![]() |
#2461 |
Raczkowanie
|
Dot.: Vademecum antykoncepcji!
Babka nie poparła swojego wywodu żadnymi badaniami, po prostu ,,powiedziała co wiedziała", a tj koleżanka z góry powiedziała na niektóre działa dobrze, a na niektóre źle. Radzę zmienić panią doktor a do tego czasu zostać przy swoich
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2462 |
Rozeznanie
|
Dokładnie, zmienić Panią dr bo ta przekupna jest bardzo
![]()
#2463 |
Konto usunięte
|
W piątek idę do innej, napiszę co mi doradziła
![]() Dodam jeszcze, że ginekolog, która mnie tak potraktowała była okropnie niemiła. Z ciekawości poczytałam opinie na jej temat i 90% z nich to same negatywy.. Podobno nawet ciąży nie potrafi wykryć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2464 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny! Mam pytanie..
![]() jakie będą skutki, jeśli zamiast 21 tabletek wezmę 20? po prostu ostatniego dnia tak jakby pominę, i zrobie normalnie 7 dni przerwy i potem znowu normalnie będę brać 21? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2465 |
Raczkowanie
|
![]()
Nic, przesunie ci się tylko krwawienie, bodajże będzie wcześniej. To takie wlaśnie majstrowanie przy tym
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2466 |
Rozeznanie
|
Minimalnie trzeba wziąć 15 tabletek żeby można było przerwać opakowanie
![]() setka, możesz spokojnie wziąć te 20 tabletek. Krwawienie Ci się przesunie o jeden dzień i w związku z tym branie tabletek z następnego opakowania będziesz musiała zacząć również o jeden dzień wcześniej ![]()
#2467 |
Raczkowanie
|
Dzięki! uspokoiłyście mnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2468 |
Rozeznanie
|
Dlatego jak się kończy opakowanie wcześniej np to warto zostawić te "zaległe" tabletki na wszelki wypadek
![]()
#2469 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny! Mam pytanie a zarazem ogromne zmartwienie.
Zaczęłam brać pigułki (zostało mi 7 tabletek mojego pierwszego opakowania i będę miała przerwę 7 dniową) i jak to czasem bywa na początku brania miałam plamienie. Jednak nie miałam plamienia od dwóch dni i kochałam się z Tż po stosunku znowu miałam plamienie..i tak było już kilka razy. Wiecie co może być przyczyną?
studentka UW! dbam o włosy ćwiczę! studiuuuję! Edytowane przez dzoana_91 Czas edycji: 2012-01-12 o 14:29 |
![]() ![]() |
![]() |
#2470 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2471 |
Raczkowanie
|
ale one teraz występują tylko po stosunku... to też normalne?
dzięki za odpowiedz ![]()
#2472 |
Rozeznanie
|
Mam recepte na 6 opakowań tabletek. Zastanawiam się czy mogę w aptece dostać na nie odpis i kupować np. 1 opakowanie co miesiąc?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2473 |
Zakorzenienie
|
Możesz a nawet powinnaś prosić o odpis. Nie ma z tym problemów. Wow, cóż to za ginekolog daje receptę na 6 opakowań... :O
#2474 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Co to za ginekolog? Najpierw miałam receptę na 3 opakowania (są to moje pierwsze tabletki anty), dopiero teraz dostałam na 6 opakowań (nie mam żadnych skutków ubocznych). ![]() A to "normalnie" ginekolodzy dają receptę na ile opakowań? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2475 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2476 |
Rozeznanie
|
U nas jest tak że jeśli nie ma tabletek (np na 3 opakowania w aptece mają tylko 1) to dostaje od aptekarki karteczkę że mam do odbioru tyle i tyle opakowań. Pieczątka, podpis i tyle
![]()
#2477 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2478 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie koniecznie. U nas prosi się o receptę bezterminową ![]()
![]() |
#2479 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2480 |
Rozeznanie
|
Hej
![]() Chciałabym was zapytać o opinie mojego przypadku... Otóż tabletki biorę od ponad pół roku, ostatnio lekarz zaproponował mi zmianę pigułek na lepsze. Niestety z winy lekarza nowe tabletki wzięłam z lekką obsuwą, ponieważ przerwa zamiast 4 dni trwała 7 dni. Lekarz po prostu przesunął moją wizytę... a więc pierwszą tabletkę nowych pigułek wzięłam w piątek a nie we wtorek jak powinnam. Ginekolog stwierdził, że to nie szkodzi i nic się nie będzie złego działo, a tabletki na pewno będą działa, jednak w razie czego podał mi kilka dni w środku cyklu, w których dla pewności powinnam zabezpieczać się dodatkowo. Ja wolałam nie ryzykować i zrezygnowałam ze stosunków na początku cylu jak i w tych dniach podanych przez lekarza i kochałam się dopiero pod koniec cyklu w ostatnim tygodniu. Myślałam, że nie mam się czym martwić, ale po całym opakowaniu w mojej 4-dniowej przerwie w ogóle nie wystąpiło krwawienie, nawet plamienia, po prostu nic... co prawda w ostatni dzień czułam dyskomfort, taki lekki ból brzucha, ale nic poza tym... tu moje pytanie. Czy powinnam panikować i dzwonić do lekarza, czy uznać to jako po prostu efekt uboczny nowych tabletek? Nie martwiłaby mnie ta sytuacja gdyby nie ta sprawa ze spóźnieniem się z pierwszą pigułka... |
![]() ![]() |
![]() |
#2481 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, mam pewnie wątpliwości...czytałam ulotkę ale nie znalazłam odpowiedzi na moje pytania...
Zaczęłam brać tabletki anty w celach leczniczych, dlatego zamiast pierwszego dnia okresu wzięłam jeszcze przed miesiączką....wybrałam 13 tabletek. Chciałabym dowiedzieć się kiedy tabletka będzie chronić przed ciążą? Słyszałam, że w takim przypadku zaczynają działać od drugiego opakowania, czy to prawda? Po 7-dniowej przerwie biorę tabletkę z kolejnego opakowania i mogę być spokojna? |
![]() ![]() |
![]() |
#2482 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:42 ---------- Poprzedni post napisano o 23:38 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2483 |
Rozeznanie
|
Tak :P
Brałam tabletki Yaz . To tabletki, w których nie robi się 7 dniowej przerwy tylko w opakowaniu jest 24 czynne tabletki plus 4 placebo, czyli przy tych tabletkach przerwa trwa 4 dni a nie 7 jak w większości. Te nowe również są w takim "systemie" Edytowane przez VMK Czas edycji: 2012-01-17 o 22:51 |
![]() ![]() |
![]() |
#2484 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2485 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ps. Jeszcze zastanawia mnie jedna sprawa w moim przypadku....czy jeśli 7 - dniową przerwę skrócę do 5 dni i zacznę brać drugie opakowanie tabletek to zabezpieczenie będzie prawidłowo działać? Edytowane przez Adria00 Czas edycji: 2012-01-22 o 14:36 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2486 |
Raczkowanie
|
Hej.
Myślę, że to będzie odpowiedni temat. Jestem na drugim opakowaniu Kontraceptu, dzisiaj mam wziąć 21 tabletkę, problem jest w tym, że okres pojawił się już wczoraj, o ile można to nazwać okresem. Od tygodnia miałam obolałe piersi, woda się we mnie zbierała, a od 3 dni miałam bóle jak przy okresie. "Okres" jest skąpy prawie jak plamienie tylko, że ma konsystencje okresu oraz jasno czerwony kolor czego nigdy nie miałam. Czytałam dużo o antykoncepcji w necie, czytałam ze sto razy ulotkę i sam lekarz mi mówił, że okres występuję w 7 dniowej przerwie, a nie pod koniec opakowania. Czytałam też, że mogą występować pewne anomalia przez pierwsze 3 opakowania dlatego aż tak bardzo nie panikuję. Piszę o tym, bo wolę zaczerpnąć opinie osób, które mają dłużej do czynienia z tabletkami niż ja i przechodziły przez takie rzeczy. Nie wiem czy wpływ ma to, że ostatnio leczyłam się na grzybicę (dzisiaj miałabym wziąć 12 ostatnią tabletkę Clotrimazolum.). Z góry dziękuje za pomoc. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2487 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2488 |
Raczkowanie
|
Nie, tabletki brałam dopochwowo.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2489 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2490 |
Raczkowanie
|
Poczekam do 3 opakowania i najwyżej zmienię.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:07.