Jednym już figurki wracają, inne jeszcze z brzuszkami biegają. Mamusie I-II 2012. - Strona 28 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-19, 14:03   #811
Mijus
Rozeznanie

Dot.: Jednym już figurki wracają, inne jeszcze z brzuszkami biegają. Mamusie I-II 201

Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość
INFO OD ELIZY84

URODZIŁAM O 8.55
NIKOLA MA 52CM I WAZY 3030
DAŁAM RADE NATURALNIE
JESTEM TAKA HAPPY
MA TAKĄ CZUPRYNE ŻE MOGĘ ROBIĆ WARKOCZE

WITAMY NA ŚWIECIE NOWĄ KRUSZYNKĘ
BRAWO!!!GRATULAC JE

Cytat:
Napisane przez boroo50 Pokaż wiadomość
Dalej w szpitalu. Noc bezsenna calkowicie. Wody odeszly ok. 21 wczoraj. Znaczy zaczely sie saczyc. Dzis rano odmowilam oksy. Skurcze mam, ale nieregularne. Bola te badania niesamowicie. Moj kochany jest ze mna dzieki Bogu Ciezko mi pisac, bo wenflon w rece Agawoo widze, ze pisze kochana trzymajcie wiec kciuki, bo jestem przerazona!
Powodzenia kochana, będzie dobrze

Cytat:
Napisane przez Dark lady Pokaż wiadomość
A teraz o mnie:
Pisałam wam już o moich problemach z ciśnieniem i puchnięciem. Ktoś pytał o co chodzi. Generalnie mam problem głównie z ciśnieniem rozkurczowym, które ma wartość ok 100 (wiadomo że max. to 90), skurczowe raczej ok w okolicach 130 z rzadkim skokiem do 140. Z racji tego ciśnienia lekarz kazał mi brać leki które mają je obniżyć, niestety mimo dobrych chęci i nadziei nie przynoszą żadnych rezulatów i pojawiły się nowe niepokojące dolegliwości. Z tej racji skontaktowałam się z moim lekarzem i nie ma on dla mnie zbyt dobrych wieści, muszę zwiększyć dawkę (a lekarstwo za dobre to nie jest ani dla mnie ani dla dzidzi) i w poniedziałek znowu zadzwonić żeby przekazać czy coś się zmieniło. Jak się nie zmieni to niestety ale najprawdopodobniej będzie konieczność wcześniejszego rozwiązania . Lekarz wolałby żebym do końca stycznia wytrzymała żeby mały nie miał żadnych objawów wcześniactwa. Tyle że jeśli obecny stan rzeczy się utrzyma to małemu grozi niedożywienie i nie da rady do końca miesiąca przeciągać już tego. No i z mojej dzidzi z lutego (21) może zrobić się maluch styczniowy.

Smutno mi teraz strasznie jakoś tak mnie to przybiło.
Nie smutaj się Najważniejsze jest zdrowie dzidzi i jeśli koniecznością będzie żebyś urodziła miesiąc wcześniej to tak poprostu musi być. Nie masz się co stresować bo maluch już jest na tyle duży i silny że da sobie bez problemu radę Głowa do góry
Stary 2012-01-19, 14:03   #812
Misienka23
Raczkowanie

Dot.: Jednym już figurki wracają, inne jeszcze z brzuszkami biegają. Mamusie I-II 201

Cytat:
Napisane przez Anabellita Pokaż wiadomość
Ponoć nie zawsze można zobaczyc wypadający czop. Często odchodzi po kawałku i nie zauważasz tego

Ale na konflikt to chyba jeszcze za wcześnie. Trzeba poczekać jeszcze z tydzień.
o to moze i mi po kawalkach odchodzilo, bo czasami mialam taki grubszy sluz, chociaz juz sama nie wiem...

chyba masz racje na konflikt za wczesnie, warto poczekac, ja tez ostatnio mialam taka sytuacje, pieniadze wyslalam 23 grudnia, a facet zero odezwu.. no to ja mu maila dwa dni temu ze wszcze z nim konflikt jesli sie nie odezwie i o dziwo dostal maila i odpisal dosc szybko...

wazne jest ile ma pozytywnych komentarzy ten sprzedawca
moj byl SS i dlatego bylam zdziwiona, ze nie odbiera tel, ale widocznie czasami tak jest

Misienka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-19, 14:06   #813
Mijus
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kamciurka Pokaż wiadomość
hej kochane, ja leze dalej maluch skacze mi po brzuchu strasznie a wody coraz bardzie.plyna, jak nie urodze do jutra to wywoluja, lekarz mowi ze do nocy moze sie ruszy bo na ktg wyszly skurcze. Dzieki za kciuki i gratki dla nowych mam
Powodzenia kochana Będzie dobrze
Stary 2012-01-19, 14:18   #814
kasikzaki
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to kasikzaki

Hejka

My dzisiaj miałyśmy bardzo ładną noc. Nie dość że cała była na cycu to jeszcze mała spała po kąpieli +karmienia od 22 do 2, karmienie do 3:30 i spała do 5: 30 później krótkie karmienie i znowu do 8mej spała......bez płaczu czyli brzuszek już nie bolał
kasikzaki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-19, 14:37   #815
pearpearl
Wtajemniczenie

Cytat:
Gratulacje, chociaż nie rozumiem czemu tak długo trzymają na sn jak i tak potem cesarka.
dla mnie to tez zagadka...
Cytat:
Napisane przez DarkLady
Wszystkowiedzące teściowe, kocham . Nie przejmuj się twoja chociaż pamięta co jej mówisz, moja ciągle mnie o to samo pyta i nie celem dowiedzenia się czy lepiej już a dlatego że nie pamięta że o to pytała. Ostatnio mnie pytała czy ja puchnę w ciąży, a jak po raz tysięczny jej odpowiedziałam że tak to spojrzała na mnie dwuznacznie i stwierdziła że jej nie chodzi o to ile przytyłam tylko czy puchnę . No i znów pytała zdziwiona że ja mam problemy z ciśnieniem i jakie...
Musze byc sprawiedliwa i odszczekac to, co ponarzekalam. Wizyta byla bardzo mila, wypilysmy herbatke, zjadlysmy po ciastku, Niunio dostal sliczny komplecik z mothercare i skarpetki z napisem "born in 2012", a o cesarce rozmawialysmy moze z 3 minuty i tylko tyle, co powiedzieli mi lekarze i nic wiecej, takze niepotrzebnie sie nakrecilam i nagadalam.

A Twoja moglaby sobie juz darowac teksty z puchnieciem i tyciem. Nie rozumiem, dlaczego te kobiety sa tak zlosiwe czasami? To pewnie zal za minionymi latami

Cytat:
A teraz o mnie:
Pisałam wam już o moich problemach z ciśnieniem i puchnięciem. Ktoś pytał o co chodzi. Generalnie mam problem głównie z ciśnieniem rozkurczowym, które ma wartość ok 100 (wiadomo że max. to 90), skurczowe raczej ok w okolicach 130 z rzadkim skokiem do 140. Z racji tego ciśnienia lekarz kazał mi brać leki które mają je obniżyć, niestety mimo dobrych chęci i nadziei nie przynoszą żadnych rezulatów i pojawiły się nowe niepokojące dolegliwości. Z tej racji skontaktowałam się z moim lekarzem i nie ma on dla mnie zbyt dobrych wieści, muszę zwiększyć dawkę (a lekarstwo za dobre to nie jest ani dla mnie ani dla dzidzi) i w poniedziałek znowu zadzwonić żeby przekazać czy coś się zmieniło. Jak się nie zmieni to niestety ale najprawdopodobniej będzie konieczność wcześniejszego rozwiązania . Lekarz wolałby żebym do końca stycznia wytrzymała żeby mały nie miał żadnych objawów wcześniactwa. Tyle że jeśli obecny stan rzeczy się utrzyma to małemu grozi niedożywienie i nie da rady do końca miesiąca przeciągać już tego. No i z mojej dzidzi z lutego (21) może zrobić się maluch styczniowy.

Smutno mi teraz strasznie jakoś tak mnie to przybiło.
Kochana, to ja mam dla Ciebie cos na pocieszenie.
Mam kumpele, ktora ma bardzo duze problemy z cisnieniem mimo bardzo mlodego wieku. 4 lata temu, jak byla w ciazy, to w pewnym momenci wlasnie przez cisnienie wywiezli ja do Olsztyna do szpitala, tam chyba w 27 tc (!!!) przeprowadzili cesarke,czyli jej synek przyszedl na swiat ponad 3 miesiace wczesniej. Musieli wynajac mieszkanie, zeby byc blisko malego,ktory na poczatku mieszkal w inkubatorze. Martwila sie jak szalona, zjadla wszystkie paznokcie, a teraz jej Marcelek skacze,biega i rosnie, jak gdyby nigdy nic. Nie ma ZADNYCH oznak wczesniactwa. Zdaj sie na wiedze lekarzy i nie martw na zapas. Jeden miesiac wczesniej to zaden strach, naprawde Skoro te leki nie sa dobre ani dla Ciebie, ani dla dzidzi, to moze faktycznie tak bedzie lepiej.

Anabellita, gratulacje CIOCIU Fajnie, ze bedziecie mialy dzieciaki w jednym wieku. Moze w koncu bratowa tez sie przekona do tej ciazy
Kuruj sie, kuruj. Nie zapominaj o CZOSNKU

Sometimes when I close my eyes, I can't see
pearpearl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-19, 14:38   #816
magda1804
Rozeznanie

hejka

Ależ się działo przez ostatnie dni!!!

Gratuluje wszystkim rozpakowanym mamusiom i ich dzieciaczkom:

Renatce, Sofci, Anyonne

Dużo zdrówka dla Was i Waszych pociech, spokoju i cierpliwości w najbliższych tygodniach

Mam nadzieje, ze ujelam wszystkie mamusie

Agatku ogromne gratulacje dla świeżo upieczonej mamusi!!! i jej ZAJĄCZKI
To ci niespodzianka a ja tak po cichu obstawiałam, ze bedzie dziewczynka

Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość
Wiadomosc od Agatka:
3390 kg, 55 cm jestem szesliwa i wyczerpana... Polozna spisala sie na medal! Niunia podobna do tatusia zaraz jedziemy na polozniczy. Zasnela
To zajączka całkiem spora gratulacje jeszcze raz

---------- Dopisano o 14:38 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ----------

lece nadrabiac

04.01.2012r.

zawsze będziesz w moim sercu 29.03.2008*
magda1804 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-19, 14:39   #817
kaczuszka81
Raczkowanie

GG do kaczuszka81

Hej Kochaniutkie, widzę że tu się dzieje tyle
Gratuluję ZAJĄCZKOWEJ i reszty dzieciaczków: roza:

Nie mam dziś weny do pisania, na jutro mam termin i jeśli nic się nie rozkręci to w niedziele wieczorek do szpitala ma iść
Idę przysiady robić, i nie wiem co jeszcze robić mam aby ruszyło
kaczuszka81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-19, 14:55   #818
czubasek20
Zakorzenienie

Ja już po wizycie
Wody się nie sączą tylko śluz po tych globulkach ma taką rzadką konsystencje.
Doktor stwierdziła że ciąża jest donoszona macica jest na wysokości na jakiej powinna być w 37 tyg więc mam się nie martwić, moge rodzić kiedy chce i mam odstawić wszystkie leki przeciwskurczowe
Stwierdziliśmy z tztem ze bierzemy się od poniedziałku za wykurzanie małej zeby w czwartek na nastepnej wizycie już zostac i urodzić

ide nadrabiac

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-19, 14:55   #819
magda1804
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez AgaMili Pokaż wiadomość
Eliza powodzenia!!!
U mnie tez cos zaczyna sie dziac, rano po siku sie podtarlam i mialam mnostwo sluzu zmieszanego z krwia w kolorze brazowym byl. Zaczynam panikowac, bo skurcze sa ale nieregularne i bola lekko. Moze do wieczora cos sie zadzieje . Troche sie boje o ten sluz bo nigdy wczesniej tak nie mialam, zawsze zolty, bialy, bezbarwnny a tu z krwia. A zadnego seksiku ani wysilku nie bylo... Moze wody mi odejda

Kurcze denerwuje sie ta niepewnoscia i nie wiem czy nie dzwonic do poloznej albo na oddzial.[COLOR="Silver"]
Aga mnie również wygląda to na początek porodu trzymam moooocno kciuki

Cytat:
Napisane przez Misienka23 Pokaż wiadomość
a mi czop zaden nie wylecial?? a mam tydzien do porodu... to zle? moglam nie zauwazyc tego czopa?
Misienka nie martw się, mi tez nie wylecial a jakos urodzilam

Cytat:
INFO OD ELIZY84

URODZIŁAM O 8.55
DAŁAM RADE NATURALNIE
JESTEM TAKA HAPPY

Elizka wieeelkie gratulacje!!!

kolejna dzieczynka!!! :Baby górą!:

Cytat:
hej kochane, ja leze dalej maluch skacze mi po brzuchu strasznie a wody coraz bardzie.plyna, jak nie urodze do jutra to wywoluja, lekarz mowi ze do nocy moze sie ruszy bo na ktg wyszly skurcze. Dzieki za kciuki i gratki dla nowych mam
Kamciurka trzymamy kciuki, trzymamy

Cytat:
Napisane przez kasikzaki Pokaż wiadomość
Hejka

My dzisiaj miałyśmy bardzo ładną noc. Nie dość że cała była na cycu to jeszcze mała spała po kąpieli +karmienia od 22 do 2, karmienie do 3:30 i spała do 5: 30 później krótkie karmienie i znowu do 8mej spała......bez płaczu czyli brzuszek już nie bolał
brawo dla Milenki Kasik o ktorej kąpiesz malenka?

Cytat:
Napisane przez kaczuszka81 Pokaż wiadomość
Nie mam dziś weny do pisania, na jutro mam termin i jeśli nic się nie rozkręci to w niedziele wieczorek do szpitala ma iść
Idę przysiady robić, i nie wiem co jeszcze robić mam aby ruszyło
Kaczuszka nie łam się do niedzieli jest jeszcze troche czasu a dlaczego tak szybko wysylaja Cie do szpitala skoro dopiero na jutro masz termin?

04.01.2012r.

Edytowane przez magda1804
Czas edycji: 2012-01-19 o 15:01
Stary 2012-01-19, 14:56   #820
kasikzaki
Zadomowienie

Kciukasy za wszystkie mamusie w szpitalach.......normalni e szaleństwo

Cytat:
Napisane przez uska000 Pokaż wiadomość

Kasik mojej kolzence skaza obiawiala sie jak kolka dlatego biore pod uwage..
O kurcze to w sumie wszystkiego mozna się spodziewać....biedne dzieciaczki ze tak sie muszą meczyć

Cytat:
INFO OD ELIZY84

URODZIŁAM O 8.55
DAŁAM RADE NATURALNIE
JESTEM TAKA HAPPY

Gratulacje

W k. znowu meczę Was swoim zdjęciem
Stary 2012-01-19, 14:58   #821
Anabellita
Zadomowienie

Cytat:
Anabellita, gratulacje CIOCIU Fajnie, ze bedziecie mialy dzieciaki w jednym wieku. Moze w koncu bratowa tez sie przekona do tej ciazy
Kuruj sie, kuruj. Nie zapominaj o CZOSNKU
oj ja nie bardzo jestem za czosnkiem (tylko nie mów Agatkowi) Wolę domowy syropek z cebuli

Dobrze, że dostałam od teściówki gołąbki to nie muszę obiadu robić

Dziewczyny u Was też ciągle pada deszcz? Nawet nie mam jak psa wyprowadzić, zresztą ta mała bestia cały dzień śpi

CÓRCIA

"Każdy z nas jest aniołem o jednym skrzydle, wzlecieć możemy tylko gdy obejmiemy się nawzajem".
Anabellita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-19, 14:59   #822
kasikzaki
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez magda1804 Pokaż wiadomość
brawo dla Milenki Kasik o ktorej kąpiesz malenka?
Pomiędzy 19 a 21. Wszystko zależy jak spi, jeszcze nie jesteśmy zgrane czasowo i różnie to wychodzi. Wczoraj wstała o 20tej
Stary 2012-01-19, 15:02   #823
pearpearl
Wtajemniczenie

Cytat:
Hejka

to wielkie dla Malutkiej, bo sie dzisiaj ladnie spisala

Stary 2012-01-19, 15:06   #824
AgaMili
BAN stały

Chyba wezme nospe bo caly czas mam bole jak na okres i ten krwisty sluz znowu sie pojawil , a moze to ze stresu mnie boli brzuch...

Pearl dobrze ze spotkanko z tesciowa sie udalo i obylo sie bez Twoich nerwow

Kasik za bezbolowa nocke. A jakich kropli uzylas?
AgaMili jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-19, 15:08   #825
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

dzien dobry
pamieta mnie kto ?

grstuluje wszystkkim rozpakowanym

chyba Was nie nadrobie
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-19, 15:09   #826
Misienka23
Raczkowanie

Cytat:
kciukaski

Stary 2012-01-19, 15:09   #827
aga__tka
Zakorzenienie

Gratulacje dla nowych mamuś i dzieciaczków...

jeden dzień mnie nie było tu i się zaraz dzieci posypały
aga__tka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-19, 15:13   #828
pearpearl
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
Ja już po wizycie
Wody się nie sączą tylko śluz po tych globulkach ma taką rzadką konsystencje.
Doktor stwierdziła że ciąża jest donoszona macica jest na wysokości na jakiej powinna być w 37 tyg więc mam się nie martwić, moge rodzić kiedy chce i mam odstawić wszystkie leki przeciwskurczowe
Stwierdziliśmy z tztem ze bierzemy się od poniedziałku za wykurzanie małej zeby w czwartek na nastepnej wizycie już zostac i urodzić
a to spoko
juz myslalam, ze i Ty mnie zostawilas i poszlas rodzic
fajnie, ze ciaza donoszona - juz sie nie musisz niczym martwic
a co to sie bedzie dzialo przy wykurzaniu,to az sie boje pomyslec
tesciowka lepiej niech opusci domiszcze, bo jeszcze sufit jej sie na glowe zwali

Anabiellita,
czosnkiem gardzisz? Chyba napisze do dr.Agatka, co by Cie do porzadku tutaj przywolala

---------- Dopisano o 15:13 ---------- Poprzedni post napisano o 15:10 ----------

AgaMili, wez, wez... po co masz sie meczyc? Ty to zaraz chyba na porodowce wyladujesz

Neska, a ktos Ty? Bywalas tu wczesniej ?
Igorek chyba sie niezle daje we znaki, skoro w ogole nie masz dla nas czasu

Stary 2012-01-19, 15:15   #829
AgaMili
BAN stały

Aga_tka 100 lat i pociechy z dzieci
Stary 2012-01-19, 15:16   #830
Misienka23
Raczkowanie

Cytat:
Hejka

to super, ze malenka juz nie cierpi a i mamusia spokojniejsza

Stary 2012-01-19, 15:16   #831
magda1804
Rozeznanie

Cytat:
a to spoko
tesciowka lepiej niech opusci domiszcze, bo jeszcze sufit jej sie na glowe zwali

Anabiellita,
czosnkiem gardzisz? Chyba napisze do dr.Agatka, co by Cie do porzadku tutaj przywolala [COLOR="Silver"]
Pearl napisz, napisz ja napisalam, ale nic nie odpisala

04.01.2012r.

Stary 2012-01-19, 15:22   #832
AgaMili
BAN stały

Pearl no bo nie wiem, bolimnie chwilke, potem przez jakis czas nic i znowu. I tak od wczoraj. Cala ciaze ani jednej nospy nie wzielam ale mam kupiona na po porodzie bo wtedy boli obkurczanie macicy. Nie wiem, na razie nie biore, jest znosnie. Najgorzej jak ide na gore po schodach to mam wrazenie ze brzuch zaraz odpadnie taki kamien sie robi i powietrza zlapac nie moge. Mam juz dosc, zeby to poszlo albo jedna albo w druga strone a nie moj organizm sobie jaja robi. Tu poboli, tam poboli i zaraz cisza. Wiem ze seksik bo to rozruszal ale jestem wsciekla na tz i nie ma mowy . A sposob z bieganiem po schodach sprawfzony przez agatka nie dziala wiec nawet nie zamierzam sie meczyc

Edytowane przez AgaMili
Czas edycji: 2012-01-19 o 15:24
Stary 2012-01-19, 15:23   #833
pearpearl
Wtajemniczenie

Wiadomosc od Agatka:
Jutro wieczor Andrzej wyjezdza do nas. Ja jestem padnieta. Od wczoraj od 4 rano nie spie. Bezsennosc plus skurcze plus porod wykancza. Chodze po scianach... I jeszcze oszolomiona jestem. Dziwnie mi. Pewnie forum nie nadrobie. Kinga lezy przytulona do mnie a ja padam. Andrew to sie poplakal jak uslyszal placz i nowine w sumie meczylam sie z porodem 13 h z czego 3,5 na porodowce, bo se polozne w ch...ja leca :/ Dobrze,ze moja bylam, to mi ulzyla...

Stary 2012-01-19, 15:26   #834
Dark lady
Zakorzenienie

Cytat:
Ooo, to już tak szybko będziesz miała swoją dzidzię

Cytat:
dla mnie to tez zagadka...
Musze byc sprawiedliwa i odszczekac to, co ponarzekalam. Wizyta byla bardzo mila, wypilysmy herbatke, zjadlysmy po ciastku, Niunio dostal sliczny komplecik z mothercare i skarpetki z napisem "born in 2012", a o cesarce rozmawialysmy moze z 3 minuty i tylko tyle, co powiedzieli mi lekarze i nic wiecej, takze niepotrzebnie sie nakrecilam i nagadalam.

A Twoja moglaby sobie juz darowac teksty z puchnieciem i tyciem. Nie rozumiem, dlaczego te kobiety sa tak zlosiwe czasami? To pewnie zal za minionymi latami
E to dobrze że teściowa ładnie się zachowała, może wreszcie się trochę uspokoiła. Ta moja to ma taki styl bycia - "nauczycielski" bo to nauczycielka jest starej daty i ciężko mi się z nią rozmawia bo zawsze to jak na przesłuchaniu. Generalnie staram się ja ignorować, ale mnie denerwuje prawie zawsze jak u nich jesteśmy. Mąż by chciał żeby były super kontakty między nami, ale ja się z nią nie umiem dogadać, bo nie lubię ludzi którzy wszystko lub większość wiedzą najlepiej. A ona wie lepiej jaką pracę powinnam mieć, ile zarabiać, że w szpitalu po porodzie mogłabym dłużej zostać bo to zawsze odpoczynek (ona żyje w czasach kiedy dzieci jeszcze trzymali cały czas na salach noworodkowych) itd. No ale nie jest zła, tyle że raczej mnie nie lubi, albo zachowuje się tak że ja to tak odbieram, trudno, przeżyję

A i dziękuję za słowa wsparcia, niby wiem że to miesiąc itd., ale zawsze to jest szok, tym bardziej że takto wszystko pozamykane, bez problemu miało wytrzymać do pełnego donoszenia. No ale trudno, będzie co ma być. Cieszy mnie tylko że właściwie takto wszystko gotowe, łóżeczko jest itd.

kochanie

No i jesteś

Dark lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-19, 15:27   #835
AgaMili
BAN stały

To dobrze ze Agatek jednak miala ta prywatna polozna bo jakby sie miala sama tak meczyc to wspolczuje. Ale jej fajnie ze juz jest po. No ale porod zaczeli wywolywac w niedziele a urodzila wczoraj w nocy wiec swoje wycierpiala
Stary 2012-01-19, 15:28   #836
Dark lady
Zakorzenienie

To widzę że Agatek już z imieniem sobie poradziła . Szkoda ze zmęczona, ale widać że szczęśliwa

kochanie

No i jesteś

Dark lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-19, 15:30   #837
aga__tka
Zakorzenienie

Cytat:
Aga_tka 100 lat i pociechy z dzieci

dzięki i trzymam kciuki , może Ci się dziś uda - 19,01 to piękna data jest
aga__tka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-19, 15:32   #838
pearpearl
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez magda1804 Pokaż wiadomość
Pearl napisz, napisz ja napisalam, ale nic nie odpisala
wymeczona bidula, moze udalo sie jej usnac

Cytat:
Pearl no bo nie wiem, bolimnie chwilke, potem przez jakis czas nic i znowu. I tak od wczoraj. Cala ciaze ani jednej nospy nie wzielam ale mam kupiona na po porodzie bo wtedy boli obkurczanie macicy. Nie wiem, na razie nie biore, jest znosnie. Najgorzej jak ide na gore po schodach to mam wrazenie ze brzuch zaraz odpadnie taki kamien sie robi i powietrza zlapac nie moge. Mam juz dosc, zeby to poszlo albo jedna albo w druga strone a nie moj organizm sobie jaja robi. Tu poboli, tam poboli i zaraz cisza. Wiem ze seksik bo to rozruszal ale jestem wsciekla na tz i nie ma mowy . A sposob z bieganiem po schodach sprawfzony przez agatka nie dziala wiec nawet nie zamierzam sie meczyc
Kochana, polozne mowily, ze nospy nie ma sie co bac, ze tylko moze ulzyc w bolu, a prawdziwych skurczy nie zatrzyma. Malo tego, nospa podobno pomaga w czyms tam przy porodzie, wiec mowily, ze mozna smialo lykac.
Wczoraj ktoras z dziewczyn podala link do fajnej strony o przyspieszaniu porodu,ale cos nie moge teraz znalezc. Skoro zla na tzta jestes, to wez go i sie nim zaspokoj

Stary 2012-01-19, 15:39   #839
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
a to spoko

Anabiellita,
czosnkiem gardzisz? Chyba napisze do dr.Agatka, co by Cie do porzadku tutaj przywolala

---------- Dopisano o 15:13 ---------- Poprzedni post napisano o 15:10 ----------

AgaMili, wez, wez... po co masz sie meczyc? Ty to zaraz chyba na porodowce wyladujesz

Neska, a ktos Ty? Bywalas tu wczesniej ?
Igorek chyba sie niezle daje we znaki, skoro w ogole nie masz dla nas czasu
nie odzywałam sie bo dopiero wczorAJ wtszlismy ze szpitala bo maly byl na antybiotyku.
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-19, 15:41   #840
likas
Raczkowanie

Uff ciężko mi znaleźć czas na częstsze wizyty u Was, szczególnie, że TŻ ma kilka dni wolnego

Ale podglądam i co widzę - wysyp dzieciaczków w tym jedna Zajączka (hehe chociaż raz przewidziałam płeć )

Wielkie gratulacje dla nowych mamuś niech się dzieciaczki zdrowo chowają i szybko do nas spieszcie ze zdjęciami
likas jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości