|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1351 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci pięknie nam się rozwijają i mamuśkom nudzić się nie dają. Mamy IX-X 2011
Cytat:
![]() Dobrze, że nic groźnego i już wyszli |
|
|
|
|
#1352 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci pięknie nam się rozwijają i mamuśkom nudzić się nie dają. Mamy IX-X 2011
Cytat:
O masakra! pozdrow ja macno i przekaz wirtualne usciski i calusy! biedna
|
|
|
#1353 |
|
Zakorzenienie
|
Dziecię wietrzy pupę na macie, wiec mama ma czas na spokojną kawkę przy wizażu
jak wspaniale ahh.
|
|
|
|
#1354 | |
|
Rozeznanie
|
![]() Małgosia1983 aa2 łowce wymiatają ![]() madzialena-lublin kochana dzięki za wsparcie smskowe Hanna powoli wychodzi na prostą ale od 2 stycznia był sajgon, ledwo przeżyłam te jej histerie niekończące się współczuje i trzymam kciuki żeby diagnoza była po waszej myśli z dobrych wieści mała na szczepieniu 12 stycznia ważyła 5600 jest drobna ale długa no i gdy skończyły się wrzaski i walka z mamusią o 5 minut spokoju moje dziecko zaczęło się podciągać do siadaniazszokowało mnie to bo jakoś nie specjalnie się przekręca na bok sama, o przewrotach nie ma mowy a tu nagle się rwie do przodu sama a jaką ma przy tym radochę ![]() Cotka ja co kilka dni mam guzki w piersiach troszkę masuje jak mała je ale tak delikatnie i zmieniam pozycje do karmienia i same znikają więc myślę że nie ma co się martwić choć wiem że bywają bolesne i nie jest to nic przyjemnego, u mnie pojawiają się jak mała mnie szczypie, skopie albo zamiast porządnie ssać to sobie pociumka i nie opróżni piersi ...ostatnio niestety notorycznie się tak bawi ![]() ---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ---------- Cytat:
a co do piersi to potwierdziło się to o czym pisała ten zespół czegoś tam??? podczytywałam was troszkę jak mnie nie było ale to mi gdzieś uciekło
|
|
|
#1355 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja wlasnie tez siedze przy kawie i czekam az Mikul sie obudzi, jakis czas temu polozylam go do lozeczka bo znowu sie zmeczyl irytowaniem i krzyczeniem na kominek, teraz cwiczy to swoje przewracanie sie![]() Cytat:
|
|
|
#1356 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hahaha, ja mojemu osikany wręczyłam ale to był taki szok i radość - wypadłam z łazienki zapłakana prosto w ramiona mężulka który juz czekał zeby mnie jak co miesiąc pocieszać a tu seprajz tez mi sie podoba teraz sobie go bede przypominać jak Gunia bedzie miec dzien na rączkija też ![]() my dzis w domu siedzimy bo strasznie sypie i to taki mokry snieg. A na wiosce oczywiscie nic nie odśnieżone bo po co |
|
|
|
|
#1357 |
|
Rozeznanie
|
grrryyy młoda znów marudzi ...trzeba jej patrzeć głęboko w oczy bo inaczej sama nie poleży chwili no to zmykam oby nie na 2 tygodnie
|
|
#1358 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale będzie mieć pamiątkę Cytat:
ci to się mają jak nie piersi, to znowu coś przekaż Caltei, że myślimy o nich ciepło
|
|
#1359 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wracajcie do nas wracajcie dla Hanusi za szczepienie i wagę - moja taka sama chudzina ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1360 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i dla małej ![]() Cytat:
włożyłam tylko w ozdobną torebeczkę za to mąż jak zobaczył to się popłakał, mnie wyściskał, a na koniec zapytał czy te dwie kreski to oznaczają ciążę
|
|
#1361 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1362 |
|
Zakorzenienie
|
Eee, ja to jeszcze z tż nie mieszkałam, więc zanim on przyjechał to już ochłonęłam
. Poza tym musiałam mu to znieść do auta, bo akurat jechaliśmy po neta więc, może bardziej martwiłam się o swoją kurtkę w której to kieszeni chciałam znieść to cudo ![]() ![]() Jejuu jakie to przyjemne wspomnienia. Chociaż u mnie wtedy to była też nutka strachu jednocześnie
|
|
|
|
#1363 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1364 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie, ja tak na szybko byłam w Biedronce jest wyprzedaż wyprzedaży Zabawki interaktywne, chodziki po 20 zł.
Jak było to sorki
|
|
|
|
#1365 |
|
Wtajemniczenie
|
Małgosiu dołączam sie do życzeń - wielu radosnych i szcześliwych chwil, pociechy z maleństwa i spełnienia wszystkich marzeń
Dziecię sobie jeszcze drzemie, ale cos czuję, że za chwilę będzie pobudka. Noc super, tylko dwie krótki pobudki na smoka, spacer już zaliczony, bicepsy mamusi powiększone przez przedzieranie się przez śnieg ![]() Ja test robiłam rano, jak wyszedł pozytywny to nie cieszyłam sie za bardzo mając w pamięci stratę pierwszego dzieciątka, a jak powiedziałam ojcu Michasi o tym (de facto będąc w Smyku pokazałam mu małe butki), że będzie ojcem to myślałam, że mi trupem padnie ![]() Caltea oby już wszystko było w porządku z Toba i Leosiem.... A z pozytywnych wiadomości.moje dziecko wreszcie zaczęło się wyginać i juz prawie się przewraca na boczki, i nauczyła sie też sama włączać melodyjki w przyrządzie gimnastycznym z Playskool.... |
|
|
|
#1366 |
|
Wtajemniczenie
|
http://www.joemonster.org/art/19143/...ku_r%20odzicow
na dobry humor
|
|
|
|
#1367 | |||
|
Wtajemniczenie
|
dzień dobry Mamuśki
u nas piękne słońce i już po śniegu, wszystko stopniało![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
dla Hanulki i pisz co tam u Ciebie, mam nadzieje, że mała rozrabiaka da częściej Mamie odwiedzać wizaż i dawaj fotki kochana![]() Mały śpi od 11tej, w tym zaliczyliśmy spacer a teraz czekamy na kolęde
|
|
|
#1368 |
|
Rozeznanie
|
danika ee tam nie takie chudzinki
troszkę fałdek na udkach, brak szyjki, 2 podbródki i pucułki na policzkach są ...niech będzie że drobniejsze grubaski mamy ![]() ponoć między 4 a 5 miesiącem dzieciaczek powinien podwoić wagę urodzeniową więc jest okej w normie dziękujemy...co do męża... pytasz o tego jegomościa co rano zabiera mi auto i koło 19 pojawia się na chwilkę w kuchni by zostawić zakupy spożywcze a potem zamyka się w pokoju i koło północy mówi dobraoc i znów znika ..tak lepiej ... tyle się widzimy że nie mamy powodów do kłótni anciahk Franek polubił butlę ? pisałam że moja je tylko moje mleczko a teraz od kilku dni wrzask jak tylko poczuje smoka na usteczkach
|
|
#1369 |
|
Wtajemniczenie
|
Małgosiu kochana wszystkiego najlepszego z okazji urodzin
dużo szczęścia, miłości, uśmiechu na twarzy, radości z bycia Mamą, z każdego dnia spędzonego ze Stefankiem i Tż i dużo zdrówka i spełnienia marzeń
|
|
#1370 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
hello
kolejna super nocka za Nami..mam nadzieję,że dziecię moje wróciło na dobre tory i tak zostanie. dziś spała od 19.30-6 i po butli do 9.30 ..żeby jej tak zostało już ![]() ![]() a z racji tego,że tyle spała...zadzwoniłam do przychodni,że mała niepewna,bo ja chora i przełożyłam szczepienie na następną środę ![]() ehhh auta nie mamy..to lipa byłaby tłuc się wózkiem tak z rana..nooo.. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
a swoją drogą,to podpowiedział mi,że taki barrrrdzo podobny ma nasza znajoma. i rzeczywiście -ten model to chyba polska podróbka tego angielskiego modelu. a z tego wózka koleżanka naprawdę jest zadowolona.ale dla starszego dziecka-tzn.na chodzie już Cytat:
) fajni ci nasi mężowie )tak ,dobrze pamiętasz Cytat:
kolejny fachowiec ![]() Cytat:
no ładnie..wyjdzie na to,że Nasi mężowie to lepsi niż testy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
super Cytat:
Sara też lubi takie próbowanki ..ale jak dałam pomarańcze polizać...ojjj krzywiła się ![]() MAŁGOSIU KOCHANA STO LATEK W ZDRÓWKU I SZCZĘŚCIU I MIŁOŚCI całujemy mocno z Sarą
|
|
#1371 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
#1372 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
raz jadła bananową, czekamy na smoczek do kaszki, bo łyżeczką to ciężko idzie taka kaszunia ;D apropo smoczka to w zeszłym tygodniu podobno wysłali, no ciekawe jak jeszcze nie mam paczki a szła kurierem ![]() Cytat:
dla nichCytat:
![]() o, to super ![]() Cytat:
Cytat:
![]() już nigdy nie kupi zabawki biedrnca na hura, następnym razem poczekam na wyprzedaże Cytat:
|
||||||
|
|
|
#1373 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
biedna...ucałuj ją mocno i przekaż pozdrowienia.. miałam to samo z Sarą,jak byłyśmy w Pl...masakra nikomu nie życzę ale u Nas obyło się bez szpitala.
|
|
#1374 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
powodzenia na kolędzie, śpioszka zazdroszczę ![]() a jakąś fotkę wrzucę tylko później bo się musimy najeść a mała jest tak pobudzona że kliknięcie myszką ją odrywa od cycka więc udajemy się do zacisznego pokoiku by karmienie nie trwało 1,5 h
|
|
|
#1375 |
|
Wtajemniczenie
|
Ancia w temacie glutenu może to trochę pomoże
http://www.osesek.pl/podstawy-zywien...n.html?start=1 Hmm...dziecię już śpi ponad dwie godziny...chybą ją zaraz obudzę bo mi już sie chce ją trochę pomęczyć hihi....a ona mnie ![]() jak wstanie to dostanie zupkę marchewkową z ryżem
Edytowane przez agus1978 Czas edycji: 2012-01-18 o 14:17 |
|
|
|
#1376 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
... ja padłam i jak chcę sobie poprawić humor to załączamhttp://www.youtube.com/watch?v=MLErNXIYjMg |
|
|
|
|
#1377 |
|
Zakorzenienie
|
Lau ja Cie widze
|
|
#1378 |
|
Zakorzenienie
|
jak wracałam ze spacerku to mnie śnieg z bloku zaatakował
prosto w łepek dostałam, i do oka mi wpadło, za szalik wrrrrr. I bolało
|
|
|
|
#1379 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() dziecię wstało idziemy się karmić.... Edytowane przez agus1978 Czas edycji: 2012-01-18 o 14:34 |
|
|
|
|
#1380 |
|
Zakorzenienie
|
Hej!
My już po spacerku i mała drzemkę sobie ucina Obiad zrobiony tylko czeka na TżMałgosiu to i ja się dołączę do życzeń Wszystkiego naj naj, spełnienia marzeń, pociechy z Stefka i Tż oraz zdrówka dużo zdrówka bo to najważniejsze |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:06.

w week jej się dusił/krztusił. Różne podejrzenia były i okazało się, ze to po prostu flegma, która nazbierała się z katarku. 

jak wspaniale ahh.

no i gdy skończyły się wrzaski i walka z mamusią o 5 minut spokoju moje dziecko zaczęło się podciągać do siadania

ale to był taki szok i radość - wypadłam z łazienki zapłakana prosto w ramiona mężulka który juz czekał zeby mnie jak co miesiąc pocieszać 

pytasz o tego jegomościa co rano zabiera mi auto i koło 19 pojawia się na chwilkę w kuchni by zostawić zakupy spożywcze a potem zamyka się w pokoju i koło północy mówi dobraoc i znów znika

dla nich