Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. X - Strona 42 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-18, 19:20   #1231
Nita6
Zakorzenienie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. X

Duży chłopak \\

szkoda ze mialas cesarke po naturalnym porodzie chyba szybciej sie dochodzi do siebie .
jak ci źle to popatrz sobie na tobiasza i kamila - taki widok od razu daje kopa pozytywnego
Nita6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-18, 19:26   #1232
Maga83
Zakorzenienie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. X

Basiu trzymam kciuki, żebyś jak najszybciej doszła do siebie a Tobiaszek jest taki malutki i słodki

Maga83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-18, 19:28   #1233
zebrawpaski
Zakorzenienie

Tobiaszku- wizażowa ciocia zebra wita Cię serdecznie
Basiu- masz prawo do takich nastrojów, niebawem minie i będzie już tylko radość,
GRATULUJĘ i ściskam mocno

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA
zebrawpaski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-18, 19:32   #1234
agatkaa1
Zakorzenienie

Basia jaki on jest słodziutki!! A lepsza forma mam nadzieję że szybko u Ciebie zawita!! No i jeszcze raz Gratuluję Ci bardzo!!!

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
agatkaa1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-18, 19:33   #1235
katka_19
Wtajemniczenie

Kurcze, może wyidealizowałam tą sukienkę ale naprawdę mnie się podoba na wieszaku bym w życiu nie zwróciła na nią uwagi, gdybym nie wiedziała jak leży koleżanka, której mama jest krawcową cyknęła mi zdjęcie motywu, bo mówi że źle jej objąć całość sukienki tym bardziej że jest wielka. Lepiej będzie jak pokażę Wam ją już po przeróbce Ale kawałek materiału wrzucam- taka pstrokata

Jako, że własnie wysyłam zdjęcia naszej kuchni i sypialni kuzynce-przesyłam je też Wam. Jesteśmy w trakcie remontu całego mieszkanka, tyle że w nowym aparacie siadły mi baterie i robię starym, a ich jakość jest fatalna:/ Dziś będę zakładać firany i zasłony w sypialni

Przepraszam za bajzel

Część z Was pyta czemu znów byłam w szpitalu. Od poronienia mimo, że minęło już ponad 6 tyg mam stany podgorączkowe, ból głowy, senność, teraz doszły jeszcze bóle stóp w kostkach w nocy.
Położyłam się na dokładne badania, ale one wszystkie wyszły ok, a mi temperatura podskakuje już w ciągu dnia do 37,6...

Łaaaa dopiero teraz widzę jakie te zdjęcia wyszły beznadziejne
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_0021.jpg (88,4 KB, 34 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_0037.jpg (32,2 KB, 42 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_0039.jpg (32,4 KB, 40 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_0047.jpg (31,6 KB, 40 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_0057.jpg (191,5 KB, 27 załadowań)

Edytowane przez katka_19
Czas edycji: 2012-01-18 o 19:36
katka_19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-18, 19:39   #1236
Nita6
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zebrawpaski Pokaż wiadomość
Tobiaszku- wizażowa ciocia zebra wita Cię serdecznie
Basiu- masz prawo do takich nastrojów, niebawem minie i będzie już tylko radość,
GRATULUJĘ i ściskam mocno

Zeberko - jak sie czujesz? ciągle się oszczędzasz ? czy mozesz robic jakies wypady

---------- Dopisano o 19:35 ---------- Poprzedni post napisano o 19:35 ----------

moje dziewczyny już spią
tż w pracy do 22ej wiec mam wolne

---------- Dopisano o 19:39 ---------- Poprzedni post napisano o 19:35 ----------

Cytat:
Napisane przez katka_19 Pokaż wiadomość
Kurcze, może wyidealizowałam tą sukienkę ale naprawdę mnie się podoba na wieszaku bym w życiu nie zwróciła na nią uwagi, gdybym nie wiedziała jak leży koleżanka, której mama jest krawcową cyknęła mi zdjęcie motywu, bo mówi że źle jej objąć całość sukienki tym bardziej że jest wielka. Lepiej będzie jak pokażę Wam ją już po przeróbce Ale kawałek materiału wrzucam- taka pstrokata

Jako, że własnie wysyłam zdjęcia naszej kuchni i sypialni kuzynce-przesyłam je też Wam. Jesteśmy w trakcie remontu całego mieszkanka, tyle że w nowym aparacie siadły mi baterie i robię starym, a ich jakość jest fatalna:/ Dziś będę zakładać firany i zasłony w sypialni

Przepraszam za bajzel

Część z Was pyta czemu znów byłam w szpitalu. Od poronienia mimo, że minęło już ponad 6 tyg mam stany podgorączkowe, ból głowy, senność, teraz doszły jeszcze bóle stóp w kostkach w nocy.
Położyłam się na dokładne badania, ale one wszystkie wyszły ok, a mi temperatura podskakuje już w ciągu dnia do 37,6...

Piękne mieszkanie przyćmiło sukienkę \\jejku jaka cudna kuchnia , jak mi sie marzył piekarnik wysoko ale u mnie nie bylo takiej mozliwosci \
w takiej kuchni to bym moze polubiła gotować

---------- Dopisano o 19:39 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ----------

p.s a gdzie ten bajzel ?
Stary 2012-01-18, 19:40   #1237
agatkaa1
Zakorzenienie

Katka o ja ale masz super kuchnie!! masz 2 piekarniki czy co to jest?? super!! i chyba mam te same płytki w kuchni ale zauważyłam że dużo osób je ma sypialnia też fajowa jak mi się marzy już takie wyrko

Nitka mnie też się marzyło mieć piekarnik na wysokości!! ehh ale też tak nie bardzo u mnie....troszkę też nie przemysleliśmy do końca wszystkiego z naszą kuchnią....pamiętasz ustawienie mojej?? ;/ ale.....powiem Wam pamiętacie jak mówiłam że chcę taki blat barek w kuchni??? no więc domówiliśmy 2 szafki i 3cią do zabudowy zmywarki no i blat też mamy już gotowy w piątek jedziemy odebrać i pozostanie nam już tylko kupno zmywarki i może też nam się uda w piątek kupić

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK

Edytowane przez agatkaa1
Czas edycji: 2012-01-18 o 19:45

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-01-18, 19:41   #1238
Maga83
Zakorzenienie

katka ale fajna kuchnia rok temu też się urządzaliśmy, ale to było fajne, już za tym tęsknię

Stary 2012-01-18, 19:43   #1239
katka_19
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agatkaa1 Pokaż wiadomość
a czemu TY znów byłaś w szpitalu?? sorki nie na bieżąco jestem tzn od jakiegoś czasu na bieżąco się staram być ale chyba coś przeoczyłam.... teraz widze że Ty z Kr jesteś?? do jakiego gina chodzisz??

Aaaaa jakiś czas temu jak jeszcze studiowałam w Krakowie miałam wpisane, że jestem z Krakowa i nie zmieniłam Mieszkam w okolicach Wadowic

Stary 2012-01-18, 19:46   #1240
agatkaa1
Zakorzenienie

Cytat:
Aaaaa jakiś czas temu jak jeszcze studiowałam w Krakowie miałam wpisane, że jestem z Krakowa i nie zmieniłam Mieszkam w okolicach Wadowic
aaa no widzisz a do jakiego ginka chodzisz?? kuzynka rodziła w wadowicach bo u nas przyjmuje lekarz który wcześniej był w szpitalu w katowicach ale teraz jest w wadowicach właśnie

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
Stary 2012-01-18, 19:49   #1241
alonka00
Zakorzenienie

GG do alonka00

Cytat:
antykoncepcja?? czyli co nie staracie się póki co??
wcześniej miałam przedłużające się cykle, 42-44dni trwały, a że lekarz kazał nam odczekać trzy cykle to zdecydowałam się na 2 opakowania tabsów i 1 cykl po tabsach ma być "na sucho" żeby w razie czego nie udała się ciąża bliźniacza bo przy mojej posturze byłoby bardzo ciężko utrzymać ją
dlatego żeby mi te 3 cykle nie ciągnęły się w nieskończoność biorę już 2op antykoncepcji doustnej

1.07.2013
alonka00 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-01-18, 19:55   #1242
Nita6
Zakorzenienie

Cytat:
Katka o ja ale masz super kuchnie!! masz 2 piekarniki czy co to jest?? super!! i chyba mam te same płytki w kuchni ale zauważyłam że dużo osób je ma sypialnia też fajowa jak mi się marzy już takie wyrko

Nitka mnie też się marzyło mieć piekarnik na wysokości!! ehh ale też tak nie bardzo u mnie....troszkę też nie przemysleliśmy do końca wszystkiego z naszą kuchnią....pamiętasz ustawienie mojej?? ;/ ale.....powiem Wam pamiętacie jak mówiłam że chcę taki blat barek w kuchni??? no więc domówiliśmy 2 szafki i 3cią do zabudowy zmywarki no i blat też mamy już gotowy w piątek jedziemy odebrać i pozostanie nam już tylko kupno zmywarki i może też nam się uda w piątek kupić
pamietam , pamietam\i nie wiedzialas czym wykonczyc barek
na co sie zdecydowaliscie //???

Katka - a moze znowu jestes w ciazy? podwyzszona temp, sennosc ?
Stary 2012-01-18, 19:58   #1243
agatkaa1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alonka00 Pokaż wiadomość
wcześniej miałam przedłużające się cykle, 42-44dni trwały, a że lekarz kazał nam odczekać trzy cykle to zdecydowałam się na 2 opakowania tabsów i 1 cykl po tabsach ma być "na sucho" żeby w razie czego nie udała się ciąża bliźniacza bo przy mojej posturze byłoby bardzo ciężko utrzymać ją
dlatego żeby mi te 3 cykle nie ciągnęły się w nieskończoność biorę już 2op antykoncepcji doustnej
aaa.....ehh a ja tak nie chciałam i zarzekałam się że w życiu już brać antyków nie będę no i musiałam poprzedni cykl pauzować właśnie antykami bo miałam sporą torbiel.... ehh....ale więcej już brać nie mam zamiaru nawet jak mi się kiedyś uda zajść w ciążę (mam nadzieję że uda mi sie już w tym bo ileż można czekać) to i tak juz brać nie mam zamiaru nigdy!!

---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ----------

Cytat:
Napisane przez Nita6 Pokaż wiadomość
pamietam , pamietam\i nie wiedzialas czym wykonczyc barek
na co sie zdecydowaliscie //???

Katka - a moze znowu jestes w ciazy? podwyzszona temp, sennosc ?
hmm....więc...blat mamy taki sam jak w kuchni już mam...chciałam inny ale Tż mnie przekonał że może to źle wyglądać i mamy na nodze takiej jak fornty mebli czyli orzech.....przestrzeń pod mamy wolną....nie zabudowana szafkami ani niczym innym.....

jak będzie wszystko gotowe to wstawię fotkę

Katka ja też o tym pomyślałam ale to chyba nie możliwe??

aaa no i jeszcze krzeselka hokerki musimy kupić ale nie mogę się zdecydować

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK

Edytowane przez agatkaa1
Czas edycji: 2012-01-18 o 20:01
Stary 2012-01-18, 19:59   #1244
Lucy1111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bacharybnik Pokaż wiadomość
Nie wiem, mam strasznego doła, płakać mi się chce. To chyba ze zmęczenia i bólu. Cały czas jestem na tabletkach przeciwbólowych.
Mam nadzieję, że to nie potrwa długo.

Uploaded with ImageShack.us

TOBIASZ
ur 14.01.2012 godzina 8:50
waga 3800g, wzrost 58cm
Witaj Basiu
Tobiaszek jest śliczny. tak się cieszę, że masz go już przy sobie
Kiepski humor? ech... masz prawo go mieć i czuć się źle...
Mam nadzieję, że co złe szybko minie i wrócisz w pełni do sił
Cytat:
aaa, jak ja lubię zdjęcia z remontów super się urządziliście! bardzo nowocześnie, podoba mi się
to jest mieszkanie czy domek? ile macie metrów?
sukienka pstrokata, ale wyobrażam sobie, że ładnie może wyglądać tak jak piszesz, w zestawieniu z czarnymi rajtkami czy kozakami
Lucy1111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-18, 20:04   #1245
alonka00
Zakorzenienie

GG do alonka00

Basiu ale masz słodziaka!!! nie martw się, na pewno przez zmęczenie i ból jesteś rozdrażniona

---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ----------

Cytat:
aaa.....ehh a ja tak nie chciałam i zarzekałam się że w życiu już brać antyków nie będę no i musiałam poprzedni cykl pauzować właśnie antykami bo miałam sporą torbiel.... ehh....ale więcej już brać nie mam zamiaru nawet jak mi się kiedyś uda zajść w ciążę (mam nadzieję że uda mi sie już w tym bo ileż można czekać) to i tak juz brać nie mam zamiaru nigdy!!
też od lutego brałam tabsy przez torbiel, właśnie takie przedłużające się cykle nie przeszkadzały mi, ale sprzyjają cystom
ja myślę że może kiedyś po ciąży będę brała je albo plasterki, tabletki nowej generacji mają malutko hormonów a ja niestety po gumkach mam okropne podrażnienia...

1.07.2013
alonka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-18, 20:08   #1246
agatkaa1
Zakorzenienie

Katka a ile macie pomieszczeń/ pokoi??

ale ta kuchnia mnie się podoba będę teraz chorować na kolejne zmiany.....

---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ----------

Cytat:
Napisane przez alonka00 Pokaż wiadomość
też od lutego brałam tabsy przez torbiel, właśnie takie przedłużające się cykle nie przeszkadzały mi, ale sprzyjają cystom
ja myślę że może kiedyś po ciąży będę brała je albo plasterki, tabletki nowej generacji mają malutko hormonów a ja niestety po gumkach mam okropne podrażnienia...
tak tylko że pewien profesor od ginekologi powiedział mi że # mogą być przez tabletki właśnie anty....dlatego odrazu powiedziałam że już nigdy w życiu!! Tż tez powiedział że absolutnie.....!! za dużo mnie to wszystko teraz kosztuje i zdrowia i kasy.....a i tak jest do bani do tego przypuszczam że zabieg zrobili mi też do bani przez co prawdopodobnie mam zrosty

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
Stary 2012-01-18, 20:15   #1247
katka_19
Wtajemniczenie

My też właśnie jeszcze czekamy na stolik, hokerki...później oświetlenie, więc jeszcze dużo do roboty mamy.
To jest mieszkanie (piętro) w domu. Łącznie mamy 140 m2- sypialnia, salon, jadalnia, kuchnia, łazienka, pokój dodatkowy i przedpokój

W ciąży na bank nie jestem, bo miałam zapomnieć o zbliżeniach przez pierwsze 6 tygodni

Stary 2012-01-18, 20:17   #1248
agatkaa1
Zakorzenienie

Cytat:
My też właśnie jeszcze czekamy na stolik, hokerki...później oświetlenie, więc jeszcze dużo do roboty mamy.
To jest mieszkanie (piętro) w domu. Łącznie mamy 140 m2- sypialnia, salon, jadalnia, kuchnia, łazienka, pokój dodatkowy i przedpokój

W ciąży na bank nie jestem, bo miałam zapomnieć o zbliżeniach przez pierwsze 6 tygodni
ooo matko to dużo macie ale fajnie....a mieszkasz z rodzicami czy teściami??

a jakie hokerki będziesz miała??

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
Stary 2012-01-18, 20:31   #1249
Maga83
Zakorzenienie

Cytat:
Co ja bym dała za tyle metrów pomarzyć sobie na razie mogę

Stary 2012-01-18, 20:34   #1250
neska951
Zakorzenienie

Cytat:
tak tylko że pewien profesor od ginekologi powiedział mi że # mogą być przez tabletki właśnie anty....dlatego odrazu powiedziałam że już nigdy w życiu!! Tż tez powiedział że absolutnie.....!! za dużo mnie to wszystko teraz kosztuje i zdrowia i kasy.....a i tak jest do bani do tego przypuszczam że zabieg zrobili mi też do bani przez co prawdopodobnie mam zrosty
Agatko jakie zrosty ??? Robili ci histeroskopię albo rtg z kontrastem?
neska951 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-18, 20:34   #1251
katka_19
Wtajemniczenie

Własnie jeszcze nie mam wybranych do końca hokerów Jesteśmy na etapie poszukiwań
Mieszkamy z teściami, oni mieszkają na parterze, my na piętrze.

Stary 2012-01-18, 20:39   #1252
maksikola
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez shehzadi Pokaż wiadomość
Nie wyjaśnili dlaczego?
Ponoć dlatego, że kobieta dużo czasu spędza w kuchni. Przez ciepło z podłogi pogarsza się stan żylaków eh nie wierzę.

Basia jeszcze raz gratuluję. śliczny bobas.

Nita, Agatka w mojej obecnej kuchni piekarnik mam wysoko,zadowolona jestem, ale w nowym domu będzie pod kuchenką bo nie ma innej możliwości.

Katka fajna kuchnia, mam pytanie jak nazywa się ta płyta naścienna między blatem a szafkami czy to płytki i ile kosztuje

---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ----------

Cytat:
Napisane przez Maga83 Pokaż wiadomość
Co ja bym dała za tyle metrów pomarzyć sobie na razie mogę
ja mam 198 m2
maksikola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-18, 20:42   #1253
agatkaa1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez neska951 Pokaż wiadomość
Agatko jakie zrosty ??? Robili ci histeroskopię albo rtg z kontrastem?
nie jeszcze nic Kochana....ostatnio powiedział mi że zrobimy jeszcze jedną IUI jak nici z tego będą to HSG.....

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
Stary 2012-01-18, 20:44   #1254
Maga83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maksikola Pokaż wiadomość
Ponoć dlatego, że kobieta dużo czasu spędza w kuchni. Przez ciepło z podłogi pogarsza się stan żylaków eh nie wierzę.

Moja koleżanka pracowała kiedyś jako fryzjerka z zakładzie, w którym mieli ogrzewanie podłogowe i strasznie jej nogi puchły po takim całodzienny staniu, więc pewnie jakiś wpływ to ma. Ale przecież cały dzień w kuchni nie jesteś.

Cytat:
ja mam 198 m2
Nie dobijaj mnie :p

Stary 2012-01-18, 20:48   #1255
katka_19
Wtajemniczenie

p
Cytat:

Basia jeszcze raz gratuluję. śliczny bobas.

Nita, Agatka w mojej obecnej kuchni piekarnik mam wysoko,zadowolona jestem, ale w nowym domu będzie pod kuchenką bo nie ma innej możliwości.

Katka fajna kuchnia, mam pytanie jak nazywa się ta płyta naścienna między blatem a szafkami czy to płytki i ile kosztuje

To jest po porstu ta płyta, którą stolarze stosują do blatów obklejona okeiną. Za okleinę na blaty + ścianę + jeszcze zostało na stół wyszło nam 640 zł.
Tą okleinę kupuje się na arkusze, w naszym przypadku były to dwa arkusze po 320 zł jeden.

---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ----------

ja mam 198 m2

Stary 2012-01-18, 20:53   #1256
neska951
Zakorzenienie

Cytat:
nie jeszcze nic Kochana....ostatnio powiedział mi że zrobimy jeszcze jedną IUI jak nici z tego będą to HSG.....
To nic jeszcze nie wiadomo, tylko czemu nie najpierw HSG apotem IUI ?
Stary 2012-01-18, 20:58   #1257
agatkaa1
Zakorzenienie

Cytat:
To nic jeszcze nie wiadomo, tylko czemu nie najpierw HSG apotem IUI ?
no ginek na ostatniej wizycie mi powiedział że prawdopodobnie zrosty mam spore....prawy jajnik mam bardzo blisko macicy.....a nie wiem już mi wszystko jedno....IUI to nie aż tak wielki koszt u niego a nóż się uda....także wsiera wno mi to.....a może pierw hsg zrobi nie wiem....bo już nie słuchałam jak mi to powiedział....heh.....idę w piątek to się dowiem może....bo mój ginek wylewny nie jest ale szczery do bólu jak nie widzi szans na zajście to mówi wprost....i odsyła do kogo innego.....

a może dlatego IUI bo ostatnio jak miałam to mi jajko nie pękło i może chce jeszcze raz spróbować...

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
Stary 2012-01-18, 21:00   #1258
neska951
Zakorzenienie

Cytat:
no ginek na ostatniej wizycie mi powiedział że prawdopodobnie zrosty mam spore....prawy jajnik mam bardzo blisko macicy.....a nie wiem już mi wszystko jedno....IUI to nie aż tak wielki koszt u niego a nóż się uda....także wsiera wno mi to.....a może pierw hsg zrobi nie wiem....bo już nie słuchałam jak mi to powiedział....heh.....idę w piątek to się dowiem może....bo mój ginek wylewny nie jest ale szczery do bólu jak nie widzi szans na zajście to mówi wprost....i odsyła do kogo innego.....

a może dlatego IUI bo ostatnio jak miałam to mi jajko nie pękło i może chce jeszcze raz spróbować...
Będę trzymać mocno kciukasy za Ciebie
Stary 2012-01-18, 21:03   #1259
maksikola
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Maga83 Pokaż wiadomość
[COLOR=Silver]
[COLOR=Black]Ale przecież cały dzień w kuchni nie jesteś.
otóż to!
maksikola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-18, 21:03   #1260
agatkaa1
Zakorzenienie

Cytat:
Będę trzymać mocno kciukasy za Ciebie
Kochana......ehh ja myślami cały czas przy Tobie jestem....

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości