|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1891 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Myślenie, planowanie, staranie, brzuszków głaskanie - DZIDZIUŚ 2012-2015
Cytat:
jak pokazywałaś kolor ścian w tym pokoju może to nie kosze tylko pudła były chyba, że to nie o tą szafkę chodzi ale zdj. było Twoje ![]() -- cześć ja się właśnie wymoczyłam wannie i czuje się jak staruszka mega pomarszczona ![]()
|
|
|
|
|
#1892 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny. Zwolniłam się z pracy
![]() EDIT: Baobabek - widze, że Ty też masz problemy w pracy, podziwiam za cierpliwość - mi jej brakło.
Edytowane przez Amani Czas edycji: 2012-01-19 o 10:10 |
|
|
|
#1893 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja się wczoraj odmoczyłam aż mnie pomarszczyło na paluszkach jak małe dziecko Ale potrzebne mi to było. Wczoraj mnie w ogóle dopadł jakiś dół, więc najpierw się odmoczyłam a potem tak się najadłam, że jeszcze rano czułam skutki ![]() Żabcia ja też niestety cierpię na zaparcia od samego początku ciąży. Teraz mi lekarka przepisała taki preparat do picia, który się też niemowlakom przepisuję, bo niestety w moim ciężkim przypadku rzadne domowe sposoby nie pomagały. Kiedyś wyczytałam w gazecie ciążowej, że najlepszy domowy sposób, to każdy posiłek posypać małą ilością sieminia lnianego. Jak te wymienione przez dziewczyny sposoby nie pomogą to spróbuj tego. Idę robić pizze. |
||
|
|
|
#1894 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale ja jestem pewna na stówkę ![]() też lubię się odmoczyć a teraz jestem właśnie taka głodna, ze idę obrabować lodówkę
|
|
|
|
|
#1895 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1896 | |
|
Zakorzenienie
|
Jak to? dzisiaj?
Cytat:
![]() ale ostatnio wyczytałam sposób... jedzenie płatków owsianych na mleku... i powiem Wam, że u mnie działa... a do tego są pyszne żabcia może i Ty spróbuj... a i pamiętaj, że w ciąży nie stosuje się typowych środków przeczyszczających |
|
|
|
|
#1897 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się czwartkowo!
![]() Żabcia mam nadzieję, że wzdęcia minęły! Ponoć w ciąży to norma, ale zawsze lepiej dmuchać na zimne ![]() Madzia fajny mężul z tą szafą Przypomina mi trochę mojego ![]() Baobabek współczuję sytuacji w pracy...trochę podzielam Twój los, bo u mnie podobnie...mam dziwną koleżankę, ale wolę jej nie opisywać...poza tym nie rozumiem takiego podejścia co do wyglądu i ubioru, a też się z tym spotykam. Koleżanka na mnie rano patrzy jak jestem uczesana, wymalowana...a ja lubię dobrze wyglądać za to nie cierpię się z tego tłumaczyć!!! Jak ktoś jest fleją, to się przechodzi nad tym do porządku dziennego, a jak ktoś lubi dobrze wyglądać, to zaraz ma metki podoczepiane, co to nie on...grrrr
|
#1898 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Co sie stalo?Tak nagle, czy juz od dawna o tym myslalas?Czesc ![]() Wszystko jak narazie działa i jestem ![]() Potem idziemy do pl sklepu na zakupy i zapytam czy zamowia mi tran dla malego
|
|
#1899 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ooo, no to trzymam kciuki za znalezienie lepszej pracy. Co się stało?
|
|
#1900 |
|
Zakorzenienie
|
Ana aaaaa to ci chodziło?? Bo to regał jest a nie szafa (to co wtedy wklajałam) dlatego nie załapałam. a to nie, ona dalej jestem, oddam ją bratu potem. A teraz sprzedaliśmy taką z ikei (na zdjęciu).
Amani co się stało?? Był 3 gość od szafy. Podał cenę jeszcze tańszą bo 1900 zł ale nie wywarł na mnie dobrego wrażenia i go nie chcę. Nic nie umiał doradzić, nic w sumie nie powiedział. Więc dopłacimy te 200 zł więcej i bierzemy tego z wczoraj. Dziś maż już jedzie dac mu zaliczkę
|
|
|
|
#1901 |
|
Wtajemniczenie
|
Amani co sie stało? Przytulam i mam nadzieję, że szybko znajdziesz nową pracę!!!
Madzia fajnie, że temat szafy załatwiony
|
#1902 |
|
Zakorzenienie
|
Agnusek dokładnie. Tylko teraz mam zakaz od męża oglądania czegolowiek w necie co ma związek z szafą bo się znowu rozmyślę
Kolor szafy będzie taki (taki sam mamy w sypialni) tylko będzie większa i szybko będą całkowicie nieprzezroczyste. |
|
|
|
#1903 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A w ogóle to chyba coś ominęłam, albo nie rozumiem dlaczego sprzedaliście tą, a kupujecie drugą? ta była zła? coś mi się majaczy, że ta była na wieszaki, a Wy chcecie półki? czy to o to chodziło?
|
|
|
|
|
#1904 | |
|
Zakorzenienie
|
Tak, dzisiaj, jakieś 2 godziny temu... jeszcze siedzę w pracy, niby jutro też mam przyjść...
Cytat:
i nie wiem co się dzieje, bo w innych pracach byłam zupełnie inna, ale teraz nie dość, że nie zdążyłam poznać branży, to jeszcze ona całkiem mnie zdominowała i siedzę zahukana próbując wtopić się w tło biurka nie wiem czemu nie potrafię się odezwać akurat do niej, moim zdaniem jest nieobliczalna... ale za to cholernie dobra w swoim fachu i jest w firmie od początku, więc wszyscy muszą to znosić. Wszyscy mi mówią (nawet ona, bo głupio się jej zrobiło, że tez z jej powodu się zwalniam), że mam się zastanowić, może to się da jeszcze odwołać (chociaż już byłam u dyrektora). Nie wiem co robić. Być może ona mnie teraz przeprasza, bo boi się, że nie da rady zrobić wszystkiego sama i tylko udaje miłą. Ale mam dość mieszania z błotem, nie muszę tu pracować, TŻ mnie wspiera, że sobie poradzimy...
|
|
#1905 |
|
Zakorzenienie
|
Laski jakiś wielki walec wygładza drogę mi przed domem i mi ściany drgają
bez sensu uczucie...
|
|
|
|
#1906 |
|
Zakorzenienie
|
Ana bo ta była mała. 140 cm szerokości. A teraz chcemy taką jedną i dużą mieć. Bo jak przyjdzie mała na swiat, to wiesz potrzeba sporo miejsca. I robimy sobie taką do samego sufitu o szerokości 230 cm. Więc ta mała była nam niepotrzebna zupełnie.
Pokój dla małej jednak na kremowo (a nie beż) malujemy. Taki jasny, ciepły krem. A tapeta jaka to się jeszcze pomyśli. Ale to już po sesji mężą. Bo teraz ciężkie 2 tygodnie przed nim. |
|
|
|
#1907 |
|
Zakorzenienie
|
Amani uciekaj! Jeśli ktoś się znęca nad Tobą psychicznie (a tak jest w Twojej sytuacji) to bez sensu przebywać z taką osobą. Na pewno znajdziesz lepszą pracę, a jak teraz jesteście zabezpieczeni finansowo i możesz sobie pozwolić na szukanie - to nie ma w ogóle o czym mówić.
Brawo za postawienie na swoim! I brawo, że się nie dałaś dzisiaj!
|
#1908 |
|
Wtajemniczenie
|
Madzia, mieliśmy podobną szafę i też nieprzezroczyste szyby
Super była i super cicho chodziła Amani trzymaj się!!!
|
#1909 |
|
Zakorzenienie
|
Agnusek aby teraz nam ją szybko zrobili
Znowu dostałam powera do działania Amani zgadzam się z dziewczynami, brawa za postawienie na swoim
|
|
|
|
#1910 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Trzymam kciuki, żebyś szybko znalazła nową. Też kiedyś się zwolniłam, bo nie wytrzymałam z szefową. Nie żałuję. Odpoczęłam przez parę miesięcy i poszłam do nowej pracy. Od paru tygodni mam ochotę na pizzę, ale sama robić nie umiem, więc trzeba by gdzieś wyjść - a nie ma czasu i pieniędzy
|
|
|
|
|
#1911 |
|
Zakorzenienie
|
Amani trzymaj się! Przeżyłam kiedyś coś podobnego... co prawda nie była to osoba z mojej pracy (bo byłam sama na stanowisku), ale z branży obok... na tym samym piętrze... myślałam, że zwariuje.
Zwolniłam się... wcześniej trochę narzekałam szefowi i właścicielowi budynku, ale nie mówiłam całej prawy... i w moemncie gdy byłam w pracy ostatni dzień dowiedziałam się, że tamta firma została wyrzucona z lokalu, bo każdy miał już ich dosyć... ale ja miałam długiii czas najgorzej, bo byłam na jednym piętrze z wariatami ;/ no ale ostatecznie i tak już miałam dosyć tamtego miejsca i wszystko mnie denerwowało, już tam nie wróciłam Trzymam za Ciebie kciuki! |
|
|
|
#1912 |
|
Zakorzenienie
|
Mrowinko zrób sama. Ja robię zawsze od razu na 4 porce i 3 zamrażam. A potem jak mam ochotę to raz dwa wyjmę i ciasto juz jest.
|
|
|
|
#1913 |
|
Zakorzenienie
|
Amani bardzo dobrze
Poradzicie sobie, nie ma co siedziec wtakiej atmosferzeWygrałam 3 w totka
|
#1914 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1915 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;31713132]Współczuję. U nas też atmosfera nie najlepsza, kiedyś było zupełnie inaczej. Ale co zrobić, pracować trzeba, więc jakoś sobie radzę. Trzymam kciuki, żebyś szybko znalazła nową. Też kiedyś się zwolniłam, bo nie wytrzymałam z szefową. Nie żałuję. Odpoczęłam przez parę miesięcy i poszłam do nowej pracy. Od paru tygodni mam ochotę na pizzę, ale sama robić nie umiem, więc trzeba by gdzieś wyjść - a nie ma czasu i pieniędzy [/QUOTE]Też coś innego jest jak ogólnie atmosfera jest kiepska, a inaczej jak ja się dopiero wdrażam i tylko ona jest osobą, która mnie wszystkiego uczy i tylko do niej mogę się zwrócić... i jestem na nią skazana. Dziewczyna, za którą przyszłam (jest na macierzyńskim) też w swoich początkach chciała się zwolnić, mówiła mi jak płakała po pracy... ale wytrwała. Ja chyba nie mam takiej siły. Cytat:
jem tabletki meliski jedna za drugą,zaraz mnie będą stąd wynosić i tak się zakończy moja kariera tutaj
|
|
#1916 |
|
Zakorzenienie
|
ile to kasy??
![]() [1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;31713297]Nie wyjdzie mi taka jak w mojej ulubionej pizzerii [/QUOTE]oj tam, oj tam. Ale za to bez ulepszaczy i wiesz co jesz. |
|
|
|
#1917 |
|
Zakorzenienie
|
|
#1918 |
|
Zakorzenienie
|
oo to super, gratualcje
![]() Ja tam nigdy nic nie wygrywam. |
|
|
|
#1919 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zawsze to coś.
|
|
#1920 |
|
Wtajemniczenie
|
Madzia, w ciąży ma się ponoć szczęście
Moje dwie zaciążone koleżanki wygrały jakieś esemesowe konkursy z gazety, a trzecia zbiera teraz kody z mleka łaciatego ![]() Wiesz, żeby wygrać trzeba grać
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:30.

jak pokazywałaś kolor ścian w tym pokoju
chyba, że to nie o tą szafkę chodzi
ale zdj. było Twoje 

Przypomina mi trochę mojego 

i nie wiem co się dzieje, bo w innych pracach byłam zupełnie inna, ale teraz nie dość, że nie zdążyłam poznać branży, to jeszcze ona całkiem mnie zdominowała i siedzę zahukana próbując wtopić się w tło biurka
męczy mnie to...
Poradzicie sobie, nie ma co siedziec wtakiej atmosferze