|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1231 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Dzieci pięknie nam się rozwijają i mamuśkom nudzić się nie dają. Mamy IX-X 2011
Cytat:
musza ci dac
|
|
|
|
|
#1232 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Dzieci pięknie nam się rozwijają i mamuśkom nudzić się nie dają. Mamy IX-X 2011
WY tu już o krzesełkach do karmienia, ząbkach i zupkach, a ja przeżywam bo moja córcia zaczyna rączką sięgać do zabawek na leżaczku
Dzisiaj moja córcia wzięła mnie z zaskoczenia- chciałam ok 11 wyjść z nią na dwór, leżała w leżaczku, po 10 poszłam na górę się ogarnąć, schodzę, a ona śpi Co prawda obudziła się po pół godzinie, akurat jak przyjechała do mnie koleżanka, ale po jakiejś godzince znowu usnęła i dała mamie poplotkować ![]() Swoją drogą ostatnio tak ma, ze jak uśnie to często się budzi właśnie po 20-30 min i czasem już nie uśnie z powrotem (ale tylko w ciągu dnia). Nie wiem ocb? W ogóle to strasznie mi dzisiaj smutno- mąż mojej przyjaciółki jutro rano ma operację- podejrzewają raka Wszystko wyszło tak ekspresowo, w piątek był na wizycie u lekarza Oby się mylili, oby nie złośliwy
|
|
|
|
#1233 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja bede od marchewki zaczynac i taki własnie mam na nia plan![]() Cytat:
ale powiem wam ze jakos tak sie spokojnie teraz czuje![]() Cytat:
Natka a ta kaszke manne do mleka dajesz czy do czego? bo ja myslałam zeby dawac albo do mleka albo do jakis kaszek b/glutenowych
|
|
|
#1234 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
wszelkiego rodzaju guzy nie sa nowotworami niezlosliwymi wiem bo mialam guza piersi "wlokniaka" i cala rodzina panike siala ze mam raka bo na karcie bylo napisane ze nowotwor i duzo o tym czytalam ale jezeli ma robiona biopsje to moze akurat jest to tylko jakis guz
|
|
|
|
|
#1235 | ||
|
Zakorzenienie
|
A no Pudzian
Lekarz się pytał kto go nosi i sprawdzał muskuły mnie i tż - kto ma większeCytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1236 |
|
Zakorzenienie
|
no ładnie teraz sie okazuje ze sie bały zamiast wczesnej pisać
a swoja droga to ja choinkę zlikwidowałam żebyśmy wiecej miejsca miały |
|
|
|
#1237 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I się nakręciłam Ale przedtem się nie bałam![]() Ja już tydzień choinki nie mam
|
|
|
|
|
#1238 | |||||
|
KWC
|
Cytat:
Ta zmienna pogoda taka zdradziecka. Cytat:
Ale ZAZDROSZCZĘ :mdleję: Rewelacyjna waga!! I wielkie dla Szymka za postawę przy szczepieniu. Dzielny facet.Cytat:
Cytat:
33 kg... BRAWO!!!!! Cytat:
![]() Proszę o Wasze SZCZERE opinie co do tego wózka - http://moda.allegro.pl/spacerowka-qu...055185985.html. |
|||||
|
|
|
#1239 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale z Ciebie szczesciara... TZ pewnie szczesliwy ![]() Cytat:
ale dla Was za debiut marchewkowy ....i jeszcze raz ze dziewczyny spedza tydzien z tatusiem...Cytat:
![]() Niech Tz Cie grzeje i obyscie jak najszybciej wyzdrowieli.... Buziaki dla Ciebie i Stefka... Cytat:
o co cho z tym glutenem ???? jak to zrobilas?? Pisz mi tu szybko.... ![]() a moja kiedy sie naprawi ?? ![]() a ja myslalam ze zapomnialas o jajach i dalam dwa..... ![]() ale muffiny wyszly.... sa pyszne.... ![]() Cytat:
zeby bylo dobrze.... czekam na relacje.... spokojnej nocki
|
|
#1240 |
|
Zadomowienie
|
kurcze..Wy tu spotkanie planujecie ale większość z Was ze śląska.. a jest ktoś z okolic trójmiasta lub wogóle "znad morza?
![]() bo na Śląsk to ja raczej nie dam rady przyjechać..
http://s5.suwaczek.com/20070922040113.png http://www.suwaczek.pl/cache/bdbd48d327.png[/url] http://www.suwaczki.com/tickers/zem3anliaj4xxsq7.png http://s2.pierwszezabki.pl/046/0464919c0.png?8294 "W życiu piękne są tylko chwile...." |
|
|
|
#1241 | |
|
KWC
|
Cytat:
a co do biletu na euro to mamy mieszane uczucia, bo jeden bilet to trochę lipa.. samemu jechać... Edytowane przez spray Czas edycji: 2012-01-17 o 22:00 |
|
|
|
|
#1242 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
"lekkie rzeczy" mnie kręcą
http://s5.suwaczek.com/20070922040113.png http://www.suwaczek.pl/cache/bdbd48d327.png[/url] http://www.suwaczki.com/tickers/zem3anliaj4xxsq7.png http://s2.pierwszezabki.pl/046/0464919c0.png?8294 "W życiu piękne są tylko chwile...." |
|
|
|
|
#1243 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
(przepraszam, że takie smuty tu poruszam, ale załamałam się dzisiaj po tym co usłyszałam) |
|
|
|
|
#1244 |
|
Raczkowanie
|
no napisalam ze guzy to nowotwory niezlosliwe a rak jest nowotworem zlosliwym
Edytowane przez malina201 Czas edycji: 2012-01-17 o 22:01 |
|
|
|
#1245 |
|
KWC
|
|
|
|
|
#1246 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Pytanie tylko, jak z poręcznością po złożeniu (bo z tego co kojarzę, to u znajomych wszystkie lekkie spacerówki raczej "w pionie" są składane) |
|
|
|
|
#1247 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ogólnie to mi te wózki "parasolki" się nie podobają, ale one mają być lekkie i małe po złożeniu a nie ładne ![]() Cytat:
Edytowane przez acelinka Czas edycji: 2012-01-17 o 22:05 |
||
|
|
|
#1248 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1249 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Natka za wage.... maly Pudzian z niego.... Cytat:
Spray bardzo ladny ten wozeczek....i bardzo lekki a to chyba wazne przy zakupie spacerowki....
|
|
#1250 | ||||||
|
kosmitka
|
Cytat:
![]() Nie wiem, jak to doczytałaś ![]() . Ale z tego wynika, że jest 2/3gramy na 100ml, wiec nie trzeba dzielić słoiczka, bo to chodzi tylko o dawkowanie - musi być 2-3g/100, a jak dajesz 150 to automatycznie więcej, tak czytałam w jakimś poradniku. Ale pewnie słoiczek i tak będzie na 2 razy. Myślisz, że od jutra ot tak można zacząć? A wprowadzałaś ten gluten w mniejszych ilościach czy od razu te 2/3 gramy? Bo tak na noc trochę strach. Cytat:
Cytat:
Ale sok z marchewki to już z surowej, co? Bo tak mi chyba pediatra zalecała. A Natka je gluten?? Cytat:
Cytat:
.Jabłka raczej można surowe, ale wiadomo, kazda z nas będzie robić po swojemu. A poradniczki jutro zeskanuję Cytat:
Ty masz myśl - dodawać gluten do tych bezglutenowych!!! Ale ja jestem tępa strzała! Podobno właśnie można. No i są gotowe słoiczki z glutenem.
|
|
|
#1251 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1252 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
więc się nawet w funkcje nie wczytuję ![]() Cytat:
hihi ważne że się udały ![]() Natka brawo za szczepienie i za wagę tyż- ale masz klocka hihihi ![]() ---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ---------- Cytat:
a do soku z marchwi to by trzeba mieć sokowirówkę co nie? ja to myślałam, ze się podaje marchewkę świeżą utartą na tarce tej gwiazdkowej to wyjdzie też taka papka chyba?piżamki będą na zaś
|
|
#1253 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale jutro już kupie, obiecuje ![]() z wozków "parsolek" to ja bym stawiała na taki: http://allegro.pl/espiro-active-2011...056984742.html |
|
|
|
|
#1254 |
|
Zakorzenienie
|
a jeszcze się przyglądnęłam temu wózkowi, to jak dla mnie wygląda jakby sie miał zaraz rozlecieć. Bałabym się posadzić dziecko w nim.
Madzialena trzymam kciuki.
|
#1255 |
|
Raczkowanie
|
mi tesciowa mowila ze najlatwiejszym sposoben na sok jest zetrzec na tarce i wycisnac reka.. nie probowalam bo nie chce za bardzo babrac w jej jedzeniu:P
|
|
|
|
#1256 |
|
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=acelinka;31683243]i wery dobrze
![]() suuuper ![]() a nie masz na tarce takich drobnych, drobnych oczek? Mi na nich ściera na miazge ![]() zdrówka kochana ![]() a to dlaczego miałas cesarke? Bo może nie doczytałam jak pisałaś ![]() ja go lubię, ot fajny dowcipny człowiek a przy porodzie ile było śmiechu, a potem się dziewczyny dziwiły że mówiłam że poród to super sprawa ![]() i będziesz wracac do tej pracy? ![]() Ja ogólnie też go lubię, i gdyby nie to,że akurat mial urlop to bym została przy naszym szpitalu, no ale..cesarkę mialam ze względu na przewidywaną wagę dziecka, wielkość, mój wiek i wcześniejsze poronienie. Tak, będę. |
|
|
|
#1257 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Acelinko ja też będę właśnie w tym stylu spacerówki szukać
|
|
#1258 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
witajcie laseczki ![]() podczytuje cały czas , jestem na bieżąco, ale tak nawijacie jak za czasów brzuszka ja się zaczytałam w książce i każdą wolną chwilę spędzam z książką w łapce ![]() dobra to i ja się przyznam ![]() pediatra pozwoliła na jabłko u Staśka jak nie będzie robił kupki minimum dwa dni , no i mamuśka wykorzystała sytuacje dałam wczoraj pierwszy raz , to reagował o tak sobie "co mi tui matka dajesz" , ale dziś to już mu się rączki trzęsły do jedzenia i wszystko zjadał co mu dałam na łyżeczce ![]() Pediatra przy skazie zezwoliła na jabłko, ale na marchewke jeszcze nie. Także czekam cierpliwie, chociaż mam radochę z tego jabłak i z tego jak Stasiek wsuwa ![]() Ancia gratuluję wagi Cotka gratki za pierwsze jabłuszko dla Filipka Małgosia zdrówka dla was
|
|
|
#1259 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
DO póki nie ma przerzutów, do czasu do póki nie ma wyników które potwierdzałyby złośliwość- to bym była dobrej myśli. Mam jakiegoś bolące małe zgrubienie w piersi. Miał ktoś takie? CO robić ? Nie wygląda mi na to co już przechodziłam...
|
||
|
|
|
#1260 | ||
|
kosmitka
|
Cytat:
A wózek nie w moim guście. Cytat:
.A sok z marchwi to jak starkujesz surową to masz, bo to kilka łyżeczek trzeba - podobno.Tak mówiła ta moja pediatra.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:17.

musza ci dac

duuuzy i odważny! 

i mierzy 71cm - ale coś mi ta miara nie pasi więc spróbuję go sama zmierzyć. Na szczepieniu nie płakał nic a nic, tylko stęknął przy ukłuciu

tej gwiazdkowej to wyjdzie też taka papka chyba?