|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1471 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7
Cytat:
to ja też napiszę o mojej Mamie- jest kochana i wspiera mnie bardzo.. bardzo żałuję,że nie mieszkamy bliżej
|
|
|
|
|
#1472 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7
Cytat:
oczywiście kocham ja i fajnie ze jest ale nie zawsze pałałam do niej miłością ![]() ja juz po wizycie ale burdel dzis w tym szpitalu! sorry za słownictwo... w rejestracji dowiedziałam sie ze zapisali mnie do lekarza którego dzis nie ma, zamiast do mojego ale w gruncie rzeczy przyjął mnie jakis inny, z rosyjskim akcentem i powiedział ze wszystko ok i ze mam nie urodzić za wcześnie taa postaram sie i dostałam zwolnienie juz do 28 marca
|
|
|
|
|
#1473 |
|
Zadomowienie
|
co do znieczulenia, to ja zostalam pozbawiona nadziei , w szpitaliu w ktorym rodze nie ma po prostu.
miałam dzisiaj znowu koszmary w nocy, snilo mi sie ze mąż stracil pamięc ,przestał mnie poznawac i nie chcial miec ze mna nic wspólnego ![]() u mnie 13 kg na plusie, w ciagu ostatnich 2 tygodni tylko kilo, ale jak ruszy w pewnym momencie to dorazu ze dwa w kilka dni , ale nie bede sie tym przejmowac, smaruje regularnie cyce i brzuch, zeby tylko tych rozstepów nie bylo.Ja smaruje sie oliwka z rossmanna i uwazam ze ze jest dla mnie najlepsza , do tego tania i w swoim skladzie ma olej z migdałów polecanym wlasnie do pielegnacji skory w ciazy ![]() lece sprzatac, dzis kuchnia i moje białe meble ,które dlugo nie byly czyszczone
|
#1474 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czasem jeździmy w Twoim kierunku do Ikei ![]() ---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ---------- balbinka to już bliżej niż myślałaś Fajnie! Jeśli dzidzia będzie gotowac, to nic tylko się Jej spodziewac wkrótce A z mieszkankiem to bomba! - może jakieś foteczki wstawisz? ![]() ewelajna i ja także się zgadzam w tej kwestii z Aguśką, znam taką sytuację jak pisała Aguska z codzienności (kiedy to wszystko jest na głowie kobiety, a facet przed tv..) i nie wyobrażam sobie że w moim małżeństwie też miałoby tak byc.. Na szczęście mój mąż również jest tego zdania co ja, wszystko potrafi zrobic i obowiązkami się wymieniamy.
|
|
|
|
|
#1475 |
|
Zakorzenienie
|
Ale miałam noc
Najpierw z mężem nie mogliśmy zasnąć. Tym razem nie byłam sama w swoim cierpieniu. Ale jakoś sobie poradziłam, on wstał do komputera. Jak się kładł, byłam już w lekkiich objęciach Morfeusza... ale w ciągu jednej chwili zasnął, zaczął chrapać tak, że obudziłby umarłego. Rozbudziłam się i nici ze spania. Jak udało mi się zasnąć - sms Za godzinę kolejny a potem musiał wstać.Koszmar po prostu. Aguśka, mam do Ciebie pytanie, bo pisałaś jakiś czas temu, że przy infekcji bakteryjnej lub wirusowej nie ma się gorączki. Możesz przypomnieć, przy czym tej gorączki nie ma, bo nie pamiętam
|
#1476 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobrze, że się mimo wszystko do jakiegoś dostałaś No i super że wszystko w porządku
|
|
|
|
|
#1477 |
|
Zakorzenienie
|
Hej mamusie
![]() Dzis rano poszlam na badania krwi. Czekalam w kolejce półtorej godziny. Przede mna byly 4 kobiety, oczywiscie zadna mnie nie przepuscila. Czulam sie dobrze, wiec czekalam, ale powiem Wam, ze zastanawialam sie czy w ludziach jest jeszcze troche wspolczucia, litosci chocby nawet, zrozumienia.... Niestety chyba nie ![]() Wlasnie przyszla mi paczka z rogalem do karmienia, zaraz odpakuje i powiem co mysle
|
#1478 |
|
Zakorzenienie
|
ja juz 13kg na plusie
|
|
|
|
#1479 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny!
Melduję się, że żyję. Trochę się wykurowałam, bo wczoraj już mi lepiej było, nawet z domu wyszłam na miasto. Tak więc cieszę się, że lepiej się czuję, bo aktualnie brak czasu na chorowanie. Mam tyle nauki, że nie wiem do czego ręce wkładać. A chcę to wszystko pozdawać w pierwszych terminach, żeby potem nie ciągnęło się to za mną nie wiadomo jak długo. Udało mi się w końcu dostać do hematologa, na piątek w przyszły tydzień, ale dobre chociaż to. Bo tak to terminy na koniec września. Przepraszam, że nie nadrabiam, ale nie jestem w stanie, czytałam Was częściami i ciężko odpisać teraz każdej.
|
#1480 |
|
Rozeznanie
|
Aaagga Ty to masz przejścia,naprawdę.. tak mi bardzo Cię szkoda..Tyle musiałaś przejść,podziwiam Cię
a te złogi to może są przez to,że nie mogą Ci dać naprawdę silnych leków które by od razu wyleczyły? no i jeszcze perspektywa 5kilogramowego dziecka.oni wyjmą ci ten cewnik jak już będziesz rodzić?? bo przecież ono chyba będzie główką uciskać na niego jak się będzie przeciskać?? ona-mam nadzieję,że się trzymasz dzielnie? nogi zaciskaj i koniec!! ja kciuki trzymam,żeby nie było! co do tematu mamusiek-właściwie przyszłych babć już to mojej mi brakuje.owszem potrafi wkurzyć (pisałam kiedyś o tym) ale i tak bym wolała,żeby marudziła a i tak była przy mnie. ja też jakimś aniołem nie byłam,zmartwień miała przez mnie co niemiara. ale dopiero teraz to wszystko widzę niestety... i dopiero teraz się staram być dla niej lepsza bo wiem,że zasługuje na to.. tymbardziej teraz. bo cały czas myślałam że na wieść o ciąży się ode mnie odrwóci. i się grubo pomyliłam... kocham ją jak nie wiem i strasznie żałuję że jesteśmy tak daleko od siebie... wiem też że mogłabym na nią liczyć jeśli chodzi o opiekę nad Maluchem,bo jest "na świeżo" w tym temacie.. bo co do teściowej to miałabym obiekcje niestety... ona zawsze mi powtarzała,że nie przepada za dziećmi...Więc chyba o czymś to świadczy....co do tematu chrzestnych to u nas prawdopodobnie matką będzie moja siostra a ojcem brat Tomka... już dawno mieli to obiecane i momentami żałujemy że się na to zgodziliśmy. bo jak się dziecko upodobni do któregoś z nich to nie daj Panie....
|
#1481 |
|
Zakorzenienie
|
karolca przy jednej i drugiej infekcji moze byc podwyzszona temperatura, jednak jesli jest infekcja bakteryjna to czesciej ta goraczka wystepuje.
---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ---------- Cytrynka no to mialas wizyte Takze postaraj sie nie urodzic...
|
#1482 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To by się zgadzało (mąż cały czas jest chory, ale gorączki brak, a antybiotyk w ogóle na niego nie działa, poprawa jest nieznaczna). Już się cieszy, że jak pójdzie jutro na wizytę kontrolną, to dostanie jeszcze kilka dni zwolnienia A jak się ucieszył, jak powiedziałam, że po urodzeniu dziecka może siedzieć w domu nawet miesiąc. Ja się zbieram i uciekam, odwiedzę komis dziecięcy, bo mama znalazła jakiś fajny wózek. Muszę go zobaczyć ![]() I się trochę "załamałam" bo... nie mam spodni. Założyłam na siebie ostatnie ciążowe dżinsy. A tak tylko leginsy i dres.
|
|
#1483 |
|
Rozeznanie
|
lena nie robiłam niestety zdjęć,bo może obecni mieszkańcy mieliby coś przeciwko.ale tutaj masz kilka tych zrobionych przez agencję. wcale nie pokazują jak śliczne jest to mieszkanko. jak tylko się wprowadzę to na 100% porobię pełno zdjęć i się pochwalę-bo jest czym
![]() zdjęcia
|
#1484 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Dziewczyny
![]() Gosia ja mieszkam pod Poznaniem, ale na takie zakupy większe to do Poznania jeździmy, zresztą normalnie to ja tam pracuję ![]() W Akpolu się okupiłam jak Nina miała przyjść na świat.A kiedy tam pracowałaś? Evvcia kuruj gardełko, żeby Cię nie złapało coś więcej . Moniahen ja tego właściwego pasa jeszcze nie kupiłam, bo babka ze sklepu w moim mieście nie miała i miala sprowadzić i tak sprowadzała,że go nie mam jeszcze, a potem to stwierdziła,że ona na ten pas nie ma refundacji itd.więc zrezygnowałam , teraz jak będę w Poznaniu muszę do sklepu ortopedycznego wjechać i tam kupić. http://www.wzso.pl/pl/img/katalog/060306-325.jpg ja mam taki zapisany przez ortopedę .Kupię go , bo jeśli mi się coś wydarzy to będę mieć, a ten papier na nfz jest ważny jakiś tam czas... Parę razy założyłam taki pas brzuszny ( mam w domu) ale niżej, na biodra , nie zrobiło mi to wielkiej różnicy.Mi bardziej pomaga siedzenie na tylku, tzn, jak nie wychodzę na jakieś długie wyjścia, nie chodzę po schodach ( 3 piętro u mnie), nie robię przysiadów przy wkładaniu do pralki itp. to jest ok, ale jak mam dzień ,że gdzieś muszę iść, zrobić duże pranie itp. to jest nieciekawie. Aguśka ja się przymierzam do obcięcia grzywki Malej, ale wciąz zapominam ![]() Dbaj o siebie,żebyś się nie rozchorowała, pij herbatkę i nie lataj po dworze ![]() Mravka fajnie,że remont dobiega do końca , a co rozliczeń to ja też miałam niezłe cyrki kiedyś z panem pijoczkiem fachowcem , pięknie robił, ale jak złapał falę to sobie dwa trzy nie przychodził, ostatecznie na końcu tak nas wkurzył,że powiedzieliśmy dziękujemy, tzn. nawet nie powiedzieliśmy , bo się nie pojawił , nie odbierał tel. itd. i zostawił nas z taką robotą wykończeniową w grudniu, a ja miałam rodzić w styczniu,tak że już mu 1000 zł ( tak dostawał w ratach wczesniej kasę )nie daliśmy za te wszystkie numery, to się pojawił dzień przed Wigilią z dzieckiem za rękę z zapytaniem czy mu się coś należy Aagga Ty to masz z tym zdrowiem, ale ważne ,że Mały jest duży i jeszcze trochę , a będzie po tej stronie ![]() A ja dzisiaj obudziłam się o 3.45 ,zjadłam śnaidanie o 5.30 i spałam na szczęście jeszcze do 9. Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2012-01-19 o 11:33 |
|
|
|
#1485 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Piszecie o swoich mamach - no to powiem wam że mam szczęście... chciałabym wychować swoje dziecko tak, jak Ona wychowała nas. Jest bardzo dobrym człowiekiem, mój tato również- obydwoje to ludzie silnych zasad i wysokiej moralności - dawniej mnie to irytowało, wiadomo że nastolatce pasowałoby więcej luzu -ale teraz widzę że mają genialne podejście do życia i ludzi. Czasami źle na tym wychodzą-ale dobry zawsze oberwie po uszach. Moi rodzice nie są już młodzi, i to też był dla mnie argument żeby nie zwlekać z dzieckiem -chciałam żeby moje dziecko miało dziadków- bo dla mnie to było niesamowite przeżycie. Dziedkowie to wielka księga życia i mam nadzieje że moi rodzice przekażą mojemu dziecku to czego ja sama nie będę mogła, chociażby z braku czasu. Ufam im na 100%. Ale mają też magiczną umiejętność podnoszenia adrenaliny w 1 sekundę... hehe
|
|
|
|
|
#1486 | |||
|
Zakorzenienie
|
ewelajna i lena dziekuje Wam za poparcie. Dla mnie mowienie: ze to facet i nie moze czegos zrobic to nie robi na mnie zadnego wrazenia. Owszem, faceci moga sie nie domyslac (tak jak moj maz stwierdzil kiedys ze on w zyciu by sie nie domyslil ze pod chlebakiem zbieraja sie okruchy
i jak zwroce uwage to sie opamieta i sprzatnie. A syna ucze juz i po nim absolutnie nie sprzatam, wie ze zabawki maja byc po zabawie sprzatniete, znalazlam metody ktore skutkuja jak np, ze jak nie posprzata to zabawki wyladuja na balkonie lacznie z jego ulubionymi misiami i autkami od babci, albo ze nie obejrzy bajki i jak na razie dziala![]() ---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ---------- Cytat:
Cytat:
U chlopaka tojuz wyzsza szkola jazdyA latac nie mam nawet jak chocbym chciala ---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ---------- Cytat:
|
|
#1487 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
coś w tym prawdy jest ![]() Dzisiaj już z Mamą pełna komitywa ![]() . Mamy zupełnie inne charaktery i czasem o tym zapominam ,że Ona nie będzie taka jak Ja i odwrotnie.A co do TŻ to mój mi pomaga ,nie muszę wokół niego skakać i to mi się podoba jest wysoce samodzielny Chrzestną u nas będzie moja Bratanica już miała to obiecane dawno dawno.Ja wybieram takich ludzi,żeby w razie co (tfu tfu ) pomogli w wychowaniu moich dzieci czy to mi czy tż gdyby jednego z nas zabrakło , z tego też powodu pewnie Chrzestnym będzie Przyjaciel TŻ a zarazem Mąż mojej Przyjaciólki , która jest Chrzestną Niny.
|
|
|
|
|
#1488 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
PS. Jutro może mnie do południa wypuszczą!!
|
|
|
#1489 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1490 | ||
|
Raczkowanie
|
Wspolczuje czekania w kolejce, mam wrazenie ze z kultura jest coraz gorzej. I smiac mi sie chce jak ludzie troszke starsi mowi "jaka to jest dzisiejsza mlodziez", bo sami nie sa lepsi, najlepeij wszystkim wychodzi odwracanie glowy w druga stronei udawanie ze sie nei widzi.
Cytat:
chyba warto poczekacCytat:
A jeszcze kontunuujac: w tym roku przed wigilja poklocilismy sie, ze nie mysli o prezentach dla swoich rodzicow, ze to chyba nei wypada itd, byl mocmo urazony ze przesadzam. Po czym wigija byla u nas, narobilam sie jak wol, do tego bylam przeziebiona (tesciowa nawet nie zapytala czy w czymkolwiek pomoc, a co lepsze dzien przed wigija oczekiwala ze moj tz bedzie jej jakies kanapy wozil, a ja mialam sama robic pierogi) nawet nie dostalismy od jego rodziców zlamanej czekolady. Wiec co sie dziwic ze chlop pewnych rzeczy nie zrozumie. I tez mam nadzieje, ze uda mi sie synka wychowac, aby rozumial pewne wartosci i potrzeby innych ludzi... |
||
|
|
|
#1491 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jeśli chodzi o chrzestnych to i u ciebie taka sytuacja jak i u mnie...
|
|
#1492 |
|
Zakorzenienie
|
Hej,
nie mam ostatnio siły Was nadrobić poprostu tak szybko piszecie, że padam na twarz. U mnie wszystko w porządku. W poniedziałek byłam na wizycie:Ania jest nadal Anią Szyjka w porządku, rozwarcia nie ma, upławy to normalka w ciąży, z Anią wszystko w porządku. Ogólnie przytyłam tylko 5 kg . Cukier w porządku, badania krwi i moczu też w porządku następna wizyta 10 lutego.Ostatnio też zakomunikowałam w pracy szefowi że jak dam radę to będę chodzić do pracy do końca lutego a potem idę na l4. Mam nadzieję że u Was wszystko ok spróbuję Was nadrobić w domu
|
|
|
|
#1493 |
|
Zakorzenienie
|
Do prasowania marsz
....ale tak sobie sprytnie urządziłam prasowalnie ,że mogę na kompa zerkać |
|
|
|
#1494 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wow, śliczne to mieszkanko! Mieszkałam parę miesięcy w UK, naooglądałam się paru miekszań i wiem czego można się spodziewac po Brytyjczykach. Ale to jest piękne! i fajnie że za podobną cenę jak poprzednie, na które mieliście się zdecydowac! gratulacje![]() ---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ---------- Cytat:
![]() Ja mam jakieś wyjątkowe szczęście bo jak na razie trafiam na miłych ludzi, którzy ustępują mi w kolejce itd. (nie zawsze, ale zdarzyło się parę razy)
|
||
|
|
|
#1495 |
|
Zakorzenienie
|
evvcia jasny brazik, taki jak zawsze
|
#1496 |
|
Rozeznanie
|
Czesc
a ja chyba dzisiaj mam jakis gorszy dzien, jakos tak mi ciezko i nic nie mam ochoty robic, za oknem roztopy i pewnie slisko wiec wole nie ryzykowac i nie wychodze. Ew. pozniej na zakupy obiadowe. Dziewczynki mam pytanie jakie na poczatek lepiej kupic czapeczki takie wiazane czy zakladane i czy przy noworodku lepiej sprawdza sie body zapinanane w kroku czy jakies takie zapinane na srodku lub boku bo kazdy mi co innego mowi i juz sama nie wiem![]() a odnosnie szpitali w wawie to ja bede rodzila w orlowskiego na czerniakowskiej, tam pracuje moja gin. i mam niedlugo przyjsc do szpitala to mo pokaza co i jak, jakie sale itd ![]() a odnosnie kupowania ciuszkow dla dzidzi przed porodem to moja babcia mnie najbardziej zachecala do zakupow zebym miala z glowy i nie musiala potem latac a ja myslalam zawsze ze ona taka niedziseijsza hehe |
|
|
|
#1497 |
|
Zadomowienie
|
Karolca co do spodni to ja tez mam problem, wchodze w jedne ciazowe i to tak na styk, mam jeszcze grube rajstopy w ktorych zlikwidowalam gumke i tyle
widzialam w H&M legginsy za 40 zl, ale mimo wszystko szkoda mi 40 zl na 2 miesiace wydawac.U mnie poki co pranie, Tz mi wczoraj zniosl worki ktore mialam na strychu swoich ubran ,ktore wywalilam kiedys bo stwierdzilam ze chodzic nie bede, ale teraz jak oszczedzamy jak sie da to juz bede i nawet kilka perelek odkopalam ![]() co do pomocy TZ w pracach domowych to mój zrobi wszystko ,czasami bez dokladnej instrukcji, ale najczesciej mu mówie co i jak najlepiej wychodzi mu mycie naczyn jeszcze jakby sie nauczyl gotowac to juz by bylo cudownie![]() mam takie babskie pytanie, uzywacie odzywek do wlosow bez splukiwania np w sprayu , albo jakichs olejków? , chcialabym cos kupic , bo po porodzie moze nie byc czas na uzywanie odzywek i masek ze splukiwanie, ale sama nie wiem co.
26.03.2012 Mateuszek 21.09.2014 Piotruś Edytowane przez tynka88 Czas edycji: 2012-01-19 o 12:39 |
|
|
|
#1498 |
|
Zakorzenienie
|
WitamW wolnej chwili spróbuję nadrobić ![]() U mnie masakra. Każda noc to koszmar...... jak tak dalej pójdzie to będę chodzić jak zombi.... Przeklęta rwa kulszowa Łażę w nocy po domu, budzę się z bólem co 2 godziny Mam nadzieję, że u was lepiej
|
|
|
|
#1499 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja całe życie sobie w głowie układałam, że u mnie w małżeństwie będzie inaczej.. I na szczęście jest inaczej. Po prostu po partnersku. Raz ja, raz On, niektóre rzeczy z przyzwyczajenia zawsze robię ja, niektóre On, ale w razie czego wiemy że zawsze możemy się zastąpic, pomóc sobie i nikt nie będzie robił problemu i się kłócił czy marudził. Wiesz co najdziwniejsze, mój mąż jest jedynakiem, jego mama nie pracowałą po jego urodzeniu i w sumie też niewiele robił w domu rodzinnym, nawet jak był starszy - bo jego mama wszystkim się zajmowała. I teraz teściowa nadziwic się nie może skąd on to wszystko umie A nauczył się jak sam mówi przez obserwacje Wyprowadził się z domu jak jeszcze nie byliśmy razem i sam wszystko potrafił zrobic wokół siebie. Miał po prostu chęci. I tak zostało jak zaczęliśmy się spotykac to bardzo mi się podobało, że jest w stanie wszystko sam ogarnąc - wiedziałam, że nie zrzuci wszystkiego na moje barki.---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ---------- Cytat:
i jeszcze kilku rzeczy, ale w sumie niewiele pracy miałam nad mężuśkiem Fajnych mam teściów i czasem wręcz im dziękuję, że tak wychowali syna.A moja teściowa jeszcze mnie wspiera, żebym nigdy się nie dała hehe
|
||
|
|
|
#1500 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
zreszta Sandra miala od samego poczatku a z oduczeniem w wieku 1,5 roku nie bylo najmniejszych problemow ![]() Cytat:
... a skad ta teoria?ja sama dawalam smoka corze, znam mnostwo dziewczyn, ktore tez mialy smoczkowe dzieci i jakos zadna z nas nie miala ani problemow z karmieniem, ani dzieciaki nie obgryzaly sutkow i tylko do 3 miesiaca zycia? tez pierwsze slysze, tym bardziej, ze odrusch ssania, ktory dziecko wykorzystuje do uspokajania zanika dopiero w okolicach 1 roku zycia... to wszystko raczej zalezy od samego dziecka, bo tak jak piszesz, sa maluchy, ktore nie chca smoczka ![]() Cytat:
ja ostatnio tez miala sytuacje na parkingu przed sklepem. Bylam z Sandra to zaparkowalam na miejscu przeznaczonym dla rodzicow z dzieckiem. Obok na miejscu tez dla rodzicow z dzieckiem stal samochod, do ktorego facet pakowal sprawunki. Widze, ze jest sam, w samochodzie zadnego fotelika, to mu mowie, ze te miejsca sa zarezerwowane dla ludzi przyjezdzajacych z dziecmi. To mi zacza klama, ze jego zona z dzieckiem jest jeszcze w sklepie ![]() Mam nadzieje, ze chociaz glupio mu bylo... chociaz watpie, bo chamstwo tez rozpowszechnione i raczej nieuleczalne jest ![]()
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:06.

największe oparcie dla mnie bez względu na wszystko.
a potem nie wiem gdzie mnie wywieje, ale dam się zlokalizować 

oczywiście kocham ja i fajnie ze jest ale nie zawsze pałałam do niej miłością
ale w gruncie rzeczy przyjął mnie jakis inny, z rosyjskim akcentem
i powiedział ze wszystko ok i ze mam nie urodzić za wcześnie taa postaram sie
Za godzinę kolejny
dobrze, że się mimo wszystko do jakiegoś dostałaś

i czy przy noworodku lepiej sprawdza sie body zapinanane w kroku czy jakies takie zapinane na srodku lub boku
Po prostu po urodzeniu nie dała dziecku smoczka, a maleństwu wystarczało ssanie piersi jako uspokojenie. Ale każde dziecko jest inne i moje może mieć bardzo silny odruch ssania- wtedy odczekam 6 tygodni- kiedy to definiuje się umiejętność ssania piersi (bo przy smoczku jest diametralnie inny-i łatwiejszy chwyt-potem dziecko mogłoby źle ssać pierś i np. ranić mi brodawki) i nie będę go przecież torturować.Ale jeśli już smoczek to tylko do 3 msc życia dziecka. Musimy pamiętać że smoczek to nie jest coś obowiązkowego dla niemowlęcia!Dzieci mojej siostry po prostu nie chciały smoczka i nie był im potrzebny.