|
Notka |
|
Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2701 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Doskonały wygląd w najdrobniejszych szczegółach cz.XII
Dziękuję za opinie na temat włosów
![]() Pokazywałam TŻtowi te zdjęcia i pytałam jak mi wg niego lepiej, a to była jego reakcja: "ale laska!!!! ![]() ![]() Odebrałam dzisiaj prawko ![]() ![]() ![]() Jeśli chodzi o okulistę, to mam jakieś zapalenie, przepisał mi coś, chyba antybiotyk, który mam brać 4x dziennie. Mówiłam, że pogorszył mi się wzrok, ale powiedział, że pół roku temu zmienialiśmy szkła i za pół roku mam przyjść i wtedy zobaczymy.... No to kurcze pół roku mam się męczyć???? No ale coś tam mi posprawdzał, standardowo kazał mi czytać z tablicy, więc jakby było bardzo źle, to pewnie by zareagował od razu a nie czekał pół roku, zwłaszcza, że jest bardzo dobrym lekarzem. Mam pytanie, pewnie Talullah może mi na nie odpowiedzieć, ale jeśli ktoś wie, to proszę o odpowiedź: okulista pokazał mi prostokąt podzielony na pół- z prawej zieloną, a z lewej czerwoną, na której znajdowały się litery i pytał którą stronę widzę wyraźniej (liter nie kazał czytać). Pół roku temu widziałam tak samo, a teraz czerwona była wyraźniejsza. Co to za badanie? Co stwierdza? Kupiłam w biedronce podkolanówki ![]() ![]() Edytowane przez Kalpana Czas edycji: 2012-01-17 o 22:09 |
![]() ![]() |
![]() |
#2702 |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry ![]() Olejki - sposób na piękne włosy ![]() ![]() ![]() Oleje - z pestek winogron, z migdałów, olej arganowy, kokosowy, olej z wyciągu z mango, a może oliwa z oliwek? To żadne cudowne nowości, to znane od dawna olejki roślinne, które jako produkty do stylizacji czy pielęgnacji wpisują się w aktualny obecnie trend eko. A poza tym naprawdę oddziałują na nasz wygląd. Szczególnie mocno jest to zauważalne na ważnym atrybucie kobiecości, czyli włosach. Nie wierzysz? Może czas wypróbować? Jeśli któryś z powyższych problemów dotyczy również ciebie albo postanowiłaś zapuszczać włosy i zależy ci na ich doskonałej kondycji, albo może po prostu postawiłaś na naturę i ekologię i przekonuje cię to, że oleje zawierają same naturalne składniki bez dodatku chemii, to wypróbuj olejowanie w domowym zaciszu. Efekt może być widoczny niemal natychmiast: blask, łatwość rozczesywania, nieelektryzowanie się. Jednak na niektóre pozytywne skutki olejowania trzeba będzie nieco poczekać. Włosy będą widocznie zdrowsze i bardziej gęste po co najmniej kilku tygodniach systematycznej pielęgnacji. Na czym polega olejowanie w praktyce? To nic innego jak aplikacja dłońmi odpowiedniej ilości olejku na skórę głowy i na całą długość włosów. Jest obawiasz się, że po zabiegu twoje włosy będą tłuste lub że nie będziesz w stanie zmyć całego produktu z włosów i skóry głowy – możesz nałożyć olejek na same włosy lub nawet na same końcówki. Jeśli używasz olejków po myciu włosów – stosuj produkt bardzo oszczędnie, najlepiej skupić się właśnie na końcówkach włosów. Problem tłustych włosów nie będzie cię dotyczył, jeśli olejujesz je przed myciem. Zabieg olejowania warto połączyć z masażem głowy. wtedy w pełni się zrelaksujesz, a olejkowanie kojarzyć ci się będzie z czystą przyjemnością. Olejki zazwyczaj pięknie pachną (ja uwielbiam olejek kokosowy!), więc zrelaksować się nie jest trudno. Jak często? Hinduskie kobiety stosują olejowanie włosów codziennie lub co drugi dzień. Jeśli stan twoich włosów pozostawia wiele do życzenia – stosuj olejki codziennie, jeśli twoje włosy wymagają standardowej pielęgnacji – nakładaj olejek dwa razy w tygodniu. Istnieją dwa sposoby olejowania włosów. Aby uzyskać jak najlepsze efekty olejowania, należy sprawdzić na swoich włosach, który sposób olejowania najbardziej im dpowiada. Olejowanie włosów przed umyciem Tę metodę olejowania stosuje się na suche lub wilgotne włosy. Należy nanieść olejek na włosy i trzymać minimum pół godziny. Po wymaganym czasie należy umyć włosy. Najefektywniejszą opcją jest pozostawienie olejku na całą noc i umycie włosów dopiero rano. Olejowanie włosów po umyciu Tę metodę olejowania także stosuje się na suche lub wilgotne włosy. Należy nanieść BARDZO niewielką (wręcz mikroskopijną) ilości olejku na włosy, aby ich nie obciążyć. Jak przygotować olej do olejowania włosów? Niewielką ilość oleju (na włosy o długości do połowy pleców wystarcza ilość 1 łyżeczki od herbaty) umieścić w szklance. Szklankę z olejem zanurzyć w naczyniu z ciepłą wodą (uważać, żeby woda nie dostała się do szklanki z olejem). Olej zacznie się rozpuszczać (olej o konsystencji stałej - kokosowy, masło Shea...) i nagrzewać. Olej nakładany na włosy powinien być ciepły. Można także rozgrzać olej w dłoniach i w ten sposób lekko nagrzany, płynny już produkt nanieść na włosy. Dłonie nam również podziękują za wybranie takiej metody przygotowywania oleju. Niektóre oleje w temperaturze pokojowej są w stanie płynnym i nie trzeba ich rozpuszczać. Olej kokosowy - który ma szczególne właściwości wzmacniające, nawilżające, odżywcze oraz wygładzające włosy. Masaż skóry głowy tym olejkiem stosowany regularnie przynosi niesamowite korzyści w pielęgnacji włosów, zwłaszcza przesuszonych, matowych i odwodnionych. Kwasy tłuszczowe zawarte w olejku chronią włosy, przywracają im lekkość i wygładzają ich strukturę dostarczając im jednocześnie niezbędnych minerałów, takich jak magnez, potas, wapno i żelazo. Może być używany w postaci czystej lub dla suchych i łamliwych włosów mieszany z jojobą oraz lecytyną sojową. Maskę kładziemy na włosy przed myciem. Wcieramy roztopiony olej kokosowy tylko we włosy i zawijamy głowę ręcznikiem na 10-15 minut (lub spinamy włosy). Można również stosować olej kokosowy do pielęgnacji zniszczonych końcówek włosów wcierając go przed rozczesaniem mokrych włosów jako balsam. Zapobiega to uszkodzenia włosów przy czesaniu. Olej jojoba - charakteryzuje się bardzo wysoką zgodnością biologiczną ze skórą. Jest łatwo wchłaniany zarówno przez skórę, jak i włosy. Jojoba odżywia, zmiękcza, nawilża i natłuszcza skórę i włosy. Olej rycynowy - jest bogaty w kwasy tłuszczowe, posiada wygładzające i zmiękczające właściwości. Jest humektantem, poprawia nawilżenie skóry. Olej ceniony jest za swoje właściwości ochronne w stosunku do naskórka i włosów. Wykazuje wysokie podobieństwo do keratyny. Olej arganowy - olej tłoczony na zimno ze świeżych orzechów jest przeznaczony dla przemysłu kosmetycznego, natomiast olej tłoczony tradycyjnie (z prażonych orzechów) jest m.in. jakości spożywczej. Olej arganowy jest doskonały na suchą i starzejącą się skórę, chroni przed przedwsczesnym pojawieniem się zmarszczek. Zawiera m.in. witaminę E, stygmasterol regenerujący naskórek oraz tirukallol łagodzący objawy allergii, wzmacnia paznokcie i włosy. Olej Amla - zawiera wyciąg z owoców amla (amalaki - agrestu indyjskiego). Sprawia, że włosy stają się po nim sprężyste, zdrowe, błyszczące. Będziesz mieć wrażenie, że włosy są odżywione od środka i mieć poczucie lepszej pielęgnacji. Amla ma świeży, orientalny zapach, jest sekretem pięknych włosów kobiet z Indii. Olej musztardowy - doskonale pomaga zadbać o włosy i skórę. Delikatny masaż skóry głowy z zastosowaniem tego olejku daje rozgrzewający efekt na nerw czaszkowy. Znakomicie odżywia włosy od cebulek aż po końce. Jest to olejek, który skutecznie pobudza ciało i umysł. Wspaniale odżywia skórę całego ciała poprawiając jednocześnie krążenie dzięki swym rozgrzewającym właściwościom. Bardzo szybko wchłania się w skórę dobrze ją nawilżając. Olejek czosnkowy - przyspiesza przyrost włosów. Czosnek stosowany jest od dawna jako środek profilaktyczny, jego efektywność jest ogólnie znana, jednak ostry i nieprzyjemny zapach często przeszkadza w jego stosowaniu. Badania przeprowadzone w ostatnich latach dowiodły, że ilość leczniczych składników zawartych w czosnku jest 500 razy mniejsza od ilości leczniczych składników zawartych w oleju czosnkowym, który nie posiada nieprzyjemnego zapachu. Stosowany w kosmetyce jest doskonałym środkiem antyseptycznym, zwalcza łupież i świąt skóry głowy, włosom przywraca wigor i stymuluje przyrost ich długości. Pomaga zregenerować łodygę włosa i przyspieszyć jego wzrost.
#2703 |
Zakorzenienie
|
dzien dobry
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2704 |
Zakorzenienie
|
witam
![]() jakiś dobry humor mam, mimo że jutro egzamin, na który za dużo nie umiem i jakoś uczyć mi się nie chce ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2705 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry.
![]()
![]() |
#2706 |
Zakorzenienie
|
dzien doberek
![]()
#2707 |
Marcelover ♥♥♥
|
Cześć
![]() ja dziś przed 5 przebudziłam się z bólu (@) musiałam wziąć dwa ibupromy, bo jeden nie działał... zasnęłam dopiero po 6 ![]() a Blondyneczka jak zawsze- pojawia się raz w miesiącu i pyta, czy ją wspominałyśmy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2708 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() eh a ja po uczelni lecę po paczuchę z pataal, zrobić jakieś zakupy na jutro jak przyjedzie do mnie przyjaciółka, a po obiedzie jadę z mamą do galerii ![]() ![]() i chcę do fryzjera, bo męczy mnie już strasznie ta ciężk,a gęsta długa grzywka, ale wiem, że jak teraz pójdę to coś wykombinuję z tymi włosami, a chcę zapuszczać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2709 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() No właśnie ![]() ![]() ghana pokaż jaką masz fryzurę to coś doradzimy ![]()
Edytowane przez marta 85 Czas edycji: 2012-01-18 o 10:19 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2710 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() dobra lecę na uczelnię, trzymajcie kciuki żebym zdała tego ostatniego kolosa ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2711 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wróciłam z uczelni.. Zaliczenie poszło mi średnio, obawiam się, że nie zaliczę. Dzisiaj muszę się uczyć na jutrzejsze, chce mi się czegoś słodkiego na doładowanie a tŻ nie chce mi iść do sklepu ![]()
![]() |
#2712 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja dostalam paczke z pataal, wszystko wydaje mi sie ok, tylko ta baza ma waznosc tylko 3mies po otwarciu i musze sie wstrzymac z otwarciem i testami ![]() ![]() Teraz robie zawieszki na alko bo musze tego zrobic z 70 a troche z tym zabawy jest, ale podoba mi sie efekt ![]() ![]()
![]() |
#2713 | |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry wszystkim
![]() Cytat:
Jak dla mnie brzmi to jak test na daltonizm ale lepiej nie będę się wypowiadać bo znów usłyszę, że herezje gadam ![]() A tak odnośnie koloru - bardzo fajnie, że się zdecydowałaś ![]()
![]() Edytowane przez Lainathiel Czas edycji: 2012-01-18 o 14:21 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2714 |
Zakorzenienie
|
ja już tez odebrałam zamówienie z paatal
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2715 | ||
Marcelover ♥♥♥
|
Cytat:
Cytat:
![]() a ja dziś odebrałam olej migdałowy z poczty- zamówiłam go ze strony, którą podała Marta ![]() ![]() aaa i wzbogaciłam się o szminkę Rimmel i cień MissSporty ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2716 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2717 | |
Marcelover ♥♥♥
|
Cytat:
![]() promocja fajna, mam okazję wypróbować ten olej, ale niestety, olejek jest ważny do końca lutego, ale to nic ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2718 |
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() ![]() Na pocieszenie kupiłam sobie w empiku 2 książki w kieszonkowym wydaniu Agathy Christie ![]() Wczoraj było u mnie: - demakijaż twarzy - masełko na ciało - czarna zjaja na uda - krem na stópki - balsam na usta - krem do rąk + krem z witaminą A A dziś: - makijaż który po pracy już zmyłam - krem do twarzy: rano siarkowe i bambino teraz na trądzik - krem na ręce - balsamowanie ust I jak na razie tyle ![]()
![]() |
#2719 | |
Zakorzenienie
|
Hej piękne
![]() ![]() ![]() Byłam dziś w lumpie, kupiłam spódnicę z new look'a, szafirową bluzkę kimono tak jakby i spódnicę maxi. Zachwycił mnie materiał ale nie wiem jak na razie z czym ją zestawić żeby było ładnie. Cytat:
![]()
Najszczęśliwsza mama pod słońcem ![]() 19.04.15 - nasze pierwsze spotkanie ![]() Edytowane przez loluska Czas edycji: 2012-01-18 o 16:43 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2720 |
Zakorzenienie
|
Idę się zdrzemnąć teraz a potem się wezmę za naukę... Miłego wieczoru
![]()
![]() |
#2721 |
Zadomowienie
|
heeej
![]() loluska sama bym się wkurzyła na Twoim miejscu! Ostatnio czekałam 45 min. i myślałam, że mnie coś trafi... E.J jak się sprawdza ta czarna ziaja na uda, którą stosujesz? Dziewczyny poleccie mi jakieś dobre i sprawdzone balsamy antycellulitowe? Stosuję masaż syrenką i peeling z liren..
![]() |
#2722 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam nadzieję, że zmiana koloru będzie na plus ![]() Byłam dzisiaj w rossie i kupiłam pilniczek szklany, żel pod prysznic dla TŻta, odżywkę radical, olejek z alterry (nie wiedziałam na jaki się zdecydować ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2723 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2724 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() padłam ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2725 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() no i co do Twoich jasnych włosów to pamiętam jak któregoś dnia powiedziałaś że zrobiłaś się na czarno, wstawiłaś zdjęcia, większość dziewczyn ochy i achy jak ślicznie, że Ci lepiej w czarnym, a teraz nagle podobasz się wszystkim w blondzie. ![]() ![]()
Edytowane przez dianulaa Czas edycji: 2012-01-18 o 18:03 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2726 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2727 |
Zakorzenienie
|
Ja również nie potrafiłabym się tak zachowywać jak co niektórzy. Siedziałam tam tyle godzin, byłam pierwsza, przysiadła się jakaś babcia i zastanawiała się czy nie zrezygnować z wizyty bo musi być wcześniej w domu a tu Pani doktor za bardzo się nie spieszy, spoko, przepuściłam ją. Ale żeby się wciskać pod pretekstem zapytania o coś?
![]() ![]() dianulaa mi też ta laska kogoś przypomina i totalnie nie wiem kogo ![]() ABS zaliczony włosy standardowo (mycie,odżywka, serum) ciało (syrenka, balsam) buzia (maska wygładzająca, krem pod oczy, krem bambino)
#2728 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() pokaz zakupy ![]() zamawialam na all, ale zamawialam kilka probek bo wyszlo o wiele taniej za tyle samo ml. Zobaczymy. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez party_girl7 Czas edycji: 2012-01-18 o 18:38 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2729 |
Zakorzenienie
|
ojaaaaaaaaaaa cos mnie chyba łapie. wysmarowałam szyje amolem, obwinelam arafatka i czekam na efekty poza tym tak mi sie chce spac
![]() pozytyw jest taki, ze jednak zaliczyłam to słuchanie i mam już z głowy ![]() co do dziewczyny z bloga - wg mnie to jest typ urody, który przypadnie każdemu. ja np mimo, ze sie niewaidomo jak wymaluje, uczesze, ubiore itp - po porstu moj typ urody nie trafia w 'gust' jak to wiele osob mowi 'mam specyficzny typ urody' i tak treoszke gorzej sie z tym czuje wiedzac ze tak malo komu sie podobam, mimo ze staram sie jak moge ![]() co do lekarzy - do tych na NFZ chodze tylko do demratologa [ale z tradzikiem , z pieprzykami prywatnie] - tam nie musze narzekac na nic, a sa tak mili, ze po wizycie idzie zwymiotować tęczą ![]() Edytowane przez ghana Czas edycji: 2012-01-18 o 18:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#2730 |
Zakorzenienie
|
Party brak słów na to
![]() Chciałam pokazać zakupy ale mi bateria nawet w telefonie padła a dalej nie odzyskałam karty pamieci do aparatu. Udało mi się zrobić kiepskiej jakośći foto spódnicy z new looka'a. Powiedzcie szczerze jak to wygląda? Zdj robione jak widać, więc trochę proporcje zaburzone. Pasek jest mój, spódnicy ma prawie identyczny ale węższy i bez klamerki. Jak tylko tą kartę odzyskam wstawię zdj w okularach i reszty zakupów. Bo też potrzebuję pomocy przy spódnicy maxi ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:54.