|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Temat na nowy wątek! | |||
| Letnie bobasy robią wygibasy.VII-VIII 2011 |
|
3 | 5,26% |
| Mamo, Tato spójrzcie na mnie - siadam, wstaje już tak ładnie! |
|
7 | 12,28% |
| Letnie bobasy i ich mamy radosne z niecierpliwością czekają na wiosnę. |
|
0 | 0% |
| Płatki śniegu i czerwone noski- a letnie maluszki są poprostu boskie. |
|
2 | 3,51% |
| Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkujac czekamy na wiosnę. |
|
25 | 43,86% |
| Na pierwsze ząbki czekamy, przez co spać mamie czasem nie damy. |
|
3 | 5,26% |
| Sześć miesięcy już prawie wszyscy mamy, ale na sanki się jeszcze w tym roku nie wybieramy. |
|
4 | 7,02% |
| Siadam, wstaje, podskakuje - czasem mamie dokazuje ! |
|
13 | 22,81% |
| Pierwsze ząbki już mamy i pięknie już siadamy. |
|
0 | 0% |
| Ząbki się już pokazują i radośnie mamy podskakują. |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4741 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r
ja chyba pójdę ze soba do kardiologa
|
|
|
|
#4742 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r
|
|
|
|
#4743 |
|
Zakorzenienie
|
Dziubku. Moja też nie raczkuje, nie pełza. Z brzucha na plecy też się nie przekręci. A siadanie w leżaku nie jest prawidłowe. Dziecko siada jak ma około 8 miesięcy z pozycji czworaczej (przekręca się jakoś na bok i ręką podpiera), posadzona z oparciem usiedzi chwile.
Ale jak Cie niepokoi to warto skonsultować. A i mówił mi fizjo, że jeśli chodzi o chłopców oni mają inne normy niż dziewczynki. Np. to ze dziecko zaczyna chodzić w 14 mż u chłopców jest normą, u dziewczynek już nie. Jestem chora. Agata ma marua wielkiego. Co do menu u nas jest tak: 8.00 mleko 11.00 mleko z kaszką glutenową 14.00 obiadek 17.00 owoce z kaszką (obecnie z jaglanką babydream) 20.00 mleko Marina boskie tatuaze. Moj M. ma dwie sztuki. Ja też bym chciała gdzieś sobie wytatuować imie i date urodzenia Agaty, ale nie wiem jakie miejsce było by dobre. Ja też pedagog (właściwie n-ciel )
|
|
|
|
#4744 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no, jakbym miała taki ekspres to i mi dobra kawka humorek by poprawiła. Nadal mam przd oczami zdjęcie jakie cuda robi. Aż odechciewa się pić zwykłej rozpuszczalnej zalanej wrzątkiem.To dlatego Nikoś ma ostre AZS... nie wiedziałam że i Ty alergik ostry. Kiedy dziecku robi się testy skórne, kiedy są wiarygodne? Cytat:
Stresowalam się za kążdym razem jak diabli. Nie wyobrażam sobie życia bez prawka. Gorzej jak bez ręki, zwłaszcza jak się mieszka na wsi gdzie wszędzie daleko. Cytat:
![]() Co do rozwoju: wkręcasz sobie. Każde dziecko ma swoje tempo. Może ma skok, i zapomniał co nieco, a niedługo zabłyśnie? Nie wiem czy Cię to pocieszy: Sara nie siedzi. Chwieje się na boki, do przodu, nawet jak ją podtrzymuje. Do podciągania się jej daleko. A co mówiąc do raczkowania.. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Właśnie bez sensu że rodzinny może tylko dać na tsh. Na pozostałe endo. Za dużo łażenia. Ja tak mam, w ciąży tarczyca wykryta, nadal mam chorą. Teraz tak sobie myślę że przed ciążą też miałam, jak sobie przypomnę objawy... Cytat:
Cytat:
Mi pediatra ( ma też specjalizację internista) powiedziała że jak wyjdzie tsh i ft4 w normie to już tak zostanie ![]() Kajool spoko, specjalnie się nie kłopocz dla mnie. Poczekam ile trzeba ![]() Spacer odbyty, obiad zrobiony i zjedzony. Gary kwitną w zlewie, więc idę
|
|
#4745 | ||||
|
Zakorzenienie
|
JustPi - sto lat!!!!!!!!!!!!!!!!!
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A w ogóle to pytałam dziś pediatrę o gluten. Bo w niedzielę kończymy 5 miesięcy, więc niedługo zacznę podawać. Powiedziała że spokojnie mogę poczekać do wielu 5,5 miesiąca. I żeby dawać po prostu kaszkę mannę w swoim mleku. Ale wcale jej nie gotować, tylko na surowo. Któraś z Was tak robiła, prawda? Bo przyznam bez bicia, że do tej pory posty o glutenie trochę "niedokładnie" czytałam ![]() A mój synek od 1,5 godziny sam się bawi na macie. A ja nie wiem, co ze sobą począć w związku z tym. Za dużo wolności
|
|
#4746 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nam powiedzieli ze jak mialam chora tarczyce w ciazy to dziecko ma miec powtarzany wynik. Jak daja skierowanie to robie. |
|
|
|
|
#4747 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A jak dietka? Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Kurcze tego posta zaczelam 3 godz temu, ale dziec sie obudzil i d.upa, teraz znowu spi, wiec moze skoncze. |
||||||
|
|
|
#4748 |
|
Rozeznanie
|
Witam sie
![]() U nas jadłospis wygląda tak: 1) 4:00 - 5:00 100-130 ml mleka (Bebilon Comfort 2) 2) 9:00 - 10:00 130-150ml kaszki (Sinlac) 3) 12:00 - 13:00 125g obiadku + 1 łyżeczka kaszki mannej codziennie + 1/2 żółtka co 2 dzień 4) 16:00 - 17:00 125g deserku + ok. 50ml kaszki (Sinlac lub owocowej) lub 125g jogurciku 5) 20:00 160 - 200ml mleka (Bebilon Comfort)
|
#4749 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
za szczepienie! A dla Ciebie zdrowia!Cytat:
A z Hania i kaszlem... ja mam tak, ze jak komus powiem, ze dzieci zdrowe, to od razu cos je bierze. Mam nadzieje, ze to tylko kaszelek. U nas Zuzia od piatku juz chora, w zasadzie zostal tylko gluciasty katar i gruzliczy kaszel co jakis czas. Pewnie juz do konca tygodnia zostanie w domu. W sobote Bal Przebierancow. No i Antek chyba ma lekki katar albo ja przewrazliwiona (a jutro szczepienie) Cytat:
Zdrowia! A co Agu ma? ![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#4750 |
|
Zadomowienie
|
Patik, Aga dzięki za rady, mam próbki bebiko to zobaczę - mogę od 2 zacząć? Tzn za 2 tyg, jak juz Zosia będzie miała 6 m-cy.
Aga, u mnie to samo ze spaniem - jak pochwalę, to zawsze jakaś niespodzianka, więc już w ogóle na temat spania się nie wypowiadam |
|
|
|
#4751 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
STO LAT STO LAT!!!![]() Cytat:
dobra jak bozie kocham zrobię sobie obciach przed sąsiadami wyciągnę wykaszarę w środku zimy i powycinam Wam te krzaczory Cytat:
rzuciłam Żbikiem w Klub ![]() Marina zmiana smoczka poprawiła sytuację z mleczkiem?
|
|
#4752 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
I przestałąm się szczypać, że mój na ramieniu moim lub męża zasypia (ewentualnie przy cycu - wieczorem).Ja też nie jeżdżę. Ostatnio półtora roku temu, jeszcze przed ślubem - nie lubię, boję się... |
||
|
|
|
#4753 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
dla Kingi!mój Tż tak płacił. Jeszcze była taka promocja, że jak wylosujesz coś tam do za te 500zł dwie osoby mogły zrobić. Tż nie wylosował ![]() Cytat:
w sumie to dalej się boję ale jeżdżę. Zimą to mowy nie ma żebym za kierownice wsiadła. ![]() Cytat:
za szczepienie!Cytat:
wszystkiego co najlepsze! może akurat.W sumie to masz dobre podejście. W razie czego rozczarowanie jest mniejsze... Tak czy siak trzymam kciuki. |
|||||
|
|
|
#4754 |
|
Zadomowienie
|
AgaG Lili Shira Karolineee
My po szczepieniu - ostatnia dawka 5 w 1. Malwis nawet nie zauwazyla, ze dostala zastrzyk . Wazy 6840g i mierzy 68cm. Pediatra bardzo ja schwlila, ze pieknie rosnie i rozwija sie, smiala sie z waleczkow na nozkach . A mnie walnela komplementa, ze wygladam jak nastolatka .Wodaqua my wlasnie zaczelismy od Bebiko. Sciagac pokarmu mi sie nie chce w nocy, a cos Malwis musi jesc, gdy ide na uczelnie. Nadrabiam... Edytowane przez DaKaro Czas edycji: 2012-01-18 o 15:54 |
|
|
|
#4755 |
|
Zakorzenienie
|
ajjjj...ale plama ![]() ale na usprawiedliwienie mam to że jednym okiem czytałam posta Dziubkowej a drugim odpisywałam na Twój ![]() przeproś Tymka
|
|
#4756 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4757 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() 2. Faktycznie masz problem ![]() Cytat:
![]() Dużo zdrówka dal dzieciaczków! ---------- Dopisano o 16:00 ---------- Poprzedni post napisano o 15:59 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#4758 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dzięki, utwierdzam się w przekonaniu do Bebiko. |
|
|
|
|
#4759 | |
|
Zakorzenienie
|
Agu chyba ma maruda
![]() za szczepienie jutro!Cytat:
---------- Dopisano o 16:03 ---------- Poprzedni post napisano o 16:02 ---------- Głodna na słodkie chodzę cały czas........ ![]() ---------- Dopisano o 16:04 ---------- Poprzedni post napisano o 16:03 ---------- Dziewczyny, a która wymyśliła obecny tytuł wątku? Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r |
|
|
|
|
#4760 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() aaa Kajoolku poszło dziś to mleczko do Ciebie
Edytowane przez Shira_83 Czas edycji: 2012-01-18 o 16:06 |
||
|
|
|
#4761 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:11 ---------- Poprzedni post napisano o 16:10 ---------- Już się cieszę, nie wiem czy nie na wyrost... |
|
|
|
|
#4762 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Na Szymonie testowałam Bebiko, Hippa i Gerbera - i zaakceptował tylko Gerbera i faktycznie jest najlepsze w smaku Brumku można taką surową, sklepową mannę od razu podać dziecku
|
|
#4763 |
|
Rozeznanie
|
Ja niestety tez nie moge Was czytac w pracy
![]() Ja brałam ale zle sie po nich czulam psychicznie, w depresje wpadałam i cały czas chcialo mi sie plakac wiec zmienilam na plastry ![]() Blondynka !!!W sondzie zagłosowane !!Dziubek moja tez nie pełza, nie raczkuje ani nie przekreca sie z brzucha na plecy, tylko z pleców na brzuszek a jutro konczy 7 miesiecy
|
#4764 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() No to teraz sie pochwale i ja. My tez po szczepieniu ale pierwszy raz byl taki dramat No wiec mojej malej nie mierza - nie wiem czemu u nas w przychodni tak jest, ale niedawno (w zeszlym tyg)ja mierzylam 70 cm i uwaga uwaga Marysia wazy 8610g ---------- Dopisano o 16:28 ---------- Poprzedni post napisano o 16:26 ---------- a ja za kurs placilam 550 zl 10 late temu a teraz smigam ile wlezie. Wczoraj do Karkowa i na Slowacji bylam i pol polski zjezdzilam.
Edytowane przez eveewe Czas edycji: 2012-01-18 o 17:32 |
|||
|
|
|
#4765 |
|
Rozeznanie
|
Dziewuszki, byłam w biedronie i sa przecenione t plszowe klocki, kregl i ciuchcia, co m.in. Brumek ma i zabawki pluszowe interaktywne t ze swiecacym brzuszkiem czy tam pleckami - i jedno i drugie kosztuje po 20 zł.
|
|
|
|
#4766 |
|
Zakorzenienie
|
potwierdzam - wiedzialam ze mam cos wam pisac i akurat o tym zapomnialam.
|
|
|
|
#4767 |
|
Rozeznanie
|
a moja maleńka dzidzia za 6 dni skończy pół roku i w tym czasie urosła 21 cm i prawie potroiła wage urodzeniową, co daje oszałamiające wymiary 75 cm i około 9 kg...
i przez to cierpi na deficyt ubrań, bo ja nie nadążam z kupowaniem nowych, wiekszych rozmiarów.. teraz nosimy si w 80-86 ![]() a pamietacie, pisałam ze tesciowka kupila jej na zime kombinezon 86 no to na długość jest naprawde ok, tylko te rekawy straszni szerokie i długie..
|
|
|
|
#4768 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4769 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie!!!
Czekam na kolędę, więc podczytuję ![]() Wczoraj Dominik skończył pół roczku!!! Piszę z pamięci: Marinka świetne tatuaże Wodaque Ja myślę, że warto zacząć od bebiko jak nie ma żadnej alergii Blondynka za badania
|
#4770 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wielka Dziewczyna!!!U nas to samo - jeśli ubranie na długość pasuje, to góra - rękawy i korpus - za długie i za luźny - dopowiednio... Tylko u nas 68 póki co ![]() ---------- Dopisano o 17:11 ---------- Poprzedni post napisano o 17:10 ---------- dla Dominika! |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:16.

tzn robilismy pyłki:drzewa, trawy,chwasty itp i niestety ani jeden odczyn nie wyszedł negatywnie
no, jakbym miała taki ekspres to i mi dobra kawka humorek by poprawiła. Nadal mam przd oczami zdjęcie jakie cuda robi. Aż odechciewa się pić zwykłej rozpuszczalnej zalanej wrzątkiem.
a mój nawet w leżaczku nie usiądzie.Na dodatek zaczął mi tak dziwnie główką rzucać do tyłu jak lezy na brzuchu jak kiedyś jak miał słabsze mięśnie i nie umiał jej utrzymać 
dla Szymka 

zębole
A potem poszliśmy do pustego gabinetu obok, nakarmiliśmy się i nawet zaczął się chichotać i gadać. W drodze do domu zasnął i teraz śpi jak aniołeczek