![]() |
#2881 |
Zadomowienie
|
Dot.: Świąteczno - noworoczne rozmowy prrrawie narzeczonych - cz. 16
ale w grę wchodzi tylko pies - pies w sensie suka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2882 |
Zakorzenienie
|
Czy finansowo sobie poradzimy, czy ze wszystkim zdążymy, w końcu załatwianie wszystkiego na odległość wcale nie jest takie fajne i proste. Czy o czymś nie zapomnimy ważnym i takie tam... TŻ się ze mnie śmieje, że sobie problemy wymyślam, ale serio się zaczynam stresować.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2883 |
Zakorzenienie
|
Mogę Ci jak wróce do domu spisać naszą listę spraw do załatwienia - porównasz sobie, może Ci stres trochę zejdzie
![]() taaa, finanse. bolesny temat ![]() tylko pies? nawet kot nie? ortodoks z Ciebie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2884 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Starsza ma 9 lat skończone w październiku, a młodsza 4 ![]() ![]() Ja sobie obiecałam że nie kupię sobie żadnego zwierzaka (no chyba że rybki do akwarium ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Masakra ile przy nich się opłakałam ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2885 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ale pies-suka na bank ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2886 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bo ja już sama nie wiem, co mamy jeszcze załatwić.... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2887 |
Rozeznanie
|
Coś w temacie
![]() http://demotywatory.pl/3649837/Ile-r...chowany-prosic Żeby moja młodsza była taka chętna do kąpieli ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2888 |
Zakorzenienie
|
Ja mam uczulenie na sierść i nie mogę mieć żadnych zwierzątek futrzastych niestety...
|
![]() ![]() |
![]() |
#2889 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2890 |
Zakorzenienie
|
Blue, nie ma problemu. Będę w domu ok. 20:00 to Ci przepiszę
![]() A może teraz coś uda mi się wydumać? Postaram się, bo w sumie to ta lista dośc logiczna jest ![]() - sala: menu, dekoracje, alkohol, ciasta, napoje, TORT - kościół: bierzmowanie, akt chrztu, akt bierzmowania, zapowiedzi, protokół, dekoracja, zespół na ślub, repertuar na ślub, czytania, spowiedź przedślubna, nauki, poradnia - strój panny młodej: suknia- przymiarki, buty (przed przymiarkami), welon x 2 (długi i krótki), stanik, gatki, rajstopy czy tam inne coś, sexi koszulka na noc poślubną - strój młodego: gajer, koszula, pasek, buty, krawat/mucha/musznik - chwasty: bukiet dla młodej i świadkowej, butonierki x 2 (opcjonalnie) - auto na ślub, transport dla gości i świadków - zaproszenia: do kiedy potwierdzać przybycie? Co zamiast kwiatów? zdobyć adresy tych, do których ślemy - pieknienie się: manikjur, pedikjur, fryz próbny i właściwy, makijaż próbny i właściwy, ja mam jeszcze oczyszczanie twarzy i farbowanie - podróż poślubna: dojazd, nocleg, jak długo? zaklepać urlop w pracy! - podziękowania dla gości - plan usadzenia gości - u nas: nagrać płytę na obiad weselny - wybrać piosenkę na I taniec i ustalić przebieg obiadu (pi razy oko) - zamówić obrączki: jaki rodzaj, grawer, jakie złoto? - spotkanie z fotografem, coby ustalić szczegóły - u nas chciał miesiąc przed ślubem - dla tych, co mają orkiestrę i wesele: jak wyżej tylko z orkiestrą/DJem - przewieźć wszystko na salę (alkohol, dekoracje, u nas też kosze kwiatów dla mam) - upiec ciastka serduszkowe dla gości ślubnych i zamówić torebki z organzy. Załatwić wiklinowy kosz do rozdawania tegoż - załatwić wolontariusza do trzymania puchy i samą puchę Chyba wsio. Spojrze jeszcze w domu na nasza i w razie czego uzupełnię ![]() Nie wyobrażam sobie mieć zwierzę i w przypadku jego problemów ze zdrowiem -porzucić je albo uspić. Nie ważne ile będzie trzeba wydać. Jak się podj ęło opieki to trzeba to robić konsekwetnie! I też mnie zalewa jak widzę dużego psa w małym mieszkaniu ![]() ua, chorowite te Twoje psinki. Blue, kota sfinksa albo szczura sfinksa. nie mają sierści ![]() Edytowane przez Gajaa Czas edycji: 2012-01-18 o 12:58 |
![]() ![]() |
![]() |
#2891 |
Zakorzenienie
|
Dzięki Gajka i uświadomiłaś mi, że jeszcze mamy w cholerę do załatwienia
![]() Sfinksy są paskudne ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2892 |
Zakorzenienie
|
Są paskudne
![]() Polecam się ![]() - sala: alkohol, ciasta, napoje, TORT - kościół: zespół na ślub, repertuar na ślub, nauki, poradnia (umówieni) - strój panny młodej:zamówiona suknia ![]() - strój młodego: pasek i buty ![]() - chwasty: nic ![]() - auto na ślub - aaaa, auto jeszcze wypucować trzeba jak to jakieś Wasze! - zaproszenia - pieknienie się: manikjur, ja mam jeszcze oczyszczanie twarzy i farbowanie - schomikowane grupony. teraz tylko sę umówić - podróż poślubna: nic - podziękowania dla rodziców - grupony upolowane ![]() - zamówić obrączki: wsio zrobione to mamy. Marnie to wygląda w sumie, ale na wiekszośc jest za wcześnie jeszcze. i tam się machnęłam: nie dla gości podziękowania, a dla rodziców! ---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ---------- a, i bizuteria jeszcze! Edytowane przez Gajaa Czas edycji: 2012-01-18 o 13:08 |
![]() ![]() |
![]() |
#2893 |
Zakorzenienie
|
Muszę TŻ pokazać listę. Mamy na załatwienie wszystkiego miesiąc.
![]() Gajka, a rodzicom dajecie tylko kosze z kwiatami tak? |
![]() ![]() |
![]() |
#2894 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Moniq - ten sms od niego, ze prosi o jeszcze troche czasu swiadczy o tym, ze bardzo mu zalezy. Ale dobrze zrobilas, szkoda tylko, ze on mało mowil ![]() A ja jestem z siebie dumna, zadzwonilam do fryza i sie umowilam na przyszly tydzien ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2895 |
Zakorzenienie
|
Ala, brawa za zadzwonienie, moja tylko towarzyszko od fobii
![]() Ja nie umiem ![]() Tak. Marne było nasze dzieciństwo duzo od rodziców oboje wycierpieliśmy - nie ma co się szarpac na wspaniałe podziękowania, bo w zasadzie nie czujemy potrzeby dziękowania za to, że nas urodzili i umozliwi dożycie tej chwili. nic więcej im nie zawdzięczamy poza biologiczną pielęgnacją ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2897 |
Zakorzenienie
|
Czemu miesiąc? Jesteście tyle w PL? Sorka, ale nie nadążam za Wami - która, gdzie, na ile i tak dalej
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2898 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale nie chodzi mi o to, że to za mało.. ![]() ---------- Dopisano o 15:28 ---------- Poprzedni post napisano o 15:27 ---------- W maju kochana będziemy tylko na miesiąc i później już tylko w sierpniu, dwa tygodnie przed ślubem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2899 |
Zakorzenienie
|
Aaaaaa, w ten deseń! Ale ja sama uważam, że kwiaty to mało wyrafinowany prezent i mało. gdybyśmy mieli innych rodziców, pewnie byśmy wydumali jakąś wyecieczkę dla nich albo teatr albo coś bardziej spersonalizowanego, a tak? niech spadają
![]() Ach, no faktycznie! To się będziecie musieli uwijać! ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2900 |
Zakorzenienie
|
A myślicie, że jak my damy Naszym rodzicom kosz ze słodkościami, dobrym winkiem, jakąś herbatką czy kawką to będzie mało?
Bo ja jestem anty na kupowanie jakiś wazonów, szklanych podziękowań czy nie wiem czego jeszcze. A wiem, że rodzice nie chcą, żebyśmy się na nich wykosztowywali, ale chcemy im podziękować za to co dla nas robią.. I tak sobie myślę, czy ten kosz to nie za mało? |
![]() ![]() |
![]() |
#2901 |
Zadomowienie
|
Blue spoko wystarczy, moja siostra wymyśliła medal roku dla najlepszych rodziców, a teraz stoi i kurz zbiera
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2902 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wszystkie zbieracze kurzu u mnie odpadają. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2903 |
Zakorzenienie
|
Słodkości to świetny pomysł. Też nad tym myśleliśmy, ale wyszło, że by było drożej, więc odpadło
![]() Ja bym pewnie jeszcze mamie jakiś grupon do SPA wrzuciła albo jakąś inną mezoterapię bezigłową, cokolwiek to jest ![]() też jestem anty zbieracz kurzu! |
![]() ![]() |
![]() |
#2904 |
Zadomowienie
|
ja też nie lubię bibelotów, już na początku znajomości powiedziałam TŻowi, że nie ma mowy żeby mi przynosił pluszaczki misiaczki i inne śmieci, bo jak mi z czymś takim przyjdzie to z czymś takim wyleci
![]() ( choć pamiętam jak chłopaki w szkole średniej kupili każdej dziewczynie sztuczną różę z pobliskiego cmentarza ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2905 |
Zakorzenienie
|
Ty masz z gruponem łatwiej, a my mieszkamy w małym miasteczku a do miasta gdzie można je wykorzystać mamy ok 100 km. :/
|
![]() ![]() |
![]() |
#2906 |
Zakorzenienie
|
No ja wiem
![]() Nic im nie dorzucajcie już. Słodkości im wystarczą. Potem jeszcze tylko Wasze ślubne foto w ramce i styknie. My tak zrobimy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2907 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2908 |
Zakorzenienie
|
![]() Nudzi mi się. za godzinę wpadną dzieci na kolejne zajęcia, a potem to już tylko kwitnąć do 19:00. heh ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2910 |
Zakorzenienie
|
Ta
![]() a co dobrego będzie? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:16.