|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1321 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7
ja swojemu nie wytłumaczę on nie rozumie - próbowałam nie raz na różne sposoby i nic totalnie nic.
|
|
|
|
#1322 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7
Cytat:
jak przygotuje to polowanie na sobote i jak bede funkcjonowac w sobote to nie mam zieonego pojecia, na szczescie Tz mi pomoze troche. |
|
|
|
|
#1323 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla tzta![]() Moj ostatnio bardzo wzial sie w garsc, ale go troche nastraszylam ta moja szyjka i nawet dzis obiadek zrobil Bardzo sie stara choc nie jest lekko bo pracuje a wiadomo tez chcialby sobie polezec.Jednak widze, ze zalezy mu na zdrowiu dzidziusia wiec ja juz odpuscilam jezdzenie po sklepach, wszystko zamawiam na all. I tak wiekszosc rzeczy mamy bo duzo nam odpadlo, przez to ze po Filipku jest, ale wiadomo duzo jest i tak do dokupienia Ja juz mam wszystko, jeszcze przy nast wyplacie dokupimy paczke pampersow nastepna i nastepna chusteczek do pupci, bo potem moze byc roznie z czasem. Juz sobie powyparzalam wszystko, popralam, pochowalam do folii i tylko musze torby popakowac. Ale ja taka wystrachana troche bo boje sie, ze u mnie bedzie cos wczesniej przez ta moja niewydolna szyjke Musimy jeszcze tylko obiadki porobic i pomrozic aha noi sypialnie przemalowac hihi Bo jest brudna od paluchow malego strasznie a wogole trzeba odswiezyc bo malowalismy 5 lat temu przed naszym slubem ten pokoj Ale maz zapowiedzial sie ze w sobote bedzie malowal![]() Cytat:
|
|
#1324 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1325 |
|
Zakorzenienie
|
Roksape, Basia - bardzo ładnie )MoniaHan mi też jest ciężko, byliśmy dziś z mężem w sklepie, chciałam się przejść, ale strasznie mi sie cieżko szło.. Napadało dużo śniegu, więc pod nogami opór, i w ogóle jakoś brzuszek miałam dziś twardy, taki nadęty.. Wręcz mnie bolał. Wróciłam, położyłam się i troszeczkę mi lepiej. Ja też jestem niewysoka, więc może coś w tym jest
Edytowane przez lena_mi Czas edycji: 2012-01-18 o 16:05 |
|
|
|
#1326 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i ile tych chusteczek??nie dam rady dziś do apteki trudno muszę poczekać chyba do jutra ewentualnie może brat mi pomoże.
|
|
|
|
|
#1327 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie trzeba sie upijac aby miec problemy z alkoholem i byc uzaleznionym. a codzienne picie to jest nalog niestety. ale ja juz koncze swoja wypowiedz na ten temat, bo po tych swojej resocjalizacji i nauce o uzaleznieniach i osobistych doswiadczeniach z uzaleznionymi moglabym ksiazke napisac chyba
|
|
|
|
|
#1328 |
|
Zadomowienie
|
Jolkaa moczenie zimną wodą chociażby uśmierzy ból bo to pieczenie to raczej do przyjemnych nie należy
A maść napewno pomoże nawet jak dostaniesz ją wieczorem, nie ma co nie potrzebnie cierpieć. Ja już też muszę sporządzać tą listę z rzeczmi,których nie mam jeszcze a są potrzebne. Czas leci nieubłaganie :p Ja dzisiaj rano byłam taka słaba, że miałam aż mroki. Myslałam ,że zemdleję, później to mnie tak przeraźliwie bolała głowa, że myślałam ,że wezmę w koncu coś od bólu. Ale tak pomyślałam, że może słabe ciśnienie mam i zrobiłam sobie słabą kawę z mlekiem i przeszło
|
|
#1329 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
miałam do czynienia z alkoholikiem i wiem coś o tym...z tym to jest bardzo ciężko oj bardzo. ale co do tżta on twierdzi, że miesiąc przed przestanie więc zobaczymy, a jak nie to go pogonie
|
|
|
|
|
#1330 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I niech tam synio dobija do 3 kg, chodź ja i mój tż oboje urodzeni w 41tyg a ja miałam tylko 2800 i TŻ też. Za to mój syn 3,5 A na USG przed porodem miał 2800 :pWięc niechaj tam rośnie a Ty leż w tym szpitalu jak każą to napewno urodzisz w terminie
|
|
|
#1331 | ||
|
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Cytat:
Cytat:
Jolka, uważaj na siebie i najlepiej jak już jestes poparzona to trzymaj się z dala o gorącego aż Ci się te oparzenia wygoją! W ogóle to brzuch mnie strasznie ciagnie, żołądek mam ściśniety i zgaga wiczorami murowana, nawet jeśłi zjem miskę zupy czuję się obżarta czy po szklance herbaty tak samo od razu mnie wydyma i cięzko mi chodzić!!!! Tymczasem, jak jem niewystarczająco kalorycznie to czuję się słabo, i chyba doszłąm do etapu, na którym będę odliczać dni do rozwiązania W czoraj w szkole rodzenia czułam się tak zmęczona i osłabiona, że nie mogłam się skupić i oczy mi się zamykały, a zajęcia trwały 2 h!
|
||
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#1332 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, ogólnie fajne Basie znam , ale ja jestem fanką imion krotkich , więc u mnie odpadło ![]() A propos tż, to musialam Go dość dokładnie instruować , bo kiedyś jak sam z siebie chciał mi zrobić niespodziankę to kupił glukozę spożywczą w sklepie , tak się nasłuchał o tym badaniu, że jak zobaczył w sklepie na półce to kupił i taki dumny wrócił do domu a tu nie to
|
|
|
|
|
#1333 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny, ja dzisiaj raczej podczytujaca... nie mam weny do pisania... straszny dolek mnie ogarnal psychiczny, pobeczalam cale przedpoludnie i teraz troche mi lepiej.
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
#1334 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja miałam 2300 g, a mój TŻ coś koło 4 000g wiec synek bedzie po środku i tak
|
|
|
#1335 | ||
|
Zakorzenienie
|
Brat pojedzie mi do apteki chyba
więc może będę miała tą maść czy krem.---------- Dopisano o 16:35 ---------- Poprzedni post napisano o 16:34 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:37 ---------- Poprzedni post napisano o 16:35 ---------- Cytat:
czasem tak bywa też mam takie dni
|
||
|
|
|
#1336 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1337 |
|
Zakorzenienie
|
nie mam dziś ochoty na obiad
chcę coś zjeść, ale nie wiem sama co
|
|
|
|
#1338 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zdradź mi kochana jak ![]() Co do bezsenności to mnie wciąż trzyma na zmianę z koszmarnymi snami. Ona odpoczywaj i zaciskaj nóżki jeszcze trochę. Ale synek całkiem spory już. Desia ja też jakąś infekcje znów mam...chyba wszystkie globulki na rynku przerobię Evcia no my tez jeszcze bez ślubu i będę musiała wziąć ten świstek z USC. Cytat:
Cytat:
Ponoć dobre są tej firmy i w sumie nie drogie...szkoda tylko że tylko 120x60 a ja mam łóżeczko 140x70 http://www.goo-goo.pl/index2.html http://www.li-lu.pl/materace.html Moniq ale trafiło Ci sie z tą podwójna przesyłką ![]() Ewelajna ale córeczka urosła i fajnie, że juz przekręcona |
|||
|
|
|
#1339 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Hej laseczki,
czytam na biezaco ale malo pisze bo ciagle pracuje i w dodatku ostatnio naprawde mam co robic. Czuje sie swietnie (oprocz zgagi) choc juz nie lekko Cytat:
Cytat:
Ja jutro koncze 29 lat Z tej okazji odwiedza mnie siostra wiec bede pewnie malo czytac przez te pare dni. Ale potem na pewno nadrobie.Cytat:
![]() ![]() ![]() Tzrymaj sie dzielnie bo masz juz naprawde niedaleko Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() U mnie dzis w menu (na przyjecie siostry) zupa wielowarzywna i szaszlyczki wieprzowina-cukinia plus kasza peczak. Zupa mi boska wyszla ze tak stwierdze nieskromnie
|
||||||
|
|
|
#1340 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Charakterystyka:
4 minuty ~ w kuchenkach > 1100W 6 minut ~ w kuchenkach 850 - 1100W 8 minut ~ w kuchenkach < 850W |
|
|
|
|
#1341 |
|
Zakorzenienie
|
emigra, koniakonia i ja się przyłączam w związku z kiepskim nastrojem!
|
|
|
|
#1342 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
taka nie ogarnięta dzisiaj jestem wyglądam jak widmoTż pojedzie do pracy i brat wróci z maścią to idę pod prysznic i ubieram się w piżamkę dziś i tak nic nie zrobię z tą ręką
|
|
|
|
|
#1343 |
|
Zakorzenienie
|
też mam małe brodawki.. I podobne obawy;/
|
|
|
|
#1344 |
|
Zadomowienie
|
Jolka dzięki
![]() Karo ruchliwy dzidziuś. |
|
|
|
#1345 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tż wrócił z towarem ![]() ---------- Dopisano o 17:07 ---------- Poprzedni post napisano o 17:06 ---------- Kaja da radę to będą fajne, kumate Dziewczynki
|
|
|
|
|
#1346 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Brawa dla malutkiej ze ladnie przybrala! No i gratuluacje dla Ciebie ze wszystko w porzadku! Jolka, wspolczuje oparzenia! Okropne uczucie Dobrze ze to jednak nie bylo clotrimazolum bi juz sie balam
|
|
#1347 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja mam jakoś dziś dość wszystkiego, ciężko mi cokolwiek robić
|
|
#1348 | ||
|
Zakorzenienie
|
A mnie cos drapie w gardle, no nie moglo byc pieknie tyle czasu
![]() Cytat:
Chustecze k mam jedna paczke, ale dokupie jeszcze jedna.Na razie wystarczy. Chusteczek bede uzywac tylko w szpitalu i poza domem np u lekarza. W domu planuje uzywac wacikow do mycia pupy po kupie tak jak robilam w przypadku Filipa. ![]() Cytat:
![]() Teraz to chyba bedziemy takie nastroje miewaly czesciej... Ja dola nie mam, chociaz jak Filip rzucil we mnie klockiem (bo ma taki etap sprawdzania na co moze sobie pozwolic) to sie poplakalam...nie wiem sama czemu, po prostu chce mi sie plakac, a mysli mam jakies takie ze nie ogarne wychowania dzieci ![]() Ale Filipek zaraz przytulil i przeprosil bo ucze go wrazliwosci, no i oczywiscie tego zeby nie rzucal przedmiotami. Rzadko to robi jednak ma czasem takie momenty ![]() A bardziej co mnie ostatnio dreczy i meczy to to, ze juz coraz blizej i coraz bardziej boje sie ogarniecia wszystkiego jak zacznie sie porod i jak wroce z dzidzia ze szpitala
|
|
#1349 |
|
Zakorzenienie
|
na bank
a jakby co to przyjedziemy do Cioci Kornelii (swoją drogą już miałam kiedyś to napisać - super masz imię! ) i będziemy pobierać nauki i Kaje się poznają przy okazji
|
|
|
|
#1350 |
|
Zakorzenienie
|
Dziś rano TŻ po pracy pojechał do TESCO i oczywiście nie wytrzymał i poszedł na dział dziecięcy
długo się zastanawiał co wybrać bo nie mógł się oprzeć i chciał coś kupić więc kupił dwa zestawy:1. Na długi rękawek r. 0-3 / 62 obniżka z 44zł na 22zł 2. na krótki rękawek r. 56 z 44zł na 13,20zł no i tak co mogę powiedzieć fajnie, ale komplet 56 jest letni i nie wiem czy nasz synek się zmieści na oko wygląda na większy chyba. a ten drugi no fajnie, ale mamy tyle ciuszków w tym rozmiarze ale cóż starał się powiedziałam żeby następnym razem kupował większe jak już tak bardzo chce
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:50.

wczoraj tż wypomniałam ,że trochę się mało interesuje wyprawką , no to dzwoni przed chwilą,że jest w sklepie i mam mówić czego ma szukać
lista przed oczy, allegro i tż latający po sklepie
, kto ma już w domu ten zestaw TT startowy zwykly ( za coś koło 55 zl z allegro) jakie dokladnie tam są elementy
Musimy jeszcze tylko obiadki porobic i pomrozic aha noi sypialnie przemalowac hihi Bo jest brudna od paluchow malego strasznie a wogole trzeba odswiezyc bo malowalismy 5 lat temu przed naszym slubem ten pokoj

do kosz?
Z tej okazji odwiedza mnie siostra wiec bede pewnie malo czytac przez te pare dni. Ale potem na pewno nadrobie.