Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7 - Strona 45 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-18, 15:53   #1321
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa
Dot.: Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7

Cytat:
Napisane przez ona10101 Pokaż wiadomość

Oj mnie by to juz drażniło u mojego TŻa...Ja mu sie pozwalam napić od święta, jak jest impreza i czasem tylko jak go najdzie ochota. Ale niektórzy tak lubią piwko przed snem. Przecież sie nie opija ale do samochodu już wsiąść się nie da, a gdyby coś sie działo to....
ja swojemu nie wytłumaczę on nie rozumie - próbowałam nie raz na różne sposoby i nic totalnie nic.

MICHAŁEK

WYMIANA
Jolkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-18, 15:55   #1322
MoniaHan
Wtajemniczenie

Dot.: Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
Monia ja tak miewam ze jak mi sie zacznie akcja z wypinaniem to zle mi sie siedzi, chodzi i wogole, a ostatnio to bardzo ta moja dzidzia szaleje w brzuszku i non stop sie wypina czasem az zaboli.
bo u mnie dzis masakra jakas tak mi niewygodnie z chodzeniem, Malutka dzis mniej aktywna, ale moze uciska na cos - nie mam pojecia. przyjaciolka powiedziala mi ze dlatego mi tak niewygodnie bo jestem niska, no i faktycznie od jakiegos 18 tc bywaly dni ze nie moglam swobodnie chodzic, polozna powiedziala kiedys ze to dzidzia tak ulozona.
jak przygotuje to polowanie na sobote i jak bede funkcjonowac w sobote to nie mam zieonego pojecia, na szczescie Tz mi pomoze troche.

http://www.suwaczek.pl/cache/99ac688358.png
MoniaHan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-18, 15:55   #1323
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
Ale miałam telekonferencję wczoraj tż wypomniałam ,że trochę się mało interesuje wyprawką , no to dzwoni przed chwilą,że jest w sklepie i mam mówić czego ma szukać lista przed oczy, allegro i tż latający po sklepie
powoli będę mieć wszystko

kto mi może napisać , kto ma już w domu ten zestaw TT startowy zwykly ( za coś koło 55 zl z allegro) jakie dokladnie tam są elementy , ile butli i ile smoczków o jakim przepływie? będę wdzięczna
dla tzta
Moj ostatnio bardzo wzial sie w garsc, ale go troche nastraszylam ta moja szyjka i nawet dzis obiadek zrobil Bardzo sie stara choc nie jest lekko bo pracuje a wiadomo tez chcialby sobie polezec.
Jednak widze, ze zalezy mu na zdrowiu dzidziusia wiec ja juz odpuscilam jezdzenie po sklepach, wszystko zamawiam na all.
I tak wiekszosc rzeczy mamy bo duzo nam odpadlo, przez to ze po Filipku jest, ale wiadomo duzo jest i tak do dokupienia
Ja juz mam wszystko, jeszcze przy nast wyplacie dokupimy paczke pampersow nastepna i nastepna chusteczek do pupci, bo potem moze byc roznie z czasem. Juz sobie powyparzalam wszystko, popralam, pochowalam do folii i tylko musze torby popakowac. Ale ja taka wystrachana troche bo boje sie, ze u mnie bedzie cos wczesniej przez ta moja niewydolna szyjke Musimy jeszcze tylko obiadki porobic i pomrozic aha noi sypialnie przemalowac hihi Bo jest brudna od paluchow malego strasznie a wogole trzeba odswiezyc bo malowalismy 5 lat temu przed naszym slubem ten pokoj Ale maz zapowiedzial sie ze w sobote bedzie malowal
Cytat:
Napisane przez Jolkaaa Pokaż wiadomość
no to idę moczyć.
a co do maści tż dopiero po 6 rano będzie mógł mi ją przywieźć więc nie będzie za późno aby posmarować?
Jesli dasz rade, pojdz sama a jesli nie to lepiej pozno niz wcale
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-18, 15:55   #1324
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Jolka zimna woda jeszcze nie slyszalam zeby zaszkodzila po oparzeniu, wiec mysle, ze Monia dobrze Ci doradza. Poza tym to tez Ci troche usmiezy bol i niech tz Ci kupi masc lub co tam chcesz.
Odnosnie woreczkow, to juz jak chcesz, chyba mozna jakby cos kupic w aptece? Ale nie wiem bo ja dostalam z laktatorem od kolezanki duzo woreczkow.
Ja miałam pojemniczki na pokarm, takie do wyparzania , ale ja nie mroziłam mleka, bo zwykle czas do podania był taki,że moglo być w lodówie
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-18, 15:58   #1325
lena_mi
Zakorzenienie

Roksape, Basia - bardzo ładnie)

MoniaHan mi też jest ciężko, byliśmy dziś z mężem w sklepie, chciałam się przejść, ale strasznie mi sie cieżko szło.. Napadało dużo śniegu, więc pod nogami opór, i w ogóle jakoś brzuszek miałam dziś twardy, taki nadęty.. Wręcz mnie bolał. Wróciłam, położyłam się i troszeczkę mi lepiej.
Ja też jestem niewysoka, więc może coś w tym jest

Edytowane przez lena_mi
Czas edycji: 2012-01-18 o 16:05
lena_mi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-18, 15:58   #1326
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
dla tzta
Moj ostatnio bardzo wzial sie w garsc, ale go troche nastraszylam ta moja szyjka i nawet dzis obiadek zrobil Bardzo sie stara choc nie jest lekko bo pracuje a wiadomo tez chcialby sobie polezec.
Jednak widze, ze zalezy mu na zdrowiu dzidziusia wiec ja juz odpuscilam jezdzenie po sklepach, wszystko zamawiam na all.
I tak wiekszosc rzeczy mamy bo duzo nam odpadlo, przez to ze po Filipku jest, ale wiadomo duzo jest i tak do dokupienia
Ja juz mam wszystko, jeszcze przy nast wyplacie dokupimy paczke pampersow nastepna i nastepna chusteczek do pupci, bo potem moze byc roznie z czasem. Juz sobie powyparzalam wszystko, popralam, pochowalam do folii i tylko musze torby popakowac. Ale ja taka wystrachana troche bo boje sie, ze u mnie bedzie cos wczesniej przez ta moja niewydolna szyjke Musimy jeszcze tylko obiadki porobic i pomrozic aha noi sypialnie przemalowac hihi Bo jest brudna od paluchow malego strasznie a wogole trzeba odswiezyc bo malowalismy 5 lat temu przed naszym slubem ten pokoj Ale maz zapowiedzial sie ze w sobote bedzie malowal

Jesli dasz rade, pojdz sama a jesli nie to lepiej pozno niz wcale
to ile masz w planie mieć pampersów i jakie rozmiarki? i ile tych chusteczek??

nie dam rady dziś do apteki trudno muszę poczekać chyba do jutra ewentualnie może brat mi pomoże.

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-01-18, 16:00   #1327
MoniaHan
Wtajemniczenie

Cytat:
ja swojemu nie wytłumaczę on nie rozumie - próbowałam nie raz na różne sposoby i nic totalnie nic.
no to Jolka wspolczuje Ci, w takim razie w ''leb'' go za przeproszeniem, albo do AA w takim razie, bo lepiej moja droga to nie bedzie w tej kwestii niestety
nie trzeba sie upijac aby miec problemy z alkoholem i byc uzaleznionym. a codzienne picie to jest nalog niestety.
ale ja juz koncze swoja wypowiedz na ten temat, bo po tych swojej resocjalizacji i nauce o uzaleznieniach i osobistych doswiadczeniach z uzaleznionymi moglabym ksiazke napisac chyba

http://www.suwaczek.pl/cache/99ac688358.png
MoniaHan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-18, 16:02   #1328
Roksape
Zadomowienie

Jolkaa moczenie zimną wodą chociażby uśmierzy ból bo to pieczenie to raczej do przyjemnych nie należy A maść napewno pomoże nawet jak dostaniesz ją wieczorem, nie ma co nie potrzebnie cierpieć.

Ja już też muszę sporządzać tą listę z rzeczmi,których nie mam jeszcze a są potrzebne. Czas leci nieubłaganie :p

Ja dzisiaj rano byłam taka słaba, że miałam aż mroki. Myslałam ,że zemdleję, później to mnie tak przeraźliwie bolała głowa, że myślałam ,że wezmę w koncu coś od bólu. Ale tak pomyślałam, że może słabe ciśnienie mam i zrobiłam sobie słabą kawę z mlekiem i przeszło
Roksape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-18, 16:04   #1329
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Napisane przez MoniaHan Pokaż wiadomość
no to Jolka wspolczuje Ci, w takim razie w ''leb'' go za przeproszeniem, albo do AA w takim razie, bo lepiej moja droga to nie bedzie w tej kwestii niestety
nie trzeba sie upijac aby miec problemy z alkoholem i byc uzaleznionym. a codzienne picie to jest nalog niestety.
ale ja juz koncze swoja wypowiedz na ten temat, bo po tych swojej resocjalizacji i nauce o uzaleznieniach i osobistych doswiadczeniach z uzaleznionymi moglabym ksiazke napisac chyba
ale on nie pije nie wiadomo jakich ilości, alkoholikiem raczej nie jest.
miałam do czynienia z alkoholikiem i wiem coś o tym...z tym to jest bardzo ciężko oj bardzo.

ale co do tżta on twierdzi, że miesiąc przed przestanie więc zobaczymy, a jak nie to go pogonie

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-01-18, 16:07   #1330
Roksape
Zadomowienie

Cytat:
No to rzeczywiście mój synek jest spory, ale jakby dobił do 3 kg to byłoby w sam raz

A no i gratuluję wyboru imienia!! myślicie że MARCEL pasuje jako 2 imie do ADAMA? ADAM MARCEL M. chyba nieee
Adam Marcel wg, mnie bardzo ładnie
I niech tam synio dobija do 3 kg, chodź ja i mój tż oboje urodzeni w 41tyg a ja miałam tylko 2800 i TŻ też.

Za to mój syn 3,5 A na USG przed porodem miał 2800 :p
Więc niechaj tam rośnie a Ty leż w tym szpitalu jak każą to napewno urodzisz w terminie
Roksape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-18, 16:13   #1331
ewelajna25
Zadomowienie

Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)

Cytat:
Super wiadomosci!!
Co do kapieli, ja jednak kapalam i bede kapala codziennie, bo dziecku zbieraja sie brudki w faldkach skory i tam skora narazona jest na odparzenia. Podobno wymywa sie ta naturalna bariere ochronna, byc moze tak jest, jednak nie wyobrazam sobie nie przemyc noworodka raz dziennie, a co dopiero 2 x wtyg
Jesli np jest lato i dziecko poci sie bardziej, tym bardziej nie wyobrazam sobie go nie oplukac z potu i brudu.
Oczywiscie mozna przemyc sama buzie, faldki skory, pachwinki, pupe jednak wydaje mi sie, ze jest to bardziej sluszne w sytuacjach kiedy dziecko jest chore, wtedy jest to nawet wskazane.
Ale jeszcze z jednego powodu kapalam codziennie. Bo wprowadza sie w ten sposob rytual, dziecko pozniej rozpoznaje, ze jest kapiel, jedzonko a po niej jest dluzszy sen. Oczywiscie na poczatku i tak dziecko budzi sie co 3 godz. jednak po czasie mozna zauwazyc ze zasypia na dluzej. Oczywiscie sa rozne dzieci i wiele wiele czynnikow ma wplyw na to, ile dziecko przespi w nocy i kiedy zacznie na dluzej je przesypiac, bo sa dzieci ktore dlugo daja czadu w nocy no i mleczko z piersi tez daje np mniej sytosci niz mieszanka mleczka..Ale sam fakt rytualu wydaje mi sie sluszny.
Mowiła, żeby wacikami w ciagu dnia przemywać właśnie buzkę, fałdki etc dlatego kąpać już tylko 2* w tyg. Ale wiem, że u mnie kapanie w domu było codzienne jak my byłyśmy dzidziusiami i tak samo codziennie kapała siostra. Więc raczej w tym przypadku pójdę za radami wyprobowanymi. I do tego popeiram argument o rytuale, bo dziecko wtedy wie, że zaraz będzie pora na spanko czy karmienei i ma jakiś porządek dnia i także relaks w ciepłej wodzie!

Cytat:
Napisane przez MoniaHan Pokaż wiadomość
Jolka nie chodzi o to czy jestes twarda czy nie, opatrunek zimny albo reka pod kranem to po to, aby slad byl jak najmniejszy i aby sie szybciej goilo, po to tez sa masci chlodzace na poparzenia itd. no chyba ze chcesz miec slad po poparzeniu

Jolka, uważaj na siebie i najlepiej jak już jestes poparzona to trzymaj się z dala o gorącego aż Ci się te oparzenia wygoją!

W ogóle to brzuch mnie strasznie ciagnie, żołądek mam ściśniety i zgaga wiczorami murowana, nawet jeśłi zjem miskę zupy czuję się obżarta czy po szklance herbaty tak samo od razu mnie wydyma i cięzko mi chodzić!!!!

Tymczasem, jak jem niewystarczająco kalorycznie to czuję się słabo, i chyba doszłąm do etapu, na którym będę odliczać dni do rozwiązania W czoraj w szkole rodzenia czułam się tak zmęczona i osłabiona, że nie mogłam się skupić i oczy mi się zamykały, a zajęcia trwały 2 h!
ewelajna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-18, 16:17   #1332
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Roksape Pokaż wiadomość
MoniaHan dziękuję Ja też właśnie tak myśle, że najładniejsze są nasze polskie imiona a zwłaszcza takie co będą ładnie brzmieć gdy dziecko jest dzieckiem i gdy będzie już dorosłą osobą.
Bo np imię Nikola, które również mi się bardzo podobało to ładnie brzmi gdy się jest młodym. Ale ja np, sobie nie wyobrażam takiej Babci Nikoli :p Albo nawet tego zapisu co by każdy mylił Nikola, Nicole, Nikoletta... szkoda zachodu, a tak ładnie i teraz oryginalnie
Mi też się imię Basia bardzo podoba , ogólnie fajne Basie znam , ale ja jestem fanką imion krotkich , więc u mnie odpadło

A propos tż, to musialam Go dość dokładnie instruować , bo kiedyś jak sam z siebie chciał mi zrobić niespodziankę to kupił glukozę spożywczą w sklepie , tak się nasłuchał o tym badaniu, że jak zobaczył w sklepie na półce to kupił i taki dumny wrócił do domu a tu nie to
Stary 2012-01-18, 16:26   #1333
emigra
Zakorzenienie

Hej dziewczyny, ja dzisiaj raczej podczytujaca... nie mam weny do pisania... straszny dolek mnie ogarnal psychiczny, pobeczalam cale przedpoludnie i teraz troche mi lepiej.
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-18, 16:26   #1334
ona10101
Raczkowanie

Cytat:
Adam Marcel wg, mnie bardzo ładnie
I niech tam synio dobija do 3 kg, chodź ja i mój tż oboje urodzeni w 41tyg a ja miałam tylko 2800 i TŻ też.

Za to mój syn 3,5 A na USG przed porodem miał 2800 :p
Więc niechaj tam rośnie a Ty leż w tym szpitalu jak każą to napewno urodzisz w terminie
A mówią że dziecko może być zbliżone wagowo do wagi rodziców jak się urodzili....A tu oboje tacy malutcy byliście a synek w sam raz!!

Ja miałam 2300 g, a mój TŻ coś koło 4 000g wiec synek bedzie po środku i tak
Adaś ur. 25.02.2012r.
ona10101 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-18, 16:37   #1335
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Brat pojedzie mi do apteki chyba więc może będę miała tą maść czy krem.

---------- Dopisano o 16:35 ---------- Poprzedni post napisano o 16:34 ----------

Cytat:
Napisane przez ewelajna25 Pokaż wiadomość

Jolka, uważaj na siebie i najlepiej jak już jestes poparzona to trzymaj się z dala o gorącego aż Ci się te oparzenia wygoją!
Uważam i mam nadzieję, że kolejny raz mi się to nie przytrafi

---------- Dopisano o 16:37 ---------- Poprzedni post napisano o 16:35 ----------

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, ja dzisiaj raczej podczytujaca... nie mam weny do pisania... straszny dolek mnie ogarnal psychiczny, pobeczalam cale przedpoludnie i teraz troche mi lepiej.

czasem tak bywa też mam takie dni

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-01-18, 16:37   #1336
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
przywal pionę, też dzisiaj dól jakiś mam, oby na krótko
Stary 2012-01-18, 16:41   #1337
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

nie mam dziś ochoty na obiad chcę coś zjeść, ale nie wiem sama co

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-01-18, 16:44   #1338
Flowerbombka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez evvcia_ Pokaż wiadomość
Ostrzegam przed sprzedającym BABYBOOM1 z allegro - napsuł mi krwi już trochę i widzę po rosnącej ilości neutralnych w ostatnim czasie, że coś na prawdę szwankują, bo chyba któraś z Was jakiś czas temu ich polecała.
Dzięki za ostrzeżenie

Cytat:

co do sterylizatora TT - już wiem jak go używać
Zdradź mi kochana jak

Co do bezsenności to mnie wciąż trzyma na zmianę z koszmarnymi snami.

Ona odpoczywaj i zaciskaj nóżki jeszcze trochę. Ale synek całkiem spory już.

Desia ja też jakąś infekcje znów mam...chyba wszystkie globulki na rynku przerobię

Evcia no my tez jeszcze bez ślubu i będę musiała wziąć ten świstek z USC.

Cytat:
Gdybym była bardziej odważna to bym Wam zdjęcie moich UU pokazała i tych brodawek , bo nawet dla mnie samej są jakimś zjawiskiem ekstremalnym . Brodawki to na oko mają po 10 cm średnicy, a sutki tak coś koło dwóch i są płaskie niemalże.
Kurcze ja się martwie o karmienie, bo całe brodawki to może ze 2 cm średnicy mają.

Cytat:
Napisane przez lena_mi Pokaż wiadomość
ja mam pianka kokos, tak mi wiele osób doradzało i ja też nie mogłam sie przekonać do tej gryki, ale rzeczywiście sporo osób decyduje się na gryka pianka kokos
Ja też kupuję piankę i kokos...bez gryki.
Ponoć dobre są tej firmy i w sumie nie drogie...szkoda tylko że tylko 120x60 a ja mam łóżeczko 140x70
http://www.goo-goo.pl/index2.html
http://www.li-lu.pl/materace.html

Moniq ale trafiło Ci sie z tą podwójna przesyłką

Ewelajna
ale córeczka urosła i fajnie, że juz przekręcona
Flowerbombka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-18, 16:48   #1339
Zia_
Zadomowienie

Hej laseczki,
czytam na biezaco ale malo pisze bo ciagle pracuje i w dodatku ostatnio naprawde mam co robic.
Czuje sie swietnie (oprocz zgagi) choc juz nie lekko W 29 tyg mam 8.5kg na plusie. Brzuch wystaje coraz mocniej i Ania dokazuje rozkosznie Mysle ze lezy glowa w dol wiec pewnie te ruchy ktore czuje w okolicach pepka i po bokach to jej wierzgajace nozie.

Cytat:
Napisane przez tikki85 Pokaż wiadomość
Dodałam zdjęcia na maila, ale trzeba kliknąć w moją etykietkę, żeby je zobaczyć. Nie wiem gdzie ja je wcisnęłam do kosz?
Tikki, sliczne foty. Ja wprawdzie foce brzuch co tydzien ale chyba nie mam nawet jednej ffotki z twarza, w porzadnym ubraniu i uczesaniu Trzeba bedzie TZ zagonic bo nie bedzie zadnej pamiatki.

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Dzien dobry!

Ja niedlugo w trase do szkoly sie wybieram.Dzis juz cieplo,+8,5 teraz,a wczoraj rano na minusie.Za to pada niestety.Juz widze jaka mloda przyjdzie brudna,jak wyjda grac na dwor w pilke.Bo tutaj pogoda ich nie zraza do niczego.
Dzis sa moje imieniny,wiec musze isc do sklepu,nabyc produkty i cos upiec dla domownikow.Tylko jeszcze nie wiem co.Milego dnia!
Wszystkiego naj naj naj!
Ja jutro koncze 29 lat Z tej okazji odwiedza mnie siostra wiec bede pewnie malo czytac przez te pare dni. Ale potem na pewno nadrobie.

Cytat:
Cześć dziewczyny. Później Was nadrobie bo chciałam tylko powiedziec że nie mam dobrych wieści pisze do Was ze szpitalnego łóżka. Wczoraj byłam na wizycie u gina o 16 a o 18 byłam już na Izbie Przyjęć szyjka jeszcze bardziej sie skróciła i mam rozwarcie 1.5 cm...a tu dopiero 34 tydzień. Lekarz powiedział że za wczesnie zeby urodzic. Dostaje kroplowke na rozkurczenie macicy, sterydy w zastrzykach na szybszy rozwoj płuc dziecka. No ale może wyjde w piatek, tylko przez chociaz 2 tygodnie mam leżeć żeby nie urodzic....

Trzymajcie prosze kciuki za mnie i mojego synka (2500 g waży tak poza tym).
Coś mi sie wydaje ze będę jako pierwsza z Was rodzić - tak się Adaś spieszy na ten świat!
Ona10101, kciukasy za synka i za twoja wytrwalosc
Tzrymaj sie dzielnie bo masz juz naprawde niedaleko

Cytat:
Ale jeszcze z jednego powodu kapalam codziennie. Bo wprowadza sie w ten sposob rytual, dziecko pozniej rozpoznaje, ze jest kapiel, jedzonko a po niej jest dluzszy sen. Oczywiscie na poczatku i tak dziecko budzi sie co 3 godz. jednak po czasie mozna zauwazyc ze zasypia na dluzej. Oczywiscie sa rozne dzieci i wiele wiele czynnikow ma wplyw na to, ile dziecko przespi w nocy i kiedy zacznie na dluzej je przesypiac, bo sa dzieci ktore dlugo daja czadu w nocy no i mleczko z piersi tez daje np mniej sytosci niz mieszanka mleczka..Ale sam fakt rytualu wydaje mi sie sluszny.
Bardzo mnie przekonuje ten argument o rytuale. Poza tym jak bobas potrafi robic pare kup dziennie i myje sie go 'tylko' chusteczkami lub wacikami to ta wannienkowa kapiel, chocby krotka, wydaje mi sie jednak konieczna.

Cytat:
Muszę się pochwalić, że chyba już imię mam dla córeczki. Tak mówię chyba bo już wszyscy w domu mówią, że będzie BASIA No a jak już tak mówią to chyba tak zostanie hi hi
Super, bardzo ladnie imie!

Cytat:
Nos do gory mamusia Ja tez czasem przysmuce ale jak mi Ania kopa sprzeda to od razu wiem ze to na otrzezwienie, zeby matka nie wprowadzala smetnego nastroju

U mnie dzis w menu (na przyjecie siostry) zupa wielowarzywna i szaszlyczki wieprzowina-cukinia plus kasza peczak. Zupa mi boska wyszla ze tak stwierdze nieskromnie (ziemniaki, bruselka, cukinia, cebula, pieczarki)
Zia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-18, 16:48   #1340
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Napisane przez Flowerbombka Pokaż wiadomość
Zdradź mi kochana jak

a proszę

Charakterystyka:
  • Szybki, 4-minutowy cykl sterylizacji
  • Można stosować w kuchence mikrofalowej lub jako sterylizator na zimną wodę
  • Pojemność do 4 butelek
  • Doskonały w podróży
Czas sterylizacji:
4 minuty ~ w kuchenkach > 1100W
6 minut ~ w kuchenkach 850 - 1100W
8 minut ~ w kuchenkach < 850W

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-01-18, 16:49   #1341
lena_mi
Zakorzenienie

emigra, koniakonia i ja się przyłączam w związku z kiepskim nastrojem!
Stary 2012-01-18, 16:51   #1342
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
ja chyba też taka nie ogarnięta dzisiaj jestem wyglądam jak widmo

Tż pojedzie do pracy i brat wróci z maścią to idę pod prysznic i ubieram się w piżamkę dziś i tak nic nie zrobię z tą ręką

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-01-18, 16:53   #1343
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
Kurcze ja się martwie o karmienie, bo całe brodawki to może ze 2 cm średnicy mają.
też mam małe brodawki.. I podobne obawy;/
Stary 2012-01-18, 17:02   #1344
Flowerbombka
Zadomowienie

Jolka dzięki

Karo ruchliwy dzidziuś. Ja taki falujący brzuch to mam tylko wieczorem i w nocy. Tak w ciągu dnia to pojedyncze kopnięcia odnotowuje.
Flowerbombka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-18, 17:07   #1345
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki za ostrzeżenie

Zdradź mi kochana jak

Ona odpoczywaj i zaciskaj nóżki jeszcze trochę. Ale synek całkiem spory już.

Desia ja też jakąś infekcje znów mam...chyba wszystkie globulki na rynku przerobię

Evcia no my tez jeszcze bez ślubu i będę musiała wziąć ten świstek z USC.

Ja też kupuję piankę i kokos...bez gryki.
Ponoć dobre są tej firmy i w sumie nie drogie...szkoda tylko że tylko 120x60 a ja mam łóżeczko 140x70
http://www.goo-goo.pl/index2.html
http://www.li-lu.pl/materace.html

Moniq ale trafiło Ci sie z tą podwójna przesyłką

Ewelajna
ale córeczka urosła i fajnie, że juz przekręcona
Flower, małe brodawki nie znaczy gorsze, wręcz przeciwnie, dziobki dzieci są jednak malusie,to wielkie brodawy są czasem problematyczne bardziej, ale i z tych i z tych karmić idzie

tż wrócił z towarem

---------- Dopisano o 17:07 ---------- Poprzedni post napisano o 17:06 ----------

Cytat:
też mam małe brodawki.. I podobne obawy;/
Kaja da radę to będą fajne, kumate Dziewczynki
Stary 2012-01-18, 17:36   #1346
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ewelajna25 Pokaż wiadomość
Witajcie!

Wczoraj na wizycie dowiedziałam się, że malutka jest dalej malutką. Od ostaniego usg 23.12, przybrała sporo na wadze, bo aż 750 g i waży 1800 Czyli wszystko w normie, a wtedy lekarz mówił, że trochę dzidziuś za mały. Malutka fikała podczas badania, i w ogóle fika bardzo często i dużo, więc w sumie choć nie zawsze jest to przyjemne, cieszę się, bo wiem, że wszystko ok i nie muszę liczyć ruchów.

No i dzieć obrócil się już główką w dół...

W przyszpitalnej szkole rodzenia, bo wczoraj mieliśmy tam zajecia wieczorem, dowiedzieliśmy się, że kilka dni temu urodziła jedna kobieta wcześniaka w 26 tc!!! A także odebrali poród w 31 tc, na szczęscie oboje dzieci ma się dobrze, choć przebywają i będą jeszcze długo w inkubatorach.

Nie wiem, jak w szkołach rodzenia w Pl, ale tu doradzali kapać dzieci max 2 * w tyg, samą wodą i bez smarowania czymkowliek, chyba ze dojdzie do odparzeń. Pupę zaś przy zmianie pieluszki tamponami nasączonymi czystą wodą, i też bez smarowania zakładać nową pieluszkę. A w pokoju dziecka najlepsza temp to 18 stopni C.

O technikach oddychanai ledwo napomkneli, prezentujac tylko jedna, i tyle na tym. A jak to wygląda w Polsce, czy daja podobne rady?

Brawa dla malutkiej ze ladnie przybrala! No i gratuluacje dla Ciebie ze wszystko w porzadku!

Jolka, wspolczuje oparzenia! Okropne uczucie
Dobrze ze to jednak nie bylo clotrimazolum bi juz sie balam

Viki 28.04.2012
desia888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-18, 17:37   #1347
aalegna
Wtajemniczenie

Cytat:
witaj w klubie kochana, mam dziś identyczny nastrój ja mam jakoś dziś dość wszystkiego, ciężko mi cokolwiek robić
Stary 2012-01-18, 17:42   #1348
Aguśkaa83
Zakorzenienie

A mnie cos drapie w gardle, no nie moglo byc pieknie tyle czasu

Cytat:
to ile masz w planie mieć pampersów i jakie rozmiarki? i ile tych chusteczek??.
pampersow mam jedna paczke (ta 3-5 kg) ale ze dzidzia z poczatku duzo zuzywa planuje dokupic teraz jeszcze jedna bo po porodzie moze byc malo czasu a ja jednak mam juz syna i ciezko bedzie ogarnac wiele spraw.Chustecze k mam jedna paczke, ale dokupie jeszcze jedna.
Na razie wystarczy. Chusteczek bede uzywac tylko w szpitalu i poza domem np u lekarza. W domu planuje uzywac wacikow do mycia pupy po kupie tak jak robilam w przypadku Filipa.
Cytat:
Cytat:
ja chyba też taka nie ogarnięta dzisiaj jestem wyglądam jak widmo
dziewuszki ogranac sie prosze
Teraz to chyba bedziemy takie nastroje miewaly czesciej...
Ja dola nie mam, chociaz jak Filip rzucil we mnie klockiem (bo ma taki etap sprawdzania na co moze sobie pozwolic) to sie poplakalam...nie wiem sama czemu, po prostu chce mi sie plakac, a mysli mam jakies takie ze nie ogarne wychowania dzieci
Ale Filipek zaraz przytulil i przeprosil bo ucze go wrazliwosci, no i oczywiscie tego zeby nie rzucal przedmiotami. Rzadko to robi jednak ma czasem takie momenty
A bardziej co mnie ostatnio dreczy i meczy to to, ze juz coraz blizej i coraz bardziej boje sie ogarniecia wszystkiego jak zacznie sie porod i jak wroce z dzidzia ze szpitala
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-18, 17:42   #1349
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:

Kaja da radę to będą fajne, kumate Dziewczynki
na bank a jakby co to przyjedziemy do Cioci Kornelii (swoją drogą już miałam kiedyś to napisać - super masz imię! ) i będziemy pobierać nauki i Kaje się poznają przy okazji
Stary 2012-01-18, 17:44   #1350
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Dziś rano TŻ po pracy pojechał do TESCO i oczywiście nie wytrzymał i poszedł na dział dziecięcy długo się zastanawiał co wybrać bo nie mógł się oprzeć i chciał coś kupić więc kupił dwa zestawy:

1. Na długi rękawek r. 0-3 / 62 obniżka z 44zł na 22zł

2. na krótki rękawek r. 56 z 44zł na 13,20zł

no i tak co mogę powiedzieć fajnie, ale komplet 56 jest letni i nie wiem czy nasz synek się zmieści na oko wygląda na większy chyba.

a ten drugi no fajnie, ale mamy tyle ciuszków w tym rozmiarze ale cóż starał się powiedziałam żeby następnym razem kupował większe jak już tak bardzo chce
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1160077.jpg (29,6 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1160078.jpg (31,0 KB, 22 załadowań)

MICHAŁEK

WYMIANA
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości