Dzieci pięknie nam się rozwijają i mamuśkom nudzić się nie dają. Mamy IX-X 2011 - Strona 48 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-19, 09:57   #1411
SONIA004
Zadomowienie

Dot.: Dzieci pięknie nam się rozwijają i mamuśkom nudzić się nie dają. Mamy IX-X 2011

Małgosiu no co Ty!! Pamiętasz może jak się nazywała ta lekarka? Wiesz, nie lubię obrażać ludzi... napiszę tylko, że wykształcenie ma się nijak do inteligencji owej pani
Ale aż mi się ciśnienie podniosło
Jestem technikiem farmacji więc zawodowo robię różne mikstury
SONIA004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-19, 10:04   #1412
archinta
Zakorzenienie

Dot.: Dzieci pięknie nam się rozwijają i mamuśkom nudzić się nie dają. Mamy IX-X 2011

czeee kobitki

Moj mały po mm na noc zaczyna dochodzić do 3h nieprzerwanego snu- nawet raz czy dwa 4h kimał normalnie dziki szał
Ale doszłam do wniosku, ze on lubi jeść mało , a często Wieczorem ledwo zjada butle 120 ml

Rozprawy o glutenie póki co mnie nie wciągają- ale za te 1,5- 2 m-ce pamiętajcie co pisałyście bedę pytała

Natka

Cze Karla dawno Cię nie było kciuki za egz
archinta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-19, 10:09   #1413
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Malgosia1983 Pokaż wiadomość
Co to ta trzydniówka
Wyżej pisałam, że muszę zrobic zapasy bo skończone 4mc to już za chwilę
Jak ot nei jesteś - dla mnie też jesteś :P

A byliśmy u obcej na dyżuże...masakra jakaś...na wstepie zapytała mnie czy imię Stefan to pomyłka jakaś A na wyjściu ja jej powiedziałam że przyjście tutaj i prośba o pomoc, to była jakaś pomyłka a nie imię mojego dziecka
trzydniówka to taka choroba, która trwa 3 dni, nagle dziecko dostaje wysokiej gorączki, po 3 dniach mija i pojawia się wysypka i dopiero wtedy wiadomo po tej wysypce że to była trzydniówka

co za babsztyl
ale jej powiedziałaś
Cytat:
Napisane przez SONIA004 Pokaż wiadomość

też kiedyś o tym myślałam, ale potem stwierdziłam że ta cała chemia to jednak za trudne i poszłam na pedagogike
Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość
czeee kobitki

Moj mały po mm na noc zaczyna dochodzić do 3h nieprzerwanego snu- nawet raz czy dwa 4h kimał normalnie dziki szał
Ale doszłam do wniosku, ze on lubi jeść mało , a często Wieczorem ledwo zjada butle 120 ml

Rozprawy o glutenie póki co mnie nie wciągają- ale za te 1,5- 2 m-ce pamiętajcie co pisałyście bedę pytała

Byłam wczoraj w biedronce, jeździków już nie było ostało się kilka zabaweczek interaktywnych, jeden konik na biegunach, jedne klocki i jakieś lalki.
Może jak mi się będzie chciało to dziś pójde na spacerek do innej biedronki
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-19, 10:43   #1414
SONIA004
Zadomowienie

acelinko to całkiem podobne dziedziny

Niestety nie dostałam się na studia, więc aby "przeczekać" poszłam do studium. A po pierwszym roku życie się na tyle skomplikowało, że trzeba było się jak najszybciej usamodzielnić.
Plus taki, że nie ma problemów ze znalezieniem pracy, minus- bez mgr przed nazwiskiem zarobki średnio-niskie a praca taka sama jak z magicznym mgr
Stary 2012-01-19, 10:45   #1415
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
1. To i ja zglupialam. Gluten w trakcie 5 m-ca czy po?
2. Hyhy dobrze, ze jej tak powiedziałaś i, ze u was zdrowiej

Natka.O kurcze
Cotka Ty mnie nie pytaj. Przy mm chyba w 6mc. Ale glowy nie dam. Mam jeszcze miesiąc jakby co

Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
grunt ze smakowało
co za babon durnowaty ciekawe czy jakby było Brajan albo inna Dzesika to by sie nie dziwiła
Miałam skomentować, to dokaldnie tak jak napisała Sonia więc nie będę podzielać. Inteligencja.

Cytat:
Małgosiu no co Ty!! Pamiętasz może jak się nazywała ta lekarka? Wiesz, nie lubię obrażać ludzi... napiszę tylko, że wykształcenie ma się nijak do inteligencji owej pani
Tak samo skomentowaliśmy po wyjściu z gabinetu. Tam na Moniuszki to było (chyba tak ta ulica)..taka baba szczupła. Nie pamiętam nazwiska. Pamiętam, że zadzwoniła jej komórka odebrała i tak po chamsku "przyjmuję przecież nie mam czasu).

Cytat:
czeee kobitki

Cze Karla dawno Cię nie było kciuki za egz
Oby tak dalej. Koko dżambo i do przodu
Stary 2012-01-19, 10:48   #1416
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
acelinko to całkiem podobne dziedziny

Niestety nie dostałam się na studia, więc aby "przeczekać" poszłam do studium. A po pierwszym roku życie się na tyle skomplikowało, że trzeba było się jak najszybciej usamodzielnić.
Plus taki, że nie ma problemów ze znalezieniem pracy, minus- bez mgr przed nazwiskiem zarobki średnio-niskie a praca taka sama jak z magicznym mgr
bardzo podobne, można powiedzieć siostry

ja miałam dwa pomysły - właśnie albo farmacja albo pedaogika. Może i zrobiłam troche na przekór bo mi wszyscy mówili ze pedagogika to gdzie tam, że pracy nie znajde, że gdzie się tak z "dzieciakami" męczyć no i troche się bałam że jednak nie dam rady, i miałam w sobie taki jakiś strach, ze np. będe już potem pracować i źle namieszam jakieś składniki i zrobie komuś krzywde no i stanęło na pedagogice i nie żałuje póki co
może jak mi na starość odwali to zmienie kierunek
Stary 2012-01-19, 10:48   #1417
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

dzień dobry ale u nas dziś szaro, buro i ponuro, mam lenia, więc dziś się obijam a co
U nas na tapecie katarek i kaszelek więc popołudniu śmigamy do lekarza, co by młodego osłuchał. Ja też się kiepsko czuję, katar i kaszel mnie nie ominął
Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
Mężuś zakuwa do sesji i chodzi teraz na nocki więc bez kija nie podchodź Ale mama i babcia mi dużo pomagają W dzień dam sobie radę bez problemu ale jakbym tak w nocy mogła się wyspać chociaż ze 4h bez przerwy
acha rozumiem, ale dobrze że masz dobre Kobietki co Cię odciążają
Cytat:
Hej Nocka jakby lepsza, wstaliśmy nawet o 8.00 ale mieliśmy oczywiście mała przerwę w spaniu od 4-5
Ale żeby nie było tak pięknie to dostałam telefon, że zmarła ciocia tż Miała 45 lat... i za 3 mc miała zostać babcią

Gluten powinno się zacząć wprowadzać w 5 mc (chociaż dzieci ze skazą mają inaczej), ma to na celu przyzwyczajenie brzuszka do glutenu właśnie, żeby zapobiec rozwojowi tzw. Celiaki. Na początku dajemy 2/3g na 100 ml innego posiłku. Po 6 mc życia można już dawać bez ograniczeń.
Nie wszystkie kaszki mają gluten - ja osobiście znalazłam tylko jedną w proszku i jedną w słoiczkach.
ojej współczuję taka młoda kobieta
Cytat:
Napisane przez KarlaM Pokaż wiadomość
Jezu kobiety nie jestem was w stanie nadrabiać regularnie!! Dziecioł dalej ma kolki, dyschezja powoli ustępuje co nie zmienia faktu, że jak nie chciał spać w dzień tak dalej ma z tym problemy. A że mamusia zdaje jeszcze egzaminy podyplomowe to już w ogóle nie mam czasu na internet. Przepraszam!!
I zazdroszczę wszystkim mamom spiącym prawie całą noc. Moje małe dalej budzi się nawet 3 razy w nocy. No ale jedziemy na cycusiu więc to się pewnie szybko nie skończy. Mam nadzieję, że alergie pójdą sobie precz dzięki temu
witamy zaginiona Mamuśko kciuki za egzaminy
Cytat:
Dzien dobry
Dziękujemy za kciuki - pomogły - Kwilonek wygląda i chyba czuje się lepiej. Ale jeszcze nie puszczajcie aż nie będę pewna że mu przeszło na amen

A byliśmy u obcej na dyżuże...masakra jakaś...na wstepie zapytała mnie czy imię Stefan to pomyłka jakaś A na wyjściu ja jej powiedziałam że przyjście tutaj i prośba o pomoc, to była jakaś pomyłka a nie imię mojego dziecka
Małgoś nadal zaciśnięte
A lekarka masakra, co ją to kurna obchodzi jakie imię dałaś synkowi
Cytat:
czeee kobitki

to super Kochana, że się zaczyna Piotrusiowi poprawiaća dajesz tylko jak kładziesz na pierwsze spanie czy w nocy też??

Emilka ur. 05.05.14
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-19, 10:49   #1418
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:

Oby tak dalej. Koko dżambo i do przodu
ej, to moje hasło
Stary 2012-01-19, 10:52   #1419
MoniaZ82
Wtajemniczenie

GG do MoniaZ82 Send a message via Skype™ to MoniaZ82

Cytat:
Napisane przez spray Pokaż wiadomość
A jakie dałaś proporcje?

Nie ty jedna nie wiesz o tym, że gluten trzeba jakoś stopniowo wprowadzać dowiedziałam się od Was.
A nie każda kaszka to gluten. Dzisiaj byłam w markecie i właśnie jak na złość wszystkie kaszki były bezglutenowe. Damn!
no a ja wlasnie mam kleik i kaszke bezglutenowa.... ...
i co nie moze takiej jesc caly czas... ? i kiedy mozna ten gluten wprowadzac

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
suuuper
u nas odkąd jemy inne rzeczy niż mleczko kupa codziennie, oby tak zostało

:
Acelinko a jak wyglada Wasz jadlospis.... tzn co kiedy i o ktorej godzinie??

Cytat:

ale fajny zawod....
Wiec moge prosis o porade.... ile moga stac masci robione w aptece?? bo mi pani nic nie powiedziala....

Cytat:
czeee kobitki

za nocke....

Moje dziecko nie najada sie kleikiem .... dostala wczoraj na noc i co..... znowu podbudka o 1...... a na dodatek doszly zeby..... w nocy placz i chciala mi zjesc reke.....

Malgosia 1983 ja bym ta babe ....goopia jak mozna tak sie zachowywac..... i to lekarz.....
Stary 2012-01-19, 11:06   #1420
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoniaZ82 Pokaż wiadomość
Acelinko a jak wyglada Wasz jadlospis.... tzn co kiedy i o ktorej godzinie??
ojejku, różnie
staram się dawać słoiczek w porze obiadu tak ok. 13-14, ale czasami jak np. nie ma nas w domu to daje słoiczek bardziej pod wieczór

Czekamy na ten smoczek do kaszek to myśle że kaszke będziemy tak z rana dawać chyba że kupie taką na dobranoc i wtedy wieczorkiem bym dawała nie wiem wszystko wyjdzie w praniu

a ona Ci daje tak popalić w te nocki? Budzi się i ile nie śpi?
Talka nadal ma różne nocki, zazwyczaj budzi się dwa razy - ok. 1-2 i ok. 5-6 ale nei jest to jakoś mega uciążliwe.
A dzisiaj się jej coś pomieszało i spała całą nocke

A dzisiaj będe robić Natalce brokułka, ciekawe czy będzie wcinała

Edytowane przez acelinka
Czas edycji: 2012-01-19 o 11:09
Stary 2012-01-19, 11:11   #1421
SONIA004
Zadomowienie

Cytat:
bardzo podobne, można powiedzieć siostry

ja miałam dwa pomysły - właśnie albo farmacja albo pedaogika. Może i zrobiłam troche na przekór bo mi wszyscy mówili ze pedagogika to gdzie tam, że pracy nie znajde, że gdzie się tak z "dzieciakami" męczyć no i troche się bałam że jednak nie dam rady, i miałam w sobie taki jakiś strach, ze np. będe już potem pracować i źle namieszam jakieś składniki i zrobie komuś krzywde no i stanęło na pedagogice i nie żałuje póki co
może jak mi na starość odwali to zmienie kierunek
Acelinko ja sobie Ciebie nie wyobrażam w innym zawodzie! Bardzo dobrze zrobiłaś, bo praca z dziećmi to Twoje powołanie. Taka ciepła, cierpliwa... pod Twoją opieką bez namysłu zostawiłabym swe dziecię
Ja się tego cały czas boję... tych pomyłek aptekarskich, no ale nie ma zawodu bez jakiegoś nawet minimalnego ryzyka.

Cytat:

ale fajny zawod....
Wiec moge prosis o porade.... ile moga stac masci robione w aptece?? bo mi pani nic nie powiedziala....

..
Zależy z czym ta maść w środku... jak z antybiotykiem to krótko tydzień- dwa (to już góra i przechowywana w lodówce).
Pozostałe maści ok.4 tygodni, ale też zależy od składu czy jest woda czy nie (te bez wody dłużej).
Stary 2012-01-19, 11:17   #1422
MoniaZ82
Wtajemniczenie

Cytat:
ojejku, różnie
staram się dawać słoiczek w porze obiadu tak ok. 13-14, ale czasami jak np. nie ma nas w domu to daje słoiczek bardziej pod wieczór

Czekamy na ten smoczek do kaszek to myśle że kaszke będziemy tak z rana dawać chyba że kupie taką na dobranoc i wtedy wieczorkiem bym dawała nie wiem wszystko wyjdzie w praniu

a ona Ci daje tak popalić w te nocki? Budzi się i ile nie śpi?
Talka nadal ma różne nocki, zazwyczaj budzi się dwa razy - ok. 1-2 i ok. 5-6 ale nei jest to jakoś mega uciążliwe.
A dzisiaj się jej coś pomieszało i spała całą nocke

Nie to ze daje popalic .... ale przed pl budzila sie raz a teraz dwa razy.Myslalam ze jak dam jej kleik to mi przespi cala noc.... a tu zonk.....
Budzi sie ok 1 i ok 4 na karmienie.... zje i dalej idzie spac.....

A nie bedziesz dawac kaszki na noc tylko rano ??

Cytat:

Zależy z czym ta maść w środku... jak z antybiotykiem to krótko tydzień- dwa (to już góra i przechowywana w lodówce).
Pozostałe maści ok.4 tygodni, ale też zależy od składu czy jest woda czy nie (te bez wody dłużej).

to masc na ciemieniuche wiec bez antybiotykow.... ale czy woda jest to nie wiem... ale dzieki
Stary 2012-01-19, 11:19   #1423
archinta
Zakorzenienie

Dzięki dziewczyny za gratki- mam nadzieję, ze juz tak małemu zostanie albo pójdzie jeszcze w lepszą stronę

Martusiaaa- butle dostaje tylko 1x- wieczorem przed snem.
Dobija potem jeszcze z piersi ale chyba bardziej z potrzeby przytulenia niż jedzenia
Stary 2012-01-19, 11:26   #1424
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
Acelinko ja sobie Ciebie nie wyobrażam w innym zawodzie! Bardzo dobrze zrobiłaś, bo praca z dziećmi to Twoje powołanie. Taka ciepła, cierpliwa... pod Twoją opieką bez namysłu zostawiłabym swe dziecię
Ja się tego cały czas boję... tych pomyłek aptekarskich, no ale nie ma zawodu bez jakiegoś nawet minimalnego ryzyka.
.
miło mi że tak myślisz
się zaczerwieniłam, nooo

Cytat:
Nie to ze daje popalic .... ale przed pl budzila sie raz a teraz dwa razy.Myslalam ze jak dam jej kleik to mi przespi cala noc.... a tu zonk.....

A nie bedziesz dawac kaszki na noc tylko rano ??
ojej no sama nie wiem, jakoś tak to wszystko na luzie biore będzie jak będzie, póki co dajemy tylko obiadek bo nie mamy smoczka do kaszki
Cytat:
Dzięki dziewczyny za gratki- mam nadzieję, ze juz tak małemu zostanie albo pójdzie jeszcze w lepszą stronę

Wesoła gromadka:
http://www.rybnik.com.pl/wiadomosci,...266-16248.html

Edytowane przez acelinka
Czas edycji: 2012-01-19 o 11:40
Stary 2012-01-19, 11:48   #1425
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Mały zasnął więc też idę pod kocyk, może się troche zdrzemne

---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ----------

Cytat:

Dobija potem jeszcze z piersi ale chyba bardziej z potrzeby przytulenia niż jedzenia
acha, będę mocno trzymać żeby poszło w tą lepszą stronę

Emilka ur. 05.05.14
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-19, 11:53   #1426
acelinka
Zakorzenienie

Martuśko, kolorowych snów
Stary 2012-01-19, 12:00   #1427
lullaby_ml
Zakorzenienie

Dzien dobry zaraz sprobuje was ponadrabiac. A tak w ogole mam chyba znowu zapalenie gardla

---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ----------

Cytat:
Hej Nocka jakby lepsza, wstaliśmy nawet o 8.00 ale mieliśmy oczywiście mała przerwę w spaniu od 4-5
Ale żeby nie było tak pięknie to dostałam telefon, że zmarła ciocia tż Miała 45 lat... i za 3 mc miała zostać babcią

Gluten powinno się zacząć wprowadzać w 5 mc (chociaż dzieci ze skazą mają inaczej), ma to na celu przyzwyczajenie brzuszka do glutenu właśnie, żeby zapobiec rozwojowi tzw. Celiaki. Na początku dajemy 2/3g na 100 ml innego posiłku. Po 6 mc życia można już dawać bez ograniczeń.
Nie wszystkie kaszki mają gluten - ja osobiście znalazłam tylko jedną w proszku i jedną w słoiczkach.
Jej, przykro mi bardzo Natus ja juz w ogole nie wiem co myslec o tym glutenie, kiedy go wprowadzic bo my jestesmy na mm? czyli juz powinnam?

Cytat:
Napisane przez KarlaM Pokaż wiadomość
Jezu kobiety nie jestem was w stanie nadrabiać regularnie!! Dziecioł dalej ma kolki, dyschezja powoli ustępuje co nie zmienia faktu, że jak nie chciał spać w dzień tak dalej ma z tym problemy. A że mamusia zdaje jeszcze egzaminy podyplomowe to już w ogóle nie mam czasu na internet. Przepraszam!!
I zazdroszczę wszystkim mamom spiącym prawie całą noc. Moje małe dalej budzi się nawet 3 razy w nocy. No ale jedziemy na cycusiu więc to się pewnie szybko nie skończy. Mam nadzieję, że alergie pójdą sobie precz dzięki temu
No dzien dobry kochana, ale dawno Cie nie bylo trzymam kciuki za to zeby kolki sobie juz poszly i za Twoje egzaminy!

Cytat:
Zgadzam sie w 100%, mozna byc wyksztalconym burakiem i chamem, a mozna byc osoba mega inteligentna bez wyksztalcenia

Cytat:

Hej sisku pojdzie w lepsza, zobaczysz
Stary 2012-01-19, 12:01   #1428
acelinka
Zakorzenienie

Dzień dobry!
Stary 2012-01-19, 12:21   #1429
danika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość
Mały zasnął więc też idę pod kocyk, może się troche zdrzemne
kuruj sie bidulko

Cytat:
juz mu sie pewnie bedzie powoli normowało to spanie oby tak dalej

miałam zdać ci relacje jak z bąkami po mleku bez laktozy. Dajemy juz drugą puszkę i jest duuużo lepiej owszem dalej się trochę pręży, ale nie ma juz takich bąków wystrzałowych wierci sie znacznie mniej. w nocy nawet jak cos ją męczy w brzuszku to sie nie budzi. kupę robi jedną a porządną chyba jednak ta laktoza jej nie służy, poczekamy do 6miesięcy i bedziemy próbować wrócić do hippa.
tylko cena tego mleka jest tragiczna, najtaniej znalazłam po 29 zł za puszkę 350g

Lula ty znowu chora bido? przytulam, kuruj sie

Edytowane przez danika
Czas edycji: 2012-01-19 o 12:24
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-19, 12:28   #1430
SONIA004
Zadomowienie

Cytat:
kuruj sie bidulko

miałam zdać ci relacje jak z bąkami po mleku bez laktozy. Dajemy juz drugą puszkę i jest duuużo lepiej owszem dalej się trochę pręży, ale nie ma juz takich bąków wystrzałowych wierci sie znacznie mniej. w nocy nawet jak cos ją męczy w brzuszku to sie nie budzi. kupę robi jedną a porządną chyba jednak ta laktoza jej nie służy, poczekamy do 6miesięcy i bedziemy próbować wrócić do hippa.
tylko cena tego mleka jest tragiczna, najtaniej znalazłam po 29 zł za puszkę 350g

O kurcze! To jednak może być jakaś tam nietolerancja tej laktozy. Dobrze, że chociaż jakaś poprawa jest i Olga się już nie męczy.
Ale cena masakra! Na ile wystarczy Ci taka puszka?
Stary 2012-01-19, 12:37   #1431
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lullaby_ml Pokaż wiadomość
Dzien dobry zaraz sprobuje was ponadrabiac. A tak w ogole mam chyba znowu zapalenie gardla
oj siselku- Ty to się masz z tymi choróbskami
Cytat:

No to super, ze już lepiej u nas tez pierdziochy-męczochy jakby złagodniały.
Ja kupuje mleko HA to tez coś koło 30zł za puszkę 400g ale dobrze, ze tylko na noc daję Mam nadzieję, że jak będe podawała częściej mm to mały będzie tolerował zwykłe.

A jakie konkretnie mleko podajesz Guni?
Stary 2012-01-19, 12:40   #1432
danika
Zakorzenienie

Cytat:
O kurcze! To jednak może być jakaś tam nietolerancja tej laktozy. Dobrze, że chociaż jakaś poprawa jest i Olga się już nie męczy.
Ale cena masakra! Na ile wystarczy Ci taka puszka?
moze nie tyle nietolerancja co strasznie jej fermentuje ta laktoza w jelitkach chyba, bo kupy ładne robiła zawsze i przybiera też nieźle a przy nietolerancji tak by nie było z tego co wiem

przy trzech karmieniach piersią wystarcza a 4 dni ale tak sobie mysle, ze skoro jej lepiej jak tej laktozy nie dostaje, to moze powinnam całkiem ją odstawic chociaz w sumie od dawna juz nie karmie wieczorem a w dzien te bąki tak nie męczą ani jej ani mnie...

---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ----------

Cytat:

No to super, ze już lepiej u nas tez pierdziochy-męczochy jakby złagodniały.
Ja kupuje mleko HA to tez coś koło 30zł za puszkę 400g ale dobrze, ze tylko na noc daję Mam nadzieję, że jak będe podawała częściej mm to mały będzie tolerował zwykłe.

A jakie konkretnie mleko podajesz Guni?
enfamil 0-lac pediatra nam poleciła

wczesniej próbowalismy nan sensitive bo ono ma niską zaw. laktozy ale po nim znowu kupy nie było...masakra z tym karmieniem
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-19, 12:41   #1433
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Dotarłam .... uffff
Zajęło mi to trochę czasu, bo miałam problem z netem, a i moje dziecko standardowo nie współpracuje za bardzo.

Z tego co pamiętam:

Mnóstwo radości i zdrowia dla Ciebie Małgosiu z okazji urodzin
A tą babę ze szpitala to bym chyba zabiła!!!!!!!!!

Celtuś dla Ciebie worek pełen zdrowia i sił Taka dobra kobietka z Ciebie, a ciągle coś Ci się plącze pod nogami

Cotka test w woreczku co by kurtki nie ubrudzić mnie powalił

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-19, 13:11   #1434
MoniaZ82
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzien dobry zaraz sprobuje was ponadrabiac. A tak w ogole mam chyba znowu zapalenie gardla[COLOR="Silver"]

wspolczuje .... wez jakies tabletki na gardlo i kuruj sie kochana

Cytat:
kuruj sie bidulko

super ze jest poprawa i malutka sie juz tak nie meczy.....
faktycznie cena powala....
Jak bylam w pl to kupowalam beblion pepti i cena bez recepty to 24 zl a puszka starczyla na 3 dni.... masakra ....

Zapomnialam sie pochwalic ze moja corcia od paru dni zauwazyla swoje stopy i zawsze jak ja przebieram to sie za nie lapie .... i tak fajnie steka przy tym, pewnie mialaby ochote wsadzic sobie je do buzi ale jeszcze nie dosiega nimi . Nie wiem czy kiedys pisalam ale tez jak ja zlapie za nadgarstki to sie podciaga ( sama) do siadania ale to tylko na chwile bo jeszcze jest za mala do siedzenie.... Az jestem dumna ze taka zdolniacha z niej.....

Mamusie na mm ile macie w domku butelek?? I od kiedy przechodzicie na mleko nastepne.... ???

Edytowane przez MoniaZ82
Czas edycji: 2012-01-19 o 13:12
MoniaZ82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-19, 13:17   #1435
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:
ojejku, różnie

My też tak. Marchew w porze obiadu, jablko w porze deseru
Z tym, że wczoraj miał taki odruch wymiotny przy marchwi, że nie miałam sumienia mu tego dawać
Kupiłam dziś marchew z jablkiem. Może to polubi.
Widziałam dzisiaj kaszkę w słoiku z hippa po 4mc, ale ona była z biszkoptami i się wystraszyłam To taką podajecie?

Cytat:
Prawda? Mnie się też wydaje, że to dobry zawód dla naszej Acelinki

Cytat:
Mycha, u nas to samo. Co prawda budzi się raz, albo wcale. Myślałam, że jak mu dam coś bardziej sycącego na noc to prześpi calą noc, a tu du.pka
Dziecko mądrzejsze od matki

Cytat:
Sie zobaczy

Cytat:
Podziwiam takich rodziców. Naprawde wielki szacun za ogarnianie takiej gromadki. OStatnio pokazywali w ddtvn 4raczki z Sosnowca

Cytat:
Po cichu gratuluję pierwszych efektów. Oby bylo już tylko lepiejOj niedobrze niedobrze
Stary 2012-01-19, 13:19   #1436
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
Moja odpornosc po ciazy spadla do mniej niz zera. Ale w ciazy bralam mnostwo lekow przeciw skurczom, teraz jestem na antybiotykach ja chybajuz w ogole nie mam odpornosci..a wlosy tak mi wypadaja ze wczoraj sie poryczalam w lazience, garsciami po prostu, po wyczesaniu jak ich dotkne to tez wypadaja, musz eje naprawde obciac, bronilam sie przed tym ale nie ma wyjscia, nie chce byc lysa jeszcze do tego wczoraj musialam polknac ta duza dawke antyb i mi dwie tabletki stanely w gardle, tak skutecznie ze do teraz czuje dyskomfort w przelyku i jest mi niedobrze.

Cytat:
wspolczuje .... wez jakies tabletki na gardlo i kuruj sie kochana

super ze jest poprawa i malutka sie juz tak nie meczy.....
faktycznie cena powala....
Jak bylam w pl to kupowalam beblion pepti i cena bez recepty to 24 zl a puszka starczyla na 3 dni.... masakra ....

Zapomnialam sie pochwalic ze moja corcia od paru dni zauwazyla swoje stopy i zawsze jak ja przebieram to sie za nie lapie .... i tak fajnie steka przy tym, pewnie mialaby ochote wsadzic sobie je do buzi ale jeszcze nie dosiega nimi . Nie wiem czy kiedys pisalam ale tez jak ja zlapie za nadgarstki to sie podciaga ( sama) do siadania ale to tylko na chwile bo jeszcze jest za mala do siedzenie.... Az jestem dumna ze taka zdolniacha z niej.....

Mamusie na mm ile macie w domku butelek?? I od kiedy przechodzicie na mleko nastepne.... ???
3 duze takie do ponad 300 ml i pare malych w ktorych juz w sumie nie robimy papu bo tam jest tylko do niecalych 150 ml, a na natepne mleko przechodzi sie chyba po skonczonych 6 mc z tego co wiem
Stary 2012-01-19, 13:26   #1437
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość
Natka ze względu na to, że najdalej zaszłaś z glutenem, to jesteś ekspertem i już.
A ten kleik i kaszkę dajesz do swojego mleka czy mm?

Różnie, jak mam to do swojego, ale często do mm jednak

Mnie ten gluten w ogóle zastanawia. Skoro najlepiej karmić piersią do 6mca, to jak wprowadzić gluten by z tego karmienia nie zrezygnować? Jeśli ktoś dużo ściąga swojego mleka i mrozi, to ok, wtedy daje gluten do swojego mleka i po problemie. Ale w innej sytuacji - jak u mnie - że Franek je często z dwóch cycków i widzę, że to moje mleko mu nie wystarcza, bo rzuca się na inne jedzenie - siłą rzeczy muszę teraz wprowadzić 1 posiłek dodatkowy dziennie, który mu trochę to mleko zastąpi. Będę podawać kaszkę na wieczór z glutenem i tyle. Może będzie po tym lepiej spał, ale przy okazji będzie miał gluten wprowadzony do diety. A muszę się spieszyć, bo za 2 dni Franek kończy 5 mcy.
To wszystko mi się nie podoba.

Dziwne to niestetyu nas sam cycek też nie wystarcza, bo Szymon mógłby jeść co 1h

---------- Dopisano o 09:00 ---------- Poprzedni post napisano o 08:58 ----------

Natko tylko chyba inaczej wprowadza się gluten dla dzieci karmionych piersią, a inaczej dla karmionych mm. Przy mm wprowadza się w 6mcu i oswajanie z glutenem trwa 2 mce.
Zgdaza się?
Jakoś tak to wygląda chyba - na mm się nie znam

Cytat:
suuuper
u nas odkąd jemy inne rzeczy niż mleczko kupa codziennie, oby tak zostało

O a to u nas odwrotnie się stało A męczy go to niemożliwie, zawsze jest płacz przy tym

ja fajnie mieć taką pomoc

Bardzo fajnie

współczuje kochana. Taka młoda kobieta

Nawet mi nie mów

Jeeeejciu, Talka leży na macie i sie tak niesamowicie cieszy no nie moge przy niej, wymiękam

Cytat:
natka ech to przykre wiadomości
a jaki syropek podajesz? jakiś robiony czy gotowy? (zawodowa ciekawość)
Syrop gotowy, nazywa się Debridat

Cytat:
Co to ta trzydniówka
Wyżej pisałam, że muszę zrobic zapasy bo skończone 4mc to już za chwilę
Jak ot nei jesteś - dla mnie też jesteś :P

Właśnie taka jakby grypa z bardzo wysoką gorączką trwającą 3 dni, potem wszystko przechodzi.

Przykro mi
Medżik z tym glutenem

Dokładnie medżik

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-19, 13:32   #1438
MoniaZ82
Wtajemniczenie

Cytat:
My też tak. Marchew w porze obiadu, jablko w porze deseru
Z tym, że wczoraj miał taki odruch wymiotny przy marchwi, że nie miałam sumienia mu tego dawać
Kupiłam dziś marchew z jablkiem. Może to polubi.
Widziałam dzisiaj kaszkę w słoiku z hippa po 4mc, ale ona była z biszkoptami i się wystraszyłam To taką podajecie?

Gosiu moja sis dawala swoim maluchom danonki z pokruszonymi biszkoptami Kurcze nie widzialam tego dania u mnie ale z checia malej by kupila.

Prawda? Mnie się też wydaje, że to dobry zawód dla naszej Acelinki

Mycha, u nas to samo. Co prawda budzi się raz, albo wcale. Myślałam, że jak mu dam coś bardziej sycącego na noc to prześpi calą noc, a tu du.pka
Dziecko mądrzejsze od matki

o rany myslalam ze tylko moje dziecie jakies dziwne.....

Sie zobaczy

Podziwiam takich rodziców. Naprawde wielki szacun za ogarnianie takiej gromadki. OStatnio pokazywali w ddtvn 4raczki z Sosnowca

Przy jednym ile jest pracy a co dopiero przy 4-ce.... ale ile potem radosci....
Ja tez z S-ca

Po cichu gratuluję pierwszych efektów. Oby bylo już tylko lepiejOj niedobrze niedobrze

Cytat:

3 duze takie do ponad 300 ml i pare malych w ktorych juz w sumie nie robimy papu bo tam jest tylko do niecalych 150 ml, a na natepne mleko przechodzi sie chyba po skonczonych 6 mc z tego co wiem

moja sis sie smiala z ilosci posiadanych butelek dla mojej kochanej niuni.... mam ich 9 .... i jedna malutka i jedna na kaszke.....
Stary 2012-01-19, 13:35   #1439
anuska_s
Rozeznanie

Czesc mamuski staram sie byc na bieżąco, ale wy tak szybko piszecie, ze jest problem
Moj TŻ z Fabim na spacerku a ja pichce obiadzik

Cytat:
czeee kobitki

Archi to tak samo jest u nas. Mały dostaje butle na noc. Najpierw zje cycusia a po ok. pól godz dostaje butle mm. Jak zje ok 21 to nastepna pobódka na cycka ok 4-5
Stary 2012-01-19, 13:41   #1440
malina201
Raczkowanie

hej dziewczyny
jak dzien mija? u mnie strasznie ;/ tz mial wrocic rano ale pojechal od razu do firmy i bedzie poznem wieczorem.. nie widzialam go od poniedzialku
do tego mialam egzamin poprawkowy ostatnio i ZDALAM teraz weszlam w oceny i mam wpisana 2 nie mam pojecia o co chodzi czekam na maila z dziekanatu... czyzby Pani profesor zmienila zdanie o mojej pozytywnej oceny bez mojej wiedzy? straszny dzien...
malina201 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości