trudno) i zrobieniem kameralnej imprezy w domu. W 1szy dzień tylko rodzice i rodzeństwo (z partnerami), w drugi dalsza rodzina, na samą kawę i ciasto (kuzynostwo itp). Z racji ze oboje mamy małe rodziny, w 1 szy dzień byłoby jakies 12 i w drugi jakies 15 osób. I chcielibyśmy mieć wesele jk miała moja mama kameralna imprezka, że każdy ze sobą zdąży pogadać; jedzonko itp. Żadnych zabaw weselnych itd. Takie spotkanie, a wieczór zostanie dla mnie i wtedy już męża no i nie będziemy padać ze zmęczenia na twarz. Co myślicie o takim rozwiązaniu? I najważniejsze: zakładając że jedzeniem zajmiemy sie sami, co proponujecie na obiad na ten 1szy dzień? Tak na 12 osób, w normalnej kuchni żeby w miarę szybko się robiło (np. żeby można wcześniej przygotować, potem tylko wstawić do piekarnika i gotowe). Toć paluszków rybnych gościom nie podam ![]() W najbliższej rodzinie mamy też kucharkę, którą moglibyśmy poprosić o drobną pomoc (nie żeby zasuwać na przyjęciu i robić za darmowego kelnera, tylko np. przygotować coś wcześniej). Co myślicie o tym wszystkim?
|
|
|
|
#998 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zrobić obiad - rosół z jakimś kotlecikiem, później można nadziewane papryki, później barszczyk zkrokietem, do tego zimna płyta i nie narobisz się nie wiadomo ile a zaoszczędzisz sporo.
|
|
#999 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ewusia obrączki śliczne
|
|
#1000 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
śliczne ![]() Wiktusiaczku doszła PW zaraz wpisze do kalendarza
|
|
#1001 |
|
Zakorzenienie
|
magdziaS espeszali for ju
![]() http://slubnesuknie.com.pl/bolerka.html#0 i na dokładkę http://www.youtube.com/watch?v=aGuNsiSZ9RI
|
#1002 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
babcie... ![]() Cytat:
![]() co do tej drugiej to właśnie też ją brałam pod uwagę, co ciekawe ta moja ma niemal identyczne te falbany tylko jedwabne, a tutaj na zdjęciu są sztywniejsze i bardziej odstają co nie leżało mi sdzczególnie, ale sama w sobie jest śliczna i pierwszy mój wybor padł wlasnie na nią ![]() Psuje mi się telefon chyba mnie krew zaleje!
|
|
#1003 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
), raczej coś, co można wczesniej zamarynować, potem wsadzić do piekarnika i "robi się samo", coś w tym stylu.
|
|
|
|
|
#1004 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko szkoda że wszystkie koronkowe no jedno się trafiło tiulowe ale ma i stójkę koronkową
|
|
#1005 |
|
Zakorzenienie
|
coś na poprawę humoru
http://bebzol.com/pl/Szybciej-szybciej.49770.html chatko jak poszła rozmowa w sprawie pracy??
|
#1006 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1007 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jakby mógł to by na dachu jechał
|
|
#1008 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1009 |
|
Zakorzenienie
|
zabilas mnie
|
|
#1010 |
|
Zakorzenienie
|
a ja zapomniałam że nowy odcinek Chirurgów już jest
wpieniłam się czekam na przesyłkę z allegro już prawie 2 tyg baba se w kulki leci napisała mi w tamtym tyg ze mają opóźnienia i przeprasza i że już wysłała ale jakoś długo ten priorytet idzie
|
#1011 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Górska Koziczka Teżetowa - brzmi dumnie ![]() tej
Edytowane przez nena1984 Czas edycji: 2012-01-17 o 21:01 |
|
|
|
|
#1012 | |||||||||||||||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W środku będą dwa cukierki podobne do raffaello. Na koniec dajemy ciasto ale wódki nie.
||||||||||||||||||||||
|
|
#1013 |
|
Wtajemniczenie
|
Jeeeju dziewuszki! Opanujcie się!
jak można tak pędzić?! ![]() audrey gratuluje sukni Kochana! Nareszcie się udało! ![]() A teraz przedstawię Wam, jak wyjasniła się kwestia mieszkania (przepraszam, jeśli się rozpiszę ) : Poniekąd sytuacja z tym pieknym dwupoziomowym mieszkankiem wyjasniła się sama, bo włascicielka zadzwoniła, że była w skarbówce i legła w gruzach jej koncepcja (chodzi o coś z kredytem na ten dom co mieli kupić i pieniędzmi, które dostaną za to mieszkanie) - suma sumarum wyszło na to, że muszą mieć całą kwotę na już. Więc podziękowaliśmy i troszkę uroniłam łezkę , ale tż spokojnie do tego podszedł, opanował mnie i wytłumaczył (rozmawialiśmy 3 godziny, pozniej pojechalismy do jego rodziców). No i wyszło na to, że zgadzamy się na kupno mieszkania (32-40 metrów) przez teścia, lecz na okreslonych warunkach (okazało się, że mój Tż nie da sobie w kaszę dmuchać ):- mieszkanie będzie zapisane na nas oboje (mój tż bardzo pozytywnie mnie zaskoczył swoją stanowczością i tym jak o mnie mówił - mieszkanie wybieramy MY, takie jak nam się będzie podobało - teść płaci także za remont mieszkania, remont planujemy MY - tak jak chcemy, on tylko płaci (tż zapytał go czy zdaje sobie sprawę z tego, że koszt raczej przekroczy grubo ponad 100tysięcy, odpowiedział, że jest tego świadomy i ma takie pieniądze). Takie warunki są naszym zdaniem super (warunki tescia zostały odrzucone, ale zgodził się na to ), bo po pierwsze będziemy miec psychiczny komfort, że nie mamy kredytu, a mieszkanie jest NASZE, poza tym będzie to mieszkanko takie jak sobie wybierzemy i aranżacja także, no i pieniądze z wesela będziemy mogli przeznaczyć na to co chcemy. Dziewczyny co do cen - moim zdaniem teść się przejedzie na tym, że sądzi, że mniejsze to tansze: owszem - mieszkamy w małym miasteczku i można dostac mieszkanko pond 30metrowe za około 90 tysięcy (raczej ponad), ale do tego dochodzi wtedy remont (raczej generalny więc drogi) i myślę, że wyjdzie na to samo co kupno większego wyremontowanego mieszkania. Ale szczerze? to już jego problem. My tylko cieszymy się, że po slubie będziemy w swoim własnym (nawet ciasnym, ale slicznym i przez siebie urządzonym:P ) mieszkanku. Ponadto - mieszkanie moich rodziców jest przepisane na mnie, mieszkanie babci Tż jest przepisane na tż, więc w przyszłości jak będziemy chcieli sprzedamy nie tylko te mieszkania, ale także swoje i być może nawet się wybudujemy (marzy nam się parterowy niewielki domek z ogródkiem). Jednakże w razie gdyby pojawiła się dzidzia i odczujemy, że jest nam ciasno, natychmiast to mieszkanie sprzedamy i kupimy większe (w ostatecznoci wezmiemy kredyt na to większe, żeby starczyło). No a mieszkanka będziemy szukać ładnego, w ładnej okolicy, remoncik zrobimy taki, żeby było nowocześnie i tak jak chcemy - krótko mówiąc: korzystamy z okazji
|
|
|
|
#1014 |
|
Zadomowienie
|
Jeśli chodzi o nazwisko to będę miała podwójne
trochę będzie pisania bo mam długie imię i nazwisko ale przeżyję no trudno dzieci będą miały jego nazwisko ale przyzwyczajam się do tej myśli
|
#1015 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1016 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Duże brawa dla TŻa za to, że potrafi się postawić w Waszej sprawie
|
||
|
|
|
#1017 |
|
Zakorzenienie
|
a jak mówicie o nazwiskach to w jakims chyba kabarecie bylo ze kobiera miala na nazwisko "smaruj" wyszla za maz a po slubie wziela podwojne: swoje i po mezu i od tego dnia nazywala sie "smaruj-rogala"
|
|
#1018 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
matko! nawet nie wiesz jak ja Ci zazdroszcze! ja z Was wszystkich to mam chyba najgorzej, Wy macie jakies wizje na mieszkanka, kredyty, domki itp. Ty piszesz ze ciaste- ale wlasnie! własne! ![]() my nie mamy co liczyc na rodziców, a sami, jak ja znajde normalna prace to moze za 2 lata jakis kredyt na 30 lat dostaniemy... a poki co na stancji mieszkamy i wiem ze to sie dlugo nie zmieni... takze ciesz sie tym co masz i nie narzekaj ja moge sie z Toba zmienic nawet na 20m mieszkanie
|
|
#1019 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#1020 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
widać jak bardzo mu na tobie zależy dobrze że będzie przy mnie Tż
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:14.

my za te złe uczynki to skończymy w piekle z pogrzebaczem w d...
ale ludzie dawali radę i wszyscy mieli zapewniony jako taki byt a teraz? z dwójką dzieci już jest ciężko...

nienawidzi tańczyć... słowem, typowi nudzirze imprezowi (swoją drogą na imprezy też nie chodzimy
, a nie chcemy i nie za bardzo mamy kasę na jakiegoś obcego wodzireja/konferansjera. Orkiestry też nie chcieliśmy, muzyka z płyt/kompa. 

obrączki śliczne

18.08.2010 - zaręczyny

) :
, ale tż spokojnie do tego podszedł, opanował mnie i wytłumaczył (rozmawialiśmy 3 godziny, pozniej pojechalismy do jego rodziców). No i wyszło na to, że zgadzamy się na kupno mieszkania (32-40 metrów) przez teścia, lecz na okreslonych warunkach (okazało się, że mój Tż nie da sobie w kaszę dmuchać
dobrze że będzie przy mnie Tż