|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Temat na nowy wątek! | |||
| Letnie bobasy robią wygibasy.VII-VIII 2011 |
|
3 | 5,26% |
| Mamo, Tato spójrzcie na mnie - siadam, wstaje już tak ładnie! |
|
7 | 12,28% |
| Letnie bobasy i ich mamy radosne z niecierpliwością czekają na wiosnę. |
|
0 | 0% |
| Płatki śniegu i czerwone noski- a letnie maluszki są poprostu boskie. |
|
2 | 3,51% |
| Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkujac czekamy na wiosnę. |
|
25 | 43,86% |
| Na pierwsze ząbki czekamy, przez co spać mamie czasem nie damy. |
|
3 | 5,26% |
| Sześć miesięcy już prawie wszyscy mamy, ale na sanki się jeszcze w tym roku nie wybieramy. |
|
4 | 7,02% |
| Siadam, wstaje, podskakuje - czasem mamie dokazuje ! |
|
13 | 22,81% |
| Pierwsze ząbki już mamy i pięknie już siadamy. |
|
0 | 0% |
| Ząbki się już pokazują i radośnie mamy podskakują. |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4861 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r
Cytat:
Co do słoików My dajemy wszystkie jak leci.Duży wybór jest na all jeśli chodzi i hippa |
|
|
|
|
#4862 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r
Cytat:
ja w każdym razie nie podaję, nawet w mleku jest witaminka C plus owoce , a co za dużo to niezdrowo
|
|
|
|
|
#4863 |
|
Wtajemniczenie
|
ja nie daję żadnych witamin no może oprócz wit. D3,lekarz powiedział,że na razie nie musze jak karmię cysiem, no chyba że ma katarek to wapno i wit. C
|
|
|
|
#4864 |
|
Zakorzenienie
|
ja nie podaje zadnych witamin poza D a i to jak nie zapomnę...
mala nie spi jeszcze, jak zwykle... |
|
|
|
#4865 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziubku, akurat wit. C się nie przedawkuje, bo nadmiar jet wydalany z moczem, ale inne moga zaszkodzic w nadmiarze
|
|
|
|
#4866 |
|
Zakorzenienie
|
dziex dziewczynki czyli nie musze sie martwic. Przemysle czy jest jej potrzebny ten Cebion czy nie. Nawet ja nie lykam nigdy zadnych witamin, a chora jestem od wielkiego dzwonu czyt. ze swojej wlasnej glupoty
![]() kurde spac mi sie chce bo rano jade na te chol.erne badania kontrolne do pracy a moje chlopaki siedza i ogladaja filmy, a brat nie chce spac u nas ![]() masakra |
|
|
|
#4867 |
|
Zakorzenienie
|
dokładnie tak jak Agadus napisała C jest wydalana w moczu.A inne ponoć mogą sie osadzać np na wątrobie ale nie wiem czy to na 100% prawda
|
|
|
|
#4868 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ad2to juz drugi raz o ile to jest to Ad potwierdzam Jabłuszko jest najfajowiejsze poleciłabym ipada -ale póki co ma ogrooooomną wadę wywala mnie z wizazu (jak korzystam z Safari) a pozatym cudo)Cytat:
Cytat:
na studiach wpółpracowaliśmy a agencją reklamową i bardzo mi się podobało, nawet potem wygrałam tam staż ale już pracowałam u siebie i nie było jak ale dom mediowy brzmi ekscytująco Cytat:
![]() oprócz wit D jutro te zaczerwienienia Jasiowe pokaże pediatrze bo mamy III dawke szcepien + rotateq wiecie o o co proszęzmierzyłam się z góóóórą prasowania i wygrałam
Edytowane przez telik Czas edycji: 2012-01-18 o 22:57 |
||||
|
|
|
#4869 |
|
Zakorzenienie
|
ja będę po szpitalu łykać wit bo normalnie maskara.Mam worki pod oczami blada jestem na maksa a włosów to prawie nie mam
![]() tak mój organizm dostał w doope.Boję się co będzie po narkozie bo to też b.szkodliwe ![]() ---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:55 ---------- Telik kciukasy zacisniete |
|
|
|
#4870 |
|
Zakorzenienie
|
telik bede trzymac kciuki za szczepienie.
|
|
|
|
#4871 |
|
Wtajemniczenie
|
Zapomniałam jeszcze pytać
Podawała jeszcze któraś z mam zageszczacz-Nutriton(przeciw ulewaniu) Jaś nie chce po tym mleczka pić Mam dość tego ulewania troche.
|
#4872 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4873 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za info ![]() za zwycięstwo my dość długo podawaliśmy, Szymek pił bez problemu. |
|
|
|
|
#4874 |
|
Wtajemniczenie
|
Podawałaś Dziubku przed czy w trakcie karmienia
rozrabiałaś w wodą czy mlekiem jeśli z mlekiem to UU czy MM przepraszam za natłok pytań
|
#4875 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko,że nam to nie wyeliminowało ulewania, pomogło na chlustanie a i tak po zagęszczaczu ulewał. Od jakiegoś miesiąca przestałam dodawać i ma dni ,że uleje a nieraz nic zero . Nie mam pojęcia od czego to zalezy
Edytowane przez dziubek79 Czas edycji: 2012-01-18 o 23:18 |
|
|
|
|
#4876 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale wiesz co, potrzymam kciuki za to szczepienie Jasia
|
|
#4877 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziubkuulewanie to wynik niedojrzałego układu pokarmowego
Pewnie Szymek dojrzał ![]() mam mały problem z podawaniem tego bo karmie UU Poza tym Jaś powinnien po jedzeniu choć kilkanaście minut poleżeć ale to graniczy z cudem odkąd odkrył przekręcanie wiec ja tylko biegam z chusteczkami lub pieluchą i wycieram a Jasiek sie ze mnie śmieje
|
#4878 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wczoraj nie ulał przez cały dzień a dzis już poszło trochę u nas też wesoło, zostawiam go z tetrą pod buzią, wychodzę na chwilę a tu tetra na kolankach a na body mleczko najlepszy jest w łóżeczku podczas wieczornego karmienia, tetra tak może z 10 sekund jest pod bródką, potem trzyma ją w rączkach a zaraz po jedzeniu zamiast spać to ćwiczy właśnie przewroty na brzuszek
|
|
|
|
|
#4879 |
|
Zadomowienie
|
"Przeleciałam" Was na szybko.
Dziękujemy za wszystkie oklaski odnośnie szczepienia, przytulaski i życzenia zdrówka Rozkłada mnie coraz bardzie...Biorę co mogę, w piątek na uczelnię, same egzaminy i zaliczenia na tym zjeździe, a ja się czuję jakby mnie walec drogowy przejechał...Nie smęcę już. za szczepienia i piękne wagi dzieciaczków. Przepraszam, że tak zbiorowo-bezosobowo . Uciekam do wyrka.Love ya |
|
|
|
#4880 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4881 |
|
Zadomowienie
|
dla wszystkich dzielnych dzieciaczków i ich piękne wagi Krystek troche lżejszy - 8150 i 69 cm jest na 50 centylu wiec średnio Za kciuki bardzo dziękujemy ![]() JustPi sto lat Blondynka ![]() Telik ![]() Aga
|
|
|
|
#4882 |
|
Raczkowanie
|
Witam wieczorową porą
![]() Helenka śpi, mąż przygotowywał się do pracy na jutro i teraz "powtarza materiał" (czyt. też śpi) i ja mam chwilę dla siebie. Helena ostatnio kiepsko sypia, ma kłopoty z zasypianiem, często się budzi... za to w ciągu dnia jest rozkoszna jak zwykle ![]() Ja oprócz wit D nie podaje małej żadnych innych witamin Egzamin na prawo jazdy zdałam za drugim razem, to było 13 lat temu. Przez pierwszy rok mało jeździłam, jak już to z kimś (najczęściej z ojcem, nie pozwalał mi samej jeździć) aż pewnego dnia potrzebny był kierowca i wtedy wręcz "nakazał", żebym gdzieś sama pojechała i od tego czasu jeżdżę, jeżdżę, jeżdżę... Gratulacje udanych wizyt, szczepień ![]() klask i:![]() za jutrzejsze wizytya tak w ogóle to teściowa mi dzisiaj uświadomiła, że Helena kończy 5 miesięcy ...kompletnie mi to z głowy wyleciało, co ze mnie za matka... |
|
|
|
#4883 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4884 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Czekam na więcej takich historii. Cytat:
(Iustyna nie bij![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Gratulacje! ![]() Podaję tylko wit D. ![]() Cytat:
.Dziewczyny, kiedy chcecie przesadzać/przesadziłyście dzieci do spacerówki? Moje dziecko na razie w ogóle nie protestuje i jej dobrze w gondoli, ale nie wiem jak długo jeszcze uda mi się ją w nią wsadzać w zimowych ciuchach. Chciałabym jak najdłużej bo spacerówka w Mutsy Transporter niestety nie rozkłada się na płasko.
|
|||||||
|
|
|
#4885 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nasz w spacerówce juz myka na stałe, do gondoli nie mam sumienia go wciskać ![]() dla Helenki !!!!!
Edytowane przez dziubek79 Czas edycji: 2012-01-19 o 00:06 |
|
|
|
|
#4886 |
|
Zadomowienie
|
Dziubku, ale Twoja spacerówka pewnie na płasko rozkładana?
Tak się zastanawiam, czy nie zainwestować w jakąś lekką spacerówkę, która będzie się właśnie tak rozkładała (widziałam, że sporo jest takich od 6 miesiąca, czy nawet od urodzenia). Tylko nie wiem co by się sprawdziło, macie jakieś typy? Zawsze to mniej miejsca w samochodzie, a jak nie sprawdzi się teraz to będzie na później. |
|
|
|
#4887 | |
|
Raczkowanie
|
dziękujemy
Cytat:
Moje dziecko już ledwo się mieści w gondoli niestety, jeszcze może miesiąc pojeździ i będziemy musieli przesadzić do spacerówki. Nasza spacerówka rozkłada się na płasko i mamy przedłużone siedzisko (robi się coś na wzór gondoli) i tak będziemy jeździć... ---------- Dopisano o 00:19 ---------- Poprzedni post napisano o 00:18 ---------- dziękujemy |
|
|
|
|
#4888 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sama będę kupować taką lekką spacerówkę, ale spacerów przy obecnej pogodzie nie wyobrażam sobie bez moich pompowanych kół. yyyyy no to przeczytałam ze zrozumieniem ![]() Marzenko dzisiaj ( ale jakoś koło południa ) wrzuce linki do spacerówek które mi przypadły do gustu ![]() No ładnie ja na forum a nocnych marków (Brumek, Justynka, Stronczek ) nie ma no to idę spać ![]() łobuziątko o godzinie duchów nakarmione i śpi więc pora na mamusię do dzisiaj kobietki Edytowane przez dziubek79 Czas edycji: 2012-01-19 o 00:35 |
|
|
|
|
#4889 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tymcio zasnął po północnym karmieniu. Aż się boję to pisać, żeby nie zapeszyć, ale od ponad tygodnia jego zasypianie wróciło do pierwotnej normy, czyli zajmuje mu jakieś pół sekundy Jak go odkładam do łóżeczka, to zamyka oczka i już ani nie mruknie aż do następnej pobudki ![]() ---------- Dopisano o 00:44 ---------- Poprzedni post napisano o 00:42 ---------- Mąż koło mnie siedzi (w zasadzie leży, bo oboje jesteśmy w łóżku, ale każde ze swoim kompem na kolanach) i właśnie przed sekundą, ni z tego ni z owego, mówi: "Czasami bym Cie zjadł". I wrócił do swojej roboty
|
|
#4890 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej. Jestem i ja. Wczesniej było za wczesnie. Brumek dobrze gada.
Moja dama jak nigdy obudziła sie pól godziny temu głodna jak wilk. Nakarmilam i śpi dalej. Normalnie jak zasypia o 20.30 to pozniej Az 2-3 sie budzi pierwszy raz. Z zaległości JustPi sto lat Ja prawko zdałam za drugim razem, prawie 12 lat temu. Uwielbiam jeździć, nie wyobrażam sobie nie mieć prawka. Dziewczyny ja Was zaraz z tych krzakow wykurze. Co to za jakaś nowa moda? Brumku dostaliśmy samochód zastępczy (nasz zabrali na wycenę szkody) Zgadnij jaki??? MONDASKA z 2010 r. Pisalas kiedys ze Tz ma jakiegoś nowego, Moze to taki sam? Ogolnie super fura. Musze na jazdę próbna go zabrać bo jeszcze nie miałam okazji. Ach i miło takie słowa czasem usłyszeć (Brumku o Tobie pisze) |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:49.

Jaś ma wrażliwą skórę, prawda? Bo to już nie pierwszy raz po praniu coś wyskakuje?
(jak korzystam z Safari) a pozatym cudo)
wiecie o o co proszę

za zwycięstwo

klask i: