Doskonały wygląd w najdrobniejszych szczegółach cz.XII - Strona 91 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-17, 21:57   #2701
Kalpana
Zakorzenienie

Dot.: Doskonały wygląd w najdrobniejszych szczegółach cz.XII

Dziękuję za opinie na temat włosów Postanowiłam, że rozjaśnię włosy, chyba będę stopniowo to robić, żeby tak bardzo nie zniszczyć włosów i żeby nie wyszło coś dziwnego, bo wiadomo, że z czarnymi włosami jest ciężko i różnie to bywa....

Pokazywałam TŻtowi te zdjęcia i pytałam jak mi wg niego lepiej, a to była jego reakcja: "ale laska!!!! daj mi do niej numer! chcę ją poznać!!!"

Odebrałam dzisiaj prawko Już jechałam do lekarza, a potem z TŻtem na pizzę On oczywiście w niebo wzięty, że może sobie piwko w końcu wypić

Jeśli chodzi o okulistę, to mam jakieś zapalenie, przepisał mi coś, chyba antybiotyk, który mam brać 4x dziennie. Mówiłam, że pogorszył mi się wzrok, ale powiedział, że pół roku temu zmienialiśmy szkła i za pół roku mam przyjść i wtedy zobaczymy.... No to kurcze pół roku mam się męczyć???? No ale coś tam mi posprawdzał, standardowo kazał mi czytać z tablicy, więc jakby było bardzo źle, to pewnie by zareagował od razu a nie czekał pół roku, zwłaszcza, że jest bardzo dobrym lekarzem.
Mam pytanie, pewnie Talullah może mi na nie odpowiedzieć, ale jeśli ktoś wie, to proszę o odpowiedź: okulista pokazał mi prostokąt podzielony na pół- z prawej zieloną, a z lewej czerwoną, na której znajdowały się litery i pytał którą stronę widzę wyraźniej (liter nie kazał czytać). Pół roku temu widziałam tak samo, a teraz czerwona była wyraźniejsza. Co to za badanie? Co stwierdza?

Kupiłam w biedronce podkolanówki I nic więcej fajnego nie znalazłam

K

Sz

Edytowane przez Kalpana
Czas edycji: 2012-01-17 o 22:09
Kalpana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-18, 07:23   #2702
marta 85
Wtajemniczenie

Dzień dobry

Olejki - sposób na piękne włosy

Oleje - z pestek winogron, z migdałów, olej arganowy, kokosowy, olej z wyciągu z mango, a może oliwa z oliwek? To żadne cudowne nowości, to znane od dawna olejki roślinne, które jako produkty do stylizacji czy pielęgnacji wpisują się w aktualny obecnie trend eko. A poza tym naprawdę oddziałują na nasz wygląd. Szczególnie mocno jest to zauważalne na ważnym atrybucie kobiecości, czyli włosach. Nie wierzysz? Może czas wypróbować?
Olejowanie włosów jest doskonałym sposobem na ich ochronę. Pomaga utrzymać zdrowy stan włosów i skóry oraz niweluje takie problemy jak wypadanie, przesuszenie, łamliwość i brak połysku włosów, łupież, rozdwajające się końcówki itp. Olejowanie pomaga także nabłyszczyć i wygładzić włosy, przeciwdziała puszeniu się włosów, jest doskonałym kompresem na podrażnioną skórę głowy, bardzo dobrze spełnia funkcję kosmetyku termoochronnego. To bardzo ważne, jeśli codziennie suszysz włosy suszarką lub używasz prostownicy.

Jeśli któryś z powyższych problemów dotyczy również ciebie albo postanowiłaś zapuszczać włosy i zależy ci na ich doskonałej kondycji, albo może po prostu postawiłaś na naturę i ekologię i przekonuje cię to, że oleje zawierają same naturalne składniki bez dodatku chemii, to wypróbuj olejowanie w domowym zaciszu. Efekt może być widoczny niemal natychmiast: blask, łatwość rozczesywania, nieelektryzowanie się. Jednak na niektóre pozytywne skutki olejowania trzeba będzie nieco poczekać. Włosy będą widocznie zdrowsze i bardziej gęste po co najmniej kilku tygodniach systematycznej pielęgnacji.

Na czym polega olejowanie w praktyce?

To nic innego jak aplikacja dłońmi odpowiedniej ilości olejku na skórę głowy i na całą długość włosów. Jest obawiasz się, że po zabiegu twoje włosy będą tłuste lub że nie będziesz w stanie zmyć całego produktu z włosów i skóry głowy – możesz nałożyć olejek na same włosy lub nawet na same końcówki. Jeśli używasz olejków po myciu włosów – stosuj produkt bardzo oszczędnie, najlepiej skupić się właśnie na końcówkach włosów. Problem tłustych włosów nie będzie cię dotyczył, jeśli olejujesz je przed myciem.

Zabieg olejowania warto połączyć z masażem głowy. wtedy w pełni się zrelaksujesz, a olejkowanie kojarzyć ci się będzie z czystą przyjemnością. Olejki zazwyczaj pięknie pachną (ja uwielbiam olejek kokosowy!), więc zrelaksować się nie jest trudno.

Jak często?

Hinduskie kobiety stosują olejowanie włosów codziennie lub co drugi dzień. Jeśli stan twoich włosów pozostawia wiele do życzenia – stosuj olejki codziennie, jeśli twoje włosy wymagają standardowej pielęgnacji – nakładaj olejek dwa razy w tygodniu.

Istnieją dwa sposoby olejowania włosów. Aby uzyskać jak najlepsze efekty olejowania, należy sprawdzić na swoich włosach, który sposób olejowania najbardziej im dpowiada.

Olejowanie włosów przed umyciem

Tę metodę olejowania stosuje się na suche lub wilgotne włosy. Należy nanieść olejek na włosy i trzymać minimum pół godziny. Po wymaganym czasie należy umyć włosy. Najefektywniejszą opcją jest pozostawienie olejku na całą noc i umycie włosów dopiero rano.

Olejowanie włosów po umyciu

Tę metodę olejowania także stosuje się na suche lub wilgotne włosy. Należy nanieść BARDZO niewielką (wręcz mikroskopijną) ilości olejku na włosy, aby ich nie obciążyć.

Jak przygotować olej do olejowania włosów?

Niewielką ilość oleju (na włosy o długości do połowy pleców wystarcza ilość 1 łyżeczki od herbaty) umieścić w szklance. Szklankę z olejem zanurzyć w naczyniu z ciepłą wodą (uważać, żeby woda nie dostała się do szklanki z olejem). Olej zacznie się rozpuszczać (olej o konsystencji stałej - kokosowy, masło Shea...) i nagrzewać. Olej nakładany na włosy powinien być ciepły. Można także rozgrzać olej w dłoniach i w ten sposób lekko nagrzany, płynny już produkt nanieść na włosy. Dłonie nam również podziękują za wybranie takiej metody przygotowywania oleju. Niektóre oleje w temperaturze pokojowej są w stanie płynnym i nie trzeba ich rozpuszczać.

Olej kokosowy - który ma szczególne właściwości wzmacniające, nawilżające, odżywcze oraz wygładzające włosy. Masaż skóry głowy tym olejkiem stosowany regularnie przynosi niesamowite korzyści w pielęgnacji włosów, zwłaszcza przesuszonych, matowych i odwodnionych. Kwasy tłuszczowe zawarte w olejku chronią włosy, przywracają im lekkość i wygładzają ich strukturę dostarczając im jednocześnie niezbędnych minerałów, takich jak magnez, potas, wapno i żelazo. Może być używany w postaci czystej lub dla suchych i łamliwych włosów mieszany z jojobą oraz lecytyną sojową. Maskę kładziemy na włosy przed myciem. Wcieramy roztopiony olej kokosowy tylko we włosy i zawijamy głowę ręcznikiem na 10-15 minut (lub spinamy włosy). Można również stosować olej kokosowy do pielęgnacji zniszczonych końcówek włosów wcierając go przed rozczesaniem mokrych włosów jako balsam. Zapobiega to uszkodzenia włosów przy czesaniu.

Olej jojoba - charakteryzuje się bardzo wysoką zgodnością biologiczną ze skórą. Jest łatwo wchłaniany zarówno przez skórę, jak i włosy. Jojoba odżywia, zmiękcza, nawilża i natłuszcza skórę i włosy.

Olej rycynowy - jest bogaty w kwasy tłuszczowe, posiada wygładzające i zmiękczające właściwości. Jest humektantem, poprawia nawilżenie skóry. Olej ceniony jest za swoje właściwości ochronne w stosunku do naskórka i włosów. Wykazuje wysokie podobieństwo do keratyny.

Olej arganowy - olej tłoczony na zimno ze świeżych orzechów jest przeznaczony dla przemysłu kosmetycznego, natomiast olej tłoczony tradycyjnie (z prażonych orzechów) jest m.in. jakości spożywczej. Olej arganowy jest doskonały na suchą i starzejącą się skórę, chroni przed przedwsczesnym pojawieniem się zmarszczek. Zawiera m.in. witaminę E, stygmasterol regenerujący naskórek oraz tirukallol łagodzący objawy allergii, wzmacnia paznokcie i włosy.

Olej Amla - zawiera wyciąg z owoców amla (amalaki - agrestu indyjskiego). Sprawia, że włosy stają się po nim sprężyste, zdrowe, błyszczące. Będziesz mieć wrażenie, że włosy są odżywione od środka i mieć poczucie lepszej pielęgnacji. Amla ma świeży, orientalny zapach, jest sekretem pięknych włosów kobiet z Indii.

Olej musztardowy - doskonale pomaga zadbać o włosy i skórę. Delikatny masaż skóry głowy z zastosowaniem tego olejku daje rozgrzewający efekt na nerw czaszkowy. Znakomicie odżywia włosy od cebulek aż po końce. Jest to olejek, który skutecznie pobudza ciało i umysł. Wspaniale odżywia skórę całego ciała poprawiając jednocześnie krążenie dzięki swym rozgrzewającym właściwościom. Bardzo szybko wchłania się w skórę dobrze ją nawilżając.

Olejek czosnkowy - przyspiesza przyrost włosów. Czosnek stosowany jest od dawna jako środek profilaktyczny, jego efektywność jest ogólnie znana, jednak ostry i nieprzyjemny zapach często przeszkadza w jego stosowaniu. Badania przeprowadzone w ostatnich latach dowiodły, że ilość leczniczych składników zawartych w czosnku jest 500 razy mniejsza od ilości leczniczych składników zawartych w oleju czosnkowym, który nie posiada nieprzyjemnego zapachu. Stosowany w kosmetyce jest doskonałym środkiem antyseptycznym, zwalcza łupież i świąt skóry głowy, włosom przywraca wigor i stymuluje przyrost ich długości. Pomaga zregenerować łodygę włosa i przyspieszyć jego wzrost.

marta 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-18, 09:11   #2703
ghana
Zakorzenienie

GG do ghana Send a message via Skype™ to ghana

dzien dobry eh dostałam rykoszetem kopniaka w nogę podczas bojki w autob usie pomiedzy kontrolerka a gapowiczem i teraz mam potezn ego siniaka </3 mocny poczatek dni a ja juz po kolosie z hiszpana i wracam jeszcze na sluchanie
ghana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-18, 09:25   #2704
samaraNW
Zakorzenienie

witam

jakiś dobry humor mam, mimo że jutro egzamin, na który za dużo nie umiem i jakoś uczyć mi się nie chce chyba dlatego, że się pierwszy raz od dawna wyspałam i nie miałam żadnych koszmarów w nocy
samaraNW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-18, 09:46   #2705
angelinmyheart
Zakorzenienie

Dzień dobry.

https://www.suwaczki.com/tickers/72fldcimnc0g695n.png

01.02.2009r
04.08.2018r
angelinmyheart jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-18, 09:52   #2706
lacrimachristi
Zakorzenienie

dzien doberek
Stary 2012-01-18, 09:54   #2707
buahhot
Marcelover ♥♥♥

Cześć

ja dziś przed 5 przebudziłam się z bólu (@) musiałam wziąć dwa ibupromy, bo jeden nie działał... zasnęłam dopiero po 6

a Blondyneczka jak zawsze- pojawia się raz w miesiącu i pyta, czy ją wspominałyśmy

buahhot jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-01-18, 10:03   #2708
ghana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez buahhot Pokaż wiadomość
Cześć

ja dziś przed 5 przebudziłam się z bólu (@) musiałam wziąć dwa ibupromy, bo jeden nie działał... zasnęłam dopiero po 6

a Blondyneczka jak zawsze- pojawia się raz w miesiącu i pyta, czy ją wspominałyśmy
współczuję, mam nadzieję że już nie boli

eh a ja po uczelni lecę po paczuchę z pataal, zrobić jakieś zakupy na jutro jak przyjedzie do mnie przyjaciółka, a po obiedzie jadę z mamą do galerii może coś uda mi się dorwać

i chcę do fryzjera, bo męczy mnie już strasznie ta ciężk,a gęsta długa grzywka, ale wiem, że jak teraz pójdę to coś wykombinuję z tymi włosami, a chcę zapuszczać
Stary 2012-01-18, 10:17   #2709
marta 85
Wtajemniczenie

Cytat:
Cześć

Uuu... to współczuję bólu mi na szczęście @ dziś powinien się skończyć, i tak jak Tobie pomagają tylko i wyłącznie 2 ibupromy

No właśnie

ghana pokaż jaką masz fryzurę to coś doradzimy

Edytowane przez marta 85
Czas edycji: 2012-01-18 o 10:19
Stary 2012-01-18, 10:39   #2710
ghana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marta 85 Pokaż wiadomość
Uuu... to współczuję bólu mi na szczęście @ dziś powinien się skończyć, i tak jak Tobie pomagają tylko i wyłącznie 2 ibupromy

No właśnie

ghana pokaż jaką masz fryzurę to coś doradzimy
to zrobię może jutro fotkę i Wam pokaże chociaż po prostu byłam obcięta na chłopczycę, a teraz zapuszczam i te kłaczki odrastają

dobra lecę na uczelnię, trzymajcie kciuki żebym zdała tego ostatniego kolosa [chociaż szanse marne i sama w to nie wierzę xD]
Stary 2012-01-18, 11:42   #2711
zielone_oko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez party_girl7 Pokaż wiadomość
o kurcze a kiedy robilas przelew? bo ja w pt a jeszcze nie dostalam paczki, pewnie jutro u mnie bedzie.

a mi sie podoba ta laska z bloga, sliczna i wlosy

no a czym zmywasz oleje z buzi? sama woda?

wspominalysmy
zdrowka

ja juz po bankach, jantar w skalp wtarlam, zaraz nakladam epiduo na buzke.

Bylismy z TZtem u ksiedza bo mielismy male watpliwosci co do papierkow potrzebnych do slubu, ale wszystko jest ok i juz jestesmy spokojni to powoli zaczynamy wysylac zaproszenia za granice.
ścieram delikatnie ręcznikiem papierowym i na koniec przemywam buzię zimną wodą.

Wróciłam z uczelni.. Zaliczenie poszło mi średnio, obawiam się, że nie zaliczę. Dzisiaj muszę się uczyć na jutrzejsze, chce mi się czegoś słodkiego na doładowanie a tŻ nie chce mi iść do sklepu

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-01-18, 12:01   #2712
party_girl7
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć

wspolczuje @

ja dostalam paczke z pataal, wszystko wydaje mi sie ok, tylko ta baza ma waznosc tylko 3mies po otwarciu i musze sie wstrzymac z otwarciem i testami a najbardziej tego bylam ciekawa dostalam tez kolagen, zobaczymy jak sie spisze.

Teraz robie zawieszki na alko bo musze tego zrobic z 70 a troche z tym zabawy jest, ale podoba mi sie efekt. poki co mam 15
Stary 2012-01-18, 14:18   #2713
Lainathiel
Wtajemniczenie

Dzień dobry wszystkim

Cytat:
Napisane przez Kalpana Pokaż wiadomość
Dziękuję za opinie na temat włosów Postanowiłam, że rozjaśnię włosy, chyba będę stopniowo to robić, żeby tak bardzo nie zniszczyć włosów i żeby nie wyszło coś dziwnego, bo wiadomo, że z czarnymi włosami jest ciężko i różnie to bywa....

Pokazywałam TŻtowi te zdjęcia i pytałam jak mi wg niego lepiej, a to była jego reakcja: "ale laska!!!! daj mi do niej numer! chcę ją poznać!!!"

Odebrałam dzisiaj prawko Już jechałam do lekarza, a potem z TŻtem na pizzę On oczywiście w niebo wzięty, że może sobie piwko w końcu wypić

Jeśli chodzi o okulistę, to mam jakieś zapalenie, przepisał mi coś, chyba antybiotyk, który mam brać 4x dziennie. Mówiłam, że pogorszył mi się wzrok, ale powiedział, że pół roku temu zmienialiśmy szkła i za pół roku mam przyjść i wtedy zobaczymy.... No to kurcze pół roku mam się męczyć???? No ale coś tam mi posprawdzał, standardowo kazał mi czytać z tablicy, więc jakby było bardzo źle, to pewnie by zareagował od razu a nie czekał pół roku, zwłaszcza, że jest bardzo dobrym lekarzem.
Mam pytanie, pewnie Talullah może mi na nie odpowiedzieć, ale jeśli ktoś wie, to proszę o odpowiedź: okulista pokazał mi prostokąt podzielony na pół- z prawej zieloną, a z lewej czerwoną, na której znajdowały się litery i pytał którą stronę widzę wyraźniej (liter nie kazał czytać). Pół roku temu widziałam tak samo, a teraz czerwona była wyraźniejsza. Co to za badanie? Co stwierdza?

Kupiłam w biedronce podkolanówki I nic więcej fajnego nie znalazłam

Jak dla mnie brzmi to jak test na daltonizm ale lepiej nie będę się wypowiadać bo znów usłyszę, że herezje gadam

A tak odnośnie koloru - bardzo fajnie, że się zdecydowałaś To będzie udana metamorfoza.

Edytowane przez Lainathiel
Czas edycji: 2012-01-18 o 14:21
Lainathiel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-18, 14:27   #2714
ghana
Zakorzenienie

ja już tez odebrałam zamówienie z paatal najbardziej ciekawa jestem korektorów
Stary 2012-01-18, 15:56   #2715
buahhot
Marcelover ♥♥♥

Cytat:
Napisane przez ghana Pokaż wiadomość
współczuję, mam nadzieję że już nie boli
Cytat:

No właśnie
Cytat:
wspolczuje @

ja dostalam paczke z pataal, wszystko wydaje mi sie ok, tylko ta baza ma waznosc tylko 3mies po otwarciu i musze sie wstrzymac z otwarciem i testami a najbardziej tego bylam ciekawa dostalam tez kolagen, zobaczymy jak sie spisze.

Teraz robie zawieszki na alko bo musze tego zrobic z 70 a troche z tym zabawy jest, ale podoba mi sie efekt. poki co mam 15
na szczęście przeszło, ale jak tylko zacznie mnie ćmić- to wezmę kolejną

a ja dziś odebrałam olej migdałowy z poczty- zamówiłam go ze strony, którą podała Marta zobaczymy
aaa i wzbogaciłam się o szminkę Rimmel i cień MissSporty

Stary 2012-01-18, 16:11   #2716
marta 85
Wtajemniczenie

Cytat:
na szczęście przeszło, ale jak tylko zacznie mnie ćmić- to wezmę kolejną

a ja dziś odebrałam olej migdałowy z poczty- zamówiłam go ze strony, którą podała Marta zobaczymy
aaa i wzbogaciłam się o szminkę Rimmel i cień MissSporty
Fajnie,że strona się przydała daj znać jak się sprawuje a o kolorówce pewnie będzie notka na blogu, mam taka nadzieję

Stary 2012-01-18, 16:21   #2717
buahhot
Marcelover ♥♥♥

Cytat:
Fajnie,że strona się przydała daj znać jak się sprawuje a o kolorówce pewnie będzie notka na blogu, mam taka nadzieję
będzie będzie
promocja fajna, mam okazję wypróbować ten olej, ale niestety, olejek jest ważny do końca lutego, ale to nic wystarczy mi czasu na to, by się przekonać czy dobrze działa

Stary 2012-01-18, 16:33   #2718
E.J.
Zakorzenienie

GG do E.J.

Cześć Ja już po pracy, nawet w empiku byłam i właśnie spisałam sobie te artykuły co je potrzebuje umieć bo oczywiście tuszu nie ma, siostra nie pojechała bo jakże by mogła
Na pocieszenie kupiłam sobie w empiku 2 książki w kieszonkowym wydaniu Agathy Christie

Wczoraj było u mnie:
- demakijaż twarzy
- masełko na ciało
- czarna zjaja na uda
- krem na stópki
- balsam na usta
- krem do rąk + krem z witaminą A

A dziś:
- makijaż który po pracy już zmyłam
- krem do twarzy: rano siarkowe i bambino teraz na trądzik
- krem na ręce
- balsamowanie ust

I jak na razie tyle

E.J. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-18, 16:42   #2719
loluska
Zakorzenienie

Hej piękne Dawno nie byłam tak wkurzona jak dziś. Zajęcia miałam do 10 45, na 13 miałam do dentysty (kto pierwszy ten lepszy). Nie opłacalo mi się wracać do domu, więc poszłam od razu zająć kolejkę, byłam pierwsza. Pani stomatolog przyszła na 14, gdzie od godz powinna już pracować, przy czym rozmowa z koleżankami w przebieralni zajęła jej dodatkowe pół godziny. Miałam jeszcze trochę cierpliwości, ale skończyła mi się kiedy 3 osoby weszły bez kolejki !!! Jedną z nich była koleżanka po fachu, ok zniosę, kolejna Pani - z kolejki powiedziała że tylko chce o coś zapytać, a jak weszła tak wyszła po pół godziny, widząc mój wzrok przeprosiła i pow że była wczoraj i Pani doktor kazała jej wchodzić bez względu na kolejkę. A potem na prawdę nie wiem kiedy wpieprzyła się jakaś panienka. No siedziałam pod drzwiami a ta wpruła do gabinetu, jak tylko drzwi się otworzyły. Powinnam być na tylko chamska aby wejść i wydrzeć ją za szmaty normalnie Mało tego, kiedy już doczekałam się i usiadłam na fotelu baba rozwierciła mi zęba i powiedziała że musi iść coś załatwić do księgowej, wróciła po 15 min. Nie dość że była totalnie nie delikatna to jeszcze mi czarne plomby wstawiła nie pytając o zdanie, co zauważyłam w domu. Bart do niej chodzi i normalnie białe zawsze mu daje, ja też się od dobrych paru lat z czarnymi nie spotkałam. Dodam że nie czekałabym tyle w kolejce ale już 2 raz szłam z tym zębem i miałam założone lekarstwo. Wiem że więcej na pewno do tej XXXXXX nie pójdę. A tupet ludzi to swoją drogą W domu byłam po 16, głodna i padnięta a tu jeszcze 2 godziny bez jedzenia.

Byłam dziś w lumpie, kupiłam spódnicę z new look'a, szafirową bluzkę kimono tak jakby i spódnicę maxi. Zachwycił mnie materiał ale nie wiem jak na razie z czym ją zestawić żeby było ładnie.

Cytat:
wspolczuje @

Daj znać jak kolagen. I powiedz, z jakiej strony zamawiałaś? Bo jak patrzyłam na ceny na all to

19.04.15 - nasze pierwsze spotkanie

Edytowane przez loluska
Czas edycji: 2012-01-18 o 16:43
loluska jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-01-18, 16:42   #2720
E.J.
Zakorzenienie

GG do E.J.

Idę się zdrzemnąć teraz a potem się wezmę za naukę... Miłego wieczoru

E.J. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-18, 17:01   #2721
91moniaa161
Zadomowienie

heeej

loluska sama bym się wkurzyła na Twoim miejscu! Ostatnio czekałam 45 min. i myślałam, że mnie coś trafi...

E.J jak się sprawdza ta czarna ziaja na uda, którą stosujesz?

Dziewczyny poleccie mi jakieś dobre i sprawdzone balsamy antycellulitowe? Stosuję masaż syrenką i peeling z liren..

zapuszczam włosy ...
51cm
cel-> 70 cm

91moniaa161 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-18, 17:03   #2722
Kalpana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lainathiel Pokaż wiadomość
Dzień dobry wszystkim

Jak dla mnie brzmi to jak test na daltonizm ale lepiej nie będę się wypowiadać bo znów usłyszę, że herezje gadam

A tak odnośnie koloru - bardzo fajnie, że się zdecydowałaś To będzie udana metamorfoza.
Też mi się wydawało, że na daltonizm, ale nic nie powiedział, że jedną widziałam wyraźniej, więc może o coś innego chodzi....

Mam nadzieję, że zmiana koloru będzie na plus Przy następnym wyjeździe do miasteczka pójdę chyba zrobić balejaż i będę stopniowo rozjaśniać. Wydaje mi się, że to najrozsądniejsze wyjście, ale zobaczę co mi jeszcze poradzi fryzjerka.

Byłam dzisiaj w rossie i kupiłam pilniczek szklany, żel pod prysznic dla TŻta, odżywkę radical, olejek z alterry (nie wiedziałam na jaki się zdecydować) i żel z babydream, który mi się odkręcił ale na szczęście tylko troszkę się wylało. I oprócz tego kupiłam Seboradin, który poleciła mi Dianula Mam nadzieję, że i mnie pomoże

K

Sz
Kalpana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-18, 17:04   #2723
Lainathiel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez loluska Pokaż wiadomość
Hej piękne Dawno nie byłam tak wkurzona jak dziś. Zajęcia miałam do 10 45, na 13 miałam do dentysty (kto pierwszy ten lepszy). Nie opłacalo mi się wracać do domu, więc poszłam od razu zająć kolejkę, byłam pierwsza. Pani stomatolog przyszła na 14, gdzie od godz powinna już pracować, przy czym rozmowa z koleżankami w przebieralni zajęła jej dodatkowe pół godziny. Miałam jeszcze trochę cierpliwości, ale skończyła mi się kiedy 3 osoby weszły bez kolejki !!! Jedną z nich była koleżanka po fachu, ok zniosę, kolejna Pani - z kolejki powiedziała że tylko chce o coś zapytać, a jak weszła tak wyszła po pół godziny, widząc mój wzrok przeprosiła i pow że była wczoraj i Pani doktor kazała jej wchodzić bez względu na kolejkę. A potem na prawdę nie wiem kiedy wpieprzyła się jakaś panienka. No siedziałam pod drzwiami a ta wpruła do gabinetu, jak tylko drzwi się otworzyły. Powinnam być na tylko chamska aby wejść i wydrzeć ją za szmaty normalnie Mało tego, kiedy już doczekałam się i usiadłam na fotelu baba rozwierciła mi zęba i powiedziała że musi iść coś załatwić do księgowej, wróciła po 15 min. Nie dość że była totalnie nie delikatna to jeszcze mi czarne plomby wstawiła nie pytając o zdanie, co zauważyłam w domu. Bart do niej chodzi i normalnie białe zawsze mu daje, ja też się od dobrych paru lat z czarnymi nie spotkałam. Dodam że nie czekałabym tyle w kolejce ale już 2 raz szłam z tym zębem i miałam założone lekarstwo. Wiem że więcej na pewno do tej XXXXXX nie pójdę. A tupet ludzi to swoją drogą W domu byłam po 16, głodna i padnięta a tu jeszcze 2 godziny bez jedzenia.

Byłam dziś w lumpie, kupiłam spódnicę z new look'a, szafirową bluzkę kimono tak jakby i spódnicę maxi. Zachwycił mnie materiał ale nie wiem jak na razie z czym ją zestawić żeby było ładnie.

Daj znać jak kolagen. I powiedz, z jakiej strony zamawiałaś? Bo jak patrzyłam na ceny na all to
Sytuacja u dentystki beznadzieja. Miałam również ostatnio FATALNE przeżycie z dentystką, również sobie obiecałam, że moja noga tam więcej nie powstanie. Co do zachowania każdej osoby, nie mam słów, jak bardzo dużo ludzi nie ma skrupułów i sumienia. Nie wiem, czy już naprawdę są takie czasy, że nikogo nie obchodzi nic poza własnym tyłkiem? To jakaś zmora, mnie by poczucie winy gnębiło prawdopodobnie do końca życia...
Stary 2012-01-18, 17:47   #2724
snowhitee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Talullah Pokaż wiadomość
Loluska, Snow - my tez z TZ cwiczymy 8 min ABS juz chyba tydzien Zaczyna mi sie nudzic az

TZ dodatkowo robi A6W a ja biegam na orbitreku
Musze schudnac i sie ujedrnic, koniecznie

Przyszly moje botki i naszyjnik i jestem zachwycona Swietnie wyprofilowane, maja 12,5 cm z czego 2 to platforma ale nawet tych ponad 10 cm nie czuje
Cytat:
no ja też muszę jakoś sobie rozłożyć bo jak będę codziennie ćwiczyć to mi się od niechce Może podkradnę Twój plan działania. Tyle że ja muszę na @ robić przerwy ;/

o to jest na 3 a właściwie 4 z Twoim Tż A6W to masakra...
Cytat:
Napisane przez lacrimachristi Pokaż wiadomość
chyba tez zaczne cwiczyc 8minabs zmotywowalyscie mnie
Cytat:
ja a6w przesżłam luzem tylkot roche nudne, mama odpadla w polowie. a do tego abs korzystacie z jakiegos filmu instruktazowego czy jak ? bo moze tez bym sie tym zajela
dziewczyny w kupie raźniej

Cytat:
Cześć

współczuje

padłam

Cytat:

o rany ale miałaś współczuję, sama ostatnio przechodziłam podobną syt. u urologa także rozumiem doskonale Twoją wściekłość ludzie są naprawdę bezczelni

Dbam o siebie
od marca ćwiczę brzuch i pośladki

snowhitee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-18, 17:59   #2725
dianulaa
Zadomowienie

Cytat:
Kalpana blond jest dla Ciebie idealny

http://styloly.blogspot.com/ ale ładna dziewczyna , no i stylizacje tez fajne zapisuje do zakładek

dobra, wystarczająco długo gniłam przy komputerze, etraz czas na jakiś obiad, puszkę red bulla i masę hiszpańskiego. czekaja mnie jeszcze ćwiczenia i soldne spamowanie
mam pamięc do twarzy straszną i potrafie zapamiętać ludzi których widziałam ze 2 razy w życiu nie znając ich i albo ta laska ma sobowtóra w mojej miejscowosci gdzie sie ucze albo studiuje na umcsie i często przebywa na miasteczku akademickim, fakt faktem jest zadbana i ładna ale chyba każdy gdyby nałożył na siebie taką ilośc tapety i się ubrał byłby równie piękny

Cytat:
Napisane przez Kalpana Pokaż wiadomość
Też mi się wydawało, że na daltonizm, ale nic nie powiedział, że jedną widziałam wyraźniej, więc może o coś innego chodzi....

Mam nadzieję, że zmiana koloru będzie na plus Przy następnym wyjeździe do miasteczka pójdę chyba zrobić balejaż i będę stopniowo rozjaśniać. Wydaje mi się, że to najrozsądniejsze wyjście, ale zobaczę co mi jeszcze poradzi fryzjerka.

Byłam dzisiaj w rossie i kupiłam pilniczek szklany, żel pod prysznic dla TŻta, odżywkę radical, olejek z alterry (nie wiedziałam na jaki się zdecydować) i żel z babydream, który mi się odkręcił ale na szczęście tylko troszkę się wylało. I oprócz tego kupiłam Seboradin, który poleciła mi Dianula Mam nadzieję, że i mnie pomoże
powinien pomóc tylko o efekcie wypowiedz się najwcześniej za 2-3 miesiące, nie wcześniej !

no i co do Twoich jasnych włosów to pamiętam jak któregoś dnia powiedziałaś że zrobiłaś się na czarno, wstawiłaś zdjęcia, większość dziewczyn ochy i achy jak ślicznie, że Ci lepiej w czarnym, a teraz nagle podobasz się wszystkim w blondzie. Czasami w różnych sytuacjach zauważam kompletny brak szczerości na tym wątku

Edytowane przez dianulaa
Czas edycji: 2012-01-18 o 18:03
dianulaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-18, 18:09   #2726
snowhitee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dianulaa Pokaż wiadomość
mam pamięc do twarzy straszną i potrafie zapamiętać ludzi których widziałam ze 2 razy w życiu nie znając ich i albo ta laska ma sobowtóra w mojej miejscowosci gdzie sie ucze albo studiuje na umcsie i często przebywa na miasteczku akademickim, fakt faktem jest zadbana i ładna ale chyba każdy gdyby nałożył na siebie taką ilośc tapety i się ubrał byłby równie piękny

powinien pomóc tylko o efekcie wypowiedz się najwcześniej za 2-3 miesiące, nie wcześniej !

no i co do Twoich jasnych włosów to pamiętam jak któregoś dnia powiedziałaś że zrobiłaś się na czarno, wstawiłaś zdjęcia, większość dziewczyn ochy i achy jak ślicznie, że Ci lepiej w czarnym, a teraz nagle podobasz się wszystkim w blondzie. Czasami w różnych sytuacjach zauważam kompletny brak szczerości na tym wątku
odnośnie kogo piszesz? myślę, że jak już napisałaś to warto wspomnieć i o kim mowa ja przyznam się szczerze nawet chyba nie pamiętam takiej syt.

Dbam o siebie
od marca ćwiczę brzuch i pośladki

snowhitee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-18, 18:18   #2727
loluska
Zakorzenienie

Ja również nie potrafiłabym się tak zachowywać jak co niektórzy. Siedziałam tam tyle godzin, byłam pierwsza, przysiadła się jakaś babcia i zastanawiała się czy nie zrezygnować z wizyty bo musi być wcześniej w domu a tu Pani doktor za bardzo się nie spieszy, spoko, przepuściłam ją. Ale żeby się wciskać pod pretekstem zapytania o coś? Żal i coraz więcej bydła zamiast ludzi

dianulaa

mi też ta laska kogoś przypomina i totalnie nie wiem kogo

ABS zaliczony
włosy standardowo (mycie,odżywka, serum)
ciało (syrenka, balsam)
buzia (maska wygładzająca, krem pod oczy, krem bambino)

Stary 2012-01-18, 18:29   #2728
party_girl7
Zakorzenienie

Cytat:

masakra, tak to jest z tymi niektorymi lekarzami ktorzy uwazaja sie za bogow ja tez jak bylam ostatnio u gina to bylam pierwsza na 8.30 bylam juz na 8 bo tak mialam busa no i babka przyszla dopiero po 9 myslalam ze tam swira dostane w tej malenkiej poczekalni... czytalam 4 razy te same czasopismo...

pokaz zakupy

zamawialam na all, ale zamawialam kilka probek bo wyszlo o wiele taniej za tyle samo ml. Zobaczymy.
Cytat:
Napisane przez snowhitee Pokaż wiadomość
dziewczyny w kupie raźniej

współczuje

padłam

o rany ale miałaś współczuję, sama ostatnio przechodziłam podobną syt. u urologa także rozumiem doskonale Twoją wściekłość ludzie są naprawdę bezczelni
jak bylam wlasnie u gina to obok byla poczekalnia urologiczna i to co tam sie dzialo to nie da sie racjonalnie wytlumaczyc, przychodza ludzie i kazdy sie pyta czy jest juz moze doktor a Ci co siedza gadaja ze nie ma i nie wiadomo kiedy przyjdzie i czy w ogole przyjdzie, bo byli wczoraj czekali kilka godz i nie przyszedl ja tego w ogole nie rozumiem, ma byc a go nie ma? albo o co tu chodzi, naprawde do tego NFZ trzeba miec anielska cierpliwosc...
Cytat:
Napisane przez dianulaa Pokaż wiadomość

no z tym sie do konca nie zgadzam, bo duzo robia rysy twarzy, ktorych nie da sie zmienic, fryzura tez jest wazna, figura (oczywiscie to da sie zmienic ale to nie takie proste i szybkie, wiec widac ze dziewczyna dba o siebie), ciuchy to tez kwestia gustu, nie kazdy potrafi sie dobrze ubrac (nie kazde jej stylizacje mi sie podobaja, ale niektore to) wiec to nie do konca jest tak ze kazdy moze tak wygladac ja np nie potrafie ukryc moich mankamentow na buzi chocbym nie wiem ile makijazu nalozyla, no niestety nie mam tego szczescia i nie mam atlasowej buzi i zazdroszcze szczerze tej dziewczynie.

Edytowane przez party_girl7
Czas edycji: 2012-01-18 o 18:38
party_girl7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-18, 18:39   #2729
ghana
Zakorzenienie

ojaaaaaaaaaaa cos mnie chyba łapie. wysmarowałam szyje amolem, obwinelam arafatka i czekam na efekty poza tym tak mi sie chce spac ale posiedze chwile z tż, na syzbko sie umyje i ładuje sie bez zastanowien ia do łózka.

pozytyw jest taki, ze jednak zaliczyłam to słuchanie i mam już z głowy

co do dziewczyny z bloga - wg mnie to jest typ urody, który przypadnie każdemu. ja np mimo, ze sie niewaidomo jak wymaluje, uczesze, ubiore itp - po porstu moj typ urody nie trafia w 'gust' jak to wiele osob mowi 'mam specyficzny typ urody' i tak treoszke gorzej sie z tym czuje wiedzac ze tak malo komu sie podobam, mimo ze staram sie jak moge

co do lekarzy - do tych na NFZ chodze tylko do demratologa [ale z tradzikiem , z pieprzykami prywatnie] - tam nie musze narzekac na nic, a sa tak mili, ze po wizycie idzie zwymiotować tęczą

Edytowane przez ghana
Czas edycji: 2012-01-18 o 18:43
Stary 2012-01-18, 18:44   #2730
loluska
Zakorzenienie

Party brak słów na to

Chciałam pokazać zakupy ale mi bateria nawet w telefonie padła a dalej nie odzyskałam karty pamieci do aparatu. Udało mi się zrobić kiepskiej jakośći foto spódnicy z new looka'a. Powiedzcie szczerze jak to wygląda? Zdj robione jak widać, więc trochę proporcje zaburzone. Pasek jest mój, spódnicy ma prawie identyczny ale węższy i bez klamerki.

Jak tylko tą kartę odzyskam wstawię zdj w okularach i reszty zakupów. Bo też potrzebuję pomocy przy spódnicy maxi
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0225.jpg (45,7 KB, 49 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0226.jpg (43,2 KB, 51 załadowań)

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości