|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł IV cz. naszego wątku? | |||
| Mamy majowo-czerwcowe imiona dla dzieci mają prawie gotowe. |
|
3 | 4,29% |
| Majowo-czerwcowe mamy - imiona dla dzieci wybieramy. |
|
5 | 7,14% |
| Jak ten czas szybciutko leci, wybieramy imiona dla dzieci. |
|
3 | 4,29% |
| Minie zima, przyjdzie wiosna, każda mama będzie radosna. |
|
2 | 2,86% |
| Zima minie, wiosna nadejdzie, przy każdej mamie dziecko będzie. |
|
5 | 7,14% |
| Miną II, III, IV... W maju pierwsze dzieci ujrzymy na świecie. |
|
3 | 4,29% |
| Co to pajac, rogal, pomocy! Plotkujemy od rana do nocy. |
|
7 | 10,00% |
| Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! |
|
42 | 60,00% |
| Głosujący: 70. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1831 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze brzuchy szybko rosną, urodzimy późną wiosną. Mamusie V-VI 2012 cz. III
Cytat:
Kotek fajny, był... wczoraj się z mamą popłakałyśmy oglądając jego zdjęcia... ale koniec smutasów. idę się umyć i siadam do pracy |
|
|
|
|
#1832 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze brzuchy szybko rosną, urodzimy późną wiosną. Mamusie V-VI 2012 cz. III
Cytat:
Zdjęłam w dużym pokoju firanki i kot zaczął fiksować. Za dużo wrażeń - ptaki latają. |
|
|
|
|
#1833 |
|
Konto usunięte
|
Mój kot to jest najsłodszy osobnik na świecie (pewnie każda posiadaczka kota tak mówi o swoim:P). Jak dzisiaj ze mną zasnął, położył główkę na mojej ręce, on jest taki słodki, że mogłabym go schrupać (poza momentami, kiedy drapie mi meble, oj to wtedy lecą ostre słowa).
|
|
|
|
#1834 |
|
Zakorzenienie
|
Moja słodka nie jest, ale jaka jest i tak jest kochana. Czasem ma szaleństwo w oczach...
|
|
|
|
#1835 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
Cytat:
Pewnie znowu jak będę pytać w tych sklepikach o to, to się będą na mnie patrzeć jak na aliena ![]() Wanienka: ja chcę kupić taką zwykłą, ale z nakładką, żeby łatwiej było podtrzymać dziecko, gdy kąpać je będzie jedna osoba (czyt. ja). Ale taka nakładka plastikowa, w życiu nie z gąbki.[/QUOTE] Mnie wszyscy odradzają te wanienki anatomiczne i wszelkiego rodzaju wkładki Podobno wcale tak nie ułatwiają kąpieli, a wody trzeba nalać dużo więcej niż do normalnej wanienki, żeby dziecko wykąpać. Ja na pewno będę miała dla dzidziusia normalną, zwykłą wanienkę ![]() Mam lenia Dom nadaje się do generalnych porządków, a mnie się chce tylko leżeć. Zastanawiam się, czy się zmuszać, czy nie |
|
|
|
|
#1836 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1837 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a patent wzięty od bratanicy (która dostała od nas coś podobnego tylko, że słonika) - ma teraz ponad 2 lata i też jeździ. Obie rzeczy kupione w TKMaxx. Jak masz w okolicy ten sklep to polecam - są świetne zabawki poprzeceniane.
|
|
|
|
|
#1838 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja jeszcze nic nie mam, kompletnie nic, ani jednego ubranka ani jednej rzeczy... Jakoś tak ciągle nie umiem się przemóc i kupić coś... |
|
|
|
|
#1839 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1840 |
|
Zakorzenienie
|
a my mamy wanienkę. ma już swoje lata, ale jest ok.
dokupię jedynie gąbkową wkładkę. u bratanicy się bardzo spisała. Nawet jak już była starsza to w wannie na niej się kąpała |
|
|
|
#1841 |
|
La Moderatoiure
|
Dzięki dziewczyny. Nie widziałam tego na żywo no i drogie w cholerę. Lepiej kupić zwykłą wanienkę i ewentulanie fotelik/leżaczek do kąpieli "foczkę" ? Tak myślę.
Gąbka jest bleee bo bakterie się mnożą w tym, dla mnie styknie zwykła pieluszka na dno albo ta foczka.
Edytowane przez La Monica Czas edycji: 2012-01-18 o 12:27 |
|
|
|
#1842 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja mam przymusową przerwę bo kot mi wlazł do worka z pościelą, której się pozbywam... Moja Misiunia baaardzo lubi "pomagać" we wszystkich domowych czynnościach. A jak nie pomaga to przeważnie na ręce patrzy... Znowu pada śnieg. Wielkie białe płaty unoszą się w powietrzu...
|
|
|
|
|
#1843 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1844 |
|
Zakorzenienie
|
mam z pracy więc nie wiem.
|
|
|
|
#1845 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
I też nie jestem przekonana do gąbek. |
|
|
|
|
#1846 |
|
Wtajemniczenie
|
Buuuu, jest mi smutno
Zadzwoniłam, żeby się umówić na połówkowe i moja pani dr jest na urlopie. Dopiero badanie będę miała 6 lutego Jeszcze tyle czasu muszę czekać na poznanie płci mojego maleństwa No to po dobrym humorze ![]() Persephone, a Wy kiedy macie połówkowe? Edytowane przez Gaabbi Czas edycji: 2012-01-18 o 12:51 |
|
|
|
#1847 |
|
Rozeznanie
|
Nie wiem kiedy będę miała połówkowe, ale też idę do ginekologa 6 lutego
![]() kupiłam sobie syrop Prenalen, jak nie zadziała to zostaje lecznica czosnkowa chyba mąż mi ucieknie hihihii
|
|
|
|
#1848 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
ale zobaczysz, że szybko zleci!
|
|
#1849 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A tu ojciec wychowuje syna, fiu, fiu![]() Z tym murzynkiem dobre Ale... o co chodzi![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;31690790]Cześć, Mój system odsypiania jest chyba jedyny słuszny. Mąż poszedł, zasnęłam na 3 godziny jeszcze - po ciężkiej nocy, nie umiałam spać, potem wstałam wcześnie... No i mała kaweczka, ratuje mi życie. Zaraz się zbieram, na jakieś małe zakupy i wysłać kartki dziadkom z okazji ich święta. Potem coś posprzątam, a potem nie wiem. Mąż ostatnio tak późno wraca z pracy, muszę się czymś zająć...[/QUOTE] Mój system - 3 godziny po jego wyjściu i 1,5 przed powrotem W życiu nie spałam tyle, co teraz. Przed ciążą wystarczało mi 6 godzin w nocy i budziłam się sama, bez budzika po tym czasie. Dziś to nie do pomyślenia nawet.Cytat:
A, no i też na dno zwykła tetra. |
||
|
|
|
#1850 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie chcę się wymądrzać, bo nie jestem żadnym autorytetem w sprawach zdrowotnych, ale wg mojego doświadczenia: podczas bólu gardła najważniejsze jest jego nawilżanie. Najlepiej jest pić często wodę z cytryną i miodem. Chodzi o to, że bakterie rozwijające się w gardle uwielbiają suche środowisko. Wszelakie tabletki do ssania, czy syropy mają właśnie za zadanie przede wszystkim nawilżanie gardła (np. poprzez połykanie śliny). W przypadku wody z cytryną i miodem działa to mniej więcej tak, że woda wiadomo nawilża, cytryna- witamina C zwalcza, miód- zatrzymuje nawilżenie
|
|
|
|
#1851 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cześć wszystkim
![]() Cytat:
Rzeczywiście, obie w sierpniu, ale Ty 2 tygodnie później i ślubu w Tychach nie brałam Chyba gdzieś mi się o uszy obiło, że chcesz rodzić w tyskim szpitalu... znasz może jakieś pozytywne opinie na jego temat pod kątem porodu ? Cytat:
jestem bardzo niezdecydowana...ale dziękuję i za Twoje opinie ![]() Cytat:
a więc jest tu nas więcej. Fajnie![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Mi też zawsze grzebie tą igłą w tych żyłach, bo mówi, że mam głęboko i wyczuć nie może i ona musi celować jakoś, i zawsze w tą jedną biedną rękę, a później taki siniak... [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;31691023]Wanienka: ja chcę kupić taką zwykłą, ale z nakładką, żeby łatwiej było podtrzymać dziecko, gdy kąpać je będzie jedna osoba (czyt. ja). Ale taka nakładka plastikowa, w życiu nie z gąbki.[/QUOTE] Ja też mam zwykłą wanienkę, tylko muszę jeszcze taką nakładkę, podpórkę kupić. |
||||||
|
|
|
#1852 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny dwa dni musiałam Was doczytywać po weekendowych zaległościach
widze, że gdzie za dużo kobiet to są kłótnie...ale to dobrze bo wszystkie nie możemy się ze sobą zgadzać i kupować takie same wózki, foteliki i łóżeczka. Z mojego punktu widzenia to chcętnie poczytuje o tańszej i droższej wyprawce, bo jeszcze nie wiem z jakiej kategorii cenowej zrobię swoją, każdy ma priorytety na coś wyda więcej a na coś innego mniej... aż się boje zapytać czy ktoś myśłał o pobraniu krwi pępowinowej?
|
|
|
|
#1853 |
|
Zadomowienie
|
Co do wanienek, ja mam zwykłą, po chrześnicy brata, jak była u nas w wakacje to 2 razy się w niej kąpała, kupilismy żeby nie przywozili z warszawy swojej.
Kupiłam do tego "foczkę" ale powiem Wam szczerze, ze ta foczka mnie przeraża, mam wrażenie, że z nią będzie jeszcze gorzej, że nie będę umiała na niej położyć dziecka a potem zdjąć. Gąbkę do wanienki też wziełam mimo,że czytałam o jej minusach, ale stwierdziłam, że przez pierwszy tydzień będę kąpac na tej gąbce właśnie. Jeśli chodzi o bakterie na tej gąbce to nawet na zamieszczonej do niej instrukcji jest napisane, że po każdym użyciu trzeba moczyć ją 15 min we wrzątku i potem suszymy ale mając i foczkę i gąbkę myślę na dzień dzisiejszy, że o wiele wygodniej mi będzie z tą gąbką, przynajmniej zanim nie dojdę do wprawy. |
|
|
|
#1854 |
|
Raczkowanie
|
Mam wanienkę Onda i używałam może 3 razy, najlepsza okazała się ta malutka z Ikea + gąbka
|
#1855 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja się połówkowego spodziewam dopiero koło 22tc. Akurat chyba będzie czas na kolejną wizytę. ![]() Mnie też skręca z ciekawości... ![]() Cytat:
Czasem robią byki, ale nie aż takie - wychodzi moje ostatni zaniedbanie czytania książek... Myślałam, że odrobię zaległości, ale jakoś nie mogę się wziąć zaczytanie.Mi też wydaje się, że zwykła wanienka jest mimo wszystko wygodniejsza. Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#1856 |
|
Zadomowienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;31691760]No zobaczymy, najwyżej wywali się tę wkładkę.
Ja jeszcze nic nie mam, kompletnie nic, ani jednego ubranka ani jednej rzeczy... Jakoś tak ciągle nie umiem się przemóc i kupić coś...[/QUOTE] Ja może i bym zostawiała wszystko na koniec, ale jak patrzę na moją szwagierkę, która w lutym ma rodzić a od jakiegoś listopada ma brzuch taki, że świata nie widzi to sobie myślę, ze kupię wszystko wcześniej żeby potem nie musieć już nigdzie biegać. Wiadomo, teraz część zamawia się przez neta, ale niektore rzeczy warto pooglądać. Moja mama natomiast musiała z bratem leżeć ostatnie 3 miesiące w łóżku, więc nie miała możliwości nigdzie wyjść. Dlatego jakoś tak podświadomie kupuję wcześniej. |
|
|
|
#1857 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1858 |
|
Zadomowienie
|
Ja ostatnio bombarduje lumpki.
Tak słodkie rzeczy tam pokupowałam, najfajniejsze w tych malutkich ubrankach jest to, że nie są w ogóle zniszczone, chociaż ja jakoś nie mam odwagi kupić body czy kaftaników, kupuję raczej takie wierzchnie ubranka, spodenki czy bluzy, ostatnio kupiłam taki super sweterek za 3 zł |
|
|
|
#1859 |
|
Zakorzenienie
|
My na pewno zakupimy wanienkę zwykłą
![]() Na emiala wysłałam fotkę brzuszka Wczesniej jest tez z 17 tc.Wstawiam fotki zakupionych ubranek 1. Z ciucha zakupione, spodnie z h&m ![]() 2. Bodziaki typowo dla dziewczynki od mojej mamy, która to chomikowała, twierdzi ze dla chłopczyka tez moge byc ![]() 3. Bodziaki 1 ja kupiłam, 2 siostra-bo twierdzi ze chłopak. 4. Bodziaki z tesco z wyprzedazy
|
|
|
|
#1860 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja również mam takie podejście w tym temacie jak Dziewczyny. Teraz czuję się na tyle dobrze, żeby pojeździć po sklepach i przynajmniej określić co chcę kupić. Nie wiadomo jak będzie za miesiąc, dwa. Tak jak Tacca czekam na poznanie płci dzidziusia, a wtedy myślę, że zacznie się już prawdziwe szaleństwo
![]() A to jest koszula, którą sobie kupiłam z myślą o karmieniu dziecka. Myślicie, że się będzie nadawała? Edytowane przez Gaabbi Czas edycji: 2012-01-18 o 13:56 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:18.

[COLOR=Silver]

Pewnie znowu jak będę pytać w tych sklepikach o to, to się będą na mnie patrzeć jak na aliena 

Zadzwoniłam, żeby się umówić na połówkowe i moja pani dr jest na urlopie. Dopiero badanie będę miała 6 lutego