![]() |
#4921 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Żonki 2009 cz. XXXI
|
![]() ![]() |
![]() |
#4922 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ciekawie brzmią te ciasteczka z kitkatem ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Mam dwie takie świeczki zmieniające kolory, co prawda nie zapachowe, ale efekt świetlny jest ![]() Cytat:
Cytat:
![]() A Lila już tak stabilnie siedzi, że jeździ na sankach? Bo my sanki też mamy, ale póki co czekają, aż Marcelutka będzie pewnie siedzieć, nawet nie wiem, czy w tym roku w ogole na nich pojeździ ![]() ![]() Cytat:
![]() Mały gaduła Ci rośnie, super! Faktycznie sporo nowych obowiązków Ci doszło, ale przecież sobie poradzisz ![]() A wiesz, że ja chyba nie tęsknię za tym jak leżała praktycznie nieruchomo przez większość czasu? Uwielbiam to, że teraz można się z nią pobawić nie tylko pokazując zabawki albo machając grzechotkami, ale przeraża mnie uciekający czas. I pomimo tego, że mam ten komfort bycia z nią przez większość czasu, obserwowania jej rozwoju i postepów to jednak mam wrażenie, że czas mi ucieka przez palce i chcialabym to jakoś zwolnić ![]() Wiecie, że nie rozebrałam jeszcze choinki? ![]() ![]() ![]() Edytowane przez ktosia86 Czas edycji: 2012-01-17 o 19:04 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4923 |
Zakorzenienie
|
ja mam lustra i mnie palce zuzki na razie nie ruszaja
![]() ![]() ![]() martucha no Wy macie troche porazke z ta szafa, bo co innego gdyby w niej byly tylko patowe rzeczy, eh rybulka Miłoszek cudaczek-przystojniaczek! aaaah i Do Ciebie ciagle podobny ![]() gucia zupa wyszla za☠☠☠iaszcza!! tylko obawiam sie nocnych smrodów podkołderników! Zrobilam niecaly litr - wg miarki na garnku ![]() Jak sie cebulka w bulionie podgotowala, to dodalam tymianku troche, a potem zmiksowalam, i to bylo dobre posuniecie, zupka zorbila sie jasna [jakby juz ze smietana!] mimo to dodalam ciutke smietanki 30% - byla pyyycha! Przed podaniem posypalam startym serem. pokrojona 'na kanapki' bulke podpieklam na patelni - nasz patencior ![]() i do tego nugetsy - piersi w kawalkach maczane w pokruszonych corn flayksach. mniam ![]() Aha, i do miseczki nalozylam zacerki - kupilam jakie mi dali i byly makaronowe rosette, czyli takie jak Ty kupujesz. Ale typowym makaronem nie zalatywaly. Ot takie kluseczki ![]() Zostalo jeszcze troche na jutro nawett ![]() Macie jakis pomysl do wykorzystania selera naciowego?? Kupilam go z mysla o salatce z ryzem i pparyka, chyba tez skroje tego kurczaka z rozna. Ale calego selera nie wykorzystam ![]() Czy po prostu skrpoic zamrozic, i do zup daawac lub sosow? Edytowane przez kliwia Czas edycji: 2012-01-17 o 19:04 |
![]() ![]() |
![]() |
#4924 |
Zakorzenienie
|
zupka cebulowa mrrr kocham
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4925 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Magda - a w jakim kolorze masz zamiar kupić łóżeczko? Bo może zrób tą szafę białą, przemaluj meble od brata też na biało i kup białe łóżeczko. Wtedy możesz poszaleć na całego ze ścianami i firankami.
![]() |
#4926 |
Zakorzenienie
|
Ana aż tak malować mebli brata nie chcę
![]() Sama nawet nie wiem czy fronty pomaluję, czy tylko naklejki do mebli dam. A łóżeczko nie wiem. Ja to generalnie jakoś nawet w głowie nie mam zakupów dla dziecka. Nawet z tym pokojem dla małej mi się nie spieszy. Jeszcze mam masę czasu. W sumie to się sama nie poznaję. |
![]() ![]() |
![]() |
#4927 |
Wtajemniczenie
|
Magda - a nie możesz zamiast brać mebli od brata wziąć zamówić komodę czy regał w tej samej firmie co robisz szafę? Żeby był komplet?
![]() |
#4928 |
Zakorzenienie
|
A po co wydawać tyle kasy?? Tym bardziej, ze meble brata są w super stanie. A że jedzie na studia to mu niepotrzebne będą.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4929 |
Wtajemniczenie
|
Pytam bo się zastanawiałaś jak to wszystko dopasować do siebie a tak jest najłatwiej
![]() Chociaż jak ja wyjechałam na studia i chcieli zmienić mi coś w pokoju to się wkurzałam, że ja przecież dalej tam mieszkam, więc mają nie ruszać ![]()
#4930 |
Zakorzenienie
|
Ktosiu no Lilka już siedzi i sanki z oparciem oczywiście
![]() ![]()
![]() |
#4931 |
Zakorzenienie
|
Iwka brat nie ma nic przeciwko temu. ja mu oddam swoje meble, które mi nie pasują (z czasów panieńskich).
|
![]() ![]() |
![]() |
#4932 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() porażka? troche? TOTALNA BEZNADZIEJ ![]() iwka28 my mamy tak jak pisałaś ![]() ![]() przyszedł nam rachunek za prąd, pierwszy po zmianie lodówki, bo tak sie fajnie wstrzeliło że jak ją postawiliśmy to zaczął się nowy cykl ten dwu miesięczny i co, 50zł mniej! za samą lodówkę! ciekawe co by było jakbyśmy zmienili tv na nowy bo ten to stary wielki grat, no i przestali używać czajnika który chodzi u nas średnio z 6 razy dziennie ![]() aż mnie korci zeby kupić jakiś dobry na gaz ![]() ---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ---------- buhahahaah co czeka rodziców którzy zdecydowali się spać ze swoim dzieckiem w łóżku http://www.joemonster.org/art/19143/...lozku_rodzicow uwielbiam joemonster ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4933 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Laski, chyba nas Agatek w szpitalu... i się męczy ![]() https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=418
Edytowane przez Ana*** Czas edycji: 2012-01-17 o 21:27 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4934 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#4935 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() a ja jutro na szkolenie ![]() |
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4936 |
Zakorzenienie
|
a piłaś
![]() ale to woda uzdrowiskowa jest ![]() martucha Ola właśnie tak śpi ![]() ![]() Edytowane przez agus87 Czas edycji: 2012-01-17 o 22:06 |
![]() ![]() |
![]() |
#4937 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i nie cofnelo Cie po niej? Ja wiem ze uzdrowiskowa ale ochydna strasznie ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4938 |
Zakorzenienie
|
martucha a ciekawe ile grzanie na gaz czajnikiem wyniesie. Bo ja mysle albo o nowym czajniku elektrycznym [i do tego odlewam wode do termosu, zeby zuzce specjalnie nie gotowac
![]() ![]() agus ta woda w uzdrowisku smakuje podobnie do Zubera moze? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4939 |
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Leniuszkowania czas zacząć ![]() A my robimyę tę szafę ale w pokoju stoi nasza stara. I wczoraj o 23 napisałam ogłoszenie, ze ją sprzedam. A przed chwilą do męża zadzwoniła kobieta, że ją kupuje i o 16 będzie już. czad.... A się bałam, że nie wiem co my z nią zrobimy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4940 | |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Rośnie jak na drożdżach ![]() No nie, wizaż już studiujesz ładnych kilka lat ![]() Super, pewnie wiele się uczysz fajnych rzeczy ![]() Ktosiu, jak ja patrzę na szybko rozwijającego się Miłka, to z jednej strony też mam ochotę zwolnić czas, czasem nawet cofnąć, a z drugiej strony już bym chciała, żeby np. gadał ![]() Matki nie uszczęśliwisz ![]() Ja choinkę rozebrałam w piątek, bo tak mi się sypała straszliwie, że szok. Jak pościągałam z niej wszystko, to nie zostało na niej ani jednej igły, a na podłodze miałam centymetrową ich warstwę ![]() Cytat:
![]() Martuś, jak ja biorę małego do łózka nad ranem, to właśnie takie Sodomy i Gomory przeżywam jak na tych obrazkach ![]() Agatek, trzymamy kciuki! Obiecałam, że wrzucę aktualne zdjęcie małego, ale mi uciekał wczoraj sprzed obiektywu i udało się tylko tak: |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4941 |
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
#4942 |
Zakorzenienie
|
Rybylko ale on ma śliczne niebieskie oczy.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4943 |
Zakorzenienie
|
rybulka ja tam widze Ciebie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4944 |
Zakorzenienie
|
Marta super z tym rachunkiem
![]() My jak przestaliśmy gotować w elektrycznym czajniku to też nam rachunek spadł o blisko 50 zł ![]() Kliwia można jakiś ładny czajnik kupić ![]() ![]() Musimy kupić szelki do krzesełka, bo spryciula się wykręca i boję się żeby się jakoś nie zblokowała w końcu, bo to co ona wydziwia to przechodzi ludzkie pojęcie. A najlepsze jest to, że ja jestem obok i odwrócę wzrok do miski a ona już w innej pozycji. Rybulko jaki Miłosz już duży...szok ![]()
Nasz skarb ![]() Edytowane przez bzyczka1 Czas edycji: 2012-01-18 o 08:04 |
![]() ![]() |
![]() |
#4945 |
Zakorzenienie
|
ale o 50 zł na miesiąc?? To ile wy płacicie za prąd? Bo ja teraz ok 69zł.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4946 |
Zakorzenienie
|
bzyczka no na litr wody to nie, bo jak przyjda 3 osoby i kazda chce herbate plus my to bym 3 razy musiala gotowac
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4947 |
Zakorzenienie
|
Magda zależy od miesiąca, rachunki mamy w okolicach 200-300zł. Nie mamy gazu tylko kuchenka na gaz z butli. Piekarnik na prąd, wody z ciepłowni nie mamy więc mamy bojler na ciepłą wodę, tv, konsola, zmywarka, pralka (co 2 dzień chodzi). Raz nam się zdarzył rachunek ponad 360zł, zmieniliśmy telewizor i zmalał do ok 300, później czajnik i kolejne 50 mniej.
![]() |
#4948 |
Zakorzenienie
|
No to nieźle. My tez mamy wszystkie sprzęty na prąd (TV, konsola, piekarnik - bo kuchenka na gaz- mikrofala, zmywarka, pralka, czanik, lodówka itp.). Tylko wodę mamy z ciepłowni.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4949 |
Zakorzenienie
|
najprosciej zobaczyc ile pradu zre czajnik, gotowac przez miesiac na gazie, spisac licznik przed i po. i sie bdzie wiedzialo, ile wynosil miesiac z czajnikiem a ile miesiac bez czajnika.
U nas i tak mis ie wydaje ze cos zre duzo pradu - jakos ten licznik szybciej nabija te kilowaty. Wg mnie powinno sie ok 4 kilowat dziennie zuzywac, a idzie znacznie wiecej. do tego mamy ledowe zarowki! wieczorem siedzimy przy jednej zarowce tylko, jak zuzka pojdzie spac. Osttanio wymienili nam na prad liczniki, niestety nie wiem ile sasiadka miala na tym nowym nabite. my mielismy nabite w momemncie zalozenia 1,7 [to bedzie nasz stan zerowy, za to 1,7 nie zaplacimy] i tak minelo kilka dni, a my mamy 4 kilowaty wiecej niz sasiadka! no i sie zaczelam zalamywac, ale przyszedl weekend, oni ciagle w domu to sie nadgonilo ufff. Ale i tak mnie to przeraza. |
![]() ![]() |
![]() |
#4950 |
Zakorzenienie
|
Magda woda z ciepłowni to duża oszczędność w rachunku. my mamy bojler 80 litrów, więc codziennie się grzeje taką ilość
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:32.