|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3181 |
|
Ola-Unhola
|
Dot.: Lipcowo-Sierpniowe Dwulatki 2009 i ich rozgadane Mamusie :D
Które placuszki?
Jola, zamiast pieczarek pory. Myslałam, ze to sweet z pierwszej strony, ale jej jest z pieczarkami też. Zaraz poszukam. Ale jak majonez dla Kuby nie, to też odpada, bo z porami był.
|
#3182 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Ola placuszki cos takiego jak Ty robilas z paluszkow krabowych tyle, ze z kurczakiem
a wlasnie mialam sprobowac tych z paluszkami i zawsze zapominam o nich dzieciakom to smakuje?
|
|
#3183 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
![]() Antoś lubi, Bartek zje, jak nie powiem, ze to paluszki krabowe ![]() Mówię, że cukinia
|
|
#3184 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
hehe
a czuc ryba? ja nigdy nie jadlam paluszkow wiec nie wiem jak smakuja raz tylko jak bylam dzieciak jadlam raki z grila ale nei pamietam jak smakowaly, ale kojarzy mi sie, ze podobnie do kurczaka
|
|
#3185 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
U mnie małe opakowanie kosztuje 1,80, także jakby co duzo nie stracisz ![]() Ja ogólnie lubię owoce morza, także wiesz. Jola, nie znalazłam tego z porami , ale wklejam link z przepisami o piersi.https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=55068
|
|
#3186 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
ja widzialam u nas opakowania paluszkow za ok 10zlkurczaka w porach robilam zawsze stad http://www.wielkiezarcie.com/recipe20025.html tylko na spod jeszcze daje talarki ziemniakow podgotowane wczesniej ---------- Dopisano o 15:00 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ---------- Ola a wiesz, ze paluszki krabowe nie sa z kraba?
|
|
#3187 |
|
Zakorzenienie
|
Ola do mnie tez @ przyszla dzisiaj
![]() zaliczylysmy saneczki i balwan ulepiony, Werka pomagala mi tez odsniezac swoja mala lopatka ![]() wpadne wieczorem bo wlasnie bratowa przyjechala na kawke
|
#3188 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
kurcze zachcialo mi sie strasznie tych paluszkow i kupie dzisiaj je
![]() z tym, ze narazie maly mi nie chce cos wstac i nie wiem kiedy sie wybierzemy a juz ciemno jest---------- Dopisano o 16:16 ---------- Poprzedni post napisano o 15:21 ---------- ale tu puchy mi maly dopiero wstal jemy obiad i idziemy na spacer, na poczte i do sklepu - musze kupic plauszki krabowe bo powiedzialam Erykowi o tych plackach i teraz mnie meczy zebym zrobila i chce sprobowac jak smakuje taki paluszek
|
|
#3189 |
|
Ola-Unhola
|
Lezałam trochę, bo tak mnie ciagnie, ze nie dałam rady iśc z chłopakami na sanki
![]() Ide rybę smażyć, bo juz dwa brzuchy głodne po pomidorówce krzyczą ![]() Tak Svi, wiem. Zawsze mnie to smieszy ---------- Dopisano o 16:18 ---------- Poprzedni post napisano o 16:17 ---------- czeko, łacze się w bólu
|
#3190 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko u mnie problem się sam rozwiązał, bo ja musiałam iść do pracy, ale ja wiem, ze jak byłabym w domu to miałabym deprechę jak drut Svi, ja jestem zdania ze jak już teraz masz takie myśli to powinnaś działać - teraz jesteś młodziutka to raz dwa nabędziesz doświadczenia, zawsze masz argument ze jesteś młoda, a jak się obudzisz za 15 lat to juz nie będzie wytłumaczenia, a dzieci będą coraz starsze i będziesz się czuła jeszcze bardziej niepotrzebna Cytat:
3220g 54 cm ------------------ Edytowane przez p4w Czas edycji: 2012-01-17 o 16:43 |
||
|
|
|
#3191 |
|
Zakorzenienie
|
Hej, byłam tu dzisiaj czy nie....
jeju taka sklerozę mieć to juz nie żarty chyba mnie nie było, głowa mnie boli. byłam u lekarza z wynikami toxo (który to już raz ) no i w koncu powiedział ze są ok, choc moim zdaniem IGg to jakieś takie za wysokie, choć IgM ujemne. Ale mojego świetego spokoju dał mi jeszcze jedno skierowanie i za miesiac mam zrobić.Ide kawe wypić i sie położyc chwile, Oli sprzedałam rodzicom na chwile. Dajcie przepisy na surówki, jakieś, ale takie bez majonezu najlepiej, albo z minimalną ilością (zdrowo się odżywiamy ) chce mi się surówek, chyba mam niedobowy witamin.
|
|
|
|
#3192 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#3193 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
![]() plan byl, ze zanim to nastapi siedze z dziecmi w domu....no ale najpierw siedzialam z Erykiem, potem konczylam studia a do pracy nie musialam pojsc, potem ciaza i teraz siedze z Marcelem i tym sposobem zrobilo sie pare ladnych lat wiec juz troszke mam dosc ![]() moze powinnas to zn ja nie robilam nigdy bez warzyw po prostu lubiedaje papryke czerwona, cebulke, szczypiorek.....mozesz dac tez podsmazone pieczarki jak lubisz a majonez dajesz do tych placuszkow? Ola wrocilam z paluchami ze sklepu, rozmrazaja sie wlasnie....powiedz je sie obiera czy cos czy normalnie je tak jak sa?
|
|
|
#3194 |
|
Ola-Unhola
|
Ja zawsze świeże kupowałam, ale jesz je tak jak sa- rożowo białe
Jadę zaraz z Mamą w poszukiwaniu kurtki ![]() Do pozniej
|
#3195 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo bolesna to ja mam owulacje![]() najadlam sie krokietów z kapusta i grzybami mama zrobila
|
|
#3196 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie, ja daję jogurt naturalny, z majonezem robiłam przed Kubą ![]() Udanych łowów
|
|
|
#3197 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bartek codziennie wstaje, odsuwa roletę i sprawdza czy snieg czasem nie stopniał ![]() i który wzięłas? czy szukasz dalej? Cytat:
![]() Cytat:
i często go karmię chociaż ostatnio sam zaczął jesc obiad nożem i widelcem ![]() Cytat:
![]() Cytat:
hmm ja to jestem kiepska w surówkach chociaż lubię jak toś zrobi
|
|||||
|
|
|
#3198 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
nie smakuja dzieciom placki
![]() zrobilam cala gore i kto to teraz zje? ![]() jedyna nadzieja w tz jak wroci mi tez sredno smakuja, jakies takie mdle
|
|
#3199 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Zu na co dzień też tak nie robi dzisiaj też się baaaaaardzo ucieszyła Cytat:
nie wiem co chciałabyś robić ale często jest tak że właśnie wolą bez doświadczenia...bo człowiek z doświadczeniem ma już swoje nawyki, "młody" szybko się nauczy firmowych nawyków...poza tym jednego i drugiego trzeba nauczyć specyfiki firmy kiedyś trzeba i od czegoś trzeba zacząć![]() jeszcze nie kupiłam, ale prawie wybrałam ![]() Cytat:
Cytat:
![]() zaraz zobaczę Cytat:
to tak jak metka łososiowa nie jest z łososia Wojtusiu cieszę się że wyniki w porządku
|
|
#3200 |
|
Wtajemniczenie
|
ja dziś tylko pomacham
mam cięzki tydzień, dlatego mnie tak mało, ale staram się czytac buziaczki
|
#3201 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
zrobilam do tych placuszkow sos taki jak zawsze do frytek robie - smietana, majonez, musztarda, slodka papryka, czosnek i pieprz i smakuja od razu lepiej
tz przyjechal, zjadl i mowi, ze pyszne ![]() Cytat:
tyle, ze jestem na wychowawczym ale teraz od stycznia juz bede normalnieu nas bez doswiadczenia? zapomnij, w kazdym ogloszeniu chca osobe z doswiadczeniem....no chyba, ze piszesz o pracy kasjerki czy cos, ja mowie np o pracy w banku, albo chociazby przedstawiciela handlowego oooooo a o tym tez nei wiedzialam
|
|
|
#3202 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
"... no to jak masz doświadczenie, a tym bardziej zatrudnienie to w czym problem?![]() i nie pisałam o Pani na kasie...nie ujmując nikomu uważam też że do pracy jako przedstawiciel trzeba mieć predyspozycje...trzeba umieć dobrze "siebie sprzedać" na rozmowie by przekonać pracodawcę...w tej pracy nawet doświadczenie nic nie da jak wyników nie będzie ![]() jak piszę...nie wiem czym chcesz się zajmować...ale każda praca to inna specyfika ![]() metka łososiowa to normalna metka tyle że ma kolor łososiowy
NIE LUBIĘ TROLLI![]() coraz bardziej ![]() Edytowane przez Karolinak82 Czas edycji: 2012-01-17 o 21:30 |
||
|
|
|
#3203 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Karo ale nie mam doswiadczenia w takiej pracy jaka chcialabym wykonywac
a raczej jaka moglabym po moich studiach w zasadzie to mam beznadziejne studia skonczone i to jest najgorsze i nie wiem co chce w zyciu robic
|
|
#3204 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a lubisz sos sweet chili z tao-tao? ja mam duza butelke i dodaje to wielu potraw kliknelam na all kalendarze na dzien babci i dziadka-musze wyslac tylko zdjecia, tylko ze nie wiem piatku dojdzie, za pozno sie za to zabralam
|
|
#3205 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
czeko napewno by mi nie smakowal, nie lubie ani slodkich ani ostrych sosow
|
|
#3206 |
|
Ola-Unhola
|
Svi, szkoda, ze dzieciom i Tobie nie smakują placki
![]() Ale Tż-towi chociaż ![]() Kupiłam kurtkę w Diversie Nie szczyt marzeń, ale jest ok ![]() Cieplejsza niż mój płaszczyk hehe. No i stanik jeszcze w cubusie 3 rozmiary plus hehe ![]() Co do kombinezonu dla Bartka, nie wybrałam, czekam na inną fajną okazję ![]() Dobranoc
Edytowane przez UnholyOne Czas edycji: 2012-01-17 o 23:15 |
|
|
|
#3207 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() że niby chcesz nam coś powiedzieć
|
|
|
#3208 |
|
Wtajemniczenie
|
angy masz rację
Wojtusiu cieszę się,że wyniki z toxo wyszły dobre Ola ja choinki (obydwie ) rozebrałam w sobotę ![]() Bartosz wczoraj nie spał wogóle w dzień ![]() Dzisiaj u mnie -11 brrr... Miłego dnia |
|
|
|
#3209 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Nie wiem, o jakich placuszkach piszecie ![]() Ale te krabowe by mi na bank nie podeszły , w zasadzie znam tylko jedną sałatkę, w której mi smakują. Ja właśnie nie lubię tej ich gumiastości![]() Svi przybij pięć Też nie wiem, co bym chciała w życiu robić... Rychło w czas!![]() Czuję, że jestem na jakimś życiowym zakręcie ![]() Sylko Maju ![]() *** Wyciągnęliśmy landarę Dobrze, że nie sprzedałam Spacerówką nie ma szans, żeby się poruszać teraz, a Zosia przecież nadal jeździ w wózku Na wiosnę będę odzwyczajać jak od smoka-będę odcinać po kawałku
Edytowane przez angy Czas edycji: 2012-01-18 o 08:43 |
|
|
|
#3210 |
|
Zakorzenienie
|
Sylwia, zimno u Was, brrr... ![]() angy, a u Was nie ma śniegu? I takie długie macie spacery, że Zosia do wózka chce? A tak BTW, landary bo landary (ja mam Emmaljungę), ale na śnieg i wertepy leśne są boskie ![]() U nas od rana są awantury
Edytowane przez Miramej Czas edycji: 2012-01-18 o 09:11 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:11.

, ale wklejam link z przepisami o piersi.
ja widzialam u nas opakowania paluszkow za ok 10zl

a juz ciemno jest

) no i w koncu powiedział ze są ok, choc moim zdaniem IGg to jakieś takie za wysokie, choć IgM ujemne. Ale mojego świetego spokoju dał mi jeszcze jedno skierowanie i za miesiac mam zrobić.

NIE LUBIĘ TROLLI