|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Temat na nowy wątek! | |||
| Letnie bobasy robią wygibasy.VII-VIII 2011 |
|
3 | 5,26% |
| Mamo, Tato spójrzcie na mnie - siadam, wstaje już tak ładnie! |
|
7 | 12,28% |
| Letnie bobasy i ich mamy radosne z niecierpliwością czekają na wiosnę. |
|
0 | 0% |
| Płatki śniegu i czerwone noski- a letnie maluszki są poprostu boskie. |
|
2 | 3,51% |
| Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkujac czekamy na wiosnę. |
|
25 | 43,86% |
| Na pierwsze ząbki czekamy, przez co spać mamie czasem nie damy. |
|
3 | 5,26% |
| Sześć miesięcy już prawie wszyscy mamy, ale na sanki się jeszcze w tym roku nie wybieramy. |
|
4 | 7,02% |
| Siadam, wstaje, podskakuje - czasem mamie dokazuje ! |
|
13 | 22,81% |
| Pierwsze ząbki już mamy i pięknie już siadamy. |
|
0 | 0% |
| Ząbki się już pokazują i radośnie mamy podskakują. |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4711 | ||
|
BAN stały
|
Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4712 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r
byliśmy na szczepieniu i było ok, prawie bez płaczu
moja wielka córka ma 65 cm i waży 6500 g- szaleństwo
"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu" Edytowane przez zanka205 Czas edycji: 2012-01-18 o 12:40 |
|
|
|
#4713 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Zanka a jak twoje prawko już zdałaś? |
||
|
|
|
#4714 |
|
Zadomowienie
|
Dziubek, wyłaź z krzaków bo tu mało miejsca, wystarczy że ja tu siedzę
Karoline, szybka ta Twoja Majeczka, Zosia t tylko na boczki się przewraca i to tylko na golasa Prawko też w Olsztynie zdawałam - 2 razy, ufff, dużo mnie to stresu kosztowało, ale jakoś poszło. I tak dobrze, bo Olsztyn sławi się dużą "oblewalnością" Babonik, astnę można wyleczyć, albo chociaż uciszyć - mój tata jest tego przykładem Natka i Monia, zdrówka Dziewczyny! Blondynka,
|
|
|
|
#4715 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#4716 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pamiętam że jak chodziłam na prawko dawno temu było po 500zł
|
|
|
|
|
#4717 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
)Cytat:
Cytat:
Dobrze, że chociaż humorek dopisuje Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Kurde, teraz to trzeba uważać z tymi dzieciakami
|
||||||
|
|
|
#4718 |
|
Zadomowienie
|
Dzien dobry.
Przeziebienie mnie zlapalo, ledwo zyje. dla potrzebujacych.Widze, ze duzo dzieciaczkow sie dzisiaj szczepi. My tez . Oby ladnie zniosly. Do pozniej.
|
|
|
|
#4719 |
|
Zadomowienie
|
Ja chyba 700 płaciłam, ale to było w 1998 r
|
|
|
|
#4720 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() do wlkp mam 5 km, a do Kalisza 30 ![]() ---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ---------- Cytat:
![]() Dziewczyny co dajecie ząbkującym maluchom jeść, bo moja Lena butelka jest blee bo dziąsło boli... i ja już kombinuje takie posiłki,zeby łyżeczka dać...
|
|
#4721 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No daje czadu, daje ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ---------- No to zdrówka! |
||
|
|
|
#4722 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie mamusie
za oknem pada śnieg i poważnie zimowo się zrobiło ![]() Wczoraj jakiś zaganiany dzień miałam (postarzałam się ) i nie udało mi się do Was zajrzeć, a tyle chciałam odpisać...Aga za wcześnie napisałam, że Hania dzielnie się trzyma kaszle jak stary gruźlik i oczka jej ropieją. Idziemy po południu do lekarza. Majka tez coś czuję, że jutro do przedszkola nie pójdzie.....Mam nadzieję, że u Twoich lepiej (jeszcze nie doczytałam) dla wszystkich potrzebujących
|
|
|
|
#4723 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
oj, pisz mi tu na pw skąd ty jestes ![]() no prawdo podobie z drugiej strony kalisza, ale to i tak znaczy się ze niedaleko a gdzie rodzilas? tez w kaliszu?
|
|
|
|
|
#4724 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zatem wszystkiego najlepsiejszego!!!!!!!!!! !!I zdrówka dla dzieciaków! |
|
|
|
|
#4725 |
|
Zakorzenienie
|
w Kaliszu nie rodziłam, bo w Sieradzu :P ale na kontroli bioderek byłam w okrąglaku
|
#4726 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale dłuuuuuugi dzień jakiś.. się ciągnie.. |
||
|
|
|
#4727 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
deserek 13,30 a potem mleko nie było by strachu o brzuszek ![]() Cytat:
http://www.zdrowystartwprzyszlosc.pl...uctid/331.aspx Cytat:
![]() ejj żadne krzaki wyłaź!! a Szymuś ma czas mój też jeszcze wiele nie robi ale daję mu czas nic się nie martw wszystko jest ok już raz mówiłyśmy że to taka forumowa pułapka typu "o kurde dziecko tej czy tamtej coś robi a moje nie a starsze to chyba mamy problem" no to Polska młodzież ma przechlapane ![]() Cytat:
będę mega mocne Cytat:
zdrówka!! Cytat:
|
|
#4728 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Sweet
za szczepienieellika jak tam masz to może przestań stosowac ten krem, ja tez mam wrażliwą, teraz stosuje serum z olaya, i krem tez olay nawilżający, ale ostatnio kuliłam krem odmładzanie z perfecty, pierwszy raz z tej firmy krem i powiem, że przypasował mi bo jest nie drogi i ładnie nawilża, stosuję tez maseczki i jak zawsze miałam problem z sucha skórą zimon=wa pora na policzkach, tak teraz nie ma problemu, buzia gładka i nawilzona Coocie ja 1,5 roku temu płaciłam 1300 za prawko, ale jak chcesz zrobic to rób jeszcze w tym roku, bo ten rok jest ostatni z "ulgowymi" egzaminami, ja zdałam i teorie i praktykę za pierwszym razem, ale mam kilka miesięcy przerwy, dzisiaj sie idę " przejechac", zobaczymy jak będzie, kiedys trzeba ![]() Vaniliova, Eveewe, Brumek, za szczepieniedziubek glowa do góry, ja tez kilka dni miała doła, jeszcze dzisiaj tata pojechał do szpitala z sercem ,ale dzwonił niedawno,że wraca, wszystko ok tylko lekarz zmienił leki, dzieki Bogu że ok ![]() Babonik astma alergiczna, oj nie dobrze, a przypisał mu lekarz juz jakies leki??Boze mam nadzieje,że nie kaszle aż tak bardzo,żeby się dusił, biedny Nikoś, ale jak dobierze mu lekarz leki to powinno byc lepiej, prawda? Cytat:
, daj znać co i jakCytat:
dzielna mała kobietka
|
||
|
|
|
#4729 |
|
Zakorzenienie
|
Kaszkę to na śniadanie dostały, później obiadek, teraz może mleko albo owoc...
|
#4730 |
|
Zakorzenienie
|
egzamin mam 25. stycznia, nie liczę, że zdam
dziewczyny mam zamiar zrobić badania, tsh, ft3 i ft4, wiecie jakie to koszty, czy da się to załatwic od ręki i w ogóle? tylko w ciąży miałam tsh badane i wtedy miałam 4,91 a podobno norma do 4,0 i nie wiem czy przez to nie czuję się źle
|
#4731 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny dziekuje za kciuk oby podziałały
![]() Nataszka niestety nie znam Ciebie nawet z widzenia.Ale Ty chyba tutaj długo nie mieszkasz bo wogóle Ciebie nie kojarzę ![]() Mam nadzieję że się spotkamy ale po moim szpitalu ![]() ![]() agadus na wynik się czeka ok 2 tyg tzn na opis bo tylko jeden doc.opisuje ale ja chyba będę mieć za parę dni aby mieć ten opis do szpitala.Ale zob czy tak się uda. Edytowane przez blondynkapoznan Czas edycji: 2012-01-18 o 13:20 |
|
|
|
#4732 |
|
Zadomowienie
|
JustPi, sto lat!!!
Nie szkodzi, że wczoraj Cię niue było, dzisiaj też możesz postawić pifffko/winko/torcik ![]() ---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ---------- Agadus, szerokiej drogi! Na pewno sobie poradzisz, to jak z jazdą na rowerze, nie zapomina się Śmiało!Dziewczyny, planuję Zosi wprowadzić mm w razie gdybym nie dała rady w pracy ściągnąć z UU tyle i le będzie potrzebowała podczas mojej nieobecności... Jakie mleko jej podać? Nie jest alergiczką, na początku życia kilka dni dostawała Bebilon, wszystko ok byo. Mogę zacząć od Bebiko? Dać jej raz na dzień, żeby sprawdzić jak reaguje? |
|
|
|
#4733 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4734 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
trzymam kciuki za Twoje zdrówko i odezwij się po szpitalu to się wybierzemy na jakiś wspólny spacer![]() Moja Hania popada ze skrajności w skrajność raz się śmieje, za chwilę ryczy, po sekundzie znowu się śmieje.. nie nadążam za nią
|
|
|
|
|
#4735 |
|
Zakorzenienie
|
zadzwoniłam do laboratorium i u nas 22, 24 i 28 zł, ale nie wiem które ile heh, trzeba to zrobić
|
#4736 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dam znać jak będę po![]() właśnie farbuje włosy na kolor blond miedziano-czerwony ![]() ---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ---------- a nie możesz się gdzieś o skierowanie postarać? |
|
|
|
|
#4737 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie chce mi się stać w kolejce, tłumaczyć lekarce po co mi skierowanie, wolę zrobić na własną rękę i dopiero jak coś będzie nie tak pójdę do niej a orientujecie się czy jeśli w ciąży miałam przekroczoną normę może mi to zostać? normalnie mam mnóstwo objawów nadczynności a gdyby to naprawdę tarczyca to może skończyłyby się moje problemy
|
|
#4738 |
|
Zakorzenienie
|
mi położna mówiła że ciąża jest dobrym wykrywaczem chorób.A po połogu powinno wszystko wrócić do normy ja nie wróci to iść do spec.Uważam że warto spr.wtedy będziesz wiedziała na czym stoisz.
|
|
|
|
#4739 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4740 |
|
Zadomowienie
|
dziękuję za miłe słowa wsparcia
![]() Agadus ale to ja mam żabko astmę,nie Nikoś ale się nie martw,cieszy mnie Twoja troska
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:38.

tzn robilismy pyłki:drzewa, trawy,chwasty itp i niestety ani jeden odczyn nie wyszedł negatywnie

Zatem wszystkiego najlepsiejszego!!!!!!!!!! !!
a mój nawet w leżaczku nie usiądzie.Na dodatek zaczął mi tak dziwnie główką rzucać do tyłu jak lezy na brzuchu jak kiedyś jak miał słabsze mięśnie i nie umiał jej utrzymać 

zębole